Geen paniek, ‘t is maar chaos!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

“Iedereen Buurtabonnee” blijft het doen

Ook voor het nieuwe seizoen bieden CC de Meent(Beersel), GC de Moelie/de Muse(Linkebeek en Drogenbos) en GC de Boesdaalhoeve(Sint-Genesius-Rode) een gezamenlijk BUURTabonnement aan.

Nieuws

Snelle e-bikes welkom op jaagpad

Op het jaagpad langs het kanaal Brussel-Charleroi zijn voortaan ook snelle elektrische fietsen toegelaten. Een nieuw signalisatiebord werd ingehuldigd aan de sluis in Lot ingehuldigd. Er komen meer dan duizend van dergelijke borden in heel Vlaanderen.

Nieuws

Erfgoed- en toerismeproject “Fabrieksburen” afgetrapt in Beersel

In Bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg werd de aftrap gegeven van het erfgoed- en toerismeproject “Fabrieksburen”. Het project is een samenwerking die werd op touw gezet door de Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, in samen werking met de stad Halle en de gemeenten Beersel, Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw.

Nieuws

Dansgroep DoSiDo presenteert “Toyshop Tales”

Wie wat hoort over Dansgroep DoSiDo denkt automatisch aan Drogenbos….. En met reden, de dansgroep is één van de uithangborden van de gemeente. Traditioneel brengt DoSiDo één show-optreden per jaar, dit jaar zag men zich genoodzaakt twee maal op het podium te komen.

Vrije tijd en hobby

Drogenbos blijft een financieel gezonde gemeente

De gemeenteraad van 22 mei begon met de agendapunten 7, 8 en 9 van de Openbare zitting of de goedkeuring van de jaarrekening 2016, interne kredietaanpassingen van het budget 2016 en de kennisname van de interne kredietaanpassingen van het budget 2017.

Nieuws

CC de Meent, GC de Moelie/de Muse en GC de Boesdaalhoeve presenteren nieuw BUURTabonnement

CC de Meent, GC de Moelie/de Muse en GC de Boesdaalhoeve pakken ook in cultuurseizoen 2017/2018 opnieuw uit met een gezamenlijk BUURTabonnement. Je kan kiezen uit 88 voorstellingen in één van de centra in de buurt.

Nieuws

“Alles geven in onze slotmatch”

Beersel-Drogenbos staat op de slotdag van de competitie nog voor hete vuren met de trip naar Zuun. Doelman Kevin Rubais wil de netten ongeschonden houden. “We moeten gewoon alles geven in onze slotmatch, want het ziet er intussen toch naar uit dat de derde plaats alsnog toegang zou verschaffen tot tweede provinciale. Tegen Zuun hadden we het in de heenronde moeilijk. We zijn dus op onze hoede, maar daartegenover staat dat onze jonge groep absoluut wil promoveren. Beersel-Drogenbos is in feite geen club die in derde thuis hoort. Het zou zonde zijn het nu te laten afweten. De ambitie was promoveren, dus is Zuun kloppen de enige optie.”

Nieuws

Politie valt loods binnen en treft zwartwerkers en illegalen aan

In drie bedrijfjes in een loods langs de Dorent in Drogenbos werden gistervoormiddag illegalen en zwartwerkers aangetroffen. De inval kwam er op vraag van de burgemeester, die wanpraktijken in schimmige bedrijfjes aan banden wil leggen.

Politie en veiligheid

“Ik liet de ploeg wat in de steek”

Alexandre Hatefi vertolkte een hoofdrol bij de Beerselse zege tegen Schepdaal. Hij maakte de winnende treffer, maar werd ook uitgesloten. “Op het uur kreeg ik een slag van een tegenstrever waarna ik reageerde met een duw. De ref merkte enkel mijn stomme reactie op en gaf me rood. Ik liet de ploeg wat in de steek op die manier en was enorm opgelucht dat onze voorsprong overeind bleef. Mijn maats stroopten de mouwen op en hielden stand. Een zege was een must om onze derde plaats te vrijwaren. Op de slotdag trekken we bijzonder gemotiveerd naar Zuun in de wetenschap dat de derde plaats wellicht promotie oplevert. Onze coach Fred Denayer verdient dat.”

Nieuws

“Revanche nemen voor zware uitschuiver”

Centrale verdediger Adriano Gallo wil tegen Schepdaal de puntjes op de i zetten. “We moeten revanche nemen voor de zware uitschuiver op het degraderende Essene. We misten tal van geschorsten naast een goed gevulde lappenmand zodanig dat we slechts veertien spelers op het wedstrijdblad konden invullen, maar dat mag uiteraard geen excuus zijn voor die smadelijke nederlaag. De twee resterende matchen moeten ons zes op zes opleveren. Volgens recente berichten zouden niet alleen de tweedes opgevist worden voor promotie, maar ook de drie beste derdes. De groep is fysiek en mentaal klaar voor tweede waar we zelfs de top zes mogen viseren.”

Nieuws
Download