Zijn we bijna thuis?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vernieuwing wegdek in Kortenberg

Vanaf 14 augustus wordt het wegdek van de Achterenbergstraat en van een gedeelte van de Vogelenzangstraat vernieuwd. De straat zal tijdens de voorbereidende werkzaamheden beperkt toegankelijk zijn voor plaatselijk verkeer. Tijdens de asfalteringswerken zal de straat niet toegankelijk zijn. De werkzaamheden zullen een tweetal weken duren.

Wegen en verkeer

Twee tieners ontsnappen uit gesloten instelling: 17-jarige gevat na klopjacht, 16-jarige nog steeds voortvluchtig

Twee minderjarigen (16 en 17) zijn gisteren uit de gesloten jeugdinstelling van Everberg kunnen ontsnappen. De politie zette de grote middelen in bij de zoekactie.

Politie en veiligheid

“Wil eens mee zijn in beslissende vlucht”

Kortenbergenaar Bram Ualgasi liet zich in zijn eerste beloftenjaar al verschillende keren opmerken. Ook tijdens de Ronde van Vlaams-Brabant wil hij op het voorplan meestrijden.

Nieuws

“Trots op gewestelijke clubfinale”

Kortenbergenaar Carlo Grauwels is niet alleen voorzitter van TC Woten, maar stond ook zelf tussen de lijnen tijdens de veroverde Vlaams-Brabantse titel met de Junior-Veteranen van zijn club in Sint-Stevens-Woluwe. “Vorig jaar strandden we in de halve finale. Dit keer elimineerden we uittredend kampioen Machelen-Diegem in de kwartfinale. In de halve finale namen we de maat van de Brusselse Tennisclub, vorig jaar verliezend finalist. In de finale troffen we Woten 2. Ik bebn best trots op die gewestelijke clubfinale die ook perspectieven biedt voor de nationale eindronde waarin we dus uit beide teams kunnen rekruteren. We openen op bezoek bij de Luikse kampioen.”

Nieuws

“Geen heimwee naar de mountainbike”

Robbe Platteeuw heeft de omschakeling van de mountainbike naar de weg razendsnel gemaakt. De tweedejaarsjunior staat al zijn mannetje op verschillende parcoursen. Afgelopen zaterdag bezette hij nog de derde plaats in Asse.

Nieuws

Kortenberg Feest! op 2 juli

Op zondag 2 juli van 14 tot 18 uur viert Kortenberg feest in Meerbeek. Iedereen is welkom in de Pastorijtuin en het pleintje om te genieten van spectaculaire straattheateracts, een ballon in de gekste figuren te laten plooien, zelf circustechnieken uit te proberen… Ook de Kortenbergse verenigingen zorgen voor leuke activiteiten en lekkere snoeperijen.

Nieuws

Actie tegen re-integratiebeleid bij D'Ieteren

De christelijke vakbond LBC-NVK voerde gisteren actie aan de poorten van autodistributeur D’Ieteren tegen het ontslag van langdurig zieke werknemers.

Nieuws

Tieners organiseren opnieuw jongerenfestival ‘ZAPfest’

Voor de derde maal op rij organiseert de gemeente Kortenberg nu vrijdag 23 juni het tienerfestival ‘ZAPfest’ om het einde van de examens te vieren en de start van de zomer feestelijk in te zetten. En ook voor deze editie werd de programmatie, animatie, catering, inkleding en promo volledig bedacht en uitgewerkt door de ‘ZAPPERS’.

Nieuws

Tot 30 maanden cel voor georganiseerde mensensmokkel

In de Leuvense strafrechtbank zijn celstraffen tot 30 maanden uitgesproken tegen zes mannen voor georganiseerde mensensmokkel. Een zevende man kreeg een werkstraf.

Nieuws

Trucker mee aansprakelijk voor dood Shanty

Een Litouwse trucker is medeaansprakelijk voor een ongeval op de E314 in Herent, waarbij Shanty Houthuys (17) uit Kortenberg om het leven kwam.

Nieuws
Download