For me the daily special!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bierbeek zingt!

De warmste week van het jaar hebben we waarschijnlijk achter de rug. Maar de echte warmste week zingen ze in Bierbeek op gang op zaterdag 1 september met 'Bierbeek zingt', een samenzangavond voor jong en oud, waarbij het publiek het beste van zichzelf kan geven.

News

Auto rijdt met hoge snelheid in op bus

Maandagmiddag is een wagen met hoge snelheid ingereden op een bus van vervoersmaatschappij De Lijn. Het ongeval gebeurde in de Stationsstraat in Lovenjoel, in de bocht aan beenhouwerij Michiels. De inzittenden van de bus kwamen er met de schrik vanaf, de bestuurder van de wagen zou gewond zijn.

News

VIDEO. Jeugdvoetballers uit drie verschillende continenten spelen voetbaltornooi in Bierbeek

De toekomstige Messi's of Ronaldo's staan dit weekend misschien wel op het veld in Bierbeek. Voetbaltalenten jonger dan 13 jaar spelen hier dit weekend een internationaal tornooi.

News

Panoramalaan en Pastoriestraat krijgen nieuw wegdek

In de week van 13 tot en met 16 augustus wordt nieuw asfalt gelegd in de Pastoriestraat in Korbeek-Lo. Op maandag en dinsdag 13-14 augustus worden riooldeksels vervangen en is plaatselijk verkeer in Pastoriestraat en Korbeekhof mogelijk (parkeerverbod). Op donderdag 16 augustus wordt het wegdek afgefreesd en voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Dan is alle verkeer verboden. Omleiding via Vengerstraat en Oudebaan.In de Panoramalaan in Korbeek-Lo wordt ook een gedeelte afgefreesd en van een nieuwe asfaltlaag voorzien op 16 en 17 augustus. Aan de werken is alle verkeer verboden. Er is een omleiding voor doorgaand verkeer via de Lange Lo en Pellenberg. Plaatselijk verkeer kan eventueel via de Sterrenlaan.

Traffic

“Tevreden met vijfde plaats in kasseikoers”

Het Bierbeeks Sportcomité organiseerde voor de tweede keer een kasseikoers, nu op het gehucht Bremt. Ook daar vond men twee kasseistroken die achtmaal moesten genomen worden. Liefst 65 junioren kwamen opdagen. “Ik had op meer streekrenners gehoopt” stelt organisator Guy Van Autgaerden. “Gelukkig schreven zeven Denen en een tiental Canadezen in.”

News

Succesvol eerste Bremtkermisweekend

Twee weekends is er kermis op de Bremt, met tal van activiteiten in en rond de feesttent. Vrijdag was er de Bremtkermkwis, zaterdag een zeepkistenrace en Bal Populaire. Zondag was er terras met optreden van de fanfare en wielerwedstrijd. Voor de zeepkistenrace schreven zich negentien deelnemers in, ze bolden met de gekste wagens de berg af. Ondanks de hitte was de opkomst groot.

News

Jarne Van De Paar wint kasseikoers in Bierbeek

Kempenaar Jarne Van De Paar won met meer dan een minuut voorsprong de kasseikoers in Bierbeek-Bremt. Op 15 km van het einde ging hij ervandoor uit de groep die overbleef na een afvallingswedstrijd.

News

FOTO. Bremtkermis groot succes ondanks de hitte

Het eerste weekend van Bremtkermis zit er op. Het was snikheet in en rond de feesttent op de Bremt, maar dat weerhield de deelnemers van de Bremtkermkwis en de Zeepkistenrace niet om alles te geven. Meer dan 50 teams namen deel aan de kwis en bijna 20 zeepkisten boden zich aan om de berg af te bollen.

News

Elias Meeus is vijf keer Belgisch Kampioen Zwemmen

Elias Meeus (15) uit Korbeek-Lo behaalde op het Belgisch Kampioenschap 5 gouden medailles en werd met het aflossingsteam tweede. Het EK lonkt.

News

“Op Flanders Cup het Belgisch record verbeteren”

Na haar schitterend EK voor scholieren mag kampster Elena Defrère (17) in oktober naar de Olympische Jeugdspelen in Argentinië. Zaterdag komt zij op de Meeting voor Mon in het kogelstoten in actie voor eigen volk.

News
Download