Tournée Générale
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Gekibbel over gemeentelijke slogan krijgt nieuw hoogtepunt na nachtelijke stunt: "Dit kan niet door de beugel"

De campagne van DNA! beleefde vrijdagochtend een hoogtepunt. Letterlijk dan toch, want de metershoge slogan Dilbeek waar Vlamingen thuis zijn op Westrand werd in een eigen jasje gegoten. Een stunt die niet zonder gevolgen blijft.

News

Statige pastorie krijgt nieuw leven als kinderdagverblijf

De pastorie in het centrum van Schepdaal wordt omgebouwd tot een kinderdagverblijf dat plaats zal bieden aan 33 kindjes.

News

Bezorgdheid blijft over uitbreidingsplannen van Levenslust

Ook tegen het aangepaste ruimtelijk uitvoeringsplan Levenslust is er bezwaar.

News

Bever is ondanks naam volgens GAIA dieronvriendelijkste gemeente

Dilbeek is de diervriendelijkste gemeente van Vlaams-Brabant, Bever de dieronvriendelijkste. Dat is de conclusie van een onderzoek van GAIA. “Onterecht en heel kort door de bocht”, zegt burgemeester van Bever Luc Deneyer (CD&V).

News

Vermeende deelnemer Turkse trouwstoet voor politierechter

De politierechter van Halle moest donderdag een van de vele dossiers behandelen over een Turkse trouwstoet in mei van vorig jaar. Het opsporen van de identiteit van de bestuurders is niet vanzelfsprekend.

Alert

Dilbeekse parijk DNA! trekt toch met volledige lijst naar de kiezer

Dilbeek Nu Anders (DNA!) zal bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober met een volledige lijst van 35 kandidaten naar stemmen kunnen hengelen.

News

Dilbeek heeft volgens Gaia diervriendelijkste bestuur van Vlaanderen

De Vlaams-Brabantse gemeente Dilbeek heeft volgens dierenrechtenorganisatie Gaia het meest diervriendelijke gemeentebestuur van Vlaanderen. Gaia gaf alle gemeenten na een bevraging een score over het gevoerde dierenwelzijnsbeleid. De resultaten staan op de nieuwe website kiezenvoordieren.be.

News

Maak eens een leuk uitstapje met de klas in eigen streek

Leerkrachten die graag met hun klas in het Pajottenland en de Zennevallei op een educatieve uitstap willen maar niet goed weten waarheen, kunnen voortaan terecht op de handige website tripzmetdeklas.be.

News

UF pleit voor taalpremies en lagere belastingen

Met programmapunten als een belastingverlaging en de mogelijkheid tot anderstalig onthaal bij de gemeentelijke diensten, zal de Union des Francophones (UF) in oktober naar stemmen hengelen.

News

Burgemeesters vinden hun vergoeding fair

Van het burgemeesterschap word je niet rijk maar de meeste burgemeesters in het Pajottenland noemen de vergoeding die ze aan hun sjerp overhouden wel billijk. Al is de kloof tussen de grootste en kleinste gemeente in de regio wel vrij groot.

News
Download