Hoplr is een privé initiatief dat vertrekt vanuit de buurtbewoners
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Natuur is verbindende factor tussen inwoners”

Wie graag veel groen rond zich heeft, woont best in Sint-Genesius-Rode of Liedekerke. Deze gemeenten hebben procentueel gezien het meeste natuur van alle gemeenten in het Pajottenland en de Zennevallei. In Drogenbos moet je dan weer goed zoeken naar een stukje groen.

Vrije tijd en hobby

Drogenbos krijgt nieuwe fietspaden

Het fietspadenproject Humaniteitslaan in Drogenbos start in september. Tussen september en december 2017 legt het Agentschap Wegen en Verkeer(AWV) vrij liggende fietspaden aan op de Humaniteitslaan in Drogenbos.

Wegen en verkeer

Jaagpad moet fietssnelweg worden

Om vlotter fietsen langs het kanaal Brussel-Charleroi mogelijk te maken, trekken verschillende overheden samen bijna 805.000 euro uit. Steenokkerzeel krijgt 710.000 euro voor een fietstunnel.

Nieuws

Dansgroep “Do Si Do” uit Drogenbos gaat uitbreiden

Het succesverhaal van Dansgroep “Do Si Do” uit Drogenbos blijft maar duren. Jaar na jaar blijft het aantal dansers, jeugdige en iet wat “oudere”, stijgen en nu wil men ook het aanbod uitbreiden. En om de kwaliteit op peil te houden gaat men op zoek naar bijkomende gemotiveerde dansdocenten.

Nieuws

Tennisvelden aan Marie Collartstraat kregen reeds grondige opknapbeurt

De tennisvelden aan de Marie Collartstraat zijn helemaal vernieuwd. “Nu kunnen we weer tien jaar verder”, zegt schepen van Sport Myriam Claessens. Intussen worden ook aan de gemeentelijke sporthal werken uitgevoerd.

Wegen en verkeer

Lectuurvoorziening Drogenbos zet de jeugd aan tot lezen

Voor de tweede maal heeft de lectuurvoorziening van Drogenbos, die in de loop van het jaar zorgt dat de bibliobus van Beersel regelmatig 2 maal per week Drogenbos aandoet, aan de leerlingen van de lagere school in Drogenbos boeken uitgedeeld als afsluiter van het jaar.

Nieuws

Protest randgemeenten tegen verbod taalregister

De faciliteitengemeenten mogen van minister Homans geen taalregister aanleggen. Enkele burgemeesters trekken naar de Raad van State.

Nieuws

Agendapunten inzake financiën werden extra toegelicht op gemeenteraad

Op de voorlaatste gemeenteraad zorgde financieel beheerder Lobke Dubois, door middel van een projectie op scherm, voor een verduidelijkende uitleg van agendapunten inzake financiën. Dit was ook op de jongste gemeenteraad het geval.

Nieuws

“Iedereen Buurtabonnee” blijft het doen

Ook voor het nieuwe seizoen bieden CC de Meent(Beersel), GC de Moelie/de Muse(Linkebeek en Drogenbos) en GC de Boesdaalhoeve(Sint-Genesius-Rode) een gezamenlijk BUURTabonnement aan.

Nieuws

Snelle e-bikes welkom op jaagpad

Op het jaagpad langs het kanaal Brussel-Charleroi zijn voortaan ook snelle elektrische fietsen toegelaten. Een nieuw signalisatiebord werd ingehuldigd aan de sluis in Lot ingehuldigd. Er komen meer dan duizend van dergelijke borden in heel Vlaanderen.

Nieuws
Download