Totally for free!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Burgemeesters Noordrand verbolgen over berichtgeving Franstalige pers vliegtuigproblematiek

De burgemeesters van Wemmel, Meise, Grimbergen, Vilvoorde en Machelen reageren verbolgen over de berichtgeving in Franstalige kranten over het vonnis dat een evenwichtige spreiding van de vluchten van en naar Brussels Airport nastreeft.

News

CD&V Grimbergen vraagt pendelbussen op A12

CD&V Grimbergen vraagt dat het Gewest pendel- of snelbussen inlegt op de A12 om het doorstromend verkeer in Grimbergen en alle omliggende buurgemeenten te verminderen. De partij wil dat er ook randparkings komen. “De aanleg en ingebruikname van de sneltram Willebroek - Brussel duurt langer dan voorzien. Daarom vragen wij aan de Vlaamse regering, De Lijn, Mobiliteit Vlaanderen, Agentschap Wegen en Verkeer en de Werkvennootschap om dringend te voorzien in een alternatief, met name pendelbussen op de A12 en bijhorende randparkings”, zegt burgemeester Marleen Mertens (CD&V). Het voorstel is inmiddels overgenomen door het Grimbergs college. “De Lijn roept op om alternatief te pendelen, maar dan moet er wel een alternatief zijn”, zegt mobiliteitsschepen Paul Hermans (CD&V). “Dat is niet het geval op de A12. Pendelbussen met verhoogde aanbodintensiteit tijdens de spitsuren zijn noodzakelijk om Grimbergen te ondersteunen in haar aanpak van het steeds toenemende doorgaand spitsverkeer door de verschillende gemeenten rond de A12. Het is echter ook nodig om de komende verkeershinder door werven op te vangen, als gevolg van Brabantnetprojecten, de fietssnelwegen en voorbereidende infrastructuurwerken voor de ring. Het invoeren van de pendelbussen is dringend, want eind dit jaar zijn de eerste werken al gepland.” Grimbergen roept buurgemeenten die ook getroffen worden door te veel doorgaand spitsverkeer op om dezelfde vraag te stellen aan de gewestelijke instanties. Jeroen Tiebout, woordvoerder van minister Ben Weyts (N-VA): “De brief vanuit Grimbergen bereikte ons nog niet, maar we onderzoeken de situatie vast en zeker.”

Traffic

Openluchtzwembad Lammekes in Grimbergen hele zomer gesloten wegens tekort aan redders

Het openluchtzwembad Lammekes in Grimbergen zal in juli en augustus gesloten blijven omdat de gemeente onvoldoende redders vond om de veiligheid te garanderen. In een reactie wijst Shaireen Aftab, woordvoerder van de VDAB, erop dat haar dienst in elke provincie vooropleidingen organiseerde voor het ingangsexamen van de sector voor de opleiding tot redder. Hierdoor zullen er dit jaar wellicht een 100-tal redders bijkomen.

News

Twee jaar en 8 maanden cel voor recidiverende oplichter

De Brusselse correctionele rechtbank heeft dinsdag een gevangenisstraf van twee jaar en acht maanden uitgesproken tegen een man die een vrouw en haar zoon had opgelicht. Hij troggelde hen grote sommen geld af die moesten dienen voor zijn bedrijfje maar deed met het geld vooral privé-uitgaven. Het is niet de eerste maal dat de man op dergelijke manier slachtoffers maakt. Hij werd in het verleden al herhaaldelijk veroordeeld.

News

Familie en vrienden moeten afscheid nemen van dappere Max (7): “Het aftakelen mocht niet lang meer duren”

Max Hendrix (7), de jongen uit Humbeek met een agressieve hersenstamtumor, is overleden. Hij onderging sinds vorig jaar een alternatieve, maar peperdure behandeling in Mexico. Maar de behandeling sloeg niet op tijd aan. Woensdag is de jongen in zijn slaap overleden. “De klap is bijzonder groot.”

News

Max (7) verliest strijd tegen zeldzame tumor, ondanks alternatieve behandeling in Mexico

Ondanks een dure alternatieve behandeling in Mexico en een tijdelijke verbetering is kankerpatiëntje Max Hendrix (7) gestorven aan een hersenstamtumor.

News

Vijftienjarige wiskundeknobbel Jonas laat 13.000 scholieren achter zich: “Ik hou van dingen die logisch zijn”

Jonas De Schouwer uit Grimbergen heeft de Vlaamse Junior Wiskundeolympiade gewonnen. Aan die wedstrijd namen liefst 13.000 scholieren deel. Op 19 mei won hij ook al de Belgische Junior Informatica Olympiade.

News

Dronken man (63) stapt na alcoholcontrole toch opnieuw in wagen… en rijdt in op agent

Een man van 63 is in de nacht van vrijdag op zaterdag In Grimbergen ingereden op een agent omdat hij kwaad was dat hij na een alcoholcontrole niet verder mocht rijden. De agent kon nog net op tijd wegspringen, de bestuurder kon pas - na een achtervolging - in Zemst worden gearresteerd.

Alert

Noordrand houdt hart vast voor zomer vol vliegtuigdecibels

De burgemeesters van Wemmel, Grimbergen, Meise, Vilvoorde en Machelen trekken aan de alarmbel: het nieuwe plan van federaal minister Francois Bellot (MR) voor herverdeling van de vliegtuigbewegingen treft vooral de al zwaar getroffen Noordrand.

News

Jolien is driehonderdste lid van spelotheek De Puzzel

Jolien Jannes uit Grimbergen schreef zich in als driehonderdste lid van spelotheek De Puzzel. Ze werkt in een kinderdagverblijf en kwam een kijkje nemen in het aanbod van de spelotheek samen met haar mama Marianne en haar zus Laura, die zwanger is van een tweede kindje. De spelotheek, een actie van het Grimbergse Huis van het Kind, biedt regelmatig nieuw speelgoed aan kinderen aan.

News
Download