An Englishman, an Irishman and a Scotsman walk into a bar...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Joris en Bart fietsen 685 km voor Het Balanske

Sportievelingen Joris Robbeets uit Haacht en Bart Van Wiele uit Boortmeerbeek, nemen deel aan de 685 km lange fietstocht ten voordele van Het Balanske in Tielt-Winge.

Leisure and hobby

Nog meer bezwaar tegen nieuw shoppingcentrum

Na de gemeente Haacht en de stad Leuven, dienden nu ook andere organisaties en het gemeentebestuur van Boortmeerbeek een bezwaarschrift in tegen de komst van een nieuw shoppingcentrum waarvoor de witloofveiling aan het Sas plaats moet ruimen.

News

Topweekend voor wielerliefhebbers

Afgelopen weekend was koning wielrennen baas over onze regio. Enerzijds werd tussen Brakel en Boortmeerbeek de Primus Classic gereden, anderzijds werden in Leuven lokale ronden afgelegd tijdens de 52ste GP Jef Scherens. Telkens met een pak volk.

News

“Duizend gratis pinten als Belg wint”

Op 15 september wordt voor de zevende keer de wielerwedstrijd Primus Classic gereden tussen Brakel en Boortmeerbeek. Bij de aankomstplaats aan de Brouwerij Haacht wordt gezorgd voor veel animatie.

News

Tweede misdaadroman van Tom Bergs speelt zich af in… een rusthuis: “Alleen Harry Potter ging me voor”

De tweede misdaadroman van Tom Bergs rolt inmiddels van de persen. Het verhaal start exact een maand na het einde van het vorige boek, toch nam Bergs drie jaar de tijd om de laatste letter neer te pennen. De hele regio wordt betrokken.

News

Handelaars keren opgelucht terug naar oude winkel

Enkele Boortmeerbeekse handelaars keren na een jaar terug naar hun oude pand aan de Oudestraat. Ze moesten tijdelijk verhuizen voor de aanleg van een nieuw rioleringsstelsel en fietspaden.

Traffic

“Ik heb het plezier in het crossen teruggevonden”

Zaterdag gaat in Steenhuffel het veldritseizoen van start. Bij de vertrekkers ook Jelle Camps (19) uit Boortmeerbeek die een streep hoopt te trekken onder twee kommervolle jaren.

News

Het beste fruitbier ter wereld… is van ons

Op de World Beer Awards zijn drie bieren van Brouwerij Haacht in de prijzen gevallen. Mystic Krieken mag zich voortaan het beste bier ter wereld in de categorie ‘fruit & vegetable’ noemen en dingt nog mee naar de titel van beste ‘flavoured’ bier.

News

150 bezwaarschriften tegen komst veebedrijf

Buren van de Langedonckstraat in Kampenhout en Boortmeerbeek zijn niet te spreken over de verhuis van veebedrijf Van Looy van Muizen naar Boortmeerbeek. “Een rechtszaak lijkt nu onafwendbaar”, klinkt het.

News

Heemkring organiseert kunstbiënnale

Tijdens het weekend van 1 en 2 september organiseert Heemkring Ravensteyn intussen voor de 8ste keer haar kunstbiënnale '(H)ever-Art.

News
Download