Nice to have you here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Ongeneeslijk zieke Valentina (5) krijgt nog tot Nieuwjaar medicijn, maar dan is het gedaan

Nog zo’n drie weken, en dan kan de kleine Valentina uit Leefdaal niet langer de medicatie krijgen die haar de ­afgelopen maanden op de been hield. Het meisje lijdt aan het ongeneeslijke syndroom van ­Morquio. Sinds april krijgt ze gratis het middel Vimizin, dankzij de producent. Maar eind dit jaar zet de firma de leveringen stop. ­Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) plant juridische stappen.

News

VIDEO. Huldenberg dient motie in tegen stijgend aantal vliegtuigen boven gemeente

Na Tervuren, Bertem en Kortenberg dient nu ook Huldenberg een motie in tegen de overlast die vliegtuigen veroorzaken boven haar gemeente.

News

VIDEO. Trajectcontrole E40 werkt nog altijd niet

De trajectcontrole op de E40 tussen Sterrebeek en Bertem werk nog altijd niet. Normaal moest ie al in juni beginnen controleren, maar door een technisch probleem staan de camera's nog steeds niet aan. Volgens AWV moet de trajectcontrole wel nog voor het einde van het jaar van start gaan.

News

Pioniersrol voor Veronica Cars

News

Hetzelfde bestuursteam in Bertem na daverende overwinning

De huidige coalitie tussen Gemeentebelangen-Open VLD en CD&V kreeg zondag het volle vertrouwen van de Bertemnaars. Samen bemachtigden ze 14 van de 21 zetels in de gemeenteraad.

News

ANALYSE. Gemeentebelangen-Open VLD torent erbovenuit in Bertem

Gemeentebelangen-Open VLD is de duidelijke winnaar in Bertem. Met 36,8 procent van de stemmen steeg ze zelfs met 6,9 procentpunten tegenover 2012. De huidige coalitie wordt voortgezet.

News

Stemmen in Bertem zit erop

De stembusgang is vlot verlopen in Bertem zonder defecte stemcomputers en ellenlange aanschuifrijen. Binnen enkele uren zal duidelijk worden welke partij de Bertemnaars het meeste vertrouwen inboezemt. Bertem wordt momenteel bestuurd door een coalitie van CD&V en Gemeentebelangen-Open VLD. N-VA wordt als de belangrijkste uitdager bestempeld.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Bertem

De verkiezingsstrijd in Bertem verloopt bijzonder beschaafd doordat de prioriteiten van de partijen - en de oplossingen die ze aanbieden - zeer gelijklopend zijn. Mobiliteit en ruimtelijke ordening zijn de belangrijkste thema’s.

News

Bertem voert verbod op appartementsbouw in

In het nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) van Bertem zijn alleen nog appartementen toegestaan in een paar zones, zoals de woonkernen van Bertem en Leefdaal. “We verzetten ons tegen de verstedelijkingsdruk vanuit Brussel en Leuven.”

News

Hele wijk rouwt om verongelukte motorrijder: “Georges (35) was de spontane kerel die altijd klaar stond om ons te helpen”

Een paar seconden afleiding tijdens het autorijden had gisterochtend fatale gevolgen op de Meerbeeksesteenweg in Bertem. Bij een aanrijding kwam een 35-jarige motorrijder uit Meerbeek om.

News
Download