Koken voor je buren? Dat kan ook!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Automobilisten moeten nog wennen aan eerste fietsstraat

De eerste Halse fietsstraat is een feit nu de Parklaan twee weken vroeger dan voorzien terug open is voor het verkeer. Binnenkort volgen ook nog de Albertstraat en de Leopold Deboeckstraat.

Nieuws

“Onze club positief op de kaart zetten”

De kersverse fusieclub SKPH kent nog wat groeipijnen en kinderziektes, maar timmert rustig verder aan de weg. Christophe Walravens heeft er alvast een goed oog in, maar hij weet ook dat het geen gemakkelijk seizoen wordt in de tweede amateurklasse.

Nieuws

Colruyt waarschuwt voor fraude

Warenhuisketen Colruyt waarschuwt voor fraude die momenteel in zijn naam wordt gepleegd. De fraudeurs bellen mensen op, zogezegd in naam van Colruyt waarbij men de mensen vertelt dat ze een reis zouden gewonnen hebben die hen wordt aangeboden door Colruyt.

Nieuws

Zaterdagnacht en zondag asfalteringswerken op Bergensesteenweg

Het Agentschap voor Wegen en Verkeer voert zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus asfalteringswerken uit op de Bergensesteenweg tussen het Bevrijdingsplein in Halle en de Prinsenbos in Lembeek.

Wegen en verkeer

Kurt Marcelis bouwt oude drukkerij om tot eigen microbrouwerij

Halle is binnenkort nog een brouwerijtje rijker. Hernenaar Kurt Marcelis, brouwer van de Chrystalstick, vormt momenteel een oude drukkerij aan de Bergensesteenweg om tot een microbrouwerij en smaakatelier. Die moeten eind dit jaar klaar zijn.

Nieuws

Oude Geuze Boon wint opnieuw goud

Brouwerij Boon viel opnieuw in de prijzen op de World Beer Awards 2017 in Londen met een gouden en een bronzen medaille.

Nieuws

“Maatje te klein tegen sterk Aalst”

Na amper zes minuten lag SK Pepingen-Halle uitgeteld tegen de touwen tegen een snedig en talentvol Eendracht Aalst. Net als in de recente oefenwedstrijd in Halle (1-4) was SKPH een maatje te klein. “We begonnen niet scherp genoeg”, legt trainer Geert Criquielion de vinger op de wonde. “De thuisploeg startte op hoog toerental en De Rock kon in de kluts de score openen. We waren het noorden kwijt en op een afvallende bal verdubbelde Diarra de Aalsterse voorsprong. Zo liepen we snel achter de feiten aan en was het meteen over en uit. Toch kwamen we stilaan wat in de match, al keerden Matthias Crauwels en Yorik Goossens een bal van de lijn en behoedden ons voor een grotere achterstand. Toch kwam Bram Moyson net voor de rust dicht bij de aansluitingstreffer. Doelman Van Den Noortgaete verhinderde dat we weer in de match kwamen. In die eerste helft kwamen we duidelijk te kort. We leden te vaak balverlies, waren wat slordig in de omschakeling en maakten verkeerde keuzes. Na de rust tapten we uit een ander vaatje en speelden kordater en agressiever. We gaven ook niet veel meer weg. Niettemin werd het 3-0. Aan de overkant dreigden Damien Miceli en Bram Moyson.”

Nieuws

Prinselijk huwelijk bezegeld

Velen herinneren zich nog het moment waarop Danny Sluys, voorzitter van carnavalsgroep De Gebeure op het podium op de Grote Markt in Halle tijdens het Halse carnaval officieel Vanessa Matton, een van de drijvende krachten bij carnavalsgroep de Froesjeleirs, ten huwelijk vroeg. Het leek wel een sprookjesaanzoek.

Nieuws

Jonathan Sacoor verbetert BR 300 meter

Op de Vakantiemeeting in Huizingen verbeterde Jonathan Sacoor het Belgisch juniorenrecord van Kevin Borlée over de 300 meter fors. De nieuwe besttijd bedraagt 33.13 tegenover 33.34 van Kevin Borlée in 2006. Jonathan Sacoor deed dit vanuit de moeilijke derde baan. Hij vroeg een betere baan, maar kreeg die niet van de jury. Sacoor wilde dit record al in de week voor het BK verbeteren op een meeting in Ninove, maar Jacques Borlée nam hem toen mee op stage. Sacoor behoort tot de vaste kern van de Belgian Tornados. Op de nationale ranglijst aller categorieën staat Sacoor op de vijfde plaats. De lijst wordt aangevoerd door Kévin Borlée (32.20) voor broer Jonathan (32.22),.

Nieuws

Drie mannen veroordeeld voor dertig inbraken in Brusselse Rand

Drie Albanezen hebben celstraffen van drie en vier jaar gekregen voor liefst dertig inbraken of pogingen daartoe in de rand rond Brussel. Onder meer camerabeelden en DNA-sporen deden de daders, waarvan er twee nog voortvluchtig zijn, de das om.

Nieuws
Download