Stel jezelf even voor aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Familie eist excuses nadat rouwkaartjes verloren raken: “We voelen ons diep gekrenkt”

Helga en Herman Maes uit Korbeek-Lo willen dat Bpost zijn excuses aanbiedt, omdat bijna zestig rouwkaartjes voor de begrafenis van hun overleden moeder niet op hun bestemming aankwamen.

Nieuws

Gevaarlijke geïnterneerde gevat in Benidorm

In een hotel in Benidorm is de 65-jarige Maurice Van Zandbergen (foto) opgepakt. De man, al jaren geïnterneerd, was twee weken geleden verdwenen tijdens een zeldzaam begeleid uitstapje.

Nieuws

Stem op het logo van Robbe en Ilse

De Leuvense sportraad is op zoek naar een nieuw logo en lanceerde een oproep naar creatievelingen om er eentje te ontwerpen. Robbe Eerdekens en zijn mama Ilse Van Neck uit Korbeek-Lo stuurden een logo in, waarop je nu kan stemmen.

Nieuws

Gezinsbond organiseert spaghettiavond

Op zaterdag 24 februari organiseert de Gezinsbond van Opvelp een spaghettiavond ten voordele van de werking van de vereniging. Op het menu staat spaghetti scampi, spaghetti carbonara, spaghetti bolognaise, balletjes in tomatensaus en vegetarische spaghetti. Er zijn ook verschillende soorten dessert. Je bent welkom in cc de velpe tussen 17 en 21 uur. Betalen met bancontact is mogelijk. Voor kinderen is er een speelhoekje met toezicht door babysitters en alle gerechten zijn ook in kinderporties te verkrijgen.

Babysitten
Nieuws

FOTO. Vele boeken kregen een nieuwe eigenaar

Het was een gezellige drukte op de tweedehandsboekenbeurs van Het Project Bierbeek en de bib. Wie nog boeken heeft die niet meer gelezen worden, kan ze al klaar leggen voor de volgende editie van de boekenbeurs.

Nieuws

Groen en Sp.a trekken samen naar de verkiezingen

Omdat de standpunten en programma’s van Sp.a en Groen in Bierbeek dicht bij elkaar liggen, hebben de plaatselijke afdelingen van beide partijen besloten om, net zoals in 2012, opnieuw in kartel naar de kiezer te trekken.

Nieuws

Jager beboet voor doden hond, baasje had liever jachtverbod gezien. “40.000 euro brengt Mak niet terug”

Op vraag van een boer was jager René H. (60) eind maart 2015 met zijn maten op reeën aan het jagen, op de grens tussen Vlaams- en Waals-Brabant. Alleen vuurde hij per ongeluk vier kogels af op de Rhodesian Ridgeback van Dorothy McGoldrick, een hond die overzee al tal van prestigieuze prijzen had gewonnen. Ondanks staalhard ontkennen kreeg de jager gisteren de zware rekening gepresenteerd: een celstraf van zes maanden en een boete van 40.000 euro.

Nieuws

Jager moet 40.000 euro betalen voor doodschieten van hond

De correctionele rechtbank van Leuven heeft dinsdag een 60-jarige jager veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenisstraf en een schadevergoeding van 40.000 euro voor het doodschieten van een hond in Meerdaalwoud in Bierbeek. Het beest had net voordien een prijs gewonnen tijdens een hondenshow in het Verenigd Koninkrijk.

Nieuws

Pannenkoeken op wereldkankerdag

Burgemeester Johan Vanhulst bakte zondag heerlijke pannenkoeken voor vier Opvelpse gezinnen. Zij legden hiervoor 320 euro samen tijdens de Warmste Week ten voordele van Think-Pink, een vzw die zich inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie. En toeval of niet: net zondag was het wereldkankerdag. De burgemeester bedankt Marijke en Sander Wallaert-Abts voor hun gastvrijheid en alle gezinnen voor hun gulheid.

Nieuws

Thermografische foto's gemaakt van onze gemeente

In de nacht van woensdag op donderdag cirkelde er een vliegtuigje boven Bierbeek, dat thermografische luchtfoto's maakte. Luchtthermografie maakt het mogelijk om de warmteverliezen van daken zichtbaar te maken.

Nieuws
Download