Hoog tijd voor nieuwe spreuken van de dag!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Deze man brengt Britse toptuiniers de edele kunst van het snoeien bij

Een Britse delegatie van de National Trust kwam op bezoek in de Museumtuin van Gaasbeek, waar de internationale organisatie van Marcel Vossen uitleg kreeg over snoeitechnieken. “Ooit was Vlaanderen wereldtop in de tuinbouw”, klinkt het.

Nieuws

Zo kan het ook: OCMW-raadslid koopt met zitpenning dvd's voor bibliotheek

Wim Durang van de Lennikse OCMW-raad schenkt 20 dvd's aan de bibliotheek. Die kocht hij aan met het geld van zijn zitpennigen.

Nieuws

Ongeval op Ninoofsesteenweg

Op de Ninoofsesteenweg in Sint-Martens-Lennik reed maandagavond een wagen achteraan in op een lichte vrachtwagen van de firma L-Doors uit Liedekerke. De vrachtwagen moest remmen voor een ander afslaand voertuig maar zijn achterligger had dit te laat opgemerkt en knalde op de vrachtwagen. Een derde wagen kon nog naar links uitwijken maar schoof tegen de afsluiting van een voortuin.De bestuurder van de derde wagen raakte licht gewond en werd naar het Erasmusziekenhuis gevoerd. Zijn voertuig was zwaar beschadigd. Het ongeval veroorzaakte een lange file voor het verkeer in de richting van Ninove.

Wegen en verkeer

“Ik trek via Londerzeel naar de Dolomieten”

De Lennikse eerstejaarsbelofte Bo Godart maakte in de 96ste Grote Prijs Terjoden deel uit van de goede vlucht van twaalf renners. De renner van Noord-West-Brabant werd als zevende afgevlagd en maakt zich op voor een Italiaanse klimstage.

Nieuws

“Snaren kwijt in Tunesië”

Op 26 juni legt de gewezen Itterbeekse SDI-topper Jonas Merckx zijn laatste examen Toegepaste Taalkunde af aan de VUB, waarna de focus opnieuw naar het tennis verhuist voor de A-speler. “Samen met de Lennikse internationaal Yannick Mertens en Assenaar Benjamin D'Hoe speel ik voortaan interclub bij TC Koddaert in Torhout waar Niels Dessein een sterk team samen stelde met onder meer Kimmer Coppejans en de Mexicaan Perralta. Ik ben nu pas terug van Tunesië dat wegens amateurisme een tegenvaller van formaat werd. De man die de rackets moest besnaren raakte de bundel snaren kwijt waardoor ik met andere snaren diende te spelen. Qatar viel wel mee, want ik klopte er de ATP-270.”

Nieuws

Gooik, Lennik en Roosdaal vieren samen Vlaamse feestdag in Pamel

De gemeenten Gooik, Lennik en Roosdaal vieren opnieuw samen de Vlaamse feestdag. Ze doen dat deze keer op zondag 9 juli op het kerkplein van Pamel. De drie gemeenten wisselen elkaar om de beurt af in de organisatie van dit feest.

Nieuws

Deze boeren vragen meer respect van ongeduldige automobilisten

Met affiches en stickers vragen de Lennikse land- en tuinbouwers de automobilisten om geduld en begrip te hebben tijdens het drukke oogstseizoen. “Mensen beseffen niet met welke zware machines wij de weg op moeten”, klinkt het.

Wegen en verkeer

Kijkpunten zetten Bruegellandschap in de kijker

De gemeenten Gooik, Roosdaal, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw investeren elk in een 'kijkpunt' op hun grondgebied van waar men het landschap dat Bruegel zo graag schilderde ten volle kan beleven.

Nieuws
Download