Zeg, hebt ge het al gehoord?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Met pensioen, maar Eddie fietst toch 75 kilometer met patiënt

Gewezen directeur van vzw Oorstrem Eddie Gijbels blijft zich ook na zijn pensioen inzetten voor de bewoners. Voor de Warmste Week van Studio Brussel wil de man 75 kilometer fietsen, van Herent naar Puyenbroeck, met patiënt Dirk Verhoeven voorop.

Nieuws

“Ja, ik heb opnieuw zin in een Ironman”

Seppe Odeyn kan zondag voor de zesde opeenvolgende maal de Hel van Kasterlee op zijn naam schrijven. De duatleet uit Herent is in de wolken over het nieuwe parcours. “Toch ben ik op mijn hoede voor mannen als Geert Lauryssen en Kevin Van Hoovels.”

Nieuws

She bad wint tiende editie Rockvonk

‘She bad’ uit Haacht, Steenokkerzeel, Rijmenam en Leuven wint Rockvonk 2017. De finale vond zaterdag plaats in het Depot in Leuven.

Nieuws

Oplichter levert betaalde piano niet: 8 maanden cel

Een nu 68-jarige vrouw was in de lente van 2015 op zoek naar een piano. Op de koopjessite eBay zag ze een exemplaar voor 1.750 euro staan. De piano zou via Duitsland geleverd worden, maar voor de gedupeerde goed en wel besefte dat er bedrog in het spel was, had de oplichter haar 1.750 euro afhandig gemaakt. Nooit kreeg de Herentse haar bestelde piano thuisbezorgd.

Nieuws

Politie arresteert vechtersbaas van amper 14 die al tijdje schoolomgeving terroriseert

Enkele agenten in burger hebben vrijdagochtend een 14-jarige jongen uit Herent opgepakt op verdenking van agressie tegen scholieren van het VTI in Leuven.

Politie en veiligheid

“Eindelijk onze eerst thuiszege te pakken”

“Het deed deugd om de drie punten thuis te houden”, bespreekt Tom Stroobants de fraaie 4-1 winst tegen Rotselaar.

Nieuws

Tientallen zwaar verwaarsloosde dieren net op tijd uit woning gered

Het Dierenopvangcentrum Tildonk is dinsdag een vijftigtal zwaar verwaarloosde dieren gaan ophalen, die achtergelaten waren in een huis in Herent.

Nieuws

“Contractverlenging blijk van waardering”

Daar waar in het verleden zijn contract maar jaar per jaar werd vernieuwd, mocht Sander Armee (31) uit Herent nu een verbintenis ondertekenen tot eind 2020. “Daar zal mijn eerste winst in een WorldTour-wedstrijd - een etappe in de Vuelta - veel mee te maken hebben. Die zekerheid voor de komende tijd voelt goed aan. Ik zal mij blijven in dienst stellen van de kopmannen in de wetenschap dat ik diverse types van parcours aan kan. Gebeurt het al eens dat er geen aanwijsbare kopman is op een parcours dat mij ligt, dan kan ik zelf mijn kans gaan nu ik de smaak te pakken heb”, aldus Armee, die in Lombardije zijn vierde seizoen bij Lotto afsloot.

Nieuws

Oud-leider voor rechter nadat hij met zijn wagen vol geblinddoekte scoutsleden tegen paal crashte

Een oud-leider van een scoutsgroep uit Wuustwezel moet zich verantwoorden in de Leuvense politierechtbank. De man wordt ervan verdacht onder andere onopzettelijk negen scoutsleden verwond te hebben in een auto-ongeval tijdens een dropping.

Politie en veiligheid

Vanessa Sterckendries in regen voorbij 60m

Na het BK hamer voor beloften won Vanessa Sterckendries (22) nu ook het open PK in Tienen. Het goot pijpenstelen in sportcentrum Houtemveld. Op een bepaald ogenblik stond er 2 cm water op de baan.

Nieuws
Download