The name Hoplr comes from city hopping
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Woning van vroeger schoolhoofd te bewonderen als kerststal in basiliek

De vrijwilligers die elk jaar een bestaande woning nabouwen in de basiliek van Grimbergen en die uitdossen als kerststal, kozen dit jaar voor de woonst van het vroegere schoolhoofd in de Van Akenstraat. De kerststal is te bewonderen tot 13 januari.

News

Uitbaters crèche met noorderzon verdwenen: ouders zijn 30.000 euro kwijt

De sluiting van kinderdagverblijf Pimpeloentje in een villa in de Prinsenstraat in Grimbergen krijgt een serieus staartje. De uitbaatsters zijn met de noorderzon verdwenen, de ouders nemen een advocaat in de arm om 30.000 euro terug te eisen.

News

Half zo groot, maar net echt: woning van vroeger schoolhoofd wordt kerststal in basiliek

De vrijwilligers die elk jaar een bestaande woning nabouwen in de basiliek van Grimbergen en die uitdossen als kerststal, kozen dit jaar voor de woonst van het vroegere schoolhoofd in de Van Akenstraat. De kerststal is te bewonderen tot 13 januari.

News

Elke Wouters legt eed af als volksvertegenwoordiger

Elke Wouters (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement de eed afgelegd als volksvertegenwoordiger. De Grimbergse volgt er Bart Nevens (N-VA) op, die verhuist naar de deputatie van Vlaams-Brabant.

News

Ilya (15) krijgt hoofdrol in Ketnetmusical: “Ik had alleen nog maar schooltoneel gespeeld”

Ilya Koers (15) kaapte afgelopen zondag, tijdens een spannende slotshow op VRT-jongerenzender Ketnet, de felbegeerde hoofdrol weg in de nieuwe musical Troep!. De Humbekenaar droomt ervan de nieuwe Bruno Mars te worden, al heeft hij de looks van de jonge Leonardo DiCaprio.

News

Luc (62) wint scriptieprijs met studie over ‘witte engelen’: “Tijdens de Groote Oorlog werden ze beschouwd als prostituees”

Met een onderzoek naar de inzet van Belgische verpleegsters tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft Luc De Munck (62) uit Grimbergen de Scriptieprijs 100 jaar Grote Oorlog gewonnen, een initiatief van de Vlaamse regering.

News

16 ton aan verkiezingsfolders, maar voorstel om te besparen en verenigingen te helpen, valt op koude steen

SP.A-verkozene Gerlant van Berlaer stelde op de gemeenteraad voor om het verkiezingsdrukwerk te beperken en het uitgespaarde geld beter te besteden. Andere partijen gingen daar niet op in.

News

Na jaren zoeken: eindelijk resultaat in strijd tegen kwelgeest van de basiliek

Al jaren vreet de grote klopkever holtes in het dakgebinte van de basiliek. Het insect is zeer moeilijk te bestrijden. Dankzij Mark Racquet en Monumentenwacht is het probleem sinds kort in kaart gebracht.

News

Nieuw Grimbergs bestuur gaat het anders “en beter” doen

Meer blauw op straat, een extra politiepost en ondergrondse parking in Strombeek, nieuwe jeugdlokalen aan de Charleroyhoeve, geen belastingverhoging: de nieuwe rechtse coalitie Open VLD-N-VA-Vernieuwing in Grimbergen pakt meteen uit.

Alert

Appartement verwoest door frietketelbrand

Aan de Tweelindendreef is woensdagmiddag een appartement volledig uitgebrand. Eén buurman raakte licht bevangen door de rook bij een bluspoging.

News
Download