Better a good neighbour than a distant friend
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

SP.A Bekkevoort naar verkiezingen als ‘Ons Dorp’

SP.A-Bekkevoort gaat naar de verkiezingen als ‘Ons Dorp’ en staat open voor mensen van andere partijen. Eerste schepen Benny Reviers voert de lijst aan.

News

Truckers tonen hun goed hart

Brullende motoren, glimmend metaal op indrukwekkende wielen... De vrachtwagens op de Truckshow van de vzw Truckers for Life staken voorbije weekend de ogen uit. “Op zaterdag bezorgden we personen met een beperking de dag van hun leven toen ze mee mochten voor een rondrit”, zegt pr-verantwoordelijke Guy Reyns. “Zondag stond in het teken van de gezinnen.”

News

Boma, Frozen-prinsessen en 600 trucks op truckshow

De vzw Truckers For Life (T4L) organiseert dit weekend in Bekkevoort haar truckshow voor het goede doel.

News

Twee nieuwe windturbines langs E314 in opbouw

De firma Aspiravi bouwt langs de E314 in Scherpenheuvel-Zichem en Bekkevoort twee nieuwe windturbines. Ze zullen groene stroom voor 4.500 gezinnen produceren. Nog tot 24 augustus worden de grote onderdelen geleverd.

News

Vernieuwde elektriciteit bij sportaccommodaties

In het sportpark en bij de voetbalclubs VC Bekkevoort en Sporting Molenbeek wordt de elektriciteit vernieuwd. “De werken zijn noodzakelijk om aan de voorschriften te voldoen. Dankzij de inzet van vrijwilligers werd in het verleden elektriciteit aangelegd. Door de bijkomende nood aan stroom werd die aangepast en uitgebreid, maar de installatie is voor verbetering vatbaar”, zegt schepen van Sport Benny Reviers (SP.A).

News

Brandweeermateriaal te koop

Inwoners van Bekkevoort die graag brandweermateriaal in hun bezit hebben, kunnen gaan aankloppen bij de hulpverleningszone Oost. Die verkoopt een aantal voertuigen en materieel. Dit brandweermaterieel wordt verkocht in de staat waarin het zich bevindt, inclusief alle zichtbare en onzichtbare gebreken.

Alert

Foto’s Wereldoorlog I in Bekkevoort welkom

In het kader van de herdenking van de ‘Grote Oorlog’ wil de dienst vrije tijd (cultuur) van de gemeente Bekkevoort in het najaar een eigen tentoonstelling opbouwen rond WO I en het leven tijdens WOI in Bekkevoort en omstreken. De dienst is daarvoor op zoek naar foto’s en informatie van toen.

News

Fruitbomen leren snoeien

Samen met de Nationale Boomgaardenstichting organiseert de vzw Regionaal Landschap Noord-Hageland (RLNH) dit jaar opnieuw de gratis cursus ‘Zomersnoei van (hoogstam)fruitbomen’. Die vindt plaats op vrijdag 24 of zaterdag 25 augustus 2018.

News

Fietsen voor volwassenen

Ben je volwassen en heb je nooit leren fietsen? Of heb je al lang niet meer gefietst? Ben je bang om in het drukke verkeer te fietsen? Of kan je net heel goed fietsen en wil je deze kennis delen? Dan is deze lessenreeks zeker iets voor jou.

News
Download