Plaats een oproep of stel een vraag aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Stijn Goris op zoek naar vierde zege: “Ik ben er nog altijd graag bij”

De kwarttriatlon van Kapelle-op-den-Bos heeft op de nationale feestdag zijn vaste stek gevonden. Stijn Goris (35) is in de thuishaven van Bruno Clerbout een vaste abonnee geworden. De LTTD-triatleet kan er zelfs voor de vierde maal zegevieren.

Nieuws

”Bredere fietspaden onveilig voor fietsers”

Begin augustus starten er grote riolerings- en wegenwerken aan de Londerzeelseweg en wordt de waterleiding vernieuwd. De rijweg wordt smaller en de fietspaden breder. Groen vreest dat daardoor een conflictsituatie zal ontstaan.

Wegen en verkeer

Vredegerecht Wolvertem blijft, Grimbergen sluit

Het Vredegerecht in Wolvertem blijft open, dat van Grimbergen sluit. Dat maakt schepen en federaal parlementslid Sonja Becq (CD&V) bekend naar aanleiding van de derde fase van de hervorming van de vredegerechten door Justitieminister Koen Geens (CD&V).

Nieuws

“Verder gooien dan 67,26 meter zit er op dit ogenblik zeker in”

Philip Milanov was de ster van de Flanders Cup in Ninove. De Bruggeling van VAC gooide een paar keer voorbij de 65m en in zijn laatste poging overbrugde hij een afstand van 66,34m. “Ik wou mijn BR verbeteren.”

Nieuws

Geen eenrichtingsverkeer in Mechelseweg Oost

Schepen van Mobiliteit Freddy De Ruysscher (SP.A) vraagt extra politiecontroles op het verbod van zwaar verkeer in de Mechelseweg Oost, waar voertuigen mekaar moeilijk kunnen kruisen. Het eenrichtingsverkeer dat Groen vraagt, komt er niet.

Politie en veiligheid

Nieuwe website informeert over inbraakveiligheid

De provinciegouverneur van Vlaams-Brabant lanceerde zopas de nieuwe website ‘Certificaat Inbraak Veilig’. Via https://www.certificaatinbraakveilig.be vindt men alle informatie om zijn huis inbraakveilig te maken.

Politie en veiligheid

VBS Karamba neemt afscheid van directrice met groot feest

Directrice Carine Broothaerts van VBS Karamba kreeg een heel warm afscheid van de hele schoolgemeenschap.

Nieuws

Nieuwe cijfers over detailhandel in alle Vlaams-Brabantse gemeenten

De provincie Vlaams-Brabant publiceert de nieuwe feitenfiches over detailhandel van de 65 gemeenten op haar grondgebied. In de feitenfiche vindt men de meest recente cijfers over het lokale winkelaanbod, het leegstandspercentage, de koopstromen, koopkracht, tewerkstelling en andere aspecten van de detailhandel in een gemeente.

Nieuws

33 graden: en daar is het mini-zwembad!

In de hele regio is het deze dagen puffen onder loodware warmte, maar Rustoord Ter Biest in Grimbergen laat prompt een mini-bad aanvoeren.

Nieuws

“Vrij tevreden over mijn eerste seizoenshelft”

Verscheidene wielrenners lassen rond deze periode een korte rustpauze in. Zo ook laatstejaarsbelofte Boris Van Renterghem, die een balans opmaakt van zijn eerste seizoenshelft.

Nieuws
Download