Buren leren elkaar kennen, delen spullen en starten initiatieven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kraainem telt nog steeds maximum: “Dipje niet uit te sluiten”

Kraainem eindigde vorig jaar in de grijze middenmoot. Dit seizoen zette coach Gregory Vanmelkebeke met de club uit de faciliteitengemeente een droomstart neer met acht opeenvolgende zeges. De titelfavoriet is gekend.

Nieuws

Brussels Airport kiest na Europese aanbesteding voor G4S en ICTS als veiligheidspartners in 2018

De bewakingsondernemingen G4S en ICTS hebben de aanbesteding gewonnen en zullen vanaf februari 2018 voor de eerstvolgende drie jaar de beveiliging van Brussels Airport voor hun rekening nemen. G4S zal instaan voor de beveiligingscontrole van de passagiers, personeel en bagages op Brussels Airport, het bedrijf ICTS zal de toegangscontrole van het personeel, bezoekers en hun voertuigen rond de luchthaven uitvoeren.

Politie en veiligheid

“We misten vier basisspelers”

Staartploeg Meise B bleek zoals verwacht geen partij voor leider Kraainem dat een achtste opeenvolgende overwinning liet optekenen. Coach Gregory Vanmelkebeke kan nog moeilijk ontkennen dat Kraainem voortaan titelfavoriet is. “De club is bereid om te promoveren naar tweede, maar de weg is nog lang. We misten vier basisspelers, maar dat bleek geen beletsel om de wet te dicteren. We kwamen even voor het kwartier op voorsprong waarna we de controle modus inschakelden. Na rust legden we opnieuw onze wil op. Iedereen wil voortaan de leidersscalp veroveren. We moeten nog 22 wedstrijden vol aan de bak, want elke wedstrijd start van op nul.”

Nieuws

Werken Woluwedal opgeschort, kruispunt gaat nog dit jaar weer open

Het Agentschap Wegen en Verkeer en aannemer Viabuild zetten de samenwerking aan het project van de gewestweg Woluwedal stop. Het kruispunt kan daardoor nog dit jaar opnieuw open. Intussen gaat AWV op zoek naar een nieuwe aannemer.

Wegen en verkeer

1 op 5 Belgen krijgt ooit reuma

Donderdag 12 oktober is het Wereld Reuma Dag en in het kader daarvan wordt in Zaventem een sensibilisatie-actie gehouden. Zo opent het Reumahuis aan de Imperiastraat 16 in Zaventem, van 12 tot 19 uur de deuren.

Nieuws

“Over de titel werd nog niet gepraat”

Gewezen Union-belofte Kenneth Brackman zat zaterdag geblesseerd in de tribune, maar zag zijn maats aan het langste eind trekken op Sint-Jozef-Londerzeel zodat een vijftien op vijftien werd geboekt wat een gedeelde leidersplaats opleverde. “Over de titel werd nog niet gepraat in Kraainem, maar je hoort me niet ontkennen dat we over een sterke ploeg beschikken. Vorige week vloerden we Mazenzele en bekenden we al kleur. Vorig jaar hadden we al veel kwaliteit in de rangen, maar toen paste de puzzel nog niet in elkaar. We moeten op onze hoede blijven voor een terugval. Hopelijk blijft de groep aan hetzelfde zeel trekken. Dan kunnen we ver komen.”

Nieuws

“We ontwikkelen ons eigen spel”

Gewezen Union-coach Gregoy Vanmelkebeke werkt zaterdag in Kraainem een topper af met de leidersplaats als inzet. “Ik respecteert onze tegenstrever Mazenzele, maar we deden niet aan scouting. We ontwikkelen wel ons eigen spel. Ik zet geen druk op de groep. Over de titel werd hier nog nooit gepraat. We staan wel compleet en brengen technisch verzorgd combinatievoetbal. Ik denk niet dat onze synthetische grasmat een bepalende rol kan vertolken, want ook onze opponent traint op kunstgras. Vorig jaar wonnen we thuis van Mazenzele en dat proberen we uiteraard over te doen. We hopen op een leuke topper voor veel volk en duimen ervoor zo lang mogelijk bovenin mee te draaien.”

Nieuws

Nieuwe digitale klimaatkaart toont 1.192 klimaatacties

De nieuwe digitale klimaatkaart van Vlaams-Brabant krijgt een fikse uitbreiding. Ze wordt interactiever en toont, naast projecten over hernieuwbare energie, nu ook klimaatacties over mobiliteit, gebouwen, consumptie en landbouw. Gemeenten, bedrijven, verenigingen en scholen kunnen hun klimaatacties kenbaar maken op deze kaart en nagaan hoeveel CO2 hun initiatieven daarmee minder uitstoten.

Nieuws

Grootste ondersteuningsnetwerk van Vlaanderen voorgesteld

Het Ondersteuningsnetwerk Centrum werd zopas officieel voorgesteld in het Provinciehuis te Leuven. Gedeputeerde voor onderwijs Marc Florquin, Jo De Ro, schepen van onderwijs van de stad Vilvoorde en Erwin De Mulder, coo¨rdinerend directeur scholengroep Brussel van het GO! namen het woord namens de elf inrichtende machten die de handen in elkaar slaan om dit netwerk op te starten. Dit netwerk gaat scholen, leerlingen en leerkrachten in Vlaams-Brabant, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg ondersteunen.

Nieuws

Samenaankoopavond: energieke daken op 13 september in Kraainem

Tijdens deze samenaankoopavond kom je alles te weten over de plaatsing van dak- en zoldervloerisolatie en PV-zonnepanelen. Voor onafhankelijk advies kan je terecht bij de medewerkers van vzw Dialoog.) De geselecteerde installateurs stellen zich voor. Ook het energiehuis 3Wplus is aanwezig. Er is tijd om individueel contacten te leggen met de installateurs, 3Wplus en de vzw Dialoog.

Nieuws
Download