60% van je buren komt wekelijks een kijkje nemen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bezoekers genieten van groot kerstvuur en wintermarkt

De Makrallen staken naar jaarlijkse gewoonte het indrukwekkend grote vuur aan tijdens de traditionele kerstboomverbranding aan het kaatsplein in Bever. Een heleboel mensen zakten dankzij het goede weer af naar de verbranding en de bijbehorende wintermarkt met de talrijke eet- en drankstandjes en accessoires. Ook de sfeermuziek en het avondlijk tafeltennissen werden gesmaakt.

Nieuws

Gezinsbond begint 2018 met nieuw bestuur

2018 begint voor de Gezinsbond met de kerstboomverbranding en een nieuw bestuur: Omer Frisch is erebestuurslid, Kimberley Batselier is voorzitter, Jozef Verheirstraeten is ondervoorzitter en Patrick Capiau is secretaris. Ook rekenen ze op vrijwilligers Solange Renders, Nathalie Meulenyser, Philippe Soudan, Stefaan Goessens, Ilse Noynaert, Lucette Labbe en Elianne Lerens.

Nieuws

Nieuwjaarsbijeenkomst voor gemeentemedewerkers

Het personeel van de gemeente, het OCMW, kinderopvang 't Sterretje, basisschool Ak'cent, het Wijkwerken en de verschillende (advies)raden toostten voorbije vrijdag samen op het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, georganiseerd door het gemeentebestuur. De bediening werd verzorgd door de KVLV-afdeling in Bever. Na de receptie konden de aanwezigen ook genieten van een buffet.

Nieuws

Meer feestvierders namen de bus in het Pajottenland

Zo'n 4.000 feestvierders maakten in het Pajottenland en de Zennevallei gebruik van de feestbussen van De Lijn om de overgang van oud naar nieuw te vieren. Dat is 15% meer dan vorig jaar.

Nieuws

Politie achter uw loslopende hond of koe laten hollen? Dat is dan 150 euro

Wanneer de politie in de zone Pajottenland moet langskomen om een loslopend dier te vangen, voor een vals alarm of om iemand in dronken toestand naar huis te brengen, wordt daar voortaan 150 euro voor aangerekend vanaf het tweede voorval.

Politie en veiligheid
Nieuws

Twaalf feestbussen helpen u veilig door de eindejaarsfeesten

Wie op oudejaar en op nieuwjaarsdag op een veilige manier een stapje in de wereld wil zetten in Vlaams-Brabant, kan dit dankzij de feestbussen. In het Pajottenland kunnen ook Bever en Breedhout mee feesten dit jaar.

Nieuws

“Nu kunnen we veel meer sport aanbieden dan als gemeente alleen”

Tien gemeenten uit het Pajottenland zetten de werking van Sportregio Pajottenland op eigen houtje verder. Ze werken samen een sportaanbod uit en regelen alles in verband met de infrastructuur en aankoop van materiaal.

Nieuws

Lekker degusteren op beurs van kookclub

Kookclub De Schraboubelkes organiseerden zaterdag voor de zevende keer hun degustatiebeurs in de parochiezaal van Bever. Een heleboel bezoekers genoten zichtbaar van het proeven van onder andere Geraardsbergse mattentaarten, chocolade van lokale ondernemingen en een hapjesbord, Griekse mezze en gebakken foie gras van de kookclub zelf.

Nieuws

Bever telt geen zeventig procent Franstaligen

Bever telt wel degelijk minder dan zeventig procent Franstaligen. Uit de aangiften van de personenbelastingen blijkt dat er ongeveer 70 procent daarvan in het Nederlands verlopen.

Nieuws

Kleuterjuf en directeur van school in Guinee op bezoek bij Ak’Cent

De stichter, directeur en een juf van een kleuterschool uit het Afrikaanse Guinee bezochten de gemeentelijke basisschool Ak'Cent. De kleuters toonden hoe ze al spelend leren.

Nieuws
Download