hoplr, always nearby
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Chocolatier Reen helpt de Sint een handje met zelfgemaakte beeldjes

Reen Van Looveren is ambachtelijk chocolatier en heeft al vier jaar haar eigen zaak in Kortenberg. Sinds kort vind je haar ook terug in de chocolatiergids van Gault & Millau. ‘Dit is een bevestiging dat we goed bezig zijn.’

News

Je zou het er niet verwachten, maar het gras tussen de landingsbanen is rijker dan je denkt

Het kan u verbazen, maar tussen de graslanden aan de landingsbanen waar dagelijks vliegtuigen opstijgen en landen, heerst een grote diversiteit van bloemen, bijen en vlinders. Dat blijkt uit een driejarig onderzoek van Natuurpunt.

News

Vrouw aangehouden op verdenking van inbraak

De politie van de zone HerKo heeft maandagnamiddag een vrouw gearresteerd die verdacht wordt van een inbraak.

Alert

VIDEO. Huldenberg dient motie in tegen stijgend aantal vliegtuigen boven gemeente

Na Tervuren, Bertem en Kortenberg dient nu ook Huldenberg een motie in tegen de overlast die vliegtuigen veroorzaken boven haar gemeente.

News

Een sigaret roken kwam bijzitter Siene (27) duur te staan: ze kwam drie minuten te laat en kreeg torenhoge boete: “Dit is geldklopperij”

Het werd op 14 oktober een dure sigaret voor Siene Roels (27): door een rookpauze kwam de Erps-Kwerpse dame te laat als bijzitter op de gemeenteraadsverkiezingen. “Slechts drie minuten”, vertelt ze. Toch heeft ze een boete van 250 euro aan haar been.

News

Dubbel zoveel plaatsen in De Grubbe

De Grubbe ziet weldra zijn capaciteit verdubbelen. Gisteren vond de eerstesteenlegging plaats van het nieuwe leefgroepgebouw. De nieuwe infrastructuur zou een grote verbetering zijn voor de jeugdinstelling die nu opereert vanuit een oud militair gebouw.

News

Politie controleert op fietsverlichting

Alert

Sandra is 46, mama van twee en schittert als bodybuilder: “Ik eet zeven maaltijden per dag”

Bodybuilder en trainer Sandra Verhaegen uit Everberg is tweede geworden op het WK bodybuilding in Madrid. De 46-jarige moeder van twee kinderen en fulltime fitnesscoach leeft haar leven tot het uiterste. “Als tiener keek ik verwonderd naar de modellen op de cover van fitnessmagazines."

News

18 jaar na opvallende carrièreswitch wil deze Vlaamse bodybuildster vooral andere moeders inspireren

Sandra Verhaegen uit het Vlaams-Brabantse Everberg koos achttien jaar geleden voor een opvallende carrièreswitch en houdt zich sindsdien dagelijks meerdere uren bezig met haar passie: bodybuilding. Twee weken geleden werd de gespierde vrouw nipt tweede op het WK Bodybuilding in Madrid, met slechts één puntje verschil van de winnares.

News

Vierhonderd reizigers meer dan vier uur vast op trein na aanrijding

Vierhonderd pendelaars die vrijdagochtend de trein van Leuven naar Brussel namen, hebben urenlang vastgezeten na de aanrijding van een persoon in de Kortenbergse deelgemeente Erps-Kwerps.

News
Download