Zoek in de burenlijst op naam, adres, interesses of beroep
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuw voetpad in de Molenstraat in Waanrode klaar

De Molenstraat in Waanrode beschikt over een nieuw voetpad. Er is opnieuw doorgaand verkeer mogelijk voor voertuigen onder 3,5 ton. Door de omleidingen omwille van de Aquafinwerken in de Klipgaardestraat en de Oude Tiensestraat, neemt de verkeersdrukte in bepaalde straten erg toe. Schepen van Openbare Werken Betty Geysenbergs (Open VLD) roept de bestuurders van voertuigen op hun snelheid te minderen voor ieders veiligheid.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

Zes Hagelandse gemeenten maken jongeren warm voor vrijetijdsactiviteiten

De gemeenten Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw hebben de intergemeentelijke Beleefpas gelanceerd. Jongeren warm maken voor vrijetijdsactiviteiten en extra kansen geven in cultuur, sport en spel is het hoofddoel.

Nieuws

Hemelrijkstraat terug open maar herstel betonvakken zorgt voor nieuwe hinder

De Hemelrijkstraat in Waanrode is terug open voor het verkeer na het leggen in eigen beheer van fietspaden. Maar het herstellen van betonvakken zorgt voor nieuwe verkeershinder. Schepen van Openbare Werken Betty Geysenbergs (Open VLD) roept de weggebruikers op voorzichtig te zijn.

Wegen en verkeer
Nieuws

Zes Hagelandse gemeenten en de provincie lanceren Beleefpas

In het Monnikenhof van Vlierbeek in Geetbets stelden de zes Hagelandse gemeenten Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw, samen met de provincie Vlaams-Brabant de intergemeentelijke Beleefpas voor. Doel is de jongeren aan te zetten deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten, aangeboden door de zes gemeenten. Jeugdconsulente Irina Van Goethem uit Geetbets speelde in het ontstaan van de intergemeentelijke Beleefpas de trekkersrol. Meer over de Beleefpas in de maandageditie van Het Nieuwsblad.

Nieuws

Nieuwjaarsreceptie dankzij burgemeestersbal

In de Kersbeekse zaal Servaas vond de nieuwjaarsreceptie voor de inwoners van Kortenaken plaats. De vrij kleine ruimte liep vol en het werd in hoofdzaak een staand gebeuren, wat de contacten tussen de aanwezigen dan weer bevorderde. De receptie werd gefinancierd met de opbrengst van het jaarlijkse burgemeestersbal, dat in het najaar van 2017 plaatsvond in zaal Bergendal.

Nieuws

'Nu nog anonieme bezorgde burgers' kruipen in de pen

Alle politici van Kortenaken en de pers kregen een anonieme brief van vijf pagina's in de bus waarin vele politici en de Kortenakense politiek met de grond gelijk gemaakt worden. De anonieme briefschrijvers - die zich de nu nog anonieme bezorgde burgers noemen - geven de politici nog één keer de kans het goed te doen na de gemeenteraadsverkiezingen, opdat Kortenaken bij een mogelijke fusie over zes jaar een sterk figuur zou slaan. Wij roepen de briefschrijvers op zich bekend te maken om normale verslaggeving te kunnen leveren.

Politie en veiligheid
Nieuws

Viergeslacht woont aan Neerlintersesteenweg in Hoeleden

De Neerlintersesteenweg, die Hoeleden met Neerlinter verbindt en bekend is omwille van zijn verkeersproblematiek, kent nu ook een viergeslacht onder zijn bewoners. Tijdens de eindejaarsfeesten poseerde het vrouwelijk viertal wat graag. Op de foto grootmoeder Hilde Holsbeek (56), overgrootmoeder Simonne Bergmans (79) mama Anneleen Dewaelheyns (33) en de vier maanden 'oude' Mona-Marie Simons.

Nieuws

Nieuwjaarszingen op zondag beloond met pannenkoeken

Het nieuwjaarszingen door kinderen die in de gemeente Kortenaken wonen werd naar jaarlijkse traditie door de jeugddienst en jeugdraad beloond met lekkere pannenkoeken en warme chocolademelk. Dit keer deed jeugdcomplex De Ark Waanrode dienst als ‘pannenkoekenrestaurant’ tussen 12 en 14 uur. Opmerkelijk dat de kinderen in Kortenaken niet afstapten van het zingen op 31 december, ondanks dat het zondag was.

Nieuws

Nieuwjaar zingen ook op zondag

Het Nieuwjaar zingen door kinderen die in de gemeente Kortenaken wonen, werd naar jaarlijkse traditie door de jeugddienst en jeugdraad beloond met lekkere pannenkoeken en warme chocomelk. Meer daarover binnenkort in onze krant Het Nieuwsblad.

Nieuws

Een vredevol, gelukkig en gezond 2018 voor iedereen

Van harte bied ik iedereen mijn allerbeste wensen aan voor 2018. Mag het een jaar worden van geluk, voorspoed, gezondheid en vrede. Tegelijk dank ik iedereen die tijdens het afgelopen jaar nieuws meldde en foto's toezond.

Nieuws
Download