Benieuwd wat jouw buren vertellen?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Politie gooit cavalerie in strijd tegen inbrekers

Een nieuwe en minder alledaagse verschijning in het straatbeeld van Scherpenheuvel. De lokale politie Demerdal krijgt komende weken de hulp van agenten te paard van de federale politie om de inbrakengolf van de laatste maand aan te pakken. Want agenten te paard bieden heel wat voordelen om dieven te vatten.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

“Beste kansen waren voor ons”

De nieuwjaarsdagen brachten de mannen van Stef Van Winckel duidelijk niet uit hun evenwicht. Na de mooie 9 op 9 waarmee ze vorig jaar afsloten, namen ze de draad in Diegem vlot weer op.

Nieuws

Jongeman (16) bromfiets kwijt

Een jongeman van 16 jaar uit Bekkevoort moest zijn bromfiets inleveren. Hij werd betrapt op rijden onder invloed van drugs.

Nieuws

Dronken man wil politie ervan overtuigen dat hij een betere bestuurder is onder invloed

Afgelopen weekend werden er op verschillende plaatsen in de regio controles gehouden in het kader van de BOB-campagne. In de politiezones Leuven en Demerdal werden 938 bestuurders gecontroleerd. Zeventien van hen hadden te veel gedronken.

Politie en veiligheid
Nieuws

Marc Florquin wil burgemeester van Diest worden

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 wordt bij veel partijen momenteel op gang getrokken door de traditionele nieuwjaarsrecepties. De programma’s worden mondjesmaat duidelijk maar vooral de samenstelling van de kieslijsten krijgt vorm.

Nieuws

Eeuwenoud gekibbel tussen bedevaartsoord Scherpenheuvel en de buren? Daar was deze Nederlandse prins verantwoordelijk voor

Vierhonderd jaar geleden werd prins Philips Willem van Nederland begraven in de Sint-Sulpitiuskerk van Diest. Het hele jaar zijn er activiteiten gepland in en rond de stad, maar de herdenking doet ook literair heel wat bewegen.

Nieuws

“In Diegem is het altijd lastig”

Die nieuwjaarswens van de Diestse fans is duidelijk: het nieuwe jaar inzetten zoals het oude is geëindigd. Na drie zeges op rij staat het team voor een aartsmoeilijke opdracht in Diegem. Dat weet ook Stef Van Winckel na de nochtans knappe match van begin september, toen zwart-wit de drie punten tegen ze pakte.

Nieuws

Vrouw (21) 15 dagen zonder rijbewijs

Een vrouw van 21 jaar uit Bekkevoort is haar rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Zij werd betrapt op rijden onder invloed.

Nieuws

Weggooien? Hier wordt oude stadreclame omgetoverd tot pennenzakken en fietstassen

De grote canvassen van cultuurcentrum Den Amer waren aan vervanging toe. Verloren zijn ze echter niet. Van de oude spandoeken werden pennenzakken, fietstassen en computertassen gemaakt.

Nieuws
Download