Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Wonen blijft duurder in Vlaamse Rand

Dat de regering in de Vlaamse Rand een extra korting voorziet van de registratierechten bij kleinere woningen, komt niet uit de lucht gevallen. Cijfers tonen aan dat wonen in de regio duurder blijft dan elders in Vlaanderen.

Nieuws

Vlaamse regering verschaft extra korting op registratierechten op kleinere woningen in regio

Dat de regering in de Vlaamse Rand een extra korting verstrekt van de registratierechten bij kleinere woningen komt niet uit de lucht gevallen. Cijfers tonen aan dat wonen in de regio duurder blijft dan elders in Vlaanderen.

Nieuws

Burgemeester vraagt vergoeding voor faciliteitengemeenten die niet kunnen fuseren

Burgemeester Walter Vansteenkiste (WEMMEL) vraagt aan de Vlaamse overheid compensaties voor faciliteitengemeenten als er effectief wordt overgegaan tot fusies van gemeenten of oprichting van grotere samenwerkingverbanden. “Wij vallen telkens uit de boot omwille van ons bijzonder statuut”, zucht Vansteenkiste.

Nieuws

“Nieuwe vertraging op Woluwedal is schande voorbij”

De tijdelijke wegsituatie aan de Woluwedal zal langer aanhouden dan oorspronkelijk was voorzien. De Zaventemse burgemeester klaagt de zoveelste vertraging luidkeels aan.

Nieuws

Passagierstrafiek blijft groeien op Brussels Airport in november

De voorbije maand hebben meer dan 1.8 miljoen passagiers via Brussels Airport gereisd. Dat is een toename van 5,1% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Ook het vrachtvervoer kent in november 2017 opnieuw een toename (+9,4%) ten opzichte van de maand november vorig jaar.

Nieuws

“Een seizoen lang ongeslagen blijven”

Kraainem sloot de heenronde af met een vijftiende opeenvolgende overwinning. Het won met 3-0 van Vilvoorde. Kraainemnaar Kenneth Brackman (25) zat twee jaar lang bij Union Sint-Gillis, maar koppelt nu studies bedrijfsbeheer aan voetbalsuccessen met zijn nieuwe club.

Nieuws

Kraainem telt nog steeds maximum: “Dipje niet uit te sluiten”

Kraainem eindigde vorig jaar in de grijze middenmoot. Dit seizoen zette coach Gregory Vanmelkebeke met de club uit de faciliteitengemeente een droomstart neer met acht opeenvolgende zeges. De titelfavoriet is gekend.

Nieuws

Brussels Airport kiest na Europese aanbesteding voor G4S en ICTS als veiligheidspartners in 2018

De bewakingsondernemingen G4S en ICTS hebben de aanbesteding gewonnen en zullen vanaf februari 2018 voor de eerstvolgende drie jaar de beveiliging van Brussels Airport voor hun rekening nemen. G4S zal instaan voor de beveiligingscontrole van de passagiers, personeel en bagages op Brussels Airport, het bedrijf ICTS zal de toegangscontrole van het personeel, bezoekers en hun voertuigen rond de luchthaven uitvoeren.

Politie en veiligheid
Nieuws

“We misten vier basisspelers”

Staartploeg Meise B bleek zoals verwacht geen partij voor leider Kraainem dat een achtste opeenvolgende overwinning liet optekenen. Coach Gregory Vanmelkebeke kan nog moeilijk ontkennen dat Kraainem voortaan titelfavoriet is. “De club is bereid om te promoveren naar tweede, maar de weg is nog lang. We misten vier basisspelers, maar dat bleek geen beletsel om de wet te dicteren. We kwamen even voor het kwartier op voorsprong waarna we de controle modus inschakelden. Na rust legden we opnieuw onze wil op. Iedereen wil voortaan de leidersscalp veroveren. We moeten nog 22 wedstrijden vol aan de bak, want elke wedstrijd start van op nul.”

Nieuws

Werken Woluwedal opgeschort, kruispunt gaat nog dit jaar weer open

Het Agentschap Wegen en Verkeer en aannemer Viabuild zetten de samenwerking aan het project van de gewestweg Woluwedal stop. Het kruispunt kan daardoor nog dit jaar opnieuw open. Intussen gaat AWV op zoek naar een nieuwe aannemer.

Wegen en verkeer
Nieuws
Download