Hoplr is completely free from advertising
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Daar komt de kiekendief

De akkerplateaus ten zuiden van Boutersem, Bierbeek en Hoegaarden maken sinds een jaar deel uit van Plan Kiekendief, een actie van verschillende natuurwerkgroepen om de roofvogel te lokken naar de streek.

News

Koeien zeggen ‘boe’ tegen zwerfvuil

Vorig jaar startten Boerenbond en Mooimakers een bewustmakingscampagne tegen het zwerfvuil op akkers en weiden. “Jaarlijks sterven zo'n drieduizend runderen in Nederland en Vlaanderen ten gevolge van letsels veroorzaakt door zwerfvuil op het platteland”, meldt de gilde. De Landelijke Gilde van Neervelp en de bedrijfsgilde van Boutersem willen dat probleem onder de aandacht brengen met infobordjes.

News

Streekcafé Ter Quabeecke wint Groene Pluim

Met streekcafé Ter Quabeecke vond Groen Boutersem een verdiende winnaar voor de Groene Pluim. De onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt aan een organisatie met bijzondere verdiensten op sociaal en ecologisch vlak. De andere genomineerden waren de Boutersemse bibliotheek en het Voedselteam van Boutersem.

Leisure and hobby

VIDEO. Praline met ingrediënten uit eigen streek

Een praline met alleen maar lokale streekproducten, de chocolade zelf niet meegerekend natuurlijk, met rabarber, aardbei en munt. Het is een stunt van chocolaterie Chocobolic uit Roosbeek. Zaterdag kan je er live gaan kijken hoe de praline gemaakt wordt om 10 uur en om 14 uur.

News

Kinderen redden planeet van ondergang

Zes lagere scholen vierden voorbije dinsdag de slotdag van Klimaatbende Bierbeek-Boutersem in het domein van Kwabeek. Voor het redden van de planeet kregen de kinderen een bedankje van drie vrolijke ijsberen, rechts op foto, die verdacht sterk lijken op Bierbeeks burgemeester Johan Vanhulst (CD&V), Boutersems burgemeester Sarah Boon (SP.A) en haar eerste schepen Chris Vervliet (CD&V).

News

Wie heeft deze grafsteen gestolen?

Een vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem heeft een merkwaardige vondst gedaan op de rommelmarkt van Averbode. Een van de standhouders verkocht de ‘tweedehands’ grafsteen van de grootmoeder van de vrouw. Kostprijs: twee euro.

Jumble sale

België is nachtmerrie voor sterrenkijkers, maar hier kan je nog de melkweg zien

In samenspraak met de Vereniging Voor Sterrenkunde Capella willen de gemeentes Boutersem, Hoegaarden en Beauvechain een ‘sterrenstreek’ oprichten. Concreet wordt de lichtvervuiling in de landelijke driehoek tussen deze gemeentes beperkt.

News

Kapster Julie (24) vermoord door masseur: “Ze knipte af en toe zijn haar, maar verder kende ze hem niet”

Een reden voor zijn daad heeft Ben W. (25), een specialist Chinese massages, naar eigen zeggen niet. Wel geeft hij toe dat hij eind april zijn voormalige buurmeisje Julie Quintens (24) heeft gewurgd. “In een impuls.” Hij belde aan, ze liet hem binnen en enkele minuten later was ze dood. “Zijn ouders zijn ons vorige week nog komen condoleren”, reageert haar vader Peter.

News

Jeugdvriend (26) van vermoorde kapster (24) opgepakt

In het onderzoek naar de moord op kapster Julie Quintens (24) is een jeugdvriend van het slachtoffer opgepakt. Het is onduidelijk of de 26-jarige man uit Boutersem, die op een steenworp van het ouderlijke huis van Quintens woont, heeft bekend iets te maken te hebben met de gewelddadige dood van de kapster. Zeker is dat de politie vrijdag bij hem is binnengevallen en de man heeft opgepakt. De man werd gisteren voor de onderzoeksrechter geleid.

Alert

Tussen potgrond en pint: tuincentrum wordt cultuurcafé

Nu het pensioen lonkt voor huidige Aveve-uitbater Jos Vanlaer, smeden zoon Pol (28) en diens echtgenote Xanne Holvoet (28), neef Flor Didden (28) en nicht Jozefien Didden (30) plannen om de tuin- en dierzaak in Boutersem om te bouwen tot een culturele ontmoetingsplek.

News
Download