hoplr, altijd in jouw buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

KVLV verwent 'madammen à volonté'

De derde editie van de KVLV-verwennerij 'Madammen à volonté' werd een succes over de hele lijn, met deelname van 150 te verwennen dames. Meer daarover binnenkort in onze krant Het Nieuwsblad.

Nieuws

Lisa del Bo in kerstsfeer voor goede doel

Al vindt het concert pas over drie maanden plaats, de kaartjes voor 'Lisa del Bo in kerstsfeer' vliegen de deur uit. Wie een genummerde zitplaats wil in de Sint-Amorkerk van Kortenaken betaalt 20 euro. Meer info: claes.agnes@gmail.com of 0497-46.31.67 (rekeningnummer BE 60 7360 2313 5170).

Nieuws

Tweede editie Woinderbar ten voordele van KLJ Waanrode

Na het succes van vorig jaar, komt er ook dit jaar weer een editie van de Woinderbar in Waanrode. Op zaterdag 16 september is iedereen vanaf 17 uur welkom aan het cultureel centrum "Den Torendraaier". De toegang is gratis en de opbrengt gaat naar de werking van KLJ Waanrode.

Nieuws

Infoavond over streekbieren met degustatie

Jean-Marc Smits van de Hagelandse Biergenieters spreekt vrijdag 22 september om 20 uur voluit over de biergeschiedenis en de streekbieren in Zaal Den Berg, Dorpsstraat 97 A in Ransberg. Tegelijk proeven de aanwezigen zes bieren, inclusief bijhorende hapjes (charcuterie, kazen en zoetigheden). Welke zes bieren het zullen worden, blijft geheim tot 22 september. Na de degustatie mogelijkheid tot het aankopen van de bieren. vtbKultuur Kortenaken maakt de avond rond bier mogelijk.

Nieuws

Charlotte Leysen brengt Febe met Taxi Relaxi naar balletles

Radiozender Joe heeft de stress van de ouders van Febe Demarsin uit Tielt-Winge een beetje verlicht. Gisteren brachten ze het meisje in hun ‘Taxi Relaxi’ naar de balletles in Waanrode.

Nieuws

Ketnet-idool Charlotte Leysen brengt Febe naar de balletles

Taxi Relaxi van radiozender Joe trok met Ketnet-gezicht Charlotte Leysen naar vrije basisschool Sancta Maria aan de Charles Deberiotstraat in Leuven om Febe Demarsin (8) uit Tielt-Winge op te halen en naar de balletles te brengen in Waanrode. Een enorme belevenis voor Febe die een droom in vervulling zag gaan zolang met haar Ketnet-idool in een auto te vertoeven. De 12-daagse 'taxidienst' van Joe loopt tot vrijdag 22 september. Meer daarover binnenkort in onze krant Het Nieuwsblad.

Nieuws

Startdag KLJ Waanrode op zondag 24 september

KLJ Waanrode start het nieuwe werkjaar op zondag 24 september aan De Ark in de oude Diestsestraat in Waanrode. Kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar worden er graag opgewacht tussen 14 en 17 uur.

Nieuws

“Veel renners voorbij steken doet deugd”

Seppe Wauters uit Ransberg vindt het heel leuk om te crossen. Om klaar te zijn, stopte hij al half augustus met het wielrennen op de weg waarin hij nochtans goed uit de voeten kon. “Veldrijden is mijn geliefkoosde sport”, is Wauters vastberaden. “Ik ben al meteen tevreden over dit optreden in Kessel. Een beetje spijtig dat ik in het deelnemersveld van negentig achteraan moest starten. Moeilijk om dan op de smalle wegen renners voorbij te steken. Uiteindelijk werd ik veertigste en stak ik in de loop van de koers veel renners voorbij. Dat doet altijd deugd. Volgend weekend kan ik wegens omstandigheden niet koersen en wordt het dus rusten.”

Vrije tijd en hobby

Met De Lijn naar dinsdagmarkt in Tienen

Inwoners van de Lindestraat in het gehucht Dries konden dankzij een nieuwe bushalte voor het eerst in hun straat opstappen om met De Lijn naar de markt in Tienen te gaan. Lijnbus 391, die Tielt met Tienen verbindt via Waanrode en Hoeleden, pikte de marktgangers om 8.56 uur op. De inwoners zijn erg blij met de bushalte in hun buurt. Tot nu moesten ze opstappen aan de Neerlintersesteenweg.

Nieuws

Oppositie is voor aanleg fietspad Tiensestraat maar heeft vragen over het dossier

CD&V Kortenaken en SP.A Plus hebben zich onthouden bij het agendapunt over de aanleg van een fietspad langs de Tiensestraat. Beide partijen zijn voor de aanleg, maar kunnen zich niet verzoenen met de aanpak van het dossier.

Wegen en verkeer
Download