Hou het gesprek constructief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Twee gewonden na zwaar verkeersongeval, één vrouw kritiek

Bij een zwaar verkeersongeval met een wagen en een vrachtwagen in Vollezele bij het Vlaams-Brabantse Galmaarden zijn twee zwaargewonden gevallen. Eén vrouw verkeert in kritieke toestand.

Wegen en verkeer
Nieuws

Ninoofsesteenweg urenlang versperd na zwaar ongeval

De Ninoofsesteenweg in Vollezele, op de grens met Denderwindeke, was woensdagochtend urenlang versperd door een zwaar verkeersongeval. Een autobestuurster is levensgevaarlijk gewond, zijn passagier liep lichte verwondingen op.

Wegen en verkeer
Nieuws

Borden voor overstekende padden op vraag van buurt

In de Papenstraat in Galmaarden staan sinds kort waarschuwingsborden voor overstekende padden. Ze werden geplaatst op vraag van buurtbewoner Christiane Bruyland: “Hier is niet veel verkeer, maar het is best dat passanten vertragen en oppassen voor de padden.”

Nieuws

Standhouders laten zich niet tegenhouden door kou

Liefst 173 garages werden zondag tijdens de garageverkoop omgetoverd tot snuffelruimtes. Ondanks het koude weer kregen de standhouders toch veel bezoek op hun oprit. “We mogen zeker niet klagen. We zitten hier met een aantal gezinnen bij elkaar en we maken er een klein feestje van. Heb jij nog geen kinderen?”, grapte Michaël Peremans, die de bezoekers probeerde naar binnen te lokken.

Nieuws

Dag van de Zorg zet oude pastorij en bewoners in de kijker

Tijdens de Dag van de Zorg opende de oude pastorij, de vestiging van vzw Zonnelied, de deuren om de bezoekers te verwennen met een aperitiefconcert van Amicato, allerlei standjes,optredens en rondleidingen. Die liepen onder meer via de kamers, het crea-atelier en het oude gemeentehuis. “Het is vooral belangrijk dat ze hier hun eigen ding kunnen doen”, zegt Marina Tielemans.

Nieuws

Sportregio Pajottenland organiseert kleuterhappening

De sportregio Pajottenland, het sportief samenwerkingsverband tussen de gemeenten Gooik, Herne, Pepingen, Bever, Galmaarden en Lennik, organiseert zondag 18 maart een kleuterhappening in de sporthal Jo Baetens in Lennik. Tussen 14uur en 17uur kunnen kinderen tussen 3 en 6 jaar oud zich komen uitleven op springkastelen, fietsjes, klauterparcours en zo meer. Deelnemen kost 5 euro per kind. De kinderen moeten begeleid zijn door de ouders. Zij mogen gratis binnen.

Nieuws

“Verder opbouwen naar de Ronde ”

De Danilith Nokere Koerse blijft bij de junioren een koers op maat van Vlaams-Brabanders. Vollezelenaar Arne Marit won de eerste twee edities en werd opgevolgd door Opwijkenaar Ilan Van Wilder. Galmaardenaar Sebastien Van Poppel werd vorige zaterdag als dertiende afgevlagd wat de renner van Avia-Rudyco tevreden stelde gezien het internationaal bezet deelnemersveld. “Ik ben trots dat ik als allereerste eerstejaars de streep haalde. Slechts vijf Belgische tweedejaars gingen me trouwens vooraf. Het werd een koers met vele valpartijen. Dat leek me een goede reden om doorlopend aandachtig voorin te koersen om zo aan het gevaar op die valpartijen te ontsnappen. Op vijf ronden van het einde zorgde een nieuwe valpartij voor afscheiding. Toen was me al duidelijk dat Ilan Van Wilder er met kop en schouders bovenuit stak. Ik regelde de pelotonsprint. Met mijn dertiende plaats ben ik best tevreden. In moet wel mijn ploegmaat Branko Huys danken. Hij opwachtte me op na een valpartij. Ik werd als kopman uitgespeeld en Huys bracht me na een valpartij opnieuw voorin. De sfeer in de ploeg is echt tof.”

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Darya Safai te gast op gespreksavond N-VA

N-VA hield in het Baljuwhuis een gespreksavond met Darya Safai, een Iraans-Belgische tandarts en vrouwenrechtenactiviste. Ze kwam onder meer vertellen over haar strijd voor gelijke rechten, vrouwenrechten en het oprukkend islamisme.

Nieuws

“De titel is nog mogelijk””

Edingenaar Jeremy Ausloos (27) trof op de Liedekerkse Heuvelkouter vier keer raak. De gewezen jeugdspeler van Tubeke proefde ooit van tweede klasse en wil zo snel mogelijk met Galmaarden naar tweede provinciale.

Nieuws

Len De Pauw steekt neus aan het venster met zevende plaats in Vollezele

Royal Cureghem Sportief pakt dit jaar uit met liefst dertig junioren. De selectie voor de topkoersen wordt dan ook een evenwichtsoefening. De Borchtlombeekse tweedejaars Len De Pauw wil straks naar de Ronde van Vlaanderen en stelde zijn kandidatuur in Vollezele.

Nieuws
Download