It'll be all right
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Schepen ontkent belangenvermenging rond herstellen landweg

Schepen Dirk Willem reageert op de hetze rond het herstellen van de landweg naar Burght 43: “Er is geen sprake van belangenvermenging. Er wordt hier ook met twee maten en gewichten gemeten.”

News

Provinciegouverneur schorst beslissing college omdat dochter van schepen er ‘significant belang bij heeft’

Gouverneur Lodewijk De Witte schorste na een klacht van oppositiepartij Open voor de Mens de beslissing van het college om een landweg naar Burght 43 te herstellen.

News

Op verkenning langs Pajotse streekproducten in Week van de Korte Keten

De Week van de Korte Keten, die loopt van zaterdag 26 mei tot en met zondag 3 juni, wil consumenten aanzetten om kort bij huis te winkelen omdat dit duurzamer is en de lokale economie stimuleert. Ook het Pajottenland springt op kar.

News

Pajottenland zet molens in de kijker

Zondag 27 mei is het Molendag in het Pajottenland. Die dag kan men op ontdekking langs enkele actieve molens en langs restanten van de vele verdwenen wind- en watermolens. Op 17 locaties kan men terecht voor verrassende activiteiten.

News

Politie vindt honderdtal gestolen voorwerpen: één verdachte opgepakt

Bij huiszoekingen op drie plaatsen in Bever en Ninove heeft de politie van de zone Pajottenland een honderdtal gestolen goederen teruggevonden. Die worden nu teruggegeven aan hun rechtmatige eigenaars.

Alert

CD&V maakt lijsttrekker en lijstduwer bekend

Meerderheidspartij CD&V Bever - dat opkomt onder de nieuwe naam Thuis in Bever - Chez nous à Biévène - is zo goed als klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

News

Sven Ornelis trapt 10.000-stappenclash af

Vlaanderen maakt zich opnieuw klaar voor de 10.000-stappenclash. Burgemeester Luc Deneyer (CD&V) van Bever, die vorig jaar won, en Sven Ornelis stapten ze symbolisch op gang. Wie wordt de ‘Actiefste stad of gemeente van Vlaanderen’ in 2018?

News

Partij kan verkiezingen onmogelijk verliezen ‘want momenteel hebben we hier nergens een zetel’

De afdelingen van Groen Gooik, Lennik, Pepingen en Roosdaal hebben op een gezamenlijk lanceringsmoment aan het Koetshuis in Strijtem hun lijsttrekkers bekendgemaakt. Dat er gekozen werd om dit niet apart, maar samen te doen als Groen Pajottenland is een bewuste strategie.

News

Jean-Pierre wint fotografiewedstrijd ‘Beiver’

Jean-Pierre Beké heeft de fotografiewedstrijd op de Facebookpagina ‘Beiver (Bever)’ gewonnen. De cultuurraad reikte hem donderdagavond in het gemeentehuis voor zijn winnende foto van paarden in de mist het boek ‘Polaroid poetry’ uit. “Een sterk, tijdloos en vooral puur beeld van Bever heeft uit de zestig inzendingen verdiend gewonnen”, zegt Thierry Van Vreckem.

News

Burgemeester zegt politiek na 50 jaar vaarwel omwille van gezondheid: “Maar ik hoop dat een fusie ons bespaard blijft”

Luc Deneyer (64), burgemeester van Bever en al dertig jaar lokaal politicus, zal op 14 oktober dit jaar niet meer verkiesbaar zijn voor de gemeenteraad. “Als burgemeester moet je je constant kunnen inzetten. Mijn visuele beperking maakt dat steeds moeilijker”, zegt hij.

Alert
Download