Do not panic, your neighbourhood messages are loading!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Medewerkers dierenasiel zwaaien af

De vierde lichting gediplomeerde asielmedewerkers zwaait af. In kinderboerderij Het Neerhof kregen de vrijwilligers hun diploma uit handen van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) . De geslaagden kunnen hun verzamelde kennis nu meenemen naar hun eigen asiel. Zo kan de werking van de Vlaamse asielen nog verder verbeterd worden. Op termijn wil Weyts dat minstens één medewerker uit elk Vlaams asiel deze opleiding volgt.

News

Waarom maar één vlag aan je huis laten wapperen als er 32 landen meedoen met het WK?

Het gezin van Finen Akhlou heeft naar aanleiding van het wereldkampioenschap voetbal niet alleen de Belgische driekleur in veelvoud uitgehangen maar quasi alle vlaggen van de deelnemende landen. “Omdat het mooi is, maar vooral ook symbolisch”

News

Jeannette Derijcke zit op tram 10

In woon-zorgcentrum Quietas werd de honderdste verjaardag van Jeannette Derijcke gevierd. Jeanette werd tijdens de oorlog geboren in de Westhoek en studeerde voor naaister. Door de carrière van haar vader, die bij de rijkswacht opklom tot commandant, is ze vaak verhuisd en kwam ze terecht in Ninove, waar ze haar man leerde kennen. Samen kregen ze een zoon.

News

N-VA wil af van laag vliegverkeer

N-VA Dilbeek pleit voor de dringende invoer van een nieuwe aanvliegprocedure naar aanleiding van de aanhoudende klachten over laag vliegverkeer boven de gemeente.

News

Savioparochie wuift pastoor Adelin uit

De Savioparochie neemt deze zomer afscheid van pastoor Adelin Verkerken (80). Hij is er al 26 jaar actief en stond de afgelopen vijf jaar ook aan het hoofd van de kerk in Sint-Ulriks-Kapelle. “Ik ben hier altijd héél gelukkig geweest”, zegt hij.

News

VB hengelt opnieuw mee naar zetels

Kris Peeters is bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober lijsttrekker voor Vlaams Belang in Dilbeek. De nieuwe frontman blaakt van de ambitie.

News

Voetballers kleven op Panini-ruilbeurs

De Panini WK-stickerruilbeurs in De Zaal werd voorbije zondag een groot succes. Organisator Cedric Dujardin blikt bijzonder tevreden terug. “Met ruim meer dan honderd aanwezigen kan ik gerust spreken over een overrompeling”, zegt hij. “Heel wat mensen kwamen me bedanken, omdat ze zo toch heel wat vlotter, en goedkoper, hun stickerboek wat voller kregen.”

News

Ereburgemeester Jef ‘Lawijt’ Valkeniers neemt afscheid van de politiek

“Het zal in oktober tussen ons en de N-VA gaan”, aan het woord is Jef ‘Lawijt’ Valkeniers. De 85-jarige Vlaamse liberaal zal zelf wel niet actief meestrijden bij de verkiezingen want hij kondigde eerder aan dat hij eind dit jaar stopt met politiek.

Alert

Laat je hypnotiseren en zie de kilo’s er af vliegen

Dat je onder hypnose af kan geraken van sigaretten is al bekend. In Groot-Bijgaarden zijn ze er nu ook van overtuigd dat je met een ‘imaginaire maagring’ kilo's kan verliezen.

News

VIDEO. Schepen steigert omdat cultuurcentrum bekende slogan wegmoffelt in promofilmpje

Het promotiefilmpje voor het nieuwe seizoen van Westrand doet stof opwaaien. Dat de grote gevelslogan ‘Dilbeek waar Vlamingen thuis zijn’ lijkt weg gemonteerd in de video, stuit de schepen van Cultuur tegen de borst.

News
Download