Hoplr ondersteunt de lokale gemeenschap
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vijf keer al vroeg uitbater een vergunning aan voor zijn zandgroeve, ook vijfde keer speelt hij ze kwijt

De Kock nv is nu al voor de vijfde keer haar milieuvergunning voor de zandgroeve in Neerijse kwijtgespeeld. Althans voorlopig, want de Raad van State heeft de vergunning alleen nog maar geschorst, niet vernietigd.

Nieuws

Halvegare spant staaldraad over de weg, fietsers danken hun leven aan automobiliste

Een halvegare heeft afgelopen vrijdag een staaldraad gespannen over de Kapelstraat, een toegangsweg van voetbalclub ERC Hoeilaart. Een buurvrouw reed er met haar wagen tegen. Onbewust voorkwam ze zo groot onheil voor passerende fietsers.

Wegen en verkeer

“Pakken elke ploeg hetzelfde aan”

Na het verlies tegen Bekkevoort is OHR Huldenberg zijn leidersplaats kwijt. Zondag speelt het tegen Wezemaal, de nieuwe leider. “Dat we leider zouden zijn in het begin van de competitie hadden we niet verwacht. We hadden dan wel weer verwacht dat we ooit weg zouden vallen van die eerste plaats”, zegt middenvelder Simon Verheyden.

Nieuws

Provincie wil bossen laten herontdekken

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert deze herfst tal van activiteiten in de bossen in de regio, om iedereen weer te doen beseffen hoe mooi die zijn. “We willen mensen uit onze eigen streek weer doen kijken naar hun streek”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme. “We zien deze bossen als vanzelfsprekend omdat we er zo dichtbij wonen. Het is hoog tijd dat we onze inwoners daar eens aan herinneren. En wanneer kan dat beter, dan in de herfst. Het seizoen dat de bossen met al die herfstkleuren op hun mooiste zijn.”

Vrije tijd en hobby

Provincie lokt mensen naar ‘Mysterieuze Bossen’

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert deze herfst tal van activiteiten in bossen, om iedereen weer te doen beseffen hoe mooi die zijn.

Nieuws

“Het zat een beetje mee”

OHR Huldenberg staat na de 7-0-schietoefening tegen Wolfsdonk knap aan de leiding. Spits Ruben Dekock, die goed was voor een hattrick, geniet nog na van de ruime zege.

Nieuws

Van bouwwerf naar feestplein in slechts enkele dagen

Ook al oogt het Gemeenteplein op dit moment allesbehalve feestelijk, volgend weekend starten er de Huldenbergse Feesten.

Nieuws

“De spitsen maken het ons makkelijk”

OHR Huldenberg gaat met vertrouwen en een gedeelde eerste plaats op bezoek bij Diest. “Favoriet zou ik ons niet noemen. Zij spelen nog altijd thuis”, stelt rechtsachter Jeroen Verheyden. “Wij hebben wel 6 op 6 gehaald, maar het wordt geen zeker niet makkelijk. Al zien we het wel zitten om terug voor de overwinning te gaan. In de voorbereiding gaven we al weinig doelpunten weg, dus verdedigend staat het goed. De spitsen werken ook hard voor ons en daar begint het verdedigen eigenlijk, dus dat maakt het makkelijker.”

Nieuws

Casa Magnolia helpt ouders van zwaar zieke kinderen

Twee jaar. Zo oud was Mina toen Hanne Van Laer (33) en haar man Bruno Stuyts (34) uit Neerijse een jaar geleden hun dochtertje verloren aan een zeldzame stofwisselingsziekte. Hanne startte een vereniging om lotgenoten te helpen.

Nieuws

“Vorig seizoen hebben we stappen gezet”

OHR Huldenberg heeft zijn start niet gemist en staat met zes op zes mee aan kop in zijn twee seizoen in 2de provinciale. “Het afgelopen seizoen was heel leerrijk”, vertelt trainer Steven Peeters. “We hebben daarin stappen vooruit gezet en ook onze voorbereiding was uitstekend. Enerzijds is onze goede start geen verrassing, anderzijds waren er altijd heel wat festiviteiten zoals de Druivenfeesten op het ogenblik van de competitiestart, maar de groep is veel volwassener geworden en gaat daar volwassen mee om. We willen elk jaar beter doen en vorig jaar zijn we zevende geëindigd. Met een zesde plaats zullen we een goed seizoen gedraaid hebben.”

Nieuws
Download