Het is allemaal zo simpel niet
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Politie waarschuwt: opgepast als je een tandenstoker tussen de deur vindt

Vind je een tandenstoker tussen de deur? Dan ben je de volgende dagen maar beter extra op je hoede. Vanochtend kreeg de politie van Grimbergen een melding dat er een tandenstoker tussen een voordeur stak - en het is de vijfde keer dat dit gebeurt in dezelfde wijk.

Politie en veiligheid

Open VLD dient klacht in tegen Turks Cultuurcentrum

Nadat de drie schepenen van Open VLD in het schepencollege tegen de bestemmingswijziging van het handelspand aan de Grimbergsesteenweg 139 tot Turks Cultureel Centrum stemden, gaan ze nu ook in beroep bij de provincie Vlaams-Brabant.

Nieuws

“Ik heb de juiste balans gevonden”

Gertjan De Vos komt sinds kort uit voor het Zuid-Amerikaanse Start-Vaxes Continental Cycling Team. Daarmee rijdt hij verschillende profkoersen. “Voor velen lijkt dit een vreemde keuze, maar ik heb het er prima naar mijn zin.”

Nieuws

Vijfde zege voor Hardy Zimmermann

De Beigemse Wielervrienden kregen met de Duitser Hardy Zimmermann (47) een verrassende winnaar. Brent Van Duren, Maxime Vantomme en Geert Cleymans bundelden de krachten, maar werden gegrepen. Tervurenaar Jonas Philips en Meisenaar Frank Verjans gooiden de troeven op tafel en trokken in de aanval samen met Guy Van Broeckhoven, Van Der Sloten, Robin Roosens, Laurent Treffier en Hardy Zimmermann. In de slotronde maakte de Lakense belofte Brent Van Duren de brug naar de koplopers. In de sprint toonde Zimmermann zich de snelste wat hem zijn vijfde zege opleverde, de eerste in België. Treffier werd tweede voor Philips, Van Duren, Verjans en Van Broeckhoven. Lars Haverals voerde het peloton aan.

Nieuws

Kevin Dony plots sterker dan ooit

Kevin Dony (23) zat donderdag in Oudenburg mee aan boord van de beslissende vlucht. De renner uit Groot-Bijgaarden strandde op de zevende plaats. Vandaag start Dony in Beigem waar hij drie jaar geleden een hoogtepunt beleefde.

Nieuws

Informatieavond groepsaankoopactie 'Energieke daken'

Grimbergen neemt deel aan de actie 'Energie daken' van de provincie Vlaams-Brabant, een groepsaankoopactie die zich richt op dakisolatie en fotovoltaïsche zonnepanelen. Geïnteresseerden komen meer te weten tijdens de informatieavond op 28 juni. 3Wplus en het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen selecteerden voor elke gemeente een aantal lokale aannemers en installateurs. Een kwalitatieve uitvoering, een correcte prijs en een stipte opvolging staan centraal. Interesse?Ga dan vrijblijvend naar de infosessie in de raadzaal van het gemeentehuis (Prinsenstraat 3, 1850 Grimbergen) op woensdag 28 juni van 20 tot 22 uur. U krijgt er info over de campagne, de aanpak, mogelijke premies en leningen en u kan alvast kennismaken met de aannemers en installateurs. In samenwerking met IGO, PajoPower, 3WPlus, de Kringwinkel Hageland. Meer info op www.vlaamsbrabant.be/groepsaankoop

Nieuws

SMAK-kunstwerk siert Prinsenbos

Met een speciale kraan werd het beeld “Untitled (Sculpture)” van Barry Fanagan van 6 ton en 4 op 8 meter groot gisteren in het Prinsenbos geplaatst. Het beeld blijft er vijf jaar. Elk jaar komt er een beeld van het S.M.A.K. uit Gent bij, zodat er tegen 2021 een grote openluchttentoonstelling is. De samenwerking tussen CC Strombeek en S.M.A.K. Gent krijgt nu letterlijk vorm.

Nieuws

De Lijn in het nieuw: Grimbergse stelplaats van 12 miljoen euro officieel geopend

12 miljoen euro. Dat is de kostprijs van de nagelnieuwe stelplaats van De Lijn, die zondag officieel werd ingehuldigd door Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), met een nieuw onderhoudsgebouw, loodsen, dienstgebouw en busstation.

Nieuws
Download