Carpe diem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Zware val zindert na in klimzaal: “Het was niet onze fout, maar toch willen we alles nog veiliger maken”

De vrouw die zondagnamiddag een val van 16 meter maakte in klimzaal Stordeur in Leuven, is niet langer in levensgevaar. “Een enorme opluchting”, klinkt het bij de klimzaal. Daar wordt woensdagavond een samenkomst georganiseerd voor alle getuigen die hulp kunnen gebruiken bij de verwerking.

Nieuws

“We mogen best fier zijn”

OHR Huldenberg moest in de beker nipt zijn meerdere erkennen in Veltem. “Ik dat we best fier mogen zijn op de geleverde prestatie”, vertelt aanvallende middenvelder Jérôme Vanroye. “Veltem zocht altijd de voetballende oplossing van achteren uit, waardoor ze af en toe in de problemen kwamen toen we hoog druk zetten, maar we konden hun fouten niet in ons voordeel benutten. Ik denk wel dat er iets meer inzat, zeker als je rekening houdt met het feit dat een penalty in ons voordeel niet gefloten werd en we in de slotminuut enkele kansen misten. Een 2-2 was in mijn ogen een betere weergave geweest van de wedstrijd, maar dat is nu eenmaal voetbal.”

Nieuws

Vrouw (44) in levensgevaar na val van 16 meter in net geopende klimzaal

Een 44-jarige vrouw uit Huldenberg verkeert in levensgevaar, na een ernstige val in de net geopende klimzaal De Stordeur.

Nieuws

“Het wordt een moeilijke karwei”

Door het bekervoetbal heeft tweedeprovincialer OHR Huldenberg amper rust. Tegen eersteprovincialer Veltem gaat het op zoek naar een stunt. “De winterstop was van korte duur, want we hebben er al een stevige trainingsweek opzitten”, vertelt aanvaller Wout Soetaert. “We beginnen elke wedstrijd met de bedoeling ze te winnen, maar we zijn er ons van bewust dat Veltem een moeilijke karwei wordt. We willen zo ver mogelijk geraken in de beker en gaan deze wedstrijd niet zomaar links laten liggen. Het is goed dat we nu een bekermatch spelen, wat toch veel interessanter is dan een oefenwedstrijd. Daarna ligt de focus uiteraard op de competitie.”

Nieuws

Politiezone VODI omringd door ANPR-schild

De politiezone VODI gaat haar gemeenten Bertem, Huldenberg, Oud-Heverlee en Tervuren in de loop van 2018 omringen met een ANPR-cameraschild. Dat zegt burgemeester van Oud-Heverlee Alexander Binon (N-VA) na de serieuze inbrakenreeks die voor het weekend plaatsvond in Blanden en Haasrode.

Politie en veiligheid
Nieuws

N-VA protesteert tegen groot aantal Franstaligen in basisschool

Gemeenteraadslid Dominik Verhaegen (N-VA) stelt voor om de inschrijvingsprocedures van basisschool De Letterboom in Ottenburg aan te passen. Zo wil hij de verhouding tussen Franstalige en Vlaamstalige kinderen meer in balans brengen. Maar in de school rijst protest.

Nieuws

Basisschool krijgt gloednieuwe schoolgebouwen: “Feestzaal is er voor de hele gemeente”

Op de oude site van gemeentelijke basisschool De Letterboom komen een nieuwe school, een sporthal en een feestzaal. Die laatste twee zalen zijn niet alleen bedoeld voor de leerlingen van De Letterboom, ze worden voor alle bewoners opengesteld.

Nieuws

“Op onze hoede blijven”

Dankzij de 3-2-zege tegen Binkom sluit OHR het jaar al zeker af op de eerste plaats. Middenvelder Simon Verheyden had met twee goals een belangrijk aandeel in de overwinning.

Nieuws

“De voeling met boven behouden”

Na twee nederlagen knoopte OHR Huldenberg opnieuw aan met de zege tegen Vissenaken. “De twee weken ervoor zijn we te weinig beloond voor ons werk. Dat was jammer, maar dan is het wel positief dat de groep zo’n reactie brengt als afgelopen weekend”, vertelt trainer Steven Peeters. “We willen zo lang mogelijk die voeling met boven behouden en gaan daar alles aan doen. Het was een wedstrijd die we goed aanvatten, waarin we heel wat kansen creëerden en weinig weggaven. Die nul houden was ook opnieuw belangrijk. Wie we ook moeten vermelden, zijn de supporters: twee weken na mekaar namen we een volle bus mee, die steun is geweldig.”

Nieuws

Vijf keer al vroeg uitbater een vergunning aan voor zijn zandgroeve, ook vijfde keer speelt hij ze kwijt

De Kock nv is nu al voor de vijfde keer haar milieuvergunning voor de zandgroeve in Neerijse kwijtgespeeld. Althans voorlopig, want de Raad van State heeft de vergunning alleen nog maar geschorst, niet vernietigd.

Nieuws
Download