Carpe diem!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Gemeenteraadsleden en schepenen leggen eed af

Woensdagavond legden de burgemeester, de schepenen en gemeenteraadsleden de eed af in de raadzaal van het gemeentehuis. Ook de Keerbergse afvaardiging voor het politiecollege en de leden van het Bijzonder Comité Sociale Dienst werden aangeduid. Ann Schevenels (Open VLD) is na zes jaar opnieuw burgemeester, Erik Moons (Open VLD) waarnemend. De coalitie bestaat uit CD&V en Open VLD. Groen en N-VA grepen naast uitvoerbare mandaten en zetelen in de oppositie. Na de gemeenteraadszitting volgde de zitting van de OCMW-raad.

Alert

“De behaalde stemmen deden toch deugd”

Dominick Vansevenant (42, N-VA) is sinds 1 januari 2013 de burgemeester van Keerbergen. Daar komt in 2019 verandering in. De burgervader kijkt terug op zijn periode als ‘crisismanager’ en wordt vermoedelijk oppositieleider in de gemeenteraad.

News

De nieuwe gemeente- en OCMW-raad stelt zich voor

Op woensdag 2 januari komt de nieuwe gemeente- en OCMW-raad voor de eerste keer samen. Wat staat er op de agenda?

News

De warmste plek vind je ook nu weer in de Zeept

De warmste plek in deze eindejaarsperiode vind je al dertig jaar in de Zeept in Keerbergen. Daar baten buurtbewoners steevast een bijzonder kerststalletje uit.

News

Politie controleerde snelheid en alcohol/drugsgebruik

Op donderdag 20 december controleerde het verkeersteam van de politiezone Haacht-Keerbergen-Boortmeerbeek tussen 15 uur en 22 uur op snelheid en alcohol en drugs.

Alert

Opgepast, hier flitst de vuilnisbak

De politiezone BHK heeft een nieuwe flitscamera in gebruik genomen. Het toestel van de nieuwe generatie kan verborgen worden in een afvalcontainer en is volgens de politie in staat om voertuigen gelijktijdig te flitsen. Kostprijs: 13.000 euro.

Alert

VIDEO. Vuilnisbakflitser moet snelheidsduivels een halt toeroepen in Haacht, Boortmeerbeek en Keerbergen

De nieuwe, ultramoderne flitscamera van de gemeentes Haacht, Boortmeerbeek en Keerbergen zit niet verstopt in een flitspaal of politieauto, maar in een zwarte vuilnisbak. De bedoeling van de politiezone is niet per se om meer boetes uit te schrijven, wel om de veiligheid te verhogen en de snelheidsduivels af te schrikken.

Alert

Voor wie nog een origineel eindejaarsgeschenk zoekt: deze villa aan het meer is misschien iets voor u

Een tip voor wie nog een eindejaarsgeschenkje zoekt. Aan het meer van het Vlaams-Brabantse Keerbergen staat een van de meest prestigieuze villa's van de chique gemeente te koop. Vraagprijs: net geen 2,3 miljoen.

News

Politie noteerde veel snelheidsovertredingen

Op maandagvoormiddag 17 december controleerden agenten van de politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen de snelheid op drie lokaties. In totaal werden 11.5 % van de gecontroleerde auto's geflitst.

Alert

Gympies scoren over de grenzen heen

De Keerbergse gymclub De Gympies staat al langer geboekstaafd als een van de sterkste clubs van ons land voor competitie toestelturnen. Afgelopen maand maakte de club haar ijzersterkte reputatie eens te meer waar, met tal van podiumplaatsen in 3 internationale wedstrijden.

News
Download