Cooking for your neighbours? That is also possible!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Agressieve sigarettenafperser uit Diest krijgt 27 maanden cel

Een 26-jarige Diestenaar is in Hasselt veroordeeld voor twee feiten van agressie tegenover een jonge vrouw en enkele politieagenten.

Alert

VIDEO. Bekende straatveger gaat met pensioen: "Een goeiedag kost niks"

Diestenaars kennen hem ongetwijfeld: René'ke. Hij houdt al sinds jaar en dag de straten van Diest netjes, maar binnenkort gaat hij op pensioen. Woensdag trok hij voor één van de laatste keren de baan op met z'n borstel onder de arm en z'n iconisch 'karreke' voorop om de mensen te begroeten, zoals alleen Renéke dat kan.

News

Pand Halve Maan staat op instorten

De Michel Theysstraat in Diest is gedeeltelijk voor verkeer afgesloten. Aanleiding is het instortingsgevaar van het pand van de voormalige brouwerij De Halve Maan. De stad gaat de eigenaar aanmanen het pand af te breken.

News

Michel Theysstraat gedeeltelijk dicht wegens instortingsgevaar gebouw

De Michel Theysstraat in Diest is gedeeltelijk voor verkeer afgesloten. Aanleiding is het instortingsgevaar van het gebouw van de voormalige brouwerij ‘De Halve Maan’.

News

Hagelandse Kookdepot erkend als baken van kwaliteit

Kookbelevingszaak ‘t Kookdepot aan de Koning Albertstraat in Diest is uitgeroepen tot “Zelfstandige van het jaar 2018”. De erkenning is een organisatie van Diest Handelt, het centrummanagement en het stadsbestuur. ’t Kookdepot is in de wijde omtrek bekend als een baken van kwaliteit.

News

Chauffeur (59) 15 dagen rijbewijs kwijt

Een man van 59 jaar uit Diest jaar uit Diest is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.

News

Roemeense inbrekers moeten 12 tot 15 maanden brommen

Drie mannen van Roemeense afkomst, die intussen ruim twee jaar geleden een inbraak pleegden in de loods van transportbedrijf Heybo in Molenstede, werden in de Leuvense strafrechtbank veroordeeld tot celstraffen van twaalftot vijftien maanden.

Alert

Diestenaar twee dagen na vrijlating terug naar de cel: “Hij vraagt om geholpen te worden”

Een 26-jarige Diestenaar is woensdag voor de rechter moeten verschijnen voor een agressieve diefstal uit de Carrefour Express in Hasselt.

News

Stad Diest draagt kazerne over aan brandweerzone

De stad Diest zal de brandweerkazerne overdragen aan de hulpverleningszone Oost, Vlaams-Brabant. De gemeenteraad keurde die overeenkomst goed.

Alert

Vier jaar hielden ze zich gedeisd, maar nu slaan inbrekers en dieven weer meer toe

Na vier jaren van daling zijn in 2017 in Diest meer criminele feiten vastgesteld dan het jaar voordien. Per 1.000 inwoners werden afgelopen jaar per maand 5,52 criminele feiten geregistreerd. Inbraken en diefstallen uit auto's kwamen meer voor.

Alert
Download