Geen paniek, je buurtberichten worden ingeladen!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Extra motivatie in derby”

Roosbeek-Neervelp reist naar de nummer drie Lubbeek. Momenteel is de ploeg met een tiende plaats safe. “We moeten toch nog punten vergaren”, benadrukt coach Wouter Vandevelde. “Liefst snel nog zes punten om het seizoen rustig af te sluiten. Voetballen bij Lubbeek betekent een extra motivatie en we zijn niet kansloos in deze derby.”

Nieuws

Yvonne blaast 106 kaarsjes uit

In woon-zorgcentrum Vondelhof in Roosbeek vierden de residenten en het personeel feest. Ook de directie liet van zich horen. Yvonne Struyven, geboren en getogen in Meldert (Hoegaarden), vierde er immers haar 106de verjaardag. Haar man overleed in 1993. Het koppel kreeg vier kinderen en die zorgen nog steeds heel goed voor haar. In haar leven was haar gezin heilig, want ze deed niet alleen het huishouden, maar ze hielp ook mee in de stal.

Nieuws

Actiecomité eist compensatie: “Windmolens doen de waarde van ons huis dalen”

Het actiecomité ‘Geen Windmolens E40’, dat 163 sympathisanten heeft op sociale media, eist een financiële compensatie van aannemers Storm en Elicio als ze windmolens plaatsen. Uit een studie van de KU Leuven blijkt namelijk dat de eigendomswaarde van omwonenden tot 3,5 procent kan dalen.

Nieuws

Velpeleven brengt ‘What's up James’

Toneel Velpeleven brengt de lotgevallen van butler James, die in de huid kruipt van zijn baas en zich eruit probeert te wringen. De opvoeringen zijn gepland op 2, 3 9 en 10 maart telkens om 20 uur in de parochiezaal van Roosbeek. De hechte groep staat te springen om op de planken te staan. Kaarten kunnen besteld worden op tel. 0475-57.97.72 of via info@velpeleven.be.

Nieuws

Basisschool De Notelaar wordt kunstmuseum

Met de vernissage ‘Expo 18’ toveren de kinderen en onderwijzers van De Notelaar hun school om tot een kunstmuseum. Alle tentoongestelde werken zijn gecreëerd door de schoolleden en door een aantal sympathisanten. Alle klaskunstwerken worden geveild door enthousiaste veilingmeesters. De opbrengsten gaan integraal naar de basisschool. Op zaterdag 3 maart is de vernissage open voor iedereen.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Boutersemse Degustatie Gilde steunt kinderen

De Boutersemse Degustatie Gilde heeft 1.600 euro geschonken aan Debra vzw, een organisatie die zich inzet voor onderzoek naar epidermolysis bullosa, kortweg EB. Dat is een erfelijke, vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening die blaren op de huid doet ontstaan. Amelie (8), die zelf EB heeft, mocht samen met haar moeder Annick de cheque aannemen van voorzitter Liesa Claeys en secretaris Lies Devroye.

Nieuws

Reizigers staan in de kou in Vertrijk

De wachtzaal van het stationsgebouw in Vertrijk wordt tussen 17.30 uur en 7 uur afgesloten omwille van de overlast, veroorzaakt door transitmigranten.

Nieuws

Oude rijkswachtkazerne telt veertien sociale flats

De oude rijkswachtkazerne aan de Leuvensesteenweg in Boutersem heeft een tweede leven gevonden als sociaal woonproject. Op 5 februari nemen de gezinnen hun intrek.

Nieuws

“Langer op de weg gereden dan voorzien”

Tweedejaarsjunior Floris Van Tricht (16) uit Boutersem reed met het BK al zijn laatste veldrit van het seizoen al had hij daar een goede reden voor. “Ik wilde zo lang mogelijk mijn trui van provinciaal kampioen tonen”, aldus Floris Van Tricht.

Nieuws

Kiona Crabbé pakt brons op BK: “Pech bij de start verhinderde een betere uitslag”

Juniore Kiona Crabbé uit Boutersem sleepte op het BK de derde plaats uit de brand. Een resultaat waarop ze vooraf had gehoopt. Toch vraagt Crabbé zich af wat het zou geworden zijn indien ze bij het begin van de wedstrijd geen fameuze kwak te verwerken kreeg.

Nieuws
Download