Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Leger oefent in Bierbeek

De ‘Information Operations Group’ van het Belgische Leger doet dinsdagvoormiddag een oefening in Bierbeek. Het leger traint in ‘village assessment’: het in contact komen met de lokale autoriteiten en de bevolking als oefening voor buitenlandse missies.

Nieuws

“Tegenstander was onder de indruk”

“Ik ben heel fier op onze spelers” kijkt secretaris Désiré Schepers terug op de bekermatch bij het sterke Oosterzonen, en dat ondanks de nipte 1-0-nederlaag.

Nieuws

AZ Alkmaar deze keer net niet

AZ Alkmaar is er net niet in geslaagd het Europees miniementornooi in Bierbeek voor de derde keer op rij te winnen. In de finale verloor het pas na strafschoppen van de landgenoten van Ajax Amsterdam.

Nieuws

Man (58) sterft na ongeval op E40

Een 58-jarige bestuurder uit Aarschot is zondagochtend rond 4 uur om het leven gekomen bij een ongeval op de E40 richting Brussel, ter hoogte van Bierbeek. De man, die alleen in de auto zat, verloor de controle over het stuur en raakte van de weg. Hij stierf ter plaatse.

Nieuws

“Onze voorbereiding enigszins aangepast”

Zorgt Bierbeek vanavond voor een nieuwe bekerstunt? Op verplaatsing bij FC Oosterzonen ontmoet men voor de derde keer een ploeg uit amateurklasse.

Nieuws

“Beter iets proberen dan af te wachten”

Joachim Lambeir werd in Bierbeek 23ste. De eerstejaars blikt wel tevreden terug omdat hij iets ondernam. “In de aanvangsfase kwamen zeven renners in de spits. Het peloton talmde en daarom ging ik op zoek naar de koplopers, samen met een trio. Er was een Brit bij, maar die deed zijn deel van het werk niet. We kwamen dicht bij de vluchters, maar uiteindelijk viel het peloton ons op de nek. Ik had veel gegeven in die reactie: beter iets proberen dan af te wachten, al kende ik geen succes. In de sprint schoof ik niet goed op, vandaar dat ik moest vrede nemen met die plaats.”

Nieuws

“Een verrassende, maar terechte zege”

“Op winst tegen Ganshoren vorige week had ik nog gehoopt, maar dat we Solières uitschakelen is een verrassing”, geeft trainer Kris Michiels mee. “Verdiend op basis van het aantal kansen, en dan missen we nog een vroege penalty. De Waalse ploeg uit tweede amateurklasse keek tegen een pak gele kaarten aan, wat bewijst hoe moeilijk ze het hadden om ons te stoppen. Giuseppe Rossini, een man met ervaring bij o.m. KV Mechelen en Zulte-Waregem, werd zelfs vervangen omdat hij niet aan de bak kwam: een pluim voor onze verdediging die hem in bedwang hield. In tegenstelling tot de vorige bekermatch zakten we fysiek niet terug na de rust.”

Nieuws

“Beker motiveert de spelers ook”

Met Solières Sport uit de omgeving van Hoei krijgt Bierbeek zondag weer een club uit de amateurreeksen op bezoek in de Beker van België. “In de voorbereiding zijn sterke tegenstanders welkom”, vindt trainer Kris Michiels. “Het motiveert ook de spelers, die zelfs al verder kijken en vaststellen dat we mits driemaal winst tegen Beerschot-Wilrijk uitkomen. We mogen ons niet te veel illusies maken, maar dergelijke duels zijn nuttiger dan een training. Naast de fysieke paraatheid is het ook nog schaven aan de automatismen met alle nieuwe spelers. Er is nog werk aan de winkel, maar in de eerste oefen- en bekerduels zag ik veel inzet en een goede mentaliteit.”

Nieuws

Bremtkermis komt er aan

Op 5, 6, 11 en 13 augustus is iedereen weer welkom op Bremtkermis, een gezellig dorpsfeest voor jong en oud. De opbrengst gaat dit jaar naar drie goede doelen.

Nieuws

“Nog werken aan de conditie”

Met de strafschoppen gaat Hoger-Op Bierbeek dus door in Beker van België. “Ik had aan de spelers gevraagd er een pittige oefenmatch van te maken”, legt trainer Kris Michiels zijn aanpak uit. “Dat deden ze ook, gezien hun stevige reactie na de openingsgoal van Ganshoren. Ondanks een 3-1-voorsprong wist ik aan de rust dat de zege nog helemaal niet binnen was.”

Nieuws
Download