Secondje, het wachten loont de moeite!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Moeder (31) dealt in bijzijn van haar vier minderjarige kinderen

Een 31-jarige vrouw uit Landen die dealde in het bijzijn van haar vier minderjarige kinderen, is in eerste aanleg veroordeeld tot achttien maanden cel en een boete van 6.000 euro. Ze moet ook 1.470 euro aan drugswinsten terugbetalen.

Nieuws

Gezond wonen bij CM Landen en Femma Neerwinden

Op maandagavond 26 februari organiseren de vrijwilligers van CM Landen in samenwerking met Femma Neerwinden een infosessie over gezond wonen.

Nieuws

Ruim jaar rijverbod voor man die onder invloed dodelijk ongeval veroorzaakte

Hoewel hij de tenlasteleggingen betwist, heeft de Leuvense politierechter een dertiger uit Welkenraedt veroordeeld tot zes maanden cel en een jaar en een maand rijverbod voor een dodelijk ongeval onder invloed op de E40 in Landen.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

Het militair hospitaal en de aanslagen van 22 maart

Dokter kolonel Guy Borgers licht de werking van het militair hospitaal toe en heeft het over de opvang van slachtoffers bij rampen.

Nieuws

Kruimeldief wil burgerlijk ingenieur worden: “Mijn moeder kan eindelijk trots op me zijn”

“School is niets voor mij. Ik kap ermee”, zei Habbib Henia (19) anderhalf jaar geleden. Na een coachingprogramma van YAR studeert hij vandaag voor burgerlijk ingenieur.

Nieuws

Elf gemeenten naar rechter: eerlijke spreiding van geluidshinder of hoge dwangsommen

Elf Vlaams-Brabantse gemeenten en de provincie willen via de rechter een vliegwet forceren. “Die staat in het regeerakkoord en die moet er komen”, vertelt Chris Taes (CD&V), burgemeester van Kortenberg. Ze willen met die wet een eerlijke spreiding van de lawaaihinder rond Zaventem bekomen. Als de gemeenten van de rechter gelijk krijgen, dan dreigen hoge dwangsommen.

Nieuws

Nieuwe snelheidscamara’s voor politiezone LAN

Het politiecollege van de politiezone LAN, bestaande uit de burgemeesters van Landen, Linter en Zoutleeuw agendeert op de politieraad van woensdag 21 februari de aankoop van een nieuwe Gatso RT4 snelheidscamera.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Zwemmen met Maya de Bij en Bumba in 2020

Het Plopsaquawaterpark tussen Landen en Hannuit belooft de moeite waard te zijn. Glijbanen, een golfslagbad, snackbars en een ligweiden vormen maar een onderdeel. De inwoners van de twee steden zullen er tegen een voordelig tarief gebruik van kunnen maken.

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download