A vibrant neighbourhood starts with yourself!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Onze troeven voor families? Speelhoek en kindvriendelijke tuin”

Het Huis van het Kind heeft restaurant Folensela in Vollezele uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke eetgelegenheid van het Pajotten-land. Dat is het resultaat van een onderzoek en een bevraging bij gezinnen.

News

Vollezeels restaurant krijgt eerste SMUL-label van Huis van het Kind: “Onze troeven? Speelhoek en kindvriendelijke tuin”

Het Huis van het Kind heeft restaurant Folensela in Vollezele uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke eetgelegenheid van het Pajotten-land. Dat is het resultaat van een onderzoek en een bevraging bij gezinnen.

News

Voorontwerp in de maak over verdere heraanleg Ninoofsesteenweg

Een studiebureau buigt zich in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) al enkele maanden over de verdere herinrichting van de Ninoofsesteenweg in Roosdaal, Dilbeek en Lennik. Nabije toekomstmuziek lijkt een heraanleg absoluut niet.

News

Herne, Pepingen, Lennik en Gooik openen opnieuw blokspot

Studenten die moeten studeren voor hun kerstexamens, kunnen dit opnieuw in enkele blokspots in de regio. Dat is onder meer het geval in Pepingen, Lennik, Herne en Gooik van 17 december tot en met 31 januari.

News

Gemeente stelt Agentschap Wegen en Verkeer in gebreke

Het gemeentebestuur stelt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in gebreke voor het niet uitvoeren van dringende herstellingswerkzaamheden en het gebrek aan structureel onderhoud op de gewestweg N282.

News

Kerstbomen gaan voor het allerlaatste jaar in de fik

Het voorstel van N-VA Lennik Kwadraat om een alternatief te voorzien voor de traditionele kerstboomverbranding is voor de tweede keer afgewezen door de gemeenteraad. Al lijkt het wel de laatste editie onder deze vorm te worden.

News

Politie betrapt veertien roodrijders per dag (maar tot opgelegd rijverbod komt het zelden)

Tijdens de eerste helft van dit jaar werden er in Halle-Vilvoorde dagelijks gemiddeld veertien bestuurders betrapt op het negeren van een rood licht. Tot een rijverbod hiervoor komt het echter zelden.

Alert

Ronald is één van de zeven ‘makers’ van Team Scheire

Samen met zeven andere ‘makers’ gaat Ronald Van Ham in het televisieprogramma Team Scheire op zoek naar oplossingen voor mensen die omwille van een beperking of andere problemen niet ten volle van het leven kunnen genieten.

News

Dit populaire café stopt op de valreep van haar zilveren jubileum

Het bekende Square Café in het centrum van Lennik staat over te nemen. Zaakvoerders Jurgen Lippens en Sandra De Blander hopen nog voor volgende zomer een kandidaat te vinden. “Ons besluit staat vast, een 25ste verjaardag komt er niet”, klinkt het.

News

Lenniks koppel vertelt over fietsreis naar India

Guido Vermeir (66) en Agnes Vereertbrugghen (64) uit Lennik fietsten in 222 dagen van het Pajottenland naar India, goed voor ruim 11.000 kilometer door vijftien landen. Vrijdag 23 november nodigt de Fietsersbond Halle hen om 20 uur uit in het wereldcafé in de Oude Post in Halle om verslag uit te brengen.

News
Download