Buren leren elkaar kennen, delen spullen en starten initiatieven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vlaamse rand minder arm dan Brussel

De inwoners van de Vlaamse Rand zijn opvallend minder arm dan die van het Brusselse Gewest. Toch is het aantal mensen met een leefloon en met een betalingsachterstand op hun lening toegenomen.

Nieuws

Deze mensen houden in Drogenbos de straten proper

Een twintigtal inwoners van Drogenbos heeft zich geëngageerd om een of meerdere straten of locaties in de gemeente proper te houden.

Nieuws

Gecremeerd en toch ook begraven, hier kan het

Het kerkhof van Drogenbos krijgt een urnenveld en urnenkelders, waardoor de as van overledenen voortaan ook begraven kan worden. Bedoeling is dat het kerkhof volgend jaar helemaal wordt heraangelegd.

Nieuws

“We tankten veel vertrouwen”

“Met 7 op 9 tegen Oetingen, Steenhuffel en Pamel pakten we de broodnodige punten tegen ploegen die onder ons staan gerangschikt en dat is belangrijk”, aldus de 19-jarige Ukkelaar Michael De Becker, die als linksmidden fungeert. “Op voorzet van Vander Auwera bracht ik ons tegen Pamel op voorsprong, meteen mijn derde goal dit seizoen. Pamel bood zeker weerwerk en pas even voor het eindsignaal zorgde Wilmotte voor de geruststellende tweede goal. Met Ternat en Wambeek staan we voor twee zware opdrachten. We tankten de voorbije wedstrijden veel vertrouwen en proberen wat mee te graaien. Een rustig seizoen is als nieuwkomer ons doel.”

Nieuws

Dansgroep “Do Si Do” uit Drogenbos bestaat 35 jaar

Dansgroep Do Si Do werd opgericht in 1983, onder leiding van Nouche. Er werd gestart als volkdansgroep maar ondertussen ook al heel wat uitgebreid met verschillende dansgroepen in leeftijdscategorieën, maar ook dansstijlen zoals hiphop en jazz.

Vrije tijd en hobby

Raad van Europa heeft kritiek op democratie in faciliteitengemeenten

In de faciliteitengemeenten in de rand rond Brussel worden volgens experten van de Raad van Europa de principes van de lokale democratie geschonden. Dat schrijft de Franstalige krant Le Soir op basis van hun rapport.

Nieuws

Drogenbos trok aandacht op de Werelddag van Verzet tegen Armoede

De Passage 4 organiseerde-in samenwerking met een aantal organisaties en verenigingen-een groot evenement in het kader van de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Allerlei activiteiten vonden plaats op verschillende locaties in de gemeente.

Nieuws

“We tankten in Oetingen vertrouwen”

“Winnen van Oetingen was belangrijk om onze stek in de middenmoot te bewaren”, aldus een tevreden trainer Fredy Denayer. “Na een goede eerste helft kregen we het moeilijk, maar we haalden het met 1-2. Zaterdag ontvangen Steenhuffel, dat sterk bezig is met een 2-4-zege op Oetingen en een opmerkelijke 6-0-overwinning tegen Groot Dilbeek. We krijgen dus een trefzekere ploeg tegenover ons. Na Steenhuffel spelen we tegen Pamel nogmaals thuis. Ik wil graag tekenen voor vier op zes. Met de winst op Oetingen tankten we alleszins veel vertrouwen. Behalve de geschorste Da Cruz en de geblesseerden Gallo en Hatefi kan ik op iedereen rekenen.”

Nieuws

“We klimmen naar de negende stek”

“Op Oetingen was het van moeten om uit de gevarenzone weg te komen”, aldus Hallenaar Bavo Heindryckx (21), student lichamelijke opvoeding. “De 1-2-zege doet echt deugd. Voor de rust hadden we de wedstrijd onder controle. Op voorzet van Debecker kopte ik ons op voorsprong. Na een assist van Hautman maakte ik er snel nadien 0-2 van. In de tweede helft ontwikkelde Oetingen veel druk. We vergaten te voetballen en verloren de controle. De thuisploeg creëerde kansen, maar het tegendoelpunt viel pas laat. Zo klimmen we naar de negende stek. We kruisen nu thuis de degens met Steenhuffel en Pamel en moeten onze positie in de middenmoot verstevigen.”

Nieuws

Koor Serenata uit Drogenbos haalt de jukebox terug boven water

Zondag 15 oktober om 15u verzorgt koor Serenata een uniek concert in de Gemeentelijke feestzaal(achter het gemeentehuis). Het is inderdaad niet het eerste optreden van Serenata, maar het mag toch uniek genoemd worden.

Nieuws
Download