Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Schepencollege garandeert onschendbaarheid van woning niet voor wie mensen zonder papieren onderdak geeft

Bij Grimbergse gezinnen die mensen zonder papieren opvangen, moet woonstbetreding onmogelijk zijn. Dat is de inhoud van een motie die gemeenteraadslid Gerlant Van Berlaer (SP.A) neerlegt op de Grimbergse gemeenteraad.

Nieuws

“Deze degradatie komt heel hard aan”

Na de nederlaag op Bertem viel voor Grimbergen het doek in eerste provinciale. Voor coach Geert Verspecht oogt de toekomst nog onzeker. “Er moet gepraat worden met de spelers en het bestuur moet beslissen of het met mij wil doorgaan. Deze degradatie komt heel hard aan. Voor de seizoenstart dacht ik aan een rol in de middenmoot, maar ons seizoen was doorspekt met blessures en allerhande forfaits. Op Bertem gingen we wel strijdend ten onder. Tegen één van de betere teams van de reeks gaven we een sterke prestatie weg, maar helaas konden we dat niet omzetten in een zege. Ook de forfaitnederlaag tegen Asse-Ternat B hypothekeerde onze kansen.”

Nieuws

Hockeyclub Merode zamelt in vier weken tijd 200.000 euro in voor nieuw kunstgrasveld

Hockeyclub Merode Grimbergen heeft via een winwinlening bij sympathisanten liefst 200.000 euro ingezameld voor een nieuw kunstgrasveld op de site Borgt. De club zelf investeert 400.000 euro via een lening en daardoor is het kunstgrasveld een feit.

Nieuws

“In derde blijven is onze missie”

Tom Gobin opende op rode lantaarn Meise B de score voor Beigem dat via een 0-3-zege naar de veertiende plaats klom en uitzicht behoudt.

Nieuws

Vernieuwing wil duidelijkheid over oostkant Verbrande Brug

Oppositiepartij Vernieuwing hield een ludieke protestactie aan de Verbrande Brug. Op het Tresignieplein werd een spandoek ontrold met de boodschap ‘Oostkant Brug: Duidelijkheid!’ De partij wil dat er sneller werk wordt gemaakt van de opwaardering van oostkant van de wijk. Bart Laeremans (Vernieuwing): “We willen een evenwicht tussen wonen en werken in deze omgeving en geen verdere industrialisering.”

Nieuws

“Vooral eerste helft was ondermaats”

Tijdens de rust werd er bij de fans van KFC Borght-Humbeek flink wat gemopperd in de kantine op Populierendal wegens de ondermaatse prestatie van de fusieclub tegen het gretige Out-Hoegaarden.

Nieuws

“Niet meer achterom kijken”

Door de 2-1-zege tegen Jong Lede - de vijfde overwinning in 2018 - hijst Grimbergen zich voor het eerst sinds lang net boven de degradatieplaatsen. Met een 10 op 15 staan de Grimbergenaars zelfs op een gedeelde tweede plaats in de derde periode.

Nieuws

Ruim derde werkzoekenden in Halle-Vilvoorde kent geen of amper Nederlands

Iets meer dan 36 procent van de niet-werkende werkzoekenden in Halle-Vilvoorde had in 2017 geen of slechts een beperkte kennis van het Nederlands. Die groep is gemiddeld ook iets langer werkloos dan werkzoekenden met een goede of zeer goede kennis van de taal. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) op een schriftelijke vraag van Willy Segers (N-VA).

Ik zoek een...
Nieuws

Levedale klaar voor 20ste Paasrestaurant

Op zaterdag 24 maart vanaf 17.30u en op zondag 25 maart vanaf 11.30u organiseert Levedale reeds voor de 20ste keer het Paasrestaurant in het Vandenberghecentrum, Brusselsesteenweg 71a in Meise. Levedale is het een woon- en begeleidingscentrum voor volwassen vrouwen en mannen met een lichte, matige of ernstige (verstandelijke) beperking. Momenteel begeleidt Levedale een 70-tal bewoners. Momenteel begeleidt Levendale wij een 70-tal bewoners en cliënten in de vestigingen in Meise-Wolvertem, Grimbergen, Merchtem en Londerzeel-Steenhuffel. Levedale is geen “ver-van-mijn-bed-show”, want het zijn de gemeenten Meise, Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Merchtem en Grimbergen die van bij het begin betrokken waren en nu nog steeds zijn vertegenwoordigd in de Raad van Bestuur.

Nieuws

Volkssterrenwacht Mira groeit

Volkssterrenwacht Mira uit Grimbergen krijgt extra steun van de Vlaamse overheid. Tot 2022 krijgt Mira jaarlijks 50.000 euro extra, goed voor een extra medewerker, wat het aantal voltijdse krachten op drie brengt. En Mira heeft nog meer plannen.

Nieuws
Download