Al wie da ni hopt, is...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Guido Peers stapt op als cultuurpromotor

Guido Peers (CD&V) neemt ontslag als cultuurpromotor in Holsbeek. Als gemeenteraadslid zette hij zich sinds 2001 in voor het culturele leven in Holsbeek. Na een vergadering van de cultuurcommissie maandagavond gaf hij zijn ontslag.

Nieuws

Jager moet 40.000 euro betalen voor doodschieten van hond

De correctionele rechtbank van Leuven heeft dinsdag een 60-jarige jager veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenisstraf en een schadevergoeding van 40.000 euro voor het doodschieten van een hond in Meerdaalwoud in Bierbeek. Het beest had net voordien een prijs gewonnen tijdens een hondenshow in het Verenigd Koninkrijk.

Nieuws

Vijftien kindjes naar ziekenhuis na brand

In kinderopvang De Sterrekes in Losting in Nieuwrode is vrijdagmiddag brand uitgebroken. Vijftien kinderen en zeven volwassenen moesten naar het ziekenhuis. Ze kregen rook binnen, maar zijn uiteindelijk allemaal kerngezond.

Nieuws

15 kinderen geëvacueerd bij brand in kinderopvang

Er heeft vrijdagmiddag een korte brand gewoed in een kinderopvang in de Holsbeekse deelgemeente Nieuwrode. Het vuur was snel geblust en niemand raakte gewond, maar de gemeente kondigde wel een medisch interventieplan af om de vijftien kinderen en de werknemers van de crèche te evacueren.

Nieuws

Festival Alle Belgen barst uit zijn voegen

Het festival Alle Belgen dat op 2 maart bekende artiesten naar het festivalterrein aan de Suikerhoek loodst, barst uit zijn voegen. Om aan de vraag te voldoen, wordt een grotere tent geplaatst.

Nieuws

VIDEO. Hoogtechnologische snufjes om een strike te gooien

Niets zo leuk als een strike gooien tijdens een partijtje bowlen, maar wie af en toe eens zijn bowlingschoenen aantrekt, weet dat dat niet zo eenvoudig is. In Bowling Anglo in Holsbeek krijg je daarom nu hulp van een speciale app die je persoonlijk coacht. Zo weet je hoe snel je gooit en welke baan de bal volgt. Het systeem is uniek in België.

Nieuws

Studenten op stage in Zuid-Afrika

Julie Elseviers (tweede links) uit Holsbeek en Alison Bras (links) uit Halle studeren ergotherapie aan de hogeschool Odisee Brussel. Ze lopen momenteel stage in Zuid-Afrika. Ze hebben zich al helemaal aangepast bij hun tijdelijke familie in Kaapstad (foto). De studenten lopen stage in een schooltje voor kinderen met leerstoornissen tot eind maart en blijven er daarna nog even op vakantie.

Nieuws
Download