Wie dat we hier hebben!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Dossier zomerse modeshow. Gemeentebestuur gaat niet in beroep tegen minister

Nadat begin dit jaar de collegebeslissing omtrent de gunning van de modeshow van afgelopen zomer door de gouverneur werd geschorst, werd de bestreden collegebeslissing in maart ook door minister Homans vernield. Door de termijn van 60 dagen, waarbinnen een beroep deze tegen vernietiging kon worden ingesteld, te laten voorbijgaan, werd deze week duidelijk dat het gemeentebestuur niet tegen de beslissing in beroep zal gaan.

Nieuws

Gemeente bekostigt restauratie kerkgebouw

Aangezien het kerkgebouw moet gerestaureerd worden, voorziet de gemeente Keerbergen een budget van 4000 euro (voor 2017) en 10.750 euro (voor 2018). De vernieuwing van de pastoorswoning kost 2500 euro en zal door de kerkfabriek worden betaald.

Nieuws

FOTO. Ijsjes zorgen voor verfrissing

Omwille van de tropische temperaturen die onze regio de laatste dagen in de ban houdt, delen de leerlingen van de leerlingenraad van het GO! Technisch Atheneum Keerbergen deze week reeds voor de tweede keer ijsjes aan hun medeleerlingen uit. Een ganse week lang kunnen de leerlingen er iedere middag genieten van een fris ijsje.

Nieuws

Keerbergen vierde Internationale Yogadag met gratis yogales

Woensdag 21 juni werd voor de tweede keer wereldwijd de internationale Yogadag gehouden. Ook in Keerbergen ging dit niet onopgemerkt voorbij. Zo namen die avond, bij temperaturen boven de 30 graden, 90 personen deel aan de gratis yogales die yogadocente Katrien Baert in het gemeentelijk park had aangeboden.

Nieuws

Nederlander David Van Eerd licht afgescheiden

Al vroeg in de wedstrijd kozen Gysemans, Suarez, Mertens, Beyens, Van De Mieroop, Robby Willems en de latere laureaat David Van Eerd het hazenpad. Deze kopgroep fietste een voorsprong 40”bijeen, maar vier ronden later werden ze bijgebeend. Daarna viel het peloton uiteen en kregen we een uitgebreide kopgroep van 23. Het was vooral de Colombiaan Hodeg die voorin herhaaldelijk wat probeerde. Ook Haemels en Kenny Willems schudden enkele rondjes een heuse koppeltijdrit uit hun benen, maar waren er op zes ronden van het einde toch aan voor de moeite. Terwijl iedereen zich opmaakte voor een groepsspurt verraste David Van Eerd nog met een late uitval. Hij behield een kleine voorsprong op Van De Mieroop, Robin Mertens en Suarez.

Nieuws

VIDEO. Keerbergen investeert fors in sportinfrastructuur

De gemeente Keerbergen wil 1,25 miljoen euro investeren in een nieuw kunstgrasveld en de uitbreiding van haar turnhal. De investering is ook nodig om de clubs op topniveau mee te laten draaien. En op termijn wil Keerbergen er nog een splinternieuwe sporthal bij.

Nieuws

Hittegolf. Gemeente sluit heidegebieden volledig af

Terwijl de gemeente maandag code rood in haar heidegebieden had afgekondigd omdat er door de hittegolf brandrisico was, werden deze heidegebieden intussen volledig voor het publiek afgesloten.

Nieuws

Gemeente installeert online afsprakensysteem

Vanaf 1 januari 2018 kunnen inwoners via een online afsprakensysteem een afspraak maken met de gemeentelijke administratie. Het gemeentebestuur besliste deze week hiervoor de nodige software aan te kopen om het systeem in de vernieuwde website in te voegen.

Nieuws
Download