Jouw digitale postbus
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Theater voor jongeren

De vzw On Stage wil deze zomer met jongeren tussen tien en achttien jaar werken aan een creatief theaterexperiment. “Gedurende vijf dagen in de zomervakantie werken we rond het thema ‘ik’”, zegt initiatiefneemster Sophie Verbeke. “Door te brainstormen, te improviseren, te creëren en te filosoferen komen de jongeren tot een eigen muziektheatervoorstelling. Een stuk met zelfgeschreven teksten, vol beelden, muziek en dans. Ieder bepaalt zijn aandeel, alles kan en niets moet.”

Nieuws

Hier ligt de koelste blokspot van het Pajottenland

Blokken bij tropische temperaturen van meer dan 30 graden: duizenden studenten hebben het deze week niet onder de markt om deze examenperiode het hoofd letterlijk en figuurlijk koel te houden.

Nieuws

Twee schilders stellen tentoon in De Cam

Gooikenaar Patrick Jacquemijns stelt twee weekeindes tentoon in de cultuurschiuur van De Cam. Ook zijn vriend en schilder Julien Cochez toont er zijn werk. Men kan er terecht op zaterdag 17 juli, zondag 18 juli, zaterdag 24 juli en zondag 25 juli van 11uur tot 18 uur.Julien Cochez schildert vooral abstract met opvallende kleurvlakken en schriftuur. Patrick Jacquemijns zet eerder het sensuele lijnenspel van vrouwelijke naakten op doek.. Beide kunstenaars zijn tijdens de tentoonstelling doorlopend aanwezig

Nieuws

Hier reed vijftig jaar geleden de laatste tram: “Conducteur stapte soms uit om een pint te drinken”

Precies vijftig jaar geleden denderde de laatste tram over de sporen tussen Leerbeek en Halle. En die tram zorgde voor een apart stukje dorpsleven in de dorpen langs de tramlijn zoals Pepingen.

Wegen en verkeer

Growfunding realiseert twintig Pajotse dromen

Loop je al even rond met een idee om die oude bakoven in de schuur nieuw leven in te blazen? Een boek te schrijven of met je jeugdvereniging eindelijk dat avonturenparcours aan te leggen? Misschien komt hier de ultieme kans, dankzij growfunding.

Nieuws

“Ik trek me op aan de Ardense Pijl”

In Kester reed Mathias Van Lysebeth (19) in de voorwacht van een uitgedund peloton over de streep. Zondag wil de Lembeekse klimmer een goed figuur slaan in de klimklassieker Romsée-Stavelot-Romsée.

Nieuws

Raymond en Irène zestig jaar getrouwd

Raymond Danau (82) en Irene De Loecker (82) uit Kwakenbeek vierden hun diamanten huwelijksverjaardag. Ze leerden elkaar kennen op een nieuwjaarsbal in Leerbeek. Raymond werkte bij de MIVB en Irene als stikster en als poetsvrouw in het Sint-Niklaasinstituut. Ze kregen twee dochters, vijf kleinkinderen en een achterkleinkind. Beiden waren jarenland de spilfiguur van het buurtleven in Kwakenbeek.

Nieuws

Loods ontruimd voor 400 senioren

De arbeiders van de gemeente Gooik kregen er deze week een extra klus bij. Ze ontruimden hun gemeenteloods volledig om er het jaarlijks feest van de seniorenraad te kunnen organiseren. Zo'n 400 Gooikse senioren gaven present voor een sfeervol optreden van Wendy van Wanten, afgewisseld met een clown, een goochelact en dans. Geen enkele ander plek in Gooik is groot genoeg voor zoveel volk.

Nieuws
Download