Welcome home!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Burgemeester neemt ontslag en staat plaatsje als lijstduwer af voor komende gemeenteraadsverkiezingen

Pierre Deneyer dient met onmiddellijke ingang zijn ontslag in als burgemeester van Galmaarden. Daarnaast trekt hij zich ook terug als lijstduwer voor de CD&V-lijst in oktober.

News

Pierre Deneyer stopt als burgemeester

Pierre Deneyer heeft besloten om met onmiddellijke ingang ontslag te nemen als burgemeester van Galmaarden. Vermoedelijk heeft het deels te maken met het onderzoek dat het parket heeft geopend rond een conflict tussen een personeelslid van de dienst Grondgebiedszaken en Deneyer. Dinsdag geeft hij meer uitleg over zijn beslissing.

News

Hele huis van Hemeri kleurt zwart-geel-rood

Wie de Edingesteenweg in Vollezele afrijdt, kan amper naast het opvallend versierde huis van Hemeri De Mil kijken, duidelijk een van de grootste supporters van de Rode Duivels.

News

Voormalig raadslid N-VA trekt met nieuwe partij naar kiezer

Na Jonas De Boeck en Paul Souffriau verliest N-VA met Dirk Hauters een derde gemeenteraadslid. Samen met Henk Goegebuer en Christophe Neyts richt Hauters de nieuwe partij Gemeentebelangen Galmaarden op.

News

Cowboys en indianen tijdens ontdekkingsbrunch

De ontdekkingsbrunch van het Huis van het Pajottenland en vormingscentrum Archeduc in de tuin van het Baljuwhuis was een gigantisch succes. Niet alleen was het zonnetje volop van de partij, maar ook de prachtige paardenmolen in het thema van cowboys en indianen kon heel wat kindjes bekoren. Ook kon de kindergrime, bellenblazen en kleuren op de ramen op heel wat interesse rekenen.

News

FOTO. Paardenmolen heeft groot succes op ontdekkingsbrunch

Zaterdag organiseerden het Huis van het Kind Pajottenland en vormingscentrum Archeduc voor de negende keer de ontdekkingsbrunch. In het Baljuwhuis konden (groot)ouders die dag samen met hun (klein)kinderen genieten van een brunch en allerlei activiteiten. Voor de allerkleinsten waren er bewegings- , muziek- en yoga-initiaties. Kinderen vanaf 6 jaar en hun ouders konden onder meer deelnemen aan workshops handlettering, bloemschikken, massage en raamtekenen, maar ook infostands bezoeken of deelnemen aan heel wat randanimatie met onder andere grime, tijdelijke tattoos, een paardenmolen en springkasteel.

News

Regiobib garandeert breder aanbod en snellere service

De Regiobib Pajottenland & Zennevallei is er en is definitief een deelwerking van Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei. Dat werd gevierd met een glaasje en suikerbonen.

News

Schoolfeest GBS Galmaarden in sprookjesthema

Met hun schoolfeest in het thema ‘H6 in Beweging’ zetten de leerlingen, leerkrachten, directie en het schoolpersoneel van GBS Galmaarden de laatste rechte lijn in naar het einde van het schooljaar. Het was snikheet, maar dat hield de ouders en familie niet tegen om hun schatten te zien optreden. Kabouters, heksen, prinsessen en andere sprookjesfiguren passeerden de revue.

News

Op verkenning langs Pajotse streekproducten in Week van de Korte Keten

De Week van de Korte Keten, die loopt van zaterdag 26 mei tot en met zondag 3 juni, wil consumenten aanzetten om kort bij huis te winkelen omdat dit duurzamer is en de lokale economie stimuleert. Ook het Pajottenland springt op kar.

News

Bejaarde man is blanco strafblad kwijt omdat hij… rolstoel op de stoep laat staan

Een bejaarde man is zijn blanco strafblad kwijt nadat hij in juni vorig jaar in Galmaarden werd geflitst aan 88 kilometer per uur in een zone 50. Dat hij zijn gaspedaal te diep induwde, deed hij om een wel heel opvallende reden.

Traffic
Download