Jah, tijd voor een buurtfeest zeker?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Met een goed gevoel naar Mol”

Ruben Cumps (25) uit Herent verkeert in goeden doen. In Betekom moest hij vorige zondag alleen maar de duimen leggen voor Brent Clé.

Nieuws

Groen pleit voor opwaardering van Wildemanspark: “Het is triestig nu”

Op de afgelopen gemeenteraad in Herent heeft Jos Vandikkelen, fractieleider van oppositiepartij Groen, het college gevraagd een nieuwe visie te ontwikkelen over het Wildemanspark.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Ereburgerschap ingevoerd, speciaal voor Bart Swings

Tijdens de vorige gemeenteraad in Herent werd het ereburgerschap ingevoerd: een onderscheiding die verleend kan worden voor bijzondere verdiensten. “We waren van plan om Bart Swings te eren na zijn fantastische prestatie op de Olympische spelen”, zegt burgemeester Astrid Pollers (N-VA). “Daarom hebben we besloten het ereburgerschap in te voeren.”

Nieuws

VIDEO. Ook provincie huldigt Bart Swings

Snelschaatser Bart Swings is donderdag gehuldigd op het provinciehuis in Leuven. Heel veel kunnen uitrusten heeft hij wel nog niet kunnen doen.

Nieuws

Raad van State vernietigt milieuvergunning Cargill

De Raad van State heeft de beslissing van Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V), waarbij ze een milieuvergunning toekende aan Cargill France voor de exploitatie van haar mouterij langs het kanaal Leuven-Dijle in Herent, vernietigd.

Nieuws

Raad van State vernietigt milieuvergunning Cargill voor exploitatie mouterij in Herent

De Raad van State heeft de beslissing van Vlaams Milieuminister Joke Schauvliege vernietigd waarbij ze een milieuvergunning toekende aan Cargill France voor de exploitatie van haar mouterij langs het kanaal Leuven-Dijle in Herent. Het beroep werd ingesteld door omwonenden die in een brief aan de milieu-inspectie en de gouverneur van Vlaams-Brabant de nodige maatregelen eisen om de exploitatie van de mouterij effectief stop te zetten.

Nieuws

“Kon ik die wals nog één keer met je doen”

Vrienden en familie hebben vrijdag in Herent afscheid genomen van muzikant Wim Claes (56) uit Haacht. Claes werkte samen met onder meer Clouseau, Dana Winner, Gunther Neefs en Gene Thomas. In zijn Haachtse opnamestudio Close is zowat heel bekend Vlaanderen gepasseerd.

Nieuws

Haan nestelt zich eindelijk weer op de kerktoren

De haan van de Maria-Hemelvaartkerk in Winksele zit eindelijk weer op zijn toren. “Het is een soort van bekroning”, zegt de gelukkige deken Patrick Maervoet. “Het einde van de restauratie is in zicht.”

Nieuws

“Vrieskou in plaats van dertig graden”

De Ronde van Abu Dhabi zou de eerste echte wedstrijd van het nieuwe seizoen worden voor Sander Armee (32) uit Herent, maar wie daar in geen verten te bespeuren was, was dezelfde Armee. Een virale infectie stak er een stokje voor.

Nieuws

“Alles in eigen handen”

Op papier ligt de weg naar de titel open voor Herent. Het programma van geel-blauw oogt bijzonder gunstig en dankzij de 2-3 zege tegen Rotselaar staat de promovendus nu alleen aan de leiding.

Nieuws
Download