Belgische chocolade, frietjes en hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Een spits moet steeds bij de pinken zijn”

Bierbeek is alleen leider. Het klopte Veltem met 2-3. Opvallende figuur was Wout Bache, goed voor een hattrick. Met nu al 13 treffers doet hij de vorige schutter Vergauwen vergeten. “Ik heb het als spits makkelijker omdat ik goed omring word”, wijst Wout Bache naar zijn trefkracht.

Nieuws

“Onze kern is wat te klein en erg jong”

Union Lovenjoel kende een moeilijke start en bengelt onderaan, maar trainer Jean- Pierre Michiels blijft erin geloven.

Nieuws

“Kern wordt breder”

Bierbeek mag zich in Veltem opnieuw aan stevige tegenstand verwachten, tegen een ploeg die vorig seizoen een van de revelaties was in eerste. Trainer Kris Michiels zit nog wel met enkele problemen. “Doelman Jitse Seynaeve en linksachter Seppe Peeters sukkelen allebei met een gelijkaardige blessure die enkel kan genezen door te rusten, willen ze hun verdere sportcarrière niet in het gedrang brengen. Positief is dan weer dan Jasper De Geyter zich in de B-ploeg de voorbije weken weer heeft klaargestoomd. Ook Brusk Er nam na een ongelukkige voorbereiding vorige week zijn plaats in de groep weer in. Een bredere kern geeft me toch wat meer mogelijkheden”, zegt Kris Michiels.

Nieuws

Provincie wil bossen laten herontdekken

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert deze herfst tal van activiteiten in de bossen in de regio, om iedereen weer te doen beseffen hoe mooi die zijn. “We willen mensen uit onze eigen streek weer doen kijken naar hun streek”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme. “We zien deze bossen als vanzelfsprekend omdat we er zo dichtbij wonen. Het is hoog tijd dat we onze inwoners daar eens aan herinneren. En wanneer kan dat beter, dan in de herfst. Het seizoen dat de bossen met al die herfstkleuren op hun mooiste zijn.”

Vrije tijd en hobby

Provincie lokt mensen naar ‘Mysterieuze Bossen’

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert deze herfst tal van activiteiten in bossen, om iedereen weer te doen beseffen hoe mooi die zijn.

Nieuws

“Verdiende overwinning”

Jitse Dupont (20) speelde een verdienstelijke partij tegen Borght. “Sinds enkele weken heb ik blijkbaar een vaste plaats in de Bierbeekse aanval. Voordien was ik een drie seizoenen actief in de B-ploeg in derde provinciale. Daar speelde ik meestal centraal in de spits. Tijdens de voorbereiding werd ik in de A-kern opgenomen en sinds vijf matchen sta ik aan de aftrap. Met een spits als Wout Bache is er voor mij uiteraard enkel een plaats op de flank weggelegd. Links of rechts, ik deed het al allebei. Rond het uur heeft de trainer me vervangen. Ik voelde lichte hinder aan het been, maar geen blessure om me zorgen over te maken.”

Nieuws

“Ik voer mijn opdracht uit”

Na een reeks derby's krijgt Bierbeek vanavond het bezoek van Borght-Humbeek, de Grimbergense fusieclub. Jonas De Schaut is benieuwd welke opdracht hij zal krijgen van de trainer.

Nieuws

“Gevleide zege, wel overeind gebleven”

Trainer Kris Michiels gaf toe dat Bertem-Leefdaal meer verdiende. “We kwamen op voorsprong toen Antheunis knap Bache aanspeelde, maar vooral in de tweede helft zorgde de thuisploeg op een klein veld voor druk via veel lange ballen, een systeem dat ons niet ligt. Een gelijkspel was een correctere weergave, moet ik toegeven. Bertem trof de lat, maar ook wij braken enkele keren gevaarlijk uit. Voor ons is het positief dat we het achteraan vrij goed gesloten hielden en in moeilijke omstandigheden overeind bleven. Ik tel in mijn team veel jonge spelers, sommigen pas 17 jaar oud. Dit soort matchen toch winnen moet vooral hen vertrouwen geven.”

Nieuws

“Derde derby op rij voor ons”

Met de trip naar Bertem-Leefdaal krijgt Bierbeek voor de derde opeenvolgende keer een derby te verwerken tegen een streekgenoot die uit tweede promoveerde. Kris Michiels: “Ik weet dat het opnieuw een zware opdracht zal worden. Bertem toont zich niet alleen goed op dreef, we mogen ook een gemotiveerde tegenstander verwachten met de nodige derbysfeer op en rond het veld. Zelf zullen we het alvast anders moeten doen dan vorige week in de eerste helft tegen Linden. Positief vond ik dan weer dat we ons na de rust uitstekend herpakten. Nu nog enkel wat meer kansen afdwingen en uiteraard ook afwerken, en dan zijn we op goede weg.”

Nieuws

Bingoavond in cc de Velpe

Zin in een avondje gezelligheid en plezier? De Gezinsbond van Opvelp organiseert op zaterdag 30 september om 19 uur een bingoavond waarbij je mooie prijzen kan winnen. De opbrengst van de catering gaat naar een later te bepalen goed doel. Meer info op www.gezinsbondopvelp.be

Nieuws
Download