Carpe diem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Maxime Verstuyft finalist Gastronomische Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert dit jaar de tweede editie van de meesterschapswedstrijd Eerste Maître d'hôtel van België. Het doel van de wedstrijd is het beroep en de expertise van de zaalmeester in de schijnwerpers te plaatsen.

Nieuws

Theater voor jongeren

De vzw On Stage wil deze zomer met jongeren tussen tien en achttien jaar werken aan een creatief theaterexperiment. “Gedurende vijf dagen in de zomervakantie werken we rond het thema ‘ik’”, zegt initiatiefneemster Sophie Verbeke. “Door te brainstormen, te improviseren, te creëren en te filosoferen komen de jongeren tot een eigen muziektheatervoorstelling. Een stuk met zelfgeschreven teksten, vol beelden, muziek en dans. Ieder bepaalt zijn aandeel, alles kan en niets moet.”

Nieuws

Lio brengt Ibiza naar Sint-Anna-Pede

Wie in het Pajottenland wil genieten van zomerse drankjes in een stijlvol decor, kan voortaan in Sint-Anna-Pede terecht. Aurélie Pauwels en Wira Leire van restaurant Noa openden er Lio en brengen een stukje Ibiza naar onze streek.

Nieuws

“Ik hunker al naar mijn thuiskoers in Relegem”

Kevin Dony uit Groot-Bijgaarden liet het zondag onder een loden zon niet afweten in de 96ste Grote Prijs van Terjoden waar hij als zesde werd. “Ik reed aandachtig voorin en werd beloond, want ik zat net als ploegmaat Jens Moens aan boord van de goede vlucht met vijftien renners die in de tweede ronde al gestalte kreeg”, vertelt Dony. “Ik pikte onderweg een premiespurt mee, maar vooral de twee Australiërs maakten indruk. Toen de latere winnaar Welsford versnelde in de slotronde, had ik geen antwoord klaar. Als ik reageerde, dan blies ik me gegarandeerd op. Ik wou de kaart trekken van Moens, maar die kende een mindere dag. Ik hunker nu al naar mijn thuiskoers in Relegem komende zondag.”

Nieuws

Populaire voetbalcoach sterft bij tragisch ongeval op twee straten van huis

De 25-jarige Arno Bové is afgelopen weekend om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Vlezenbeek. De populaire voetbalcoach van VC Groot Dilbeek was bijna thuis toen hij om onduidelijke reden de controle over het stuur verloor.

Wegen en verkeer

Handelaars vragen opnieuw tweerichtingsverkeer: “We merken sterke daling van onze omzet”

Verschillende handelaars uit de Verheydenstraat en nabije omgeving blijven zich zorgen maken om het masterplan. De handelaars vragen een betere communicatie en enkele aanpassingen. Het opvallendste voorstel: “Voer opnieuw tweerichtingsverkeer in.”

Nieuws

Kevin Dony plots sterker dan ooit

Kevin Dony (23) zat donderdag in Oudenburg mee aan boord van de beslissende vlucht. De renner uit Groot-Bijgaarden strandde op de zevende plaats. Vandaag start Dony in Beigem waar hij drie jaar geleden een hoogtepunt beleefde.

Nieuws

Gemeenschapsraad wil alternatief voor sportsite

De Schepdaalse Gemeenschapsraad maakt zich zorgen over het masterplan voor de sportsite en roept iedereen op om volgende week mee te vergaderen over een alternatief plan. De verenigingen zien namelijk problemen in het voorlopige ontwerp.

Nieuws
Download