Ochtendstond heeft goud in de mond
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bus raakt niet over besneeuwde helling, maar kan gelukkig rekenen op enkele redders in nood

De sneeuw die over ons land trok leverde niet alleen idyllische beelden op, het zorgde vooral voor veel ellende in het verkeer. Heel wat wegen waren amper berijdbaar door het gladde wegdek, maar gelukkig konden gestrande voertuigen rekenen op de hulp van anderen. Een garagehouder uit Pellenberg is één van die redders in nood die elk jaar opnieuw klaarstaat om bussen, vrachtwagens en auto’s met een jeep gladde hellingen op te slepen.

Wegen en verkeer

“Met 6 op 6 winterstop ingaan”

Na vier nederlagen kon Bierbeek eindelijk terug aanknopen bij de overwinning. Yorick Antheunis maakte het openingsdoelpunt dat zijn ploeg op weg zette naar een 4-1-zege tegen Houtem-Oplinter.

Nieuws

Literaire avond met misdaadauteur Jo Claes

Leuvens auteur Jo Claes zakte af naar cc de borre voor een literaire avond, georganiseerd door de bib. De schrijver werd geïnterviewd en daarna kregen aanwezigen de kans om vragen te stellen en om hun boeken te laten signeren. Wie deze afspraak gemist heeft, krijgt een herkansing op zondag 21 januari om 9 uur tijdens het literair ontbijt van het Davidsfonds. Inschrijven voor deze Toast Literair kan via mail:dupont_vanderheyden@pandora.be.

Nieuws

Gemeentehuis trotseert winter met lokale biomassa

De duurzaam beheerde houtkanten van Bierbeek zijn gesnoeid om het gemeentehuis te verwarmen. Dat gebeurde in het kader van het Vlaams-Brabantse klimaatproject ‘Hout van het Dijleland’.

Nieuws

Koning Albertlaan blijft zich verzetten tegen sluipverkeer

De Koning Albertlaan krijgt dagelijks te maken met sluipverkeer. De buurtbewoners roepen politici op om werk te maken van het probleem.

Wegen en verkeer

Feest aan kapel van Sint-Ermelindis

Op zondag 29 oktober is iedereen vanaf 14 uur welkom aan de kapel van Sint-Ermelindis in het Bruulbos. Na een korte bezinning voorgegaan door Pater Honoré Vinck en opgeluisterd door het Lindiskoor, wordt iedereen getrakteerd op een hapje en een drankje.

Nieuws

“Een spits moet steeds bij de pinken zijn”

Bierbeek is alleen leider. Het klopte Veltem met 2-3. Opvallende figuur was Wout Bache, goed voor een hattrick. Met nu al 13 treffers doet hij de vorige schutter Vergauwen vergeten. “Ik heb het als spits makkelijker omdat ik goed omring word”, wijst Wout Bache naar zijn trefkracht.

Nieuws

“Onze kern is wat te klein en erg jong”

Union Lovenjoel kende een moeilijke start en bengelt onderaan, maar trainer Jean- Pierre Michiels blijft erin geloven.

Nieuws

“Kern wordt breder”

Bierbeek mag zich in Veltem opnieuw aan stevige tegenstand verwachten, tegen een ploeg die vorig seizoen een van de revelaties was in eerste. Trainer Kris Michiels zit nog wel met enkele problemen. “Doelman Jitse Seynaeve en linksachter Seppe Peeters sukkelen allebei met een gelijkaardige blessure die enkel kan genezen door te rusten, willen ze hun verdere sportcarrière niet in het gedrang brengen. Positief is dan weer dan Jasper De Geyter zich in de B-ploeg de voorbije weken weer heeft klaargestoomd. Ook Brusk Er nam na een ongelukkige voorbereiding vorige week zijn plaats in de groep weer in. Een bredere kern geeft me toch wat meer mogelijkheden”, zegt Kris Michiels.

Nieuws
Download