Hoplr is constantly building new features for your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Fietsers in één rechte lijn door Kortenberg

Op de fietssnelweg F3 tussen Leuven en Kortenberg worden in september alle ‘knikjes’ weggewerkt. De route wordt 800 meter korter en veel veiliger.

News

Pendelende fietsers kunnen weldra in één rechte lijn door Kortenberg

Op de fietssnelweg F3 tussen Leuven en Kortenberg worden in september alle ‘knikjes’ weggewerkt. De route wordt 800 meter korter en veel veiliger. Via fietstunnels kunnen de pendelaars binnenkort de Zavelstraat, Kouterstraat en Everbergstraat omzeilen.

Traffic

Schildpad op dooltocht vindt opvang bij scouts

Scouts & Gidsen Kortenberg is een troeteldier rijker. Scouts Tom en Gilles hebben in de Minneveldstraat een schildpad gevonden. Het gaat om een exotische soort, die al enkele dagen op de dool is. Nu zoeken de scouts naar de eigenaar.

News

Nederlandse bende met zes cannabisplantages in België opgerold

Een Nederlandse bende die in ons land panden huurt om cannabisplantages in onder te brengen, is opgerold. In totaal kon de politie meer dan 5.000 plantjes in beslag nemen. De hoofdverdachte zit in de cel.

Alert

Maand na fatale crash tegen bank mag Jordy niet verhuizen uit appartement: “Of ik moet een ik stevige som betalen”

Jordy Van Hove uit Kortenberg woont boven het ING-gebouw, dat op 4 mei getroffen werd een op hol geslagen vrachtwagen, die de bank aan gruzelementen sloeg. Ook Jordy’s flat deelde in de klappen, maar nu hij wil verhuizen, kan dat niet zomaar, vindt ING.

News

Huisartsen trekken aan de alarmbel: “Als er niet snel extra geld komt, moeten we wachtpost sluiten”

De huisartsen van de wachtpost Oost-Brabant, trekken aan de alarmbel. Door systematische onderfinanciering, dreigt hun post in de Justus Lipsiusstraat te sluiten. “We kunnen niet blijven zelf bijbetalen om hem open te houden”, zeggen ze.

News

Bewoners kuisen hun kelders uit: “Zo’n zondvloed, dat zag ik nog nooit”

Kapotte diepvriezen, koelkasten, wasmachines, kleren, kasten en zelfs auto's of verwarmingsinstallaties. De opritten van heel wat huizen in Kortenberg stonden er vrijdag vol mee. De ravage die de wolkbreuk donderdagavond aanrichtte, is groot.

News

Onweer slaat hevig toe in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen: huizen en station ondergelopen

Het onweer en de hevige regenval hebben donderdagavond voor heel wat problemen gezorgd in de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant West. Ook in Zaventem en Grimbergen zijn er ernstige problemen, net als in de streek rond Tienen, Lubbeek en Tielt-Winge. Ook in Oost-Vlaanderen is er heel wat overlast door hevige regen en onweer. Zo kwam een treinstation daar onder water te staan. De komende uren zal de buienactiviteit verminderen, al zijn er in de loop van de avond wel nog onweders mogelijk, onder andere boven Antwerpen en Limburg.

Alert

Bellot hertekent vliegroutes over Brusselse rand, maar de burgemeesters slaan terug

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) heeft een voorstel ingediend om de vliegroutes boven de Brusselse rand te hertekenen. Zo zouden er 2.073 meer vliegtuigen opstijgen boven de Oostrand. De lokale besturen gaan niet akkoord.

News

Gouden en diamanten paar vieren feest

In Kortenberg vieren Willy Wijnants en Gilberte Claessens hun diamanten jubileum. Willy en Gilberte leerden elkaar kennen in Overijse bij de motorcross. Het was liefde op het eerste gezicht en vijf jaar zouden ze elkaar ontmoeten zonder dat ze er thuis veel van wisten. Ze trouwden in 1958. Twee jaar later werd hun dochter Rita geboren.

News
Download