Hoplr is 100% Belgisch!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Een onverhoopt succes”

Voor de start wou Jetze Van Campenhout tekenen voor een plaats in de top vijf. De crosser uit Kapelle-op-den-Bos overtrof op het BK de stoutste verwachtingen en veroverde een zilveren medaille op een boogscheut van gouwgenoot Thibau Nys.

Nieuws

Honderd jongeren niet in orde met fietsverlichting

In deze donkere wintermaanden voerde de Politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (K-L-M) zes acties uit in de betrokken gemeenten, met dit jaar als campagnethema “Fiets Licht aan en Gaan". Daarbij werden 658 fietsers op de fietsroutes naar school gecontroleerd. Van 100 jongeren ( tussen 12 en 18 jaar oud ) was de fietsverlichting niet in orde. De provincie Vlaams-Brabant gaf gratis campagnemateriaal ter verbetering van de zichtbaarheid van fietsers op de openbare weg. Het pakket campagnemateriaal bevat onder andere reflecterende fietsplaatjes, posters en fietslichtjes. De politie gaf zo veel mogelijk leerlingen kregen een reflecterend fietsplaatje. De ouders van de kinderen waarvan de fietsverlichting niet in werking of defect was, kregen van de politie een brief waarin werd gewezen op het gevaar. De provincie Vlaams-Brabant en de Politiezone K-L-M roepen jongeren nogmaals op om het fietslicht aan te steken en te gaan, ook in donkere omstandigheden, in levensbelang.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

“Top vijf zou al een succes betekenen”

De talrijke fans hopen stiekem dat Jetze Van Campenhout een medaille mee brengt naar Kapelle-op-den-Bos, maar zelf houdt hij de voetjes stevig op de grond. “Ik ging woensdag verkennen en kreeg in Koksijde de bevestiging dat ik vlot door het zand rijd. De top vijf zou wel al een succes betekenen. Ik denk dat Dante Coremans, Thibau Nys en Lennert Belmans de podiumplaatsen zullen verdelen. Ergens moet één van de toppers dus al een slechte dag kennen of ten prooi vallen aan een offday. Koksijde serveert een parcours waar de besten naar voren treden. In Leuven finishte ik pas vijfde, maar ik moet twee keer naar de kant met kettingproblemen.”

Nieuws

Werkgroep hoopt vandaal te ontmaskeren... met fles cava

Vandalen hebben drie grote sensibiliseringsborden van de ‘Werkgroep Trage Wegen’ in Kapelle-op-den-Bos vernield. Ronan Christiaens van de Werkgroep doet een oproep om de dader(s) te vinden. “Dit moet stoppen”, zucht hij.

Nieuws

“We richten ons op de tweede plaats”

Voor de jaarwisseling haalde Kapelle het nieuws omdat Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe eigenaar werd van het terrein en de toekomst van de club veiligstelde. “Alle respect voor het bestuur,” aldus trainer Van Perk, die zondag niet alleen voor een derby maar ook voor een topper tegen Borgt-Humbeek staat, “derde provinciale is onze ambitie, maar daarvoor is de kern iets te krap. We gaan zondag thuis voor winst, dan blijven we meedoen al geeft het huidig klassement een vertekend beeld. Bovendien mis ik enkele mensen en zijn we juist met genoeg om het blad vol te maken. Zelf mik ik op die tweede plaats, die ook promotie zou inhouden.”

Nieuws

“Ik probeer mijn grenzen te verleggen”

Jetze Van Campenhout moest in Bredene enkel de duimen te leggen voor Lennert Belmans. De 1,59m grote crosser uit Kapelle-op-den-Bos blijft verbazen. “Ik probeer mijn grenzen te verleggen”, zegt Van Campenhout. “Daarom trok ik meteen alle registers open. In Beernem bekwam me dat slecht en finishte ik pas als zesde. In Bredene probeerde ik meteen druk te zetten op de tegenstand met een solo. In de tweede ronde sloot Belmans aan. Een ronde later liet hij me in de steek, maar mijn tweede plaats werd niet meer bedreigd. Ik weet nu dat ik de koers kan maken en niet moet ondergaan. Zondag trek ik naar Leuven. Zes dagen later volgt het BK in Koksijde waar ik zonder enige druk start.”

Nieuws

Tienjarenplan ledverlichting

In tien jaar tijd moet alle openbare verlichting in Kapelle-op-den-Bos zijn overgeschakeld op ledverlichting. Kostprijs: 1.722.703 euro. Schepen van Financiën Hugo De Haes (SP.A): “Kapelle-op-den-Bos wordt inzake openbare verlichting geconfronteerd met verstrengde eisen inzake energie-efficiëntie en CO2-reductie. Ook het onderhoud van de huidige natrium- en metaalhalogeenlampen wordt steeds duurder. Daarbij komt dat deze traditionele verlichtingstoestellen tussen 2025 en 2030 geleidelijk uit het aanbod van de fabrikanten verdwijnen. De klassieke voorschakelapparatuur verdwijnt nu al.”

Nieuws

Oppositie uit protest niet naar gemeenteraad

Oppositiepartijen N-VA en Groen bleven uit protest afwezig op de gemeenteraad in Kapelle-op-den-Bos van afgelopen vrijdag. Ze vinden dat er te weinig transparantie is.

Nieuws

Kapelse oppositie uit protest niet naar gemeenteraad

Oppositiepartijen N-VA en Groen bleven uit protest afwezig op de gemeenteraad van vrijdag 22 december 2017. Ze vinden dat er te weinig transparantie is.

Nieuws

“Iets te fel van start gegaan”

Jetze Van Campenhout werd in de Scheldecross als derde afgevlagd. De crosser uit Kapelle-op-den-Bos keek na afloop eerder sip. “Ik viel net naast het podium en dat smaakt zuur. Ik gooide in de slotronde de Nederlander Steijn Willemsen overboord, maar toen werd ik opgehouden door een gedubbelde renner. Ik werd bijgehaald en diende het in de sprint nipt af te leggen. Bij de start ging ik misschien iets te fel te keer. Ik reageerde op een kanonstart van Ward Huybs en ging wat in het rood. Ik diende te passen toen Dante Coremans en Huys versnelden. Halfweg koers vond ik mijn tweede adem terug.”

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download