Hoplr is not a place for political preferences
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bever is ondanks naam volgens GAIA dieronvriendelijkste gemeente

Dilbeek is de diervriendelijkste gemeente van Vlaams-Brabant, Bever de dieronvriendelijkste. Dat is de conclusie van een onderzoek van GAIA. “Onterecht en heel kort door de bocht”, zegt burgemeester van Bever Luc Deneyer (CD&V).

News

Maak eens een leuk uitstapje met de klas in eigen streek

Leerkrachten die graag met hun klas in het Pajottenland en de Zennevallei op een educatieve uitstap willen maar niet goed weten waarheen, kunnen voortaan terecht op de handige website tripzmetdeklas.be.

News

Afscheidnemend burgemeester zat dertig jaar in de politiek: “Ik heb nog de tijd meegemaakt van de gloeilamp als openbare verlichting”

Nu de gemeenteraadsverkiezingen dichterbij komen, nadert ook het einde van de politieke carrière van Luc Deneyer (CD&V). Na 30 jaar, waarvan 18 jaar als burgemeester van Bever, geeft hij er de brui aan.

Alert

Burgemeesters vinden hun vergoeding fair

Van het burgemeesterschap word je niet rijk maar de meeste burgemeesters in het Pajottenland noemen de vergoeding die ze aan hun sjerp overhouden wel billijk. Al is de kloof tussen de grootste en kleinste gemeente in de regio wel vrij groot.

News

Burgemeesters vinden vergoeding die ze aan hun sjerp overhouden wel fair

Van het burgemeesterschap word je niet rijk, maar de meeste burgemeesters in het Pajottenland noemen de vergoeding die ze aan hun sjerp overhouden wel billijk. Al is de kloof tussen de grootste en kleinste gemeente in de regio wel vrij groot.

News

Feestzaal krijgt vergunning

De nieuwe polyvalente zaal achter het gemeentehuis komt er dan toch, vermoedelijk ten vroegste in het voorjaar. Een buurtbewoner tekende beroep aan tegen de komst van de zaal, maar de deputatie kende het gemeentebestuur toch een omgevingsvergunning toe.

News

Fototentoonstelling Defotoclub geopend

Burgemeester Luc Deneyer (CD&V) kwam plechtig de fototentoonstelling van de Defotoclub openen. Vele bezoekers genoten van zo'n zeventig tentoongestelde foto's, dit jaar met de nadruk op landschappen. Ook een drankje en gezellig babbeltje met de leden kon. “We hebben twee dagen hard gewerkt. Er kwam heel wat volk een kijkje nemen en daar zijn we blij om”, zegt Marie-Jeanne Deschuyteneer.

News

Campagne gestart om minder fruit te laten verloren gaan

Heel wat fruit gaat jaarlijks verloren omdat het niet wordt geplukt. Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei promoot fruitpersers en organiseert een gratis plukcursus.

News

44 nieuwe inwoners hartelijk verwelkomd

Traditiegetrouw werden tijdens de jaarlijkse Dorpsfeesten in basisschool Ak'Cent de nieuwe inwoners welkom geheten door het gemeentebestuur. Na een korte voorstelling van de gemeente en de diensten konden de 44 nieuwe inwoners genieten van een drankje aan het gemeentelijk petanqueterrein, om nadien te smullen van een middagmaal in en rond de feesttent.

Leisure and hobby

Bever mag zich voortaan ‘reuzenvriendelijk’ noemen

De gemeente Bever mag zich officieel een ‘Reuzenvriendelijke Gemeente’ noemen. Het label en de bijbehorende oorkonde werden overhandigd door Johan Vencken, voorzitter van vzw Reuzen in Vlaanderen, die dat deed tijdens de jaarlijkse Dorpsfeesten.

News
Download