Hoe meer zielen, hoe meer vreugd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Herne tikt nalatige aannemer op de vingers

De aannemer die in Herne momenteel een aantal asfalteringswerken uitvoert, werd door het gemeentebestuur op de vingers getikt. Van de politie kreeg de aannemer er nog een boete bovenop.

Wegen en verkeer

't Muziek scoort op orkestentornooi

De fanfare 't Muziek uit Herne gooide hoge ogen op het provinciaal orkestentornooi. 't Muziek won de wedstrijddag met 91% en liet hiermee muziekkorpsen uit Kessel-Lo, Elewijt, Hoegaarden, Erps-Kwerps en Blanden achter zich. De provinciale orkestentornooien worden dit jaar gespreid over zes weekeindes en zijn een organisatie van Vlamo.

Nieuws

Snelle motards lopen rijverbod op bij politierechter

Enkele motards kregen in de politierechtbank een rijverbod omdat ze zich op een racecircuit waanden.

Politie en veiligheid

Kwadrant Plus bundelt de oppositie

Kwadrant Plus, een groep van Hernenaren die actief wil nadenken over het reilen en zeilen in de gemeente, wil bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opkomen in Herne.

Nieuws

Eerste groene wagen voor Herne

Het OCMW van Herne kocht voor zijn klusjesdienst een Fiat Doblo. Het gaat een lichte vrachtwagen die rijdt op CNG (aardgas). Het gaat meteen om de eerste groene wagen in het wagenpark van de gemeente Herne. "Deze aankoop was interessant omdat we via een groepsaankoop bij Infrax 40% korting kregen. Bovendien helpt het ons om de CO2-uitstoot te verminderen. het verkleint onze ecologische voetafdruk waarvoor we ons als gemeente engageerden", aldus OCMW-voorzitter Carina Ricour.

Vrije tijd en hobby

“Een zege voor de vele vrijwilligers”

Arnaud De Cnijf sleepte Herne met twee treffers voorbij Borchtlombeek in een attractieve en spannende topper die zondagavond werd afgewerkt. “De club organiseerde een eetfestijn waar veel volk op afkwam. We speelden voor een ruime publieke belangstelling wat een extra motivatie betekende. We boekten een zege die we moeten opdragen aan de vele vrijwilligers die zich inzetten op het eetfestijn. Zonder hen zou de club niet draaien en zelfs niet leefbaar zijn. Onze winnende treffer zorgde voor een enorme ontlading. We trekken nu naar Schepdaal waar we iets moeten oogsten als we onze ambitie op de top drie hard willen maken.”

Nieuws

Spinnen voor Kom op tegen Kanker

De Rol-mopsen organiseerden hun tweede grote spinningmarathon in de sporthal Hernekouter tijdens de seniorenbeurs. De opbrengst gaat opnieuw integraal naar Kom op tegen Kanker. Twee dagen lang kwamen tientallen Hernenaren mee fietsen, waaronder heel wat bekende gezichten zoals onder meer ex-wilerenner Jean-Marie Wampers, auteur Dirk Vanderlinden, heel wat politici, muzikanten en zo meer.

Nieuws

Seniorenbeurs lokte ruim 700 bezoekers

De senioren- en lifestylebeurs in sporthal Hernekouter werd opnieuw een succes. De gemeente had voor zeventig standhouders gezorgd waar senioren alle info konden vinden over actief en comfortabel ouder worden. Er waren tal informatieve voordrachten, workshops en demonstraties voorzien, o.a. van elektrische fietsen, verstelbare zetels, trapliften, rolstoelen en zo meer. Heel wat verenigingen stelden hun activiteitenprogramma voor. Om het tienjarig bestaan van de seniorenraad te vieren, kwam Sam Gooris als afsluiter de pannen van het dak zingen.

Nieuws

Vespers voor de overledenen

De Schola Sainnensis, het Gregoriaans koor uit het Pajottenland, bouwt gestaag verder aan de weg. Op vrijdag 27 oktober 20 uur zingen ze in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Kokejane de Vesperae de defunctis, of de vespers voor de overledenen.. Nadien volgt nog een samenzang. De vespers worden mee opgeluisterd door Jean-Marie Viaene op het orgel.

Nieuws

Groen komt op in het Pajottenland

Groen wil met de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 opkomen in Gooik, Lennik, Pepingen, Herne, Galmaarden, Bever en Roosdaal.

Nieuws
Download