60% of your neighbours view the feed on a weekly base
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Herdenking van gevechten van 18 augustus 1914 in Bunsbeek

Dinsdag 18 augustus 1914 was een snikhete dag, toen op de middag op Schaffelberg in Bunsbeek de strijd losbarstte tussen het Belgische leger en het oprukkende Duitse leger.

News

Diamanten huwelijk voor familie Vertommen uit Wever

Het gemeentebestuur ging Philemon Vertommen (80) en Bertha Van Nerum (79) uit Attenrode-Wever feliciteren met hun 60-jarige huwelijksverjaardag.

News

Gouden huwelijk voor familie Classen uit Bunsbeek

Het gemeentebestuur kon Marcel Classen (77 j) en Hilda Govers (74) uit Bunsbeek feliciteren met hun 50-jarige huwelijksverjaardag.

News

Renovatie in zicht voor kerk waar uurwerk al jaren stil staat

De Vlaamse overheid keurde de premiedossiers goed voor renovatie van de monumentale Sint-Quirinuskerk in Bunsbeek en de Sint-Catharinakerk in Zuurbemde en de kerkhofmuren. “Eindelijk”, zucht Yvette Sterkendries van de Bunsbeekse kerkfabriek.

News

Volksdevotie aan kapel van de Heinkensberg

Op het feest van Onze-Lieve-Vrouw Tenhemelopneming organiseerde het vorig jaar opgerichte processiecomité van Wever de jaarlijkse processie in het dorp.

News

Minder ongevallen na afschaffing voorrang van rechts

Uit cijfers van de politiezone Hageland blijkt dat het aantal ongevallen in Glabbeek is gehalveerd nadat de voorrang van rechts werd afgeschaft. Er waren zeven ongevallen met stoffelijke schade en twee met lichtgewonden, tegenover dertien met stoffelijke schade en zes met gewonden in dezelfde periode van 2017. Op de N29 Tienen-Diest gebeurde de eerste zes maanden van dit jaar zelfs geen enkel ongeval, waar dat vroeger schering en inslag was. Inhaalverbod, rode paaltjes aan kruispunten om rechts inhalen op de pechstrook onmogelijk te maken en meer politietoezicht hebben een positief effect op de veiligheid op de N29. Gemeenteraadslid Simon Vandermeulen (Dorpspartij) kondigt nog meer structurele ingrepen aan voor nog meer veiligheid aan de kruispunten Dries met de Craenenbroekstraat en Torenstraat met de Steenbergestraat.

Traffic
Download