The weather is nice!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Afvalintercommunale verlengt vroege huisvuilophalingen

Gezien de aanhoudende hitte verlengt afvalintercommunale Intradura de maatregel om vroeger in de ochtend te starten met afvalophalingen. Tot en met 10 augustus starten de afvalophalingen om 5 uur, dat is een tot twee uur vroeger dan in normale omstandigheden. Intraduyra startte met deze maatregel op 26 juli in samenspraak met haar medewerkers.

News

“Ik blijf geen veertig jaar burgemeester zoals mijn vader”

Alexis Calmeyn gaat in faciliteitengemeente Drogenbos voor een derde termijn als burgemeester. Hij trekt de lijst voor Drogenbos-LB. Opvallend is dat zijn lijst veel meer concurrentie heeft dan in 2012.

News

Politie vat illegale inbreker bij de kraag

De politie is erin geslaagd om in Drogenbos een inbreker te klissen. Bewoners van de straat Frankveld zagen maandagavond omstreeks 18 uur een verdacht individu door een aantal tuinen lopen. Een van de buren hield de man goed in de gaten en verwittigde de politie. De politie kwam met verschillende ploegen ter plaatse en trof de verdachte man aan in een tuin. De man werd in de boeien geslagen en na een rondgang bleek dat hij ook effectief had geprobeerd om een woning via de achterzijde binnen te dringen.

Alert

Intradura vervroegt afvalophaling door aanhoudende hitte

De aanhoudende hitte heeft nu ook gevolgen voor de afvalophaling door afvalintercommunale Intradura, in de westrand van Vlaams Brabant. Nog tot en met 3 augustus zullen de ophalingen met één uur vervroegd worden en starten om 5u.

News

Vzw deelt boeken uit aan schoolkinderen

Voor het vierde jaar al werden alle leerlingen van het lager onderwijs van gemeentelijke basisschool De Wonderwijzer in Drogenbos tijdens de laatste dagen van het schooljaar getrakteerd op boeken. Het initiatief ging uit van vzw Lectuurvoorziening. Voor de kleuters is er dit najaar nog een jeugdtoneel op maat.

News

Politie vat opnieuw twee verdachten bij de kraag na achtervolging

Inspecteurs van de politiezone Rode hebben donderdag opnieuw verdachten ingerekend na een achtervolging. Dat gebeurde deze keer in de wijk De Hoek.

Alert

Eigenaar aangehouden na vondst drugsplantage in huis

De eigenaar van de woning langs de Steenweg op Drogenbos in Drogenbos waar vorige week vrijdag een drugsplantage werd aangetroffen, is aangehouden. In de rijwoning aan de overzijde van de Nederlandstalige gemeenteschool, brak vorige week in de late namiddag brand uit. De vuurhaard situeerde zich in de keuken op het gelijkvloers. De eigenaar die op dat moment alleen in de woning was, raakte tijdig buiten. Tijdens een rondgang van de brandweer in de woning, werd op de bovenste verdieping echter een cannabisplantage met 515 plantjes aangetroffen. Aan de politie werd verteld dat die plantage eigendom moest zijn van de huurder die een deel van de woning zou huren. Na de brand werd de man niet opgepakt, maar de woning werd verzegeld en de recherche voerde verder onderzoek. Daaruit bleek dat er helemaal geen sprake is van een huurder. De man en diens vrouw, een vijftiger en een veertiger, werden opgepakt en voor de onderzoeksrechter geleid. De man werd aangehouden, de vrouw werd vrijgelaten.

Alert

Lectuurvoorziening VZW van Drogenbos deelt boeken uit

Voor de vierde jaar al werden alle leerlingen van het lager onderwijs van de Gemeentelijke Basisschool De Wonderwijzer tijdens de laatste dagen van het schooljaar getrakteerd op boeken.

News

Gemeenteraad Drogenbos behandelde vooral administratieve zaken

Het laatste agendapunt van de Openbare zitting of het groenonderhoud van de gemeente Drogenbos voor een periode van 4 jaar, waarvan het eerste jaar proefperiode, was ook veruit het belangrijkste van deze gemeenteraad. Voor de rest ging het vooral om administratieve zaken.

News

Kamil (4) verloor op vakantie zijn beentje en een vinger, nu springen zijn juf en klasgenootjes voor hem in de bres

In het ontmoetingscentrum van Drogenbos gaat nu zondag een benefietdag door voor Kamil. Het vierjarig jongetje verloor tijdens de vakantie een beentje en een vinger, en de talrijke operaties en de revalidatie kosten een smak geld.

News
Download