Wij gaan voor buurtberichten zonder reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Halle omarmt koningin Mathilde (en omgekeerd)

Halle sloot zondag het feestjaar voor 750 jaar Mariastad af met een Mariaprocessie waar 800 figuranten de geschiedenis van Halle als bedevaartstad in beeld brachten. Ook koningin Mathilde en aartsbisschop De Kesel waren van de partij.

Nieuws

“We zijn een nieuwe zaak in een oud pand met een ziel”

De werkgroep Oud Halle reikte de Halse Interieurprijs uit aan het koffiehuis Brander, op de hoek van de Grote Markt en de Zwaanstraat.

Nieuws

't Vondel lanceert seizoen

Cultuurcentrum 't Vondel kiest volgend seizoen voor een programma met enerzijds de bekende klassieke ingrediënten, aangevuld met heel wat nieuwe, frisse activiteiten.

Nieuws

Een van grootste en populairste duatlons van Vlaanderen maakt nieuwe start

Na een sabbatjaar in 2017 maakt de populaire duatlon van Halle deze zomer een nieuwe doorstart. Een werkgroep binnen triatlonclub H3O neemt de organisatie over van de vzw Renkoekoek. Start en aankomst worden op 18 augustus het plein aan het zwembad.

Nieuws

Kinderen snuffelen in archief

Kinderen die rondsnuffelen in het stadsarchief, mee documenten helpen klasseren en zo interesse krijgen in geschiedenis: dat is wat er vandaag gebeurt in het stadsarchief in Den Ast in Halle. Met dank aan enkele nieuwe educatieve pakketten.

Nieuws

Kreato zet Oostenrijk in de kijker

Kreato speelt op zaterdag 19 mei om 20uur met zijn 60-koppige band een nieuw landenconcert in de Halse Sint-Rochuskerk. Deze keer staat Oostenrijk in de kijker met werken van bekende Oostenrijkers zoals Mozart, Strauss en Mahler maar ook moderne componisten komen aan bod. Na het concert biedt Kreato een aangepast hapje en drankje aan in cultuurhuis De Muzen. Tickets via www.kreato.be.

Nieuws

Vox Veroni geeft Mariaconcert in basiliek

Naar aanleiding van Halle 750 jaar Mariastad geeft het koor Vox Veroni uit Lembeek een Mariaconcert in de Halse Sint-Martinusbasiliek op zaterdag 2 juni om 20 uur. Op het programma staan liederen geïnspireerd op de figuur van maria en ook liederen die 750 jaar oud zijn. Bijzonder worden een aantal fragmenten uit het mariaspel die terug van onder het stof worden gehaald en voor het laatst in 1954 werd opgevoerd in Halle. het koor Vox Veroni krijgt steun van oaganist Stijn hanssens en de Halse bazuinblazers. Vox Veroni zelf staat onder leiding van Anja Dierickx. Info op www.voxveroni.be.

Nieuws

Zennetocht dit jaar naar de Leeuw van Waterloo

Enkele Halse verenigingen slaat opnieuw de handen in elkaar voor de elfde Zennetocht, een slow travel fietstocht langs pittoreske wegen om de eigen streek beter te leren kennen. Deze keer gaat de Zennetocht richting Eigenbrakel waar de bevriende fietsersvereniging Gracq instaat voor de rit langs het kasteel Sart Moulin, inspiratiebron voor Hergés Molensloot, en de abdij van Bois-Seigneur-Isaac en tenslotte de Leeuw van waterloo. De Zennetocht, goed voor 55 kilometer fietsplezier, start op zondag 27 mei om 10uur op het Stationsplein in Halle. Inschrijven op www.zennetocht.blogspot.com.

Vrije tijd en hobby

Georges Brabant is mister brocante

Om wat extra sfeer te brengen op de maandelijkse rommelmarkt in het stadscentrum van Hlle organiseert het rommelmarktcomité jaarlijks alternerend een mister of miss brocante-verkiezing. Deze keer waren de mannen aan de beurt. Ze moesten als 'moeder' in hun kraam staan, bloemen knutselen, een strijkproef afleggen en natuurlijk hun kunde als marktverkoper demonstreren. Uiteindelijk viel de titel van mister brocante 2018 te beurt aan hallenaar Georges 'Pipo' Brabant, voor Luc Coryn uit Aalst en Fred Walravens uit Halle. De zeven deelnemers mogen alvast een tijdlang gratis op de rommelmarkt staan.

Rommelmarkt

Kung-fu voor het goede doel

Kung-fu-club Black Eagle Halle organiseert zaterdag 26 mei een stagedag, gekoppeld aan een goed doel. Zowel kinderen als volwassenen kunnen die dag kennismaken met verschillende verdedigingssporten. Kinderen kunnen in de dojo aan de Brusselsesteenweg 208 terecht van 10uur tot 11uur en volwassenen van 11uur tot 14.30uur. Deelnemen kost 5 euro voor kinderen en 10 euro voor volwassenen. De opbrengst schenkt Black Eagle aan de vzw Ziekte van Verneuil die de ziekte met terugkerende absessen als belangrijkste symptoom bij het grote publiek bekender wil maken. Info op www.blackeaglehalle.be.

Babysitten
Download