It'll be all right
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Dit is een heel mooie uitdaging”

Bij OHR Huldenberg stijgt de spanning aan de vooravond van hun eerste wedstrijd ooit in eerste provinciale. Aanvoerder Mattias Devijver acht zijn kompanen klaar voor de strijd.

News

“We gaan het echt doen als ploeg”

OHR Huldenberg stapelde de successen op in de afgelopen vijf jaar. Voor het eerst maakt de fusieclub kennis met het voetbal in eerste provinciale. Daar moet de ervaring van verdediger Thomas Charlier bij helpen.

News

Dan toch geen parking voor school: afbraak gemeentezaal afgelast

Provinciegouverneur Lodewijk De Witte heeft na klacht van N-VA Huldenberg de aanvang van de werken aan de gemeentezaal van Sint-Agatha-Rode geschorst. Bedoeling was om er een parking aan te leggen met autovrije verbinding naar de school 't Veldeke.

News

Massa volk daagt op voor Sint-Rochusommeganck

“Er was heel veel volk, ik denk meer dan ik ooit gezien heb”, reageerde burgemeester Danny Vangoidtsenhoven gisteren na de driejaarlijkse Sint-Rochusommeganck. Met een thema ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog was het een geslaagde editie.

News

“Ik snak naar een uitschieter”

Loonbekenaar Lars Craps houdt zich op alle parcoursen aardig staande, maar een echte topprestatie zat er nog niet in. “Ik mag niet klagen over het niveau dat ik in mijn eerste juniorenjaar haal. Laatst maakte ik nog een goede beurt in de Tre Giorni Orobica, een loodzware rittenkoers waaraan alle Italiaanse toppers deelnamen en een zeer leerrijke ervaring. Vorig weekend nam ik het in de driedaagse Aubel-Thimister-Stavelot alweer op tegen het kruim van het peloton. Ook die opdracht bracht ik tot een goed einde. Prima voor mijn ontwikkeling, maar ik snak naar een uitschieter. Met de koersen in Angreau en Vresse-su- Semois komen er snel mooie kansen aan.”

News

‘Nutteloze stopstreep’ blijkt na vier jaar discussie toch op de juiste plaats te liggen

Vier jaar al wordt al in de Huldenbergse gemeenteraad, verkeersraad en tussen de inwoners gediscussieerd over een stopstreep aan de kruising van de Langestraat en de N253 in Neerijse. De rechter oordeelt nu dat die toch niet nutteloos is.

News

Geen respijt meer voor baasjes met loslopende honden in openbare bossen

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) zegt strenger te zullen optreden tegen eigenaars van loslopende honden in het Rodebos en Laanvallei in Ottenburg. Er volgt onmiddellijk een pv. “We passen gewoon de wet toe”, zegt boswachter Chris Vandenbempt.

News

Groene bintjes, lage maïs en gele weides: landbouwvelden kreunen onder de droogte

De aanhoudende droogte is sterk voelbaar bij landbouwers doorheen de hele streek. Landbouwers Eveline Verheyden en Paul Ferdinand en hun zoon Stijn uit Neerijse vrezen voor hun oogst. “Onze opbrengst zal fel verminderen.”

News

Tachtig illegale koterijen Doode Bemde gaan voor de bijl

De organisatie Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud (VHM) maakt komaf met de illegale koterij in natuurgebied de Doode Bemde. VHM heeft ruim tachtig weekendverblijven in natuurgebied systematisch opgekocht en ontmanteld. Er blijven er nog zeven over.

Leisure and hobby

Op een ‘Zotte Morgen’ kreeg Zjef Vanuytsel zijn standbeeld

Huldenberg heeft architect en kleinkunstlegende Zjef Vanuytsel postuum het ereburgerschap toegekend. Daarmee is Vanuytsel de eerste ereburger van deg gemeente. Dat werd gevierd met een standbeeld van hem en een reuzengroot feest.

News
Download