Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Francine Hertveldt wint gouden hamertje

Francine Herveldt uit Gooik werd dit jaar de gelukkige winnares van het gouden hamertje. Ze ving de winnende Gooikse parel op de parelworp en kreeg hiervoor een waardebon voor een juweel in de plaats. Francine is elk jaar vaste klant op dit Gooikse evenement. Yari Vandercammen won de tweede prijs in de vorm van een beeldje van de hespendroger. Ook onder de Gooikse senioren die zelf niet naar de pareltjesworp konden komen, werden prijzen verloot. Die prijzen gingen naar Godelieve Van Droogenbroeck, Maria Deneef, Julienbne Van Laethem, Irene Luckx, Jan Daelman, Marie-Josée Lissens en Magdalena Wijns.

Nieuws

Beachvolley onder de kerktoren krijgt wellicht vervolg

Geen alledaags zicht zondag op 't Plosj in Gooik waar de gemeente enkele tonnen zand liet aanrukken voor een beachvolleybaltornooi met twee terreinen. Het evenement wil terug wat meer leven op het dorpsplein brengen. Met zestien deelnemende ploegen werd de eerste editie meteen een succes.

Nieuws

Volksmuziekstage kent vurige start na brand in hoofdkwartier

De jaarlijkse Volksmuziekstage van de vzw MuziekMozaiek in Gooik kende maandagvoormiddag een vurige start. Een elektriciteitskast in zaal Familia, het hoofdkwartier van de stage, vatte vuur. De schade bleef beperkt.

Nieuws

Gemeente laat idee van kiosk varen en pleit nu voor artistieke zeilconstructie

De gemeente Gooik organiseert morgen, zondag, vanaf 13 uur een Toekomstfeest op het dorpsplein aan de kerk in Gooik-centrum, beter bekend als 't Plosj. Behalve een beachvolleybaltoernooi, stelt de gemeente ook een ontwerpplan voor de herinrichting van het plein voor.

Nieuws

“Leidersplaats verdedigen in Achouffe”

De Leerbeekse mountainbiker Joris Massaer wil het ijzer smeden terwijl het heet is en zint op een sterke prestatie in Achouffe in het kader van de Belgian Arden Marathon Challenge (BAMS). “Uiteraard wil ik mijn leidersplaats in de BAMS verdedigen in Achouffe. Ik wil dat klassement gewoon winnen. In Colombia sloeg ik samen met de Nederlander Hans Becking spijkers met koppen. Ik verwachtte nooit dat we een dergelijke zegetocht zouden maken. Dinsdag werd ik tweede in Bertrix op een loodzwaar parcours dat door de regenval herschapen was in een modderpoel. In Achouffe betreden we paden waar vaak gefietst wordt en die dus wellicht beter berijdbaar zijn.”

Nieuws

FOTO. Frans Bauer kwam pareltjes gooien

Niemand minder dan de Nederlandse charmezanger Frans Bauer mocht gisterennamiddag in Gooik de hoogtewerker in voor de traditionele pareltjesworp tijdens de Oogstfeesten. De Nederlander mocht kwistig honderden van de Gooikse lekkernijen te grabbel gooien samen met de gemeenteraadsleden. Francine Hertveldt uit Gooik slaagde er in de gouden parel te vangen en won een juweel. Nadien trad Frans bauer ook nog op in de feesttent van de Oogstfeesten.

Nieuws

Pajottenland wil zichzelf promoten

Met het Terlindenhof, De Cam, Wisteria en Pajot Begot kregen zopas de vier eerste horecazaken officieel het Pajottenland-label. Het label geeft de bezoekers de garantie dat er met authentieke streekproducten wordt gewerkt.

Nieuws

Oetingenaren breken wereldrecord ‘barbecueën in team’ (met tien uur)

Precies 51 uur, 51 minuten en 51 seconden bakten ze lekkere hapjes op de barbecue. Daarmee verpulverden Björn Bouquiaux en Jo Vinck in Oetingen het wereldrecord ‘barbecueën in team’ met liefst tien uur.

Vrije tijd en hobby

“Ik ben hier gewoon dolgelukkig mee”

Bij haar Gooikse supportersclub De Vredespurters werd zaterdag nog eens de polonaise gedanst nadat de winnares van Gooik-Geraardsbergen-Gooik haar eerste Europese wegtitel veroverde. Even lagen de vaderlandsliefde voor Jolien Dhoore en het supportershart voor de Nederlandse in de balans, maar na het zegegebaar werd Vos’ zege unaniem als een Gooikse overwinning verwelkomd. “Ik ben met deze zege gewoon dolgelukkig. Oranje bracht tal van ontsnappingen tot stand. Ik prijs me gelukkig dat ik met de juiste mee glipte”, klonk het opvallend bescheiden. “Het was een vlakke race die door regen en wind lastig werd. Hier wil ik nu wel even van genieten.”

Nieuws

Buurt ziet nieuwe motorcross niet zitten

De ‘cross van Kester’ lokte vorig weekend duizenden motorcrossliefhebbers naar de nieuwe locatie aan de Wijngaardbosstraat in Gooik. De organisatie zag dat het goed was, al zijn enkele buurtbewoners nog niet overtuigd.

Vrije tijd en hobby
Download