Even de buurt checken?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Zwakke weggebruikers vooral slachtoffer in steden

De meeste ongevallen met zwakke weggebruikers op gewestwegen gebeuren in Leuven en Diest. Dat blijkt uit cijfers van het aantal ongevallen op gewestwegen, die minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) donderdag gaf.

Wegen en verkeer

Stand-up comedy met Lukas lelie ten voordele van Cliniclowns

Op zaterdag 28 oktober komt Lukas Lelie, één van de grootste stand-up comedy talenten in Vlaanderen, naar Landen. Dit is de laatste actie in het kader van 'Wouter loopt voor Cliniclowns' waarbij Wouter Thierie zich een half jaar lang heeft ingezet om geld in te zamelen voor Cliniclowns. Als tegenprestatie loopt hij op 5 november de marathon van New York.

Nieuws

Verkiezingsborden voorwerp van discussie: “Ze zijn lelijk, vervuilend en duur”

Als het van gemeenteraadslid Hagen Goyvaerts (Vlaams Belang) afhangt, komen er in Leuven voor de gemeenteraadsverkiezingen geen verkiezingspanelen op het openbaar domein. Ook in Landen wordt deze verkiezingstraditie betwist.

Nieuws

Het gat van Landen gaat na meer dan drie jaar dicht

De burgerlijke rechtbank maakte eindelijk de weg vrij om het gat in de Kerkstraat te dichten. Dat gat in het centrum van Landen is er al ongeveer drie jaar en drie maanden.

Nieuws

Als liefde zoveel jaar kan duren…

Als liefde zoveel jaar kan duren…is een voordracht van professor dokter Vansteenwegen over het leven na het werk.

Nieuws

Tachtiger overleden na val met brommer

Een 81-jarige man uit Ezemaal is dinsdagochtend om het leven gekomen, nadat hij met zijn brommer ten val kwam. Het slachtoffer, H.M., werd iets voor 10 uur op de grond aangetroffen in de Keibergstraat in Neerwinden. “Hij lag naast zijn brommer, en was al overleden toen de hulpdiensten aankwamen”, zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert. “Er kwam meteen een wetsdokter ter plaatse. Er waren geen sporen van een aanrijding of geweld. Alles wijst erop dat de man gewoon ten val is gekomen.”

Nieuws

Alweer zware straf gevorderd tegen brandstichter

Tegen de 55-jarige Marc V.D.E. uit Landen is in de Leuvense strafrechtbank 5 jaar cel gevorderd op verdenking van zware slagen en bedreigingen tegen een ex. Ook zou hij de woning van de vrouw binnengedrongen zijn, maar dat wordt ontkend door de verdediging.

Nieuws

Man die een gat sloeg in het hoofd van een vrouw en brand stichtte bij zijn ex riskeert vijf jaar cel

Voor de correctionele rechtbank van Leuven heeft het openbaar ministerie vrijdag vijf jaar cel gevorderd voor Marc V.D.E. De 55-jarige man pleegde extreem geweld tegen een vrouw in Landen.

Nieuws

Chauffeurs Cintra vrezen voor veiligheid na nieuwe inbraak en leggen werk neer

Dieven hebben voor de tweede keer in drie weken drie kluizen opengeslepen in busbedrijf Cintra-Landen. De inbraak zorgde voor een actie bij het personeel. Daardoor was er gisterochtend hinder bij De Lijn.

Politie en veiligheid

VIDEO. Inbraak in stelplaats Landen stuurt busverkeer Zuid-Limburg in de war

Het busverkeer in Zuid-Limburg is sinds vanmorgen ernstig verstoord. Oorzaak is een inbraak in de stelplaats van een onderaannemer van De Lijn in Landen. Omdat de politie bezig was met een sporenonderzoek konden de chauffeurs niet uitrijden. Veel reizigers hadden dus vanmorgen onverwacht veel hinder.

Politie en veiligheid
Download