Alleen jij en je buren hebben toegang tot de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Inwoners klagen over verkeersbeleid: “Fout parkeren aan voetbalveld mag maar aan schoolpoort worden we meteen beboet”

Zo’n dertig inwoners van Bever toonden zich op de dialoogavond van oppositiepartij Open voor de Mens vooral bezorgd over de verkeersveiligheid in de gemeente. Ze klaagden ook over “de willekeur in de toepassing van het verkeersreglement”.

Nieuws

Sportregio Pajottenland organiseert kleuterhappening

De sportregio Pajottenland, het sportief samenwerkingsverband tussen de gemeenten Gooik, Herne, Pepingen, Bever, Galmaarden en Lennik, organiseert zondag 18 maart een kleuterhappening in de sporthal Jo Baetens in Lennik. Tussen 14uur en 17uur kunnen kinderen tussen 3 en 6 jaar oud zich komen uitleven op springkastelen, fietsjes, klauterparcours en zo meer. Deelnemen kost 5 euro per kind. De kinderen moeten begeleid zijn door de ouders. Zij mogen gratis binnen.

Nieuws

Oppositiepartij peilt op dialoogavonden naar ideeën van inwoners

Horen wat er bij de inwoners leeft: dat wil oppositiepartij Open voor de Mens bereiken met vier dialoogavonden in Gasthof Rigaux. De eerste vindt morgen, donderdag 15 maart, plaats.

Nieuws

CD&V verwent zestigplussers met menu en muziek

In de parochiezaal genoten zo'n negentig zestigplussers van een driegangenmenu en muziek georganiseerd door CD&V Bever. “Een succesverhaal, dat al zeker vijftig jaar bestaat. Wij hebben het altijd gekend”, zeggen burgemeester Luc Deneyer en voorzitter Walter Van Haegenborgh, die samen met de inwoners klonken op een smakelijke middag.

Nieuws

Nieuw wandelpad langs de Mark versterkt Pajots wandelnetwerk

Het wandelnetwerk Pajottenland, het grootste wandelknooppuntennetwerk van Vlaanderen, kreeg een update. De belangrijkste vernieuwing is een gloednieuw wandelpad langs de rivier de Mark in Herne en Galmaarden.

Nieuws

Faciliteiten afschaffen om geld uit te sparen? Inwoners onthutst: “Geen beter alibi gevonden om mensen uit elkaar te krijgen?”

N-VA-Kamerleden Kristien Van Vaerenbergh en Peter De Roover stellen voor de faciliteiten in Bever af te schaffen. Zowel lokale politici als vele inwoners zijn daar niet over te spreken.

Nieuws

Bouw nieuwe evenementenzaal start midden mei

Midden mei start de bouw van de nieuwe evenementenzaal aan Ter Plasbeek. Nog geen half jaar nadat de gemeente de samenwerking met intercommunale Haviland had verbroken, legde ze de eerste plannen voor op een infovergadering.

Nieuws

Beweegcoachen halen Pajotten uit hun luie zetel

Heb je ook het goede voornemen om in 2018 wat meer te sporten? In het Pajottenland helpen Belinda Van Den Brande en Laurent Debodt de Pajotten op weg naar een actiever leven. Meer nog: huisartsen uit de regio kunnen vanaf nu mensen naar de beweegcoach sturen om hun gezondheid vooruit te helpen.

Nieuws

“Pajottenland heeft grote stappen gezet op het vlak van veiligheid”

Volgens korpschef Marc Hellinckx is 2017 voor de politiezone Pajottenland heel succesvol geweest. “De regio van het Pajottenland wordt veiliger en leefbaarder”, zegt hij.

Politie en veiligheid
Nieuws

Bezoekers genieten van groot kerstvuur en wintermarkt

De Makrallen staken naar jaarlijkse gewoonte het indrukwekkend grote vuur aan tijdens de traditionele kerstboomverbranding aan het kaatsplein in Bever. Een heleboel mensen zakten dankzij het goede weer af naar de verbranding en de bijbehorende wintermarkt met de talrijke eet- en drankstandjes en accessoires. Ook de sfeermuziek en het avondlijk tafeltennissen werden gesmaakt.

Nieuws
Download