Staat jouw kerstboom al?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bertem pakt uit met erotische kabouterverhalen

Bertem, een braaf dorp waar de tijd lijkt stil te staan? Blijkbaar niet. Op zaterdagavond, tijdens het aftrapevenement van ‘Mysterieuze Bossen’, zal vertelster Myriam Lemmens de inwoners trakteren op erotische kabouterverhalen.

Nieuws

“De top tien rijden in grote crossen”

Derdejaarsbelofte Lander Loockx uit Bertem sleepte zondag in Frankrijk een derde plaats uit de brand met de daaraan verbonden kostbare 20 UCI-punten: altijd mooi meegenomen met het oog op een betere startpositie in de komende crossen.

Nieuws

Vijf keer al vroeg uitbater een vergunning aan voor zijn zandgroeve, ook vijfde keer speelt hij ze kwijt

De Kock nv is nu al voor de vijfde keer haar milieuvergunning voor de zandgroeve in Neerijse kwijtgespeeld. Althans voorlopig, want de Raad van State heeft de vergunning alleen nog maar geschorst, niet vernietigd.

Nieuws

Scoutsleider moet naar verkeersklas nadat hij crashte met 10 leden in auto

Een 22-jarige man uit Loenhout moet van de Leuvense politierechter een verkeerscursus volgen nadat hij als toenmalige scoutsleider een ongeval veroorzaakte in Bertem. In zijn auto zaten tien geblinddoekte leden.

Politie en veiligheid

Opschorting voor scoutsleider na ongeval met negen jongeren in auto

De politierechtbank van Leuven heeft maandag opschorting van straf verleend aan een 22-jarige man die als toenmalige scoutsleider in de zomer van 2016 een ongeval veroorzaakte in Bertem. In zijn auto zaten negen geblinddoekte scoutsleden.

Politie en veiligheid

Buschauffeur neemt zoete wraak op kinderen die ‘belletjetrek’ spelen: pas 12 haltes later afgezet

Een kwade buschauffeur heeft zich de woede van een aantal ouders op de hals gehaald. De chauffeur weigerde namelijk om een tiental jongeren van zijn bus te laten stappen. De reden? Een van de jongeren had ‘belletjetrek’ gedaan.

Wegen en verkeer

Provincie wil bossen laten herontdekken

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert deze herfst tal van activiteiten in de bossen in de regio, om iedereen weer te doen beseffen hoe mooi die zijn. “We willen mensen uit onze eigen streek weer doen kijken naar hun streek”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme. “We zien deze bossen als vanzelfsprekend omdat we er zo dichtbij wonen. Het is hoog tijd dat we onze inwoners daar eens aan herinneren. En wanneer kan dat beter, dan in de herfst. Het seizoen dat de bossen met al die herfstkleuren op hun mooiste zijn.”

Vrije tijd en hobby

Provincie lokt mensen naar ‘Mysterieuze Bossen’

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert deze herfst tal van activiteiten in bossen, om iedereen weer te doen beseffen hoe mooi die zijn.

Nieuws

“We waren gebrand op de overwinning”

Bertem zette tegen Houtem-Oplinter een scheve situatie recht en won met 1-2. “Na de 0 op 6 waren we gebrand op een zege”, bespreekt Labanieh de winst “De eerste helft waren we baas: we wonnen de duels, hadden het meeste balbezit, enkel de laatste pas kwam er niet uit. Vijf minuten voor de pauze waren we onoplettend bij een hoekschop en daar profiteerde de thuisploeg optimaal van. Na de herneming hadden we het moeilijk om ons geliefkoosde spel te brengen door de strakke tegenwind. Toch slaagden we erin om op en over Houtem naar een voorsprong te springen. In de slotfase zakten we te ver terug en werd het nog spannend, maar gelukkig hielden we de drie punten vast.”

Nieuws

“Alles mag, maar niets moet”

Centrale middenvelder Erzen Uka is sterk aan het seizoen begonnen. De draaischijf van Bertem-Leefdaal hoopt de misstap van vorige week meteen recht te zetten tegen Bierbeek.

Nieuws
Download