Welkom thuis!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Tieners organiseren opnieuw jongerenfestival ‘ZAPfest’

Voor de derde maal op rij organiseert de gemeente Kortenberg nu vrijdag 23 juni het tienerfestival ‘ZAPfest’ om het einde van de examens te vieren en de start van de zomer feestelijk in te zetten. En ook voor deze editie werd de programmatie, animatie, catering, inkleding en promo volledig bedacht en uitgewerkt door de ‘ZAPPERS’.

Nieuws

Tot 30 maanden cel voor georganiseerde mensensmokkel

In de Leuvense strafrechtbank zijn celstraffen tot 30 maanden uitgesproken tegen zes mannen voor georganiseerde mensensmokkel. Een zevende man kreeg een werkstraf.

Nieuws

Appartementen onbewoonbaar na zware brand

In de Stationsstraat in Kortenberg ontstond dinsdagochtend omstreeks 11 uur een zware brand op de bovenverdieping van een pand. De brandweerlieden bestreden de uitslaande vlammen met man en macht maar toch zijn de wooneenheden onbewoonbaar.

Politie en veiligheid

“Beker van België wordt nu een doel”

Door de 14de plaats in de Grote Prijs van Bonheiden schuift Robbe Platteeuw op naar de derde plek in de Beker van België. “Jammer genoeg waren we niet vertegenwoordigd in de beslissende vlucht. Dat ik mij als tweede wist te plaatsen in de pelotonspurt was toch een positieve noot. Die Beker van België wordt zo toch een doel. De komende weken doe ik het wegens examens wat rustig aan. Ik blik heel tevreden terug op de eerste seizoenshelft. Ik behaalde een reeks ereplaatsen, ook in verschillende grote koersen, en ik behaalde onlangs in Wilsele mijn allereerste zege op de weg. Ik boekte op korte tijd veel progressie. Dat werkt heel motiverend.”

Nieuws

VIDEO. Leerlingen op klasuitstap met kersvers 'leraar van het jaar'

Een leraar die het leven van kinderen verandert. Dat is meester Christophe van het 6e leerjaar van de basisschool Hertog Jan in Kortenberg. En dat hij een echte topleraar is, bewijzen hij en zijn 25 leerlingen donderdag tijdens een klasuitstap naar het Silsombos in Erps-Kwerps waar ze Natuurpunt helpen een perceel hooivrij te maken.

Vrije tijd en hobby

Herstelling betonplaat op Leuvensesteenweg (N2)

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt van 29 juni tot 5 juli 2017 een betonplaat op de Leuvensesteenweg (N2) in Kortenberg. De betonplaat bevindt zich ter hoogte van kilometerpunt 12.0 en huisnummer 62. Tijdens de werken kan het verkeer afwisselend de werfzone passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten.

Wegen en verkeer

“Ondeugende” meester Christophe uit Kortenberg is Leraar van het Jaar

Christophe Laes van GO! Basisschool Hertog Jan in Kortenberg krijgt de eretitel Leraar van het Jaar 2017. Met die prijs zet het onderwijsblad Klasse alle leraren in de bloemetjes voor hun dagelijkse inzet. Vlaams minister van Onderwijs reikte woensdagnamiddag de prijs uit aan de laureaat.

Nieuws

Kogel is door de kerk: Albert Heijn wordt hier vervangen door tweede Carrefour in straal van 3 kilometer

De plannen zijn eindelijk concreet. Het Albert Heijn-filiaal op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek wordt vanaf 9 juni een Carrefour Market. De winkel met dezelfde naam, drie kilometer verderop in Kampenhout, wordt een Carrefour Easy.

Nieuws
Download