It's almost new year again
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Dierenasiel dreigt te sluiten omdat ministerie de geldkraan dichtdraait: “Ik heb zelf al 2,5 miljoen geïnvesteerd, nu is het genoeg”

De Zorghoeve, het nieuwe asiel in Leefdaal, zal waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. Minister Ben Weyts (N-VA) weigert namelijk de facturen te betalen, waardoor het asiel nu voor 48.000 euro in de schulden zit.

News

Op het nippertje de auto verzet

De Coigesteenweg in Leefdaal zal nog tot het einde van de week afgesloten blijven, nadat er een groot zinkgat is ontstaan. Dat gebeurde door een lek in de waterleiding. Mogelijk was het water al wekenlang zand vanonder het wegdek aan het wegspoelen.

Traffic

Waterlek veroorzaakt groot zinkgat in Coigesteenweg

De Coigesteenweg in Leefdaal zal vermoedelijk nog tot het einde van de week afgesloten blijven, nadat er een groot zinkgat is ontstaan. Dat gebeurde door een lek in de waterleidingen. Vermoedelijk was het water al wekenlang zand vanonder het wegdek aan het wegspoelen.

Traffic

Fanfare De Vier Heemskinderen viert 150 jaar

Voor haar 150-jarig bestaan heeft de Koninklijke Fanfare De Vier Heemskinderen een weekend lang feestgevierd in De Cerkel. Voor de gelegenheid haalde de fanfare het ‘Ros Beiaard’ vanonder het stof, het paard uit de sage van de Vier Heemskinderen dat de Erfgoedkamer in 2010 liet namaken. Het is een kleinere versie van de 3,2 meter hoge ‘Jul’ uit 1971, die jarenlang in processies te zien was.

Babysitting

“Wie meer dan 120 km/uur rijdt, vliegt op de bon”

Over enkele weken wordt de eerste snelwegtrajectcontrole in onze regio geïmplementeerd. Het Agentschap Wegen en Verkeer zit in de laatste testfase en rolt het nieuwe systeem in juni uit.

Traffic

Nieuwe outfits voor wielertoeristenclub De Wringers

Het wielerseizoen voor De Wringers uit Bertem ging van start in een nieuw kleedje: de vroegere, volledig zwarte pakjes maakten plaats voor zwart-oranje wieleroutfits. De nieuwe uitrusting werd ontworpen door sportkledingmerk Bioracer. Nog twee andere nieuwigheden voor De Wringers: vanaf nu wordt in zeven groepen gereden in plaats van zes én de eerste elektrische fietsen deden hun intrede.

News

Eindelijk nieuw reglement voor gefuseerde politiezones

Anderhalf jaar na het samenvoegen van de politiezones Dijleland en Tervuren tot Voer & Dijle (VODI), is er ook een gezamenlijk politiereglement. Enkel Oud-Heverlee gaat hier niet in mee.

Alert

Alweer passagiers van lijnbus geëvacueerd wegens brand

Paniek op bus 315 van De Lijn donderdagochtend, toen die in Leefdaal plots vuur vatte. De passagiers bleven gelukkig allemaal ongedeerd.

News

Bus De Lijn vat vuur; chauffeur doet passagiers op tijd uitstappen

Paniek op bus '315' van De Lijn donderdagochtend, toen die in Leefdaal plots vuur vatte. De passagiers bleven gelukkig allemaal ongedeerd.

News
Download