Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

“Vrij tevreden over mijn eerste seizoenshelft”

Verscheidene wielrenners lassen rond deze periode een korte rustpauze in. Zo ook laatstejaarsbelofte Boris Van Renterghem, die een balans opmaakt van zijn eerste seizoenshelft.

Nieuws

Bruno Clerbout wil weer naar Hawaï: “Nu moet er tijd gemaakt worden”

Zondag eindigde Bruno Clerbout als tweede in de Watermolentriatlon in Hamme. De 40-jarige Kapellenaar, die aan een nieuw triatlonleven bezig is, kijkt vol belangstelling uit naar zijn volgende Ironman-optreden in het Franse Vichy.

Nieuws

8 quick wins voor betere doorstroming op de Ring

In 2019 gaat de schup in de grond voor een grote herinrichting van de Ring rond Brussel, maar in de tussentijd zit Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts niet stil. Deze zomer al worden er 8 ‘quick wins’ uitgevoerd om het verkeer op de R0 vlotter en veiliger te maken. Concreet worden de belijningen op verschillende plaatsen aangepast voor een betere doorstroming. Een gelijkaardig ingreep op de verbinding tussen de Ring, de A201 en E19 zorgt nu al voor een rustiger verkeersdoorstroming. Daarnaast krijgt een stuk van 5 km tussen Tervuren en Sint-Stevens-Woluwe een duurzaam onderhoud en een nieuwe asfaltlaag. “Het zijn soms kleine dingen, maar we doen nu al wat we kunnen”, zegt Weyts. “Dit zijn al stappen vooruit, in afwachting van de volledige herinrichting in 2019”.

Nieuws

Bibliotheken krijgen subsidies voor interbibliothecair leenverkeer

52 Vlaams-Brabantse bibliotheken krijgen samen 64.042,50 euro subsidies voor het interbibliothecair leenverkeer te ondersteunen.

Nieuws

Iedereen Toerist Dag op 11 juni op Sport Vlaanderen-domein van Hofstade

De provincie Vlaams-Brabant , samen met de vrijetijdszorgorganisaties, op zondag 11 juni een ‘Iedereen Toerist Dag’ in het Sport Vlaanderen-domein van Hofstade. Tijdens dit evenement is het toeristisch aanbod ook toegankelijk voor mensen met een beperking.

Nieuws

Aanleg tramtracés in 2019 hoopgevend maar ook noodzakelijk

Werkgeversorganisatie Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant reageert tevreden dat er schot in de zaak komt voor de drie lijnen van het Brabantnet. “Met deze hoopgevende informatie gaan wij ervan uit dat de eerste spade in 2019 de grond in gaat voor de tramverbindingen. We hebben alternatieven nodig, nog voor de werken aan de Brusselse ring starten.”

Wegen en verkeer

Nieuwe inwoners feestelijk onthaald in Kapelle-op-den-Bos

Het college van burgemeester en schepenen ontving op zaterdag 20 mei de nieuwe inwoners van 2016 tijdens een goed georganiseerde onthaaldag. 87 nieuwe inwoners schreven zich in en namen deel aan de activiteiten. De nieuwe inwoners werden vanaf 8.30 uur muzikaal verwelkomd door de VVZ-Band Nieuwenrode in het administratief centrum. Daar konden ze genieten van een drankje en koffiekoeken. Aansluitend stond een kennismaking met de gemeente, het schepencollege, haar gemeente- en OCMW-raadsleden en de verschillende diensthoofden op het programma. Vervolgens werd er een rondrit door de gemeente voorzien naar diverse aandachtspunten en bezienswaardigheden met een kort bezoek aan o.a. beeldhouwwerk ‘Prima Mater’. Als afsluiter was er een rondvaart op het kanaal voorzien met tegelijk een receptie en de kans om nader kennis te maken met het gemeentebestuur. De nieuwe bewoners ontvingen tot slot een geschenkenpakket.

Nieuws

Morgen 17 mei grote TSO-Award van Rotary Club Meise Bouchout

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Rotary Club Meise-Bouchout in Restaurant “Den Boomgaard” in Wolvertem-Meise een wedstrijd voor jongeren uit 11 Technische scholen uit onze omgeving. Hiermee beoogt de club een meer waardevolle uitstraling van de technische studies en het belang van het technisch beroep te valoriseren.

Nieuws

Nieuwe sanering van asbestafval in regio Kapelle-op-den-Bos en Willebroek

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) is in de ruime regio van Kapelle-op-den-Bos en Willebroek gestart met een nieuwe fase in de sanering van terreinen die in het verleden werden opgehoogd of verhard met asbestproductieafval. Tijdens deze fase zullen tot en met eind dit jaar 132 saneringsprojecten worden uitgevoerd.

Nieuws
Download