Het is bijna weer nieuwjaar
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Wrevel tussen buurgemeenten over aanhoudende werken en verkeersoverlast

Bertem neemt actie tegen de verkeersoverlast in de kern van Korbeek-Dijle die momenteel geteisterd wordt door vrachtverkeer, snelheidsovertredingen en ondermaatse verkeersinfrastructuur. De gemeente start onder andere een proefproject toeritdosering.

Nieuws

Vader Geijsbregts post 27 jaar na verdwijning dochter emotionele brief: “Dit is het enige dat ik voor Nathalie kan doen"

Op 9 februari zou Nathalie Geijsbregts 37 jaar geworden, als ze op die noodlottige dag 26 februari 1991 niet ontvoerd zou zijn. Vader Eric grijpt beide data aan voor een Facebookoproep voor nieuwe tips in de cold case.

Nieuws

Meer dan twintig ezels op het nippertje gered: “Hoog tijd dat mensen beseffen dat ze voor hun dieren moeten zorgen”

Op een weide aan de Waalsestraat in Moorsel bij Tervuren, zijn maandagochtend liefst24 zwaar verwaarloosde ezels in beslag genomen.

Nieuws

VIDEO. Opvangcentrum redt twintig verwaarloosde ezels

In Moorsel bij Tervuren zijn twintig ezels in erbarmelijke omstandigheden aangetroffen De dieren zouden te weinig voedsel en water gekregen hebben, en de eigenaars zouden ze niet goed verzorgd hebben. Politie en inspectiediensten van de Vlaamse overheid zijn vandaag langsgeweest en hebben de dieren laten meenemen door dierenopvangcentrum de zorghoeve in Leefdaal.

Politie en veiligheid
Nieuws

N-VA vreest dat Bertem binnenkort “voorstad van Leuven” wordt

Het nieuwe Ruimtelijke Uitvoeringsplan (RUP) dat Bertem heeft goedgekeurd, stuit op verzet van N-VA Bertem. Het laat immers toe appartementen te bouwen in de dorpskernen van Bertem en Leefdaal.

Nieuws

Zorghoeve krijgt geld van scholen

Basisscholen De Waaier en 't Zonneveld hebben dinsdag een cheque van 823 euro overhandigd aan De Zorghoeve, het nieuwe dierenasiel in Leefdaal dat ook als zorgboerderij functioneert. Die som hadden de scholen ingezameld tijdens de kerstboomverbranding op 14 januari. Met het geld zal het asiel het poezenbuitenverblijf een upgrade geven, onder andere met de bouw van een klim- en klauterparcours.

Nieuws

Tiende editie ‘Bertem Buiten Gewoon’ gaat van start

De tiende editie van ‘Bertem Buiten Gewoon’, de jaarlijkse kunsttentoonstelling met werk van plaatselijke kunstenaars, is voorbije vrijdag van start gegaan. Tot en met 30 maart zal het werk van 25 Bertemse schilders, fotografen en beeldhouwers in het gemeentehuis te bewonderen zijn.

Nieuws

“Belangrijke zege neemt alle druk weg”

Na het fraaie gelijkspel van vorige week tegen leider Betekom, verscheen Bertem-Leefdaal met vertrouwen aan de aftrap tegen Tervuren-Duisburg. En, het won met 4-1. “We gingen door op het positieve elan, want we speelden een uitstekende eerste helft”, zegt de 21-jarige middenvelder uit Kosovo, Erzen Uka. “Halfweg de eerste periode werd Reszczynski diep gestuurd en hij werkte de bal beheerst voorbij de bezoekende doelman. Twintig minuten later, op slag van rust, verdubbelde Jorn de score nadat heel de ploeg goed druk had gezet op het middenveld van de gasten. Na de onderbreking kwamen we te flauw uit de kleedkamer en we kregen de rekening meteen gepresenteerd. Tervuren werkte de eerste kans na de rust meteen in doel door een hoekschop tegen de touwen te duwen. De bezoekers voelden dat wij een mindere periode kenden en kwamen sterk opzetten. Het was voor ons in die fase zaak om goed georganiseerd te blijven spelen en zo weinig mogelijk ruimte prijs te geven aan hun voorhoede. Dat lukte vrij aardig en op een ideaal moment maakte de ingevallen Vandermarliere de 3-1. Tervuren-Duisburg liet na die derde goal van ons de kopjes wat hangen en het was duidelijk dat de zege binnen was. Vandermarliere maakte tien minuten later zijn tweede goal van de namiddag en zette zo de 4-1 eindstand op het bord. Dit was een belangrijke winst voor ons, want nu kunnen we de wedstrijd tegen Liedekerke zonder druk aanvatten. Alles wat we daar halen is bonus, dus we kunnen vrank en vrij voetballen, net als vorige week tegen leider Betekom.”

Nieuws

Bertem weer viergeslacht rijker

Sinds kort is Bertem weer een viergeslacht rijker. De kleine Lia De Coster, dochter van Ruben De Coster en Adelien Beerens, werd geboren op 27 november 2017. Na mama Adelien (26), grootmoeder Els Verschaeren (49) en overgrootmoeder Christiane Vanhoegaerden (70) is Lia het vierde meisje op rij dat de familie in haar midden mag verwelkomen.

Nieuws

“Wij kiezen altijd de voetballende oplossing”

Bertem-Leefdaal leverde een sterke prestatie af tegen Betekom en hield de leider op een 2-2-gelijkspel. Trainer Mario Cassimon had gemengde gevoelens bij de puntendeling van zijn elftal.

Nieuws
Download