Are we home yet?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Auteur verdiepte zich in moordenaar Kim De Gelder: “Speelde hij een spel of was hij ziek? Die vraag is steeds nog niet beantwoord”

Auteur en scenarist Luc Schoonjans schrijft in zijn nieuwste true crime boek Het Monster van het Waasland over moordenaar Kim De Gelder. “Van de feiten tot en met de verwikkelingen tijdens het turbulente proces”, zegt hij.

News

Urbanus palmt Stripmuseum in en daar is hij erg blij mee: “Teken dat ik eindelijk geaccepteerd word”

Urbanus palmt nog tot 26 mei 2019 het Stripmuseum in met de nieuwe expo “Urbanus, underground familiestrip”. “Ik hoor dat er hier al bezoekers zijn die gechoqueerd zijn. Dat is ook onze bedoeling.”

News

“Onze troeven voor families? Speelhoek en kindvriendelijke tuin”

Het Huis van het Kind heeft restaurant Folensela in Vollezele uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke eetgelegenheid van het Pajotten-land. Dat is het resultaat van een onderzoek en een bevraging bij gezinnen.

News

Vollezeels restaurant krijgt eerste SMUL-label van Huis van het Kind: “Onze troeven? Speelhoek en kindvriendelijke tuin”

Het Huis van het Kind heeft restaurant Folensela in Vollezele uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke eetgelegenheid van het Pajotten-land. Dat is het resultaat van een onderzoek en een bevraging bij gezinnen.

News

Yorick (20) is de nieuwe Pauwel

Galmaarden maakt zich klaar voor de Pauwelviering op 27 januari. Yorick Dammekens is de nieuwe Pauwel.

News

Paard overleeft stalbrand niet

Afgelopen weekeinde bleef het toppaard Lord in een stalbrand in de Heystraat in Vollezele.

News

Café Commando sluit na 57 jaar de tapkraan

Heel wat vaste stamgasten hebben zaterdag afscheid genomen van café Commando. Ze kwamen voor de laatste keer een pintje drinken in hun dorpscafé. “Nu is mijn tijd gekomen om te genieten van mijn pensioen. Ik zal het missen”, zegt Marcella Hauters.

News

Nieuwe bestuursploeg voorgesteld

News

Twaalf Pajotse gemeenten zijn Straffe Streek-gemeenten

53 van de 65 gemeenten in Vlaams-Brabant kregen het label Straffe Streek-gemeente. Om dit label te verdienen moesten ze bewijzen dat ze streekproducten een warm hart toedragen en streekproducten ook effectief gebruiken en promoten. Streekproducten kunnen een opstap zijn naar lokaal toerisme en recreatie wat de lokale economie stimuleert. van de 53 Straffe Streek-gemeenten in Vlaams-Brabant zijn er twaalf uit het Pajottenland die door de provincie officieel werden gehuldigd: Affligem, Asse, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.

News

Gesneuvelden Groote Oorlog krijgen gedenkplaten

In Galmaarden is men alles in gereedheid aan het brengen om de Groote Oorlog, 100 jaar geleden, op een gepaste wijze te herdenken.

News
Download