Overschotten uit de moestuin kan je hier ook kwijt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gooik zoekt lekkerste mocktail

In het kader van de Tournée Minérale organiseert de jeugddienst een wedstrijd voor verenigingen om de lekkerste mocktail te maken. De apotheose is het Gala van de Gooikse Mocktail.

Nieuws

“Tweede plaats in Vollezele bevestigt mijn goede vorm”

In de Vollezeelse oefenkoers kwam Steven Moons (21) als tweede over de finish. De Hallenaar wil de gedemonstreerde goede vorm ook in Brussel-Opwijk aanwenden voor een prominente rol en een dito resultaat.

Nieuws

“Ik won alle wedstrijden met ippon”

Vollezelenaar Ward Depelseneer (18) van Judoclub Gooik behaalde in Antwerpen de Belgische titel in de categorie U21 in de gewichtsklasse -55kg. Depelseneer studeert dit jaar af aan de Topsportschool judo in Antwerpen en werd op het BK begeleid door zijn trainer-coach Luc Deville. Ward Depelseneer haalde podiumplaatsen op het PK in Merchtem en het Vlaams kampioenschap in Tielt. Op het BK streden de vier best geplaatste Vlaamse en vier best geplaatste Waalse judoka's om de Belgische titel.

Nieuws

Nieuwe voetbalsite van een miljoen euro is tegen zomer klaar

De gemeente Gooik en voetbalclub KV Kester-Gooik zullen samen een nieuwe voetbalsite uitbouwen aan de Wolvenstraat in Strijland. De gemeente legt tegen augustus een kunstgrasveld en een parking aan. KV Kester-Gooik bouwt de kantine en de kleedkamers.

Nieuws

Archeologen ontdekken Romeinse villa

Het verplichte archeologisch onderzoek langs de Kwadebeekstraat in Leerbeek die de bouw van nieuwe sociale woningen voorafgaat is bijzonder succesvol gebleken. Archeologen vonden er een Romeins villadomein en andere bijzondere resten.

Nieuws

Ward Depelseneer is Belgisch kampioen judo U21

Op zaterdag 17 februari vond in de Arenahal te Deurne het Belgisch Kampioenschap judo voor de jeugd plaats. Ward Depelseneer uit Vollezele en aangesloten bij Judoclub Gooik behaalde er de titel in de categorie U21 -55kg.

Nieuws

Schepen wil zelf makkelijker naar Brussel kunnen rijden: “Oude trambedding ideaal voor Pajotse fietssnelweg”

De oude trambeddingen, langs waar vroeger duizenden Pajotten naar hun werk in Brussel reden, ingericht worden als fietssnelweg. Gedeputeerde Tom Dehaene, partijgenoot van De Boeck, bekijkt het voorstel.

Nieuws

Joaquim Vandenheede: “Feestje niet laten verbrodden”

Vanavond volgt een topevent in de Bres, waar landskampioen Halle-Gooik titelrivaal Hasselt ontvangt. Het hieraan gelinkte VIP-event in het KBVB-centrum in Tubeke is uitverkocht met 180 vips. De jonge doelman Joaquim Vandenheede is klaar.

Nieuws

Schaarbeekse krieken moeten Pajottenland nieuwe boost geven

Het Pajottenland wil terug zelf in grote getale Schaarbeekse krieken, vooral gekend als ingrediënt in het Pajotse kriekbier, gaan telen. Die moeten op termijn uitgroeien tot een Pajots terroir-product die de regio een economische boost kunnen geven.

Nieuws

Kinderen leren circustechnieken

Zo'n negentig kinderen uit Gooik en omgeving zijn deze week op circuskamp in de Koornmolen in Gooik. Ze leren er op een bal lopen, eenwieleren, jongleren met sjaaltjes, borden draaien op een stok en zo meer. Er staan ook gewone sportactiviteiten op het menu. Vrijdagnamiddag geven ze een grote circusvoorstelling. Het circuskamp is een initiatief van vzw Sportigo.

Nieuws
Download