Hoeveel nieuwe spreuken zouden er zo zijn?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Muzikaal BAL LOKAL vervangt het Venusgeest

Op zaterdag 24 juni sluit het nieuwe concept BAL LOKAL de braderie muzikaal en feestelijk af. “Na tien edities van het jaarlijkse Venusfeest is het tijd voor iets nieuws”, zegt schepen voor Cultuur Bart Jan De Vos (N-VA).

Nieuws

Zomeren in een roze kleurend Landen

Deze zomer kan je Landen door een roze bril bekijken. Het stadsbestuur heeft kosten noch moeite gespaard om iedereen in Landen op een positieve roze wolk te krijgen. En daarom kleurt Landen helemaal roze, met aankondigingen, banners, stickers, straatborden in dito kleuren, bussen die rondrijden met een roze achterkant. Zelfs de watertoren waar Landen trots op is, krijgt ’s avonds een roze gloed.

Nieuws

Treinverkeer onderbroken tussen Hasselt en Landen door aanrijding in Sint-Truiden

Het treinverkeer is donderdagmiddag onderbroken tussen Hasselt en Landen. Dat meldt Frédéric Petit van Infrabel. Vlak bij het station van Sint-Truiden reed de trein Genk-Blankenberge er rond 13.50 uur een persoon aan. Het is nog niet duidelijk of die het ongeval overleefde.

Wegen en verkeer

Eerste opendeurdag DVC ’t Binnenhof op Dag van de Mantelzorg

Op vrijdag 23 juni organiseert het personeel van dagverzorgingscentrum ’t Binnenhof een opendeurdag naar aanleiding van Dag van de Mantelzorg. Iedereen kan die dag tussen 15 en 19 uur een kijkje nemen op woonzorgcampus Oleyck om kennis te maken met de werking van het DVC.

Nieuws

Nieuw busje voor dagverzorgingccentrum ‘t Binnenhof

De bezoekers van dagverzorgingscentrum ‘t Binnenhof kunnen voortaan vervoerd worden met een gloednieuw busje. Het busje biedt plaats aan acht personen, wat het vervoer van en naar campus Oleyck efficiënter maakt. Dankzij de rolstoellift kunnen de mensen die moeilijk te been zijn, zich veilig en comfortabel laten rijden.

Nieuws

Drie Waalse buurdorpen van Landen zetten hun deuren open

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni kan je gratis een kijkje gaan nemen bij 55 ambassadeurs van Racour, Lincent en Pellaines. De inwoners en verenigingen van deze drie buurdorpen van Landen zetten hun deuren open.

Nieuws

Zin om te lopen, maar niet alleen? Daar vonden deze slimme jongeren iets op

Twee jonge developers, Maxime Troiano (18) uit Landen en Mikiyas Astatke (20) uit Leuven, hebben een app ontwikkeld voor Leuvenaars om sportmaatjes te vinden: Sporty. Vanaf 23 juni is de app gratis beschikbaar in de Appstore.

Nieuws

De bibliotheek start met een Taalpunt Nederlands

“Taalpunt Nederlands” is een nieuwe afdeling binnen de bib die focust op Nederlands leren voor anderstaligen. Je kan er als anderstalige inwoner materialen ontlenen om Nederlands te leren.

Nieuws

Huis van het Kind start met een infotheek

Vanaf juni wordt de spelotheek uitgebreid met een infotheek. Deze is toegankelijk voor alle opvoeders. Dat betekent dat aanstaande ouders, ouders, grootouders, pleegouders, kinderbegeleiders of leerkrachten er welkom zijn.

Nieuws
Download