Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Op termijn weer stap voorwaarts”

Vandaag (15 uur) speelt Grimbergen in de vierde ronde van de beker in Sint-Lenaarts. “Ik speelde er met Bornem één keer vriendschappelijk tegen. Antwerps voetbal is altijd verzorgd en tegelijk stevig”, weet Axel Hermans (25), verdedigende middenvelder die overkwam van Bornem.

Nieuws

Zijn behandeling kost een fortuin en dus springen BV’s in de bres voor zieke Max (6)

Het lot van kleine Max (6) uit Humbeek, waar begin dit jaar een zeldzame hersenstamtumor werd vastgesteld, laat niemand onberoerd. De behandeling kost handenvol geld en daarom wordt op 24 september een grootse benefiet georganiseerd.

Nieuws

“Vijftien goals zou mooi zijn”

Voluit heet hij Issey Ekamba Bokalangonda. Bij Grimbergen houden ze het op Ekamba. De 21-jarige Congolees zette de Grimbergenaars zondag in Weywertz met twee goals op weg naar de volgende ronde in de Beker van België.

Nieuws

“Geduldig zijn, we geraken er wel”

Grimbergen bekert morgen in Bütgenbach tegen de Luikse eersteprovincialer Weywertz. “Ik zocht nog geen informatie van die ploeg op, dat is iets voor zaterdag” zegt coach Vito Simone. “Het is wel een verre verplaatsing, nog verder dan Kelmis vorige week.”

Nieuws

Ophaalpunt afvalzakken verhuist

Het ophaalpunt voor huisvuilzakken op de hoek van de Berkenlaan en de Sparrenlaan in de wijk Populierendal, wordt door de gemeente verhuisd.

Nieuws

“Er waait een nieuwe wind”

Zowat alles is nieuw in Grimbergen. Een nieuwe voorzitter, een nieuwe trainersstaf en dertien nieuwe spelers. Na zeven jaar degradatievoetbal wil de bestuursploeg opnieuw een aangenaam voetballende ploeg zien die niet naar beneden hoeft te kijken.

Nieuws

Mensen inspireren om ‘out of the box’ te denken

Eén jaar lang gaat Mariska Blommaert (37) uit Londerzeel speciale uitdagingen aan. Dankzij de organisatie van een ‘escape room’ in de stoeterij in Grimbergen kan ze nu ook 450 euro storten aan Make-a-Wish.

Nieuws

“Een wedstrijd met twee gezichten”

“Een wedstrijd met twee gezichten”, omschrijft Robby Vanhamel de Grimbergse bekerzege. “In de eerste helft waren wij de betere ploeg. We kwamen snel op voorsprong en hadden nog kansen. Na rust zakten we volledig weg en zij hadden veel balbezit. Na een lichte fout maakten zij op strafschop gelijk en vanaf dan was het echt knokken. Doelman Chris Espeso hield ons met enkele knappe reddingen recht en we hielden stand tot de strafschoppen. Bekervoetbal is plezant. Ik denk dat het bestuur graag nog twee ronden wil doorgaan: dan staat een match tegen Lierse gepland. Voor mij zou dat een match tegen mijn broer, hun doelman, betekenen.”

Nieuws

Gertjan De Vos moet ziek opgeven in China: “Kans gemist om carrière te herlanceren”

Gertjan De Vos werkte eind vorige maand de Chinese Ronde van Qinghai Lake af. Na een goede start, moest hij wegens ziekte de strijd staken. “Een teleurstelling die zwaar aankwam.”

Nieuws

“Opnieuw een goede test voor ons”

“Ik weet weinig over Kelmis, maar op hun website tonen ze toch de ambitie om bovenaan te eindigen in tweede amateurklasse” zegt Grimbergen-trainer Vito Simone over de tegenstander. “Deze match is een goede test voor ons, maar ook dit is nog altijd voorbereiding op de competitie die belangrijker is. Het hoofddoel is een ploeg klaarstomen tegen de start. Ik heb mijn namen nog niet voor zondag, enkele jongens hebben kleine kwaaltjes. We hadden deze week misschien beter geen twee dagen na mekaar een oefenmatch gespeeld, maar als je tegen Charleroi kan oefenen, dan weiger je dat niet. We doen het vrijdag rustig aan en zaterdag krijgen ze rust.”

Nieuws
Download