Hoplr is a private initiative that is initiated by neighbourhood residents
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Marktkramers laten Feestmarkt links liggen

Ondanks de inspanningen van B-Events, de horeca, de handelaars en het gemeentebestuur vonden de marktkramers niet de weg naar de jaarlijkse Feestmarkt van ‘Bets kermis’. Maar dat lieten de kermisgangers zich niet aan het hart komen. Rockousticks van Betsenaar Tom Grouwels schitterde op het podium, een veelbelovende lasershow ontgoochelde door gebrek aan een goede locatie.

News

Marktkramers laten jaarlijkse Feestmarkt links liggen

Ondanks de inspanningen van B-Events, de horeca, de handelaars én het gemeentebestuur vonden de marktkramers de weg niet naar de jaarlijkse Feestmarkt ter gelegenheid van Bets kermis. Maar dat lieten de kermisgangers niet aan hun hart komen. Rockousticks van Betsenaar Tom Grouwels schitterde op het podium van B-Events. Een veelbelovende lasershow ontgoochelde door gebrek aan een goede locatie.

News

Bets viert vijf dagen kermis

Bets kermis start zaterdag 18 augustus om 17 uur met de traditionele Feestmarkt in het centrum van het dorp. De liefhebbers van 'brassen terrassen' komen weer ongetwijfeld aan hun trekken tot in de vroege uurtjes. Maar de kermis houdt veel meer in. Zo wordt er veel aandacht besteed aan muziek en humor. Café De Witte van Tilles aan de Steenstraat neemt al een pre-start vrijdag 17 augustus met karaoke en DJ Carmen.

Leisure and hobby

Deze familie zit bijna 100 jaar in de gemeenteraad en wil er nog zes jaar bij doen

De familie Lassaut is geen onbekende in Geetbets. Meer nog, al sinds 1927 zit de familie Lassaut, met een onderbreking van zes jaar, in de gemeenteraad. Huidig schepen Rik Lassaut (DNA) wil daar nog eens zes jaar aanbreien, daarvoor rekent hij op zijn broer Pierre. Maar dat is niet de enige verrassing. DNA schuift nieuwkomer Tony Reniers uit Geetbets naar voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Leisure and hobby

Nieuwe peer als antwoord op Ruslandcrisis

Met de QTee-peer brengt Woutersfruit uit Rummen een nieuwe perenvariëteit op de markt. Met het gebloste perenras willen de fruittelers een oplossing voor de Ruslandcrisis bieden. Met de peer kunnen nieuwe markten worden bereikt.

News

Nieuwe theatergroep 'Grazense Gasten' zoekt acteurs

Wie wat voelt voor acteren en tussen 8 en 25 jaar jong is, kan zaterdag 11 augustus tussen 14 en 17 uur terecht in Het Buurthuis Grazen aan de Vijverstraat 37 A in Grazen. Regisseur-acteur Yorgo Fontaine uit Drieslinter wacht iedereen op en stelt de werking voor van de nieuwe theatergroep de 'Grazense Gasten'. Meer info via grazen@apa-vzw.com of 0474-63.27.83.

News

Tweede weigering voor groter varkensbedrijf

Varkensbedrijf Top uit Halen mag niet uitbreiden. De bestendige deputatie van Limburg heeft de aanvraag voor een omgevingsvergunning geweigerd.

News

Groen licht voor appartementen na jaren wachten op vonnis

De bouw van achttien appartementen aan de Pastorijweg, een straat die de Ketelstraat met de Persoonstraat verbindt, schiet flink op. Het was vier jaar wachten op groen licht voor het project. Dat werd aan de Raad voor Vergunningsbetwistingen voorgelegd. “Residentie De Philippepoort is een landelijk nieuwbouwproject, zeer rustig gelegen en kortbij het centrum van Rummen, met een vlotte verbinding naar de E313”, zegt Stefan Severijns, bouwheer en zaakvoerder van BRX Vastgoed in Lummen. De naam verwijst naar de Philippebeek, die in de buurt van de Pastorijweg loopt. “De residentie telt achttien appartementen, verdeeld over vier gescheiden blokken, elk met een ondergrondse parkeerplaats. Ook worden achttien buitenparkeerplaatsen aangelegd. Momenteel zijn twee blokken opgetrokken en is blok drie aan de beurt.” Alle appartementen beschikken over vloerverwarming en een warmtepomp. Kopers hebben inspraak in de afwerking van vloer, tegels, keuken en badkamer. De prijs van de appartementen varieert tussen 172.500 en 206.000 euro, exclusief kosten.

Leisure and hobby

FC Geetbets houdt mosseldag

Voetbalclub FC Geetbets houdt woensdag 15 augustus een mosseldag in haar kantine aan de Ganzeweg in Geetbets. Naast mosselen zijn er ook kipfilets en curryworsten te verkrijgen met friet of brood tussen 12 en 18 uur. Inschrijven voor 12 augustus bij Roland Morren (0476-72.64.66) of Benny Munten (0496-55.33.12).

News

Lichtjes in plaats van kampvuur op zomerkamp

Chiro Hogen trok naar Eupen voor haar jaarlijkse tiendaagse zomerkamp. Een vijftigtal kinderen nam deel. Op het programma stond onder meer lasershooten, op tweedaagse naar Maastricht, karaoke, verkoelen in een zwembad en het bouwen van een glijbaan. Omwille van de droogte mocht geen kampvuur aangestoken worden. Er werden dan maar lichtjes ingezet om 's avonds sfeer te maken, met succes.

Leisure and hobby
Download