What's up?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Politie geeft anti-inbraakadvies

Omdat de donkere maanden voor inbrekers vaak het ideale moment zijn om hun slag te slaan, geeft de politie van onze zone advies om dit te voorkomen.

Alert

Bij weekendcontroles bleken 8 procent van de gecontroleerden onder invloed van alcohol

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag heeft de lokale politie snelheids- en alcoholcontroles gehouden in Keerbergen, Haacht en Boortmeerbeek.In totaal werden 139 bestuurders onderworpen aan een ademtest wat resulteerde in 11 positieve alcoholtesten.

Alert

Haacht verliest door het overlijden van Wilfried Vande Weyer één van haar grote boegbeelden

Afgelopen weekend verloor Haacht één van haar grote boegbeelden. Zaterdagavond is Wilfried Vande Weyer op 75-jarige leeftijd in het Imeldaziekenhuis van Bonheiden overleden. Wilfried was ruim 30 jaar het gezicht en de voorzitter van de 'Haachtse Handelaarsbond', waarvoor hij samen met zijn team talloze evenementen, waaronder de Jan Primusfeesten, op poten heeft gezet. Wilfried was ook zaakvoerder van de Haachtse optiek Wilann.

News

Lezing: Haachtse oogarts vertelt over ontwikkelingswerk op Mercy Ships

Op uitnodiging van de Haachtse afdeling van het Davidsfonds vertelt de Haachtse oogarts Dominique Kerremans op zondagvoormiddag 25 november over haar vrijwilligerswerk op het Mercy Ship, een goed uitgerust hospitaalschip dat voor de kust van Kameroen lag

News

Fotospecial: Jill Aerts brengt indrukwekkend eerbetoon aan Ann Christy

De Haachtse Jill Aerts die nu in Averbode woont, pronkte zaterdag op de planken van GC Den Breughel. De zangeres bracht de première van haar Ann Christy-hommage voor een volle en gezellig ingerichte podiumzaal. Door het optreden gaat voor de zangeres een droom in vervulling. Ze hoopt nu ook in andere cultuurhuizen haar eerbetoon te mogen brengen. Aerts speelde samen met topmuzikanten Pol Vanfleteren en Tom Willems, en kreeg drie backingvocalisten achter zich. Ze volgde worshops bij het Haachtse productiehuis So What? Productions om de knepen goed onder de knie te krijgen. "Mensen zeggen wel eens dat mijn stem lijkt op die van Ann. Als kind ging ik alvast zingend door het leven", vertelde ze eerder aan deze redactie. David Imbrechts vertelde tussen de liedjes door het levensverhaal van de betreurde Vlaamse zangeres.

News

Vredesklokken luiden in Haacht

Op 11 november om 11 uur zullen, op vraag van de provincie Vlaams-Brabant, de klokken in alle Vlaams-Brabantse gemeenten luiden. Dit vormt het hoogtepunt van een hele reeks lokale en regionale activiteiten naar aanleiding van de viering ‘100 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog’. Ook in Haacht zullen die dag de klokken luiden.

News

Pioniersrol voor Veronica Cars

News

Fiësta Frank en dj Gert V. palmen stukje Spanje in

De weddenschap die Frank Weckx (ook gekend als Fiësta Frank) aanging met de organisatoren van Hoacht Schlagert, resulteerde in een eerste fanreis naar Lloret De Mar. So What? Productions nodigde ook Gert Van Asselberghs (dj Gert V.) uit, die voortaan met Frank een duo vormt.

News

Fiësta Frank en Gert V. in Spanje – deel 2

Na een eerste geslaagde doortocht van het duo Frank Weckx (Fiësta Frank) en Gert Van Asselberghs (dj Gert V.) zorgden beiden voor een wervelend tweede deel van de fanreis in Lloret de Mar. Catalonië kleurt Vlaams.

News

Honden lopen eerste hondenweide in

Met wat vertraging, maar met de nodige bijval werd vorig weekend de eerste hondenweide van Haacht officieel geopend.

News
Download