Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Brussels Airport ondertekent Green Deal Circulair Aankopen

Brussels Airport Company tekent in op de Green Deal Circulair Aankopen van de Vlaamse overheid. De luchthavenuitbater engageert zich zo om de komende twee jaar waar mogelijk bij de aankopen te kiezen voor hoogwaardige grondstoffen, materialen of producten die na eiegn gebruik ook herbruikt kunnen worden. De afgelopen jaren heeft Brussels Airport al veel geïnvesteerd in hernieuwbare materialen en energie.

Nieuws

Hainan Airlines vliegt drie keer per week tussen Shanghai en Brussel

Vanaf volgend winterseizoen voegt Hainan Airlines drie keer per week een directe vlucht tussen Shanghai Pudong en Brussels Airport toe. Deze vluchten zijn gepland op maandag, woensdag en vrijdag en zullen gebeuren met een Dreamliner 787-9, een van de meest moderne toestellen in de luchtvaart. Tickets voor vluchten tussen beide steden zijn vanaf vandaag te koop.

Nieuws

Vandaag start voorbereiding zomerwerf: nog meer verkeershinder op Ring rond Brussel

Vandaag, maandag 12 juni, starten de voorbereidingen voor de grote zomerwerf op de oostelijke Ring rond Brussel (R0), tussen de Vierarmentunnel in Tervuren en het knooppunt met de E40 in Sint-Stevens-Woluwe. Die werken zullen heel wat hinder veroorzaken op de weg.

Nieuws

Opnieuw vertraging voor werken aan Woluwedal

De werkzaamheden aan Woluwedal hebben weer vertraging opgelopen. De einddatum zou niet in gevaar komen. Ook het containerpark van Kraainem kan tijdig openen.

Wegen en verkeer

8 quick wins voor betere doorstroming op de Ring

In 2019 gaat de schup in de grond voor een grote herinrichting van de Ring rond Brussel, maar in de tussentijd zit Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts niet stil. Deze zomer al worden er 8 ‘quick wins’ uitgevoerd om het verkeer op de R0 vlotter en veiliger te maken. Concreet worden de belijningen op verschillende plaatsen aangepast voor een betere doorstroming. Een gelijkaardig ingreep op de verbinding tussen de Ring, de A201 en E19 zorgt nu al voor een rustiger verkeersdoorstroming. Daarnaast krijgt een stuk van 5 km tussen Tervuren en Sint-Stevens-Woluwe een duurzaam onderhoud en een nieuwe asfaltlaag. “Het zijn soms kleine dingen, maar we doen nu al wat we kunnen”, zegt Weyts. “Dit zijn al stappen vooruit, in afwachting van de volledige herinrichting in 2019”.

Nieuws

Kindertekeningen wijzen op belang van sorteren

Afvalintercommunale Interza schreef recent een tekenwedstrijd uit voor alle lagere scholen in Kampenhout, Steenokkerzeel, Wezembeek-Oppem, Kraainem en Zaventem.

Nieuws

Brussels Airport biedt een co-working platform dankzij Tribes

Het werkfaciliteitenbedrijf Tribes opent in 2018 nieuwe bureaus in het Passport-gebouw op Brussels Airport dat momenteel in aanbouw is en ultramoderne kantoren zal aanbieden met een spectaculair zicht op het tarmac van de luchthaven. "De connectiviteit met de rest van de wereld en de intermodale hub van verschillende vervoersmiddelen die elkaar treffen op de luchthaven, maakt van Brussels Airport een unieke werkplek", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Nieuws

Iedereen Toerist Dag op 11 juni op Sport Vlaanderen-domein van Hofstade

De provincie Vlaams-Brabant , samen met de vrijetijdszorgorganisaties, op zondag 11 juni een ‘Iedereen Toerist Dag’ in het Sport Vlaanderen-domein van Hofstade. Tijdens dit evenement is het toeristisch aanbod ook toegankelijk voor mensen met een beperking.

Nieuws

Brussels Airport wint Infrastructure Facility Management Award voor de heropbouw van de vertrekhal

Brussels Airport Company heeft de IFMA (Infrastructure Facility Management Awards) gewonnen, een prestigieuze prijs in de sector van facilities en die toegekend wordt aan het meest innovatieve bedrijf in de sector. Het departement Infrastructure & Real Estate van Brussels Airport Company kreeg de prijs voor de snelle heropbouw van de vertrekhal na de aanslagen van 22 maart.

Nieuws

Aanleg tramtracés in 2019 hoopgevend maar ook noodzakelijk

Werkgeversorganisatie Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant reageert tevreden dat er schot in de zaak komt voor de drie lijnen van het Brabantnet. “Met deze hoopgevende informatie gaan wij ervan uit dat de eerste spade in 2019 de grond in gaat voor de tramverbindingen. We hebben alternatieven nodig, nog voor de werken aan de Brusselse ring starten.”

Wegen en verkeer
Download