Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Parkwachter pas op 75 met pensioen

Parkwachter Gaston Vanderick (75) uit Haren geniet eindelijk van zijn pensioen. Van zijn werkgever en collega’s kreeg hij een grote taart.

Nieuws

“Dit seizoen vooral nederig blijven”

In amper drie jaar stootte Sporting Kampenhout door van tweede provinciale naar amateurklasse, een huzarenstukje voor de club die voor de fusie met Kampelaar nog als SK Kampenhout door het leven ging. Coach Jo Claes, die zijn discipelen aan een eerste training onderwierp, beseft maar al te goed dat het niet ieder jaar kermis kan zijn.

Nieuws

Bergbeklimster naar Antartica

Amper vijf dagen na haar thuiskomst van de beklimming van de Lhotse (8516 m) in het Himalayagebergte, trok Sofie Lenaerts (41) alweer de wijde wereld in. Haar volgende bestemming is Antarctica.

Nieuws

Eerste elektrische politiewagen is voorbode van veel meer

PZ Kastze stelde samen met de burgemeesters van de zone haar eerste elektrische wagen voor. Vrijdag rijdt de wagen tijdens het nationale defilé.

Politie en veiligheid

Politiezone Kastze neemt elektrische auto in gebruik

Politiezone Kastze stelde samen met de burgemeesters van de zone hun eerste elektrische wagen voor. Vrijdag rijdt de wagen tijdens het nationale defilé.

Politie en veiligheid

Eerste kunstgrasveld klaar voor nieuwe seizoen

Kampenhout heeft nu ook een eigen kunstgrasveld en zorgt zo voor de invulling van de ‘blinde’ vlek tussen Leuven en Mechelen. Aan het terrein hangt een kostenplaatje van 460.000 euro vast.

Nieuws

Ramp met bommenwerper herdacht

HiskoKa’44 herdacht de dodelijke slachtoffers van juni 1944 toen een bommenwerper alvorens te landen het geschut dropte op het huis in Berg.

Nieuws

Verbrandingsoven lijkt uitgeblust: buurt reageert opgelucht

De verbrandingsoven op Kampenhout Sas lijkt er dan toch niet te komen. De auditeur bij de Raad van State willen de plannen voor de oven vernietigen. “Hiermee lijkt het dossier van tafel. We hebben negen jaar gestreden, en gewonnen”, zegt Stefan Vandevenne.

Nieuws

Tibo De Mesmaeker verovert tweede titel: “Overgang naar junioren goed verteerd”

Tibo De Mesmaeker is de nieuwe provinciale pistekampioen bij de junioren. De Zemstenaar nam op de wielerpiste in eigen dorp plaats op het hoogste schavot voor Alexander Verbist en Kiano Brusseleers.

Nieuws

“Zenuwen in bedwang gehouden”

De Kampenhoutse Ella Smets (16) zegevierde in Sterrebeek bij de Vrouwen 2 na een beklijvende finale op haar thuistornooi van Het Zeen. “De Mexicaanse Claudia Ramirez legde me het vuur aan de schenen. De eerste set beslechtte ik in de tiebreak die ik met 15-13 naar mijn hand zette. Ook de tweede set verliep spannend tot ik via een beslissende break een 7-5-zege afdwong. Het was dus razend spannend, maar ik heb de zenuwen goed in bedwang gehouden. Na TC Kromveld en TC Vijverhof heb ik met Het Zeen mijn derde tornooizege te pakken. Ik vergaarde al voldoende punten om twee klassementen te stijgen en ben van plan om ook al eens van het toptennis bij de Vrouwen 1 te proeven.”

Nieuws
Download