Who took my badjas?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Landelijke Gilde Geetbets-Rummen en Bedrijfsgilde Geetbets-Zoutleeuw organiseren voordracht met weerman Hugo Mathues

In Het Buurthuis in Grazen (Vijverstraat 37 A) geeft weerman Hugo Mathues (Ransberg) woensdag 7 maart een interessante voordracht rond het weer en weersvoorspellingen. Dit op uitnodiging van de Landelijke Gilde Geetbets-Rummen en de Bedrijfsgilde Geetbets-Zoutleeuw. Iedereen is welkom, maar niet-leden betalen 13 euro en worden zo lid van de Landelijke Gilden tot 2019. Leden hebben gratis toegang.

Nieuws

Kiennamiddag voor Thomas Houben

In de Amandinazaal in Schakkebroek (Schoolstraat 35) vindt zondag 25 februari vanaf 14.30 een kiennamiddag plaats ten voordele van Thomas Houben. Thomas lijdt aan het MECP2 Duplicatiesyndroom en is op zoek naar een geschikte en aangepaste auto om vervoerd te kunnen worden zonder zijn rolstoel te moeten verlaten. Meer info: 0495-12.29.94.

Nieuws

Met nieuwe fiets naar huis na burgemeestersbal

André Cloes en Annie Peetermans uit Geetbets trokken naar het jaarlijkse bal van burgemeester en schepenen in Linter. Gewoon om van de gezelligheid te proeven die hun zoon, dj Renier, teweegbracht met zijn muziek. Groot was de verbazing toen het koppel de hoofdprijs van de gratis tombola won: een eigentijdse fiets.

Nieuws

Niet elke hond houdt van Mathieu Van der Poel

Net als een rits andere sterren en bekende personen maakt ook supertalent in het veldrijden Mathieu Van der Poel deel uit van de'Walk of Fame' van 'De Ideale Wereld' (VIER) langs het toeristische fietspad De IJzerenweg aan het Stationsplein in Geetbets. Tijdens een wandeling langs die Walk of Fame stelden we vast dat niet alle honden (of hun baasje) evenveel respect hebben/heeft voor Mathieu.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

“Sinds enkele weken zijn we op toerental”

De derby met Rummen zorgt altijd voor vuurwerk. Opvallende figuur is diepe spits Jelle Deflem (23): hij scoorde al 30 keer. “Zowel met de voet als met het hoofd”, zegt Jelle. “Ik meet 1,87m en heb om te koppen mijn lengte mee. Vorig seizoen was ik nog bij het Limburgse Halen in tweede provinciale. Soms stond ik in de basis en soms op de bank, maar scoren deed ik daar ook. Op dit lager niveau is scoren makkelijker. De winterstop haalde ons uit het ritme. Pas sinds een drie weken zijn we op toerental. Gezien we moeten achtervolgen is een overwinning altijd een goede zaak. Hopelijk een topper met beter voetbal dan in de heenronde, toen we met 1-2 wonnen.”

Nieuws

Gedichtenwedstrijd wacht op meer inzendingen

Het Feestcomité Grazen organiseert naar aanleiding van ‘800 jaar Grazen’ een gedichtenwedstrijd. Het winnende gedicht wordt eind juni bekendgemaakt en krijgt een plekje op de Gedichtenroute aan de Sint-Annakapel. Het aantal ingezonden gedichten is momenteel zeer klein. Daarom wordt de uiterste inzendingsdatum verlegd naar 15 mei. Voor de receptie rond ‘800 jaar Grazen’ (foto) daagden wel heel wat deelnemers op.

Nieuws

Parochiekoren werken samen tijdens plechtigheden

Niet alleen hebben de parochiegemeenschappen last van leeglopende kerken, ook het in stand houden van parochiekoren verloopt bijzonder moeilijk. In de federatie Zoutleeuw-Geetbets komen de parochiekoren elkaar te hulp (foto), vooral voor het opluisteren van plechtigheden, zoals de nationale feestdag en de Dag van de Dynastie. Tijdens die plechtigheden wordt onder meer het Te Deum uitgevoerd.

Nieuws

SP.A en inwoners sluiten zich aan bij Burgerbeweging

De omzendbrief over de oprichting van een Burgerbeweging slaat volgens initiatiefnemer en gemeenteraadsvoorzitter Jean-Pierre Nijns (SP.A) goed aan bij de bevolking.

Nieuws

Alle wegen leiden naar… Hogen

Het gezegde ‘Alle wegen leiden naar Rome’ behoort tot de geschiedenis. Het bewijs hangt in het gerenoveerde Parochiecentrum van Hogen (Geetbets), in de vorm van een muurschilderij waarop Hogen centraal staat tussen vijf Europese hoofdsteden. Ook de afstand tussen die hoofdsteden en Hogen is netjes te lezen. Geboren Hogenaars Gerda Evraerts, Josée Mathues en René Beelen zijn heel fier.

Nieuws

Hupsakee boven op Junior Getequiz

Vrije basisschool Hupsakee Geetbets veroverde met ‘De bende van Piet’ en ‘Green Apples’ de eerste en de derde plaats tijdens de Junior Getequiz in het Parochiecentrum van Hogen (Geetbets). Voor vrije basisschool De Knipoog Rummen was zilver weggelegd met ‘De Knipperlichten’. De cultuurraad organiseerde de quiz met samenstellers Guy Leus en Chris Baillien op het voorplan.

Nieuws
Download