Hmz. Wat is dat hier weeral?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Opbrengst waarborg herbruikbare bekers voor Nigeria

vzw Doendervolk verzamelde haar vele vrijwilligers en sponsors in wijnatelier Holar & Isca om even terug te blikken op een geslaagde editie van de Meifeesten en het glas te heffen op de goede samenwerking. De Meifeesten staan stilaan bekend als het festival waar volop wordt ingezet op duurzaamheid. Eén van de speerpunten van dat beleid is het serveren van dranken in herbruikbare bekers. Vele bezoekers schonken de waarborg die ze betaalden weg voor het goede doel. Dit jaar gaat het geld naar Martijn Kayaert (zelf ex-lid van Doendervolk) die samen met een aantal vrijwilligers deze zomer naar Nigeria trekt. Dankzij de giften van de bezoekers kon Doendervolk hen een cheque overhandigen van 645 euro. Voorzitter Sam Vanderstraeten zette in het bijzonder het createam in de bloemetjes dat er voor zorgde dat de weide opnieuw prachtig ingekleurd werd. Bijzondere dank ging er ook naar het personeel van de Technische Dienst van de gemeente die onmisbare logistieke steun verleenden. Het was voor Vanderstraeten meteen de gelegenheid om zijn afscheid als voorzitter van de vereniging aan te kondigen. Op zijn beurt werd hij dan ook bedankt voor de honderden uren inzet die hij de voorbije vier jaar leverde als drijvende kracht achter de Meifeesten.

Nieuws

FOTO. Tom De Rudder met enig pianoconcert in GC Felix Sohie

Tom De Rudder speelde Ludovico Einaudi. De eerste heeft een familienaam die uitvoerig verweven zit in het Doendersdorp. De tweede componeerde rustgevende pianomuziek die wereldwijd wordt gesmaakt. Einaudi ken je wellicht ook van zijn 'Elegy for the Arctic' waarbij Greenpeace de Italiaanse componist op een vlot door Antarctica trok. Een zwarte vleugel doorheen een onmetelijk ijsgebied. 'Please safe the arctic' klonk het. Het was afgelopen zondagochtend ook cool om De Rudder aan het klavier te hebben. Uit zijn vingers vloeiden de dromerige klanken alsof ze live van Einaudi kwamen. Zomaar in Hoeilaart. De Rudder heeft een te koesteren talent. En in Hoeilaart houden ze overduidelijk van deze man en zijn virtuoos pianospel. De theaterzaal zat afgeladen vol en je kon er een speld horen vallen. Of dit de start mag zijn van een reeks even fraaie ochtendconcerten? Klasse.

Nieuws

Lien bevalt van gezond dochtertje tijdens file op de snelweg

Bevallen in de file, het overkomt niet iedereen. Maar voor Lien Bervoets uit Hoeilaart ging het vrijdagochtend niet anders. Haar dochtertje kwam ter wereld in een ziekenwagen.

Nieuws

Baby geboren in de file voor het Vierarmenkruispunt

Een moeder uit Hoeilaart heeft vanmorgen het leven geschonken aan een flinke dochter. De bevalling vond niet thuis of in het ziekenhuis plaats maar in een ambulance op de Brusselse Ring.

Nieuws

FOTO. Doek valt over dorpscafé van Gaby en Roger

Afgelopen weekend werd een punt gezet achter wat sinds mensenheugenis een erg populair café was. Het Betenland in de Henri Caronstraat trok de gordijnen voorgoed dicht. Vele Hoeilanders van alle leeftijden raakten zo dé ontmoetingsplaats kwijt waar het altijd goed toeven was. Voor een pint, een match op TV, een schouderklop, een stevig gesprek of discussie. Gaby, gezeten bij haar cola, aanhoorde de petit histoires en becommentarieerde de gebeurtenissen uit het dorp als geen ander. Al maanden werd het afscheid aangevoeld en zaterdagavond begon het dankfeest in het café dat eigenlijk voor zondag was gepland. De harde kern zong uit volle borst terwijl Gaby af en toe een traan wegpinkte. Zondagnamiddag kon iedereen die dat wou Gaby en Roger nog eens omhelzen en een fijn pensioen wensen. Het echtpaar had een ware dorpskermis op poten gezet met gratis drank, snacks ijsjes en attracties. Het was iedereen van harte gegund. Het einde wordt beslist een nieuw begin.

Nieuws

Politie Druivenstreek bouwt tweede schild met slimme camera’s

De politiezone Druivenstreek rolt dit jaar het netwerk van slimme camera’s (zogenaamde ANPR-camera’s die onder andere nummerplaten kunnen herkennen, nvdr.) verder uit en werft een dataspecialist aan. Dat bevestigt de politietop.

Politie en veiligheid

FOTO. Het circus blijft waar wonderland

Afgelopen zondag 11 uur. Het is familievoorstelling bij Circus Barones. Volwassenen betalen kinderprijzen. Een rake formule want het publiek stroomt toe en zorgt in mum van tijd voor een zo goed als uitverkochte tent. Barones oogt mooi, verzorgd en straalt echt circus uit. De tent is een feestelijk oord van licht en kleur, de kostuums schitteren. Bij Barones word je niets opgedrongen en je krijgt waar voor je geld; een twee uren durend spektakel met een fijne variatie aan kunstjes en vooral veel dolle fratsen van een degelijk clownsduo. Onze favoriet? Poëtische luchtacrobatie met als toemaatje enkele fraaie ara's. In de namiddag volgt nog een laatste matinee waarna het circus het park verlaat. Een nieuwe bestemming wacht.

Nieuws

FOTO. ‘Hoeilaart Weleer’ nieuwe website over oude glorie

Sinds deze week kan je via http://hoeilaart.weleer.be door Hoeilaart wandelen langsheen vergane plakjes, panorama's, straatfoto's,... Het is een initiatief van Erik Plastria die deze unieke excursie mogelijk maakte aan de hand van oude postkaarten en foto's. 'Op een kaart wordt aangeduid waar de fotograaf zich bevond. De bezoeker kan op de website door het dorp dwalen en aan de hand van de beelden ook kennis maken met de geschiedkundige gegevens rond het beeld en de plek. Vanuit je luie zetel naar het verleden en terug', klinkt het. Naast de verzameling van Erik Plastria zelf werden ook foto's van Jan Goossens, Michel Commiant, Ludo Vanderdood, en Roger Dewit opgenomen. Momenteel kan je er meer dan 250 zien maar de collectie zal tot zo'n 800 exemplaren worden uitgebreid. Er is dus nog werk aan de (scan)winkel.

Nieuws

“Het wordt zwaar”

In Kitzbühel, Oostenrijk, vinden de Europese kampioenschappen plaats. Bij de junioren, die vandaag een sprinttriatlon moeten afwerken, hoopt Kiara Lenaertz op een plaats in de top vijftien.

Nieuws

FOTO. Het Blockxveldt blikt nog eens terug naar ver verleden

Het Blockxveldt kende vorig jaar zo'n fijn wijkfeest dat besloten werd om er een vervolg aan te breien. De eerste keer was het echter meteen 'Wijk in de kijker' met de daaraan verbonden gulle financiële ondersteuning. Zonder die feestdotatie dit jaar bleef het wijkfeest gelukkig overeind. Het leek zelfs een beetje op de vorige editie al had het hier en daar natuurlijk een pluim verloren. Het mooiste cadeau kwam weer van de weergoden want net als een jaar geleden kon worden gefeest onder een stralende zon. Bij de start toonde wijkbewoner en hobbyteler Hubert Didden een oude zwart-wit foto van een stukje Blockxveld waarop je de sporen nog zag waarop een 'treintje' reed om alles af en aan te voeren. Via draaibare rotonden kon de rijrichting worden gewijzigd. Nogmaals werd eenieder verrast met de ingenieuze vondsten van de toenmalige serristen. Meteen erna volgde de onthulling van een fraaie aquarel van de hand van Willy Ophalvens die de foto naschilderde en van kleur had voorzien. Het wijkfeest werd verder gezet met een barbecue en enkele fijne strepen muziek.

Vrije tijd en hobby
Download