Plaats je buurtactiviteiten in de kalender
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Woon-zorgcentrum Ter Meeren viert dertigjarig bestaan

Woon-zorgcentrum Ter Meeren uit Huldenberg bestaat nu dertig jaar en dat hebben de bewoners uitgebreid gevierd - in de aanwezigheid van vrijwilligers en familie - in De Roosenberg in Oud-Heverlee. De ouderen gingen uit de bol op de muziek van coverband The Starfighters en kregen een feestmaal geserveerd.

Nieuws

Oudste vereniging wordt 150 jaar

Dit jaar viert Koninklijke Harmonie De Ysschegalm uit Huldenberg haar 150-jarig bestaan. Ze vormt de oudste nog actieve vereniging van Huldenberg.

Nieuws

Laat een kok, drie brouwers en enkele bierspecialisten samenwerken, en je krijgt dit verrassend Belgisch gerecht

Een wafel met geen vulling van confituur maar wel met varkenswangen, vol-au-vent of zalm, en dat met een streekbier erbij. Het klinkt misschien gek, maar het is het nieuwe concept van drie Belgische brouwerijen die de krachten bundelen met topkok Giovani Oosters en Bapas, bekend door beerpairing.

Nieuws

“We maakten het onnodig spannend”

OHR Huldenberg heeft het zichzelf zondag onnodig moeilijk gemaakt tijdens de 3-4-overwinning op het veld van Glabbeek. De titel en de eerste plaats van Herent blijven zo wel in zicht. “We zijn aan het eind van de rit misschien door het oog van de naald gekropen, maar eigenlijk hadden we de wedstrijd al dood moeten maken in de eerste helft”, vertelt spits Ruben Dekock. “We gaan rusten met een 0-2-voorsprong, maar dat had gemakkelijk een 0-4-voorsprong kunnen zijn. Vroeg in de tweede helft maken ze de 1-2 na een rommelige fase en dan beginnen ze er natuurlijk in te geloven. Meteen erna scoren we de 1-3, dus dan denk je dat we het niet meer weggeven. Nadien volgt er een fase waarbij een verdediger te kort terugspeelt, de keeper te laat komt en de bal op de stip gaat. Die eerste strafschop stopt onze doelman, maar niet veel later is er een gelijkaardige fase en opnieuw een penalty. Het was een speciale match. Eentje die we zelf onnodig spannend hebben gemaakt. We missen in de tweede helft bovendien zelf nog twee à drie open kansen. Al pakt de keeper van de tegenpartij die heel goed.”

Nieuws

Met 100 km per uur vlucht autodief als een dolleman voor de politie, tot hij wordt opgehouden door een verkeersongeval

Tegen twee mannen uit Anderlecht is twee jaar cel gevorderd voor de diefstal van een Nissan Navarro in Leefdaal in 2015. Een van de beklaagden zou tijdens een wilde achtervolging ook op een agent zijn ingereden.

Politie en veiligheid
Nieuws

“We mogen geen steek meer laten vallen”

OHR Huldenberg won zaterdag vrij vlot met 2-0 van Vissenaken. Vanaf nu moet het elke week vol aan de bak om in het zog van leider Herent te blijven en nog kans te kunnen maken op de titel. “Onze eerste helft was sinds een lange tijd nog eens een helft met echt goed voetbal”, vertelt kapitein Mattias Devijver (25). “Er waren vlotte combinaties over de grond en daaruit volgden een paar mooie acties. Alleen lieten we het na de 1-0 voorsprong na om de match al te beslissen in de eerste helft. We kwamen veel te slap uit de kleedkamer waardoor Vissenaken toch twee grote kansen kreeg op de gelijkmaker. Uiteindelijk scoorden wij de 2-0 op een ideaal moment en speelden we de match goed uit. De ploeg gaat er echt 200 procent voor. We staan nu twee punten achter Herent dus mogen we eigenlijk geen steek meer laten vallen. De titel pakken, wordt niet evident, maar we gaan er uiteraard voor. Mijn mening is dat we eerst vol voor plaats twee moeten gaan, want de beste tweede van de twee reeksen in tweede provinciale stijgt ook.”

Vrije tijd en hobby
Nieuws

“Op karakter spelen in zware wedstrijd”

In tweede provinciale A ontmoet de top vier elkaar dit weekend. OHR Huldenberg-verdediger Jeroen Verheyden beseft wat er op het spel staat.

Nieuws

Na wereldrecord aan ongevallen wordt verkeersellende in Druivenstreek eindelijk aangepakt

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) maakt 5 miljoen euro vrij om vier mobiliteitsprojecten in de Druivenstreek een doorstart te geven. “Er is te lang niet geïnvesteerd in deze regio”, aldus de minister.

Wegen en verkeer
Nieuws

“We wonnen vooral op karakter”

Het was zondag zwoegen voor OHR Huldenberg tegen Bekkevoort. Het zware veld maakte voetballen moeilijk en dus was het rekenen op een vrije trap van Simon Verheyden (27) om de 1-2-zege binnen te halen. “Het was een speciaal doelpunt. We kregen een vrije trap die ik rechtstreeks op doel schoot en hij ging via de deklat en de paal in de kruising. Daarop botste hij in de goal en ging hij aan de andere kant tegen de paal, waardoor de bal terug uit doel botste. Het was dus niet duidelijk of hij over de lijn was. De lijnrechter stond op de doellijn en hij gaf aan dat het doelpunt was”, lacht de centrale middenvelder. “Eigenlijk was het geen goede match. Het veld lag ook niet goed genoeg om echt combinatievoetbal te spelen. De ene match is het al beter voetbal als de andere. Dat hangt natuurlijk ook af van het veld, terwijl we op ons synthetisch veel meer goed kunnen combineren. Afhankelijk van de tegenstander wordt er ook wel eens anders gespeeld en soms ga je mee in hun spel. Dat was bij Bekkevoort het geval, want zij speelden ook veel met de lange bal. Toch was het belangrijk dat er gewonnen werd. Het was vooral op karakter.”

Nieuws
Download