Al wie da ni hopt, is...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Grijze parkeervlakte wordt groen dorpsplein

In het dorpscentrum van Gooik komt achter zaal De Vrede een nieuwe parkeerruimte. Die moet tegen het bouwverlof klaar zijn, zodat daarna het dorpsplein aangepakt kan worden.

Vrije tijd en hobby

Veilige natuurverbinding naar Kesterheide op komst

Moeten wandelaars tussen Paddenbroek en de Kesterheide de drukke Ninoofsesteenweg veilig kunnen kruisen door een tunnel of via een brug? De meningen zijn verdeeld.

Nieuws

Totems op dorpspleinen moeten Gooikenaren helpen mee denken

Op het Kerkplein in Oetingen en op het dorpsplein in Leerbeek zijn deze week kijk-totems rechtgezet. Een soort zelfgemaakte infozuilen zeg maar die in grote lijnen vertellen hoe het dorp mogelijk zou kunnen heringericht worden.

Nieuws

Blokspots geopend in kerk, rusthuis, bibs en fuifzaal

Vanaf 21 mei organiseren heel wat gemeenten opnieuw een blokspot in een rustige locatie in hun gemeente. Samen studeren zit in de lift.

Nieuws

Groen pleit voor de ‘Verenigde Gemeenten van het Pajottenland’

Zeven landelijke gemeenten in het Pajottenland (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal zouden meer moeten samenwerken om gemeenschappelijke uitdagingen aan te gaan en kansen te bundelen. Groen pleit om als de ‘Verenigde Gemeenten van het Pajottenland’ samen stappen vooruit te zetten.

Nieuws

Te ijverige klusser maakt kapitale blunder: jeugdhuis meteen dicht

Het jeugdhuis Guuk moest afgelopen weekend meteen de deuren sluiten omwille van stabiliteitsproblemen. Een al te ijverige medewerker van het jeugdhuis haalde bij renovatiewerken een trekanker uit de muur, waardoor de stabiliteit van het gebouw in gevaar kwam.

Vrije tijd en hobby

Meiviering op Kesterheide

Tientallen inwoners uit Kester hielden zondagnamiddag de traditionele meiviering boven op de Kesterheide aan het bekende kruisbeeld. Ze wandelden te voet van aan de kerk tot boven op de Kesterheide, onder begeleiding van de fanfare. Boven aan het kruisbeeld was er een misviering met een prachtig weids uitzicht over de hele regio als decor.

Nieuws

‘Speelnatuur even belangrijk als nieuw kunstgrasveld’

Groen Pajottenland voerde een symbolische actie aan de voetbalsite van VC Strijland in de Wolvenstraat. Ze pleit voor meer speelnatuur en speelbossen in Gooik.

Vrije tijd en hobby

Duoloop blijft succesnummer

Joggingclub Oetingen organiseerde gisteren opnieuw de duoloop door het dorp. Twee lopers vormen een duo dat apart vier kilometer loopt en als afsluiter diezelfde afstand nog eens samen aflegt. Meer dan 120 duo's verschenen aan de start. Vooraf liepen zo’n honderd kinderen hun eigen loop, al dan niet in duo met mama of papa.

Nieuws

Dorpsschool Kester zorgt voor groenere speelplaats

De kinderen van de dorpsschool van Kester werkten een hele week rond natuur op school. Hierbij maakten ze zelf groene hoekjes op de speelplaats met wilgenhutten, een boomstammentheater, een eigen moestuintje voor elke klas, insectenhotelletjes aan de muur en zo meer. En voortaan is ook de stroomvoorziening groen dankzij 25 zonnepanelen op het dak van de kleuterschool. De firma Remitrans schonk de school naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag 7.000 euro om dit duurzaam project te realiseren.

Vrije tijd en hobby
Download