Follow us on Facebook or Twitter!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vandaag 'Weet je wat ik hoorde' in zaal Bergendal

De leerlingen van vrije basisschool De Zonnebloem Waanrode brengen vandaag twee voorstellingen van het kerststuk 'Weet je wat ik hoorde?' in zaal Bergendal. Wie de voorstelling van 13 uur bijwoont, betaalt 8 euro. De avondvoorstelling van 19 uur kost 10 euro.

News

Proefproject tegen eenzaamheid komt moeilijk van de grond: amper één koppel senioren wil gaan wandelen met hond

Het proefproject ‘Beestig Jong en Oud Kortenaken’ van Beestig Wijs Zorgaanbod, het OCMW van Kortenaken en de seniorenraad, krijgt maar weinig respons. Voorlopig maakt het koppel Willy en Germaine Jonckers-Utens er als enige gebruik van.

News

Bevoegdheden van schepenen gekend

News

Kerk van Kersbeek vertrek- en aankomstplaats wandelingen van 'Samen Op Stap'

Wandelclub 'Samen Op Stap' koos de kerk van Kersbeek uit als vertrek- en aankomstplaats voor twee gelijklopende wandelingen. Die vinden donderdag 13 december plaats vanaf 13.30 uur en zijn respectievelijk 6 en 10 km lang. De kerk van Kersbeek bevindt zich aan Kersbeek-Dorp in Kersbeek-Miskom (Kortenaken). Iedereen kan gratis, maar verzekerd, meewandelen.

News

Pastoor Jan (90) haalt fors uit naar zijn ‘werkgever’: “De Kerk is verkeerd bezig: ze moet seksualiteit en euthanasie aanvaarden”

Pastoor op rust Jan Berghmans wordt op 29 december 90 jaar. Hij wil zijn parochianen nog één keer ontmoeten en nodigt hen daarvoor uit op zijn viering. Tegelijk brengt de man twee boeken uit, waarin hij de Kerk, zijn ‘werkgever’, scherp veroordeelt.

News

Kerstconcert in Sint-Bartholomeuskerk ode aan Louis Wouters

In de Sint-Bartholomeuskerk van Waanrode vindt zondag 16 december om 19 uur het vijfde Kerstconcert plaats met allerlei kerstliederen en een fantastisch en oogverblindend lichtspektakel, totaal anders dan de vorige jaren. Het prachtig en uniek gebeuren, wordt een ode zal zijn aan Louis Wouters, de man die in 2014 startte met het organiseren van de Waanroodse kerstconcerten.

News

Veel volk voor activiteiten tijdens tweedaagse 'Warmste Dorp' in en om de kerk

De verenigingen en inwoners van Hoeleden bouwden Hoeleden-centrum om tot het 'Warmste Dorp'. Een fakkeltocht trok vanuit de vier gehuchten naar het kerkplein, waar het 'Warmste Vuur' aangestoken werd. Aansluitend vond 'Hoewele Zingt' plaats. In de kerk (foto) en in vrije basisschool Het Toverpotlood werd daags nadien een kerstmarkt gehouden. De opbrengst gaat naar Samana Hoeleden en de Mediclowns.

News

Spinningmarathon 12 uren van De Vruen voor het goede doel

In Cafetaria De Vruen werd de spinningmarathon 'De 12 uren van De Vruen' gehouden. Aan die marathon namen veertien ploegen deel, die er elk in totaal 12 uren flink tegenaan gingen. De ploegen droegen ieder 50 euro bij, netjes te verdelen tussen de vzw's Sofhea en Pantouf. De sportraad en sportdienst van Kortenaken organiseerden de spinninghappening, samen met de uitbaters van Cafetaria De Vruen.

News

Vzw schenkt 9.000 euro tijdens vijfde en laatste 'Kerstbubbels voor Sofhea'

De vzw 'Kersbeek voor Sofhea' van Anne Minnaer en haar ploeg organiseerde voor de vijfde en laatste keer de tweedaagse 'Kerstbubbels voor Sofhea'. Professor Marc Boogaerts van UZ Leuven mocht een totaalcheque van 9.000 euro in ontvangst nemen voor de werking van het Sociaal Fonds voor Hematologische Aandoeningen. De afgelopen vijf edities waren samen goed voor zowat 20.000 euro steun aan Sofhea.

News

André Alles (Open VLD) vraagt volledige hertelling van de stemmen

Na Geetbets krijgt ook Kortenaken te maken met een laat bezwaar bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Open VLD-lijsttrekker André Alles vraagt de ongeldigheid van de verkiezingen en een volledige hertelling van de stemmen.

News
Download