Oost west, thuis best
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

De kindergemeenteraad besprak de verkeersveiligheid

Reeds voor het vierde jaar op rij komt in Haacht de kindergemeenteraad geregeld samen om op die manier kinderen in de gemeente een stem te geven. De verkozen gemeenteraadsleden praten hierbij met hun burgemeester over zelf gekozen thema's om zo hun ideeën en wensen aan het grote mensen gemeentebestuur over te maken. Vorige maand namen ze de verkeersveiligheid onder de loep. Ze deden dit bij EMG Tilco, het Tildonkse metaalverwerkingsbedrijf, waar bedrijfsleider Koenraad De Bruyne hen ook een rondleiding gaf.

Nieuws

Restaurantdagen bij Sparta Haacht

Op zaterdag 24 februari (17u-21u) en zondag 25 februari (12u-20u) organiseert Sparta Haacht al voor de 27ste keer haar jaarlijkse restaurantdagen.Ze serveren verschillende menu's in hun kantine aan de Elleveldweg met steak of zalm als hoofdgerecht. Iedereen kan natuurlijk ook proeven van de beroemde Spartaanse soep. Ook dit jaar kan er weer gegokt worden om een ontbijtmand te winnen.De opbrengst van de restaurantdagen wordt gebruikt om hun jeugdwerking te ondersteunen.

Nieuws

WARnings opnieuw naar de Engelenburcht

Dankzij de steun van de Provincie Vlaams-Brabant wordt het project WARnings nog eens opgevoerd in de kerk van de Engelenburcht in Tildonk. Voor dit project heeft Johan Sluys al zijn composities, die te maken hebben met oorlog, samengebundeld. Speciaal voor het concert heeft hij ook een nieuw werk geschreven (5 koorliederen op tekst van Peter Theunynck).

Nieuws

22 politiezones in Vlaams-Brabant bevragen de bevolking

22 van de 24 Vlaams-Brabantse politiezones nemen deel aan de veiligheidsmonitor, een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema's. Provinciegouverneur Lodewijk De Witte roept de inwoners van Vlaams-Brabant op om mee te werken aan de bevraging om op die manier de veiligheidsdiensten de mogelijkheid te geven het toekomstig veiligheidsbeleid af te stemmen op de noden van de bevolking.

Politie en veiligheid
Nieuws

Jonas Anthoom hoopt op podiumplaats

In Puurs begint vandaag de eerste wereldbekermanche acrobatische gymnastiek. Voor Jonas Anthoon (19) uit Wespelaar en zijn collega's van het Belgische team een belangrijke test met het oog op het WK in Antwerpen van 13 tot 15 april.

Nieuws

“Ik deed bewust een stapje terug”

Drie weken geleden vierde Johan Sybers zijn 30ste verjaardag. Met Volley Haasrode Leuven beleefde hij enkele topjaren. Zo speelde hij kampioen in Liga B en dong hij de voorbije seizoenen mee voor een plaats in de play-offs. Die ervaring nam hij mee naar zijn nieuwe club VC Feniks Haacht.

Nieuws

Organisatie biënnale papierkunst grijpt naast subsidies: “Commissie heeft geen voeling met kunstenaars”

Over anderhalve week vindt de International Paper Art Biennial 2018 plaats in GC Den Breughel. Ook deze keer wist Kunststichting Perspectief enkele internationale namen te strikken. Toch kan ze nog steeds niet putten uit de Vlaamse subsidiepot.

Nieuws

Organisatie teleurgesteld: “Commissie heeft geen voeling met kunstenaars”

Over anderhalve week vindt de International Paper Art Biennial 2018 plaats in GC Den Breughel. Ook deze keer wist Kunststichting Perspectief enkele internationale namen te strikken. Toch kan ze nog steeds niet putten uit de Vlaamse subsidiepot.

Nieuws

Inge Kennis huldigt HIB-label met bijzondere tentoonstelling

Afgelopen week mocht de Haachtse kunstenares Inge Kennis het Handmade In Belgium-label van Unizo ontvangen. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven van haar bijzondere kunstwerken te genieten, organiseert ze deze maand een tentoonstelling in de Garage De Valck, niet toevallig de locatie waar ze het label in ontvangst mocht nemen.

Nieuws
Download