hoplr, altijd in jouw buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

CD&V: 'Is Hoeilaart fietsveilig?'

Het mag dan al een lichtvoetige titel hebben meegekregen, de realiteit is eerder bitter. Koning auto overheerst in vele gevallen nog steeds het straatbeeld terwijl de fietser zich moet behelpen met ontoereikende fietsbanen en dat na ontelbare acties en protest. CD&V Hoeilaart wil daarom een en ander nagaan op het vlak van fietsonveiligheid in en rond de gemeente.

Wegen en verkeer

FOTO. Kletsnatte editie van Sexy Summertime scoort gelukkig muzikaal

Zaterdag werd op de stoep van GC Felix Sohie andermaal een editie van Sexy Summertime Festival georganiseerd. En ondanks alle inhoudelijke en technische inspanningen kon er ook deze keer een hoop volk bij en was het nergens drummen. Jammer want SSF oogt uitnodigend met net echte palmbomen, een zandstrand en coole drinks. Zelfs de zon liet het afweten en ondanks de hoopvolle buienradar kregen de bezoekers een kletsnat evenement cadeau. Het kleine festival droop gelukkig ook van het muzikale talent. Die Ketnetband is en blijft top voor een breed publiek met aanstekelijk repertoire en fraai stemgeluid terwijl Los Callejeros op onnavolgbare wijze voor summersfeer zorgden. Tot hier leek het op de affiche van Nerorock 2016. En met de daarna aantredende Pieter Schrevens van wie we inmiddels hevige fan werden, kon SSF echt niet meer stuk. Tenzij het dakzeil van het podium dat het regenwater niet meer dragen kon en deels naar beneden kwam. Schrevens hield er gelukkig geen nat pak aan over maar speelde dapper door als betrof het de zinkende Titanic. Crooked Steps werd veiligheidshalve in de theaterzaal opgesteld waarna de Sey Summernight kon losbarsten. Dit zomers evenement blijft bekoren. Jammer dat zo weinig mensen uit de regio er de weg naar vinden.

Nieuws

FOTO. Het Lindenhof tegen de vlakte

Voorbij rijdende Hoeilanders houden dezer dagen even halt bij de plek waar tot voor enkele dagen Feestzaal Het Lindenhof stond. Het pand uit 1879 werd afgebroken om plaats te ruimen voor een appartementsgebouw. Het gebouw bood ooit onderdak aan een privéschool voor jongens en in 1939 werd het door de Zuster Vincentius a Paulo als kleuterschool omgebouwd. Later zou de eerste Hoeilaartse bib er een plaats krijgen en daarna werd het een feestzaal. De bekende Breughelzaal kende later uitbreiding met een extra feestruimte, sanitaire blok en een keuken. Een lange tijd was het the place to be voor heel uiteenlopende activiteiten in wat ooit het parochiehuis was. Parochiehuizen fungeerden vroeger als gemeenschapscentra; er grepen ontelbare etentjes plaats, je kon er naar het amateurtoneel, deelnemen aan een quiz of andere leuke activiteit. Het Lindenhof werd ook afgehuurd voor communiefeesten en jubilea.

Nieuws

Nathan (12) al vier dagen vermist

De 12-jarige Nathan Madayila is zondag weggelopen uit een jeugdinstelling in Hoeilaart. Het kind uit de regio Aalst verbleef er al enige tijd nadat hij er werd geplaatst.

Nieuws

“Niet de bedoeling om meteen te zakken”

Vijf jaar geleden speelde ERC Hoeilaart nog in derde provinciale. In september begint de club aan een groot avontuur in derde amateurklasse: opnieuw een aanpassing en financiële overlevingstocht voor clubvoorzitter Gino Vandervoort.

Nieuws

“Dat klassement is een cadeautje”

In Mannen 2, de hoogste reeks op TC De Jonge Wingerd in Hoeilaart, stonden er met Giel Nijhuis en Jasper Claesen twee klassiekers tegenover elkaar. De fitste haalde het in twee sets.

Nieuws

Opsporingsbericht van Child Focus: Nathan (12) uit Hoeilaart al dagen vermist

Child Focus vraagt om het opsporingsbericht van Nathan Madayila zo veel mogelijk te delen. De twaalfjarige jongen verdween enkele dagen geleden in Hoeilaart en werd sindsdien niet meer gezien.

Nieuws

Indrukwekkende graffiti op nieuw ecoduct

Wie binnenkort onder het ecoduct rijdt dat het Agentschap Wegen en Verkeer momenteel bouwt over de Brusselse Ring in Hoeilaart, kan daar genieten van een indrukwekkend graffitikunstwerk.

Vrije tijd en hobby

Kiara Lenaertz: debuut met zevende plaats

Kiara Lenaertz heeft haar debuut bij de elite helemaal niet gemist.

Nieuws

“Nu geconcentreerd blijven”

ERC Hoeilaart plaatste zich pas na een penaltyreeks voor de tweede ronde van de Beker van België, een kwalificatie die er überhaupt niet was gekomen zonder de late gelijkmaker van Kevin Wouters. Dit weekend moet het beter.

Nieuws
Download