Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Interactieve show voor kinderen in de raadzaal

Pikarnel brengt woensdag 13 december om 15 uur een interactieve, muzische voorstelling voor kleuters en lagere schoolkinderen in de raadzaal van het gemeentehuis. De toegang is gratis. Ouders en grootouders die hun kinderen begeleiden mogen de voorstelling ook bijwonen. Om 16 uur kan iedereen deelnemen aan de opbouw van een oude boekenkerstboom in de bib, onder begeleiding van het bibteam en de leden van het beheersorgaan van de bibliotheek.

Babysit

Zelfgebakken koekjes voor Cliniclowns verkopen

Nell (12) en Nieke (11) Strijkers verkochten samen met Lotte Roosbeek (12) aan de ingang van Delhaize Geetbets zelfgebakken koekjes. Deze warme actie in de bijtende kou werd opgezet ten voordele van de Cliniclowns. Op enkele uren tijd was de voorraad koekjes uitverkocht, goed voor een opbrengst van meer dan 500 euro.

Nieuws

Sinterklaasdrink voor Kom Op Tegen Kanker

In een lekker verwarmde, knusse tent aan de Nieuwdorpstraat vond een Sinterklaasdrink plaats ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. De sfeer was hartelijk. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten genoten er ook van. Meer binnenkort in onze krant Het Nieuwsblad.

Nieuws

Binderveld niet langer onbekend voor Wandelclub SOS

Het naburige Binderveld (Nieuwerkerken) biedt donderdag 26 oktober twee wandelparcours voor Wandelclub SOS. De deelnemers verzamelen voor het kasteel in de Molenstraat, gelegen op 100 m van de kerk. Het vertrek is gepland om 13.30 uur. Op het menu een wandeling van 6 km en een tocht van 10,5 km.

Vrije tijd en hobby

Elvis The King (A)live in De Markthallen

De inwoners van Geetbets kunnen dankzij de intergemeentelijke cultuurcheque weer goedkoper naar een avondvoorstelling in gemeenschapscentrum De Markthallen Herk-de-Stad. Zaterdag 21 oktober kan iedereen in het GC genieten van de grootste Elvis-hits.

Nieuws

Wandelen in Kortenaken

Wandelclub SOS wandelt donderdag 19 oktober in Kortenaken. Deelnemers verzamelen aan de kerk (Dorpsplein) en vertrekken om 13.30 uur voor begeleide wandelingen van 5,9 of 10,3 km. De uitgestippelde wandelingen kan men vinden op de site ‘Routeyou’ op de locatie van SOS: wandelclubsos@gmail.com, paswoord ‘samenopstap’.

Vrije tijd en hobby

Kinderopvang Te Velde Hogen blij met nieuw speelgoed

Naar aanleiding van de 'Dag van de Kinderbegeleider' mochten ook de begeleiders van IBO Te Velde Hogen op kosten van de gemeente Geetbets voor 100 euro nieuw speelgoed en interieurspullen aankopen in Ikea Hasselt. Na aankomst stelden de begeleiders alles graag op, samen met de kinderen van de opvang (foto's). Begeleiders, kinderen en schooldirectrice Martine Rutten zijn erg blij met het initiatief van het gemeentebestuur van Geetbets. Ook IBO Hupsakee Geetbets en IBO Schuifaf Rummen kochten voor hetzelfde bedrag nieuw speelgoed en interieurbenodigdheden aan, gefinancieerd door het gemeentebestuur.

Nieuws

Origineel bedankje voor voor- en naschoolse begeleiding

Naar aanleiding van de 'Dag van de kinderbegeleider' zette het college de kinderbegeleidsters van de buitenschoolse kinderopvang in de kijker. Alle begeleidsters kregen een afwasbare tattoo en een lunch, naast een dagje shoppen voor de locaties.

Nieuws

Dagje shoppen en tattoo op kosten van de gemeente

Naar aanleiding van de ‘Dag van de Kinderbegeleider’ gisteren heeft het schepencollege van Geetbets de kinderbegeleidsters van de buitenschoolse kinderopvang in de kijker. Alle begeleidsters kregen een afwasbare tattoo en een lunch, naast een dagje shoppen voor de vestigingen.

Vrije tijd en hobby

Onderbroken Biesemstraat herdoopt tot 'Biezenstraat'

Momenteel worden gescheiden riolering en een nieuw wegdek met fietspaden gelegd in de Rummense Biesemstraat. Het kruispunt Biesemstraat-Ketelstraat-Warande-Kasteellaan is sinds 9 oktober helemaal afgesloten. De aannemer plaatste een bord om de weggebruikers duidelijk te maken dat de Biesemstraat bereikbaar is langs een wegomlegging. Maar de naam 'Biesemstraat' werd op het oranje bord vervangen door 'Biezenstraat', wat haast hetzelfde klinkt, maar 'een allergische reactie' bij de gps veroorzaakt.

Wegen en verkeer
Download