Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuwe jeugdwerking SK Waanrode zoekt spelertjes

SK Waanrode heeft recent met de U6 en de U8 opnieuw twee jeugdploegen in haar rangen. Guido en Dylan Kimps trainen de spelertjes woensdag vanaf 16 uur. Op zaterdag volgt er een wedstrijd, bijgewoond door enthousiaste en voorbeeldige ouders. Nieuwe spelertjes kunnen nog steeds aansluiten. De ouders van geïnteresseerde 4- tot 8-jarigen nemen contact op met SK Waanrode via kimps.guido@gmail.com.

Nieuws

Krawatenstraat maandag 6 november open voor alle verkeer

Na het leggen van nieuwe fietspaden donderdag ter hoogte van de Velpebrug vooraan de Krawatenstraat en het beton gieten van de eerste rijhelft van de weg vrijdag (vandaag), wordt maandag 23 oktober de tweede rijhelft gebetonneerd. Maandag 6 november gaat de Krawatenstraat vervolgens terug volledig open voor alle verkeer, ook voor het traject van De Lijn. Dat meldt schepen van Openbare Werken Betty Geysenbergs (Open VLD).

Wegen en verkeer

Jongeren assisteren verzorgenden in CADO

Elf jongeren staken op YOUCA Day een handje toe in de CADO's van onder meer Bekkevoort, Kortenaken (foto), Linter, Tildonk en Overijse. CADO is kleinschalige dagopvang georganiseerd door Landelijke Thuiszorg om vooral 65-plussers uit hun isolement te halen. Op de foto begeleidt Inez Vanluyten (18) uit Waanrode (foto) samen met de verzorgenden Annita en Ria het spelen met een groot ganzenbord.

Nieuws

Tejater Feminis speelt 'De Belofte'

Tejater Feminis brengt 27 en 28 oktober en 3 en 4 november om 20 uur 'De Belofte' van Haye van der Heyden in GC Den Hoek, dit in een regie van Stefan Niemierowski. Danny Vanroy verzorgt de muzikale omlijsting. Vijf vrouwen spelen een belangrijke rol in het leven van een rijke zakenman na het overlijden van zijn vrouw. Tickets kosten 10 euro: 0476-26.76.99, 0479-65.12.31 of www.tejaterfeminis.be.

Nieuws

Mysterie in een klein Vlaams dorp: hoe komt het dat bij de ene de klokken plots voor beginnen lopen en bij de andere niet?

De lichten gingen de voorbije dagen ’s morgens opvallend veel vroeger aan in het dorpje Waan­rode, bij Kortenaken. Door werken aan de elek­triciteitscabine draaien klokken er in verschillende huizen sneller dan in de rest van Vlaanderen, waardoor de wekkers te vroeg afgaan en thermostaten de verwarming al in het holst van de nacht doen aanschieten.

Nieuws

'Zot van meezingen' met Kris Baert in Den Hoek

Radioman Kris Baert verzorgt donderdag 9 november vanaf 20 uur een meezingavond à volonté in GC Den Hoek aan de Hoekstraat. 'Zot van meezingen' wordt een onvergetelijke avond in het kader van Donderdag Uit In Kortenaken. Kaarten in voorverkoop kosten 12 euro, aan de kassa betaal je 14 euro.

Nieuws

Klokken lopen in Waanrode vooruit, zonnepanelen werken niet

Buurtbewoners van de Grote Vreunte zien hun radiogestuurde klokken al geruime tijd 'op hol slaan'. Het leveren van 51 Hz in plaats van 50 Hz via een noodstroomgroep door Infrax tijdens renovatiewerken aan een elektriciteitscabine is de aanleiding. Wie zonnepanelen heeft kan tien dagen geen groene stroom leveren, daar de zonnepanelen uitgeschakeld zijn door de verhoogde Hz. "Hoe gaat Infrax dat verlies aan groene stroom compenseren?", vraagt buurtbewoner Johan Verhaegen zich af.

Nieuws

Wandelen in Kortenaken

Wandelclub SOS wandelt donderdag 19 oktober in Kortenaken. Deelnemers verzamelen aan de kerk (Dorpsplein) en vertrekken om 13.30 uur voor begeleide wandelingen van 5,9 of 10,3 km. De uitgestippelde wandelingen kan men vinden op de site ‘Routeyou’ op de locatie van SOS: wandelclubsos@gmail.com, paswoord ‘samenopstap’.

Vrije tijd en hobby

“Beter voetbal in goals voor rust vertaald”

Verrassend klopte Kortenaken Rillaar met 2-3. Opvallende figuur was flankspeler Jeroen Gilis (23), die alle goals scoorde. “We waren beter in de eerste helft en vertaalden dit voetbal in een 1-3 bij de rust”, stelt Jeroen. “Het eerste doelpunt kwam er na een assist van Derwael, het tweede scoorde ik uit een persoonlijke actie, bij het derde was Lasse Willems de aangever. Zoals verwacht kregen we dan druk in de tweede helft. Rillaar trapte lange ballen zonder echt veel kansen te forceren met dit soort voetbal. We hebben nu alleszins een sterkere ploeg dan het afgelopen seizoen”, aldus Jeroen, die al achtmaal de weg naar de netten vond.

Nieuws

Jeugdfanfare Sforzando laat Hoeleden zingen

Jeugdfanfare Sforzando van dirigent Peter Gils deed Hoeleden opnieuw zingen op het plein naast de Sint-Amanduskerk. Het was frisjes, maar het bleef droog. Geen slecht weer voor zangers en zangeressen. Heet wat populaire nummers passeerden 'de vocale revue'...

Nieuws
Download