Introduce yourself to your neighbours
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Overstraat wordt drie weken schoolstraat

De Overstraat wordt drie weken lang een schoolstraat. Bij de start en het einde van de school is het autoverkeer er verboden.

Traffic

Frustraties na brand met dodelijke afloop: had snellere vertrektijd leven kunnen redden?

Er is dringend extra geld nodig voor personeel bij brandweer Overijse. Dat zegt Tania Roskams, voorzitter van de brandweerzone Oost-Brabant, nadat het korps zondag veertien minuten nodig had om uit te rukken. Bij de brand kwam een vrouw om het leven.

Alert

Groen Herent haalt de mosterd bij filmklassiekers

Groen Herent trekt niet met een strijdbijl, maar wel met een lichtzwaard naar de verkiezingen. “May The Jos be with you” is de nieuwe slogan van lijsttrekker Jos Vandikkelen.

News

Agenten krijgen GAS-boete na hulp aan collega's

De politie van de zone Herent-Kortenberg (HerKo) is naar de rechter gestapt nadat ze van de stad Leuven een GAS-boete had gekregen voor een ‘verkeersovertreding’ op het Martelarenplein.

Alert

Politie krijgt GAS-boete van stad Leuven na hulp aan collega’s

Agenten van zone Herko (Herent en Kortenberg) die tijdens een vechtpartij bijstand boden aan hun Leuvense collega’s, kregen nadien een GAS-boete in de bus. Ze reden namelijk over een plein waar geen auto’s mogen rijden. “Maar wij waren daar op vraag van de Leuvense politie!” Ze slepen de stad Leuven voor de politierechter.

Alert

Klok tikt voor oplossing over luchthaven Zaventem, buren stilaan ongeduldig: “Bizar dat minister vonnis naast zich neerlegt”

Maandag moet er een Staten-Generaal zijn over de luchthaven. Maar er beweegt niets. “Het kan toch niet dat minister Bellot een vonnis negeert?” Het Burgerforum Luchthavenregio, dat actiecomités overkoepelt, geeft zelf een aanzet tot dialoog en schuift een twaalfpuntenplan naar voren.

News

Gemeente wil leegstaande overheidswoningen sociaal verhuren

De Belgische staat bezit enkele leegstaande huizen in Herent. In tegenstelling tot andere leegstaande panden, komen deze niet terecht op de huur- of koopmarkt. Het schepencollege van Herent heeft hiervoor de betrokken ministers aangeschreven.

News

Flitspaal knijpt oogje toe door rebelse woekerplant

Een onkruidplant heeft zich verstrengeld rond de flitspaal aan het kruispunt van Omleiding met de Mechelsesteenweg in Herent. “Ik denk dat er een creatieveling gepasseerd is die niet zo'n fan is van flitspalen, en gebruikgemaakt heeft van het onkruid van de aanpalende omheining”, denkt buurtbewoner Marianne, die de flitspaal heeft opgemerkt. Maar niets is minder waar.

News

“Defensieve fouten genadeloos afgestraft”

Herent bleef na zijn vuurdoop in eerste provinciale met lege handen achter.

News

Hippe nachtclub voor bv's komt naar Herent: “maar we zeggen Leuven, dat is een grotere naam”

Aan de Mechelsesteenweg opent binnenkort ‘The Villa Next To Leuven’, het jongste zusje van de Antwerpse nachtclub The Villa. De uitgaansplek is bekend om haar uitgebreide bv-cliënteel.

News
Download