Download onze app voor Android of iPhone
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Politie arresteert vechtersbaas van amper 14 die al tijdje schoolomgeving terroriseert

Enkele agenten in burger hebben vrijdagochtend een 14-jarige jongen uit Herent opgepakt op verdenking van agressie tegen scholieren van het VTI in Leuven.

Politie en veiligheid

“Eindelijk onze eerst thuiszege te pakken”

“Het deed deugd om de drie punten thuis te houden”, bespreekt Tom Stroobants de fraaie 4-1 winst tegen Rotselaar.

Nieuws

Tientallen zwaar verwaarsloosde dieren net op tijd uit woning gered

Het Dierenopvangcentrum Tildonk is dinsdag een vijftigtal zwaar verwaarloosde dieren gaan ophalen, die achtergelaten waren in een huis in Herent.

Nieuws

“Contractverlenging blijk van waardering”

Daar waar in het verleden zijn contract maar jaar per jaar werd vernieuwd, mocht Sander Armee (31) uit Herent nu een verbintenis ondertekenen tot eind 2020. “Daar zal mijn eerste winst in een WorldTour-wedstrijd - een etappe in de Vuelta - veel mee te maken hebben. Die zekerheid voor de komende tijd voelt goed aan. Ik zal mij blijven in dienst stellen van de kopmannen in de wetenschap dat ik diverse types van parcours aan kan. Gebeurt het al eens dat er geen aanwijsbare kopman is op een parcours dat mij ligt, dan kan ik zelf mijn kans gaan nu ik de smaak te pakken heb”, aldus Armee, die in Lombardije zijn vierde seizoen bij Lotto afsloot.

Nieuws

Oud-leider voor rechter nadat hij met zijn wagen vol geblinddoekte scoutsleden tegen paal crashte

Een oud-leider van een scoutsgroep uit Wuustwezel moet zich verantwoorden in de Leuvense politierechtbank. De man wordt ervan verdacht onder andere onopzettelijk negen scoutsleden verwond te hebben in een auto-ongeval tijdens een dropping.

Politie en veiligheid

Vanessa Sterckendries in regen voorbij 60m

Na het BK hamer voor beloften won Vanessa Sterckendries (22) nu ook het open PK in Tienen. Het goot pijpenstelen in sportcentrum Houtemveld. Op een bepaald ogenblik stond er 2 cm water op de baan.

Nieuws

Vanessa Sterckendries: “In Frankrijk werpen, dat is pas echt een cadeau”

Vanessa Sterckendries veroverde haar zevende nationale titel op rij in het hamerslingeren. “Ik mag naar Salon de Provence. Ik hoop dat ik ER minstens mijn seizoensbeste verbeter.”

Nieuws

Wint Sterckendries op eigen oefenterrein?

Vanessa Sterckendries wil zichzelf opvolgen als Belgisch kampioen in het hamerslingeren bij de beloften. Het concours vindt zondag plaats op haar oefenterrein in Obourg bij haar trainer Alex Malachenko.

Nieuws

Pieter Heemeryck komt seconde te kort

Pieter Heemeryck kwam in de Challenge van Davos een seconde te kort voor de zege. Omwille van het slechte weer besloten de organisatoren van de halve triatlon het zwemmen te schrappen. Ook de afdaling van de Fluela Pas werd geschrapt, zodat enkel nog een beklimming met de fiets en een halve marathon overbleven. “Ik kwam als derde boven, waarna we een halfuur de tijd kregen om de afdaling af te werken”, aldus de atleet van Scott-Domo. “Omdat niet iedereen tegelijk aan de slotloop begonnen was, hadden we echt geen zicht op een tussenstand. Uiteindelijk kwam ik precies één seconde te kort tegen de Oostenrijker Thomas Steger. “Gelukkig scoor ik nu heel wat punten voor het eindklassement.”

Nieuws

“De druk ligt in het kamp van Huldenberg”

“We verwachten een heel sterk Huldenberg”, zegt verdedigende middenvelder Valckx. “Net als wij zijn ze uitstekend aan het seizoen begonnen. Hun ambitie is om mee te dingen naar de titel, dus dat zegt genoeg.”

Nieuws
Download