Carpe diem!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Treinsurfer had excuus voor levensgevaarlijke stunt: “Ik moest op tijd thuis zijn van mijn mama”

De zestienjarige jongen die vrijdagmiddag zijn leven waagde door zich vast te klampen aan de trein tussen Halle en Edingen, zal wellicht vervolgd worden voor inbreuken op de wet op de spoorwegveiligheid. Mogelijk moeten zijn ouders ook opdraaien voor de kosten. Nochtans had hij naar eigen zeggen een goed excuus. “Ik moest op tijd thuis zijn van mijn mama en de treindeuren waren al dicht. Daarom ging ik aan de locomotief hangen.”

News

H3O zet duatlontraditie verder

Na een sabbatjaar werd er zaterdagavond opnieuw gelopen en gefietst in Halle. De duatlon is dankzij H3O terug van even weggeweest.

News

Tuur Bras en Denis Hanjoul testen lage horden uit

Op de Athletics Classic Meeting in Lier, georganiseerd door Lyra, stond Tuur Bras andermaal aan de start van de 400m horden, nadat hij zich tijdens de eerste helft van het seizoen op de hoge horden geconcentreerd had.

News

Wazo De Rouck en Lotte Claes winnen in Halle

Wazo De Rouck en Lotte Claes schreven in Halle de duatlon op hun naam. Het waren de Oost-Vlaamse atleten die de eerste run domineerden met helemaal voorin De Rouck en Frederic Cappaert. Daarna volgden Thijs Oosterlinck en Timothy Vandewattijne. Eens op de fiets kwam het tot een hergroepering, waarna de loopfinale de beslissing moest brengen.

News

Studiebureaus buigen zich over vraag waar duurzame energie kan in Pajottenland

Waar is het nodig, wenselijk en mogelijk om windmolens, watermolens en andere vormen van hernieuwbare energie te voorzien in het Pajottenland? Een consortium van vier studiebureaus (Ndvr, Lama Landschape Architects, Marco Broekman en Zero Emission Solutions) buigt zich op vraag van de provincie Vlaams-Brabant de komende maanden over deze vraag.

News

Zomercarnaval op speelplein Don Bosco

De kinderen en moni's van het speelplein Don Bosco in Halle hielden een zomercarnaval. Alle kinderen kwamen verkleed naar het speelplein. De hele dag was er carnavalsmuziek te horen. Er werd een char geknutseld en de echte mini-prinses en mini-hofnar, die zelf ook regelmatig naar het speelplein komen in de zomer, zorgden voor een krottenworp. Het Don Bosco-speelplein sloot op 15 augustus. Het speelplein heeft er een hele goede zomer opzitten met in juli pieken tot soms 400 kinderen.

Babysitting

Breuk in bovenleiding stuurt spoorverkeer in de war

Vrijdagavond stuurde een breuk in een bovenleiding aan de spoorweg tussen Halle en Lembeek de avondspits helemaal in de war.

News

Open Armen schenkt symbolische kabouter aan schepencollege

De vzw Open Armen, de vereniging die in Halle opkomt voor de belangen van mensen in armoede, overhandigde een symbolische kabouter aan het schepencollege. “Omdat het niet de kaboutertjes zijn die armoede uit de wereld zullen helpen.”

News

Avenir Lembeek wint Beker van de stad Halle

Het is al vele jaren een traditie dat de twee voetbalclubs Avenir Lembeek en SK Pepingen-Halle die uitkomen in de competitie van de Belgische Voetbelbond elkaar partij geven voor de start van de nieuwe competitie met als inzet de Beker van de stad Halle. Die ging de voorbije drie jaar al drie keer naar Avenir Lembeek en dat was ook deze keer niet anders. Beide clubs zorgden op de Karenberg voor een evenwichtige wedstrijd in een sfeervolle derby met doelkansen langs beide kanten maar waarbij uiteindelijk Jimmy De Coninck voor Avenir Lembeek de eindscore op 1-0 vast legde.

News

Bewaakte fietsenstalling lokt meteen volk

De stad Halle lanceerde afgelopen zaterdag in overleg met de Verenigde Handelaars en de Fietsersbond de bewaakte fietsenstalling op de campus van het heilig Hart&College aan het Vondel. Meteen maakten een dertigtal fietsers gebruik van het gratis aanbod om hun fiets veilig achter te laten, waarvan het grootste deel mensen die naar de markt gingen.

News
Download