Welcome home!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Studiebureaus buigen zich over vraag waar duurzame energie kan in Pajottenland

Waar is het nodig, wenselijk en mogelijk om windmolens, watermolens en andere vormen van hernieuwbare energie te voorzien in het Pajottenland? Een consortium van vier studiebureaus (Ndvr, Lama Landschape Architects, Marco Broekman en Zero Emission Solutions) buigt zich op vraag van de provincie Vlaams-Brabant de komende maanden over deze vraag.

News

Femke en Waldek uit Thuis gooiden Gooikse Parels

Tijdens de Oogstfeesten zakten deze keer de Thuis-acteurs Bart Van Avermaet (Waldek) en Vanya Wellens (Femke) naar Gooik af voor de pareltjesworp. Ze mochten mee de hoogte in, elk op een hoogte werker, om van hieruit honderden chocoladen snoepjes op de grijpgrage massa los te laten. Jan en Eva Walravens uit Kessel-Lo die op bezoek waren bij hun vader en schoonvader in Gooik, vingen het Gouden Hamertje. De Oogstfeesten werden overigens opnieuw een voltreffer met als kers op de taart een sfeervol optreden van de Soulbrothers.

News

Vlaanderen helpt jeugdheem Strijland opknappen

Het jeugdheem in Strijland, waar jeugdgroepen op kamp of op weekeinde kunnen komen, krijgt van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts een som van 7.111 euro om te lokalen te moderniseren en brandveiliger te maken.

News

Dit ‘droomschip’ heeft niet bij iedereen de wind in de zeilen

De Gooikenaren reageren gemengd op de permanente zeilconstructies die de gemeente vorige week op het dorpsplein voor de kerk liet plaatsen. Die reactie variëren van ‘leuk’ en ‘verrassend’ tot ‘lelijk’ en ‘misplaatst’.

News

Thuis-acteurs en Soulbrothers gooien Gooikse pareltjes

15 augustus is in Gooik synoniem voor het jaarlijkse oogstfeest op de vroegere atletiekpiste op de Houteman. De Landelijke Gilde zorgt ook nu voor een mooi programma. Hoogtepunt moet opnieuw de Pareltjesworp worden aan het gemeentehuis om 15.15uur. Deze keer zakken de Thuis-acteurs Femke (Vanya Wellens) en Waldek (Bart van Avermaet) en de Soulbrothers of naar Gooik om vanuit twee kranen de lekkernijen op de menigte los te laten. Vanaf 16.30uur zijn er optredens ind e tent van diezelfde Soulbrothers, The Goddess Girls, Dries uit The Voice, Lindsay en Bram & Lennert.

News

Maatregelen tegen onnodig waterverbruik blijven voorlopig van kracht

De maatregelen tegen onnodig watergebruik die vanaf 25 juli in de provincie Vlaams-Brabant van kracht zijn, worden behouden. De neerslag van afgelopen nacht was onvoldoende om de maatregelen te versoepelen. Dat deelde provinciegouverneur Lodewijk De Witte mee. Dat betekent concreet dat het tot nader orde verboden blijft om leidingwater te gebruiken om auto's tuinen te sproeien en zwembaden te vullen. Water oppompen uit onbevaarbare waterlopen mag niet. De maatregelen blijven in Vlaams-Brabant zeker nog behouden tot volgende week.

News

Kubben moet dorpsgevoel vergroten

Om het buurtgevoel aan te zwengelen, en op algemene vraag na het grote succes van vorig jaar, organiseert de gemeente Gooik samen met vzw Dorp 8 voor de tweede keer de Gooikse Kubb Cup. Straten, verenigingen en buurtcomités vanaf 15 augustus aan het kubben krijgen: dat is het opzet. De teams die het hoogste eindigen in elke reeks, spelen op 23 september op de jaarmarkt de finale. Inschrijven kan tot morgen via koenraad.goddeau@gmail.com of gunther.dewilde@gooik.be.

News

Karo baat sportcafé uit: “Kans die ik niet mocht missen”

Met Karo Vossen (21) heeft sporthal Koornmolen in Gooik een nieuwe uitbater voor het sportcafé. “Toen ik hoorde dat de vorige uitbaters zouden stoppen, heb ik niet lang geaarzeld. Deze kans wilde ik absoluut grijpen.”

News

Aangekondigde snelheidscontroles voor augustus

De politiezone Pajottenland kondigt ook voor de maand augustus een aantal van de geplande snelheidscontroles aan.

Traffic

Bloemenzaad voor Gooikse kinderen

Kinderen die in Gooik naar school gaan, kregen vand e gemeente allemaal een zakje bloemenzaad.Bedoeling is dat de kinderen dit bloemenzaad thuis zaaien zodat er in Gooik heel wat extra bloemenakkers ontstaan. "Dat staat niet alleen mooi. het mengsel bevat veel stuifmeelrijke bloemen die een ideale maaltijd vormen voor onze bijen", aldus schepen Simon De Boeck (CD&V). In Gooik bijt de bijenwerkgroep Bij-een zich al langer vast in het bijenverhaal.

Babysitting
Download