Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Sportregio Pajottenland organiseert kleuterhappening

De sportregio Pajottenland, het sportief samenwerkingsverband tussen de gemeenten Gooik, Herne, Pepingen, Bever, Galmaarden en Lennik, organiseert zondag 18 maart een kleuterhappening in de sporthal Jo Baetens in Lennik. Tussen 14uur en 17uur kunnen kinderen tussen 3 en 6 jaar oud zich komen uitleven op springkastelen, fietsjes, klauterparcours en zo meer. Deelnemen kost 5 euro per kind. De kinderen moeten begeleid zijn door de ouders. Zij mogen gratis binnen.

Nieuws

Herne Kunst'Telt verenigt lokale kunstenaars

In Herne werd zopas Herne Kunst'Telt boven de doopvont gehouden, een nieuwe kunstvereniging die kunstenaars uit Herne en omgeving wil samen brengen.

Nieuws

Alles over Herne in een app

Een sluikstort melden, een tafel reserveren in een plaatselijk restaurant, officiële documenten aanvragen, op de hoogte blijven van nieuwtjes uit Herne: vanaf nu kan dit allemaal dankzij een eenvoudige app op uw smartphone of tablet.

Nieuws

Bijna 40% meer reizigers voor carnavalsbussen

3.750 feestvierders maakten dit jaar gebruik van de speciale carnavalsbussen naar Halle. Dat zijn er bijna 40% meer dan het jaar voordien.

Nieuws

Succes voor kriek- en mattentochten

De 35ste editie van de kriek- en mattentochten van wandelclub de Marktroitters uit Herne werd andermaal een succes. 1.531 wandelaars schreven in om het Pajottenland te verkennen langs trage wegen. De wandelaars die al vroeg in de voormiddag vertrokken kregen af te rekenen met regen, maar later op de dag klaarde het op.

Nieuws

Kriek- en mattentochten met de Marktrotters

Wandelclub de Marktrotters uit Herne organiseert zondag 11 maart opnieuw zijn kriek- en mattentochten, een klassieker in het wandelcircuit in het Pajottenland. Start en aankomstplaats is zoals steeds de sporthal Hernekouter in Herne tussen 7uur en 15uur. De wandelaars kunnen wandelafstanden kiezen van 4, 6,10, 15, 22 en 32 km. De kortste afstand is ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 euro maar wie lid van een erkende wandelfederatie krijgt korting.

Nieuws

Nieuw pad langs de Mark

Het wandelnetwerk Pajottenland, het grootste wandelknooppuntennetwerk van Vlaanderen, kreeg een update. De belangrijkste vernieuwing is een gloednieuw wandelpad langs de rivier de Mark in Herne en Galmaarden.

Nieuws

Tsjikalilo 69 wint quiz van Jong CD&V

Jong CD&V organiseerde de eerste editie van ‘Wie wordt het slimste team van Herne?’, een quiz waarin de algemene kennis wordt getest. Tsjikalilo 69 uit Halle kroonde zich tot winnaar, gevolgd door het team ‘Slimmer dan Ben Crabbé’ uit Herne en ‘De pedalen kwijt’ uit Herne. Jong CD&V wil van de quiz een jaarlijks evenement maken.

Nieuws

“We wonnen verdiend”

Met een schitterende volley bracht Anthony Tirlo (21) Herne op voorsprong. Zo luidde de getalenteerde jeugdspeler van Tubeke de ondergang in van leider Schepdaal. De belofte uit Saintes mikt volgend seizoen met Herne op de titel.

Nieuws

Tsjikalilo 69 wint Hernse quiz

Jong CD&V organiseerde de eerste editie van 'wie wordt het slimste team van Herne?', een quiz waarin de algemene kennis wordt getest. Tsjikalilo 69 uit Halle kroonde zich tot winnaar, gevolgd door het team 'Slimmer dan Ben Crabbé' uit Herne en 'De pedalen kwijt' uit Herne. Jong CD&V wil van deze quiz een jaarlijks evenement maken.

Nieuws
Download