The weather is nice!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Elke luxe speedboot wordt een uniek kunstwerk”

Kunstenaar Michaël Peetermans uit Herne haalde een opmerkelijk contract binnen bij Dipiu, bouwer van luxe speedboten in Monaco. Als (rijke) klanten dit wensen, maakt hij van hun boot een varend kunstwerk.

News

Bavo-centrum brandveiliger dankzij Waanzinnig Weekeinde

De organisatoren van het jaarlijkse zomerfeest Waanzinnig Weekeinde in Herfelingen blijven het Bavo-centrum steunen. Deze parochiezaal is de draaischijf bij uitstek van een bloeiend verenigingsleven in Herfelingen waar iedereen voor activiteiten terecht kan. Ook dit jaar schonk het Waanzinnig Weekeinde een cheque met de opbrengst aan de Parochiale Werken. De 2.500 euro zal gebruikt worden om de lokalen brandveiliger te maken, o.a. in de keuken en met aangepaste deuren. Dit jaar is het Waanzinnig Weekeinde aan zijn twintigste editie toe op 13, 14 en 15 juli.

News

Ere-burgemeester Marcel Mathieu overleden

Marcel Mathieu, gewezen burgemeester van Herfelingen, is op 86-jarige leeftijd overleden. Hij was burgemeester van 1965 tot aan de fusie met Herne in 1976.

News

Herne verkleint afvalberg met kippen

598 kippen vonden via de gemeentelijke kippenactie een nieuwe thuis bij 206 gezinnen in Herne. De milieudienst organiseert deze voordelige aankoop dankzij een subsidie van 50% van de aankoopprijs door de gemeente om de twee jaar. "Kippen zijn echte afvalverwerkers. Ze eten heel wat restafval op die zo uit de reguliere afvalberg wordt gehouden. In een landelijke gemeente als Herne raden we mensen aan om kippen te houden om zo de afvalberg te verkleinen", aldus milieuambtenaar Anja Mertens.

News

Skoda Challenge Geraardsbergen doorkruist Herne

Op zondag 10 juni doorkruist de Skoda Challenge Geraardsbergen de gemeente Herne. Het gaat om een triatlon waaraan zo'n 500 atleten deelnemen uit 26 verschillende landen. De wedstrijd start in provinciaal domein De Gavers met het zwemgedeelte, waarna een fietsparcours van 90 kilometer volgt, onder meer over de Muur en de Congoberg in Vollezele. Daarna is er nog een loop van 21 kilometer. De triatleten komen Herne binnen langs de Ninoofsesteenweg vanuit Vollezele. Het parcours gaat verder langs de Hernebosstraat, Grotestraat en de Heilige Geeststraat naar de Edingensesteenweg. Via de Geraardsbergsesteenweg bereiken de sporters Viane.

Traffic

Kris Poelaert gaat voor vierde termijn

Geen verrassing in Herne bij de voorstelling van de CD&V-lijst. Burgemeester Kris Poelaert steekt niet onder stoelen op banken om als lijsttrekker een vierde ambtstermijn te ambiëren. “We willen verder vooruit met Herne”, zo stelt hij.

News

Food hub moet korte keten promoten

Een werkgroep is volop bezig met het ontwikkelen van een eigen Hernse food hub. Het komt erop neer dat er in het Dominicanessenklooster binnenkort een ontmoetingsplek wordt georganiseerd waar mensen groenten, zuivel, fruit, vlees en brood zullen kunnen kopen van boeren en producenten van de eigen streek. De food hub wil zo de korte keten promoten.

News

Mensen met beperking bakken zoete broodjes in klooster

In de conciërgewoning van het Dominicanessenklooster in Herne start binnenkort een zorgbakkerij waar zeven mensen met een beperking op artisanale wijze brood zullen bakken en een winkeltje uitbaten. De verbouwingswerken gaan eerstdaags van start.

News

Vief zet moeders in de bloemen

Seniorenvereniging Vief Herne zette op haar jongste bijeenkomst met een etentje en gezellig samenzijn alle moeders in de bloemetjes. Dat waren er zo'n 75. Leden die er niet bij konden zijn, mogen deze week een bezoekje aan huis verwachten om de bloemen af te leveren.

News

Rol-mopsen fietsten naar Parijs voor Kom op tegen Kanker

De Rol-mopsen uit Herne trekken verder ten strijde tegen kanker. Tal van wandelingen, fietstochten en andere evenementen zetten deze dames al op het getouw ten voordele van Kom op tegen Kanker. Nu deden ze daar nog een schepje bovenop. Vier Rol-mopsen Martine Ferdinand, Bertje Stoffels, Lucette Devriese en Annie Bodart reden met de fiets van Herne naar Parijs. Elke deelnemers engageerde zich om minstens 300 euro aan sponsorgeld binnen te brengen zodat ze uiteindelijk dankzij de fietstocht opnieuw meer dan 1.200 eurpo op de teller kregen voor Kom op tegen Kanker.

Leisure and hobby
Download