Check het uit gasten!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vijf bestuurder die teveel dronken tegen de lamp

De politiezone Pajottenland organiseerde afgelopen vrijdag tussen 16uur en 24uur een grootschalige verkeersactie. Er werden hoofdzakelijk alcoholcontroles gehouden.De politie zette hiervoor vijftien politiemensen in.De controles gebeurden op verschillende plaatsen in Pepingen, Herne en Galmaarden.Er werden vrijdagavond in totaal 488 bestuurders gecontroleerd. Vijf bestuurders bleken onder invloed van alcohol. Drie van hen kregen zes uur rijverbod en twee anderen kregen drie uur rijverbod opgelegd. Er werd ook een auto getakeld omdat deze niet verzekerd bleek en er werden in totaal negen processen-verbaal van waarschuwing opgesteld. De politie trof tijdens de controles ook een geseinde persoon aan.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Kinderen rollen Pauwelbroodjes

In de zaal van café Sint-Paulus in Galmaarden zijn enkele duizenden roggebroodjes gerold door een 35-tal kindjes, hun ouders en de Pauwelbende. Die broodjes - die volgens een oude legende geluk brengen - zullen worden gebruikt tijdens het grote Pauwelfeest op 28 januari. “Hoe meer kinderen we kunnen betrekken bij dit gebeuren, hoe beter. Dit mag niet verloren gaan”, zegt Pauwel Dimitri.

Nieuws

“Soms met slechts acht man trainen”

Galmaarden speelt halfweg de competitie in de thuiswedstrijd tegen Zuun al zijn laatste troeven uit in de titelstrijd en dat vindt Nino Van Der Putten ronduit ontgoochelend. “Intrinsiek beschikken we nochtans over een spelerskern met voldoende potentieel om mee te strijden voor de titel. Indien iedereen alles uit de kast zou halen, zag ons klassement er ongetwijfeld rooskleuriger uit. Soms moeten we met slechts acht man trainen omdat tal van spelers wegens diverse redenen verstek geven. Dat wreekt zich op zondag. Ik steun coach Georges Bellemans dat wie niet traint op de bank wordt gezet. Wanneer die spelers dan hun kat sturen, is dat een brug te ver.”

Nieuws

Brabants trekpaard erkend als cultureel erfgoed

Het Brabants trekpaard is officieel erkend als Vlaams immaterieel cultureel erfgoed. “Deze stoere dieren imponeren en blijven mensen op de been brengen”, zegt minister van Cultuur Sven Gatz.

Nieuws

“In de Flietermolen kan authentiek volkorenmeel niet ontbreken”

Nog 10 dagen heeft de coöperatie cbva Flietermolen om via een crowdfunding 2.785 euro in te zamelen voor de aankoop van twee maalstenen. Daarmee kan ook volkorenmeel worden aangeboden. “We willen bereiken dat ons project ook door de gemeenschap wordt gedragen”, zegt Katrien Quisthoudt.

Nieuws

Ook Vollezele is blij met de erkenning

Schepen van Erfgoed Ludo Persoons (CD&V) is enthousiast: “Dit is een mooie erkenning voor onze jarenlange inzet in Vollezele, de bakermat van het Brabants trekpaard.”

Nieuws

“In zo'n ambachtelijke molen als de Flietermolen kan authentiek volkorenmeel niet ontbreken”

Nog 10 dagen heeft de coöperatie cbva Flietermolen om via een crowdfunding 2.785 euro in te zamelen voor de aankoop van twee maalstenen. Daarmee kan ook volkorenmeel worden aangeboden. “Met de crowdfunding willen we bereiken dat ons project ook door de gemeenschap wordt gedragen”, zegt Katrien Quisthoudt.

Nieuws

Pauwel rijdt met bende en kar naar Heetveldemolen

Zaterdag trok de kersverse Pauwel Dimitri Rooselaers en zijn bendeleden met de sledde door de straten van de gemeente naar de Heetveldemolen in Tollembeek. Daar brengen ze volgens de traditie de rogge heen, die daar zal worden vermalen tot meel. Daar worden roggebroodjes van gemaakt voor de Pauwelviering. Dat grote Pauwelfeest vindt plaats op zondag 25 januari.

Nieuws

“Hopelijk zijn we nu gelanceerd”

Wouter Bellemans stelde de zege veilig met een omstreden treffer. “Hopelijk zijn we nu gelanceerd. Borchtlombeek is al jarenlang ons zwarte beest. Dat hebben we nu dus getemd via een verdiende zege. De eerste plaats lijkt weg, maar de tweede stek blijft mogelijk. Vorig seizoen strandden we op één punt van promotie. Jammer, want Galmaarden hoort toch wel in tweede provinciale thuis. Ik ben hier aan mijn zesde seizoen bezig en ben een clubspeler. Zo tekende ik een plan uit voor de Galmaardense jeugdwerking. Je bent evenwel nooit sant in eigen land. Ik voel niet altijd de juiste waardering en voel me dan ook gecharmeerd door de interesse van andere clubs.”

Nieuws

“Een afgekeurde treffer en goal met de hand”

Coach Jeroen Stas had het moeilijk om de nederlaag op Galmaarden te accepteren. “We begonnen goed aan de wedstrijd tot een foutje in de defensie werd afgestraft. We klommen langszij nadat de thuisdoelman een bal loste, maar tot onze consternatie werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel. Nadien gaven we nauwelijks kansen weg tot we helemaal genekt werden toen een bal met de hand in doel werd geslagen. Een afgekeurde treffer en een tegengoal met de hand werden ons dus fataal waarna Nabil Chemali ook nog eens de paal trof. Ik ben tevreden over het geleverde spel, maar met een trip naar Wemmel staan we opnieuw voor een loodzware klus.”

Nieuws
Download