Belgian chocolate, french fries and hoplr
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

153 regiobewoners planten extra groen aan

Voor het eerst organiseerden de vijf Vlaams-Brabantse regionale landschappen, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, een samenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit) bomen voor in de tuin. Ook in onze regio werd heel wat groen aangeplant.

News

Chalet Chouffe zorgt voor winters gevoel op Brussels Airport

Vertrek je binnenkort op vakantie met het vliegtuig? Zorg dan dat je op tijd op de luchthaven bent, want dan kan je nog even genieten van een heerlijke La Chouffe in de Chalet Chouffe voor je je koffers incheckt.

News

Witloofboxen maken rand en stad warm voor witloof

Fijnproevers zijn verlekkerd op witloof maar kinderen durven er hun neus voor op te halen. De bittere smaak schrikt hen af. Dankzij de witloofbox , die nu ook haar weg vond naar Brussel, behoort dit tot het verleden.

News

Kraainem-Unie en Lijst Burgemeester bereiken akkoord over coalitie

In faciliteitengemeente Kraainem hebben Kraainem-Unie en Lijst Burgemeester overeenstemming bereikt over het bestuursprogramma voor de volgende legislatuur. Beide partijen streven hierin “een meertalige en constructieve aanpak” na. Bertrand Waucquez (Kraainem-Unie) wordt burgemeester en Luc Timmermans (LB) voorzitter van de gemeenteraad. CD&V’er Luc Timmermans was samen met Open VLD’ers kandidaat op de tweetalige LB-lijst.

News

“Wie in de periode van de BOB-campagne toch nog drinkt, zou dubbel gestraft moeten worden”

Tal van bestuurders die tijdens de meest recente BOB-wintercampagne tegen de lamp liepen, zijn hiervoor nu gestraft in de politierechtbank.

Alert

Flitsmarathon of niet: bestuurders lappen zone 30 aan hun laars

Alle bestuurders met een zware voet waren gewaarschuwd voor de flitsmarathon van gisteren en eergisteren. Toch werden in de hele regio veel snelheidsduivels betrapt, vooral in straten waar een beperking tot 30 km per uur geldt. In het centrum van Merchtem werd een bestuurder betrapt met 105 km per uur.

News

Franstaligen worden naar oppositiebanken gestuurd

Burgerpartij Kraainem Unie en de nieuwe, meertalige lijst LB hebben een ‘historisch akkoord’ en verwijzen Défi+MR+Ind voor het eerst in 18 jaar naar de oppositiebanken.

News

Kraainem-Unie en LB duwen Franstalige eenheidslijst in oppositie

De kogel is door de kerk in Kraainem. MR+Défi+ind haalde geen absolute meerderheid, waardoor de burgerpartij Kraainem-Unie zich incontournable maakte. De partij van Bertrand Waucquez vond diep in de nacht van zondag op maandag een akkoord met LB. De Franstalige eenheidslijst wordt daardoor naar de oppositie verwezen.

News

ANALYSE. Défi+MR+Ind. is de grootste, maar Kraainem-Unie is onvermijdelijk

De strijd om het burgemeesterschap in Kraainem ligt helemaal open. Défi+MR+Ind. mag met 43,8 procent dan wel het leeuwendeel van de stemmen binnenhalen, een garantie op de sjerp of de meerderheidstafel is dat alleszins niet.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Kraainem

In Kraainem ligt de verkiezingsstrijd helemaal open nadat de eenheidslijsten uiteen vielen. De hoofdzaak in Kraainem is de algemene werking opnieuw draaiende te krijgen, want door interne twisten belandden vele dossiers in de koelkast.

News
Download