Hoplr is geen plaats voor politieke voorkeuren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuw voorplein voor gemeentehuis

Het kasteel van Kwabeek heeft een nieuwe toegang gekregen. Alleen wagens voor minder mobiele mensen en ceremonies mogen nog tot aan het kasteel rijden. De parkings aan de ingang worden aangepakt.

Vrije tijd en hobby

Hun droomwoning werd voor hun neus weggekaapt door kronkel in wetgeving, maar jong gezin kreeg nu toch goed nieuws

Heidi en Jeroen uit Leefdal hebben dan toch hun droomwoning in Boutersem beet. Enkele maanden geleden leek het alsof het voorkooprecht het voor hun neus had weggekaapt. Maar de toezichthouder van de Vlaamse Woonraad oordeelde dat Volkswoningbouw uit Herent daar geen recht op had.

Nieuws

Twintig jaar onderzoek bewijst: compost heeft alleen maar voordelen

Al twintig jaar lang stelt landbouwer De Hertogh zijn veld in Boutersem ter beschikking van onderzoekers om de gevolgen van compost te onderzoeken. Deze bemestingsmethode blijkt alleen maar voordelen te hebben.

Nieuws

Boeren sloven zich uit om ‘Held in ’t Veld’ te worden

Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, is in Boutersem via een aantal technische proeven en intelligentietesten op zoek gegaan naar de ‘Held in 't Veld’.

Nieuws

Meester Koen haalt het niet in The Voice maar jonge Luka blaast alle coaches omver

Op VTM is vrijdag het startschot gegeven van een nieuw seizoen van The Voice en daarin komen meteen twee deelnemers uit het Leuvense aan bod. Koen Paredis uit Roosbeek en Luka Cruysberghs uit Wijgmaal gaven alles, maar slechts één van hen is door.

Nieuws

Meester Koen haalt het niet in The Voice “maar heb de muziekmicrobe weer te pakken”

Op VTM is vrijdag het startschot gegeven van een nieuw seizoen van The Voicevan Vlaanderen en daarin komen meteen twee deelnemers uit het Leuvense aan bod. Koen Paredis uit Roosbeek en Luka Cruysberghs uit Wijgmaal gaven alles, maar slechts één van hen is door.

Nieuws

Groene Kring gaat op zoek naar eerste Held van 't Veld

De vereniging voor jonge land- en tuinbouwers Groene Kring gaat dit weekend in Boutersem op zoek naar de nationale ‘Held van 't Veld’.

Nieuws

Vlinderboom eert ongeboren kindjes

Sinds 23 augustus staat er op de begraafplaats van Butsel een 'vlinderboom'. De boom eert kindjes die nog voor de bevalling het leven lieten. Het gemeentebestuur komt hiermee tegemoet aan de wens van een aantal inwoners.

Nieuws

Samana blaast 40 kaarsjes uit

Samana Boutersem - het vroegere 'Ziekenzorg' - vierde zijn veertigjarig bestaan in Boutersem. Tijd om een aantal vrijwilligers in de bloemetjes te zetten.

Nieuws

Open VLD wil ANPR-camera's

Op de laatste gemeenteraad voor het zomerreces lanceerde Open VLD een oproep aan de meerderheid om te ijveren voor een of meerdere ANPR-camera's op het grondgebied van Boutersem.

Nieuws
Download