Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Erfgoeddepot opent de deuren

Het Hernse erfoeddepot is bijna klaar. Op 30 september opent deze bewaar- en consultatieruimte voor archief en ander interessant Herns erfgoed officieel de deuren op de eerste verdieping van het Dominicanessenklooster.

Nieuws

Iedereen wil even zen worden in deze kubus

Nadat de werkgroep Hecht Herne vorig jaar een eerste landschapskubus plaatste in Herne met zicht op het glooiende landschap van de Aerebeekvallei, is er nu een tweede kubus klaar. Die krijgt een plaatsje in Kokejane.

Nieuws

“De kubus is niet meer weg te denken”

Nadat de werkgroep Hecht Herne vorig jaar een eerste landschapskubus plaatste in Herne met zicht op het glooiende landschap van de Aerebeekvallei, is er nu een tweede kubus klaar. Die krijgt een plaatsje in Kokejane.

Nieuws

“Toffe derby, maar er staat veel op het spel”

Doelman Toon Lanneer maakt zich op voor een geladen derby. “In Galmaarden wacht sowieso een toffe derby met ook veel op het spel voor beide ploegen, die de aansluiting met de top willen behouden. Onze seizoenstart verliep zeker niet slecht. Op Wemmel lagen we in de eerste helft wel onder, maar nadien verzetten we de bakens. Mochten we niet met tien gevallen zijn, raakten we haast zeker nog langszij. Tegen Linkebeek wonnen we met riante 4-0 cijfers. Een jaar na de degradatie is het geen sinecure om voor de titel te gaan. Ik denk eerder aan een overgangsjaar, al grijpen we uiteraard elke kans. Uit respect voor de club bleef ik na de degradatie aan boord.”

Nieuws

Rol-mops Reni verliest haar laatste strijd

Reni Thienpondt (63), een van de oprichters en de bezielers van de Rol-mopsen in Herne, heeft haar laatste strijd tegen kanker verloren.

Nieuws

Chiro Rif Raf organiseert Foorfuif

Chiro Rif Raf uit Kokejane organiseert tijdens het kermisweekeinde in Herne zijn traditionele Foorfuif in zaal De Katholieke Kring op zaterdag 23 september. Da Groove, Soundbusters en Discobaar 't Zijn Wij Maar komen draaien. De opbrengst gaat naar de werking van de chirogroep.

Nieuws

Rol-mops Reni verliest laatste strijd

Reni Thienpondt (63), een van de oprichters en de bezielers van de Rol-mopsen in Herne, heeft haar laatste strijd tegen kanker verloren. Reni overleed dinsdag in het Universitair Ziekenhuis in Jette tijdens haar behandeling. De uitvaartplechtigheid heeft plaats op zaterdag 23 september in 10uur in de kerk van Herne.

Nieuws

“Linkebeek minder sterk dan Wemmel”

Herne nam vlot de maat van Linkebeek nadat de uit tweede gedegradeerde ploeg van coach Gert Debast op de openingsdag onderuit ging op Wemmel. “Het pas gepromoveerde Linkebeek bleek beduidend minder sterk dan Wemmel vorige week. Met Wemmel zal rekening moeten gehouden worden in het titeldebat. Met onze fel verjongde ploeg zetten we geen druk. Met Frederik Malfroot, Arno De Cuyper en Yorick Van Cutsem stroomden drie jongeren door naar de hoofdmacht waar we de terugkeer begroeten van Thomas Vanderstokken en Tim Chabert. Met Stijn Jacobs, David Arena en Nicolas Teirlinckx zagen we ervaring en maturiteit vertrekken na de degradatie.”

Nieuws

Dominicanessenklooster erkend gemeenschapscentrum

Dankzij de ingebruikname van het Dominicanessenklooster in de Heilige Geeststraat in Herne krijgt de gemeente meer cultuursubsidies van de Vlaamse overheid.

Nieuws

Boekenkaftdag is zoveel meer dan alleen boeken kaften

In veel Pajotse gemeenten groeit Ezelsoor uit tot een mini-vrijetijdsmarkt voor gezinnen.

Nieuws
Download