Volg ons ook op Facebook of Twitter!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Pech in de spurt door schakelproblemen”

Nieuweling Gloria Van Mechelen uit Bertem nam de voorbije dagen deel aan het Europees Jeugd Olympisch Festival in Hongarije, maar een succes werd dat niet. “Na een race gereden aan ruim 40 km per uur en gekruid door regen en valpartijen, werd het pleit in de spurt beslecht. Wegens schakelproblemen, na contact met een concurrente, kon ik mijn kansen niet naar behoren verdedigen, daar waar ik anders toch behoorlijk snel ben. De pil werd ten dele verguld doordat een andere Belgische, de Limburgse Dina Scavone wiens pa nog profvoetballer is geweest, het laken naar zich toe wist te halen. Alles samen werd het toch een onvergetelijk avontuur.”

Nieuws

Wat "vliegt" daar op de E40 richting Brussel?

Vrijdagochtend konden vliegtuigspotters hun hart ophalen op de E40 tussen Leuven en Brussel. Het Belgische leger transporteerde een F-16 gevechtsvliegtuig met een vrachtwagen. De afscheiding door de werkzaamheden tussen Bertem en Sterrebeek leverde een leuke optische illusie op.

Wegen en verkeer

“Ik ben net op tijd weer in conditie”

Eliterenner zonder contract Niels Tooth uit Bertem kwam zondag in Kerniel met een tweede plaats eindelijk weer boven water. Hij hoopt dat dit de aanzet is tot een betere tweede seizoenshelft.

Nieuws

“Ik reed nog nooit zes ritten na mekaar”

Tweedejaarsjunior Arne Bauters uit Korbeek-Dijle is met een derde en een vierde plaats teruggekeerd uit de Tour du Valromey. een behoorlijke prestatie, want het was de eerste keer dat hij zes ritten na mekaar reed.

Nieuws

“Er eindigen twee etappes voor mijn deur”

Ook bij tweedejaarsbelofte Lander Lookx uit Bertem staat de weg in het teken van het veld. Toch hoopt hij zich binnenkort ook in dat eerste onderdeel te onderscheiden. Meer bepaald in de Ronde van Vlaams-Brabant.

Nieuws

Bewoner met handicap geraakt niet weg uit brandende slaapkamer

Omer Mertens (69) liet zaterdag het leven bij een slaapkamerbrand in zijn woning in Bertem. De invalide man woonde alleen en raakte wellicht niet in zijn rolstoel toen de brand uitbrak. De man is de eerst dode bij een brand dit jaar in zone Oost.

Nieuws

Invalide man overlijdt na brand in zijn woning in Bertem

Op de Grauwe Steenberg in Bertem liet een 69-jarige man zaterdagmiddag het leven bij een brand in een slaapkamer van zijn woning.

Nieuws

Koningschieting in Leefdaal

Op zondag 25 juni houdt de 'Jongmansgilde Sint-Jan' van Leefdaal, gekend als 'Jefkes nr. 1', zijn jaarlijkse koning(inne)schieting. Volgens een 175 jaar oude traditie wordt dan met pijl en boog geschoten naar de hoofdvogel boven op de staande wip, 27 meter hoog. Wie erin slaagt om de hoofdvogel af te schieten, mag zich één jaar lang Koning of Koningin noemen. In de voormiddag gaat de traditionele optocht door de straten van Leefdaal door, waarna de koningschieting plaatsvindt rond 12 uur 's middags aan de schuttersweide aan de Boskee.

Vrije tijd en hobby

Werkstraf voor inbreker met samoeraizwaard

Een dertiger die met een samoeraizwaard in de hand een fiets probeerde te stelen in Leefdaal, werd in de Leuvense strafrechtbank veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur.

Politie en veiligheid

Door een kronkel in de wetgeving staan Heidi en Jeroen binnenkort op straat

Als ze niet snel een oplossing vinden, staan Hilde, Jeroen en hun twee kinderen binnen veertien dagen op straat. Ze kochten een huis, zegden hun huur op maar nu krijgt een sociale woningmaatschappij voorkooprecht. “Dit is een ramp”, zegt het gezin.

Nieuws
Download