Do not miss out on your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Dagopvang senioren CADO Kortenaken supportert met eigen WK-lied

De verzorgenden van seniorendagopvang CADO Kortenaken Marleen Helaers en Annita Vandebroeck bereidden hun senioren voor op de WK-wedstrijden. Niet alleen toeters en bellen, vlaggen en hoedjes kwamen eraan te pas, ook een eigen W-CADO-lied, geschreven door beide begeleidsters. Kippensoep, koninginnenhapje met puree en Rode Duivelspap van aardbeien, vanillepudding en zwarte chocolade stonden er op het menu.

News

Bevolking kan ereburgemeester Jos Debacker laatste groet brengen in raadzaal van gemeentehuis

Het gemeentebestuur van Kortenaken opent een rouwregister naar aanleiding van het overlijden van ereburgemeester Jos Debacker (Open VLD), dat op het gemeentehuis kan ondertekend worden tijdens de openingsuren. Woensdag 20 juni kan de bevolking tussen 9 en 9.45 uur een laatste groet brengen in de raadzaal van het gemeentehuis. Intussen hangen de vlaggen aan het gemeentehuis halfstok, als teken van rouw.

News

Ereburgemeester Debacker overleden

De Kortenakense ereburgemeester Jos Debacker (Open VLD) is vrijdagavond 15 juni op 82-jarige leeftijdoverleden in Woonzorgcentrum Dellebron in Kortenaken.

News

Open VLD houdt 'Blauwe Zomeraperitief' en stelt kandidatenlijst voor

Open VLD van huidig burgemeester Patrick Vandijck en lijsttrekker André Alles, tijdens de eerste drie jaren van de lopende legislatuur burgemeester, houdt zondag 17 juni vanaf 10.30 uur een 'Blauwe Zomeraperitief' in zaal Bergendal in Waanrode. Tijdens het aperitieven worden de kandidaten van Open VLD voorgesteld die een zitje beogen bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober. Het wordt uitkijken naar mogelijke verrassingen en andere witte konijnen. Open VLD is na SP.A de tweede politieke formatie die haar lijst voorstelt. Het blijft wachten op CD&V en N-VA. Of komt er nog een nieuwe politieke partij van 'misnoegde en ontevreden burgers' onverwachts op de proppen?

Alert

“Zeventiger sneed bocht af vlak voor smak met dodelijke afloop”

Een 76-jarige vrouw uit Kortenaken is in de politierechtbank schuldig bevonden voor onder meer onopzettelijke doodslag op de 83-jarige Lea Vannerum. Naast een rijverbod moet N.D. ook haar vier rijexamens hernemen.

Alert

Double D treedt op tijdens after work party in Den Hoek

In gemeenschapscentrum Den Hoek wordt donderdag 14 juni de dagelijkse sleur doorbroken met een after work party. Je kan er de zomerse sfeer opsnuiven en genieten van een welkomstdrankje en een heerlijke pastabeker. Coverband Double D is van de partij met de beste partymuziek. Na hun succesvolle doortocht in The Voice van Vlaanderen, waarin ze onder de vleugels van Axelle Red de finale bereikten, staan de tweelingbroers Koen en Jo er helemaal met hun liveband DD.

News

Huidig cultureel centrum moet wijken voor twintig nieuwe wooneenheden

Gewezen jongensschool en huidig cultureel centrum De Torendraaier in het centrum van Waanrode, moet onder de sloophamer voor de bouw van twintig wooneenheden. Ook het Torendraaiersplein wordt vernieuwd en heringericht.

News

Wandelclub SOS opnieuw naar Waanrode

Wandelclub SOS trekt donderdag 7 juni opnieuw naar Waanrode. De twee geplande wandelingen starten op de parking aan de Sint-Bartholomeuskerk van Waanrode, op de hoek van de Boterbergstraat en de Oude Diestsestraat om 13.30 uur.

Leisure and hobby

Wendy Creten en Griet Vandewijngaerden vormen tandem voor de gemeenteraadsverkiezingen

Volgens SP.A-lijsttrekker en gewezen schepen van Jeugd, Cultuur, Openbare Werken en Bibliotheek Griet Vandewijngaerden stond het bijna in de sterren geschreven dat gewezen beleidsmedewerker en ex-diensthoofd Vrije Tijd van de gemeente Kortenaken Wendy Creten SP.A Kortenaken en Griet voor honderd procent zou steunen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Wendy is meteen het laatste 'witte konijn' dat SP.A Kortenaken uit de rode hemdsmouwen schudt om op de kandidatenlijst te plaatsen.

Traffic
Download