Even de buurt checken?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Stimulans om verder te investeren”

Het Sint-Mariaziekenhuis uit Halle is voortaan de trotse drager van het NIAZ-kwaliteitslabel. Dit is een internationaal erkende onderscheiding voor ziekenhuizen die investeren in een kwalitatieve zorg en veiligheid voor hun patiënten.

Nieuws

Vrouw & Maatschappij verkoopt soep tegen armoede

Vrouw & Maatschappij Halle organiseerde zaterdag op de markt een Soep op de Stoep-actie. De dames trotseerden de vrieskou en verkochten een voormiddag soep ten voordele van Welzijnszorg. Welzijnszorg zet zich met allerlei projecten in voor het bestrijden van de armoede in Vlaanderen, een harde realiteit waar een op de zeven gezinnen mee te maken krijgt. De actie bracht 252 euro op.

Nieuws

Joaquim Vandenheede: “Schitterende ploegprestatie beloond met winst”

FP Halle-Gooik zette in de Bres de topper tegen FT Antwerpen naar zijn hand met 4-2. Met deze overwinning blijft Halle-Gooik het klassement aanvoeren met evenveel punten als Hasselt en drie meer dan Antwerpen, maar de regerende landskampioen is virtueel leider met nog één wedstrijd minder gespeeld.

Nieuws

Halle ontsnapt aan winterchaos

In Halle viel de hinder door de sneeuw maandag nogal mee. Rond 9uur trokken er zware sneeuwbuien over het Pajottenland die rond de middag overgingen in regen. De sneeuw bleef niet lang liggen zodat ze op de wegen zeer snel een papje werd. Onder meer voor de postbodes was het geen pretje om hier doorheen te ploeteren. Voor de kinderen in de scholen was de sneeuwpret dan ook eerder klein, al kwamen we wel scholieren tegen die van het examenlokaal op weg naar huis nog voldoende sneeuw vonden op auto's om er een sneeuwballetje mee te rollen.

Nieuws

Ook Body van de Vaantjesboer op alternatieve burgerlijst

De nieuwe burgerlijst waarmee cafébaas Jo Lories wil deelnemen aan de voilgende gemeenteraadsverkiezingen krijgt versterking van een andere Halse cafébaas: Bruno 'Body' vandierendonck.

Nieuws

Vernieuwde Beestenmarkt ferestelijk geopend

Groot feest gisteren op de Beestenmarkt in Halle waar het vernieuwde plein plechtig werd ingehuldigd. Na 2,5 jaar van ingrijpende werken in de binnenstad kan Halle commercieel heropleven. En dat maakt handelaars, bewoners en bezoekers bijzonder blij

Nieuws

Jonge dader is nog geen 20 maar hij heeft wel al bijna even veel jaren cel aan zijn been

Een 19-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 17 jaar voor een reeks gewelddadige inbraken. Zijn minderjarige kompaan van destijds is intussen gevlucht uit een jeugdinstelling.

Nieuws

Politie drijft controles op in eindejaarsperiode

De politiezone Zennevallei (Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel) drijft de controles tijdens deze eindejaarsperiode op. “Tijdens de eindejaar periode wordt het aantal controles verhoogd. Het is vroeg donker, de wegen liggen er soms glad bij, en er wordt al eens gefeest en een glaasje gedronken. Dat zijn allemaal redenen om extra waakzaam te zijn”, zegt Anneleen Adang van de zone Zennevallei. “We hebben deze week al verschillende controles uitgevoerd, zowel op snelheid als alcohol.”

Politie en veiligheid

Dodelijk ongeval op Brusselse Ring: slachtoffer was 21 jaar oud

De persoon die vrijdagochtend om het leven gekomen is bij een verkeersongeval op de Brusselse Ring, was een 21-jarige man. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De jongeman reed met zijn voertuig op de Buitenring maar ging om een nog onduidelijke reden door de middenberm en belandde op de Binnenring. Daar botste zijn wagen tegen een ander voertuig, dat op zijn beurt tegen een derde wagen botste. De 21-jarige jongeman overleefde de klap niet terwijl de bestuurders van de twee andere voertuigen gewond raakten, maar niet in levensgevaar verkeerden.

Wegen en verkeer

Iris Lembeek exposeert in Oude Post

Fotovereniging Iris Lembeek organiseert zijn jaarlijkse fototentoonstelling in de Oude Post op vrijdag 8 december vanaf 20uur, zaterdag 9 december van 9uur tot 18uur en zondag 10 december van 11uur tot 18uur. Drie grote thema's komen aan bod. De leden van Iris Lembeek werkten rond het thema beweging die ze elk op hun manier invulden. Halle, 750 jaar Mariastad krijgt een aparte plaats en ten slotte mmakte fotograaf Juno een reeks balletportretten in het ruwe decor van verlaten plaatsen.

Nieuws
Download