Let the nice weather come!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bertem voert verbod op appartementsbouw in

In het nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) van Bertem zijn alleen nog appartementen toegestaan in een paar zones, zoals de woonkernen van Bertem en Leefdaal. “We verzetten ons tegen de verstedelijkingsdruk vanuit Brussel en Leuven.”

News

Hele wijk rouwt om verongelukte motorrijder: “Georges (35) was de spontane kerel die altijd klaar stond om ons te helpen”

Een paar seconden afleiding tijdens het autorijden had gisterochtend fatale gevolgen op de Meerbeeksesteenweg in Bertem. Bij een aanrijding kwam een 35-jarige motorrijder uit Meerbeek om.

News

Afgeleide automobilist wijkt van rijbaan af en grijpt motor: slachtoffer overleden

Op de Meerbeeksesteenweg in Bertem is maandagochtend een motorrijder om het leven gekomen. Het gaat om een man van 35 uit Kortenberg. Hij werd gegrepen door een auto die uit de tegenovergestelde richting kwam.

News

Mario Cassimon heeft vertrouwen: “Gebrek aan efficiëntie is weggewerkt”

Trainer Mario Cassimon loodste Bertem-Leefdaal vorig seizoen als promovendus naar een knappe zesde plaats in de eindstand. De 49-jarige coach mikt in deze campagne op een plek in de middenmoot.

News

Vanaf vrijdag verkeershinder door werken aan E40 in Heverlee en Bertem

Vrijdag starten om 9.30 uur werken die het Agentschap Wegen en Verkeer tot en met 3 september om 6 uur laat uitvoeren aan de E40 tussen het knooppunt met de E314 en de afrit 22 in Bertem. Het Verkeerscentrum waarschuwt voor verkeershinder en raadt aan niet alleen de E40, maar ook de ruime omgeving van de werf zo veel mogelijk te mijden.

Traffic

The Beginners schenken 750 euro aan Rode Kruis

The Beginners uit Leefdaal hebben 750 euro aan het Rode Kruis in Bertem geschonken. Dat geld haalde de vzw op door de organisatie van een WK-dorpje op de parking van 't Schrijverke tijdens de matchen van de Rode Duivels. Ook zetten ze, op 27 en 28 juli, de Ronde van Vlaams-Brabant op touw.

News

Lander Loockx: “Aanloop naar belangrijk seizoen gebeurt in optimale omstandigheden”

Laatstejaarsbelofte Lander Loockx (21) uit Bertem is met zijn team Pauwels Sauzen - Vastgoedservice voor één week op stage in de Vogezen als aanloop naar het nieuwe veldritseizoen. Aan de voorbereiding zal het alvast niet hebben gelegen.

News

Wanhopige boeren mogen water oppompen, maar voor sommigen is het al te laat

Door de droogte pompen sommige boeren in Bertem stiekem water uit de Dijle en de Voer. De burgemeester stak zijn licht op bij de gouverneur: “Water uit de Voer halen wordt gedoogd, maar over de Dijle kregen we nog geen antwoord.”

News

De Zorghoeve blijft dan toch bestaan

Het nieuwe dierenasiel in Leefdaal zal dan toch blijven bestaan. Sluiting dreigde omdat minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) de facturen nog niet had betaald wegens ‘buitensporige bedragen’. Maar dat is nu in orde.

News

Dierenasiel dreigt te sluiten omdat ministerie de geldkraan dichtdraait: “Ik heb zelf al 2,5 miljoen geïnvesteerd, nu is het genoeg”

De Zorghoeve, het nieuwe asiel in Leefdaal, zal waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. Minister Ben Weyts (N-VA) weigert namelijk de facturen te betalen, waardoor het asiel nu voor 48.000 euro in de schulden zit.

News
Download