Snel even iets lenen? Geen probleem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

11 nieuwe zomerbestemmingen en 2 nieuwe maatschappijen vanaf zomerseizoen op Brussels Airport

Wanneer de meeste mensen op 25 maart hun klok verzetten, verandert Brussels Airport niet enkel het uur maar schakelt de luchthaven ook over naar de nieuwe zomerdienstregeling. Dit jaar verwelkomt de luchthaven voor het zomerseizoen maar liefst 11 nieuwe bestemmingen en 2 nieuwe luchtvaartmaatschappijen, Cathay Pacific en Georgian Airways. In totaal kunnen passagiers kiezen uit 211 rechtstreeks te bereiken bestemmingen van 66 luchtvaartmaatschappijen.

Nieuws

Brussels Airport is nieuwe hoofdsponsor van de Brussels Marathon & Half Marathon

Brussels Airport is de komende drie jaar de nieuwe titelpartner van Brussels Marathon & Half Marathon. Als luchthaven in het hart van Europa verbindt Brussels Airport de hoofdstad van het land met de rest van de wereld en zal de luchthaven de Marathon & Half Marathon internationaal verder op de kaart zetten. De Brussels Airport Marathon & Half Marathon vindt dit jaar plaats op 28 oktober. Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 28 februari.

Nieuws

OPEN vreest voor communautaire toon bij verkiezingen

Kraainem keurde tijdens de laatste gemeenteraadszitting een motie goed, tegen de afschaffing van de taalfaciliteiten in Ronse. De motie werd ingediend door DEFI en goed gekeurd door de andere meerderheidspartijen. OPEN stemde tegen en KRAAINEM-UNIE onthield zich. Volgens OPEN is daarmee de toon gezet voor een communautair discours naar de verkiezingen in oktober 2018.

Nieuws

Voka: "Komende boetetsunami bewijst dat Brusselse normen bedrijven schaden"

Werkgeversorganisaties Voka Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan zijn niet te spreken over de nieuwe demarche van Brussels Minister Céline Fremault. “De verveelvoudiging van de processen-verbaal voor het overtreden van de geluidsnormen dreigen het mes op de keel te zetten van de luchthavenbedrijven. In plaats van een oplossing te zoeken, trekt de minister naar de rechtbank om de situatie nog schever te laten trekken. Onverantwoord”, klinkt het.

Nieuws

Provincie steunt vier innovatieve kennisprojecten

Vlaams-Brabant is de kennisregio bij uitstek. Om dit zo te houden, ondersteunt de provincie intussen al 10 jaar meer dan 50 innovatieve projecten. Zo geeft de provincie Vlaams-Brabant dit jaar 547.104 euro subsidies aan 4 nieuwe innovatieve en maatschappelijk relevante projecten. Deze projecten dragen bij aan een meer succesvolle revalidatie van knieblessures of aan de dagelijkse opvolging van Parkinson-patiënten. Ze werken aan een technologie die streeft naar veilige, kwalitatieve en authentieke voeding of maken de nieuwe unieke open innovatie bedrijfssite rond Citrique Belge mee mogelijk.

Nieuws

Klimaatmobielen en BENOvatiecoach helpen beter renoveren

Deze maand gaan 4 klimaatmobielen op rondreis doorheen de Vlaams-Brabantse gemeenten Machelen, Steenokkerzeel en Kraainem. Gemeenten kunnen een klimaatmobiel inschakelen om hun inwoners te informeren over energiebesparing, hernieuwbare energie en andere klimaatacties. De provincie Vlaams-Brabant, Pajopower, 3Wplus, IGO en De Kringwinkel Hageland, zetten ook BENOvatiecoachen aan het werk, die mensen met renovatieplannen begeleiden.

Nieuws

Bevolkingsstijging in Vlaamse rand zet zich verder

Statistiek Vlaanderen stelde zopas de Vlaamse gemeentelijke demografische vooruitzichten, 2018-2035 voor. In de komende 10 jaar zal de bevolking van het Vlaamse Gewest groeien met 5% (tegenover 7% in de voorbije 10 jaar) tot 6.835.000 inwoners. De bevolkingsgroei tekent zich af in bijna alle gemeenten, maar vooral in de stad Antwerpen, de regio rond Gent, en in delen van de provincie Antwerpen en de Vlaamse Rand.

Nieuws

Deeltijds Kunstonderwijs niet langer een kansrijk eiland

Het Vlaams parlement keurde zopas het decreet Deeltijds Kunstonderwijs goed. Er werd in de bespreking van dit decreet vaak verwezen naar het onderzoek van internationaal onderzoekster professor Anne Bamford, die tien jaar geleden het DKO tegen het licht hield. Eén van haar – toen terechte – bedenkingen was dat het DKO vooral kansrijke kinderen aantrok. Uit de huidige cijfers blijkt dat dit niet langer zo is. Veel kinderen uit kansengroepen vonden de laatste jaren hun weg naar de DKO-academies.

Nieuws

Klimaatmobiel informeert over energiebesparing

Vanaf maart trekken vier klimaatmobielen op rondreis door de Vlaams-Brabantse gemeenten. Gemeenten kunnen een klimaatmobiel inschakelen om hun inwoners te informeren over energiebesparing, hernieuwbare energie en andere klimaatacties. De klimaatmobiel rijdt de komende maanden alvast rond in Kraainem, Machelen en Steenokkerzeel.

Nieuws

Faciliteitengemeenten klinken op de gezondheid van hun inwoners én de oprichting van de Intergemeentelijke Gezondheidsraad.

De zes faciliteitengemeenten in de Vlaamse rand (Drogenbos, Kraainem, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode, Wemmel, Wezembeek-Oppem) klinken - geheel in de Tournée Minérale stijl - op de oprichting van de Intergemeentelijke Gezondheidsraad. Deze raad wordt bemand door OCMW- en gemeentelijke vertegenwoordigers van elke gemeente, Logo Zenneland (lokaal gezondheidsoverleg) en de Welzijnskoepel West-Brabant. Vanaf 2018 organiseren de gemeenten samen gezondheidsbevorderende en preventieve acties en campagnes en promoten zo een gezonde levensstijl naar al hun inwoners toe. Logo Zenneland adviseert en ondersteunt de Gezondheidsraad bij de ontwikkeling van hun lokaal gezondheidsbeleid.

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download