Belgische chocolade, frietjes en hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Man bewust aangereden en in elkaar geslagen door gangster

Het parket van Leuven is een onderzoek gestart naar een gewelddadige wraakactie die dinsdagavond plaatsvond in Tildonk. Een 35-jarige man uit het dorp werd doelbewust door een auto aangereden en vervolgens het ziekenhuis in geslagen door twee mannen.

Nieuws

“Ik wil eens mee zijn met een vlucht”

Eerstejaarsjunior Wout Camelbeke uit Wespelaar reed nog maar vijf wedstrijden uit. “In het begin liep het inderdaad nog wat moeizaam, maar ondertussen kan ik toch al vlot het tempo van het peloton volgen”, zegt Camelbeke. “Ik koester geen welomschreven ambities. Mocht ik dit seizoen al eens kunnen mee springen met een vlucht, dan zou ik dat al heel leuk vinden.”

Nieuws

Jaarmarkt met Klilmaatstraat

Op 25 juni vindt de jaarmarkt te Haacht plaats van 8 tot 13u. De traditionele jaarmarkt wordt dit jaar aangevuld door een nieuw stuk markt genaamd ‘De klimaatstraat’. De klimaatstraat bevat onder meer een boerenmarkt, waar lokale producenten hun waren te koop aanbieden en zal doorgaan op de Keerbergsesteenweg in het centrum van Haacht.

Wegen en verkeer

“We buigen niet, Primusfeesten blijven gratis”

Geen Romeo’s op de Jan Primusfeesten dit jaar, maar wel drie dagen lang een groot volksfeest. De Jan Primusfeesten blijven nukkig en het feest wordt ook dit jaar gratis aangeboden. Toch voelt de vzw de hete adem van betalende festivals in de nek.

Nieuws

Vrouw riskeert twee jaar cel voor bezit en verkoop zelfgemaakte drugs

Tegen een dertiger uit Betekom (Begijnendijk) is maandag in de Leuvense strafrechtbank twee jaar cel en 9.000 euro boete gevorderd op verdenking van het bezit, de aflevering en de verkoop van drugs.

Nieuws

“Drie weken zonder fiets door klierkoorts”

Eerstejaarsjunior Jens Clynhens uit Haacht moet de fiets minstens drie weken aan de kant laten. “Ik werkte al zes wedstrijden op de weg af, en behaalde onder andere een derde plaats in Wilsele. Ik voelde mij goed, maar soms was het alsof de laatste ronde er te veel aan was. Maandag voelde ik mij wat minder en werd de diagnose gesteld: ik heb klierkoorts. Daardoor moet ik het al minstens drie weken zonder fiets stellen. Daarna zal men proberen uit te vissen of mijn inactiviteit nog langer moet aanhouden. Hopelijk blijft het bij deze periode en zal het allemaal geen weerslag hebben op mijn crossseizoen.”

Vrije tijd en hobby

Veld primeert voor satellietteam van Telenet-Fidea: “Wij blijven baas in eigen huis”

Kalas Schriek, alias CT99, veranderde in het tussenseizoen wel van naam en sponsor en werd AA Drink Jongerenteam, maar blijft zichzelf. Al is de hulp van iemand als Sven Nys altijd meer dan welkom.

Nieuws

VIDEO. Dieven hebben het gemunt op waardevolle volbloeden

In Haacht hebben dieven zondagnacht geprobeerd om twee waardevolle Arabische volbloedpaarden te stelen. Ook in de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekenden zeven paarden van diezelfde eigenaar uit hun wei losgelaten. Ze zijn dinsdagochtend zonder verwondingen teruggevonden en weer in de wei gezet.

Politie en veiligheid
Download