Easily find a reliable babysit
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Automobilist (62) vlucht op besneeuwde, gladde wegen met 200 kilometer per uur voor politiecontrole

Ondanks het besneeuwde, gladde wegdek heeft een 62-jarige chauffeur uit Herent zaterdagavond met snelheden tot bijna 200 kilometer per uur gepoogd om te ontsnappen aan een alcoholcontrole van de Leuvense politie op de Tiensesteenweg. De man kon uiteindelijk op de Brusselsesteenweg worden klemgereden door een politievoertuig dat hij daarbij ook nog aanreed. Hij legde een positieve ademtest af en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Alert

Cargill krijgt toch opnieuw milieuvergunning, nadat vorige zes al vernietigd werden

Vlaams Milieuminister Joke Schauvliege (CD&V) heeft Cargill France een nieuwe milieuvergunning toegekend voor de exploitatie van haar mouterij langs het kanaal Leuven-Dijle in Herent, nadat de vorige uit 2015 door de Raad van State vernietigd werd.

News

Taken zijn verdeeld binnen de nieuwe Herentse coalitie

Na een snelle partnerruil van SP.A voor Open VLD, is de coalitie N-VA, CD&V en Open VLD klaar met de toewijzing van de bevoegdheden voor de bestuursperiode 2019-2024.

News

Huis onbewoonbaar na hevige brand

In de Groenstraat in Veltem-Beisem is vrijdagavond een hevige brand uitgebroken. Dat gebeurde rond 22.30uur. Op het moment waren twee bewoners - vijftigers - in de woning aanwezig. Ze konden de woning ongedeerd verlaten.

News

Week na uitgestelde begrafenis nog altijd geen rouwbrieven in de bus: "Onbegrijpelijk dat rouwzegels geen prioriteit krijgen"

Vandaag wordt Germain Ackermans begraven. De man overleed al op 7 november, maar door de staking van de post werd de dienst uitgesteld. Niet iedereen had immers de rouwbrieven ontvangen. Een week later zijn de brieven nog altijd niet op hun bestemming.

News

Kleindochter maakt grootmoeder in rusthuis bijna 120.000 euro armer

Een kleindochter die haar grootmoeder bijna 120.000 euro afhandig maakte, is veroordeeld tot twee jaar cel. Haar echtgenoot kreeg dezelfde straf.

News

Annemie en Koenraad maken jarenlange droom waar met zelfgemaakt bordspel

Annemie Genoe (49) en Koenraad Van Daele (54) ontwikkelden hun eigen bordspel. Het begon met wat geknutsel. Maar intussen ligt ‘Strandjutters’wel al in de winkelrekken.

News

Gerben (17) zei nog vriendelijk goeiedag, maar werd daarna zomaar afgeranseld door twee jongemannen

Een zeventienjarige jongen uit Herent is donderdagavond na een bezoekje aan een kennis hardhandig aangepakt op straat. De dader en zijn toekijkende kompaan sloegen op de vlucht. Het slachtoffer diende een klacht in bij de politie.

Alert

Staking Bpost heeft serieuze gevolgen: uitvaartcentrum moet begrafenis uitstellen omdat rouwbrieven niet op bestemming raken

De vijfdaagse staking bij Bpost heeft ook gevolgen voor wie in het hiernamaals treedt. Zo geraken ook doodsbrieven niet meer op hun bestemming, met alle gevolgen van dien.

News

In recordtijd nieuwe coalitie gevormd

Eergisterenavond maakte de partijtop van SP.A-Herent bekend zich terug te trekken uit het bestuursakkoord met N-VA en CD&V. Nog geen 24 uur later is de nieuwe coalitie geklonken: N-VA en CD&V gaan volgende legislatuur in zee met Open VLD.

News
Download