Are we home yet?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Pop-up van Naaimiekes was groot succes

De Naaimiekes, een groep dames uit Herfelingen die elkaar enkele jaren geleden leerden kennen tijdens naailessen en sindsdien elk jaar samen naaien voor het goede doel, zetten afgelopen weekeinde een pop-up winkeltje op in de oude dancing Queen met zelf gemaakte hebbedingetjes. Na vier zelf georganiseerde kerstmarkten, wilden de Naaimiekes het eens met een pop-up store proberen. Het werd een overdonderend succes. Op enkel uren waren de Naaimiekes ten voordele van het Kinderkankerfonds uitverkocht. De Queen, of wat er nog van rest, wordt binnenkort afgebroken voor nieuwbouwappartementen.

News

Markevallei plant gewonnen boom

Basisschool Markevallei nam vorig jaar deel aan de actie 'Boom zoekt school' van de provincie Vlaams-Brabant. Hierbij konden scholen een boom winnen om op hun speelplaats te planten en zo hun school wat groener te maken. 25 schomlen vielen ind e prijzen, waaronder de school in Kokejane. Ouders en kinderen kozen voor een winterlinde.Deze week werd de winterlinde uiteindelijk geleverd en kon de boom worden geplant. het is voor basisschool Markevallei een eerste stap in het vergroenen van hun speelplaats.

News

Marktrotters organiseren Eindejaartochten in Ninove

Wie voor de eindejaarfeesten nog eens stevig wil gaan wandelen, kan op zondag 16 december deelnemen aan de Eindejaartochten van wandelclub de Marktrotters uit Herne. De Eindejaartochten starten deze keer in de school Heilige Harten in de Onderwijslaan in Ninove. Starten kan tussen 8uur en 15uur voor wandelafstanden van 4 tot 25 kilometer. De wandelingen verkennen Ninove, Okegem en Outer.

News

“Onze troeven voor families? Speelhoek en kindvriendelijke tuin”

Het Huis van het Kind heeft restaurant Folensela in Vollezele uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke eetgelegenheid van het Pajotten-land. Dat is het resultaat van een onderzoek en een bevraging bij gezinnen.

News

Vollezeels restaurant krijgt eerste SMUL-label van Huis van het Kind: “Onze troeven? Speelhoek en kindvriendelijke tuin”

Het Huis van het Kind heeft restaurant Folensela in Vollezele uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke eetgelegenheid van het Pajotten-land. Dat is het resultaat van een onderzoek en een bevraging bij gezinnen.

News

Halle en Vilvoorde best uitgeruste gemeenten in Halle-Vilvoorde maar niet in Vlaams-Brabant

Halle-Vilvoorde blijft achterop hinken tegenover de oostelijke kant van de provincie op het vlak van de uitrustingsgraad van de gemeenten voor onderwijs, , zorg, dienstverlening, handel, cultuur en sport. Dit blijkt uit een nieuwe studie.

News

Nieuwe provincieraad geïnstalleerd en meteen aan de slag

In Leuven is maandag de nieuwe provincieraad geïnstalleerd. De provincieraadsleden en de nieuwe gedeputeerden leggen hun eed af. De nieuwe legislatuur loopt tot 2024. Het nieuwe provinciebestuur gaat meteen aan de slag.

News

Regionale erfgoedmarkt kleurt Laekelinde

Kraampjes met het aanbod van tal van erfgoed- en heemkundeverenigingen uit de regio Pajottenland en Zennevallei, maar ook een bezoek aan de nieuwe bibliobus van Beersel, een heuse kramballekesworp, een blik op echte Brabantse trekpaarden en een initiatie in boogschieten op liggende wip: het waren slechts enkele ingrediënten van de jaarlijkse erfgoedmarkt die de Erfgoedcel Pajottenland&Zennevallei dit jaar organiseerde in het trefpunt Laekelinde in Sint-Pieters-Leeuw. Ook dit jaar werd deze jaarlijkse ontmoetingsdag voor erfgoedwerkers en geïnteresseerden uit de regio een voltreffer.

News

Herne, Pepingen, Lennik en Gooik openen opnieuw blokspot

Studenten die moeten studeren voor hun kerstexamens, kunnen dit opnieuw in enkele blokspots in de regio. Dat is onder meer het geval in Pepingen, Lennik, Herne en Gooik van 17 december tot en met 31 januari.

News

Wielerclub Jong en Oud Herne helpt muco-onderzoek met 11.000 euro vooruit

De wielertoeristenclub Jong en Oud Herne organiseerde in september een familiedag ten voordele van het muco-onderzoek. Honderden gezinnen kwamen mee wandelen en fietsen waardoor de happening een grandioos succes werd. Jong en Oud Herne kon hierdoor 11.000 euro overhandigen voor het onderzoek naar mucoviscidose. De helft van dit bedrag ging naar de Mucovereniging, de andere helft naar het Mucocentrum van het UZ Jette. Maskotte van de actie was de tweejarige Fenna Nerinckx, zelf mucopatiëntje en dochtertje van twee actieve leden van Jong en Oud Herne.

Ask for help
Download