Even de buurt checken?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Konijnen richten ravage aan op voetbalveld: kunstgras moet puttenprobleem oplossen

Het was uitkijken voor de putten in het voetbalveld, toen de eerste ploeg van FC Schepdaal met de trainingen begon. Konijnen brachten het voetbalveld behoorlijk wat schade toe. Maar er is beterschap in zicht: de club is in blijde verwachting van een kunstgrasveld.

Nieuws

Sint-Anna viert met jong en oud

Het dorpje Sint-Anna-Pede bereidt zich voor op een nieuwe Kermis Sint-Anna en Zomaar Zomert. Zowel cafébazin Lydia Dauw als de jongeren van Zomaar Zomert organiseren samen een weekend vol feest en plezier.

Nieuws

Dieven aan de haal met werfmachines ter waarde van duizenden euro’s

Vier inbrekers hebben donderdagnacht heel wat werfmachines gestolen bij bouwmaterialen Louis Ceuppens. Ze brachten daarbij veel schade toe.

Politie en veiligheid

Meer diversiteit met bloemen

Verschillende open plekken in de gemeente Dilbeek staan momenteel volop in bloei, en dat is geen toeval.

Nieuws

Junior Maura De Troyer houdt de zege thuis

De Marokkanen Ayman Zohafi (20) en Ayoub Labser (24) domineerden de Gouden 1000 in Dilbeek. Ze werden door hun landgenoot Yassin Bouissane perfect geleid naar mooie chrono’s: 2.26.03 en 2.26.20. Na de meeting deden ze er nog enkele duizenden bij als trainingstoemaatje.

Nieuws

“Via de Vogezen naar Luik-La Gleize”

De Schepdaalse junior Remco Evenepoel gooide hoge ogen in de Memorial Igor Decraene, de nationale testtijdrit die in Waregem werd verreden.

Nieuws

Woon-zorgcentrum rouwt om slachtoffer steekpartij: “Isabelle zei nog ‘tot morgen’, en nu is ze er niet meer”

In woon-zorgcentrum Sint-Jozef is men in rouw na het overlijden van hun werknemer Isabelle Deschodt. Zij overleed dinsdagavond na een messteek in de borststreek. Haar man, die de hulpdiensten opbelde, kwam woensdag voor de onderzoeksrechter.

Politie en veiligheid

“William had een drankprobleem”

William D.B. woonde tot enkele jaren geleden in Schepdaal. Hij stond er bekend als een sympathieke en intelligente man, die echter meerdere keren met een alcoholverslaving te kampen kreeg. Zo kwam William D.B. vaak over de vloer in kroegen in Itterbeek en Schepdaal. In één van de cafés in Itterbeek was hij na een incident niet meer welkom. “Hij kwam hier wel vaker over de vloer en dronk redelijk veel”, vertelt de cafébazin. “Zo'n twee jaar geleden was hij eens zo dronken dat hij in de toiletten viel en zijn hoofd tegen de wasbak stootte. Hij lag onder het bloed op de grond van het toilet toen we hem vonden. We hebben de hulpdiensten moeten bellen. Even later kwam hij zich excuseren en wilde hij iets bestellen. Ik heb toen gezegd dat ik hem geen alcohol meer schonk. Hij vertelde dat we geen last van hem meer zouden hebben, omdat hij naar Diksmuide zou verhuizen.” Een klant in het café herinnert zich het voorval nog. “Die kerel dronk van alles door elkaar”, aldus de man. “Hij begon met een Orval, schakelde over op Duvel en nadien ging hij naar whisky-cola. Hij was een speciaal geval.” Toch stond William niet bekend als een agressieveling. “Als hij nuchter was, kon je met hem goede gesprekken hebben”, zegt de cafébazin. “Hij kwam zelfs heel intelligent over. Hij wist van zichzelf dat hij een drankprobleem had. Dan ging hij plots afkicken en zagen we hem niet meer, tot hij enkele maanden later weer opdook.”

Nieuws

1.500 leegstaande handelspanden in Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant staan zo'n 1.500 handelspanden leeg. Dat blijkt uit cijfers van de provincie Vlaams-Brabant.

Nieuws

Oppositie hekelt aanpak van kerkhoven

Oppositiepartij Open VLD uit kritiek op de aanpak van het groenonderhoud op de Dilbeekse begraafplaatsen.

Nieuws
Download