Start het gesprek
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“We ontwikkelen ons eigen spel”

Gewezen Union-coach Gregoy Vanmelkebeke werkt zaterdag in Kraainem een topper af met de leidersplaats als inzet. “Ik respecteert onze tegenstrever Mazenzele, maar we deden niet aan scouting. We ontwikkelen wel ons eigen spel. Ik zet geen druk op de groep. Over de titel werd hier nog nooit gepraat. We staan wel compleet en brengen technisch verzorgd combinatievoetbal. Ik denk niet dat onze synthetische grasmat een bepalende rol kan vertolken, want ook onze opponent traint op kunstgras. Vorig jaar wonnen we thuis van Mazenzele en dat proberen we uiteraard over te doen. We hopen op een leuke topper voor veel volk en duimen ervoor zo lang mogelijk bovenin mee te draaien.”

Nieuws

Nieuwe digitale klimaatkaart toont 1.192 klimaatacties

De nieuwe digitale klimaatkaart van Vlaams-Brabant krijgt een fikse uitbreiding. Ze wordt interactiever en toont, naast projecten over hernieuwbare energie, nu ook klimaatacties over mobiliteit, gebouwen, consumptie en landbouw. Gemeenten, bedrijven, verenigingen en scholen kunnen hun klimaatacties kenbaar maken op deze kaart en nagaan hoeveel CO2 hun initiatieven daarmee minder uitstoten.

Nieuws

Grootste ondersteuningsnetwerk van Vlaanderen voorgesteld

Het Ondersteuningsnetwerk Centrum werd zopas officieel voorgesteld in het Provinciehuis te Leuven. Gedeputeerde voor onderwijs Marc Florquin, Jo De Ro, schepen van onderwijs van de stad Vilvoorde en Erwin De Mulder, coo¨rdinerend directeur scholengroep Brussel van het GO! namen het woord namens de elf inrichtende machten die de handen in elkaar slaan om dit netwerk op te starten. Dit netwerk gaat scholen, leerlingen en leerkrachten in Vlaams-Brabant, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg ondersteunen.

Nieuws

Samenaankoopavond: energieke daken op 13 september in Kraainem

Tijdens deze samenaankoopavond kom je alles te weten over de plaatsing van dak- en zoldervloerisolatie en PV-zonnepanelen. Voor onafhankelijk advies kan je terecht bij de medewerkers van vzw Dialoog.) De geselecteerde installateurs stellen zich voor. Ook het energiehuis 3Wplus is aanwezig. Er is tijd om individueel contacten te leggen met de installateurs, 3Wplus en de vzw Dialoog.

Nieuws

Nieuwe webtool brengt sluipverkeer in randgemeenten in kaart

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken en 19 gemeentebesturen uit de Vlaamse Rand kunnen gedurende 1 jaar verkeersdata opvragen met behulp van de Be-Mobile webtool. Ze kunnen ook zelf verkeersanalyses uitvoeren. Zo moeten de verkeerstromen op het hoofdwegennet én het onderliggend weggennet volledig in kaart gebracht worden.

Wegen en verkeer

Geen nieuwe aannemer, wel alwéér vertraging voor werf Woluwedal

De moed zinkt de bewoners en zaakvoerders langs de Woluwelaan in Sint-Stevens-Woluwe stilaan in de schoenen. De werken aan Woluwedal hebben opnieuw vertraging opgelopen. Een verouderd gewelf aan de koker is de oorzaak van de nieuwe vertraging en die moet eerst verstevigd worden, voor de werken verder kunnen gaan.

Nieuws

“Mikken hoger dan vorig seizoen”

De Kraainemse coach Gregory Van Melkebeke ziet een seizoen in het verlengde van het vorige best zitten. “Twee jaar geleden diende Kraainem alle zeilen bij te zetten om zijn hachje te redden. Vorig seizoen kwamen we nooit in de problemen. Alle titularissen bleven aan boord en we versterkten ons gericht op enkele posities. We mikken dan ook hoger. De top vijf is haalbaar. Misschien halen we zelfs de top drie. We openen de competitie op verplaatsing bij Elewijt, nieuw in onze reeks en een compleet onbekende. We moeten dus ons eigen spel ontwikkelen, want we trekken wel degelijk voor de volle buit naar Elewijt.”

Nieuws

Drie overvallers opgepakt na achtervolging in Kraainem

Drie mannen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een tankstation in Kraainem overvallen maar na een achtervolging kon de politie drie verdachten oppakken. Die worden vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Politie en veiligheid

Hommeles over heraanleg Astridlaan

Er is heel wat te doen rond de heraanleg van de Koningin Astridlaan. Het oorspronkelijke project werd stopgezet, waardoor het bestuur 834.000 euro aan subsidies verliest.

Nieuws

“Ik wandel de honderd kilometer met de schoenen die mij tot in België brachten”

Syrisch vluchteling Amin Hmidi uit Torhout wandelt op 11 augustus de Dodentocht ten voordele van het opvanghuis Hejmo waar hij sinds een jaar kindvluchtelingen begeleidt. “Dit doe ik als symbool voor de duizenden kilometers die zij aflegden.”

Vrije tijd en hobby
Download