Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kiona Crabbé pakt brons op BK: “Pech bij de start verhinderde een betere uitslag”

Juniore Kiona Crabbé uit Boutersem sleepte op het BK de derde plaats uit de brand. Een resultaat waarop ze vooraf had gehoopt. Toch vraagt Crabbé zich af wat het zou geworden zijn indien ze bij het begin van de wedstrijd geen fameuze kwak te verwerken kreeg.

Nieuws

Greta Vanden Bempt is opnieuw N-VA-lijsttrekker

Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Boutersem werd de lijst bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker is opnieuw Greta Vanden Bempt, met zoon Maarten Devroye als lijstduwer. Op de tweede plaats staat Nicolas Bollion. Derde is de Nederlandse zakenvrouw Peggy-Ann Kruisland. Nummer vier is OCMW-raadslid Marie-Rose Barbier, vijfde is ondervoorzitter Johan Gaublomme.

Nieuws

“Met een vertimmerd elftal”

Budingen, Wommersom en Boutersem legden na de heenronde de slechtste papieren neer. Op eigen terrein heeft Verbroedering de kans om, mits winst in het degradatieduel, er iets beter voor te staan. “Er zijn gesprekken in de club voor een fusie met de buurtploegen of om zelfs eventueel te stoppen”, zegt trainer Wim Notebaert. “Hoe dan ook, voor ons komt het erop aan om ons te redden. Dus moeten we straks Budingen kloppen. Door de lange winterstop verkozen enkele spelers om op verlof te gaan. Daarnaast waren er enkele die met lichte blessures sukkelden en eveneens nog niet trainden. Ik kan spelers die niet trainden selecteren en zo zitten we met een vertimmerd elftal.”

Nieuws

Bestuurder sukkelt in slaap omdat het te warm is in zijn wagen

Een automobilist uit het Waalse Vielsalm is zaterdagnacht zwaargewond geraakt na een klap tegen een boom langs de E40 van Luik naar Brussel, tussen de afritten Tienen en Boutersem. De brandweer moest het slachtoffer uit de wagen bevrijden. Ook zijn passagier, een 25-jarige man, zat gekneld maar hij bleef ongedeerd.

Politie en veiligheid
Nieuws

Hartverwarmend: 79-jarige Lena verenigt buurt met zelfgemaakte ‘pallettenbomen’

Lena Luca (79) uit de straat Yndenbeemd heeft al haar buren uitgenodigd om een glaasje glühwein te drinken bij de fonkelende lampjes van haar zelfgemaakte kerstbomen. “Doorheen het jaar zoek ik op straat naar plantaardig materiaal om bloemstukjes mee te maken”, vertelt Lena. “Met de feestdagen wou ik eens iets anders doen. Ik heb allerlei stukken hout verzameld en er kerstboompjes van gemaakt. ‘Pallettenbomen’, noemen de mensen ze. Ik heb er een gezet bij zowat al onze buren.”

Nieuws

Bouwpromotor plant nieuw park, buurtwinkel en dertigtal woningen

Bouwpromotor Brummo heeft meer details vrijgegeven over bouwsite Valkenberg. Bedoeling is om daar aan de Leuvensesteenweg nieuwe woongelegenheid te creëren, een park van een hectare en een buurtwinkel.

Nieuws

Jos Van Roy: “Veldlopen krijgt niet de plaats die HET verdient”

“De atletiekfederatie geeft het veldlopen niet de plaats die het verdient”, zegt Jos Van Roy. “Is er nog één discipline die zo populair is? Bashir Abdi, derde performer in Europa op de 5.000m, laat men thuis voor het Europese kampioenschap op een vlak en goed beloopbaar parcours, en de regerende Europese beloftenkampioen Kimeli stuurt men niet mee op basis van zijn wedstrijd in Roeselare, waar hij zich opblies door Bouchikhi proberen te volgen. Door het EK niet te lopen, worden ze ook niet uitgenodigd voor andere Europese toporganisaties. En dat terwijl het veldlopen voorkomt op het programma van de Olympische Jeugdspelen en op de komende Olympische Spelen de cross als demonstratiesport fungeert.”

Nieuws

“CrossCup is financieel en sportief gezond”

Morgen had de Brusselse manche van de CrossCup moeten plaatsvinden, maar in de afgeslankte versie van het regelmatigheidscriterium heeft de cross in Laken geen plaats meer in de kerstperiode. “Het is beter zo”, zegt organisator Jos Van Roy.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Fietssnelweg richting Leuven wordt opnieuw een stuk langer

De gemeenteraad keurde de voorlopige rooilijn en onteigeningsplannen voor de fietssnelweg Boutersem- Leuven goed. Ook de deelgemeenten zouden een verbinding krijgen.

Nieuws

“We lieten te veel kansen liggen”

Met Roosbeek-Neervelp - Boutersem stond een echte derby op het programma. Uiteindelijk trok Verbroedering met 1-2 aan het langste eind. “Een moeizame derbyzege”, vindt trainer Wim Notebaert. “We eindigden met negen door twee uitsluitingen na een tweede geel en in die laatste tien minuten was het heel moeilijk om stand te houden, maar het lukte. In de eerste helft hadden we drie heel goeie kansen, maar scoren blijft moeilijk. We missen uiteraard een afwerker zoals Kevin Machiels vorig seizoen. Op de counter lieten we te veel kansen liggen om zekerheid te krijgen. Qua mentaliteit en overgave was alles oké en dat is heel positief.”

Nieuws
Download