Nodig je partner, huisgenoten of buren uit op Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuw tractieonderstation levert elektriciteit voor treinverkeer naar Hasselt

Infrabel heeft het nieuwe tractieonderstation in Landen in gebruik genomen. Deze voedt de bovenleiding en zorgt voor een betere spreiding van de elektriciteit voor het treinverkeer naar Hasselt, Leuven en Luik.

Nieuws

Opruimactie in Laar, Neerwinden en Wange

Veertien verenigingen van Groot-Neerwinden slaan op zaterdag 19 mei de handen in elkaar voor een grote opruimactie.

Nieuws

Nieuw leven voor De Fond in centrum van de stad

De Fond lijkt opnieuw een levendige buurt in Landen te worden. In de nabije toekomst zullen er enkele projecten worden afgerond. Ondertussen maakt de buurt zich wel zorgen over een verkeerstoename. L'anders stelt een circulatieplan voor.

Nieuws

Landenaars mogen gratis naar Plopsa als voorsmaakje

Plopsa biedt de inwoners van Landen en Hannuit een gratis toegangsticket aan voor één van de vier parken, zodat ze kunnen kennismaken. Binnenkort bouwt de groep immers een nieuw aquapark op de grens van beide steden.

Nieuws

Infosessie Groepsaankoop provincie Vlaams-Brabant

Dankzij de provinciale groepsaankoop plaatsten vierhonderd gezinnen zonnepanelen of dakisolatie. Dat kon aan een scherpe, maar correcte prijs. In 2018 breiden zijn er meer van deze groepsaankopen.

Nieuws

Twintigste dansshow met Serbatoio

1998 is het jaar waarin Sonja Lambrechts besloot haar eigen dansschool op te richten in het gebouw “De Tank” in Landen. Haar voorliefde voor de Italiaanse taal toverde het woord Tank om in Serbatoio, een naam die ondertussen bij veel Landenaren bekend is.

Nieuws

Duaal leren op Campus ‘D Hek

Vanaf 1 september kan je op Campus D’Hek in het zevende specialisatiejaar kiezen voor de richting zorgkundige in Duaal Leren. Op deze manier breidt de Campus de initiatieven van de vorige schooljaren uit met een nieuw project. Het biedt de leerlingen een optimale voorbereiding op hun overstap naar de arbeidsmarkt.

Nieuws

Op bedevaart langs de route die je voorouders namen? Het is binnenkort weer mogelijk

De autoluwe pelgrimswegen naar de basiliek van Scherpenheuvel worden opnieuw in ere hersteld. Er komen vier piloottrajecten maar later worden ook alle andere bedevaartroutes weer aangelegd. De wegen zijn herkenbaar aan een speciaal ontworpen logo.

Nieuws

Rode Kruis stickerverkoop voor mobiele hulppost

Tot en met woensdag 3 mei organiseert Rode Kruis-Vlaanderen zijn jaarlijkse stickeractie. Ook de vrijwilligers van Landen zullen opnieuw twee weken post vatten aan warenhuizen en van deur tot deur gaan in de Landense gemeenten om stickers te verkopen.

Nieuws

Parkeerproblemen Stationsstraat verlicht met tijdelijk extra parking

Aan de parkeerproblemen in de Stationsstraat komt mogelijk een einde dankzij een voorlopige oplossing op site De Tank.

Vrije tijd en hobby
Download