Start the conversation
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Halle herdenkt Groote Oorlog

Ook in Halle werd de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht. Dat gebeurde zowel in Halle als in Lembeek en Buizingen. ook kinderen en muziekmaatschappeijen namen aan de hulde deel. In Lembeek was ook een delegatie van de paassoldaten aanwezig.

News

Voetballen zonder grenzen

Voor het vierde jaar op rij organiseerde de Halse integratiedienst een dagje 'voetballen zonder grenzen'. Hallenaren, mensen met allochtone roots en vluchtelingen werd gevraagd om voetbalploegjes samen te stellen om onderling een vriendschappelijk tornooi af te werken in sporthal De Bres. Symbolisch gebeurt dit telkens op 11 november, de vredesdag bij uitstek. Bedoeling is om elkaar op die manier op een leuke manier beter te leren kennen. Uiteindelijk schreven negen teams van telkens zes personen zich in.

News

Ontbijten voor 11.11.11.

De 11.11.11.-werkgroep van Halle organiseerde ook dit jaar op 11 november een gezellig ontbijt in het wereldcafé in de Oude Post. Vrijwilligers serveerden een uitgebreid ontbijtbuffet voor het goede doel en dit initiatief lokte bijzonder veel volk. De 11.11.11.-campagne staat deze keer in het teken van een menselijk migratiebeleid.

News

Nacht van het Bordspel brengt mensen samen

Het tijdelijk wereldcafé in de Oude Post in Halle leek wel een grote huiskamer tijdens de Nacht van het Bordspel. De hele avond konden jong en oud, zowel ervaren als onervaren spelers, er gezelschapsspelletjes spelen. Bram Ghyssels en de Zwarte Dame, initiatiefnemers van de spelletjesavond, stelden opnieuw een aantal nieuwe spelen ter beschikking om te ontdekken.

News

Halse carnavalsseizoen gestart op ‘den elfste van den elfste’

Carnaval 2018 is begonnen in Halle. Op ‘den elfde van den elfde’, het zotskappengetal bij uitstek, startte het nieuwe seizoen.

News

Stilte- en meditatiemarathon in de Halse basiliek

In de stilte van de basiliek werd er vrijdag en zaterdag onafgebroken gemediteerd. Het initiatief gaat uit van het Zenboedhistisch Centrum Halle.

News

Leden welkom bij petanqueclub De Bres

Petanqueclub De Bres hield zijn jaarlijks clubkampioenschap. Clubkampioen 2018 werd met ruime voorsprong Franc Wouters. Ellen Paridaens eindigde op de tweede plaats eindigde Jan Asselman na een spannend duel met Rudi Segers. Petanqueclub De Bres verwelkomt nog steeds nieuwe leden. Info bij voorzitter Patricia Bellemans op 0470-30 09 95. Tijdens de wintermaanden wordt er indoor gespeeld in sportcomplex De Bres op maandag van 14uur tot 16 uur en op dinsdag en donderdag van 19uur tot 21 uur.

News

Don Bosco-cross blijft topper

De cross van de Don Bosco-school waarbij zo'n 2.000 leerlingen over het schooldomein en in de aanpalende straten rennen, blijft een topper voor leerlingen en leerkrachten. Een hele namiddag lang wordt er in verschillende reeksen gelopen maar er is ook in een pak sportieve randanimatie op school voorzien. Om de lopers onderweg aan te moedigen en zelfs op te zwepen, vatten djembe-spelers van Mep-It plaats langs het parcours. Aan de eindmeet mocht niemand minder dan oud-leerling Isaac Kimeli de medailles uitreiken.

News

Kunstenares stelt tentoon in ietwat lugubere locatie. “De dood van 58 vluchtelingen door zuurstoftekort in een container liet me niet meer los”

58 gedenktekens vormen samen een artistieke installatie in een container in de Halse binnenstad. Zo wil kunstenares Toos van Liere herdenken hoe in 2000 58 vluchtelingen stikten in een container.

News

Woonpunt Zennevallei krijgt goed rapport van Homans

De sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei krijgt goede punten van Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA).

News
Download