Hoe meer zielen, hoe meer vreugd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Man troggelt basisscholen centen af met simpele list

Een man van middelbare leeftijd heeft twee scholen, in Tremelo en Keerbergen, opgelicht. Met een list slaagde hij erin kleine sommen geld afhandig te maken. In een basisschool in Kampenhout mislukte het opzet. De politie onderzoekt de zaak.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Druk naar voren blijven zetten”

Kampenhout trekt dit weekeinde naar Houtvenne. “We moeten ons optrekken aan onze prestatie tegen Diegem. Het verdict valt hoogstwaarschijnlijk tijdens het slot van de competitie als we tegen achtereenvolgens Ternesse, Sterrebeek en Diest, de overige degradatiekandidaten, de wei in moeten”, zegt Piet Dirix (20) die na zijn liesblessure stilaan weer de oude wordt. “Houtvenne is een ploeg die de aanval niet schuwt, wat ongetwijfeld mogelijkheden biedt. Onze nieuwe coach Sam Vermeulen legt andere accenten. We moeten nu vooral druk naar voor blijven zetten. Tegen ploegen die zelf aanvallend voor de dag komen, valt dat wel makkelijker uit te voeren dan tegen louter stug verdedigende elftallen.”

Nieuws

Mosselhandel Bols en Co is de vriendelijkste

Mosselhandel Bols en Co uit Kampenhout werd door klanten verkozen tot vriendelijkste handelszaak. Dat maakte Handelsgids bekend. De familiezaak bestaat al sinds 1969 en wordt gerund door André en Lucas Bols. “We zijn blij dat de klanten het ons gunnen. We verkopen vooral privé en zijn leverancier voor mosselfestijnen. Van juli tot Pasen is het voor ons hoogseizoen”, zegt André.

Nieuws

Campinguitbaters met geldproblemen zoeken toevlucht in grootschalige wietteelt

Twee mannen die jaren geleden de Antwerpse camping Vogelzang uitbaatten, stonden terecht op verdenking van een grootschalige cannabiskweek in Vlaams-Brabant en Limburg. Het parket vordert tot vijf jaar cel tegen vijftien beklaagden.

Nieuws

“Nu nog die kansen afmaken”

Kampenhout kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Diegem. Er waren anders kansen bij de vleet om de maat te nemen van de bezoekers. Toch blikt Kwinten Van Den Broeck (25) niet met een slecht gevoel terug op het burenduel.

Nieuws

Politie ontdekt verwaarloosde honden, voor één dier komt alle hulp te laat: “Zo’n uitgehongerde dieren zag ik nog nooit”

In de schuur van een huis in Kampenhout trof de politie vrijdag twee verwaarloosde honden aan. De dieren werden overgebracht naar Dierenbescherming Mechelen maar een stafford die amper nog 14,6 kilo woog, overleefde niet.

Politie en veiligheid
Nieuws

Sam Vermeulen: “Diegem het leven zuur gemaakt”

Kampenhout speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen de buren uit Diegem. Sporting dwong zelf een karrenvracht aan kansen af, maar de bal wou er nu eenmaal niet in. Vooral na de rust dicteerde de thuisploeg haast voortdurend de wet.

Nieuws

Politie treft zwaar verwaarloosde honden aan in woning: "Nog nooit gezien"

In Kampenhout werden vrijdag door de lokale politie twee verwaarloosde honden aangetroffen in een privéwoning. De dieren werden overgebracht naar Dierenbescherming Mechelen. Een Stafford die nog amper 14,6 kg woog, overleefde het niet. Ook de Mechelse Herder (12,5 kg) werd zwaar uitgehongerd overgebracht en wordt voorlopig opgevangen door vrijwilligers van de Dierenbescherming.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Liefst nog één plaatsje opschuiven”

Het griepvirus heeft lelijk huis gehouden bij Sporting Kampenhout. Naast gevestigde waarden als Acke, Bouzerda en Claes, klaagden ook Peeters, Vandezande en De Backer over allerlei vervelende ziektesymptomen. Niet ideaal om in de clinch te gaan met Diegem.

Nieuws

“Jodiumpillen, bloedneuzen, abortussen en haaruitval”

De Oekraïense Karin Vranckx (58) kon haar thuisland ontvluchten dankzij familie in België. “Maar niemand besefte toen wat er echt was gebeurd.”

Nieuws
Download