Get useful reports from city services or utility companies soon
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vernieuwde speeltuinen lokken meer kinderen

Het stadsbestuur heeft zopas een reeks speeltuinen vernieuwd. Dat gebeurde ook in verschillende deelgemeenten.

News

Koppel sleept nieuwe buren voor rechter: “Ze hebben ons lang genoeg aan het lijntje gehouden”

De Weidestraat in Eliksem, een dorp van enkele honderden inwoners, ligt er doorgaans bijzonder rustig bij. Het leven gaat er gezapig zijn gang. Alles peis en vree dus. Daar kwam voor nummer 14 een goed jaar geleden toch verandering in.

News

“We willen nu antwoorden want we worden al lang aan het lijntje gehouden”

In Eliksem, een dorp van enkele honderden inwoners, zorgt een nieuwbouw voor wrevel. Hoewel volgens de architect alles in samenspraak is gebeurd, hebben de naaste buren hem en de bouwheren gedagvaard. “Er zijn bouwovertredingen begaan”, klinkt het.

News

Nieuwe Carrefour Market is ecologische buurtwinkel met ruime parkeerplaatsen

De nieuwe Carrefour Market aan de Attenhovenstraat in Landen is geopend. Die ligt niet bij andere winkels en richt zich vooral gericht op buurtbewoners.

News

Het nieuwe erfrecht en de vernieuwde erfbelasting

Minister van Justitie Koen GEENS spreekt tijdens deze infovergadering over het sinds 1 september 2018 van kracht zijnde nieuwe erfrecht en de vernieuwde erfbelasting.

News

Jaarlijkse Wereldmarkt in domein ’t Park

Op zondag 11 november organiseert de Gemeentelijke raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) haar jaarlijkse Wereldmarkt in domein ’t Park.

News

VIDEO. Watermolen van Rufferdinge in Landen krijgt doe-centrum

Twaalf jaar na de opening van het bezoekerscentrum heeft de stad Landen de molen van Rufferdinge omgebouwd tot een actief belevingscentrum. De watermolen beweegt natuurlijk niet vanzelf. Je komt er op een speelse manier te weten waarom de molen in de stad blijft draaien en welke technieken er gebruikt worden. Het gebouw zelf blijft wel een toeristisch punt waar je met al je vragen terecht kan.

News

Stad schenkt helft noodhulp aan Indonesië

De stad Landen springt in de bres voor Indonesië. Het stadsbestuur besloot op voorstel van de GROS (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking) de helft van het jaarlijks budget voor noodhulp te schenken aan de actie “Indonesië 12-12”.

News

Opening hernieuwd bezoekerscentrum Rufferdiinge

Twaalf jaar na de opening van het bezoekerscentrum heeft de stad Landen de molen van Rufferdinge omgebouwd tot een belevingscentrum. Centrale thema’s zijn landbouw, techniek en –vanzelfsprekend- waterkracht.

News

Burgerinspraak wordt bevoegdheid van schepen

In Landen zijn de bevoegdheden verdeeld in de nieuwe coalitie onder leiding van Gino Debroux. Opvallend is dat er een nieuwe bevoegdheid in het leven is geroepen, namelijk Burgerinspraak.

News
Download