Welkom thuis!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Subsidies voor Woonwinkel

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) wil de lokale besturen nog efficiënter maken door ze op grote schaal te laten samenwerken.

Nieuws

Miro heeft bijzondere vakantiejob: husky’s trainen in Noorwegen

Miro Van Vreckem (16) traint deze maand husky’s en helpt op een boerderij met het melkvee. Een heel speciale vakantiejob waarvoor hij naar Røros in Noorwegen trok.

Nieuws

Spetterend kermisweekend in Akrenbos

Dit weekend organiseren de Sint-Elooisvrienden de 43ste editie van hun tweedaagse kermis, in en rond een feesttent op Akrenbos.

Nieuws

Centrum voortaan verboden terrein voor zwaar verkeer

Het centrum van Bever is verboden terrein voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton. Goed nieuws voor onder andere de kinderen van basisschool Ak'Cent.

Nieuws

Trek met Vlieg eropuit in het hele Pajottenland

Is het Pajottenland voor je kinderen een onbekend gebied of wil je een leuke uitstap doen? Neem deel aan de zoektocht naar de schatkisten van Vlieg.

Nieuws

Politie int voor 10.000 euro aan boetes

De politie van de zone Pajottenland hield donderdag een grootscheepse controleactie op verschillende locaties in de politiezone.

Politie en veiligheid

Afscheidnemend pastoor blijft razend populair: nog 23 doorpsels te gaan

Pastoor Andy Penne mag dan wel in september naar Holsbeek verhuizen, tot dan heeft hij nog heel wat werk voor de boeg.

Nieuws

Oudste inwoonster Jeanne blaast 103 kaarsjes uit

Jeanne Weverbergh, de oudste inwoonster van Bever, mocht voorbije woensdag haar 103de verjaardag vieren. Dat deed ze in het bijzijn van haar familie, en ook pastoor Andy Penne was van de partij. Op de vraag hoe iemand zo oud wordt, had ze meteen haar antwoord klaar: “Van werken sterf je niet.”

Nieuws

Liedekerke en Halle hebben hoogste spijbelcijfers in Pajottenland

Steeds meer leerlingen spijbelen, zowel in het lager onderwijs als in het secundair onderwijs. Dat blijkt uit recente spijbelcijfers. In het Pajottenland wordt er volgens deze cijfers het meest gespijbeld in Liedekerke en in Halle.

Nieuws

“Het ontbreekt ons aan regelmaat”

Tegen Oeudeghien kon Bever eindelijk zijn eerste zege vieren. “Het werd 13-12 na een prangend slot, maar het had al veel vroeger moeten beslist zijn,” zegt kaatsnestor Camile Cools. “Olivier Cauchie speelde behoorlijk, maar een jongen als Desaedelaere, die van Herdersem overwaaide, heeft nog aanpassingsproblemen. Begrijpelijk, de ballen komen voor hem een stuk sneller,” aldus Camille. “Heel de ploeg kampt nog altijd met een gebrek aan regelmaat en dat vertaalt zich in mindere prestaties. Positief is dat we wonnen, maar de weg naar een betere klassering is nog lang en moeilijk. Hopelijk wordt eerste nationale geen eendagsvlieg.”

Nieuws
Download