The more the merrier
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Commissie ruilverkaveling buigt zich over negenhonderd bezwaarschriften

Een commissie buigt zich binnenkort over negenhonderd bezwaarschriften die tijdens het openbaar onderzoek in het kader van een mogelijke ruilverkaveling in Gooik werden ingediend. “Het is positief dat mensen hun zeg doen”, reageert CD&V Gooik.

News

Michel Doomst kon eed als nieuwe burgemeester nog niet afleggen

Nadat vorige week al eens een veertigtal burgemeesters uit Vlaams-Brabant de eed aflegden bij gouverneur De Witte, volgen er vandaag 2 januari nog een tiental, waaronder de burgemeesters van Liedekerke en Beersel. Morgen komt Walter Dedoner uit Affligem aan de beurt. Opmerkelijk: in het Pajottenland blijft er naast de burgemeesters uit de faciliteitengemeenten nog een burgemeester over die de eed nog niet kon of mag afleggen. Dit overkomt Michel Doomst, ondertussen al dertig jaar burgemeester van Gooik.

News

Harmonie De Vrede blaast 155 kaarsjes uit

Harmonie De Vrede werd precies 155 jaar geleden opgericht in Gooik. De vereniging is na anderhalve eeuw nog steeds springlevend en bewees dit afgelopen weekeinde met een sprankelend kerstconcert waar naast het grote harmonieorkest ook het jeugdorkest en het juniororkest aantraden. Speciale gast was Gene Thomas. De harmonie beleeft een echte heropleving, onder meer door het succes van zijn dweilorkest de G-Bloezers die bijna wekelijks worden uitgenodigd om voor ambiance te zorgen.

News

Kinderen op de bres voor zieke klasgenoot

De kinderen van het vierde leerjaar van de dorpsschool van Kester organiseerden een hartverwarmende actie voor hun zieke klasgenoot die lijdt aan een zeldzame immunziekte.

News

Speelgoedactie Jong CD&V Gooik was een succes

De 11de speelgoedactie van Jong CD&V Gooik was met meer dan 1.000 ingezamelde stukken een enorm succes. Het speelgoed krijgt een tweede leven bij kansarme kinderen. " We kregen heel veel positieve reacties. De mensen hebben zeer kwaliteitsvol speelgoed ingeleverd. De grote hoeveelheid verzameld speelgoed werd verdeeld onder Huize Terloo in Bellingen, MPI Levenslust in Lennik, Begeleid Wonen Pajottenland in Buizingen en Minor Ndako in Anderlecht. Wij zijn gelukkig dat we voor een warmere Kerst hebben kunnen zorgen voor die kinderen." vertelt Samuel Billens.

News

Pajotse mascotte de steenuil is vogel van het jaar 2019

De steenuil werd door Vogelbescherming Vlaanderen uitgeroepen tot de vogel van het jaar 2019. “Een goede zaak. De steenuil is zowat de mascotte van het Pajottenland”, vindt Alwin Loeckx van het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei.

News

Gooik heeft spaarpot van vier miljoen

Gooik staat er financieel goed voor met een spaarpot van om en bij de vier miljoen euro. De belastingen blijven volgend jaar dan ook ongewijzigd in Gooik. Volgend jaar wil het gemeentebestuur vooral werk maken van de opwaardering van de dorpskernen.

News

G-voetballers bereiden Wereldfspelen voor op Christmas Cup in Gooik

News

Oetingense Toneelvrienden spelen vijf keer voor volle zaal

De Oetingense Toneelvrienden staan in zaal Elckerlyc op de planken met de komedie Veel beterschap op vrijdag 11 januari om 19.30uur, zaterdag 12 januari om 19uur, zondag 13 januari om 18uur, vrijdag 18 januari om 19.30uur en zaterdag 19 januari om 19uur. Wegens groot succes lasten de Toneelvrienden een extra voorstelling in maar nog zitten alle voorstellingen nu al zo goed als vol. Wie nog een ticket wil, moet snel zijn. Met 1.500 toeschouwers wordt dit zowat de grootste culturele voorstelling die ooit in Gooik plaats vond. Info op www.toneeloetingen.be.

News

Warme strijkmarathon van Familiehulp Gooik werd groot succes

De klok rond 24 uur lang onafgebroken strijken met een twintigtal mensen en dit voor het goede doel: dat was de actie die Familiehulp Gooik organiseerde in het kader van de Warmste Week. Het werd een overweldigend succes.

News
Download