Hoplr, vertel het voort!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Subsidies voor Woonwinkel

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) wil de lokale besturen nog efficiënter maken door ze op grote schaal te laten samenwerken.

Nieuws

Senioren ontvangen diploma

Zo'n 35 senioren uit Herne volgden de voorbije maanden allerlei cursussen in het Dominicanessenklooster. De seniorenraad van Herne organiseerde de lessenpakketten in samenwerking met de gemeente en het Centrum voor Basiseducatie uit Halle. Naast bijleren of kennis onderhouden is ook het sociale aspect van deze bijeenkomsten niet on belangrijk. Vanaf september staan er weer nieuwe lessen geprogrammeerd in Engels, computer, kunst en cultuur en taal op pc. Inschrijven kan vanaf 23 augustus. Meer info binnenkort op www.herne.be.

Nieuws

Herne lanceert boekenruilkastjes

Op zeven plaatsen in Herne kan men vanaf nu boekenruilkastjes vinden, kleine kastjes langs de openbare weg waar mensen gratis een boek kunnen uithalen om te lezen en er een ander in de plaats zetten die ze zelf niet meer in hun boekenkast willen houden. Ze blijken een succes.

Nieuws

Dirk Vanderlinden schenkt boeken aan bib

Thrillerauteur Dirk Vanderlinden uit Herfelingen schonk twee exemplaren van zijn jongste boek Het Charles mysterie aan de bib van Herne. Het Charles mysterie is het vijfde boek in de reeks van de Vandiesel Company. "Als inwoner van Herne vond ik het mijn plicht om de bibliotheek van mijn eigen dorp deze boeken cadeau te doen", aldus Dirk Vanderlinden. In Herne zijn de boeken zeer populair en worden er meer uitgeleend dan de boeken van Pieter Aspe.

Nieuws

Veel volk voor het Waanzinnig Weekeinde

Het Waanzinnig Weekeinde in Herfelingen kon rekenen op heel wat bijval. Vrijdagavond zakten zo'n 450 mountainbikers naar Herfelingen af. Meer dan dertig teams namen deel aan het beachvolleybaltornooi. Traditiegetrouw scoorde de kindernamiddag, de motorrondrit en de optredens en de fuiven in de tent goed. Pastoor Meskens wijdde de auto's na een misviering in de tent.

Nieuws

Waanzinnig Weekend brengt leuke mix

Herfelingen is klaar voor zijn drukste weekend van het jaar: het Waanzinnig Weekend in de Molenstraat, van vandaag tot zondag.

Nieuws

Colruyt zwicht voor buurtprotest

Eoly, de groene energiepoot van de Colruyt Group, gaat dan toch geen windmolens bouwen op de Heyselvlakte in Herne.

Nieuws

Plan voor drie windturbines in Herne geschrapt na massaal protest

Eoly, de energieproducent van Colruyt, heeft na massaal protest beslist om zijn milieuvergunningsaanvraag voor de bouw van drie windturbines aan de Heyselstraat in Sint-Pieters-Kapelle (Herne) in te trekken. In een mededeling laat Eoly weten “dat het enkel een project wenst te ontwikkelen wanneer dit voldoende gedragen is door de inwoners van Herne en buurgemeente Edingen”.

Nieuws

“Op een kwartwiel van de overwinning”

De Herfelingse nieuweling Bram De Schuyffeleer grossiert sinds enkele weken in top tienplaatsen.

Nieuws

Parochianen staan helemaal achter hun pastoor Meskens

De parochianen van Herne staan voor ‘voor duizend procent’ achter hun dorpspastoor Kris Meskens. Dat maakten ze zondag tijdens de misviering duidelijk. Pastoor Meskens kwam vorige week ongewild in het oog van een storm terecht.

Nieuws
Download