Euhm, wat wou ik weeral zeggen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vertrek met gierende banden eindigt in ravage en drie zwaar beschadigde auto’s

Een 25-jarige bestuurder uit Herent richtte maandag een ravage aan op de parking van het sportcomplex in de Stadionlaan in de Leuvense deelgemeente Kessel-Lo. De jonge bestuurder vertrok volgens getuigen met gierende banden, en verloor de controle over zijn stuur. Wat volgde was een hoop beschadigde wagens en een gewonde.

Nieuws

Fietssnelweg naar hoofdstad dreigt vertraging op te lopen en dat laten deze fietsers niet gebeuren

De realisatie van de fietssnelweg F3 tussen Leuven en Brussel loopt opnieuw vertraging op. Dat is niet naar de zin van heel wat fietsers en politici, die dat maandag lieten blijken door langs de F3 te fietsen.

Nieuws

Asfaltwerken in Herent tijdens zomermaanden

Tussen 16 en 31 augustus 2017 wordt het asfalt van verschillende straten in Herent vernieuwd. Voor deze werken werd een budget van ca. 500.000 euro voorzien. De werken in bepaalde straten waren gepland voor 2016, maar worden door omstandigheden nu uitgevoerd, samen met een vernieuwing van bijkomende straten. De bewoners van de betreffende straten werden op de hoogte gesteld met een bewonersbrief. De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden en is beschikbaar via de gemeentesite.

Wegen en verkeer

Zwembad aan Sas verdeelt gemeenten

Het idee voor de bouw van een zwembad aan Kampenhout-Sas werd een half jaar geleden opnieuw gelanceerd. De witloofveiling gaat immers definitief tegen de vlakte en komt er dus ruimte vrij. Herent, Haacht en Kampenhout willen een haalbaarheidsstudie. Boortmeerbeek niet.

Nieuws

Vandalen richten ravage aan op dorpskerkhof

Onbekenden hebben een spoor van vernieling getrokken op het kerkhof van Winksele-Dorp. De begraafplaats lag gisterochtend bezaaid met brokstukken van grafversieringen.

Nieuws

VIDEO. Nieuw intergemeentelijk zwembad staat alweer op de helling

De bouw van een gezamenlijk zwembad voor Haacht, Herent, Boortmeerbeek en Kampenhout staat op de helling. De vier gemeenten waren van plan samen een zwembad uit te baten aan de vroegere witloofveiling in Kampenhout-Sas, maar Boortmeerbeek haakt nog voor de haalbaarheidsstudie af.

Vrije tijd en hobby

Onbekenden gooien zeven ramen in bij scouts: "Dit zijn geen kwajongsstreken meer"

De scouts van Haacht zijn afgelopen weekend slachtoffer geworden van vandalenstreken, specifiek op hen gericht. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben vandalen met een baksteen vier ruiten kapot gegooid van het lokaal van de scouts van Haacht Station aan de Wespelaarsebaan terwijl de groep net op kamp is.

Nieuws

“Doorstoten wordt moeilijk voor ons”

Pascal Schaevers loodste vorig seizoen Aartselaar naar tweede provinciale en hoopt dit jaar hoge ogen te gooien met Herent. Met Diegem krijgt geel-blauw meteen een zware brok voorgeschoteld in de eerste ronde van de Beker van België. “We willen vooral een goede en stabiele organisatie neerzetten”, blikt trainer Schaevers vooruit.

Nieuws

“Wacht maar tot de winter”

Als clubduo sneuvelen in de finale van het dubbeltornooi van je eigen club is dubbel frustrerend. Als het tweemaal na elkaar gebeurt in een tiebreak, kan je alleen maar zeggen: “Wacht maar tot de derde keer, dan zal je wat beleven.”

Nieuws

Inwoners nemen initiatief om eerste ‘boekentil’ te plaatsen

Enkele inwoners van Herent hebben het heft in eigen handen genomen en aan de Schaffelkantstraat de eerste ‘boekentil’ van de gemeente geplaatst.

Nieuws
Download