Snel even iets lenen? Geen probleem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Dan toch geen affichevrije verkiezingen in Kortenberg

De huidige meerderheid in Kortenberg is niet akkoord met het affichevrij houden van de gemeente. Fractieleider van Open VLD Stef Ryckmans reageert teleurgesteld. “Niet enkel onze partij, maar ook Groen was voorstander van het voorstel.”

Nieuws

“Helaas kunnen we deze strijd niet winnen”

Tijdens de gemeenteraad van Kortenberg heeft een delegatie misnoegde handelaars een petitie van 700 handtekeningen neergelegd tegen de slimme camera's die het sluipverkeer moeten verhinderen. Zij vrezen dat het beboeten van doorgaand verkeer klanten zal afschrikken.

Wegen en verkeer
Nieuws

“Belangrijke zege met het oog op het behoud”

“We moesten winnen om het degradatiegevaar in te perken”, zegt centrale verdediger Wout Arens (21) over de belangrijke 2-4-zege tegen hekkensluiter Begijnendijk.

Nieuws

Brussels Airport belooft een compensatie als de luchthaven mag uitbreiden

Mocht het tot een uitbreiding van Brussels Airport komen zoals de luchthaven voorstelt in haar strategisch plan 2040, dan zal er een compensatie komen voor omwonenden van wie de huizen minder waard worden. Dat is een van de beloftes die Brussels Airport doet na afloop van het discussieforum over de uitbreidingsplannen. De luchthaven zal ook extra studies laten uitvoeren.

Nieuws

Vlaams parlementslid trekt van leer tegen Joke Schauvliege: “Dit kan je toch niet klasseren onder ‘bijkomend groen’?”

Vlaams Parlementslid en Kortenbergse schepen Bart Nevens (N-VA) noemt de maatregelen van minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V) om 1.000 hectare bijkomend toegankelijk groen te creëren in de Vlaamse Rand gegoochel met cijfers. “In de berekening zitten parken die je al jarenlang kan bezoeken”, stelt hij. Volgens haar woordvoerder rekent de minister alleen delen van het park aan, die vroeger ontoegankelijk waren.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Leurder bedot bewoners met ‘goede doelen’

De 44-jarige G.S. uit Holsbeek die meermaals zonder geldige leurderskaart schuursponsjes, wenskaarten en stofdoeken aan de man probeerde te brengen, is in de Leuvense strafrechtbank veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel voor drie jaar.

Nieuws

Slimme camera’s een slim idee? Hier vinden ze van niet: “Wie komt er nog bij ons kopen?”

De ANPR-camera’s in de gemeente Kortenberg blijven voor problemen zorgen. Nadat camera’s vlak op het voetpad geplaatst werden, laten nu ook handelaars weten niet tevreden te zijn met de komst van de camera’s, die sluipverkeer moeten weren. Veel zaakvoerders vrezen door deze maatregel het gros van hun cliënteel te verliezen.

Wegen en verkeer
Nieuws

“Er wachten nog tien finales”

Na zes nederlagen op rij was Kortenberg weggezakt naar de onderste regionen. Tegen Eizer, nochtans vierde in de stand, rechtte geel-zwart plotsklaps de rug en boekte een 3-1-stuntzege.

Nieuws

Drugskwekers meteen geseind na zware veroordeling

De Leuvense strafrechter heeft maandag de onmiddellijke aanhouding bevolen van vijf mannen die betrokken waren bij de grootschalige wietkweek onder de kerktoren van Everberg.

Nieuws

Oeps, foutje… Firma zet palen voor slimme camera's midden op voetpad

In Kortenberg komt er hevige kritiek op de pas geplaatste palen voor ANPR-camera's. Enkele van die palen staan te midden van het voetpad.

Nieuws
Download