A second please, patience is a virtue!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Kester wordt archeologisch park

De ruilverkaveling van Gooik zal belangrijke gevolgen hebben voor Kester. Dankzij archeologisch onderzoek dat gebeurde in het voorbereiding van de ruilverkaveling wordt de archeologische waarde van Kester expliciet erkend. Archeologen brachten de voorbije maanden met een bodemscanner de Romeinse vicus in Kester in kaart. De resultaten blijken verbluffend.

News

Ontgravingen op kerkhof Oetingen starten komend voorjaar

In Oetingen verdwijnen meer dan 300 graven omdat de begraafplaats heringericht en gesaneerd wordt. De nabestaanden zijn al geruime tijd op de hoogte van de ontgravingen die in het voorjaar van 2019 van start gaan. Tijdens de werken zal de begraafplaats in Oetingen volledig afgesloten zijn.

News

Grootste ruilverkaveling ooit in Gooik

Alhoewel het ruilen van landbouwkavels tussen landbouwers het hoofddoel blijft van de ruilverkaveling, zijn er ook kansen voor natuur en recreatie.

News

Ontgravingen kerkhof starten dit najaar

News

Twaalf Pajotse gemeenten zijn Straffe Streek-gemeenten

53 van de 65 gemeenten in Vlaams-Brabant kregen het label Straffe Streek-gemeente. Om dit label te verdienen moesten ze bewijzen dat ze streekproducten een warm hart toedragen en streekproducten ook effectief gebruiken en promoten. Streekproducten kunnen een opstap zijn naar lokaal toerisme en recreatie wat de lokale economie stimuleert. van de 53 Straffe Streek-gemeenten in Vlaams-Brabant zijn er twaalf uit het Pajottenland die door de provincie officieel werden gehuldigd: Affligem, Asse, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.

News

Ook wapenstilstand op en rond voetbalvelden in Pajottenland

Het zal dit weekeinde opvallend stil zijn rond heel wat voetbalvelden in de regio Pajottenland. Heel wat clubs houden een Silence Day tijdens jeugdvoetbalwedstrijden waarbij alle verbaal geweld en commentaar aan de zijlijn wordt geweerd.

News

Gooik Mondiaal pakt uit met Wereldweek

Gooik Mondiaal organiseert opnieuw een Wereldweek in Gooik met tal van activiteiten die de blik op de wereld verruimen.

News

Dagelijks 30 snelle bestuurders betrapt in zone 30

Tijdens de eerste helft van dit jaar werden in Halle-Vilvoorde zo’n 5.400 bestuurders betrapt op overdreven snelheid. Dat zijn er 30 per dag en een pak meer dan in 2017.

News

Koorleider en heemkundige Roger Poelaert wint Cultuurparel

Roger Poelaert (78) uit Oetingen kreeg van de Gooikse cultuurraad de Cultuurparel 2018. Tijdens een aperitiefmoment in cultuurschuur De Cam werd het veelzijdige leven van Roger Poelaert in interviewstijl belicht.

News

Meer dan duizend mountainbikers ontdekken Gooik

Meer dan duizend mountainbikers zakten afgelopen weekeinde af naar Gooik voor het Parelweekeinde van de Gooikse Mountainbikeclub. Vrijdagavond namen 260 bikers deel aan de eerste nachtrit. Op zaterdag nam de Gooikse Mountainbikeclub een honderdtal kinderen op sleeptouw door de Gooikse velden en zondag stonden de klassieke Pareltochten op de affiche met uitvalsbasis het jeugdheem Uidekrij.

News
Download