Te veel e-mails? Je kan ze eenvoudig uitschakelen bij instellingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Laeremans en Van Bree trekken lijst Vernieuwing

De oppositiepartij Vernieuwing heeft alle banden met het Vlaams Belang doorgeknipt en stapt naar eigen zeggen met vrije handen naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Nieuws

“Hopelijk keert het tij nu snel”

De Beigemse doelman Ruben Baudewijns hoopt zondag een allereerste zege te mogen vieren nadat afscheid werd genomen van coach Guy De Coster. “Hopelijk keert het tij nu snel, al geloof ik persoonlijk niet in het effect van een trainerswissel. Onze povere 1 op 21 kunnen we moeilijk in de schoenen van de coach schuiven. Ik ben dan ook eerder sceptisch of een nieuwe trainer de heilige oplossing wordt. Niemand verwachtte onze desastreuze start. Sommige spelers kennen echt wel een dipje, terwijl we als ploeg ook nog geen greintje succes kenden. Als doelman wil je graag eens de nul houden, maar dat lukte dit seizoen nog geen enkele keer. Eén zege zou wonderen kunnen doen.”

Nieuws

“Genoeg potentieel om iets te halen in Wervik”

Grimbergen maakte nog geen nieuwe trainer bekend. “Er zijn gesprekken met een kandidaat, maar die wacht tot na het weekend om antwoord te geven,” zegt Kris Das, die in Wervik nog in de dug-out zit. “Hun posities zeven , acht en tien zijn sterk bezet. Ik zag ze op Lebbeke en thuis zijn ze mogelijk nog sterker. Een verre bustrip is ook nooit bevorderlijk, maar we waren niet neerslachtig na vorige week. De spelers weten dat het anders kan en anders moet. Ik geloof nog altijd in hun kwaliteiten, want ik zie wat ik zie op training. Wij hebben voldoende potentieel om iets te gaan rapen in Wervik. Als we nu verliezen, missen we de trein: dat beseft de groep.”

Nieuws

Rustplekje voor bos en fitnesstoestellen voor park

Het Lintbos van Grimbergen krijgt een rustplek en het Hanssenspark in Vilvoorde krijgt fitnesstoestellen. Dat is het resultaat van een bevraging van het Vlaams Agentschap Natuur en Bos.

Vrije tijd en hobby

Donjon uitzonderlijk open

Tijdens Bos op Stelten kan iedereen op zondag 22 oktober terecht in het Prinsenbos in Grimbergen. De donjon en het prinsenkasteel zijn er dan uitzonderlijk te bezoeken.

Nieuws

“Het probleem zit in de afwerking”

De Grimbergse coach Geert Verspecht was in zijn nopjes nadat zijn team verrassende de Opwijkse leidersscalp veroverde na een leuke derby. “Het probleem zit dit seizoen in de afwerking. We verloren enkele matchen met vijf punten verschil. Ook tegen Opwijk was de afwerking nog niet top, maar wel al beduidend beter. Tegen Opwijk zetten we hoog druk en we kwamen nooit in de problemen. De voorgaande weken speelden we niet slecht, maar we kwamen door een laag afwerkingspercentage niet verder dan zestig punten en zo win je geen wedstrijden. Het draait vooral rond vertrouwen. Daarom zal de veroverde leidersscalp misschien wel wonderen doen.”

Nieuws

“Na rust waren we echt wel de betere”

Een week na de pandoering op Boom zag de Grimbergse coach Alain Buyle zijn meisjes opnieuw met de zege aanknopen tegen Arendonk dat met 76-65 werd verslagen. “We kenden een moeilijke beginfase en dienden te achtervolgen. De defensie werd aangescherpt wat tot meer bezoekende balverliezen leidde waardoor we langszij kwamen. Arendonk kwam ook snel in foutenlast. We domineerden steeds sterker, maar bleken gul voor de opponent waardoor de bonus beperkt bleef. Na rust waren we echt wel de betere. We liepen vijftien punten uit. Arendonk naderde wel nog eens tot acht punten, maar we kwamen nooit echt in de verlegenheid.”

Nieuws

Moeizame ochtendspits: zes auto’s botsen op Brusselse binnenring, al meer dan uur aanschuiven

Het is een moeizame ochtendspits op de Brusselse binnenring. Zes personenwagens raakten ter hoogte van Grimbergen betrokken bij een ongeval. Het was rond 7 uur al meer dan een uur filerijden. Ook op de E313 richting Antwerpen gaat het verkeer moeizaam.

Wegen en verkeer

“Kansen bij de vleet”

Borght-Humbeek veegde zondag de vloer aan met Houtem-Oplinter, dat bleekjes voor de dag kwam. Klaas Dillens kroonde zich tot matchwinnaar met twee treffers, al had hij best ook nog meer kunnen scoren.

Nieuws
Download