Hoplr, vertel het voort!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vijf jaar cel gevorderd na vlucht voor wegcontrole

Een twintiger uit Zichem riskeert vijf jaar cel waarvan de helft met uitstel op verdenking van poging tot doodslag op twee agenten. Naar eigen zeggen wilde hij hen niet doden, toen hij probeerde te ontsnappen aan een wegcontrole in Boortmeerbeek.

Nieuws

Jens Clynhens viert na vier maanden wederoptreden: “Ik herbegin in Frankrijk”

Tweedejaarsjunior Jens Clynhens uit Boortmeerbeek rijdt dit weekend zijn eerste veldrit van het seizoen. Een aanval van klierkoorts verhinderde hem vroeger van start te gaan.

Nieuws

De Kapel doet voortaan ook dienst voor uitvaarten

In de voormalige winkel van Costima op de Leuvensesteenweg in Muizen (Mechelen) is een nieuwe vestiging geopend van uitvaartbedrijf Sereni. Dat zal ook gebruikmaken van De Kapel als hedendaagse, polyvalente uitvaartaula.

Nieuws

Man ontkent poging doodslag op ex met cutter: “Ik wil er niet meer van weten. Het is gepasseerd”

In de Leuvense strafrechtbank ontkende Wim L. vrijdag zijn ex S.C. te hebben willen doden. Het parket vordert vier jaar cel en 1.200 euro boete.

Nieuws

Man ontkent poging doodslag op ex met cutter

In de Leuvense strafrechtbank ontkent Wim L. zijn ex S.C. te hebben willen doden. Het parket vordert vier jaar cel en 1.200 euro boete.

Nieuws

Belgen drinken minder bier, maar Europa en Azië zijn gek op Primus en Tongerlo

Ook al drinkt de doorsnee Belg minder bier dan vroeger, ziet Brouwerij Haacht zijn exportcijfers flink verhogen, ook buiten EU-landen. Daar heeft het bejubelde nieuwe gamma Super 8 voor een deel mee te maken, maar ook Azië gaat plat op de buik.

Nieuws

“Koffie niet stiefmoederlijk behandelen”

Kleine koffiebranderijen meer slagkracht geven: dat is het doel van Ine en Wouter uit Boortmeerbeek, die Belgium Blenders hebben opgericht. “Er wordt niet minder koffie gedronken, maar gewoon anders”, luidt het.

Nieuws

Vier meter hoge Boeddha als eyecatcher

De Leuvense kunstenaar Pieter Janssens heeft de nieuwe vestiging van Wok Dynasty een eyecatcher bezorgd. Het pronkstuk van de zaak wordt een vier meter hoog Boeddhabeeld.

Nieuws

“Niemand ligt wakker van een saai verhaal over druiven”

Bij de start van het nieuwe werkingsjaar van de Mechelse Wijncommanderij in Hever wil het bestuur vooral meer jongeren betrekken. Hippe verhalen over flessen wijn in een origineel interieur moeten ook jongeren warm maken om wijnen te proeven.

Nieuws

“Trentin als een brommer”

Net als enkele weken geleden in Overijse fietste Dimitri Peykens uit Hoeilaart zich ook nu in eigen streek in de Primus Classic in de belangstelling, al vond hij het jammer dat de vlucht waar hij deel van uitmaakte niet droeg tot het einde.

Nieuws
Download