Follow us on Facebook or Twitter!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Acht vaste camera's aan Warandestadion moeten vandalen tegen houden

Vanaf woensdag hangen er acht camera's boven de ingang van het Warandestadion in Diest. Die moeten een oogje in het zeil houden op de kantine, de ingangen van de tribune en op de kasseiweg die erachter ligt. Een jaar geleden werd de plek geteisterd door dieven en vandalen die er de boel regelmatig op stelten kwamen zetten. De camera's zijn een duidelijk signaal van het stadsbestuur naar de vandalen toe.

News

VIDEO. Renovatie buitenkant stadhuis Diest zal 1,8 miljoen euro kosten

De renovatie van de buitenkant van het stadhuis in Diest zal 1,8 miljoen euro kosten. Dat heeft een studiebureau berekend voor het stadsbestuur van Diest. Weten hoeveel de renovatie kost is voor Onroerend Erfgoed een belangrijke voorwaarde om subsidies uit te reiken. Het resultaat van het studiebureau brengt de stad dus weer een stapje dichter bij de restauratie van haar stadhuis.

News

Maurits wil vooral “minder ruzie maken”

In een voortuin langs de Staatsbaan in Lubbeek Sint-Bernard staat een verkiezingsaffiche zonder naam, maar wel met de opvallende tekst: “Politieke ruzies beu? Ik ook.”

Alert

VIDEO. Eline De Munck tourt met nieuwe voorstelling Te Gek!?

Woensdag gaat in het psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael in Diest de derde editie van Te Gek, Open geest in première. Met deze muziektheatertournee wil te Gek depressieve gevoelens en zelfmoordgedachten bespreekbaar maken. Dit jaar brengen Eline De Munck en Wouter Berlaen muziek en theater met een zwart kantje.

News

VIDEO. Politie Diest betrapt sluikstorters op heterdaad: "Verpakten huisvuil om het gemakkelijk al rijdend uit auto te gooien"

De politie van Diest heeft twee sluikstorters op heterdaad kunnen betrappen dankzij haar mobiele camera’s. Ze had zelfs twee keer prijs op dezelfde weg, in de Dongelstraat in Kaggevinne. De twee sluikstorters hadden hun huisvuil zo verpakt dat ze het gemakkelijk al rijdend uit hun auto konden gooien, recht de berm in.

Alert

Binnentuin met boomhut als leesruimte voor kinderen De Pit

De kinderen van Freinetbasisschool De Pit in Diest kunnen voortaan boeken lezen in een avontuurlijke ‘binnentuin’ met onder meer een boomhut. “De nieuwe ruimte wordt ook voor de lessen gebruikt”, vertelt directeur Ewoud Huls van de school.

News

Vandaag opendeurdag brandweer

De brandweer van Diest zwaait vandaag de deuren van de kazerne aan de Schaluinstraat open voor het publiek. Je kan de kazerne bezoeken, het materieel bekijken en demo’s bijwonen.

Alert

Beangstigende toekomst: gezondheidsproblemen in Leuven en verzuipen in Diest

Op het online Klimaatportaal dat de Vlaamse Milieumaatschappij donderdag lanceerde, staat een verontrustende boodschap: in Leuven zal de hittestress toenemen de komende jaren, en Diest moet overstromingen vrezen.

News

Diestenaar steekt man in buik nadat hij “claxonneert uit ongeduldigheid”

Een man die een verkeersagressie beantwoordde met een steekpartij werd door de correctionele rechtbank van Leuven veroordeeld tot een jaar cel. De rechter achtte de voorbedachtheid van de aanval met een mes en een schroevendraaier bewezen.

News

Marieke Vervoort in paniek om haar plots verdwenen honden. Tot andere hond met de oplossing komt

Zenn en Mazzel, de assistentiehonden van voormalig paralympisch atlete Marieke ‘Wielemie’ Vervoort bleken gisterochtend plots verdwenen. Vrijwilligers van Lost Dogzzz kamden het bos uit. Tevergeefs. Tot de zoektocht toch nog een gelukkig einde kende.

News
Download