Alles wat je zegt, ben je zelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Schuur in Nieuwrode schiet in brand

Aan Hooghuis in Nieuwrode brak er zaterdag omstreeks 16.20 uur een brand in een schuur uit. Brandweerlieden uit Scherpenheuvel, Aarschot en Diest zijn ter plaatse. Ook het groot watertransport met een watercontainer werd ingezet.

Politie en veiligheid

Rijverbod gevorderd voor verantwoordelijke van dodelijke klap

In de Leuvense politierechtbank is vrijdag vier maanden rijverbod gevorderd tegen een man uit Mechelen, die ervan verdacht wordt onopzettelijk de dood te hebben veroorzaakt van motorrijder Michael Stoffelen.

Politie en veiligheid

Geen voorrang voor motorrijder: vier maanden rijverbod gevorderd

In de Leuvense politierechtbank is vrijdag vier maanden rijverbod gevorderd tegen een man uit Mechelen die ervan verdacht wordt onopzettelijk de dood van motorrijder Michael Stoffelen veroorzaakt te hebben.

Politie en veiligheid

Drie N-VA-gemeenteraadsleden verlaten partij na nazivergelijking van voorzitter over jonge monitor

Drie van de vier N-VA-gemeenteraadsleden in Holsbeek hebben de partij verlaten en zetelen voortaan als onafhankelijke. Dat meldt ROB-tv vrijdagavond. Ze hebben volgens raadslid Hilde Heens die beslissing genomen uit protest tegen de inhoud van een brief die de lokale partijvoorzitter Alex Verbinnen schreef aan de gemeentelijke speelpleinwerking en waarin hij een jonge monitor “als führer” bestempelde. De N-VA maakt in Holsbeek deel uit van de oppositie.

Nieuws

VIDEO. Hier stappen 3 van de 4 N-VA-gemeenteraadsleden stappen uit de partij

Het zit er bovenarms op bij de N-VA in Holsbeek. Drie van de vier gemeenteraadsleden van N-VA stappen op en zetelen voortaan als onafhankelijke gemeenteraadslid. Aanleiding van de heisa is volgens de opgestapte leden een overreactie van de lokale voorzitter.

Nieuws

Brits magazine vol lof over crematorium Hofheide

In het toonaangevende Britse magazine ‘The Economist’ wordt het crematorium Hofheide in Nieuwrode aangehaald in een bijdrage over de evolutie bij de crematoria.

Nieuws

Bijzonder fenomeen: kast aan muur moet ‘kerkbijen’ uit spouw lokken

Sinds deze week hangt er een bijenkast tegen de buitenmuur van de kerk in Holsbeek. Men hoopt dat de bijen van de spouw naar de kast verhuizen.

Nieuws

Twee minderjarigen opgepakt na brandstichting

In Holsbeek zijn vrijdagmiddag twee minderjarigen opgepakt na verschillende brandstichtingen. Een buurtbewoner merkte een kleine brandhaard op aan de chirolokalen en verwittigde de brandweer. Ook aan een basisschool langs de Doelestraat werden drie brandhaarden vastgesteld.

Politie en veiligheid
Download