Wij gaan voor buurtberichten zonder reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

'Thuis'-actrice Monika Van Lierde zet mee haar schouders onder de Fruitboom- en haagplantactie

De 9e editie van de fruitboom- en haagplantactie van Regionaal Landschap Groene Corridor (RLGC) draait op volle toeren. RLGC organiseert met de gemeenten Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst een samenaankoop van inheemse hagen, heggen en hoogstamfruitbomen voor de tuin.

Nieuws

“Fel gewijzigde ploeg en nieuwe coach”

De Ramsdonkse aanvoerder Robin Vercammen bleef aan boord, maar voorts onderging zijn team wel een gedaanteverwisseling met een resem nieuwe gezichten en Lode Snoeckx als opvolger van Dimitri Huys aan het trainersroer. “Ik ben aan mijn negende seizoen bezig en kan me niet meteen herinneren dat we ooit met een dergelijke fel gewijzigde ploeg de competitie aanvatten en daarbij dan ook nog eens geleid werden door een nieuwe coach. We beogen een rustig seizoen en lijken daar vooralsnog in te slagen. De overwinning tegen Mollem deed alvast deugd. Eens onze eerste treffer op de bordjes prijkte, kwam de zege eigenlijk niet meer in gevaar.”

Nieuws

’Brood van eigen graan’ brengt ondernemers samen

Bij de ‘Molens van Ramsdonk’ ligt acht ton tarwe klaar om gemalen te worden tot bloem. Bakker Marc Van Eeckhout gaat er ‘korte ketenbrood’ mee bakken onder het label ‘brood van eigen graan’. Proeven kan op het Oogstfeest van 24 september in Mechelen.

Nieuws

Nieuwe digitale klimaatkaart toont 1.192 klimaatacties

De nieuwe digitale klimaatkaart van Vlaams-Brabant krijgt een fikse uitbreiding. Ze wordt interactiever en toont, naast projecten over hernieuwbare energie, nu ook klimaatacties over mobiliteit, gebouwen, consumptie en landbouw. Gemeenten, bedrijven, verenigingen en scholen kunnen hun klimaatacties kenbaar maken op deze kaart en nagaan hoeveel CO2 hun initiatieven daarmee minder uitstoten.

Nieuws

“Nog aftasten in onbekende reeks”

In een andere reeks is het voor Kapelle nog even zoeken en tasten. T2 Sven Leys: “In deze reeks weten we nog niet waar we aan toe zijn. Veel onbekende en ook verschillende B-ploegen, maar intussen kunnen we niet zeggen dat met 1 op 6 onze start geslaagd is. Verlies op Borght-Humbeek en een draw tegen Wemmel B leverden ons één puntjop. Weggeefgoals deden ons de das om. Het is onze ambitie om de top vijf te halen, want uiteindelijk zouden we liever terug naar derde gaan omdat we daar in een lucratiever reeks met derby’s terechtkomen. Tegen de Poreistampers hopen we onze eerste zege te boeken, maar het is ook een ploeg die we niet kennen en niet onderschatten.”

Nieuws

Grootste ondersteuningsnetwerk van Vlaanderen voorgesteld

Het Ondersteuningsnetwerk Centrum werd zopas officieel voorgesteld in het Provinciehuis te Leuven. Gedeputeerde voor onderwijs Marc Florquin, Jo De Ro, schepen van onderwijs van de stad Vilvoorde en Erwin De Mulder, coo¨rdinerend directeur scholengroep Brussel van het GO! namen het woord namens de elf inrichtende machten die de handen in elkaar slaan om dit netwerk op te starten. Dit netwerk gaat scholen, leerlingen en leerkrachten in Vlaams-Brabant, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg ondersteunen.

Nieuws

“Afstand nemen van het degradatiegewoel”

Eternit Kapelle-op-den-Bos maakt zich op voor een feestavond in eigen zaal waar zaterdag Hasselt op bezoek komt. Coach Bruno De Smedt kon een jaar na de titel Eternit behoeden voor de degradatie, maar wil hogerop. “De lat wordt hoger gelegd. We bouwen verder met de jeugd terwijl de vertrekkers vervangen werden. Timo Van Wesemael verkaste naar Booischot en Joppe Bautmans trok hogerop naar Mitters Wespelaar. Met Mats De Jaegher haalden we een opposite weg bij JV Londerzeel nadat eerder ook Witse Van Bruyssel erbij kwam voor die positie. Met Seppe De Keyser haalden we een receptiehoek binnen en met Tom Boonen een middenman. Vorig jaar redden we ons als voorlaatste met 27 punten. Maaseik B gaf intussen al algemeen forfait zodat al één degradant gekend is en we nog slechts één ploeg achter ons moeten houden, maar eigenlijk willen we graag afstand nemen van het degradatiegewoel.” Hasselt is de eerste tegenstander voor Eternit. “Hasselt bracht vorig seizoen een sterk team tussen de lijnen, maar kwam niet ongeschonden uit de transfermarkt. We gaan dan ook voor de volle buit. Voor eigen volk moeten we sowieso opnieuw een sterke thuisreputatie proberen op te bouwen zoals dat twee jaar geleden het geval was. Lanaken, Hemisem en Lubbeek zijn de titelfavorieten. Vanaf de vierde plaats kan het alle kanten uit.”

Nieuws

Project Alzheimer Code vraagt aandacht voor dementie

Maar liefst 14 gemeenten in de Noordrand van Brussel bundelen in het regionale project De Alzheimer Code de krachten om aandacht te vragen voor dementie. Dat doen ze met een indrukwekkend aanbod culturele activiteiten van 14 september tot 30 november 2017.

Nieuws

Nieuwe webtool brengt sluipverkeer in randgemeenten in kaart

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken en 19 gemeentebesturen uit de Vlaamse Rand kunnen gedurende 1 jaar verkeersdata opvragen met behulp van de Be-Mobile webtool. Ze kunnen ook zelf verkeersanalyses uitvoeren. Zo moeten de verkeerstromen op het hoofdwegennet én het onderliggend weggennet volledig in kaart gebracht worden.

Wegen en verkeer

Geen tweerichtingsverkeer via brug tijdens werken

Groen vraagt om de enkele rijrichting tijdens de werken in de Londerzeelseweg ongedaan te maken en de omleiding ten voordele van de handelaars aan te passen. De meerderheid gaat daar niet op in, maar voert wel verkeersmetingen uit.

Nieuws
Download