Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Fietssnelweg richting Leuven wordt opnieuw een stuk langer

De gemeenteraad keurde de voorlopige rooilijn en onteigeningsplannen voor de fietssnelweg Boutersem- Leuven goed. Ook de deelgemeenten zouden een verbinding krijgen.

Nieuws

“We lieten te veel kansen liggen”

Met Roosbeek-Neervelp - Boutersem stond een echte derby op het programma. Uiteindelijk trok Verbroedering met 1-2 aan het langste eind. “Een moeizame derbyzege”, vindt trainer Wim Notebaert. “We eindigden met negen door twee uitsluitingen na een tweede geel en in die laatste tien minuten was het heel moeilijk om stand te houden, maar het lukte. In de eerste helft hadden we drie heel goeie kansen, maar scoren blijft moeilijk. We missen uiteraard een afwerker zoals Kevin Machiels vorig seizoen. Op de counter lieten we te veel kansen liggen om zekerheid te krijgen. Qua mentaliteit en overgave was alles oké en dat is heel positief.”

Nieuws

Klimaatbende verzamelt aan kasteel Kwabeek

Zowat 220 kinderen van scholen van Boutersem en Bierbeek verzamelden aan het kasteel van Kwabeek. Ze kregen er hun opdrachten overhandigd, die ze de komende maanden zullen moeten waarmaken om zo hun steentje bij te dragen tegen klimaatopwarming.

Nieuws

Nieuw voorplein voor gemeentehuis

Het kasteel van Kwabeek heeft een nieuwe toegang gekregen. Alleen wagens voor minder mobiele mensen en ceremonies mogen nog tot aan het kasteel rijden. De parkings aan de ingang worden aangepakt.

Vrije tijd en hobby

Hun droomwoning werd voor hun neus weggekaapt door kronkel in wetgeving, maar jong gezin kreeg nu toch goed nieuws

Heidi en Jeroen uit Leefdal hebben dan toch hun droomwoning in Boutersem beet. Enkele maanden geleden leek het alsof het voorkooprecht het voor hun neus had weggekaapt. Maar de toezichthouder van de Vlaamse Woonraad oordeelde dat Volkswoningbouw uit Herent daar geen recht op had.

Nieuws

Twintig jaar onderzoek bewijst: compost heeft alleen maar voordelen

Al twintig jaar lang stelt landbouwer De Hertogh zijn veld in Boutersem ter beschikking van onderzoekers om de gevolgen van compost te onderzoeken. Deze bemestingsmethode blijkt alleen maar voordelen te hebben.

Nieuws

Boeren sloven zich uit om ‘Held in ’t Veld’ te worden

Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, is in Boutersem via een aantal technische proeven en intelligentietesten op zoek gegaan naar de ‘Held in 't Veld’.

Nieuws

Meester Koen haalt het niet in The Voice maar jonge Luka blaast alle coaches omver

Op VTM is vrijdag het startschot gegeven van een nieuw seizoen van The Voice en daarin komen meteen twee deelnemers uit het Leuvense aan bod. Koen Paredis uit Roosbeek en Luka Cruysberghs uit Wijgmaal gaven alles, maar slechts één van hen is door.

Nieuws

Meester Koen haalt het niet in The Voice “maar heb de muziekmicrobe weer te pakken”

Op VTM is vrijdag het startschot gegeven van een nieuw seizoen van The Voicevan Vlaanderen en daarin komen meteen twee deelnemers uit het Leuvense aan bod. Koen Paredis uit Roosbeek en Luka Cruysberghs uit Wijgmaal gaven alles, maar slechts één van hen is door.

Nieuws

Groene Kring gaat op zoek naar eerste Held van 't Veld

De vereniging voor jonge land- en tuinbouwers Groene Kring gaat dit weekend in Boutersem op zoek naar de nationale ‘Held van 't Veld’.

Nieuws
Download