Het is allemaal zo simpel niet
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gooik maakt van Dag van de Jeugdbeweging een heel weekeinde

Gooik telt als kleine plattelandsgemeente maar liefst elf jeugdbewegingen met samen meer dan 600 leden. Gooik draagt zijn jeugdverenigingen diep in het hart. Van de Dag van de Jeugdbeweging maakt de jeugdraad een volledig weekeinde.

Nieuws

“Alles staat nog op een zakdoek”

Kevin Segers kroonde zich tot de derbyheld door Oetingen de nederlaag toe te dienen, maar op Ternat zag hij de leidersplaats door de vingers glippen door een nederlaag.

Nieuws

Bavo een dag burgemeester van Gooik

Zeventienduizend Vlaamse en Brusselse jongeren gingen gisteren eens niet naar school, maar ruilden de schoolbanken een dagje voor een job in een bedrijf, een overheidsinstellingen, winkel of horecazaak. Bavo Destrijcker werd een dagje burgemeester van Gooik.

Nieuws

“In Lissabon wachten straks wereldtoppers”

Vanavond trekt Halle-Gooik naar zijn grote titelrivaal Hasselt. Daags voor die toppers waren alle ogen nog gericht op het Zwitserse Genève voor de loting van de Final 16. Intussen kent de Belgische landskampioen zijn tegenstanders in Uefa Futsal Cup.

Nieuws

Plukvers-workshops doen kinderen fruit eten

De provincie Vlaams-Brabant organiseert deze herfst een workshop rond appels en peren voor kinderen van de lagere scholen.

Nieuws

“We speelden een mindere match”

Govok Gooik hield de volle buit in de Koornmolen, maar coach Chris Segers was niet onverdeeld gelukkig met de geleverde prestatie. “We speelden een mindere match, maar we kwamen er met slechts één verloren set ongeschonden door. Dan moet je tevreden zijn, maar toch ook lessen trekken. Ekeren zette ons onder druk en we sprongen daar niet altijd goed mee om. We moeten beseffen dat we een tandje moeten kunnen bijsteken om nederlagen te vermijden. Na de verloren set nalm Cara Juwet als invaller de ploeg op sleeptouw. We trekken nu naar Asterix Kieldrecht B. We wonnen er voor de beker van België en kennen de tegenstrever, maar dat mag niet averechts werken.”

Nieuws

“Maaroufi een surplus voor de ploeg”

De Oetingse coach Guy Vermoesen liet zondag met veel plezier de rode lantaarn achter in Pamel.

Nieuws

Feest in de Hoezenbroek

De buren van de Hoezenbroekstraat en de Thibautstraat in Strijland organiseerden een buurtfeest. Ze plaatsten een tent midden op straat en staken de barbecue aan maar de sfeer zat er pas helemaal in toen het buurtcomité ook nog een quiz over beide straten en hun bewoners organiseerden. Ondanks het druilerige herfstweer vorige week kwamen 52 buren mee feesten.

Wegen en verkeer

Jules en Simone zestig jaar getrouwd

Jules Appelmans (82) en Simone Van Ecckhoudt (83) vierden hun zestigste huwelijksverjaardag. Ze leerden elkaar kennen op de kermis op de jaarmarkt in Gooik waar ze allebei woonden. Jules werkte vele jaren bij Cöte d'Or in Brussel en Halle, Simonne werkte bij Beka tot ze ziek werd. Ondertussen zorgt Jules al 43 jaar voor zijn echtgenote. Jules en Simone kregen twee kinderen en twee kleinkinderen.

Nieuws

Nazomerwandelingen in Halle

Wandelclub Heidetochten Kester-Gooik organiseert zondag 22 oktober een wandelhappening in Halle. vanuit het Don Bosco-instituut kan men die dag tal van bewegwijzerde wandelingen maken langs trage wegen tussen 6 en 50 kilometer. Starten kan tussen 8uur en 15uur. Alle wandelingen bieden mooie zichten op de Zennevallei met de basiliek als herkenningspunt.

Vrije tijd en hobby
Download