Hoplr is a safe and private neighbourhood network
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Provincie investeert 140.000 euro in het Zoniënwoud

Het provinciebestuur trekt ruim 140.000 euro uit voor groene verbindingen en biodiversiteit in het Zoniënwoud. Daarmee wil het dit groene gebied wapenen voor de toekomst.

News

Provincie investeert 140.000 euro in groene verbindingen en biodiversiteit Zoniënwoud

De provincie Vlaams-Brabant geeft 140.770 euro aan het Regionaal Landschap Dijleland voor de versterking van de biodiversiteit in het Zoniënwoud en voor de groene verbindingen vanuit het Zoniënwoud naar de omliggende gemeenten.

Leisure and hobby

Hoeilaart roept op kerstverlichting te laten branden… midden september

De gemeente Hoeilaart heeft ambitieuze plannen voor de 71ste editie van het Druivenfestival. Ze roept Hoeilanders op om een hele week kerstverlichting te laten branden om de gemeente onder te dompelen in een feestelijke sfeer. Het Druivenfestival heeft plaats midden september.

News

Kermis dan toch op Gemeenteplein

Het gemeentebestuur overwoog een deel van de kermis te verplaatsen naar de Mariënparking, om zo plaats te maken voor de openingsceremonie van het Druivenfestival. Die kon daar door de werken aan de Koldamsite niet doorgaan. “Enkel als er een evenwaardige programmatie zou komen, zouden we de kermis deels verplaatsen” licht schepen van Lokale Economie Joris Pijpen (Open VLD) toe. Aangezien een evenwaardig alternatief evenement voor de kermis uitbleef, besloten we de kermis te laten staan op het Gemeenteplein.”

Leisure and hobby

FOTO. Kermis blijft tot nader orde op het Gemeenteplein

De kermis blijft ook dit jaar tijdens het Druivenfestival op het vernieuwde Gemeenteplein staan. Dat besliste het College van Burgemeester en Schepenen na overleg met het Druivencomité, de foorkramers en handelaars. 'Hiermee hebben we een “win-win” oplossing gevonden waarin iedereen zich kan vinden, ook de inwoners van Hoeilaart', laten schepen van Lokale Economie Joris Pijpen en burgemeester Tim Vandenput (Open VLD) weten. Het openingsfeest grijpt plaats op het kruispunt tussen het Nerocafé en het park.

Leisure and hobby

N-VA maakt lijsttrekker en twee andere kandidaten bekend

Edouard van Zuijlen trekt de N-VA-lijst. “De Hoeilanders hebben recht op degelijk en eerlijk bestuur”, zegt hij. “De kiezers verdienen ernstige oplossingen voor zaken waar zij van wakker liggen.” Op de tweede plaats staat Natascha Peeters (35), werkzaam op het kabinet van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA). “Het is prachtig wonen in Hoeilaart, maar toch ben ik bezorgd over de identiteit van de Vlaming in deze mooie, groene en Vlaamse rand rond Brussel”, zegt ze.

News

Laura Tesoro mag feestelijke aftrap geven, Coely het slotvuurwerk

Vrijdagavond op de Afterwork van Nerorock werden de eerste twee namen van Nerorock 2018 van zondag 16 september vrij gegeven. Opener wordt Laura Tesoro, sluiter is niemand minder dan Coely.

News

Met deze ploeg wil PRO Hoeilaart het verschil maken

Op 4 juni werd de lijst met de PRO-kandidaten goedgekeurd door de leden en vanavond werden de hoofdlijnen van hun verkiezingsprogramma voorgesteld. 'PRO Hoeilaart kiest resoluut voor het verschil', luidt het. De eerste vijf kandidaten werden al op de nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt, vanavond werd de complete ploeg in the picture gezet en ziet er als volgt uit: 1. Pieter Muyldermans, 2. Julie Vanstallen, 3. Wilfried Van Raemdonck, 4 Sylvie Gahy, 5. Maarten Bresseleers, 6. Anke Claessen, 7. Timothy Rowies, 8. Roxane Czarnocki, 9. Glen Vandersnickt, 10. Edith Van Wijk, 11. Klaas Geers, 12. Kenny Verbeeck, 13. Joke Muyldermans, 14. Tom Glorieux, 15. Marion Van Moorsel, 16. An De Kempeneer, 17. Nancy De Clercq, 18. Marie Brand, 19. Bernard De Caevel, 20. Luc Van Hecke, 21. Koen Geers. 'Wij gaan voor vernieuwing, ook op onze lijst. Pieter als lijsttrekker is amper 35 en Julie op plaats twee 32 jaar. Geen andere partij doet beter. Ook de verdeling van kandidaten van Groen, sp.a en onafhankelijken is mooi in evenwicht. Wij zijn trouwens de enige lijst waar onafhankelijken een plaats krijgen, deze keer zelfs op de kop van onze lijst. Met deze ploeg maken wij de volgende jaren een verschil voor Hoeilaart', concludeert voorzitster Sylvie Gahy met enige fierheid. PRO wil al zeker inzetten op duurzaamheid, mobiliteit, wonen, verenigingsleven en de iederéén mee-gedachte.

News

FOTO. Hoeilaart bijna vijfhonderd nieuwkomers rijker

Sinds de vorige ontvangst op 2 september 2017 verhuisden 484 volwassenen en kinderen naar Hoeilaart, van wie 327 Belgen (68 %) en 157 buitenlanders (32 %) afkomstig uit 37 verschillende landen. In dezelfde periode vertrokken 537 mensen uit Hoeilaart. Momenteel telt de gemeente 11.259 inwoners. De nieuwkomers van het voorbije jaar kregen een uitnodiging in de bus voor de wederzijdse kennismaking op afgelopen zaterdag. Een 60-tal personen gingen op de uitnodiging in. Ongeveer de helft van de deelnemers waren Belgen (27). Daarnaast waren nog 10 andere nationaliteiten vertegenwoordigd: Brazilianen, Congolezen, Fransen, Luxemburgers, Maltezen, Roemenen, Senegalezen, Zuid-Afrikanen, Zuid-Koreanen en Witrussen. Nog melden dat er toespraken waren van kinderburgemeester Sigur Witte en grote mensen burgemeester Tim Vandenput (Open VLD)

News

Ook coalitiepartner PRO Hoeilaart wil investeren in kinderopvang Dumbergsite

'PRO Hoeilaart wil investeren in kinderopvang, dat klopt', laten gemeenteraadslid Julie Vanstallen en OCMW-voorzitter Wilfried van Raemdonck weten. 'Dat doen we al, onder andere, in het huidige gemeentelijke kinderdagverblijf én via het reglement kinderopvang, om zo onthaalouders beter te ondersteunen. En dat willen we blijven doen, met de bouw van dit nieuw kinderdagverblijf op de Dumbergsite!'

News
Download