Hier, nen euro!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jonge kunstenaars exposeren in De Borre

De leerlingen van het zesde jaar Vrije Beeldende Kunst van het Heilig Hartinstituut Heverlee werkten een jaar lang aan een geïntegreerde proef. Een selectie van hun artistieke werken hangt tot donderdag 24 mei in De Borre.

Nieuws

Sunrise, Sunset

Mezzosopraan Linsey Coppens, sopraan Pascale Van Gossum en fluitiste Margot Dossche geven een concert met werken van onder andere Mendelssohn, Mahler en Grieg. Ze laten zich hierbij begeleiden door pianiste Saartje Van Den Aersschot. Zondag 20 mei om 11 uur in de Sint Hilariuskerk in Bierbeek. Kaartjes kosten €10 in voorverkoop en €12 aan de kassa. Reserveren: lievevandenbroeck@live.be.

Nieuws

Landelijke Gilde Lovenjoel viert 125-jarig bestaan

De leden van de Landelijke Gilde Lovenjoel verzamelden op de boerderij van de familie Enis om samen het 125-jarige bestaan van de vereniging te vieren. Voorzitter Guy De Schepper benadrukt dat ze ook in de toekomst ten volle het landelijke karakter van de gemeente willen beleven door ontspannende en interessante activiteiten voor het hele gezin te organiseren.

Nieuws

Burgemeester met delegatie naar Ecuador

Omdat Bierbeek dit jaar 20 jaar verbroederd is met de gemeente Oña, trok een delegatie bestaande uit burgemeester Johan Vanhulst, schepenen Cil Cuypers en Stefaan Van Haegenborgh, OCMW-voorzitter Monda Wuytrack en haar man, gemeenteraadslid Mia Ombelet,ambtenaar Inge Hatse en Kristel Gobien van het verbroederingscomité naar Ecuador. In november komt er een delegatie van Oña naar Bierbeek.

Nieuws

Belgische primeur moet ervoor zorgen dat patiënten echt geholpen worden

Het UPC Sint-Kamillus Bierbeek krijgt de eerste Belgische afdeling, gespecialiseerd in de langdurige behandeling en re-integratie van geïnterneerden met een verstandelijke beperking. Tegen 31 juli moet de eenheid twintig patiënten huisvesten.

Nieuws

Skippies behalen goud

Op het provinciaal kampioenschap demonstratieteams hebben de Skippies goud behaald met hun demo USA. Volgende week springen zij in Aalst het Belgisch kampioenschap en proberen zich te plaatsen voor de worldcup in China deze zomer. "Ik ben een super fiere coach, het is echt een topteam", zegt Goedele Peeters.

Nieuws

Peuter die straat overlopen wordt hardhandig gestraft: stiefvader moet werkstraf uitvoeren

Een man die zijn stiefzoontje van 1,5 jaar mishandelde door onder andere het kind blauwe oren te trekken, moet een werkstraf uitvoeren. Ook de moeder van het kind is veroordeeld, maar zij kreeg de gunst van de opschorting van straf.

Nieuws

Feestcomité Sint-Pietersschool bant malafide marktkramers

Er is de laatste dagen al heel wat inkt gevloeid over een bepaalde marktkramer, die erg opdringerig is en woekerprijzen vraagt voor zijn fruit. Op de Leuvense markt komen extra controles en op de Plantendag in Korbeek-Lo is het kraam niet meer welkom.

Nieuws

Anny en Willy sluiten hun b&b

19 jaar hebben ze klaar gestaan voor wie er onder hun dak sliep. Ze deden het met veel liefde en passie, maar het is mooi geweest. Anny en Willy Offermans gaan voortaan zelf genieten van wat er in de wereld te zien is.

Nieuws
Download