Geen paniek, ‘t is maar chaos!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Positieve reacties op hertekend parcours Omloop

Niets anders dan positieve reacties zowel in Galmaarden, Ninove als Geraardsbergen over de hertekening van het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad. “De pijnlijke bladzijden uit het verleden slaan we nu definitief om.”

Nieuws

Oude finale van Ronde brengt heel wat nostalgie met zich mee

Niets anders dan positieve reacties zowel in Ninove, Geraardsbergen als Galmaarden over de hertekening van het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad. “De pijnlijke bladzijden uit het verleden slaan we nu definitief om.”

Nieuws

“Vooraf tekende ik hier voor”

Europees veldritkampioen Toon Aerts boekte in Oetingen zijn eerste overwinning op de weg. Tien jaar na zijn Telenet-Fidea-ploegleider Sven Nys triomfeerde Aerts in de IWT. Tom Timmermans (Van Eyck Sport) verraste met een vierde plaats.

Nieuws

“Die vijftien was er te veel aan”

De vrees van Yves Felix is ook waarheid gebleken. Galmaarden mag de halve finales van de Beker van België in Acoz vergeten. “Hamme Zogge voert met Terjoden niet voor niks een strijd voor de titel en dat was duidelijk te merken”, zegt de coach van Galmaarden. “Een fervente aanhang, de jeugdige Verkoelen die in zijn dagje was en de ervaring van het duo Wielandt-Van Duysen gaven de Oost-Vlamingen een extra boost. Het was echter vooral de vijftien meer die ons parten speelde. Veel spelen eindigden op 40-40 en op een bepaald ogenblik stond het 9-8, maar uiteindelijk trok de thuisploeg toch het laken verdiend naar zijn kant.”

Nieuws

Trek met Vlieg eropuit in het hele Pajottenland

Is het Pajottenland voor je kinderen een onbekend gebied of wil je een leuke uitstap doen? Neem deel aan de zoektocht naar de schatkisten van Vlieg.

Nieuws

“Ik brak helaas op de laatste klim”

Sarah Borremans uit Tollembeek reed een offensieve koers in Terjoden, maar finishte pas 29ste. “Ik reed donderdag ook in Eeklo en zondag in Kieldrecht. Ik beschouwde dat drieluik als voorbereiding op het BK. In Terjoden reed ik sterk. Ik brak helaas op de laatste klim waardoor ik opnieuw in het peloton terecht kwam. Bekijk evenwel de top 20 in Terjoden en dan weet je dat de bezetting er ijzersterk was en dat op een lastige omloop. In Kieldrecht had ik zware benen en reed ik veeleer afwachtend, maar dat leverde me een veertiende plaats op. Ik ben tevreden over de vorm. Op het BK verwacht ik eerder een vluchtersgroepje dat strijdt voor de zege dan een massasprint.”

Nieuws

“Militaire ploeg biedt mogelijkheden”

Het werd stil rond Balder De Doncker (32), maar de Tollembeekse eliterenner ziet mogelijkheden. “De vorm is goed, al vertaalt zich dat niet altijd naar resultaten. Ik behoor tot de minderheid van 20 procent van de renners met een voltijdse job. De militaire ploeg biedt gelukkig mogelijkheden. Zo kon ik dinsdag deelnemen aan het Kampioenschap van het Waasland. Profs als Joeri Stallaert rijden vijf kilometer sneller dan ik. Vanaf volgende maand stap ik in een nieuwe shift van 24 uur gevolgd door zes dagen vrij. Daardoor zal ik meer kunnen trainen. Met de ploeg draait het goed, want Davy Commeyne liet in Bierbeek al zijn vierde zege optekenen. Zelf ben ik sterker dan vorig jaar.”

Nieuws

“Ik had aanvankelijk zware benen”

De Vollezeelse belofte Tom Timmermans verkeert in vorm, maar liet zich in Kester verrassen en werd pas elfde. “Ik had aanvankelijk zware benen die te wijten waren aan Dwars door de Vlaamse Ardennen waar we de degens kruisten met een resem sterke profrenners. We werden er wel uit koers genomen voorbij de Bosberg, maar ik reed wel nog verder naar de finish waardoor de teller op 175 kilometer eindigde. In Kester vond ik pas in de finale mijn tweede adem terug, maar toen lag de koers al in een beslissende plooi. Zondag staat met de Grote Prijs Terjoden een belangrijke thuiskoers op de kalender voor de sponsor. Ik ben met vakantie en maandag pik ik daarom ook Aspelare mee.”

Vrije tijd en hobby
Download