60% van je buren komt wekelijks een kijkje nemen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Na 120 jaar valt doek over Het Pajottenland

Na 120 jaar trekt de familie De Knijf de stekker uit het bekende advertentieblad Het Pajottenland. Deze week verschijnt het allerlaatste nummer. Hiermee verdwijnt een bijzondere brok geschiedenis uit Gooik.

Nieuws

Pajotse Warmathon tussen Galmaarden en Gooik

Niet alleen Brussel maar ook Gooik heeft zijn Warmathon. Een initiatief van atletiekclub AC Pajottenland om G-Sport Pajottenland te steunen.

Nieuws

Jong CD&V zamelt speelgoed in voor kinderen in tehuizen

Jong CD&V Gooik slaagde er opnieuw in om een berg speelgoed in te zamelen dat in goede staat is, maar waar niet meer mee gespeeld werd. Het speelgoed werd bezorgd aan Huize Terloo in Bellingen en Levenslust in Lennik. Een deel van het speelgoed schonk Jong CD&V ook aan de actie van Dirk Dermez uit Leerbeek, die speelgoed inzamelde voor de kinderafdeling van het Sint-Mariaziekenhuis in Halle.

Nieuws

Joaquim Vandenheede: “Schitterende ploegprestatie beloond met winst”

FP Halle-Gooik zette in de Bres de topper tegen FT Antwerpen naar zijn hand met 4-2. Met deze overwinning blijft Halle-Gooik het klassement aanvoeren met evenveel punten als Hasselt en drie meer dan Antwerpen, maar de regerende landskampioen is virtueel leider met nog één wedstrijd minder gespeeld.

Nieuws

Toots heeft nu ook een eigen bier: “Het fier en optimistisch, pittig en licht verteerbaar”

Het Pajottenland is opnieuw een streekbier rijker. Nadat het de voorbije zomer al eens voorzichtig werd uitgetest tijdens een pop-up café op het dorpsplein in Gooik, stelde brouwer Koen Goddeau zijn Toots officieel voor aan de bierwereld.

Nieuws

Al 220 inwoners sloten zich aan bij BIN: “Gooik is Chicago niet, maar extra alertheid kan geen kwaad”

In Gooik gaat in januari een eerste Buurtinformatienetwerk van start. Burgers en politie werken via dit netwerk samen om de sociale controle en het veiligheidsgevoel te verhogen. Al 220 Gooikenaren doen mee.

Politie en veiligheid

Jarig Remitrans doet uitzonderlijke gift

Dankzij een gift van het jarige transportbedrijf Remitrans kan de dorpsschool van Kester binnenkort zonnepanelen op zijn dak leggen. Het kreeg hiervoor een cheque van maar liefst 7.000 euro van het bedrijf.

Nieuws

Rotary steunt Rode Kruis

De Rode Kruis-afdeling van Gooik mocht passeren langs de kassa van Rotary Gaasbeek. De serviceclub schonk het Rode kruis een cheque van 1.500 euro. Het was gastspreker Jo Cornu, gewezen CEO van Agfa-Gevaert en van de NMBS, die een goed doel mocht kiezen om het bedrag te schenken.

Nieuws

Speelgoedactie voor kinderen in tehuizen

Jong CD&V Gooik slaagde er opnieuw in om een berg speelgoed in te zamelen dat nog in goede staat is maar waar kinderen niet meer mee spelen. Het speelgoed werd bezorgd aan Huize Terloo in Bellingen en Levenslust in Lennik. Een deel van het speelgoed schonk Jong CD&V ook aan de actie van Dirk Dermez uit Leerbeek die speelgoed inzamelde voor de kinderafdeling van het Sint-Mariaziekenhuis in Halle.

Nieuws

Gooikse scholen steunen vzw Okidoki

Tijdens de Vlaamse Veldloopweek liepen zo'n 500 kinderen van de scholen van Gooik, Strijland, Kester en Oetingen zoveel mogelijk rondjes op de atletiekpiste aan de Koornmolen. Ze lieten zich voor elk rondje sponsoren door familie en sympathisanten. Het geld die de kinderen op die manier samen liepen gaat deels naar de aankoop van nieuw sportmateriaal voor de Gooikse scholen en deels naar telkens een ander goed doel. Dit jaar werd gekozen voor de vzw Tout Bien-Okidoki. Deze vzw begeleidt jongeren en hun familie die worstelen met zelfdoding. Ze konden een cheque van 2.000 euro overhandigen.

Nieuws
Download