Beleef je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gekibbel over plan voor woontoren met eerst vijf, dan acht verdiepingen

De plannen van Vlabinvest om 48 sociale woningen en een woontoren van acht verdiepingen te bouwen in Oxdonk, doen de gemoederen hoog oplaaien. Oppositiepartij N-VA kant zich tegen de plannen. CD&V zegt dat er nog niks beslist is.

Nieuws

Jeugdboekenmaand in bib zet kinderen aan tot lezen

In de bibliotheek van Kapelle-op-den-Bos is de Jeugdboekenmaand van start gegaan. Op verschillende manieren wordt de bib in maart positief in het daglicht gesteld om kinderen aan te zetten tot het lezen van een boek: een vertel- en circustheater met rijmpjes, grappen en grollen, workshops voor alle derde leerjaren en een quiz op de iPad voor alle meesterbreinen vanaf het derde leerjaar.

Nieuws

Provincie steunt vier innovatieve kennisprojecten

Vlaams-Brabant is de kennisregio bij uitstek. Om dit zo te houden, ondersteunt de provincie intussen al 10 jaar meer dan 50 innovatieve projecten. Zo geeft de provincie Vlaams-Brabant dit jaar 547.104 euro subsidies aan 4 nieuwe innovatieve en maatschappelijk relevante projecten. Deze projecten dragen bij aan een meer succesvolle revalidatie van knieblessures of aan de dagelijkse opvolging van Parkinson-patiënten. Ze werken aan een technologie die streeft naar veilige, kwalitatieve en authentieke voeding of maken de nieuwe unieke open innovatie bedrijfssite rond Citrique Belge mee mogelijk.

Nieuws

“Nieuwe omgeving gaf mij een boost”

Boris Van Renterghem (22) streed zondag in Sint-Maria-Lierde tot in het slot mee om de zege. De renner uit Kapelle-op-den-Bos moest uiteindelijk vrede nemen met plaats vijf. “In de finale was het vet wat van de soep.”

Nieuws

Bevolkingsstijging in Vlaamse rand zet zich verder

Statistiek Vlaanderen stelde zopas de Vlaamse gemeentelijke demografische vooruitzichten, 2018-2035 voor. In de komende 10 jaar zal de bevolking van het Vlaamse Gewest groeien met 5% (tegenover 7% in de voorbije 10 jaar) tot 6.835.000 inwoners. De bevolkingsgroei tekent zich af in bijna alle gemeenten, maar vooral in de stad Antwerpen, de regio rond Gent, en in delen van de provincie Antwerpen en de Vlaamse Rand.

Nieuws

“Te weinig opslagdruk in moneytime”

Bruno De Smet, die na drie jaar het Kapelse trainersroer van Eternit doorgeeft, verloor zondag met 1-3 van Booischot.

Nieuws

“We hebben ons lot in eigen handen”

Ondanks de verloren topper (94-82) op Groot-Dilbeek stapte de Kapelse coach Gordon Gaorgievski met een brede lach van het terrein. “We beperkten de schade tot minder dan vijftien punten. Opdracht volbracht dus. We hebben ons lot in eigen handen dankzij een positief saldo. In de drie thuismatchen treffen we met Haacht nog wel de nummer drie die ook nog niet uitgeteld is. De twee uitwedstrijden worden ook niet van de poes met Tritans Leuven en Strombeek. Op Dilbeek stonden we aan de rust met drie punten in het krijt. In het derde kwart werden we genekt door Stéphane Pellé. Gelukkig beperkten we de schade. We staan nu nog voor vijf finales op weg naar de titel.”

Nieuws

Vriendenkring De Toekomst viert jarige leden

Alle 80-, 90- en 95-jarige leden van de Vriendenkring De Toekomst werden gevierd. Een 160-tal aanwezigen genoot van een feestdiner, gecombineerd met de vieringen. Secretaris Staf Beukelaers verwelkomde ook de nieuwe leden en loofde de inzet van de vrijwilligers. De vriendenkring komt elke tweede maandag van de maand samen vanaf 14.30 uur in zaal De Toekomst. Info tel. 015/71.19.22 - Staf Beukelaers

Nieuws

“We mogen Booischot niet onderschatten”

De match tegen Booischot is voor de Kapelse speler Witse Van Bruysel ietwat speciaal. “Ik speelde nog bij Booischot toen het in eerste nationale aan de slag was. Het zijn jongens die samen opklommen vanuit eerste provinciale. We moeten die ploeg aankunnen, maar mogen ze ook niet onderschatten. We verloren in de heenronde na een tiebreak, maar hadden ginds ook best met 3-0 kunnen verliezen. We moeten top zijn en dan moeten we er kunnen in slagen om Booischot weg te serveren. Zelf sta ik komend weekend helaas niet tussen de lijnen. Ik ontwrichtte een teen en probeerde de training te hervatten, maar dat bleek twee weken te vroeg.”

Nieuws
Download