Family members can register at the same address
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Massale respons op VTM-programma: zondag openen meeste gemeentehuizen voor orgaandonatie

Maar liefst 25 van de 33 gemeentehuizen uit onze regio doen zondag uitzonderlijk de deuren open na een oproep in het nieuwe VTM-programma Make Belgium Great Again. Daarin riep presentatrice Frances Lefebure de Vlamingen op zich te registreren als orgaandonor.

News

VIDEO. Vijf jaar geleden was Reen nog thuisverpleegster, nu wint ze internationale prijzen met haar perfecte pralines

Chocolatier Reen Van Looveren uit Meerbeek is drie maal in de prijzen gevallen op de International Chocolate Awards. Een grote verrassing voor de chocolatier, die nog maar vijf jaar in het vak staat.

News

Opnieuw kunstwerk Aquart gevandaliseerd

De stukken van de tentoonstelling Aquart aan de Oude Abdij van Kortenberg krijgen het zwaar te verduren. Vandalen hebben het werk ‘Giving Duchamp Back To Nature’, van kunstenares Hilde Verhoogen beschadigd.

News

Agenten krijgen GAS-boete na hulp aan collega's

De politie van de zone Herent-Kortenberg (HerKo) is naar de rechter gestapt nadat ze van de stad Leuven een GAS-boete had gekregen voor een ‘verkeersovertreding’ op het Martelarenplein.

Alert

Klok tikt voor oplossing over luchthaven Zaventem, buren stilaan ongeduldig: “Bizar dat minister vonnis naast zich neerlegt”

Maandag moet er een Staten-Generaal zijn over de luchthaven. Maar er beweegt niets. “Het kan toch niet dat minister Bellot een vonnis negeert?” Het Burgerforum Luchthavenregio, dat actiecomités overkoepelt, geeft zelf een aanzet tot dialoog en schuift een twaalfpuntenplan naar voren.

News

Tot bijna veertig maanden cel voor kweken van wiet

News

Cohousing in witloofboerderij

News

Hele wijk rouwt om verongelukte motorrijder: “Georges (35) was de spontane kerel die altijd klaar stond om ons te helpen”

Een paar seconden afleiding tijdens het autorijden had gisterochtend fatale gevolgen op de Meerbeeksesteenweg in Bertem. Bij een aanrijding kwam een 35-jarige motorrijder uit Meerbeek om.

News

VIDEO. Groot cohousingproject in Kortenberg met 26 nieuwe appartementen en huizen

In Kortenberg komt er binnenkort een eerste, groot cohousingproject met 26 appartementen en huizen.  Het project komt op de site van de voormalige witloofboerderij aan de Engelenstraat. Elke bewoner heeft zijn eigen woning maar er zijn daarnaast ook gemeenschappelijke ruimtes en een tuin. De bouw start pas in januari 2020. 

News

VIDEO. Stil alarm nekt inbrekers op stelplaats in Kortenberg

In Kortenberg heeft de politie van zone Herko woensdagochtend enkele dieven kunnen vatten die materiaal aan het stelen waren op de stelplaats van de technische dienst. En dat dankzij het nieuwe bewakingssysteem met stilalarm van de stelplaats. Het gemeentebestuur installeerde het daar na een eerdere diefstal in 2010.

Alert
Download