Hopla, daar ben je weer!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bever telt geen zeventig procent Franstaligen

Bever telt wel degelijk minder dan zeventig procent Franstaligen. Uit de aangiften van de personenbelastingen blijkt dat er ongeveer 70 procent daarvan in het Nederlands verlopen.

Nieuws

Kleuterjuf en directeur van school in Guinee op bezoek bij Ak’Cent

De stichter, directeur en een juf van een kleuterschool uit het Afrikaanse Guinee bezochten de gemeentelijke basisschool Ak'Cent. De kleuters toonden hoe ze al spelend leren.

Nieuws

“We willen ook Franstaligen aanspreken”

CD&V verandert haar naam voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen naar ‘Thuis in Bever - Chez nous à Biévène’, al blijft de partij onder de koepel CD&V werken. “We wonen in een faciliteitengemeente en moeten de grote groep Franstaligen aanspreken.”

Nieuws

Lennikse schepen hekelt plan van CD&V Bever

De keuze van de Beverse CD&V-afdeling voor een nieuwe tweetalige naam stuit al op kritiek. De Lennikse schepen Filip Van Ginderdeuren spreekt in een persnota van plat populisme.

Nieuws

CD&V in faciliteitengemeente Bever als ‘Thuis in Bever - Chez nous & Biévène’ naar kiezer

In de kleine Vlaamse faciliteitengemeente Bever trekt CD&V in 2018 naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘Thuis in Bever - Chez nous & Biévène’. Met deze naamsverandering wil de partij nog meer dan voorheen ook Franstaligen aanspreken. “Volgens sommigen in het bestuur was de term ‘Vlaams’ in CD&V hiertoe een obstakel”, aldus de lokale voorzitter Walter Van Haegenborgh.

Nieuws

Groen komt op in het Pajottenland

Groen wil met de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 opkomen in Gooik, Lennik, Pepingen, Herne, Galmaarden, Bever en Roosdaal.

Nieuws

Hier wil men afval sorteren vergemakkelijken door alle plastic in één zak te verzamelen

De nieuwe afvalintercommunale Intradura zou graag alle plastic afval in de bestaande PMD-zak zien belanden. Dat is gemakkelijker voor de inwoners van de 19 aangesloten gemeenten, en er is geen extra ophaalronde nodig.

Nieuws

“Plannen voldeden niet aan onze noden”

De gemeente Bever neemt de organisatie van de bouw van de nieuwe feestzaal aan Ter Plasbeek uit handen van Haviland. “We stelden een budget voorop van 500.000 euro, maar hun plannen zouden ons een miljoen euro kosten”, zegt burgemeester Deneyer.

Nieuws

Populaire pastoor neemt afscheid van zijn parochianen: “Veel tranen gezien, maar ik ben niet dood”

De parochianen uit Tollembeek, Galmaarden en Bever hebben zaterdag ‘hun’ pastoor na ruim zes jaar trouwe dienst uitgezwaaid tijdens een afscheidsviering in Tollembeek. Hij verhuist op vraag van het bisdom naar Holsbeek.

Nieuws

Pajottenland rond de tafel over klimaatverandering

Tal van partners zullen vanaf midden volgend jaar rond de tafel zitten om samen de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken.

Nieuws
Download