Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Cultuurfeest voor Halse verenigingen

De Halse cultuurraad organiseert op zaterdag 28 oktober zijn jaarlijks cultuurfeest in cultuurcentrum 't Vondel. Het strijdkoor Suma Khantaty, dansgroep Tempo met zijn harpproject en het saxofoonensemble van de Servaisacademie stellen zich voor. Ook Hubert Damen vult met een programma over de liefde met poëzie en liedjes het tweede luik van het programma in. Andere verenigingen stellen zichzelf voor met een infostand. Het cultuurfeest is gratis en start om 20uur.

Nieuws

Halle Schaatst opent opnieuw met ijsshow

Er komt dit jaar opnieuw een heuse ijsshow als opening van Halle Schaatst op het Stationsplein. Die show, die tot nu toe steeds werd verzorgd door schaatskampioen Kevin Van der Perren en zijn showteam, werd een paar jaar geleden geschrapt om budgettaire redenen maar daar komt Halle Events nu op terug. De openingsshow op woensdag 13 december om 20 uur wordt gebracht door kunstschaatsclub Kryos uit Eeklo.

Nieuws

Wandelen en lopen voor 11.11.11.

Het 11.11.11.-comité van Halle organiseert zondag 22 oktober al voor de achtste keer een jogging en een wandeltocht ten voordele van de 11.11.11.-actie. Zondag klinkt het startschot voor de jogging in het Heilig Hart&College om 14.45uur. Men kan kiezen tussen een afstand van 6,7 kilometer of eentje van 12,5 kilometer. Vanaf 13uur kan men ook starten voor een gezinswandeling van vijf kilometer. In de refter van de school kan men de hele namiddag terecht voor een pannenkoek en kinderanimatie.

Vrije tijd en hobby

Snelle motards lopen rijverbod op bij politierechter

Enkele motards kregen in de politierechtbank een rijverbod omdat ze zich op een racecircuit waanden.

Politie en veiligheid

Dag van de Jeugdbeweging start met bokes met choco

De Halse Jeugdraad trakteerde gisterenochtend op ‘bokes met choco’ in De Kazerne voor iedereen die in het uniform van een jeugdbeweging naar school trok. Het evenement blijft een sfeervolle topper.

Nieuws

Straffen voor zware voet aan werken

Meerdere chauffeurs zijn veroordeeld voor overdreven snelheid tijdens de werkzaamheden op de Brusselse Ring. “De werken waren nochtans goed op voorhand aangeduid”, aldus de politierechter

Wegen en verkeer

“We gaan voor een zes op zes”

De Lembeekse linksachter Davy Haeseleer staat met Avenir voor de weken van de waarheid. “We ontvangen leider Zuun en trekken dan naar Herne. Twee zware dobbers, maar we gaan niettemin voor een zes op zes. Lembeek is op achtervolgen aangewezen en dus rest ons geen keuze. We zijn wel op onze hoede. Schepdaal beschikt over een beresterke ploeg, maar werd wel verslagen door Zuun. Ons terrein ligt er niet perfect bij, maar onze afgevaardigde Marc Springael werkt haast dagelijks aan het veld zodat we zeker niet mogen mopperen. Lembeek koestert titelambitie, maar dat geldt ook voor Zuun, Schepdaal, Borchtlomnbeek, Tollembeek en zelfs het zwak gestarte maar sterke Galmaarden.”

Nieuws

“Het is de hoogste tijd om punten te pakken”

Op de achtste speeldag staat er voor SK Pepingen-Halle met de komst van SV Bornem heel wat op het spel. Aanvoerder Thomas Bourgeois wil dat de ploeg een vuist maakt en er vol voor gaat.

Nieuws

“Ons blok is echt een troef”

De eerste uitzege van het seizoen deed BOKA United enorm veel deugd. Linksachter Arno Foket, broer van AA Gent-speler Thomas, gaat zondag tegen Borght-Humbeek voor de bevestiging van de sterke prestatie op Bertem-Leefdaal.

Nieuws

Handen uit de mouwen op Youca Action day

In Halle, waar de Zuiddag ooit ontstond, namen alle secundaire scholen deel aan de Youca Action Day. In bedrijven, in overheidsinstellingen, zorgtehuizen, horeca en winkels kon men gisteren werkstudenten voor een dag vinden. Het woonzorgcentrum Sint-Augustinus bood vier jobs aan. Esra en Kauthar, twee studenten haartooi van het GO Technisch Atheneum, hielpen in het kapsalon van het woonzorgcentrum Sint-Augustinus. Heike en Linde van het Heilig hart&College stonden in hetzelfde centrum een dagje in de keuken.

Nieuws
Download