Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jan Laurys (CD&V) is geen kandidaat-burgemeester meer in Diest

De 66-jarige Jan Laurys (CD&V), sinds 2007 burgemeester van Diest, is bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 geen kandidaat meer voor een mandaat als burgemeester of schepen. De DDS-lijst (Diest Democratisch en Solidair), waarmee Laurys steeds naar de kiezer trok, zal worden getrokken door schepen Geert Cluckers. Laurys zal de lijst duwen.

Nieuws

Arktos start op de citadel

Jongerenexpertisecentrum Arktos heeft een vaste stek gekregen in de citadel van Diest. De vereniging heeft op korte tijd al fraaie resultaten neergezet.

Nieuws

VIDEO. Arktos vindt onderdak op de citadel

Opnieuw heeft een vereniging onderdak gevonden in de Citadel van Diest. Arktos is er voor iedereen tussen 6 en 25 maar wil vooral een opvangnet zijn voor jongeren die schoolmoe zijn of voor wie moeilijk aansluiting vindt op het werk of de maatschappij.

Nieuws

Bewoners klagen over lawaai … van fontein

De fonteinen aan de Kaai in Diest maken te veel lawaai. Dat vinden enkele buurtbewoners, en het was maandag op de gemeenteraad voorwerp van discussie.

Nieuws

Werkstraf voor inbraak met hulp van minderjarigen in kantine

De Hasseltse strafrechter heeft dinsdag een 22-jarige Diestenaar 150 uur werkstraf en 600 euro boete opgelegd voor een inbraak in de kantine van Meldert SK op 20 januari 2015. De speurders kwamen hem op het spoor dankzij een vingerafdruk op een glasscherf.

Politie en veiligheid

Toyota Parts Center viert zilveren jubileum

Toyota Parts Center Europe (TCPE), het distributiecentrum van de Japanse autogigant op het industriepark in Diest, viert zijn vijfentwintigste verjaardag.

Nieuws

Man na ongeval 15 dagen zonder rijbewijs

Een man van 35 jaar uit Scherpenheuvel-Zichem is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt bij een aanrijding op rijden onder invloed.

Wegen en verkeer

Eerste Groene Pluim is voor De Buurderie

De Buurderie is de eerste winnaar van ‘De Groene Pluim’, een initiatief van Groen Diest. De partij trekt meteen de verkiezingscampagne op gang.

Vrije tijd en hobby

Hayabusa doet er nog een wereldtitel bij

Hayabusa werd dit weekend eens te meer wereldkampioen indoor skydiven in het Canadese Montreal.

Nieuws

Diest verankert herinnering aan Annick Van Uytsel

The Ever Blossoming Garden, de tuin die de herinnering aan Annick Van Uytsel in Diest verankert, wordt een plaats voor bezinning, vriendschap en rust.

Nieuws
Download