Hoplr ondersteunt de lokale gemeenschap
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Elke dag rijden er in onze streek vijftien bestuurders door het rode licht

In Halle-Vilvoorde werden vorig jaar gemiddeld vijftien bestuurders per dag betrapt op het negeren van een verkeerslicht. Opvallend is het hoge aantal overtredingen aan het kruispunt Eizeringen in Lennik, met dit jaar een daggemiddelde van bijna twee overtredingen.

Nieuws

“Guibertin is een heel bewuste keuze”

Lindemans Aalst ontvangt in zijn vierde match van het seizoen enkele oude bekenden. Wannes De Beul speelde vorig seizoen nog bij Aalst en man van de streek Seppe Baetens keerde na één seizoen Frankrijk terug naar België.

Nieuws

‘'Guibertin is een bewuste keuze'’

Lindemans Aalst ontvangt in zijn vierde match van het seizoen enkele oude bekenden. Wannes De Beul speelde vorig seizoen nog bij Aalst en man van de streek Seppe Baetens keerde na één seizoen Frankrijk terug naar België.

Nieuws

Oppositiepartij haalt fors uit naar politieke situatie

Oppositiepartij N-VA-Lennik Kwadraat haalt fel uit naar het Lennikse gemeentebestuur na de politieke strubbelingen van de afgelopen weken. Burgmeester De Knop stelt op haar beurt de geloofwaardigheid van de oppositie in vraag.

Politie en veiligheid

Lennikse schepen hekelt plan van CD&V Bever

De keuze van de Beverse CD&V-afdeling voor een nieuwe tweetalige naam stuit al op kritiek. De Lennikse schepen Filip Van Ginderdeuren spreekt in een persnota van plat populisme.

Nieuws

“Gouden zet van de coach”

De Lennikse balvirtuoos Nicolas Coenen (32) legde de topper tussen de co-leiders Zuun en Schepdaal in een beslissende plooi met liefst vier treffers. De kansen waren evenredig verdeeld, maar Coenen kende zijn dagje en schonk Zuun de leidersplaats.

Nieuws

Len Van Eeckhout trekt naar Illi Bikes

De Lennikse tweedejaarsjunior Len Van Eeckhout blikt tevreden terug op een seizoen met een interclubzege in Rollegem en een zesde plaats in het internationaal bezette Kuurne. Volgend jaar worden de kleuren van Acrog-Balen geruild voor Illi Bikes.

Nieuws

Rud redt klant dankzij Heimlich-greep

Een 86-jarige dame die zaterdag in eetcafé d' Akte in Lennik een pannenkoek kwam eten, stierf bijna een wrede verstikkingsdood. Zaakvoerder Rud Janssens snelde echter te hulp en kon de vrouw redden door de Heimlich-greep toe te passen. “Mijn zoon en ik hebben ooit een EHBO-cursus gevolgd. Ik ga die wel nog eens opfrissen, want intussen is er veel veranderd met die AED-toestellen. Eigenlijk zou iedereen eens zo'n cursus moeten volgen”, vindt Rud.

Nieuws

Fietsersbond vreest blunder bij aanleg fietspaden

De Fietsersbond Pajottenland heeft opmerkingen bij de aanleg van fietspaden in de Frans Van der Steenstraat en Frans Luckxstraat in Lennik.

Wegen en verkeer

Met nieuwe huisstijl wil Lennik zich profileren als dé winkelgemeente

De handelskern van Lennik zal binnenkort beter herkenbaar zijn. Aan de hand van een huisstijl met logo's, affiches en vlaggen wil Lennik zich nog meer profileren als dé winkelgemeente van het Pajottenland. Veelbelovend, vinden de handelaars.

Nieuws
Download