Check it out peepz!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Zee in 't Park maakt kuststad van Winksele

Afgelopen weekend werd de eerste editie van Zee In 't Park georganiseerd. Artiesten als Jasper Erkens, Mama's Jasje en Billie Leyers kwamen naar de speelpleinen aan de Termerestraat voor een beachparty op een terrein van vijfduizend vierkante meter. De kinderen amuseerden zich in de zandbak, een klein landgoed aan springkastelen, videospelletjes in virtual reality en nog veel meer.

News

Jonge vader helpt al 100 gezinnen aan een lagere energiefactuur: “Ik help mensen die geen tijd hebben om dit ieder jaar uit te pluizen”

Bankbediende Pieter Nollet uit Veltem-Beisem heeft een nieuwe website opgericht: www.energiefactuuromlaag.be. Zo wil hij mensen helpen met te besparen op hun energiefactuur. Gemiddeld besparen gezinnen bijna 250 euro per jaar.

News

“Waarom betalen we nog belastingen? Het geld wordt toch niet gebruikt”

26,3 miljoen euro voorzag het gemeentebestuur vorig jaar voor investeringen. Daarvan is er amper 2,65 miljoen euro effectief gebruikt, tien keer minder dan gepland. “Er wordt niet bestuurd”, vindt oppositieraadslid Jan Schelstraete (Open VLD).

News

Telg uit politieke familie stelt zich kandidaat

Het politieke bloed stroomt in de aderen van de familie Fillet. Kelly (39), dochter van oud-burgemeester van Haacht Mon Fillet, stelt zich nu ook voor een eerste keer verkiesbaar voor Open VLD in Kampenhout.

Alert

Huisartsen trekken aan de alarmbel: “Als er niet snel extra geld komt, moeten we wachtpost sluiten”

De huisartsen van de wachtpost Oost-Brabant, trekken aan de alarmbel. Door systematische onderfinanciering, dreigt hun post in de Justus Lipsiusstraat te sluiten. “We kunnen niet blijven zelf bijbetalen om hem open te houden”, zeggen ze.

News

Brandweer heeft urenlang handen vol met bluswerken zware bedrijfsbrand

Het was een alerte treinbestuurder die gisteren omstreeks 2 uur merkte dat in een loods van De Coninck in Veltem-Beisem een brand aan het woeden was. Die was ontstaan in één van de boxen voor afval en had urenlang bluswerk nodig.

Alert

Zware brand in loods bouwbedrijf in Herent

In het Vlaams-Brabantse Herent heeft in de nacht van maandag op dinsdag een zware brand gewoed. Het vuur brak uit in een loods van bouwbedrijf De Coninck. De brandweerkorpsen van Leuven en Zaventem waren verschillende uren in de weer om het vuur onder controle te krijgen. Rond 06.00 uur was dat het geval, maar de brandweer zal nog de hele dag moeten nablussen. Gewonden vielen er bij de brand niet en er kwamen ook geen gevaarlijke stoffen vrij.

Alert

Growshop onder kerktoren leidt naar internationale drugshandel

Na een gecoördineerde politieactie zitten dertien verdachten achter de tralies voor onder andere cannabisteelt en drugsinvoer. De aanhoudingen volgen op een achttien maanden durend onderzoek naar de activiteiten van een growshop in Tremelo.

Alert

Ouderraad niet gediend met praktijken bouwbedrijf

In een open brief aan het gemeentebestuur klaagt Ouderraad De Kraal over de verkeerssituatie aan het Onze-Lieve-Vrouwplein in Herent. Het vele vrachtverkeer tijdens de ochtenduren doet ouders vrezen voor de veiligheid van hun kinderen.

News

Ook in Herent plan om fietsers te beschermen

Schepen van Openbare Werken Arlette Caes stelde de opmaak van een fietsstratenplan in Herent voor. Dat plan moet ervoor zorgen dat fietsers veilig en vlot belangrijke bestemmingen in de gemeente kunnen bereiken. “Fietsstraten vind je in elke gemeente”, zegt Caes. “Helaas zijn dat vaak losse flodders die de veiligheid van fietsers niet grondig verbeteren. Ons plan is veel ambitieuzer. Het uitgangspunt is een fietsvriendelijk netwerk dat alle belangrijke bestemmingen met elkaar verbindt. Denk aan: scholen, sportvelden, stations, enzovoort... Zo kun je met de fiets snel en veilig onze gemeente doorkruisen.”

Traffic
Download