Hmz. What's this sorcery?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

FOTO. Bierbeek herdenkt einde WOI

Op 11 november was het 100 jaar geleden dat de wapens zwegen na Wereldoorlog I. Dit werd in Bierbeek plechtig herdacht met onder andere de inhuldiging van het vredesmonument 'Vuurstaal', een monument dat er kwam op voorstel van de werkgroep Oorlog & Vrede Bierbeek.

News

Pasta Party in cc De Velpe

De Pasta Party van De Skippies gaat door op 10 en 11 november in Zaal De Velpe in Opvelp. Je kan er op zaterdag van 17 tot 22 uur en op zondag van 11.30 tot 15 uur pasta à volonté eten. Op het menu staat pasta Bolognaise (€10), pasta ham en kaas (€10), pasta scampi (€15) en vegetarische pasta. Meer info www.skippies.be

News

Bierbeek en Oña vieren 20 jaar verbroedering

In 2018 heeft de gemeente Bierbeek al 20 jaar een verbroedering met San Felipe de Oña, een dorp hoog in de Andes in Ecuador. In mei reisde een Bierbeekse delegatie naar Ecuador en momenteel is er een Ecuadoriaanse delegatie op bezoek in Bierbeek.

News

Dieven leggen treinverkeer lam, maar maken een domme fout

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben koperdieven twee diefstallen gepleegd van draden op het traject tussen Leuven en Luik. Daardoor waren er vrijdag veel vertragingen in het treinverkeer. “We zien steeds meer diefstallen in deze regio”, klinkt het.

News

FOTO. Bierbeek herdenkt einde Eerste Wereldoorlog

De Werkgroep Oorlog & Vrede Bierbeek heeft vanaf 2014 jaarlijks een aantal activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd om de geschiedenis van 100 jaar geleden te herdenken. Ook in 2018 organiseert de Werkgroep i.s.m. de gemeente Bierbeek en de provincie Vlaams-Brabant een aantal activiteiten. (Lees verder onder de foto's)

News

Wachtbekken en vernieuwde wegen op ruilverkaveling Willebringen

De ruilverkaveling Willebringen gaat een volgende fase in. Het gebied, dat op grondgebied van de gemeenten Bierbeek, Boutersem, Hoegaarden en Tienen ligt, krijgt er een klein wachtbekken en opgewaardeerde wegen bij.

News

Samenstelling en bevoegdheden schepencollege Bierbeek

Op 14 oktober werd in Bierbeek een nieuw bestuursakkoord gesloten tussen CD&V en sp.a Groen. Burgemeester Johan Vanhulst zal de beleidsploeg verder leiden. Intussen is de samenstelling van het schepencollege en de bevoegdheidsverdeling afgesproken.

News

Het Zesde Metaal in De Borre voor de Warmste Week

Op dinsdag 18 december zal Het Zesde Metaal op de planken staan in cc De Borre. De opbrengst van het concert gaat naar de Warmste Week Bierbeek.

News

Ladies night met tweedehandskledingbeurs

Op vrijdag 19 oktober organiseert de Gezinsbond van Opvelp vanaf 19 uur in cc De Velpe een Ladies Night met tal van standjes van make-up, lingerie, Mylene, tupperware, chocolatier enz. alsook verkoop van kleding. Er is een cava-bar met hapjes. Dresscode is casual Chic. Inkom is gratis.

News

ANALYSE. Bierbeek schaart zich achter burgemeester Vanhulst (CD&V)

Met 1.470 voorkeursstemmen kiest de Bierbekenaar resoluut voor huidig burgemeester Johan Vanhulst (CD&V). De coalitie is rond.

News
Download