Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Monnikenmarkt in domein Monnikenhof

In domein Het Monnikenhof van Vlierbeek vindt zondag 25 juni vanaf 10 uur een 'veredelde' rommelmarkt plaats met gratis toegang. Heel wat curiosa worden tegen een prijsje aangeboden.

Rommelmarkt

High Street Festival aan basisschool Te Velde in de Hogenstraat

Na 'The Old Street' (Oudestraat), waar Studio Old Street gevestigd is, krijgt Geetbets met The High Street (Hogenstraat) er nog een 'Engelstalige straatnaam bij'. zondag 25 juni vanaf 15 uur vindt daar ter hoogte van de vrije basisschool Te Velde het High Street Festival plaats, een schoolfeest in een andere vorm omwille van de bouwwerken ter plaatse.

Wegen en verkeer

Brassband viert veertigste verjaardag

Brass Band Haspengouw, in 1977 ontstaan uit Fanfare Sint-Cecilia Rummen, viert dit jaar haar veertigste verjaardag. De band werd onder impuls van trompettist Léon Pétré opgericht. Hij staat nog steeds aan de leiding. Het orkest kent internationale faam.

Nieuws

Altijd vakantie in de tuin van Suzanne en Jozef

De tuin van Suzanne Beelen en Jozef Mellaerts aan de Kiezelstraat 5 in Drieslinter is een parel die je moet gezien hebben. Zondag 25 juni kan je er vanaf 10 uur terecht. Tuin, bosje en woonhuis zijn de grote onderdelen van het 70 are groot perceel. De tuin heeft een knappe constructie, met tal van gezellige hoekjes door integratie van diverse elementen. Een pronkstuk waar 25 jaar aan gewerkt werd.

Nieuws

Provincie huldigt 35 diervriendelijke gemeenten

De provincie Vlaams-Brabant reikte woensdag 21 juni het nieuwe label ‘Diervriendelijke gemeente’ uit aan 35 Vlaams-Brabantse gemeenten, waaronder de gemeenten Geetbets en Linter.

Nieuws

Al zeven jaar wegwerkzaamheden en nog meer werken zijn op komst

Geetbets en de deelgemeenten worden al enkele jaren getroffen door wegenwerken. Het goede nieuws is dat de rioleringswerken van Aquafin in de Leeuwbeekstraat in Rummen in september worden afgerond. Daarna wordt de volgende werf in de Biesemstraat opgestart.

Wegen en verkeer

Grazen viert kermis

Het Feestcomité Grazen biedt een driedaags kermisprogramma aan. Vrijdag 23 juni om 18 uur start het kermisweekend met een 'Stratenpetanquetornooi' op het Dorpsplein. Daags nadien wordt het lekker terrassen vanaf 14 uur aan Het Buurthuis, waar om 19.30 uur een kermisbingo plaatsvindt. Kermiszondag wordt het terrassen aan Het Buurthuis om 18 uur verlengd met een kermisbarbecue.

Vrije tijd en hobby

12 jaar gevorderd voor mislukte huurmoord

Het openbaar ministerie heeft zopas in de Hasseltse correctionele rechtbank 12 jaar cel gevorderd tegen de 70-jarige André V. uit Geetbets. In december 2015 had zijn toenmalige vrouw moeten omkomen bij een huurmoord in Koersel-Beringen. De schilder en notoir playboy had er 30.000 euro voor over om het 25 jaar jonger doelwit af te laten maken tijdens een zogenaamde roofoverval in haar woning.

Politie en veiligheid
Download