Enkel buren kunnen lid worden op basis van adresverificatie
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Haacht stelt thermografische foto voor

Op 27 september stelt Interleuven in Haacht de thermografische foto voor die afgelopen winter van de gemeente werd gemaakt. Die avond kan iedereen zijn huis op de foto komen bekijken en via een gesprek met een specialist de eigen situatie bespreken om op die manier energie te besparen.

Nieuws

Haacht liep voor het goede doel

Op zondag 20 augustus vond in de groene rand rond Haacht de 11de editie van de Haachtse Loop plaats. Bijna 500 deelnemers liepen er onder meer door het natuurgebied van de Antitankgracht en de Zomerdijk en over de Dijledijk. Ook de jeugdwedstrijden kenden veel succes, zo lieten 80 kinderen er hun beste beentje zien. De opbrengst van het sportieve evenement wordt geschonken aan Tumult vzw. Deze Mechelse vzw biedt kampen aan voor vluchtelingen en maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren tussen de 6 en 15 jaar.

Vrije tijd en hobby

Deze handelaars gaan de strijd aan met de baanwinkels en leveren thuis na een click

Een heel aantal handelaars uit Keerbergen, Kampenhout, Boortmeerbeek en Haacht bundelen de krachten om via het onlineplatform beedrop.be een vuist te maken tegen supermarkten en op een eenvoudige manier verse producten online te kunnen aanbieden.

Nieuws

FOTO. Swing Wespelaar was weer fantastisch

Een sterke affiche, een massa volk en veel sfeer. Dat was Swing Wespelaar 2017. De organisatoren kunnen met een tevreden gevoel terugblikken op alweer de 30ste editie van het populaire bluesfestival in het centrum van Wespelaar en de nieuwe groepen voor de 31ste editie beginnen boeken.

Nieuws

Haacht gestart met realisatie fietspadenplan

Met de aanleg van gele fietssuggestiestroken in het centrum van Haacht, is de gemeente onlangs van start gegaan met de realisatie van het fietspadenplan dat begin 2019 eindigt met de aanleg van nieuwe vrijliggende fietspaden aan de Keerbergesteenweg en de Wijgmaalsesteenweg

Wegen en verkeer

FOTO. Swing Wespelaar swingde lustig verder

Ook de tweede dag van het populaire bluesfestival, Swing Wespelaar, kon weer op een massa volk rekenen. Genieten van de muziek , van de sfeer en elkaars gezelschap vormden de rode draad doorheen het gratis festival dat vandaag zijn derde en laatste dag in het centrum van Wespelaar ingaat.

Nieuws

FOTO. Blues Festival, Swing Wespelaar

Vrijdagavond Swing Wespelaar voor de 30ste keer van start. Het bekende blues festival kon meteen rekenen op een massaal opgekomen en enthousiast publiek, waardoor ook de eerste avond al op een ondoordringbare massa kon rekenen.

Nieuws

School ontsnapt aan drama: mazout gebruikt om brand te stichten

Op de speelplaats van het kloostergebouw van Don Bosco De Puzzel in Haacht hebben onbekenden brand proberen stichten met behulp van mazout. Dat het schoolgebouw niet in de vlammen opging, is te wijten aan het feit dat de gebruikte mazout zeer oud was.

Nieuws

“Forfait voor Ronde van Oost-Vlaanderen”

Belofte Jordi Andries uit Haacht moet afzeggen voor de Ronde van Oost-Vlaanderen die vandaag van start gaat. “Ik reed het BK van zondag in functie van deze rittenkoers, maar precies daar loerde het ongeluk. Na 70 kilometer haakten er voor mij enkele renners in mekaar en ik kon hen niet meer ontwijken, met gekneusde ribben en schouder tot gevolg en een hand die moest genaaid worden. Het gevolg is dat ik moet afmelden voor de Ronde van Oost-Vlaanderen. Wanneer ik weer in competitie kan treden is mij nog volkomen onduidelijk. Zulks zal uiteraard afhangen van het genezingsproces: in elk geval een fameuze streep door mijn rekening.”

Nieuws

Haacht Loopt voor de 11de keer

Op zondag 20 augustus vindt in de groene rand rond Haacht dfe 11ste editie van de Haachts Loop plaats. De deelnemers lopen er onder meer door het natuurgebied van de Antitankgracht en de Zomerdijk en over de Dijledijk.

Vrije tijd en hobby
Download