Welkom thuis!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Snelle motards lopen rijverbod op bij politierechter

Enkele motards kregen in de politierechtbank een rijverbod omdat ze zich op een racecircuit waanden.

Politie en veiligheid

“In staat om de derby te winnen”

Aaron Ledens hielp Galmaarden vorige week via een geniale invalbeurt aan de volle buit en wordt zaterdag de joker van coach Georges Bellemans. “Ik vond mijn zitje op de bank gerechtvaardigd en ben tevreden dat de coach me na rust in de strijd gooide. Ik ben tevreden dat ik de bakens kon verzetten, al was dat de verdienste van de hele ploeg. Na een moeilijke start wonnen we twee keer op rij. Ik acht ons in staat om deze derby te winnen, al verwacht ik een felle Tollembeekse repliek. Ik verwacht een spannende match waarin we hopelijk aan het langste eind trekken. Vorig jaar lukte dat niet, maar nu krijgen we een nieuwe kans die we ook moeten grijpen.”

Nieuws

“Onze derbyreputatie vanavond bevestigen”

De Tollembeekse president Georges Olemans kijkt reikhalzend uit naar de komst van buur Galmaarden vanavond. “We moeten onze derbyreputatie bevestigen. Vorig jaar wonnen we in Galmaarden met 0-1 en bleven we thuis via een brilscore ongeslagen. We hebben nu wel 0 op 6 achter de rug, terwijl Galmaarden via 6 op 6 in ons spoor klom en mits winst haasje-over kan springen. Dat moeten we verhinderen. De verstandhouding tussen beide clubs is wel goed. Zo lenen we ons derde veld op dinsdag en donderdag uit aan een Galmaardse jeugdploeg. Vorig jaar ontvingen we 348 betalende kijkers voor de derby. Spektakel brengen is dus de boodschap.”

Nieuws

“Dit was meer dan een droom”

Bart Mathys mag fier zijn op zijn allereerste deelname aan het WK Ironman op Hawaï. “Je moet het meegemaakt hebben om het te geloven”, zegt de Galmaardenaar, die nu van een welverdiende vakantie kan genieten.

Nieuws

“Een overwinning op wilskracht”

Gewezen Gouden Handschoen Georges Bellemans maakte de gouden jaren mee van de Lustige Balspelers Tollembeek, maar als voetbalcoach van Galmaarden wil het vooralsnog niet echt lukken. Zondag mocht de ancien onder de coaches wel een 3-2-zege optekenen tegen Hekelgem waardoor nu een gedeelde zevende plaats bezet wordt. “We behaalden een overwinning op wilskracht en karakter. Ik vond Aaron Ledens de voorgaande weken iets minder bepalend en posteerde hem op de bank. Zondag viel hij sterk in. Met zijn snelheid en voetballend vermogen nam hij de ploeg op sleeptouw naar een verdiende zege. Voor de derby tegen Tollembeek wordt het vermoedelijk wel opnieuw puzzelen.”

Nieuws

Zonnige editie Brabants Trekpaard breekt alle records

De zevende editie van het Brabants Trekpaard in Vollezele kende een recordeditie: 24 graden en zo'n vierduizend kijklustigen.

Nieuws

Groen komt op in het Pajottenland

Groen wil met de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 opkomen in Gooik, Lennik, Pepingen, Herne, Galmaarden, Bever en Roosdaal.

Nieuws

Arne Marit opnieuw succesvol: “Fijne manier om afscheid te nemen van de junioren”

Vollezelenaar Arne Marit zette in Ingooigem de pelotonsprint naar zijn hand wat de student voedingskunde-dieetleer zijn zevende zege opleverde nadat hij voordien in Jemeppe ook eindwinnaar was geworden van de Beker van België.

Nieuws

“Tevreden met mijn achtste plaats”

De Galmaardse nieuweling Sebastien Van Poppel sloot zijn seizoen geslaagd af in de Affligem Classic een week na zijn derde zege in Welle.

Nieuws

Garnaalvissers in centrum Vollezele

In het centrum van Vollezele nodigt het comité van Vollezele Leeft iedereen dit weekend uit voor hun dorpsfeest met heel wat optredens en de Dag van het Brabants Trekpaard.

Nieuws
Download