Enkel buren kunnen lid worden op basis van adresverificatie
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Musicalstage in Den Hoek

Kinderen van 7 rtot 15 jaar kunnen vanaf 1 augustus deelnemen aan een vijfdaagse musicalstage in GC Den Hoek. Twee professionele musicalacteurs doceren zingen, acteren en dansen. Vzw Planktom organiseert.

Nieuws

Muziekdriedaagse voor kinderen in Den Hoek

In GC Den Hoek loopt nog tot en met vrijdag 28 juli een muziekdriedaagse, georganiseerd door Koninklijke Fanfare Sint-Amor Kortenaken. Kinderen maken er spelenderwijs kennis met muziek. Zowel gevorderden als beginners of alleen maar geïnteresseerden nemen er aan deel, op verschillend niveau. Soep en vieruurtje worden aangeboden en vrijdagmiddag staan er zelfs frietjes 'op het menu'.

Nieuws

VSK-zomerstage voor kinderen van 3 tot 12 jaar in Hoeleden

Op de terreinen van VS Kortenaken aan de Nieuwstraat in Hoeleden loopt tot en met vrijdag 28 juli een stage voor kinderen van 3 tot 12 jaar. De kleuters en lagere schoolleerlingen met voetbaltalent leren er de geheimen van het voetbal. VS Kortenaken organiseert de stage.

Nieuws

Gete Hike op 2 en 3 september in Wommersom

Wie houdt van een nachtje doorbrengen in een eigen of gehuurde tent, wandelen in de Getevallei, een appel plukken in de boomgaard of genieten van een kampvuur in volle natuur, kan 2 en 3 september terecht aan het einde van de Kareelovenstraat in Wommersom (Linter) voor de Gete Hike 2017. Bivakzone 't Kareeltje is een mooie verblijfslocatie.

Vrije tijd en hobby

KNSB eert koning en land

De Koninklijke Nationale Strijdersbond KNSB Groot-Kortenaken en het gemeentebestuur van Kortenaken organiseerden naar aanleiding van de nationale feestdag een Te Deum in de Sint-Bartholomeuskerk van Waanrode. Na afloop werd een receptie aangeboden in gemeenschapscentrum Bergendal, waar het glas geheven werd op het vorstenpaar en België. Een kleine expo bracht ook hulde aan het koningshuis en België.

Nieuws

Boerenrock Light met dj's en The Magfical Flying Thunderbirds

De heimwee naar de succesrijke 27 jaren Boerenrock Kortenaken, zet de gelijknamige vzw ertoe aan een event te organiseren, dat iedereen doet terugdenken aan een heel mooie periode in rockfestivalland. Boerenrocks Summer-end serveert vrijdag 22 september om 23 uur een formatie die geregeld optrad op het Boerenrockfestival en ook nu voor een ongelooflijke ambiance zal zorgen: The Magical Flying Thunderbirds. Dit keer niet in Kortenaken, maar in Halen, in GC De Rietbron. Vooraf en nadien kan je genieten van enkele befaamde dj's. Ambiance troef.

Nieuws

“Ik kan opnieuw mijn hobby beoefenen”

In maart reed Roland Degeest (66) uit Stok-Kortenaken twee wedstrijden, maar begin april moest hij onder het mes voor een darmtumor. Nu hernam hij in Nieuwerkerken.

Nieuws

brandweer heeft handen vol met brandjes, bliksem slaat in op woning

De brandweer van Tienen moest donderdag uitrukken voor twee brandjes. In Kortenaken sloeg woensdagavond dan weer de bliksem in op een woning.

Politie en veiligheid

“Eerste keer dat ik twee dagen na elkaar koers”

In de sprint finishte Gust Huyghe als zeventiende in Ransberg. “Ik ben tevreden”, zegt de eerstejaarsnieuweling uit Binkom. “Het is de eerste keer dit jaar dat ik tweemaal na elkaar koers. Uitgezonderd de meerdaagse in Denemarken. Liefst geen overdaad. Echt nodig dat ik nu na de koers op de rollen uitbol. Gisteren koerste ik in Betekom, maar werd pas 33ste. Daar kwam het eveneens tot een groepsspurt maar voor mij kwamen enkele renners waaronder mijn clubmakker Robbe De Ryck ten val en werd ik opgehouden in die sprint. Zo'n massasprint blijft steeds gevaarlijk. Robbe hield er nu een hersenschudding aan over.”

Vrije tijd en hobby

“Nu kan ik echt meekoersen”

Tweedejaarsnieuweling Lars Borgers uit Binkom heeft het ritme te pakken. In Ransberg plaatste hij zich in de sprint dertiende. “Vorig seizoen moest ik soms lossen en was ik blij als ik me kon handhaven in het peloton”, zegt Borgers. “Nu kan ik echt meekoersen en dat stimuleert. Vorige week werd ik elfde in Overijse. Dat ik vooruitgang boek, voelde ik eind juni in Drieslinter waar ik tot de kopgroep hoorde die pas in de laatste kilometer werd gegrepen. Vorig jaar was ik bij Lotto Olympia, maar nu bij Lensworld krijg ik trainingsschema's en dat is beter. Het is nodig om progressie te maken. En dat dit gebeurt, stemt me tevreden.”

Nieuws
Download