Hoplr ondersteunt de lokale gemeenschap
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Raad van Europa heeft kritiek op democratie in faciliteitengemeenten

In de faciliteitengemeenten in de rand rond Brussel worden volgens experten van de Raad van Europa de principes van de lokale democratie geschonden. Dat schrijft de Franstalige krant Le Soir op basis van hun rapport.

Nieuws

Drogenbos trok aandacht op de Werelddag van Verzet tegen Armoede

De Passage 4 organiseerde-in samenwerking met een aantal organisaties en verenigingen-een groot evenement in het kader van de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Allerlei activiteiten vonden plaats op verschillende locaties in de gemeente.

Nieuws

“We tankten in Oetingen vertrouwen”

“Winnen van Oetingen was belangrijk om onze stek in de middenmoot te bewaren”, aldus een tevreden trainer Fredy Denayer. “Na een goede eerste helft kregen we het moeilijk, maar we haalden het met 1-2. Zaterdag ontvangen Steenhuffel, dat sterk bezig is met een 2-4-zege op Oetingen en een opmerkelijke 6-0-overwinning tegen Groot Dilbeek. We krijgen dus een trefzekere ploeg tegenover ons. Na Steenhuffel spelen we tegen Pamel nogmaals thuis. Ik wil graag tekenen voor vier op zes. Met de winst op Oetingen tankten we alleszins veel vertrouwen. Behalve de geschorste Da Cruz en de geblesseerden Gallo en Hatefi kan ik op iedereen rekenen.”

Nieuws

“We klimmen naar de negende stek”

“Op Oetingen was het van moeten om uit de gevarenzone weg te komen”, aldus Hallenaar Bavo Heindryckx (21), student lichamelijke opvoeding. “De 1-2-zege doet echt deugd. Voor de rust hadden we de wedstrijd onder controle. Op voorzet van Debecker kopte ik ons op voorsprong. Na een assist van Hautman maakte ik er snel nadien 0-2 van. In de tweede helft ontwikkelde Oetingen veel druk. We vergaten te voetballen en verloren de controle. De thuisploeg creëerde kansen, maar het tegendoelpunt viel pas laat. Zo klimmen we naar de negende stek. We kruisen nu thuis de degens met Steenhuffel en Pamel en moeten onze positie in de middenmoot verstevigen.”

Nieuws

Koor Serenata uit Drogenbos haalt de jukebox terug boven water

Zondag 15 oktober om 15u verzorgt koor Serenata een uniek concert in de Gemeentelijke feestzaal(achter het gemeentehuis). Het is inderdaad niet het eerste optreden van Serenata, maar het mag toch uniek genoemd worden.

Nieuws

Eerste vuilniswagens met nieuw logo rijden uit

Voor het eerst zijn vuilniswagens met het nieuwe logo van afvalintercommunale Intradura uitgereden. Andere veranderingen zijn er nog niet. Die komen er pas na de gemeenteraadsverkiezingen.

Nieuws

Vrachtwagens geweerd uit werfzone Humaniteitslaan

Vrachtwagens zijn niet langer toegestaan in de werfzone van de Humaniteitslaan. Een reeks aanpassingen wordt vrijdagavond geïnstalleerd.

Wegen en verkeer

Bekende pianist geeft concert in eigen gemeente

Toppianist Olivier De Spiegeleir geeft binnenkort een concert in zijn thuisgemeente Drogenbos. Hoewel de man al voor ons vorstenpaar optrad, vindt hij de gemeentelijke feestzaal zeker niet te min.

Nieuws

Drogenbos goes Classic feat

Eerder dit jaar concerteerde Olivier De Spiegeleir nog in Panama, Brussel en Milaan. Later dit jaar reist hij door naar China waar hij zal optreden in Beijing, Chengdu, Wuhan, Tianjin en Shanghai. Begin 2018 toert hij door Canada en treedt hij op in Toronto, Ottawa en Calgary.

Nieuws

Hier wil men afval sorteren vergemakkelijken door alle plastic in één zak te verzamelen

De nieuwe afvalintercommunale Intradura zou graag alle plastic afval in de bestaande PMD-zak zien belanden. Dat is gemakkelijker voor de inwoners van de 19 aangesloten gemeenten, en er is geen extra ophaalronde nodig.

Nieuws
Download