Check het uit gasten!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Zon, regen, en zelfs in de sneeuw: deze onthaalmoeder laat de kindjes altijd buiten slapen

In Landen haalt onthaalmoeder Carla Reynaerts een deeltje Scandinavië naar België. Dagelijks laat ze enkele peuters buiten slapen in speciale bedden. De koude omgeving zou veel voordelen hebben voor de kinderen. Zelfs in de sneeuw mogen de kindjes buiten slapen.

Nieuws

Pret en vertier op Winterlanden

Het college van burgemeester en schepenen ziet de winter alvast zitten. Op 16, 17 en 18 december is er een winterdorp op het Stationsplein. Er is sfeer, ambiance, animatie, een schaatsbaan, een grote verwarmde tent, feestelijke kerstchalets, eten en drinken, de leukste cadeautjes, … Zaterdag is er een zuiderse sambashow, zondag is voor de kinderen en er is ook een jeneverkesrun voor het goede doel.

Nieuws

Fusie politiezones is nu ook officieel

De politiezones Tienen-Hoegaarden en LAN (Landen, Linter en Zoutleeuw) gaan vrijwillig fuseren. Donderdagavond boog de politieraad in Hoegaarden zich over de haalbaarheidsstudie. Ze sloten de avond af met een positief akkoord.

Politie en veiligheid

Vicky (33) schreef een boek over smartphonefotografie, maar selfies neemt ze zelden

De Landense fotografe Vicky Bogaert (33) heeft een boek over smartphonefotografie geschreven, ‘De phonetograaf’. “Het leeft erg onder de mensen.”

Nieuws

Man verliest huis en leeft in tentje op natuurdomein

Een man uit Landen heeft noodgedwongen in een tentje geleefd op natuurdomein de Beemden. De stad werkt volop aan een permanente oplossing.

Nieuws

Landenaar geeft twee keer vals geld in zelfde winkel uit

Een 21-jarige man uit Landen moet vrezen voor een werkstraf van 100 uur voor het uitgeven van valse biljetten van 50 euro.

Nieuws

Fietsproject voor volwassenen die niet durven fietsen

“Onder leiding van Tony Stippelmans van Paxx Global Cycling Sint-Truiden startte de dienst Welzijn samen met de dienst Vrije Tijd een fietsproject voor volwassenen”, zegt schepen voor welzijn Greta Vanermen (N-VA).

Nieuws

Meerderheidspartij wil het “anders”

Wie het ‘anders’ wil, lijkt niet tevreden. Meerderheidspartij SP.A doet haast aan zelfkritiek en start een nieuwe politieke beweging met oppositiepartij Wakker Landen. Dat de socialisten hiermee eieren voor hun geld kiezen, wordt ontkend.

Politie en veiligheid

Rock Landen organiseert afterparty voor het goede doel

Op zondag 28 oktober organiseert het bestuur van Rock Landen hun allereerste afterparty met Lisa Smolders. De opbrengst van deze avond gaat naar een lokaal goed doel dat hen nauw aan het hart ligt, namelijk het Centrum Therapeutisch Paardrijden.

Nieuws

Paviljoenen Campus D’Hek gaan in vlammen op

Eind december gaan de oude paviljoenen tegen de vlakte om plaats te maken voor een grote nieuwbouw. Voor de brandweer is dit een ideale gelegenheid om aan scenariotraining te doen.

Politie en veiligheid
Download