What's up?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

FOTO. Knap ogende kerstmarkt 2018 veruit gezelligste ooit

Gisteravond werd de kerstmarkt feestelijk geopend door een massa Hoeilanders die zich konden vergapen aan duizenden lichtjes, een erg fraai en stemmig optreden, tal van knusse houten huisjes boordevol geschenken, heerlijke dranken en bijpassende happen. De Dienst Vrije Tijd, het kerstcomité, handelaars en verenigingen hebben deze keer een wel erg knappe markt gebouwd. Daarbij werd voor het allereerst het vernieuwde plein in zijn volle glorie benut. De gigantische trap, de piramidetent, de huisjes bij de kerk,... het geheel werd met kunde in elkaar gevlochten. Zelfs de aloude kerststal kreeg voor de gelegenheid een erg geslaagde remake. Kortom, de Hoeilanders mogen prat gaan op dit evenement. Nog vandaag van 13 tot middernacht en zondag van 13 tot 18 uur. Vandaag kan je er alvast met de kinderen heen want vanaf drie uur is het knutselworkshop. Op het menu: sneeuwmanlichtjes, kerstkaartjes en nieuwjaarsbrieven en morgen tongspatelfiguurtjes en papierventjes. De kerstman is er dan ook telkens en vanavond treedt het Four Brothers Jazz Quartet op. Tussendoor zijn er tientallen acties en animaties. Gewoon gaan ontdekken is de boodschap.

News

FOTO. Rode loper bij Chiro voor Sinterklaas en zijn Pieten

De Kapoenen, Speelclub, Rakwi, Tito, Keti en Aspi beleefden zondag weer een hoogdag want Sinterklaas hield enkele uren halt in hun vaste stek in het Joengelegebouw. Er werden ludieke spelletjes gespeeld, er volgden luidkeelse gezangen over arriverende stoomboten en kapoentjes maar er was vooral Sinterklaas himself die op eigenzinnige wijze iedere aanwezige charmeerde. Soms met een strenge blik, dan weer met een geruststellende aai, dan weer met grapje of wijze raad. Een verademing is deze Sint. Hoe ouder de kinderen, des te opvallend het geciteerde kattenkwaad uit het grote Sintboek; ze komen te laat op de bijeenkomsten of laten de armen soms hangen, zorgen voor een plaagstootje her en der. Eentje ging zelfs voor een poos in de zak. Een tijdelijke rolstoeler mocht even een mobiele Sinterklaas zijn. Het werd een waar feest in een erg prettige en goudeerlijke sfeer. Zo blijven we nog eeuwig Sintfans. Zeker weten.

News

FOTO. Kerstman pakt Sinterklaas andermaal in snelheid in woonzorgcentrum

Het lijkt er op dat Sinterklaas steeds meer naar de achtergrond wordt verwezen door zijn wereldse collega Kerstman. Vandaag startten immers nogal wat winkelstraten met het verspreiden van dennengeur en appelgebak. Hier en daar is het al stille nacht en wordt koortsachtig gewacht op de eerste sneeuwvlokken die naam waardig. Zo ook in het Hoeilaartse woonzorgcentrum dat de laatste weken andere zorg aan het hoofd had maar deze namiddag enkele uurtjes volop caritatieve verenigingen het forum bood om een berg kerstgeschenken te verkopen. En al blijft de algehele setting er jaar na jaar zowat dezelfde, de hapjes en drankjes, sjaals en wollen mutsen, kerststerren en -kaartjes vonden weerom veel afnemers. Bovendien speelde de aanwezige Kerstman dan toch even voor Goede Sint en deelde.... jawel, letterkoekjes uit.

News

Kerstcadeautjes made in Hoeilaart

Morgen zaterdag 1 december laat het woonzorgcentrum zien dat het er niet altijd kommer en kwel is. De hele site aan de Groenendaalsesteenweg gooit er overigens van 12 tot 17 uur de deuren open voor een nieuwe editie van de kerstmarkt aldaar. 'Om originele handgemaakte kerstcadeautjes zoals kaarsen, hippe juwelen, kaartjes en kerstversiering te kopen, moet je op de kerstmarkt van woonzorgsite Den Dumberg zijn', klinkt het. 'Niet alleen het dagverzorgingscentrum en de verschillende afdelingen van het woonzorgcentrum Hof ten Doenberghe nemen deel, ook andere instellingen, verenigingen en organisaties van Hoeilaart en Overijse zullen er zijn'.

News

Met PRO Hoeilaart naar klimaatmars

Afgelopen week bleek nog maar eens dat er sneller en meer actie nodig is om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen om de klimaatopwarming binnen de perken te kunnen houden. 'Lig ook jij daar wakker van?', klinkt het bij PRO. 'Wil jij een signaal geven dat het beleid enkele tanden hoger zal moeten schakelen? Dat komt goed uit, want zondag stapt de grootste klimaatmars ooit in België door de straten van Brussel. En PRO stapt mee'.

News

FOTO. Sonian: ondergrondse keuken, bovengronds genot

Bij ons bezoek aan de eindejaarsdegustatie van Holar & Isca afgelopen zondag viel ons oog ook op het nieuwe eethuis Sonian dat vorige maand aan het Kasteel van Groenendaal opende. Het was het Agentschap voor Natuur en Bos dat een zelfstandige uitbater voor het eethuis en een deel van het kasteel van Groenendaal in Hoeilaart, midden in het Zoniënwoud zocht. Dat eethuis, een aanbouw aan het kasteel van Groenendaal, was pas volledig gerenoveerd. Het eethuis heeft een eetzaal voor een vijftigtal personen, een zuidelijk gericht terras en een ruime publieke parking. Het pand wordt ter beschikking gesteld in de vorm van een domeinconcessie. Een opvallend en niet onbelangrijk element in het geheel is de ondergrondse keuken die je via een hellend pad kan bereiken. De kaart biedt een hoop lekkers en schuwt de artisanale streekproducten niet. De locatie is verbluffend en ontegensprekelijk een aanrader voor wie voor een rustige(re) omgeving kiest om eens lekker uit eten te gaan. Bij Sonian kun je overigens ook terecht voor fietsverhuur, feestjes en vergaderingen. Meer weten? www.sonian.be

News

FOTO. 101 wijnen en aanverwante dranken proeven in Kasteel van Groenendaal

Afgelopen weekend verzamelden de fijnproevers uit de regio in het Kasteel van Groenendaal alwaar wijnatelier Holar & Isca (van op het Gemeenteplein) uitpakte met menige fameuze flessen. Er werden nog geen nieuwjaarswensen uitgewisseld, suggesties voor een hoop dranken voor de feestdagen des te meer. En dat de consument graag ook eens de voorkeur geeft aan wat beters dan wat de superette of de discount om de hoek te bieden heeft, bewees de bijzonder grote toeloop op deze degustatie. 'Holar & Isca' is dan ook een klimmer in de branche. Want er wordt hard en met veel toewijding aan de wijnweg getimmerd. In het kasteel reisden we van Verona over Bordeaux naar de Languedoc. Overigens nog melden dat Holar & Isca ofte Lieve en Michel op zaterdag 1 december om 20 uur samen met Sara van Eethuis de Commerce in Hoeilaart een culinaire Holar&Isca @ De Commerce avond organiseert! Reserveren is een must: 02 308 68 98.

News

FOTO. Lubov Barsky beroert pianotoetsen als geen ander

Deze voormiddag was de Oekraïnse pianiste Lubov Barsky te gast in GC Felix Sohie voor een op zijn minst bijzonder aperitiefconcert. Barsky demonstreerde niet enkel haar onmetelijk pianospel via partituren van achtereenvolgens Peter Tsjaikovski, Edward Grieg, Frédéric Chopin, Maurice Ravel, Manuel De Falla alsook haarzelf onder de vorm van schitterende improvisaties. Ze entertainde ook haar publiek op aanstekelijke wijze door het minuscuul te laten participeren in haar imaginaire muziekreis. Elke componist verscheen huizenhoog op een scherm en het was mooi om te zien hoe Barsky telkens even letterlijk en figuurlijk naar de geportretteerde opkeek alvorens diens muziek ten gehore te brengen. Als een soort eerbiedvolle groet. Barsky speelt al piano vanaf haar kleutertijd. Dat zal wellicht een tikkeltje anders hebben geklonken maar wat zij zondag bracht was van een bijzonder en zeldzaam niveau. De inleving was treffend, de techniek vlekkeloos. Memorabel.

News

‘Het Groot Dictee heruitgevonden’ in Hoeilaartse bib

Op vrijdag 7 december kunnen alle taalknobbels terecht in GC Felix Sohie voor ‘Het Groot Dictee heruitgevonden’. Het is een idee van de Stedelijke Bibliotheek van Mechelen. Vorig jaar vond het een eerste keer plaats bij de initiatiefnemers, met zestig kandidaten. Op 7 december wordt het gespeeld in meer dan zestig bibliotheken tegelijk. Ook de bibliotheek van Hoeilaart doet mee.

News

"Ontluisterend" rapport bevestigt wanpraktijken in OCMW-rustoord: “De waarheid komt eindelijk aan het licht”

Het rapport van de Zorginspectie bevestigt de wanpraktijken in Hof ten Doenberghe, het woonzorgcentrum van het OCMW in Hoeilaart. Het parket van Halle-Vilvoorde zegt dat het verder onderzoek voert.

News
Download