Bewoners die hun profiel aanvullen krijgen sneller reacties
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Griet Vandewijngaerden: "Kris Janssens vierde witte konijn voor SP.A Kortenaken"

Met Kris Janssens uit Hoeleden, fruitteler en voorzitter van Wielertoeristenclub WTC Kramiekske, heeft SP.A Kris een vierde witte konijn volgens SP.A-fractieleidster Griet Vandewijngaerden.

Nieuws

Geen nieuwe huurders voor loods op De Vaint

Door de recente verkoop van één derde van het Glabbeekse gemeentelijk domein De Vaint voor de bouw van een medisch ‘herstelverblijf’, verdwijnen twee loodsen op het gemeentelijk domein in Glabbeek.

Nieuws

Dorpsraad houdt nog maar één werknemer over

De Culturele Dorpsraad Waanrode ziet zijn aantal werknemers verder afkalven en houdt er vanaf 1 juni nog slechts één over.

Nieuws

Geen nieuwe bestuurder voor beheerraad Culturele Dorpsraad Waanrode

Na het overlijden van bestuurder Jef Bullens, was de achtkoppige beheerraad van de Culturele Dorpsraad Waanrode niet meer volledig. Een oproep aan de verenigingen kandidaten-bestuurders voor te stellen kreeg geen gehoor. Ook tijdens de algemene vergadering van de Culturele Dorpsraad woensdagavond in zaal Bergendal werd niemand bereid gevonden de taak van bestuurder op zich te nemen. Daardoor blijft de beheerraad enigszins afgeslankt verder werken met zeven bestuurders.

Nieuws

Burgemeesters in de clinch over huur loods

De Glabbeekse burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) zet Kortenaken uit een loods van zijn gemeente. “Kortenaken betaalt niet, dus ik ga op zoek naar een nieuwe huurder”, zegt hij. Blijkbaar heeft de gemeente Kortenaken de huur van de loods in Glabbeek sinds december 2016 niet meer betaald.

Nieuws

Gemeenteraadslid Gaston Claes haakt af

Gaston Claes (CD&V) stelt zich niet langer kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen omdat CD&V Kortenaken volgens Claes haar belofte niet nakomt inzake zijn plaats op de lijst. Een principekwestie. Claes kreeg de vijfde plaats, niet de vierde.

Nieuws

Liesa Sterckx jongste SP.A-kandidaat voor gemeenteraadsverkiezingen

Liesa Sterckx uit Hoeleden, studente aan de KU-Leuven, zal met haar 23 jaar de tot nu jongste kandidate zijn op de lijst van SP.A Kortenaken voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Liesa was tot vorig jaar hoofdleidster van KLJ Hoeleden en is nu regioverantwoordelijke voor de KLJ – afdelingen in de gemeente Kortenaken en de omliggende gemeenten.

Nieuws

Fuif voor aankoop nieuwe instrumenten

Jeugdfanfare Sforzando Hoeleden organiseert de vierde editie van haar fuif 'Beast Mode On'. De fuif vindt op 16 maart plaats in zaal 'Glazuur' in Glabbeek met Gunther D, de succesvolle DJ van Studio Brussel. De opbrengst gaat naar de aankoop van nieuwe instrumenten.

Nieuws

SP.A praat met bevolking over toekomst van Kortenaken

Met 'Afspraak voor inspraak' gaat SP.A Kortenaken in een losse sfeer rond de tafel zitten met de inwoners en praten en nadenken over de toekomst van de gemeente via diverse thema's. De constructieve ideeën die hieruit groeien zullen opgenomen worden in het verkiezingsprogramma van SP.A voor 14 oktober 2018.

Nieuws

Scouts Laetitia Geetbets serveert spaghetti

In de parochiezaal van Hogen (Geetbets, Hogenstraat) houdt jeugdvereniging Scouts Laetitia Geetbets haar jaarlijks 'Spaghettiweekend', zaterdag 10 en zondag 11 maart. Inschrijven: www.scoutsbets.be/algemene-activiteiten/spaghettiweekend

Nieuws
Download