Act like you're at home
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Op een ‘Zotte Morgen’ kreeg Zjef Vanuytsel zijn standbeeld

Huldenberg heeft architect en kleinkunstlegende Zjef Vanuytsel postuum het ereburgerschap toegekend. Daarmee is Vanuytsel de eerste ereburger van deg gemeente. Dat werd gevierd met een standbeeld van hem en een reuzengroot feest.

News

Eindelijk nieuw reglement voor gefuseerde politiezones

Anderhalf jaar na het samenvoegen van de politiezones Dijleland en Tervuren tot Voer & Dijle (VODI), is er ook een gezamenlijk politiereglement. Enkel Oud-Heverlee gaat hier niet in mee.

Alert

Vluchtende autodief schuldig aan poging doodslag op agent

De 29-jarige Faysal E.M. uit Anderlecht is in eerste aanleg schuldig bevonden aan poging doodslag op een agent tijdens een wilde achtervolging in Huldenberg. Hij kreeg 27 maanden cel, deels met uitstel. Zijn kompaan Noureddine A. kreeg een jaar cel.

News

Na kwarteeuw weer juniorenkoers

Een halve eeuw geleden organiseerden De Lustige Sportvrienden de wielerkoers ‘Het IJsewiel’. Dertig jaar geleden stopte de traditie, maar zondag is in Huldenberg weer een juniorenkoers aan brouwerij De Kroon.

Leisure and hobby

“Het is al stresserend geweest”

Met een man minder en een 2-0 achterstand ging OHR Huldenberg zondag de rust in. Net zoals de laatste weken sleepte het op karakter nog een 2-3 zege in de wacht.

News

Woon-zorgcentrum Ter Meeren viert dertigjarig bestaan

Woon-zorgcentrum Ter Meeren uit Huldenberg bestaat nu dertig jaar en dat hebben de bewoners uitgebreid gevierd - in de aanwezigheid van vrijwilligers en familie - in De Roosenberg in Oud-Heverlee. De ouderen gingen uit de bol op de muziek van coverband The Starfighters en kregen een feestmaal geserveerd.

News

Oudste vereniging wordt 150 jaar

Dit jaar viert Koninklijke Harmonie De Ysschegalm uit Huldenberg haar 150-jarig bestaan. Ze vormt de oudste nog actieve vereniging van Huldenberg.

News

Laat een kok, drie brouwers en enkele bierspecialisten samenwerken, en je krijgt dit verrassend Belgisch gerecht

Een wafel met geen vulling van confituur maar wel met varkenswangen, vol-au-vent of zalm, en dat met een streekbier erbij. Het klinkt misschien gek, maar het is het nieuwe concept van drie Belgische brouwerijen die de krachten bundelen met topkok Giovani Oosters en Bapas, bekend door beerpairing.

News

“We maakten het onnodig spannend”

OHR Huldenberg heeft het zichzelf zondag onnodig moeilijk gemaakt tijdens de 3-4-overwinning op het veld van Glabbeek. De titel en de eerste plaats van Herent blijven zo wel in zicht. “We zijn aan het eind van de rit misschien door het oog van de naald gekropen, maar eigenlijk hadden we de wedstrijd al dood moeten maken in de eerste helft”, vertelt spits Ruben Dekock. “We gaan rusten met een 0-2-voorsprong, maar dat had gemakkelijk een 0-4-voorsprong kunnen zijn. Vroeg in de tweede helft maken ze de 1-2 na een rommelige fase en dan beginnen ze er natuurlijk in te geloven. Meteen erna scoren we de 1-3, dus dan denk je dat we het niet meer weggeven. Nadien volgt er een fase waarbij een verdediger te kort terugspeelt, de keeper te laat komt en de bal op de stip gaat. Die eerste strafschop stopt onze doelman, maar niet veel later is er een gelijkaardige fase en opnieuw een penalty. Het was een speciale match. Eentje die we zelf onnodig spannend hebben gemaakt. We missen in de tweede helft bovendien zelf nog twee à drie open kansen. Al pakt de keeper van de tegenpartij die heel goed.”

News
Download