Family members can register at the same address
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Klipgaardestraat, Oude Tiensestraat en Boterbergstraat terug open voor alle verkeer

Feest in Waanrode. De bewoners van de Klipgaardestraat, Oude Tiensestraat en een gedeelte van de Boterbergstraat hebben er samen met de andere weggebruikers een jaartje riolerings- en wegenwerken opzitten onder de supervisie van het gemeentebestuur. Gedaan met stof, modder en ander leuks als wegomleggingen en alternatieve trajecten voor De Lijn.

Traffic

GROSK op ramkoers met lokale politieke partijen

In Kortenaken willen de politieke partijen niet meewerken aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Dat stelt de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Kortenaken (GROSK).

Alert

'De Geluksplukker' is fotogeniek

Graag tonen we onze lezers nog meer foto's van het indrukwekkende beeld 'De Geluksplukker' van veelzijdig kunstenaar Karel Hadermann. Een beeld, voor altijd verbonden met Kortenaken en de fruitstreek, waar geluk soms 'te plukken' valt.

News

‘De Geluksplukker’ brengt ode aan fruitteelt in perendorp

‘De Geluksplukker’ van beroepskunstenaar Karel Hadermann (58) uit Waanrode is gisteren officieel ingehuldigd in perendorp Kortenaken.

News

VIDEO. Nieuw kunstwerk ''De Geluksplukker'' in Kortenaken is ode aan fruitteelt

De Geluksplukker: een opvallend pronkstuk van Kortenaken. Het nieuwe kunstwerk is een ode aan de fruitteelt, maar wil tegelijkertijd ook de inwoners met elkaar verbinden. Het is gemaakt door kunstenaar Karel Hadermann en staat op de rotonde aan de Tiensestraat. Kortenaken is dan wel een kunstwerk rijker, maar wat betekent het en waarvoor staat het? Dat is voor de inwoners nog een groot vraagteken.

News

"Andere partijen selecteerden kandidaten enkel op naambekendheid, wij op bekwaamheid"

"N-VA heeft kandidaten met inhoud", zegt N-VA-lijsttrekker en schepen Niels Willems. "We hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen kandidaten geselecteerd op één belangrijke eigenschap: hun bekwaamheid om deel te nemen aan het gemeentebeleid. Dit in tegenstelling tot de drie andere partijen die enkel selecteerden op de naambekendheid van kandidaten."

News

Melkerhei zet de deuren open tijdens de 'Dag van de Landbouw'

Boerenbond en Landelijke Gilden organiseren zondag 16 september de 'Dag van de Landbouw'. 45 bedrijfsleiders gunnen je dan, samen met hun familie, graag een blik op hun werk, producten en het leven op deze land- en tuinbouwbedrijven. Het thema is ‘Het begint bij ons’. In Linter wacht de familie Arnauts je op in hun bedrijf Melkerhei aan de Heidestraat 163 tussen 10 en 17 uur.

News

Ontmoet streekproductenproducenten en ontdek veel lokaal lekkers tijdens 'Hoeve Proeve'

De verenigingen van Kortenaken en de producenten uit de gemeente nodigen iedereen uit op 'Hoeve Proeve', dat plaatsvindt zondag 9 september. Je kan er kennismaken met lekkere en verse lokale producten, maar ook de verenigingen leren kennen en je buren ontmoeten. In en rond gemeenschapscentrum Den Hoek valt gegarandeerd heel wat te beleven en te ontdekken.

News

Derde editie van Woinderbar ten voordele van werking KLJ Waanrode

Na het succes van de afgelopen jaren, komt er ook dit jaar weer een editie van de Woinderbar in Waanrode. Zaterdag 8 september is iedereen vanaf 17 uur welkom aan het cultureel centrum Den Torendraaier. De toegang is gratis en de opbrengt gaat naar de werking van KLJ Waanrode.

News

"Nieuw fietspad Tiensestraat wijkt af van principes van mobiliteitsplan"

Het fietspad op de Tiensestraat is recent volledig afgewerkt maar wijkt af van de principes die in het gemeentelijke mobiliteitsplan staan. Dat zegt verkeerskundige en CD&V-fractieleider Kristof Mollu.

Traffic
Download