Hmz. What's this sorcery?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Dag van de fotografie doet Neerwinden en Attenhoven snuffelen in het verleden

In het kader van de internationale dag van de fotografie willen de stad Landen en de Geschied- en Heemkundige Kring Pepijn@Landen lokaal erfgoed opnieuw onder de aandacht brengen.

News

Drinken uit herbruikbare bekers en slapen in kartonnen tentjes

Rock Landen is al aan haar negende editie toe. Het festival spant zich al jaren in om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Dat doen ze door onder andere herbruikbare bekers en kartonnen tentjes te gebruiken.

News

Video Staf laat indrukwekkend archief na

De Landense videomaker Staf Sterkendries, bekend als Video Staf, is overleden. Heel de stad zal hem herinneren door zijn enorme videoarchief.

News

Meer vrouwen dan mannen bij CD&V

Voor het eerst heeft CD&V Landen meer vrouwen dan mannen op de lijst staan. Lijsttrekker is Lore Fourie. Er staan dertien vrouwen en twaalf mannen op de lijst. “We willen de nadruk leggen op leefbaarheid in Landen en de deelgemeenten. Verkeersveilige woonkernen, meer fietspaden en een goede infrastructuur voor evenementen en activiteiten zijn voor ons belangrijk”, zegt Fourie. Gary Peeters staat op nummer twee, gevolgd door voormalig schepen Josseline Pansaerts. Kris Colsoul is lijstduwer.

News

Kermes Stoase van 10 tot 19 augustus

De eerste foorkramers zijn aangekomen op het Stationsplein. Landen maakt zich klaar voor tien dolle dagen Kermes aan de Stoase.

News

Ondanks de hitte een massa volk op Feest aan de Molen

Ondanks de grote hitte was de veertiende editie van Feest aan de Molen een succes. Duizenden bezoekers zakten af naar het park van Ruffferdinge om te genieten van de proevertjes die de vele standhouders aanboden.

News

Treinverkeer tussen Landen en Sint-Truiden twee uur lang onderbroken door bermbrand

Een bermbrand heeft vrijdagmiddag voor hinder gezorgd op de spoorlijn tussen Landen en Sint-Truiden. Het treinverkeer was er volledig onderbroken tussen 12 uur en 14 uur. Ondertussen kunnen de treinen er weer rijden. Over de ernst van de brand is verder nog niets geweten.

News

Artisanale paté op molenfeest

Tijdens het Feest van de Molen op zondag 5 augustus in Rufferdinge staan de spots op artisanale en streekproducten. De beenhouwers Peeters uit de Stationsstraat ontwikkelden speciaal voor die dag een nieuwe paté. Aan het eigen recept van ovengebakken paté is paarse dovenetel en Walsbergenbier uit Linter toegevoegd.

Leisure and hobby

Feest aan de molen

Op zondag 5 augustus vind in het Rufferdingepark de veertiende editie plaats van “Feest aan de Molen”. Je kan er tussen 13 en 18 uur terecht voor tal van activiteiten.

News

Landen Plage en Foodtruck Festival bracht vakantiesfeer

Voor een onvervalst vakantiegevoel kon je onlangs in Landen terecht. Gedurende vijf dagen werd het Stationsplein omgetoverd tot een hip pop-up strand.

News
Download