Al wie da ni hopt, is...
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Bewoner met handicap geraakt niet weg uit brandende slaapkamer

Omer Mertens (69) liet zaterdag het leven bij een slaapkamerbrand in zijn woning in Bertem. De invalide man woonde alleen en raakte wellicht niet in zijn rolstoel toen de brand uitbrak. De man is de eerst dode bij een brand dit jaar in zone Oost.

Nieuws

Koningschieting in Leefdaal

Op zondag 25 juni houdt de 'Jongmansgilde Sint-Jan' van Leefdaal, gekend als 'Jefkes nr. 1', zijn jaarlijkse koning(inne)schieting. Volgens een 175 jaar oude traditie wordt dan met pijl en boog geschoten naar de hoofdvogel boven op de staande wip, 27 meter hoog. Wie erin slaagt om de hoofdvogel af te schieten, mag zich één jaar lang Koning of Koningin noemen. In de voormiddag gaat de traditionele optocht door de straten van Leefdaal door, waarna de koningschieting plaatsvindt rond 12 uur 's middags aan de schuttersweide aan de Boskee.

Vrije tijd en hobby

Werkstraf voor inbreker met samoeraizwaard

Een dertiger die met een samoeraizwaard in de hand een fiets probeerde te stelen in Leefdaal, werd in de Leuvense strafrechtbank veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur.

Politie en veiligheid

Door een kronkel in de wetgeving staan Heidi en Jeroen binnenkort op straat

Als ze niet snel een oplossing vinden, staan Hilde, Jeroen en hun twee kinderen binnen veertien dagen op straat. Ze kochten een huis, zegden hun huur op maar nu krijgt een sociale woningmaatschappij voorkooprecht. “Dit is een ramp”, zegt het gezin.

Nieuws

VIDEO. Koeien krijgen onverwachte 'bondgenoot' bij ontsnapping

In Korbeek-Dijle, vlakbij het Vlaams-Brabantse Bertem, ontsnapten woensdagavond laat verschillende koeien uit een weide door toedoen van everzwijnen. Een stier belandde zelfs in een nabijgelegen gracht.

Nieuws

“Ik moet me beperken tot twee piekmomenten”

Maarten Vlasselaer (27) uit Bertem had voor dit seizoen twee doelen: het PK en de Ronde van Vlaams-Brabant. Tussen beide targets zoekt hij de luwte wat op.

Nieuws

Bewoners sluiten dief met samoeraizwaard op in tuinhuis

Een dertiger die met een samoeraizwaard in de hand een fiets probeerde te stelen in Leefdaal, werd door enkele bewoners opgesloten in het tuinhuis. Hij riskeert een werkstraf van 100 uur en 600 euro boete.

Nieuws

Koeheide Bertem door natuurbeheer Natuurpunt uitgegroeid tot “unieke hotspot” wilde bijen

Het natuurreservaat de Koeheide in Bertem is door een specifiek natuurbeheer van Natuurpunt uitgegroeid tot een voor Vlaanderen “unieke hotspot” voor wilde bijen. Tot dusver werden hier al 91 verschillende soorten wilde bijen geregistreerd op een totaal van 350 die in Vlaanderen voorkomen. Dat zegt Eddy Macquoy van Natuurpunt.

Vrije tijd en hobby
Download