Get rid of surpluses from your vegetable garden
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bluesfestival blinkt uit in authenticiteit

Reeds voor de 31ste keer werd in het centrum van Wespelaar het populaire bluesfestival Swing Wespelaar georganiseerd. Drie dagen lang konden de vele bezoekers, die ook vanuit het buitenland waren afgezakt, er genieten van een resem nationale en internationale artiesten. Niet alleen de artiesten, maar ook de bezoekers blonken vaak uit in authenticiteit.

News

Wespelaarsesteenweg krijgt nieuwe fietspaden

De gemeente voert herstellingswerken uit aan fietspaden. Nog tot met vrijdag 31 augustus zijn de fietspaden aan de Wespelaarsesteenweg aan de beurt en hierdoor wordt er tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. Dit eenrichtingsverkeer wordt tijdelijk opgeheven tijdens Swing Wespelaar.

Traffic

Haachtse Loop wist weer te bekoren

Met 465, waaronder 100 kinderen, waren ze, de sportievelingen die zondag hebben deelgenomen aan de Haachtse Loop. Het was intussen al de 12de keer dat de organisatoren dit sportieve evenement in Haacht organiseerden. En zoals de deelnemers het intussen gewoon zjin, liep het parcours ook deze keer weer door het natuurgebied van de Antitankgracht en over de Dijledijk.

Leisure and hobby

FOTO. Bezoekers genoten van tweede dag van Swing Wespelaar

Hoodoo Monks (NL), The Ragtime Rumours (NL), Matthew Skoller (USA), Elles Bailey (UK), Guitar Slim, Jr. (USA), Guy King (USA) en The Temperance Movement (UK) hebben de vele bezoekers, vaak gezeten op een campingstoeltje en met verrassende outfits, ook op de tweede dag van het driedaags bluesfestival weer laten genieten.

News

Haacht actualiseerde haar straatvuilnisbakken

De afgelopen maanden namen de gemeente Haacht haar straatvuilnisbakkenbeleid onder de loep, met enkele opvallende gevolgen als resultaat.

News

FOTO. Swing Wespelaar ging goed van start

Vrijdagavond ging alweer voor de 31ste keer Swing Wespelaar van start. Zoals de foto's aantonen kon dit gratis driedaags bluesfestival van bij de start rekenen op een massa festivalgangers die mede door de sterke affiche op een geweldige avond kunnen terugkijken. Zaterdag gaat het festival om 13.30 uur weer verder met deze keer Hoodoo Monks (NL), The Ragtime Rumours (NL), Matthew Skoller (USA), Elles Bailey (UK), Guitar Slim, Jr. (USA), Guy King (USA) en als afsluiter The Temperance Movement (UK) op de agenda.

News

Fotospecial: Swing Wespelaar verrast opnieuw

Swing Wespelaar is een festival van wereldformaat. Dat bewezen de organisatoren opnieuw vanaf dag één. Vrijdagavond was het op koppen lopen in het Haachtse dorp, de opener was van Belgische makelij: Black Cat Biscuit. Hierna een verrassing van formaat: de Europese primeur van Melody Angel uit Chicago met een weerzinwekkende frontvrouw geruggesteund door backings, bas en drum. The Black Crowes kennen (eindelijk) hun hedendaagse en bovendien vrouwelijke evenknie. Toch kwam het grootste deel van het volk voor het Britse Ten Years After, een van de namen op de Woodstock affiche uit 1969. Na een kanjer van een set, deels intimistisch, deels 'The good old stuff' met roots, blues en 'Swing', volgde in de biertenten nog een mooie afterparty. Vandaag dag twee met alweer ronkende namen zoals Guitar Slim Jr. en Guy King. Op de Facebookpagina van Swing Wespelaar leest u heel het programma. Kijk hier alvast naar een fotoimpressie van vrijdagavond.

News

Haacht zet een week lang de mobiliteit op de voorgrond

Van 16 tot 22 september is het weer de Week van de Mobiliteit. Ook in Haacht worden er die week tal van activiteiten georganiseerd waarbij mobiliteit de rode draad vormt.

Traffic

Haacht neemt deel aan Open Monumentendag

Op zondag 9 september is het weer Open Monumentendag. In Haacht kan men die dag aan twee activiteiten deelnemen. Naar goede traditie geeft HAGOK, de Haachtse Geschied- en Oudheidkundige Kring, een rondleiding in het privé-domein de Spoelberch. In de Heerlyckheid van Roost is er een middeleeuws parkfeest met tal van kinderactiviteiten.

Then and now

Hier werd jarenlang witloof geveild. Maar als het van de burgemeester afhangt, kan je er binnenkort een frisse duik nemen.

Vanaf vandaag kan elke inwoner dertig dagen lang de plannen voor het vernieuwde Sas komen inkijken. Binnenkort gaat de oude witloofveiling tegen de vlakte en de gemeente stelt nu de plannen op voor de toekomst van de site. Opmerkelijk: burgemeester Leaerts (Team Burgemeester) introduceert opnieuw de plannen voor een zwembad, nadat die eerder al werden afgevoerd.

News
Download