Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Mentale opsteker voor onze jonge ploeg”

Dieter De Catte bij Beigem over als trainer om het behoud te verzekeren. Via een 2-4-uitzege op Asse-Ter-Heide werd alvast de rode lantaarn afgeschud. “Een eerste actie kostte ons meteen een tegentreffer en na vijf minuten stond het al 2-0. Nadien zag ik een super goede reactie en een schitterende mentaliteit. We scoorden nog voor rust en we gingen er vol voor. Deze zege is een mentale opsteker voor de jonge ploeg. Zelf nam ik ooit als T1 even over bij Verbrande Brug, maar ik trainde voorts vooral jeugdploegen. We treffen nu twee kleppers met Mazenzele en Sint-Jozef-Londerzeel, maar proberen iets te oogsten. Nadien volgen de degradatieduels.”

Nieuws

Bomvol Kerkplein voor nieuwjaarsdrink

De nieuwjaarsdrink van het gemeentebestuur van Grimbergen lokte opnieuw een bomvol Kerkplein in Grimbergen-centrum. Daar werd getoost op het nieuwe jaar en kreeg iedereen de traditionele gelukwensen en een gratis drankje tussen 11 en 12 uur.

Nieuws

“Hopelijk de start van de ommekeer”

Na elf matchen zonder winst kon Grimbergen nog eens winnen. “Eindelijk! Voor het eerst ook sinds ik uit blessure ben”, klinkt een gelukkige Corentin Gabrielli. “Het was mentaal een zware periode omdat we nooit konden winnen. En 0-1 klinkt als een zuinige zege, maar we hadden voldoende kansen om de score te laten oplopen. Nick Carrez trapte op de paal. Zij hadden slechts enkele halve kansen, maar omdat het 0-1 bleef, was het spannend tot de laatste seconde. Deze zege en het feit dat we de nul hielden geeft vertrouwen, ook voor onze doelman. Hopelijk is dit de start van de ommekeer. De twee nieuwkomers brachten meer zekerheid en zijn een versterking.”

Nieuws

Zwembad Pierebad gaat opnieuw open

Het zwembad ‘Pierebad’ in Strombeek-Bever diende op dinsdag 9 januari 2018 noodgedwongen de deuren te sluiten wegens een technisch defect aan het chloreringsysteem. Ondertussen is dit opgelost en zal het zwembad weer operationeel zijn vanaf zaterdag 13 januari 2018. Zwembadbezoekers kunnen de gemeentelijke website www.grimbergen.be raadplegen voor meer informatie.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Jongeren die niet kunnen leven zonder Facebook? Pelgrimstocht op zoek naar zingeving, kan helpen

Pater Karel Stautemas verzamelde een tiental vrijwilligers rond zich om met de steun van de Abdij van Grimbergen een jongerenwerking op te richten die pelgrimstochten organiseert. De werking krijgt nu vorm in een vzw.

Nieuws

OCMW organiseert juridische eerstelijnshulp

Vanaf nu kunnen Grimbergenaren voor juridische eerstelijnshulp terecht bij het OCMW. Een advocaat van de Brusselse balie geeft er tijdens een persoonlijk gesprek gratis advies en informatie over eenvoudige juridische vragen. Nadat het vredegerecht van Grimbergen de deuren heeft gesloten, wil het OCMW een extra aanspreekpunt zijn. Info: www.ocmw-grimbergen.be/dienstverlening.

Nieuws

“We maken ons op voor een geladen derby”

De Strombeekse coach Vicky Carleer opent de terugronde met een derby op Meise. “We moeten ons opmaken voor een geladen derby die niet enkel een belangrijk burentreffen is, maar ook een sleutelwedstrijd in de degradatiestrijd. We staan op een veilige elfde plaats, maar tellen slechts twee punten meer dan de dertiende plaats van Meise. Het wordt sowieso een speciale wedstrijd omdat er de voorbije jaren wel wat verloop van spelers was tussen beide clubs. De ploeg die zondag aan het langste eind trekt, doet sowieso een uitstekende zaak. De terugronde starten met een overwinning geeft de moraal uiteraard ook een boost. We kunnen de kloof met de beoogde middenmoot ook fors verkleinen. Het grote veld van Meise mag alvast geen excuus betekenen, want dat kan je qua formaat best vergelijken met ons hoofdterrein op de Singel. De lange winterstop vind ik best een jammerlijke zaak. We lagen bijna een maand stil zodat het ten zeerste de vraag is hoe goed mijn spelers de winterstop verteerden. Dat is ergens koffiedik kijken. De spelers opladen voor een burenduel zou in principe geen probleem mogen zijn. De winterstop kan sowieso niet als een excuus ingeroepen worden, want die geldt voor beide ploegen. Op training verzamelden we twintig spelers. Het was dus wel prettig werken. Ik koester de indruk dat de honger naar het veld groot is bij de jongens.”

Nieuws

“Het spel maken is geen sinecure”

Coach Ludo Wouters opent 2018 met een thuismatch tegen Butsel. “Het spel zelf maken is geen sinecure voor Borght. Het ontbreekt ons een beetje aan creativiteit. Misschien moeten we dan maar op een andere manier het laken naar ons toe te trekken. Onze grasmat is zompig. Indien het zondag droog blijft, worden de graszoden ongetwijfeld omgewoeld. We zitten dan voor de rest van het seizoen met een omgeploegd veld. We kijken alvast uit naar de aanleg van een synthetisch veld dat in samenspraak met de hockeyploeg van Strombeek wordt aangelegd. We proberen meteen sterk te starten en de goede heenronde verder te zetten.”

Nieuws

“Nieuwkomers moeten verandering brengen”

“Nu moeten we elke match spelen op leven of dood. Of het nu tegen de eerste of tegen de laatste is”, zegt Tarik Dahman over nog maar eens een rechtstreeks degradatieduel in Vlamertinge morgen. “De twee nieuwe jongens zijn speelgerechtigd. Dat zou toch al iets moeten veranderen. Mbolo coach voortdurend op training en Doka is erg sterk in het duel. Vorige zondag voetbalden we door een snelle achterstand lange tijd zenuwachtig. Misschien leggen we onszelf te veel druk op en dan wordt het krampachtig. We moeten winnen, maar tegelijk de druk afhouden. Thuis tegen Vlamertinge wonnen we met 4-1, maar dit is een totaal andere match met andere spelers, een andere coach en een ander systeem.”

Nieuws

Licht op groen voor fietssnelweg tussen Vilvoorde en hoofdstad

Het stadsbestuur van Vilvoorde wil werk maken van een versterkt fietsnetwerk en zet het licht op groen voor de aanleg van een fietssnelweg naar Brussel langs de westkant van het Kanaal. Op die manier wil de stad ook inspelen op de toenemende populariteit van elektrisch fietsen.

Nieuws
Download