Hopla, there you are again!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vief Herne viert zijn jubilarissen

Vief Herne zette op zijn ledenvergadering de gouden en diamanten koppels letterlijk in de bloemetjes. Jozef Cochez en Josianne Bauwens, Gregoire Saenen en Georgette Decrem, Alphonse Michiels en Liliane Decat en Roger Plasman en Suzanne Vandermergel vierden elk hun vijftigste huwelijksverjaardag. Guy Marchant en Marie-Therese Van Duysen waren onlangs zestig jaar getrouwd.

News

FOTO. Fondatel verrast nieuwsgierige Hernenaren

Honderden Hernenaren namen zaterdag de gelegenheid te baat om de verlaten ijzersmederij Fondatel te bezoeken vooraleer die in het voorjaar van 2019 wordt gesloopt. Het werd een verrassend bezoek, alsof men terug in de tijd werd gekatapulteerd.

News

Laatste bezoek aan Fondatel

De oude Fondatel-site aan het station van Herne wordt binnenkort getransformeerd in een nieuw woonproject. Vooraleer het zover is, zet de oude ijzersmederij op zaterdag 22 september voor een allerlaatste keer nog eens de deuren open.

News

Maak eens een leuk uitstapje met de klas in eigen streek

Leerkrachten die graag met hun klas in het Pajottenland en de Zennevallei op een educatieve uitstap willen maar niet goed weten waarheen, kunnen voortaan terecht op de handige website tripzmetdeklas.be.

News

N-VA heeft ereburger en twee Rol-mopsen op de lijst

N-VA komt in Herne op met een eigen lijst. “Een bewuste keuze, ook al is die lijst onvolledig met maar vijf namen”, aldus lijsttrekker Jonas De Boeck.

News

“Herne heeft eindelijk volwaardig cultuurprogramma”

Deze week valt bij elk gezin in Herne de allereerste programmabrochure van het gemeenschapscentrum in de bus. Dankzij de aankoop en renovatie van het Dominicanessenklooster, en Vlaamse subsidies, kon het centrum een volwaardige programmatie uitwerken.

News

Burgerbeweging Kwadrant Plus trekt nu ook naar kiezer

Naast CD&V en N-VA neemt in Herne ook Kwadrant Plus deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. De burgerbeweging verzamelt onder meer liberalen en groengezinden.

News

Wandelen langs kunst

Kunstvereniging Herne Kunst'telt is nog geen jaar oud en pakt al uit met de kunstwandeling Kunst Onder De Kerktoren.

Leisure and hobby

Veel volk voor Herne pakt uit

Verenigingen en gemeente stelden zichzelf op een leuke manier in de kijker op Herne pakt uit. Het werd een actief evenement waar Hernenaren konden kennis maken met het rijke aanbod van verenigingen en gemeente. Tegelijk konden gezinnen deelnemen aan tal van actieve en creatieve workshops. Voor de kinderen waren er springkastelen, een go-cartparcours, een voetbalchallenge en een rodeostier.

News

Gemeente trakteert monitoren speelplein Winnepoe met barbecue

In Herne houden ze leuke tradities graag in ere. Een van die tradities is dat de gemeente na de zomer alle monitoren, die in juli en augustus actief waren op speelplein Winnepoe, trakteert op een barbecue op de koer van het speelplein. "Het is een heel goed speelpleinjaar geweest zonder veel problemen, met dagelijks gemiddeld dertig kinderen. Uiteindelijk maakten 150 verschillende kinderen uit Herne gebruik van de speelpleinwerking", aldus de dertien monitoren die op de goede afloop kwamen toosten. (idh)

News
Download