Check het uit gasten!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Buren zijn diepe putten in wegdek beu: “Waar blijven die beloofde werken?”

De wegen in wijk Armendaal liggen er belabberd bij. De putten in de weg zijn op sommige plaatsen zelfs veertien centimeter diep. “Dit is vragen om ongelukken”, zegt buurtbewoner Frank Wils.

Wegen en verkeer
Nieuws

Gemeente in verzet tegen uitbreidingsplannen luchthaven: “Te luid en te veel overlast”

De Brussels Airport Company (BAC) heeft voor 2040 grote plannen met hun infrastructuur. Zo overweegt de luchthaven om een van de landingsbanen te verlengen. “Alle partijen, zowel de oppositie als het bestuur, zijn het erover eens dat een verlenging van de landingsbaan onaanvaardbaar is”, reageert burgemeester Chris Taes (CD&V)

Nieuws

Celstraf voor trucker die klappen gaf aan kleuter nadat die in zijn broek plaste

Een trucker uit Herselt is tot een jaar cel en 600 euro boete veroordeeld omdat hij een kleuter die met hem meereed ernstige slagen heeft toegediend. Het kind had in de vrachtwagen in zijn broek geplast en zijn boterhammetjes gemorst. De straf is met probatie-uitstel.

Nieuws

Celstraf voor slagen aan kleuter (4) die in broek plaste in camion

Een trucker uit Herselt is tot één jaar cel en 600 euro boete veroordeeld, omdat hij een kleuter die met hem meereed, ernstige slagen had toegediend. Het kind had in de vrachtwagen in zijn broek geplast en zijn boterhammetjes gemorst. De straf is met probatie-uitstel.

Nieuws

Jaar cel voor trucker die kleuter (4) in elkaar sloeg omdat hij in zijn broek plaste

Een trucker uit Herselt is tot een jaar cel en 600 euro boete veroordeeld omdat hij een kleuter die met hem meereed ernstige slagen heeft toegediend. Het kind had in de vrachtwagen in zijn broek geplast en zijn boterhammetjes gemorst. De straf is met probatie-uitstel.

Nieuws

Bestuurder sukkelt in slaap omdat het te warm is in zijn wagen

Een automobilist uit het Waalse Vielsalm is zaterdagnacht zwaargewond geraakt na een klap tegen een boom langs de E40 van Luik naar Brussel, tussen de afritten Tienen en Boutersem. De brandweer moest het slachtoffer uit de wagen bevrijden. Ook zijn passagier, een 25-jarige man, zat gekneld maar hij bleef ongedeerd.

Politie en veiligheid
Nieuws

Buurtinformatienetwerk in Vrebos gaat van start

In de wijk Vrebos in Everberg gaat een nieuw buurtinformatienetwerk (BIN) van start. Via dit netwerk kunnen politie en inwoners informatie uitwisselen via sms en e-mailberichten. Dit stimuleert de alertheid van de inwoners en verlaagt de drempel om verdachte personen en voertuigen te melden. De politie benadrukt dat de BIN geen dienst hoort te doen als burgerwacht: patrouilles en andere politietaken mogen de ingeschrevenen niet doen.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Luchthavengemeenten willen samen naar rechter stappen

Kortenberg, Kampenhout, Steenokkerzeel en Tervuren analyseren de mogelijkheid samen gerechtelijke stappen te ondernemen tegen het Brussels Gewest. De vier eisen een degelijk spreidingsplan van de vluchten van en naar Brussels Airport.

Nieuws

“Aanpak van Brussel kunnen we niet aanvaarden”

Kortenberg, Kampenhout, Steenokkerzeel en Tervuren analyseren de mogelijkheid om samen gerechtelijke stappen te ondernemen tegen het Brussels Gewest. De vier eisen een degelijk spreidingsplan van vluchten van en naar Brussels Airport.

Nieuws

Provincie wil bossen laten herontdekken

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert deze herfst tal van activiteiten in de bossen in de regio, om iedereen weer te doen beseffen hoe mooi die zijn. “We willen mensen uit onze eigen streek weer doen kijken naar hun streek”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme. “We zien deze bossen als vanzelfsprekend omdat we er zo dichtbij wonen. Het is hoog tijd dat we onze inwoners daar eens aan herinneren. En wanneer kan dat beter, dan in de herfst. Het seizoen dat de bossen met al die herfstkleuren op hun mooiste zijn.”

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download