Early bird
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Spanning over verkiezingsuitslag door staking Bpost

News

Brandweer uren in de weer in woon-zorgcentrum: is brief met wit poeder werk van flauwe grappenmaker?

Een enveloppe met wit poeder heeft gisteren in woon-zorgcentrum Quietas de nodige stress veroorzaakt. Dat de brief net nu, tijdens de wenskaartenactie van het rusthuis, in de bus viel, lijkt geen toeval. Wellicht is de poederbrief het werk van een flauwe grappenmaker.

Alert

Verdachte enveloppe met wit poeder in rusthuis na oproep om kerstkaarten op te sturen

De hulpdiensten zijn aanwezig aan rusthuis Quietas in Dilbeek. Er zou een verdacht pakje zijn toegekomen. Politie en brandweer laten niets aan het toeval over en onderzoeken de zaak grondig.

Alert

Oplopende kosten dwingen populair festival tot drastische beslissing: “Stoppen of kopje-onder gaan”

Het is met bijzonder veel spijt in het hart dat het bestuur van Jospop woensdagavond aankondigde dat er geen volgende editie meer komt. Een verrassende beslissing, want het festival kende afgelopen zomer nog een gesmaakte doorstart.

News

Basisschool laat kinderen wobbelyoga volgen: “De leerlingen zijn rustiger en beter gefocust”

In basisschool 't Klavertje Vier zijn ze steeds meer overtuigd van de kracht en voordelen van yoga. Nadat zes jaar geleden wekelijkse yogalessen werden ingevoerd, neemt de school een nieuwe pioniersrol op zich door wobbelyoga te introduceren.

News

Basisschool zet pioniersrol verder met ‘wobbelyoga’

In basisschool 't Klavertje Vier zijn ze steeds meer overtuigd van de kracht en voordelen van yoga. Nadat zes jaar geleden wekelijkse yogalessen werden ingevoerd, neemt de school een nieuwe pioniersrol op zich door wobbelyoga te introduceren.

News

Extra plaatsen in kinderopvang in Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Dilbeek

De Vlaamse regering stelt extra middelen, goed voor ruim 20 miljoen euro, ter beschikking om het aantal plaatsen in de kinderopvang voor jonge kinderen van 0 tot 3 jaar uit te breiden. Kind en Gezin wil met dit budget in totaal 1.582 plaatsen in de kinderopvang bij maken. Een groot deel van deze plaatsen komen in grote steden als Gent, Antwerpen en Brussel maar ook andere gemeenten met een hoge nood in de kinderopvang konden hun aanvraag indienen. Zo kende Kind en Gezin 29 extra plaatsen in de kinderopvang toe in Dilbeek, negen in Sint-Pieters-Leeuw en negen in Halle.

News

Dilbeek krijgt Europese subsidies voor wifi-netwerk, Halle niet

Dilbeek is een van de 97 Belgische gemeenten die 15.000 euro aan Europese subsidies krijgt om gratis wifi te installeren op openbare plaatsen. Halle deed ook een aanvraag maar valt voorlopig uit de boot.

News

Al 13 paarden stierven dit jaar aan esdoornvergiftiging: "We willen iedereen waarschuwen"

Het aantal paarden dat dit jaar stierf door esdoornvergiftiging, ligt met 13 veel hoger dan vorig jaar, toen slechts één dier hieraan bezweek. Dat blijkt uit de opnames van zieke paarden in Dierenkliniek De Morette in Ternat. Ook veulen Savanna van Rani (15) overleefde het niet.

News

Dit rusthuis wil zijn brievenbus zien uitpuilen en heeft daar even simpele als pakkende reden voor

De directeur van Quietas@Armonea heeft een bijzonder warme eindejaarsuitdaging in petto voor het personeel. Indien er voor 7 janu-ari minstens 2019 wenskaar-ten in de brievenbus van het woon-zorgcentrum vallen, trakteert hij iedereen op een feestje.

News
Download