Jouw feedback is altijd welkom!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Paardenmarkt definitief van kermisaffiche

De eeuwenoude paardenmarkt van Rummen verdwijnt definitief van de kermisaffiche. De paardenhandelaars tonen geen interesse meer.

Nieuws

Sven Moris komt aan de oppervlakte: “Hopen op een sterk competitieslot”

Sven Moris uit Begijnendijk speelde in de slotkilometer in Geetbets alles of niets, maar een eerste zege werd het niet. De 31-jarige eliterenner zonder contract werd uiteindelijk derde, maar maalde hierom niet. Hij hoopt nu om de lijn door te trekken.

Nieuws

Nils Francen wint afgescheiden dorpelingenkoers

Voor de dorpelingenkoers naar aanleiding van Bets kermis boden zich 73 fietsfanaten aan. Nils Francen won na 15 ronden en een geanimeerde wedstrijd afgescheiden het pleit. Voor de tweede plaats haalde Joeri Bueken het voor Tim Vandendijck. De dorpelingenkoers genoot grote belangstelling en zorgde voor een leuke sfeer.

Vrije tijd en hobby

Robin Mertens wint vlot in de sprint in Geetbets

Al in de eerste kilometers in Geetbets zonderden zeven renners zich af uit het peloton van 35. In de vuurlinie: streekrenner Matti Helminen, Joachim Vanreyten, Robin Mertens,n Sven Noels, Sven Moris, Ross Lamb en Ruben Wouters. Die laatste viel weg. Hun bonus bedroeg maximaal 50 seconden. Zeven renners gingen in de achtervolging en met nog drie van de 14 ronden voor de boeg sloten Guy Van Broekhoven en Commeyne eerst aan.

Nieuws

Robin Mertens wint 61ste Grote Geteprijs

De 61ste Grote Geteprijs voor Elite Zonder Contract en Beloften werd in de spurt gewonnen door Zandhovenaar Robin Mertens van het Prorace Cycling Team. Voor de jaarlijkse kermiswedstrijd boden zich 35 deelnemers aan. Het werd een geanimeerde koers waarvan zes koplopers een groot gedeelte voor hun rekening namen. Ze haalden een maximumvoorsprong van 50 seconden, maar werden ingehaald door een groepje achtervolgers. Uiteindelijk werd aan het einde van de veertiende ronde, na 119 km, gespurt voor de overwinning. Robin Mertens toonde zich de sterkste en kreeg van bloemenmeisje Lena Munten de overwinningsruiker.

Nieuws

Drie dagen in de ban van de koers

Maandag 21 augustus begint het drieluiik van wielerwedstrijden met de Grote Geteprijs voor Elite zonder contract en Beloften om 16 uur. Dinsdag om 18 uur komen de dorpelingen aan de start voor hun jaarlijkse kermiswielerwedstrijd. Woensdag is het de beurt aan de juinioren om 18 uur voor hun Grote Geteprijs.

Nieuws

Gemeenteraadszitting op donderdag

De gemeenteraad vergadert uitzonderlijk op donderdag 24 augustus om 20 uur, naar aanleiding van de lokale kermissen. Op de agenda onder meer de organisatie van een wekelijkse markt, de gezamenlijke aankoop van aardgas en elektriciteit door de gemeenten en aanpassingen wat de voorrang van rechts betreft.

Nieuws

Bets kermis rekent op goed weer

Vzw B-Events rekent op goed weer voor haar goedgevuld kermisprogramma op 19 en 20 augustus. Zaterdag toont de affiche vanaf 18 uur Bets Zingt, The Stardancers & Stardiva's, het zangduo Jens & Jonathan, Delano Donders (Voice Kids) en The Kräkers. Zondag 20 augustus kan je vanaf 18 uur genieten van Funky D en Domino. Maandag 21 augustus staat in het teken van de Grote Geteprijs voor Elite zonder Contract. Parkeren kan je op en grote parking aan de Kasteellaan richting Halen.

Vrije tijd en hobby

SOS wandelt in Wijer en Kozen

Wandelclub SOS wandelt donderdag 17 augustus door Wijer en Kozen. Samenkomst op de parking tegenover de Marialaan (kort bij de kerk).Om 13.30 uur vertrekken de deelnemers voor wandelingen van 5,5 of 10 km.

Vrije tijd en hobby

SOS wandelt in Bolderberg

Wandelclub Samen Op Stap SOS wandelt donderdag 10 augustus in het mooie Bolderberg. Wandelclub ‘De Rakkers’ stippelde prachtige, afzonderlijke wandellussen uit van 3, 6 en 9 km, die vlot gecombineerd kunnen worden.

Nieuws
Download