Voor mij nen dagschotel!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Fietstocht over Ermelindis ingewijd

Ter inhuldiging van de meerdaagse Ermelindistocht, naar Nederland, fietsten een dertigtal sportievelingen in het spoor van "hun" heilige Ermelindis.

Vrije tijd en hobby

Vliegvissers willen van de vele aalscholvers af

Op facebook is gereageerd op een suggestie om aalscholvers op onze visvijvers af te schieten.

Nieuws

5.780 papieren bloemen voor tentoonstelling Processies

Tot 3 juni staat de kerk in Meldert vol met objecten over de eigen processie en die van Hoegaarden, Hauthem en Hoksem. Ook verdwenen bedevaarten komen aan bod. In de stijl van toen werden slingers gemaakt met duizenden papieren bloemen.

Nieuws

Hoegaarden en Moergestel gaan verzusteren

Het Noord-Brabantse Moergestel (Oisterwijck) en Meldert (Hoegaarden) delen dezelfde patroonheilige Ermelindis. Haar beeld uit "Gestel" is uitgeleend voor de Meldertse tentoonstelling. Fietsers en busreizigers waren vandaag te gast in Meldert.

Nieuws

Middenstanders worden aanspreekpunt voor welzijnszorg

Dokter, apotheker, schuldbemiddelaar, buurtwerker, cafébaas of bakker: in Zuid-Oost Hageland gaan ze samenwerken om jong en oud uit een kwetsbare situatie te helpen.

Nieuws

Harmonieorkest Feniks met aperitiefconcert

Op zondag 3 juni stellen de muzikanten van harmonieorkest Feniks Hoegaarden hun jongste repertoire voor.

Nieuws

"Meldert Leeft" begint met ontbijt

Op zondag 20 mei zet Meldert Leeft weer het ontbijt klaar voor 250 gasten. Dit onderdeel van het kermisprogramma is ten voordele van de kleuterschool Boskabouters.

Nieuws

Fietsnetwerken verbinden Vlaams- en Waals-Brabant

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde de nieuwe ‘fietskaart Vlaams-Brabant’. Een belangrijke vernieuwing zijn de aansluitingen van Vlaams-Brabantse fietsroutes met het fietsnetwerk in Waals-Brabant.

Nieuws

Parochiecentrum neemt afscheid met feest

Op 15 en 16 juni ouden de vrijwilligers van het parochiecentrum en hun organisaties een afscheidsfeest voor de gedeeltelijke sloping en de verbouwing.

Nieuws
Download