Jouw stad of gemeente heeft géén inzage in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Sportjournalist schrijft boek over tragisch wielericoon: “VDB won zijn allereerste koers in het Pajottenland”

Geen topsporter in de recente geschiedenis van het wielrennen die zo tot de verbeelding spreekt dan de betreurde wielerheld Frank Vandenbroucke. Sportjournalist Stijn Vanderhaeghe uit Sint-Anna-Pede werkte jarenlang aan de ultieme biografie van VDB.

Nieuws

De ultieme biografie van VDB

Frank Vandenbroucke spreekt nog altijd tot de verbeelding. Sportjournalist Stijn Vanderhaeghe werkte jarenlang aan de ultieme biografie van VDB.

Nieuws

“VDB won zijn allereerste koersen in het Pajottenland”

Geen topsporter in de recente geschiedenis van het wielrennen die zo tot de verbeelding spreekt dan de betreurde wielerheld Frank Vandenbroucke. Sportjournalist Stijn Vanderhaeghe uit Sint-Anna-Pede werkte jarenlang aan de ultieme biografie van VDB.

Nieuws

“We willen voor de ommekeer zorgen”

“Thuis tegen titelkandidaat Leeuwkens Teralfene willen we voor de ommekeer zorgen”, aldus assistent-trainer Mario Van den Hoof. “De voorbije wedstrijden speelden we zeker niet slecht, maar we pakten amper punten. Zowel tegen SK Leeuw als tegen CS Machelen bleef het 0-0. Positief was uiteraard dat we de nul hielden. Tegen Machelen hadden we pech met het missen van een strafschop. We laten de moed niet zakken en willen zo snel mogelijk weg uit de gevarenzone. Op Teralfene kenden we een offday en gingen zwaar met 4-1 onderuit. De thuisploeg werkte toen ook heel efficiënt af. We zijn dus op onze hoede, want Teralfene is een stevig blok met trefzekere scherpschutters.”

Nieuws

Handelaars schenken opbrengst kerstmarkt aan scholen

De organiserende handelaars van de Dilbeekse kerstmarkt hebben de opbrengst aan de scholen van het centrum geschonken. Jongslag en Sint-Alena kregen elk een cheque van 1.500 euro. In basisschool Jongslag wordt een klimmuur op de speelplaats aangelegd. In Sint-Alena gaat het bedrag naar verschillende projecten. De kerstmarkt werd ondersteund door de Dilbeekse ondernemersorganisatie DUO.

Nieuws

Wedstrijdje zwerfvuil rapen: “Op vijf minuten is de straat proper”

Voor de vierde keer op rij al werken Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle samen een zwerfvuilactie uit. De campagne speelt in op de kleine inspanning die het kost om de straten proper te houden.

Wegen en verkeer
Nieuws

Chef-kok Jasna (22) neemt populaire horecazaak over: “Er staan vanaf nu ook frietjes op het menu”

Het is zowat het einde van een tijdperk in de plaatselijke horeca: na dertien jaar neemt Frans Van Laere afscheid van zijn Verwenkaffee, tegenover het gemeentehuis van Dilbeek. De zaak wordt overgenomen door Jasna Lauweryns die er nu al in de potten roert.

Nieuws

Chef-kok Jasna (21) neemt 't Verwenkaffee over: “Er staan vanaf nu ook frietjes op het menu”

Het is zowat het einde van een tijdperk in de plaatselijke horeca: na dertien jaar neemt Frans Van Laere afscheid van zijn Verwenkaffee tegenover het gemeentehuis van Dilbeek. De zaak wordt overgenomen door Jasna Lauweryns die er nu al in de potten roert.

Nieuws

In Pyjama naar Regina Caeli

Tijdens de Nationale Pyjamadag gingen ook de leerlingen van het eerste jaar van Regina Caeli in pyjama naar school. Voor een keer mochten ze het blauw-witte uniform thuis laten. ‘s Middag vond de finale van talentenjacht RC-factor plaats.

Nieuws

“Nu geen steek meer laten vallen”

Groot-Dilbeek zette in een rechtstreeks duel met Haacht de strijd voor de tweede plaats naar zijn hand. Zo mag coach Kris Baten nog steeds op de promotie hopen. “We begonnen slecht aan de wedstrijd en hadden het moeilijk onder de korf. De kentering zette zich door in het derde kwart met de inbreng van Stephane Pellé die zich van de luchthaven naar de sporthal diende te spoeden. Haacht stuikte na rust als een pudding in elkaar. We mogen nu geen steek meer laten vallen. Vooral de trip naar Hoeilaart wordt nog een zware dobber. Indien leider Eternit van Haacht verliest, dan blijft de titel mogelijk, Anders moeten we het in een testduel met de andere tweede klaren.”

Nieuws
Download