Jouw digitale postbus
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Parcourswijziging voor 45ste internationale carnavalstoet

Volgende zondag 18 maart trekt de vijfenveertigste internationale carnavalstoet Diest door Diest. Er rijden dit jaar 45 groepen met een opvallende delegatie uit Nederland en Duitsland. Onder meer Breda, Dillenburg, Euskirchen en dit jaar ook uit Delft sturen een vertegenwoordiging naar de Belgische Oranjestad.

Nieuws

“Voor het eerst aan aftrap voor eigen fans”

Het deed Mehmet Akyil vorige week in Hoeilaart deugd dat hij weer tot een kwartier voor slot mee kon draaien. De Diestse nummer tien was de voorbije jaren immers de pechvogel aan de Warande.

Nieuws

Poging diefstal auto Heidedijk

Aan een woning op Heidedijk in Scherpenheuvel-Zichem werd de voorbije nacht een poging tot diefstal van een auto gepleegd.

Nieuws

Diefstal fietsen school Boudewijnvest

In een school aan de Boudewijnvest in Diest werd – vermoedelijk in het weekend – een inbraak gepleegd. Daarbij werden twee fietsen gestolen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Diestenaar (40) rijdt fietser aan

Een man van 40 jaar uit Diest reed dinsdag een fietser aan De fietser liep daarbij lichte verwondingen op.

Wegen en verkeer
Nieuws

Hervorming lichte brigade heeft gevolgen voor trainingscentrum

De lichte brigade wordt omgevormd tot ‘Special Operations Regiment’ (SOR). Schaffen zal hierbij het trainingscentrum voor alle para's in de Benelux worden.

Nieuws

PW Diest op twee zeges van de titel

PW Diest staat voor een belangrijk weekend. Vrijdag trekt he naar Nodo Ekeren waar het dicht bij dicht bij de nationale titel kan komen.

Nieuws

Video. Stadsbestuur serveert voortaan Oranjebier

Het stadsbestuur van Diest serveert voortaan een eigen biertje. De aanleiding om het Oranjebier te brouwen is de herdenking van het overlijden van Filips Willem van Oranje. De Oranjeprins overleed 400 jaar geleden en ligt begraven in de Sint-Sulpitiuskerk van Diest.

Nieuws
Download