Thuis in je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Europa keurt klimaatplannen van achttien gemeenten goed

De Europese Commissie heeft de klimaatactieplannen van achttien Vlaams-Brabantse gemeenten goedgekeurd.

Nieuws

Tip voor volgend weekend: de jaarlijkse mosselfeesten van Sporting Roosbeek-Neervelp

Het is een jaarlijkse traditie: het laatste weekend van juli staan er mosselen op het menu. Voetbalclub Sporting Roosbeek-Neervelp nodigt je uit op 28, 29 en 30 juli in de kantine aan de Oude Baan.

Nieuws

Uit de gemeenteraad: opnieuw twee wissels bij Open VLD

Op de gemeenteraad van einde mei kondigde raadslid Sven Collin reeds aan dat hij om persoonlijke redenen ontslag zou nemen uit de gemeenteraad. Zijn drukke beroepsloopbaan liet het niet langer toe beide te combineren.Maar Collin is niet de enige die ontslag neemt. Ook Melissa Vandenhove stelde haar mandaat ter beschikking van de partij. Hun plaats wordt nu ingenomen door Anna Pogartseva en Patrik Lefevre.

Nieuws

“Ik mik op het regelmatigheidscriterium”

Slechts twee van de tien rondjes of amper 10 kilometer bleef Lukas Van Noyen uit Kerkom in Hogen in het peloton. Dan reed hij lek en zo was hij de eerste van de 50 deelnemers die de strijd moest staken. Lukas had bovendien rugnummer één. “Omdat ik voorheen al eens te laat kwam bij de inschrijvingen laat ik nu niets onverlet”, legt Lukas uit. “Ik reed nog niet in de prijzen, maar mijn doel is om een goed resultaat te behalen in het Regelmatigheidscriterium Hageland Haspengouw. In dit criterium sta ik op de tweede plaats en ik rijd daarom de koersen die hiervoor in aanmerking komen. Ik hoop eens bij de eerste tien te finishen.”

Nieuws

FOTO. Mag ik deze dans van u?

Seniorenverenigingen S-Plus en S-Sport organiseerden voor de eerste keer een dansnamiddag voor senioren in Boutersem. Beide verenigingen vonden duidelijk een gat in de markt; de Boerenzaal in Kerkom liep meteen helemaal vol.

Nieuws

FOTO. Een workshop als geen andere: barbecuen met Jeroen De Pauw

Steven Aerts van 'Smoke and fire' uit Willebringen is niet zomaar een kok. Al is hij klassiek geschoold, hij heeft resoluut gekozen voor 'outdour kooking' en organiseert regelmatig workshops. Met de zomer voor de deur haalde hij topchef Jeroen De Pauw achter zijn fornuis vandaan voor een barbecue-workshop. En lekker dat het was!

Vrije tijd en hobby

Groen Boutersem trekt met nieuw bestuur naar de gemeenteraadsverkiezingen

De leden van de lokale afdeling van Groen in Boutersem verkozen afgelopen week een nieuwe voorzitter en secretaris. Jos Thys neemt de fakkel van Anja Vanleenhove over.

Nieuws

De gemeenteraad vergadert op donderdag 29 juni

De gemeenteraad komt een laatste maal samen voor de zomervakantie op donderdag 29 juni in zaal 'Iris' van cultureel centrum Eyckeveld om 20.30h.

Nieuws

Boutersem investeert in 'floodsax'

Het gemeentebestuur investeert in de aankoop van 'floodsax', lichtgewicht zakken in kunststof, die in enkele minuten tot 20 liter kunnen absorberen en daarna waterafstotend werken en herbruikbaar zijn. De floodsax is de moderne versie van het klassieke zandzakje en zal in sets van 5 stuks te koop aangeboden worden.Boutersem zorgt hiermee voor een primeur in de regio.

Nieuws

Jonge amazone wordt tweemaal Belgisch kampioen

Vorig jaar op het sportgala was het al duidelijk: Boutersem heeft heel wat potentieel in de ruitersport. De twaalfjarige Tricia Meyvis werd dit voorjaar tweemaal nationaal kampioen in de dressuur.

Nieuws
Download