Check het uit gasten!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Burgemeester Vandenput geeft sportclubs lik op stuk

Na heel wat vergaderen en overleggen, is eindelijk de bouwaanvraag voor de nieuwe Hoeilaartse sportsite ingediend. Zo kan wellicht in mei 2018 de eerste fase van de werken worden aangevat. Ondanks al de voorbereidende raadplegingen en volmondig akkoord vanuit de clubs klinkt er al enige tijd toch ongenoegen omtrent de plannen vanuit de hoek van voetbalclub ERCHoeilaart en de turnvereniging De Gympies. Burgemeester Tim Vandenput (Open VLD) vindt de kritiek onterecht.

Nieuws

FOTO. Hoeilaartse kerstmarkt voor het eerst op nieuw gemeenteplein

Op 15, 16 en 17 december is er kerstmarkt op het Gemeenteplein. Arbeiders van de gemeente waren dinsdag al volop aan de slag met de opbouw van de chalets die eindelijk hun plek op hét Hoeilaartse evenementenplein kregen. 'Kom je verwarmen aan de vuurkring en geniet van de verschillende eet-, drank- en cadeaukraampjes van lokale handelaars en verenigingen', klinkt het. Zo maken de mensen van Kiwanis hun opwachting en Nero & Co biedt er onder meer de strip 'De Zeven Vloeken' van Kim Duchateau aan. Leuk voor onder de kerstboom naast de honderden andere hebbedingen en lekkernijen. Ook al niet te missen: een levensechte nostalgische draaimolen. Draaierig worden zal dit jaar zelfs zonder ijsbaan lukken... Openingsuren: vrijdag 15 december: 18u – 24u, zaterdag 16 december: 14u – 24u en zondag 17 december: 13u – 19u. De molen draait elke dag van 14 tot 20 uur en de kerstman is present op zaterdag en zondag van 15 tot 17 uur De kerstmarkt is een organisatie van de Hoeilaartste verenigingen en lokale handelaars in samenwerking met Gemeente Hoeilaart. http://www.hoeilaart.be/

Nieuws

“We hebben geen enkele kans gecreëerd”

ERC Hoeilaart had weinig in te brengen tegen een enthousiaster Woluwe-Zaventem: alweer een teleurstelling voor trainer Philippe Wayenbergh.

Nieuws

Intieme signeersessie bij schaars licht en een cavaatje

Geen uurtje maar tot laat in de avond signeerde Kim Duchateau zijn Nero-album 'De zeven vloeken' in het Nerocafé afgelopen vrijdag. Duchateau was zo aardig dat hij niet alleen signeerde maar op eenvoudig verzoek ook je lievelingspersonage(s) voor je ogen in je boek tekende. Een handjevol fans brachten hun exemplaar mee of kochten de strip. Sommigen schaften er zich meerdere tegelijkertijd aan en drukten dus ook evenveel signeerwensen uit. De stripauteur liet het hem allemaal wel bevallen. In zowat het donkerste hoekje van het café had men gelukkig een bureaulamp neergezet. Zo had elke stripfanaat zijn intiem moment inclusief praatje met Duchateau dank zij het kersverse Nero &Co.

Nieuws

“Overdek de Ring en maak van Zoniënwoud weer één geheel”

Burgemeester Tim Vandenput (Open VLD) wil van het Zoniënwoud weer één geheel maken door de Brusselse Ring te overdekken met groen.

Nieuws

Vicky (33) schreef een boek over smartphonefotografie, maar selfies neemt ze zelden

De Landense fotografe Vicky Bogaert (33) heeft een boek over smartphonefotografie geschreven, ‘De phonetograaf’. “Het leeft erg onder de mensen.”

Nieuws

FOTO. Erg gevatte Sinterklaas bezoekt Joengele

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten waren zondagnamiddag te gast in de jeugdlokalen Joengele waar onder meer de Scouts en Chiro huizen. Het waren dan ook deze jeugdbewegingsgroepen die voor de Sint een troon op -hoe kan het anders- een stapel paletten hadden klaargezet. Van jong tot oud, alle leden passeerden de geïmproviseerde troonzaal met het oog op wat snoep. Van nogal wat kinderen wist Sinterklaas wel een bijzonderheid te vertellen. De man was dus overduidelijk gebrieft. Het viel ons overigens op dat de Sint deze keer wel erg gevat uit de hoek kwam, dat de hoofdpiet erg lang was en de hulppieten soms prettig gestoord.

Nieuws

FOTO. Gemeenteplein en omliggende plantsoenen worden weer volop groen

Tot vandaag oogde het vernieuwde Gemeenteplein als een grote stenen vlakte. Sinds vanmorgen zijn immers de werken gestart om het plein weer volop groen te bezorgen. Twee boomsoorten krijgen er een plek: de Ginkgo of Japanse notenboom en de plataan. De notenboom heeft Chinese roots en gaat ook als tempelboom of eendenpootboom door het leven. Platanen zijn ons overbekend. Ze stonden er ook voor de werken begonnen en sieren vandaag al de Biesmanslaan richting Delhaize. Ook aan de parkeergelegenheid nabij het Nero-café en rondom de kerk wordt het weer groener. Voor volop fris groen wordt het echter wachten tot de lente. Vooral het Gemeenteplein zal er qua gezelligheid wel bij varen en onbetwist terug aan aantrekking winnen.

Nieuws

FOTO. Hoeilanders fietsen meer dan 2000 kilometer op Memorial Roeland Van Raemdonck

Zaterdag fietsten tal van ploegen op rollen in het kader van Kom Op Tegen Kanker. Het geheel werd op poten gezet door '5 voor 12' en de familie Van Raemdonck. Op 2 december was het immers 10 jaar geleden dat Roeland Van Raemdonck aan kanker overleed. Van Raemdonck was een memorabel figuur in de Hoeilaartse socio-culturele wereld. Initiatieven als de Wereldwinkel, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenerking tot zelfs het nieuwe gemeenschapscentrum kregen zijn signatuur. Zaterdag werd op allerlei manieren gefiets. In- en outdoor. Door de diverse politieke families, maar ook de basketclub, de Vrije Sint-Clemensschool, Samen Voor, Willemfonds, OCMW, Scouts of Nerorock. In totaal werden 1101 kilometers bij elkaar gesprokkeld. Als daar de 1023 kilometer van de mountainbaikers doorheen het Zoniënwoud worden geteld, werd omstreeks middernacht een eindscore van 2024 kilometer behaald. Het fietsfeest in JC Koldam had ook iets van een groot gemoedelijk familiefeest vol sportieve ooms en tantes, broers en zussen, buren en collega's.

Nieuws

FOTO. Kerstman reeds gesignaleerd in woonzorgcentrum

In Hoeilaart pakte de Kerstman Sinterklaas in snelheid. In het WZC Den Dumberg ontving hij afgelopen zaterdag vrienden, familie en sympathisanten op een knusse maar vooral warme kerstmarkt. In tientallen stands werden zelfgemaakte speelgoed- en kerstdingetjes aangeboden maar ook sjaals en mutsen en ander nuttigs. Voor jezelf of om cadeau te doen in deze feesttijd. Op bepaalde ogenblikken was het er, zoals vanouds, erg druk en iedereen ging wel met iets naar buiten. Al was het maar met een potje fraaie kerstrozen. Een hoop vrijwilligers zorgde voor evenveel helpende handen.

Nieuws
Download