Euhm, what did I want to say again...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Massale respons op VTM-programma: zondag openen meeste gemeentehuizen voor orgaandonatie

Maar liefst 25 van de 33 gemeentehuizen uit onze regio doen zondag uitzonderlijk de deuren open na een oproep in het nieuwe VTM-programma Make Belgium Great Again. Daarin riep presentatrice Frances Lefebure de Vlamingen op zich te registreren als orgaandonor.

News

FOTO. Doortocht van Nieuwe Lichting met brio geslaagd

Nerorock slokte kleine broertje Adhemarrock op en bood de jongste toehoorders televisiester Laura Tesoro als tweede performer op de line up. Intussen was Josephine ons al flink komen opwarmen. Ze won de publieksprijs van Humo's Rock Rally en we meteen wisten we waarom. Omdat de 20-jarige Josefien Deloof uit Brugge wat ons betreft aan de aftrap staat van een wellicht schitterende carrière in muziekland. Deze jongedame gaat eigenzinnig haar weg met een fraai stemgeluid en bekoorlijke songs. Nerorock van de eerste minuut knal in de roos dus. Voorts werd na The Fabulous Moonrakers de rode loper boven gehaald voor sterke vertegenwoordigers van De Nieuwe Lichting met de indierock van Portland en de erg dansbare Chackie Jam. blackwave. mocht de hip hop fanaten op hun wenken bedienen nadat die te horen kregen dat Coely nog moest herstellen van haar opgelopen hersenschudding. En Discobar Galaxie rondde deze bijzondere editie af met een aanstekelijke after party. Zelfs als Nerorock uit een ander muzikaal vaatje tapt, blijft het een top-item op het Druivenfestival. Bravo voor de vakkundige prospectie.

News

Toneelgroep Tros met pop up restaurant voor Tros Tunes

Voor het eerst baat Tros een “POP UP Restaurant” uit. Als locatie koos het gezelschap voor het Druivenfestival in Hoeilaart. De opbrengst van het eten dient als steun voor de nieuwe eigen zanggroep Tros Tunes die zich op de afgelopen Druivenfeesten in Overijse flink liet opmerken. En dat smaakte naar meer. En over smaak gesproken... Op het menu bij Tros: kalkoenfricassee met rijst en dit aan democratische prijzen van 13 euro (normale portie) en 10 euro (kleine portie). Bovendien kan je er ook hun beroemde chocomousse proeven. Het restaurant dat onderdak vond bij 'den tennis' op het Nero-kruispunt (richting scholen) werd gisteren geopend en ook vandaag kan je er terecht.

News

FOTO. Chiro wint 45e lichtstoet tijdens Druivenfestival

Chiro Hoeilaart won gisteravond de 45e lichtstoet met de wagen 'Chiro vielt feest!'. Geen tikfout maar een beetje de draak stekend met 'het Chinees'. Hun deelname kenmerkte zich immers door een enorme draak op weg naar het Chinees nieuwjaar. De Scouts werden tweede met maar één punt verschil. Het publiek, dat voor de tweede maal kon stemmen via de Hoeilaart-app, koos ook voor de inbreng van de Scouts. Categorieprijzen gingen naar Chiro (beste wagen), Scouts (beste kledij), Wijk Steenberg & Soulstep Dance Crew (beste lichteffecten op de wagen) en nog eens Chiro (beste thema-uitwerking).

News

FOTO. Naar de hemel op een bakfiets

Vrijdagavond werd het 72e Druivenfestival op gang getrokken door het adembenemende spektakel 'Pedaleando Hacia el Cielo' door Theater Tol uit Borgerhout. Als een gigantisch marionettentheater bood het een mix van poëzie, circus, zang, muziek en zowat een ton aan papiersnippers, veren en ander dwarrelends. Jan publiek vandaag de dag origineel entertainen is geen klein bier. Met de honderden televisiekanalen en de ontelbare mogelijkheden van sociale media heeft het al zoveel gezien, gedeeld, gekeurd dat je al straf uit de hoek moet komen, wil je nog scoren. Er deden dan ook al een hoop filmpjes de ronde over dit hemels spektakel maar in levende lijve bood het nog voldoende kijkgenot om er je eerste dik half uur van het festival meer dan aangenaam mee door te komen. 'Pedaleando Hacia el Cielo' ging in 2011 in première in Madrid en stond een jaar later op de Olympiade van Londen. Dichter bij huis mocht het in 2012 het nieuwe marktplein van Lier openen en vorig jaar zette het '800 jaar Sint-Niklaas' de nodige luister bij. Het gebeurt dus niet elke dag dat een productie van deze omvang in een dorp wordt ontplooid. Het kleine Hoeilaart werd dus flink verwend met deze reis op een (bak)fiets naar de hemel. Het 72e Druivenfestival, het allerlaatste onder de vleugels van cultuurschepen Els Uytterhoeven (Open VLD), is hiermee van wal gestoken. Licht aan!

News

Coely out, Blackwave waardige vervanging

Blackwave wordt aan de affiche van Nerorock 2018 toegevoegd en zal Coely vervangen. 'In geen geval een makkelijke opdracht, maar gezien hun performances van afgelopen zomer zullen de mannen van Blackwave. het sowieso aandurven', laten de organisatoren weten. 'Vorige week bereikte ons reeds het nieuws dat Coely, één van onze headliners voor Nerorock 2018, op Pukkelpop een zware hersenschudding opliep. Vandaag is ons ook officieel gemeld dat ze niet voldoende hersteld zal zijn om te kunnen performen op Nerorock aanstaande zondag.' Met Laura Tesoro, Portland, Chackie Jam en Discobar Galaxie, blijft Nerorock 2018 over een top-affiche te beschikken. 'Met hun straffe debuut-EP ‘Mic Check’ knipoogt Blackwave naar hiphopklassiekers als J Dilla, D’Angelo en Mos Def', geeft Nerorock nog mee. 'Met de single ‘Elusive’ kampeerden ze enkele weken op de eerste plaats in De Afrekening van Studio Brussel en bewezen ze zich als één van dé hiphopbeloftes van het moment! Onlangs nog verkochten ze in enkele dagen de AB volledig uit. Ons hart gaat uit naar Coely voor een volledig herstel en hopelijk tot op één van onze volgende edities'. Nerorock is helemaal gratis en gaat door nu zondag 16 september vanaf 15u in het Ruusbroecpark in hartje Hoeilaart.

News

FOTO. Druivenfestival krijgt Portugees tintje

Aan de vooravond van het Hoeilaartse Druivenfestival werden her en der opvallende (licht)versierselen aangebracht. En ondanks de gunstige weersvoorspellingen kreeg de serre van Sohie een hoop paraplu's aangemeten. Op het Agit Agueda Art Festival in Portugal (zie onze voorlaatste foto) werd het idee gelanceerd als kunstproject, maar tegelijkertijd ook om verkoeling tegen de felle zon te verzekeren. Agit Agueda ontstond ter gelegenheid van de FIFA World Cup in Duitsland in 2006 waarmee een gigantisch maar vooral vernieuwend kunstfestival ontstond. Esthetisch scoort het Druivenfestival hiermee al een beetje. Helaas oogt het niet overal zo mooi. Onze laatste foto toont een minder fraai beeld ter hoogte van het alleraardigste Nero-stationnetje. Een uitgerekend bijzonder en uniek symbool van de druiventeelt wordt blijkbaar niet (meer) naar waarde geschat. Sleen, Sohie en Vanuytsel kijken hoofdschuddend toe vanuit de Hoeilaartse hemel.

News

Jonge Open VLD'ers willen wetenschapsacademie voor jongeren

'Een wetenschapsacademie kun je vergelijken met een kunstacademie. In plaats van instrumenten voor muziek, vind je er 3D printers, microcontrollers en robots ” vertellen Bram Vanderborght en Roby Guns. Beiden zijn ook kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Een wetenschapsacademie in Hoeilaart 'omdat de jongeren van vandaag de uitvinders en ondernemers van morgen zijn'. Met frisse innovaties gaan ze ons leven beter en gezonder maken.

News

Sportclubs vonden een tijdelijk onderkomen in Hoeilaart of omgeving

De beschikbaarheid van alternatieve locaties raakte in de zomermaanden bekend, waardoor er nu pas zekerheid is over de ingeplande uren voor het sportseizoen 2018-2019. Er werden alternatieven gezocht in eigen gemeente, maar ook daarbuiten. 'Zo kwamen er Hoeilaartse sportverenigingen terecht in het POM-gebouw, GC Felix Sohie, JC Koldam, basisschool Het Groene Dal en de Vrije Sint-Clemensschool, maar ook in de sporthallen van Overijse, Huldenberg, Oudergem en Elsene', luidt het. De gemeentelijke sporthal wordt momenteel gemoderniseerd waardoor de sportclubs tijdelijk moesten verhuizen naar een andere locatie. Intussen werd voor elke vereniging een oplossing gevonden. 'De clubs die gebruik maakten van de grote zaal beneden, kunnen dit jaar nog terug naar de sporthal. Wie in de zalen boven sportte, blijft een heel seizoen actief op de alternatieve locaties', laat de gemeente tot slot weten.

News

FOTO. Pop-Up wijnbar 'De oogst' oase in druivenland

Als aanloop naar het zoveelste Hoeilaartse Druivenfestival kon het tellen, de Pop-Up wijnbar 'De oogst' tussen de Koedalstraat en Jezus-Eiksesteenweg van afgelopen weekend. Zowel op zaterdag als zondag zo rond vier uur in de namiddag zat de tuin er afgeladen vol genieters van lekkere drankjes en hapjes. Niels Boutsen ofte Stoomboot trad er op en voelde zich duidelijk in zijn nopjes. Geen beter repertoire denkbaar in zo'n knusse omgeving van ongedwongen vertier. Met prettige en knappe songs over vervlogen liefdes en ander fraais des levens. Dat je de druivenoogst niet steeds hoeft te vieren met veel gedoe, grote podia dito tenten of schreeuwerige reclame van een berg sponsors werd hier uitvoerig bewezen. Je kon er relaxen, je tijd nemen en door de ontbrekende decibels zelfs een gesprekje voeren. En waar is dat vandaag de dag nog mogelijk? Zo'n Pop-Up bars maken hun opgang om en rond grote feesten in steden en dorpen. Omdat nogal wat mensen er echt nood aan hebben. Omdat het allemaal en overal te reusachtig is geworden. Hoeilaart bevat nog een hoop fijne verscholen locaties. Misschien brengt het de Hoeilanders wel op ideeën. En die zijn er hoognodig.

News
Download