Wij zijn van Lokeren, en jij?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Nu ook bevestigen tegen Galmaarden”

Jurgen Letouche bezorgde Herne op de valreep de volle buit op Linkebeek. “Op een slechte synthetische grasmat was het moeilijk combineren. Na een individuele fout kwamen we op achterstand. Gelukkig klommen we snel langszij. Ik viel na zeventig minuten in en in de slotminuut trof ik raak op pass van Jordan Mandende die ook al voor de gelijkmaker zorgde. Deze driepunter hadden we nodig om de aansluiting met de top vijf niet te verliezen. We missen wat ervaring en komen vaak op achterstand, maar we beschikken over een grote mentale weerbaarheid en vechten dikwijls terug. Nu moeten we ook bevestigen tegen Galmaarden in een geladen derby.”

Nieuws

OCMW op de koffie in Zonnestraal en Sint-Felix

De OCMW-raadsleden van Herne maken er een traditie van om elk jaar op nieuwjaarsbezoek te gaan in het tehuis van Zonnestraal in Herfelingen, waar achttien mensen met een beperking verblijven, en aan woon-zorgcentrum Sint-Felix in Herne-centrum. De bewoners ontvingen hen met koffie, terwijl de raadsleden voor iedereen een geschenkje meebrachten.

Nieuws

Spoedherstelling van rotonde in Kokejane

Het Agentschap voor Wegen en Verkeer voerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een spoedherstelling uit aan de rotonde op de Steenweg Asse in Kokejane. Zowel bij de gemeente als bij het Wegen en Verkeer liepen tal van meldingen binnen over het aftakelen van de rotonde. De definitieve herstelling wordt geprogrammeerd voor 2019.Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, koos het Agentschap van Wegen en Verkeer er voor om de werken 's avonds en 's nachts uit te voeren. Hierdoor waren er geen grote omleidingen nodig.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws

Werken op Steenweg Asse

Het Agentschap voor Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit aan de rijbaan op de Steenweg Asse in Herfelingen ter hoogte van de zuivelbedrijf Olympia. De werken duren nog tot 9 februari. Mobiele verkeerslichten regelen het verkeer ter hoogte van de werfzone.

Wegen en verkeer
Nieuws

Vandalen houden huis in de Scherpstraat

De Scherpstraat in Herne werd in de nacht van vrijdag op zaterdag het mikpunt van vandalen. Brievenbussen en bloembakken werden beschadigd en verkeersborden werden afgerukt. Buren meldden het vandalisme bij de politie die een onderzoek startte. Wie de daders zijn, is voorlopig nog niet duidelijk. Opmerkelijk is dat een tijdje geleden ook de nabijgelegen Stationsstraat in Herne ook al een paar keer slachtoffer werd van vandalen. De gemeente neemt de zaak ernstig en roept buurtbewoners op verdachte zaken te signaleren bij de politie of de gemeente.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Vijf bestuurder die teveel dronken tegen de lamp

De politiezone Pajottenland organiseerde afgelopen vrijdag tussen 16uur en 24uur een grootschalige verkeersactie. Er werden hoofdzakelijk alcoholcontroles gehouden.De politie zette hiervoor vijftien politiemensen in.De controles gebeurden op verschillende plaatsen in Pepingen, Herne en Galmaarden.Er werden vrijdagavond in totaal 488 bestuurders gecontroleerd. Vijf bestuurders bleken onder invloed van alcohol. Drie van hen kregen zes uur rijverbod en twee anderen kregen drie uur rijverbod opgelegd. Er werd ook een auto getakeld omdat deze niet verzekerd bleek en er werden in totaal negen processen-verbaal van waarschuwing opgesteld. De politie trof tijdens de controles ook een geseinde persoon aan.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Brabants trekpaard erkend als cultureel erfgoed

Het Brabants trekpaard is officieel erkend als Vlaams immaterieel cultureel erfgoed. “Deze stoere dieren imponeren en blijven mensen op de been brengen”, zegt minister van Cultuur Sven Gatz.

Nieuws

Hernse gedichten samen in een bundel

Herne neemt voor de tiende keer deel aan de Gedichtendag. Voor de gemeente is dit een mooie gelegenheid om alle Hernse gedichten samen te brengen in een bundel.

Nieuws

Herne zet 2018 vrolijk in

Herne zette het nieuwe jaar in met een nieuwjaarsreceptie in openlucht op het dorpsplein voor het gemeentehuis. Zo’n 600 Hernenaren gingen met plezier op de uitnodiging in.

Nieuws

Verenigingen brengen samen kalender uit in Sint-Pieters-Kapelle

Vijf verenigingen uit Sint-Pieters-Kapelle brachten voor het zevende jaar rij een activiteitenkalender uit.

Nieuws
Download