Better a good neighbour than a distant friend
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

Woensdagavond om 20 uur legden alle raadsleden, schepenen en burgemeester van Haacht de eed af in de raadzaal van het gemeentehuis. Steven Swiggers (Open VLD) volgt zichzelf op als burgemeester en begint aan zijn eerste volledige termijn. SP.A en CD&V zijn coalitiepartners. Groen en N-VA vormen de oppositie. Er daagde voor de zitting in het gemeentehuis een pak volk op.

News

Openbare fietspomp voor derde keer mikpunt van vandalen

Op een half jaar tijd werden de fietspompen die begin juli op zes plaatsen in Haacht werden geïnstalleerd, al drie keer onbruikbaar gemaakt.

News

Voor het eerst twee podia om af te tellen naar nieuwe jaar

Haacht maakt zich voor de zesde keer op voor een groot feest op 31 december. De Markt is het decor van een fuif met verwarmde tent en ginbar. De organisatie tracht de massa dit jaar langer op de been te houden en richt daarom twee podia in.

News

Hanewijk en Hoge Scharent: weg- en rioleringswerken

In Hanewijk en Hoge Scharent komt een gescheiden rioleringsstelsel. Aan deze werken worden ook enkele nutswerken gekoppeld, evenals de vernieuwing van de weg.

News

Geen markt op woensdag 2 januari

Op woensdag kan men in Haacht traditiegetrouw van 13 tot 17 uur naar de markt. Een uitzondering wordt gemaakt op woensdag 2 januari, voor één keer zullen de marktkramers er hun goederen die dag niet uitstallen. De afbouw van het evenement “oud op nieuw” zal immers nog niet klaar zijn tegen het moment dat de marktkramers normaal gezien hun kraampjes moet kunnen beginnen opstellen.

News

Mars tegen ‘moordstrookje’ bezet steenweg: “We willen eindelijk duidelijkheid krijgen”

Op 15 januari organiseert Don Bosco Haacht een mars op de N21, de verbindingsroute tussen Haacht en Kampenhout-Sas. De directie wil meer duidelijkheid over de aanleg van de fietspaden. In september nog verloor Maarten Decat er het leven.

News

Januari is Maand van de Wetenschap in Haacht

Tijdens de Maand van de Wetenschap kan men in Haacht naar vier lezingen van bekende professoren. Men kan ook langsgaan bij Don Bosco Haacht, Cibo en Hof ten Dormaal om te ontdekken waar de wetenschap haar plaats opeist.

News

Gemeente haalt kerstbomen op

Na de feestdagen halen medewerkers van de gemeente de kerstbomen weer op. Hiervoor kan men zich tot en met zondag 6 januari online registreren.

News

Registratieperiode voor voordeeltickets voor Rock Werchter TW Classic loopt nog tot 6 januari

Ook in 2019 zijn er voor Rock Werchter en TW Classic voordelige tickets voorbehouden voor inwoners van Haacht en Rotselaar en kunnen inwoners een korting van 30% genieten. Voor Rock Werchter gaat het om combitickets. Men kan de tickets kopen na een digitale registratieprocedure die loopt van 22 december tot 6 januari.

News

N-VA Dames steunen vzw Het Raster

In het kader van de Warmste Week organiseerden de N-VA-dames van Haacht een verkoop op de kerstmarkt van Haacht(-centrum) ten voordele van vzw Het Raster.

News
Download