Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tom Timmermans in blauwe trui

Van Eyck Sport scheert dit seizoen hoge toppen. Op het BK reef Jens Moens in Stabroek de zilveren medaille binnen en zondag verdedigt Vollezelenaar Tom Timmermans in Hotton de blauwe trui van beste jongere in de Beker van België.

Nieuws

Bart Mathys: “In Hawaï wil ik vooral genieten”

Na vier pogingen, waarvan één zonder echt te starten, is het voor Bart Mathys eindelijk raak. De 38-jarige Galmaardenaar kon zich in Maastricht kwalificeren voor Hawaï. “Genieten, dat zal er het ordewoord zijn”, klinkt het enthousiast.

Nieuws

Chiro Albatros houdt ledenstop voor paar groepen

Met driehonderd leden vorig jaar is Chiro Albatros Tollembeek de voorbije jaren uitgegroeid tot een succes. Nu moet de jeugdvereniging noodgedwongen een ledenstop invoeren.

Nieuws

Frederik Caeyman: “Tennis en hockey, maar eerst school”

In Lede zorgde Vollezelenaar Frederik Caeyman (C+30/1) voor een performance door de vloer aan te vegen met een C+15/5-speler met 6-2 en 6-0. De 13-jarige Vollezelenaar brak zijn tennisopleiding in Wilrijk af, maar blijft het tennis wel koesteren.

Nieuws

N-VA Galmaarden: “Iedereen burgemeester!”

‘Iedereen Burgemeester!’ Dat is de titel van de enquête die N-VA Galmaarden in de bussen van de inwoners verdeelde naar aanleiding van de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Inwoners kunnen op die manier meeschrijven aan het programma.

Nieuws

“Deze winter zijn hier nog drie koeien overleden door het eten van zwerfvuil”

Een twaalftal borden langs landbouwpercelen moet voorbijgangers overtuigen om niet te sluikstorten. Daarmee stapt Galmaarden mee in het project ‘Mooimakers’, een initiatief tegen zwerfvuil van OVAM, Fost Plus en VVSG.

Nieuws

“Geprofiteerd van valpartij”

In het naburige Denderwindeke veroverde de Galmaardse sprinter Sebastien Van Poppel zijn eerste zege van het seizoen. Hij vloerde in een massasprint zijn Bogaardse gouwgenoot Siemen Kaesemans.

Nieuws

“Nochtans in goede wiel”

Met steile verwachtingen vertrok Arne Marit als sprinttroef van een sterke Belgische ploeg naar het Deense Herning, waar het in de slotkilometer helaas fout liep. Daags nadien dong de Vollezelenaar tevergeefs mee naar de zege in Denderwindeke.

Nieuws

“Genekt door ondermaatse ref”

Tollembeek slaagde er tegen eersteprovincialer Molignée niet in om de stunt van tegen Kampenhout over te doen. Coach Pascal Daelman heeft moeite om zijn ontgoocheling te verbergen. “Technisch waren we niet echt de mindere, we werden vooral genekt door een ondermaatse ref en dat stoort me geweldig. Even voor rust kwamen we op achterstand via een owngoal. Een uit de lucht gegrepen penalty kostte ons de tweede treffer. Stef Appelmans werd terecht uitgesloten, maar de twee gele kaarten voor Beau Lanneer waren een lachertje. Eerst werd ten onrechte een fout geblazen en bij het logische protest volgde een zware sanctie met opnieuw geel.”

Nieuws

Vrouw rijdt tegen verlichtingspaal

In de Hernestraat in Galmaarden reed een vrouw zaterdagavond met haar wagen tegen een verlichtingspaal. De vrouw was ongedeerd, maar haar auto moest getakeld worden. Het ongeval gebeurde om 22 uur.

Nieuws
Download