Ga eens op ontdekking vandaag
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“De komende wedstrijden worden erg belangrijk”

Met Hoeilaart tegen Sterrebeek staat er zondag een derby op het programma in derde B. Eentje tussen twee ploegen die elkaar niet heel goed kennen en allebei de punten kunnen gebruiken.

Nieuws

FOTO. Sequoia blijvertje na zwanenzang O'Cool en Carrefour?

Donderdagavond werd aan de Overijsesteenweg een nieuw filiaal van Sequoia, Bio & Natural Market, geopend. Het is de derde keten in een kleine tien jaar die het op die felbegeerde plek tegenover de terreinen van ERCHoeilaart waagt om de Hoeilaartse consument te behagen. Deze keer gaat het de pure biologische toer op want Sequoia gaat prat op bewaakte en consequente kwaliteit met dat specifieke label. 'Geen half werk', krijgen we er te horen. 'En als bij ons een product niet echt 100 % bio zou zijn, lees je dat duidelijk op het etiket. Voorts hebben we verse kaas- en vleeswaren rechtstreeks uit de regio geïmporteerd. Lukt dat niet dan doen we beroep op ons moederbedrijf in Waterloo'. De winkel ziet er al bij al stralend uit en erg uitnodigend. Er is een uitgebreid assortiment waarin velen hun gading kunnen vinden. Nu maar hopen voor de betrokkenen dat Sequoia een blijvertje mag zijn. De winkel is elke dag open van 9 tot 19u30, op maandag pas vanaf 13 uur en op zondag tot 13 uur.

Nieuws

Wafelenbak ter nagedachtenis van Ridder Marc Sleen

Op 6 november 2016 stierf Ridder Marc Sleen, de geestelijke vader van de avonturen van Nero & Co. Enkele dagen later nam de hele gemeenschap afscheid van de Hoeilaartse ereburger met, zoals dat in de strips van Nero ook steeds het geval is, een wafelenbak. Om hem te eren én om de 70ste verjaardag van Nero te vieren (op 2 oktober 1947 verscheen 'Het Geheim van Matsouoka' in De Nieuwe Gids), organiseert Nero & Co in samenwerking met de gemeente en Stichting Marc Sleen op zondag 5 november om 14u30 in GC Felix Sohie een gezellige wafelenbak waarop iedereen van harte wordt uitgenodigd. Er zal chocomelk, druiven- en appelsap, cava en Nerobier geschonken worden en uiteraard worden er gratis wafels aangeboden om er een echt feest van te maken! Het gebeuren zal muzikaal opgeluisterd worden door Sébi Lee.

Nieuws

Minder druk verkeer en frissere lucht op woensdag aan Sint-Clemensschool

Woensdag Samdag heet het. Samen met 700 Vlaamse basisscholen en 180.000 leerlingen doet Sint-Clemens dit schooljaar mee met de campagne Sam de Verkeersslang. 'De boodschap is simpel: elke woensdag komen er zoveel mogelijk kinderen te voet, met de fiets, de step, met gedeeld of openbaar vervoer naar school.

Nieuws

FOTO. Fluxys legt nieuwe aardgasinfrastructuur aan in Overijse en Hoeilaart

Fluxys Belgium is begonnen met de bouw van een aardgasvervoersleiding tussen Maleizen en Jezus-Eik. 'Die aanleg is noodzakelijk voor de versterking van het distributienetwerk van Sibelga in het Brussels Hoofdstedeljik Gewest', luidt het.

Nieuws

Politie denkt aan copycat nu staaldraden over de weg van verschillende soort blijken

De twee staaldraden die vorige week in de Druivenstreek over de weg werden gespannen, waren niet van dezelfde soort.

Politie en veiligheid

“Het was een teamprestatie”

ERC Hoeilaart is na de 0-2 winst tegen Ternesse weer weg van de laatste plaats. “Het was niet iets waar we echt mee bezig waren, maar het is natuurlijk veel aangenamer om in de buik van het klassement te zitten”, stelt aanvaller Kevin Wouters.

Nieuws

FOTO. Kiara Lenaertz sporter van het jaar, trofee sportverdienste voor Monique Olieslager

Zaterdag werd in de theaterzaal van GC Felix Sohie hulde gebracht aan honderden sportbeoefenaars die zich het afgelopen seizoen in de kijker werkten met een uitzonderlijke prestatie in hun discipline. De trofee voor Sportverdienste ging naar Monique Olieslager. Zij stichtte De Gympies en was jarenlang actief in het bestuur en als trainster. 'Bijna elke Hoeilander leerde bij haar de kneepjes van het turnen. Nu zal ze het rustiger aandoen en enkel nog les geven aan de senioren', klonk het. De trofee sportman/sportvrouw ging voor de tweede keer, na een eerste overwinning in 2015, naar Kiara Lenaertz. Zij werd immers Belgisch Kampioene triathlon bij de juniores en behaalde ook op Europese wedstrijden enkele podiumplaatsen. 'Lenaertz is een prachtige vertegenwoordigster voor Hoeilaart in deze sporttak die we als de meest complete sport mogen beschouwen', luidde het commentaar.

Nieuws

Eerste Dag van het Zoniënwoud lokt meer dan vijfduizend deelnemers

Met de Dag van het Zoniënwoud willen de bevoegde ministers Céline Fremault (cdH), Joke Schauvliege (CD&V) en René Collin (cdH) de mensen bewust maken van de mooie natuur dicht bij huis.

Nieuws

Halvegare spant staaldraad over de weg, fietsers danken hun leven aan automobiliste

Een halvegare heeft afgelopen vrijdag een staaldraad gespannen over de Kapelstraat, een toegangsweg van voetbalclub ERC Hoeilaart. Een buurvrouw reed er met haar wagen tegen. Onbewust voorkwam ze zo groot onheil voor passerende fietsers.

Wegen en verkeer
Download