Doe alsof je thuis bent
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Provincie wil bossen laten herontdekken

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert deze herfst tal van activiteiten in de bossen in de regio, om iedereen weer te doen beseffen hoe mooi die zijn. “We willen mensen uit onze eigen streek weer doen kijken naar hun streek”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme. “We zien deze bossen als vanzelfsprekend omdat we er zo dichtbij wonen. Het is hoog tijd dat we onze inwoners daar eens aan herinneren. En wanneer kan dat beter, dan in de herfst. Het seizoen dat de bossen met al die herfstkleuren op hun mooiste zijn.”

Vrije tijd en hobby

Provincie lokt mensen naar ‘Mysterieuze Bossen’

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert deze herfst tal van activiteiten in bossen, om iedereen weer te doen beseffen hoe mooi die zijn.

Nieuws

Bewoners liggen vooral wakker van mobiliteit en sociaal weefsel

De groep vrijwilligers die toeziet op het Kortenbergs charter uit 2012 mag nog niet op beide oren slapen. Toch gaat het de goede richting uit. Een onafhankelijk bureau voerde een bevraging uit en kwam tot enkele opmerkelijke conclusies.

Nieuws

Oude kasteelmuur begeeft het onder rukwind

In de Vogelenzangstraat in Kortenberg is donderdagmiddag een bijna 3 meter hoge muur van zo'n 40 meter lang, ingestort.

Nieuws

Hij ging bij een vriend aan een schooltaak werken, maar om een uur ’s ochtends belde de politie zijn ouders

De ouders van een 17-jarige jongen uit Kortenberg hebben in de nacht van woensdag op donderdag de schrik van hun leven gekregen. Omstreeks 1 uur belde de politie met de boodschap dat hun zoon mocht opgehaald worden. De jongen bleek dus niet bij een vriend om te werken aan een schooltaak, maar had wel veel te diep in het glas gekeken.

Politie en veiligheid

Cyberlokker riskeert drie jaar cel

In de Leuvense strafrechtbank is drie jaar cel gevorderd tegen een man op verdenking van aanrandingen, zedenschennis en het bezit van kinderporno.

Nieuws

Zijn slachtoffers zwegen 25 jaar, nu krijgt vijftiger vijf jaar cel voor kindermisbruik

Een vijftiger uit Kortenberg is veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan de helft met probatie-uitstel, voor het jarenlange misbruik van jonge kinderen.

Nieuws

“Hopelijk zijn we vertrokken”

Eindelijk! Lachende gezichten bij voetbalminnend Kortenberg: na de dramatische campagne van vorig seizoen en de barslechte start in deze jaargang, boekte Sporting een verrassende maar deugddoende zege tegen KDN United.

Nieuws

“Werk maken van nieuw team”

Robbe Platteeuw voelde enige tijd geleden de vermoeidheid stevig doorwegen. De Kortenbergenaar wilde zijn seizoen echter met een positieve noot afsluiten en laste in extremis nog een korte rustperiode in. Met het gewenste gevolg, want afgelopen weekend spurtte hij zich naar de tweede plaats in Herne.

Nieuws

Link tussen zwaar vandalisme en fietsdiefstallen onderzocht

Mogelijk bestaat er een link tussen het zware vandalisme tegen Kortenbergse boeren midden vorige week en verschillende andere incidenten in de gemeente, zoals fietsdiefstallen. Dat bevestigt politiewoordvoerder Johan Vanhumbeeck van de lokale politiezone HerKo.

Politie en veiligheid
Download