Hoplr is completely free from advertising
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Halle Schaatst telde al meer dan 13.000 bezoekers

Sinds 13 december kan men op het Stationsplein in Halle terecht op de overdekte ijspiste van Halle Schaatst; Op drie weken tijd kwamen hier ondertussen al 13.000 schaatsers over de vloer. Halle Schaatst is hiermee bezig aan een uitstekende editie als men weet dat Halle Schaatst nog loopt tot en met zondag 13 januari. Vorig jaar klokte het winterevent af op 18.554 bezoekers.

News

Halle opnieuw zonder stroom

Voor de de tweede keer op amper drie dagen tijd werd Halle gisterenmorgen opnieuw getroffen door een elektriciteitspanne. Deze keer ging het licht om 6.15uur plots uit in grote delen van de Sint-Rochuswijk en Buizingen. In totaal zaten meer dan 2.000 gezinnen zonder elektriciteit. Eandis kon de panne op een uurtje herstellen zodat even na 7 uur de panne voorbij was. Wat de oorzaak was, is nog niet duidelijk. In de nacht van oudejaar op nieuwjaar werd Lembeek getroffen door een eletriciteitspanne. Toen duurde de stroomonderbreking ruim twee uur.

News

Zenne krijgt prominente plaats

Halle krijgt van Vlaanderen 300.000 euro om de Zenne prominenter aanwezig te maken in de stad.

News

Nieuwe gemeenteraad in Halle uit de startblokken

In Halle is woensdagavond de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Alle gemeenteraadsleden en ook de leden van het Bijzonder Comité, de vervanger van het vast bureau van het vroegere OCMW, legden officieel de eed af. De nieuwe legislatuur kan beginnen.

News

Fifty-One Halle verdeelt 15.000 euro

Serviceclub Fifty-One uit Halle zat het afgelopen jaar niet stil. Een kaasfestijn, champagneverkoop, de uitgave van een gesponsorde brochure en een stand op het Dweilfestival brachten 15.000 euro op voor het goede doel. Deze week werd dit geld verdeeld onder Zonnestraal, het G-dansteam van Pirouette, het revalidatiecentrum uit Halle, dagcentrum De Wip, CAW Halle, Huize Terloo, het Centrum voor Menswelzijn, Buurtwerk Halle, Habbekrats en 't Pasrel. Fifty-One Halle, die zijn 25ste verjaardag viert, sponsorde het nieuwe boek over het Hallerbos en trok een dag naar de Zoo met kansarme kinderen.

News

Jacques Deblander-prijs voor Felix Merckx

Gewezen journalist Felix Merckx kreeg van de werkgroep Oud Halle de Jacques Deblander-prijs overhandigd.

News

Tubingbaan draait op volle toeren

Op het Stationsplein draait naast de ijspiste de tubingbaan op volle toeren. Op deze reuzenglijbaan kan men in een rubberen band een helling van dertig meter lang en zes meter hoog afglijden. Plezier verzekerd voor jong en oud, zo blijkt. Op topdagen worden gemiddels zo'n 700 afdalingen geteld. De tubingbaan kwam er naar aanleiding van tien jaar Halle Schaatst, is alle dagen open vanaf 10 uur en blijft de hele kerstvakantie staan.

News

Jürgen Roelandts groet zijn Halse fans

Zoals ieder jaar verwelkomde de Halse supportersclub van wielrenner Jürgen Roelandts hun idool op hun jaarlijkse fandag in café De Fazant. Jürgen Roelandts maakte samen met zijn echtgenote Agnes tijd voor een praatje en voor een foto of handtekening. De fandag werd afgerond met een optreden van de lokale coverband Gravity.

News

Glascontainers zitten overvol na feestperiode

Nu iedereen stilaan de tred van het gewone leven hervindt na de feestdagen, wordt er ook volop opgeruimd. En dat was duidelijk te zien aan de glascontainers aan de Sint-Rochuskerk in Halle, een van de drukst bevolkte wijken van de stad. Omdat de ondergrondse glascontainers propvol zaten, werd de zone rond de container gisteren al snel herschapen in een zee van achtergelaten leeggoed.

News

De Winde vindt erfpacht van 16.000 euro te duur voor commissariaat van Witse

Het ziet er naar uit dat het nieuwe stadsbestuur zich meteen zal mogen buigen over een dringend dossier, dat van de erfpachtovereenkomst tussen basisschool De Winde op de Albertsite. De akte raakt maar niet ondertekend.

News
Download