Look, the girl next door...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Herdenkingsplechtigheden schuimde hij af met één boodschap: respect en vrede”

Boortmeerbekenaar Ferdinand Popleu is op 94-jarige leeftijd overleden in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. Tot 11 november van dit jaar was hij nog erg actief, hierna ging het bergaf. Zaterdag wordt de man die 31 jaar voorzitter was van het NSB begraven.

News

Vier jaar cel voor misbruik dochters

News

De Sint bezocht VBS De Wegwijzer

Op 6 december is het de verjaardag van Sinterklaas. Ook op de Vrije Basisschool De Wegwijzer in Boortmeerbeek werd zijn verjaardag goed gevierd.

News

“Ook de non-believers uit de jaren negentig hebben we eindelijk bereikt”

The Blue Chevy's bestaan 30 jaar. Drie studenten van Don Bosco Haacht verkozen destijds roots, rockabilly- en rhythm & bluesmuziek boven populaire popdeuntjes, en met succes. Inmiddels zijn ze met acht en hebben ze een verzamelalbum klaar. Volgend jaar volgt nieuw werk.

News

Bijkomende celstraf voor bedreigen ouders van ex

Een vijftiger uit Koksijde is veroordeeld tot tien maanden cel voor bedreigingen tegen de ouders van zijn ex. Eerder kreeg hij drie jaar cel met uitstel voor poging doodslag. In een tweede zaak werd een dertiger al tien keer veroordeeld.

News

Administratieve kracht bij de politie ontkent informatie uit strafdossier gelekt te hebben

Een administratieve medewerkster van de politiezone BHK wordt ervan beticht vertrouwelijke informatie uit een proces-verbaal te hebben gelekt aan familie. C.H. riskeert zes maanden cel, maar ontkent met klem in de fout te zijn gegaan.

Alert

Politie vindt veel BOB's bij alcoholcontroles

Het team verkeer van de lokale politie Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen heeft in samenwerking met de interventieploeg op zaterdagnacht alcohol- en snelheidscontroles gehouden. De actie gebeurde onder het motto 'stoppen=blazen'. Met andere woorden, iedere bestuurder die geflitst werd, onderging een alcoholcontrole. Want, 'ook tipsy is te veel...'. Zo luidt het bij de politie.

Alert

Weisetterbos krijgt negenhonderd nieuwe bomen

De Kampenhoutse en Boortmeerbeekse afdelingen van Natuurpunt hebben van de Dag van de Natuur gebruikgemaakt om een grootschalige plantactie op poten te zetten.

News

Après-ski pop-upbar moet Boortmeerbeek meer schwung geven

Bruno Huyghe en Patricia Bogaerts openen in december een après-skibar op de Dorpplaats. Ze willen de mensen die tijdens de kerstvakantie niet naar de sneeuw trekken toch van de unieke Oostenrijkse sfeer laten proeven.

News

Iedereen vlucht buiten bij overval op café, behalve burgemeestersvrouw en ‘De Buurtpolitie’-acteur

Maandagavond om iets na 22 uur waren nog slechts zes klanten aanwezig in het sympathieke en anders zo rustige dorpscafé ’t Hoekske in Keerbergen, toen een overvaller binnen raasde. Iedereen vluchtte naar buiten, behalve Lauretta Mankowski, de vriendin van burgemeester Michel Baert van Boortmeerbeek, en acteur uit de televisiereeks De Buurtpolitie Werner Van Rillaer. Het begin van een opvallend verhaal.

Alert
Download