Welcome in the neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Seniorennamiddag in GOC Pax Rummen

De seniorenraad en het OCMW van Geetbets bieden de senioren donderdag 22 november om 12 uur een leuk programma. Er zijn nog steeds kaarten verkrijgbaar aan het onthaal van AC Den Molenkouter en bij de lokale seniorenverenigingen.

News

Barry Steele laat Roy Orbison opnieuw leven

Barry Steele and Friends brengen donderdag 15 november om 20.15 uur The Roy Orbison Story in gemeenschapscentrum De Markthallen Herk-de-Stad. Wereldhits 'Only the Lonely', 'Crying', Pretty Woman', In Dreams' en 'Blue Velvet' voeren de toeschouwers naar de jaren '60 en '70 dankzij een van de beste Roy Orbison-tributezangers uit het Verenigd Koninkrijk. Inwoners van Geetbets konnen ook voor dit optreden gebruik maken van hun intergemeentelijke cultuurcheques. Intussen zijn alle kaarten de deur uit en wordt het een spetterend optreden voor een vol huis.

News

Wapenstilstand onder dreigende hemel

De Wapenstilstandviering 2018 stond zoals in heel de wereld, in het teken van 100 jaar einde WO I. Het Belgisch volkslied klonk 'te vroeg' aan het oorlogsmonument in Rummen, waardoor het 'Te Velde' achterna kwam gehuppeld. Op het Stationsplein in Geetbets was het Belgisch Volkslied dan weer 'spoorloos' en de bij officiële gelegenheden verplicht te spelen 'Vlaamse Leeuw', het tweede erkende nationale volkslied voor Vlaanderen, klauwde alleen in de Sint-Pauluskerk, aan het einde van het Te Deum.

News

“De directie moet zwichten, we gaan door tot onze eisen ingewilligd worden”

Op tal van plaatsen legden de postbodes vrijdagochtend het werk neer. Ook de mensen van verdeelcentrum Geetbets-Kortenaken staakten uit onvrede over de te hoge werkdruk en de niet-betaalde overuren. Algemeen secretaris ACOD Post Jean-Pierre Nyns kwam de stakers een hart onder de riem steken.

News

Stakende postbodes krijgen bezoek van algemeen secretaris ACOD Post Jean-Pierre Nyns

De postbodes van Geetbets - een twintigtal in het totaal - legden deze morgen het werk neer en bouwden een stakerspiket op aan het postkantoor in Geetbets. De onvrede over de werkdruk en de niet-betaalde overuren is bijzonder groot. Algemeen secretaris ACOD Post Jean-Pierre Nyns kwam in bedekte termen de stakers inlichten over de stand van zaken wat de onderhandelingen tussen vakbonden en directie van Bpost betreft. Meer daarover in de zaterdageditie van Het Nieuwsblad.

News

Koopwoningen Kerselant opgeleverd met een jaar vertraging

Met een jaar vertraging werden de veertien koopwoningen van de nieuwe sociale wijk Kerselant opgeleverd.

News

Marcel (86) is al zeventig jaar steenkapper en maakt op eigen initiatief een monument om het einde van de Eerste Wereldoorlog te herdenken

De 86-jarige steenkapper Marcel Clemens maakte op eigen initiatief een herdenkingsmonument ‘met helm’ naar aanleiding van 100 jaar einde WO I. “Ik kon het niet meer aanzien dat buurgemeenten wel konden pronken met een kunstwerk om de Groote Oorlog te herdenken.”

News

Gratis Vredesconcert met Brassband Haspengouw

De Brassband Haspengouw, met zetel in Rummen, geeft zaterdag 10 november om 20 uur een gratis Vredesconcert in de Sint-Elisabethkapel aan de Prins Leopoldplaats in Zoutleeuw-centrum. Dit onder leiding van Léon Pétré en naar aanleiding van 100 jaar einde WO I. Na het concert wordt een receptie aangeboden in de gaanderij van de naastgelegen OCMW-gebouwen.

News

Wandelclub SOS trekt door Ransberg

Na een onderbreking van een week en een fijne nazomer trekt Wandelclub SOS donderdag 8 november weer op pad. Samenkomst aan de kerk van Ransberg in de Dorpsstraat. De wandelingen van 5,6 en 9,8 km starten om 13.30 uur.

News

Kerstbomenverkoop voor jeugdwerking SK Rummen

Wie een 'levende' kerstboom aan huis wil geleverd krijgen en daarbij graag de jeugdwerking van voetbalclub SK Rummen steunt, kan voor 30 november een bestelling doen bij onder meer jeugdcoördinator David Christiaens (0497-46.02.70) of Joeri Janssens ('t Ketelke - 0497-22.12.23). De diverse prijzen van de kerstbomen (Nordmann en Zilverden) zijn terug te vinden op een folder dat bedeeld werd in onder meer de gemeente Geetbets. Zaterdag 12 januari 2019 vindt vervolgens een kerstboomverbranding plaats vanaf 17.30 uur op het Warandeveld, omkaderd door tal van activiteiten, waaronder een zaklampentocht.

News
Download