Wat een weertje zeg!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Woning onbewoonbaar na felle brand, buren eten tijdelijk best niet uit eigen tuin

In het Aspergeveld in Keerbergen heeft gisterochtend een zware brand gewoed in een huis. De bewoners bleven gelukkig ongedeerd maar bij de brand is asbest vrijgekomen. Aan de omwonenden wordt nu gevraagd voorlopig geen groenten uit hun eigen tuin te gebruiken.

Politie en veiligheid

Meer dan honderd bestuurders geflitst

Tijdens een grootschalige verkeersactie heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag 108 bestuurders betrapt op overdreven snelheid. Van een van de chauffeurs werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In totaal werden ruim 600 voertuigen gecontroleerd aan de Leuvensesteenweg en de Provinciesteenweg, in Boortmeerbeek, en aan de Putsebaan in Keerbergen. Aan Scharent in Haacht vlogen 70 van de 192 gecontroleerde voertuigen tegen de lamp. In die zone mag je maximum 30 kilometer per uur rijden. Voorts stelde de politie een tiental pv's op voor allerlei verkeersinbreuken. Tegen een bestuurder werd een onderzoek naar het bezit van verdovende middelen opgestart. Drie bestuurders hadden te veel gedronken. Een van de hen moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren. Een vierde bestuurder testte positief op drugs. In totaal werden 79 bestuurders aan een alcohol- en of drugscontrole onderworpen.

Wegen en verkeer

“Tijdens een straatvoetbalshow tonen we onze beste trucs en technieken”

Nick Recko (25) en Yannick Arnoets (25), twee straatvoetballers uit Aarschot, openen een tweede voetbalschool in Bonheiden. De Vlaams-Brabanders willen meer dan ooit de techniek van jonge voetballers bijschaven.

Nieuws

Straatvoetbal ideaal om techniek bij te schaven

Nick Recko (25) en Yannick Arnoets (25), twee straatvoetballers uit Aarschot, openen een tweede voetbalschool, in Bonheiden. De mannen willen meer dan ooit de techniek van jonge voetballers bijschaven.

Nieuws

Plannen nieuw commissariaat eindelijk concreet

Het nieuwe politiecommissariaat voor de zone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen komt langs de Zoellaan. In eerste fase wordt de privégrond aangekocht.

Politie en veiligheid

Steeds meer criminelen eisen losgeld via computer

Het aantal online misdrijven is sterk toegenomen in de politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen (BHK). Dat zegt korpschef Wim D"Haese.

Politie en veiligheid

Mathijs Paasschens verbaast zichzelf met winst: “Er kwam niemand meer over in de spurt”

De 21-jarige belofte Mathijs Paasschens uit Heverlee had er in de midweekse avondwedstrijd in Keerbergen anders wel schik in. “Ik dacht tijdens onze aanval niet aan de zege, ook al omdat ik nog nooit won in de sprint.”

Nieuws

Reisbus met OKRA-leden belandt in gracht: drie gewonden

Dertig leden van OKRA Trefpunt Keerbergen beleefden vorige week vrijdag de schrik van hun leven. Tijdens een busreis naar Engeland bolde het voertuig van een helling af en belandde in de gracht. Drie inzittenden liepen lichte verwondingen op.

Nieuws

Mathijs Paesschens snelste in Keerbergen

Net voor halverwege de wedstrijd scheidden 19 renners zich af van de grote groep die 106 man sterk was.

Nieuws

“Alles verloopt momenteel volgens plan”

Diether Sweeck opereert een beetje in de schaduw van tweelingbroer Laurens die hij zo dicht mogelijk probeert te benaderen. Zijn wegcampagne staat helemaal in het teken van een betere winter.

Nieuws
Download