Hoplr is 100% Belgisch!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Alles is nog mogelijk in deze situatie”

Met zes op zes krijgt ERC Hoeilaart plots weer uitzicht op de concurrentie in de degradatiestrijd. De 3-1-zege tegen Herentals was voor coach Laurent Dricot een teken van de veerkracht die zijn ploeg voordien miste.

Nieuws

Kevin Wouters: “Degradatie is hier echt geen obsessie”

Met de rug in de wind ging Hoeilaart in de tweede helft over Herentals. De eerste helft was het overleven, al kwam ERC op voorsprong na een enig mooie volley van Kevin Wouters (27).“Het was leuk om zo te scoren”, vertelt de aanvaller. “We gingen na de 1-1 te laag spelen en toen begonnen zij met veel lange ballen en duelkracht te drukken. Dat is ook één van hun kwaliteiten met hun vele grote jongens. Daar hadden we het moeilijk mee.”

Nieuws

FOTO. Negentig tieners op zoek naar waarden

In een tjokvol CC Warandepoort in Tervuren verzamelden voorbije zondag alle klassen zedenleer uit de Druivenstreek. GBS Vossem verzorgde de presentatie en verder traden Het Groene Dal (Hoeilaart), 't Kasteeltje (Overijse), De KATtensprong (Tervuren), GBSTERvuren, GBS Overijse, Hertog Jan (Kortenberg) en GBS DE Fonkel (Moorsel) aan. Respectievelijk beeldden zij vrijzinnige waarden uit als solidariteit, verdraagzaamheid, kritisch denken, verantwoordelijkheid, eerlijkheid, respect en geen vooroordelen uit via drama, dans, projectie. Naderhand ontvingen de feestelingen een zilveren herinneringsmedaille en bood het gemeentebestuur een receptie aan.

Nieuws

“Het moet nu gebeuren”

ERC Hoeilaart kon deze week even opgelucht ademhalen, want tegen Diest won het vorige week voor de eerste keer dit jaar. Toch is het zondag tegen Herentals opnieuw van moeten om toch nog weg te raken onderin.

Nieuws

Rand opent armen voor nieuwkomers

De Vlaamse randgemeenten Tervuren, Hoeilaart en Zaventem lanceren het integratieproject ‘Expat op Pad’. Met behulp van een nieuwe website en enkele vrijwilligers willen de besturen internationale nieuwkomers verwelkomen en hen helpen integreren.

Nieuws

“Ze begrijpen onze gevoeligheden niet altijd”

De gemeenten Tervuren, Hoeilaart en Zaventem, lanceren het integratieproject ‘Expat op Pad’. De gemeenten uit de Vlaamse Rand trekken immers veel expats aan, maar hun integratie verloopt niet altijd gesmeerd. Met behulp van een website en een ploeg vrijwilligers hopen ze daar verandering in te brengen.

Nieuws

Oude Dumberg blaast laatste adem uit

De gemeente wil het oude rusthuis ‘Den Dumberg’ afbreken. In de plaats komt een kindercrèche, maar buurtbewoners zijn het daar niet mee eens. Zij verzamelden 250 handtekeningen.

Nieuws

“Het werd tijd dat we werden beloond”

Na 13 wedstrijden zonder zege heeft ERC Hoeilaart eindelijk nog eens kunnen winnen. Tegen Diest boog het een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege. “Dit doet ongelooflijk veel deugd”, vertelt Tom Taelemans (27). “We waren al heel lang op zoek naar die overwinning. Het was altijd net niet. Zo speelden we de afgelopen weken tweemaal gelijk. Het werd dus tijd dat we werden beloond, want de groep blijft zich toch inzetten. We hebben het nooit laten hangen en een overwinning geeft misschien vertrouwen voor wat nog komen moet”, hoopt Taelemans.

Nieuws

FOTO - Eerste geslaagde Fashion Swap tijdens Repair Café

Consuminderen in plaats van consumeren is er de lijfspreuk. Ook in fashion. En zo geschiedde. Zaterdag had de allereerste Fashion Swap plaats en jawel ook dat lijkt in Hoeilaart aan te slaan. Zo'n dertig dames brachten om en bij de driehonderd kledingstukken binnen met het oog op de ruil die er op het middaguur aanving. En het werd warempel een komen en gaan. Intussen liep ook het repaircafé van dezelfde initiatiefnemer 'Samen Voor' en de zwerfvuilactie van de milieudienst. Meteen werd het alzo een mini-festival voor een nog betere leefomgeving.

Nieuws

FOTO. Molière met de wonderbaarlijke souplesse van de Hoeilaartse jeunesse

Theaterminnend Hoeilaart werd dit weekend in hoge mate verwend. Reintje Jeugd ontvouwde een eigenzinnige versie van 'De vrek' van Molière op de planken van GC Felix Sohie. De verwachtingen waren hoog gespannen maar gauw werd voelbaar dat er quasi volmaakte theaterchemie in de maak was tussen regisseur Wouter Vanderstraeten en een schare dolenthousiaste jonge theatermakers. Vanderstraeten is een theaterman pur sang die zijn theater interessanter vind dan zichzelf. En pas dan ontstaan wonderen. Zo'n wonder was dit maal 'De Vrek' van Molière. Oud als de straat (want uit 1668 !) maar met de toverstaf van Vanderstraeten tot sprankelend, herkenbaar en heel hedendaags toneel omgeturnd. Als je dan nog kan rekenen op een speler als Noa Forton (als vrek Harpagon) dan ben je natuurlijk de koning te rijk. Die jongen ademt toneel uit. Vlijmscherp ontpopt hij zich overtuigend tot de illustere vader van Cléante en Elise. Harpagon heeft zijn dochter uitgehuwelijkt aan een man die genoegen met haar nam zonder een bruidsschat. En zelf heeft de nare man een oogje op Marianne, de grote liefde van zijn zoon. Hij is zelfs niet te beroerd om van deze arme familie een enorme bruidschat te eisen terwijl hij zelf met lege handen aan komt draven. De schitterende melange van Franse expressions en lachwekkend letterlijk vertaalwerk maken van 'De Vrek' een lust voor het oor en heel oprecht: wat Reintje Jeugd hier als groep presteerde, scheerde de hoogste toppen binnen zijn genre.

Nieuws
Download