Ken jij nog leuke adresjes?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Rondrit Truckshow volgt dit jaar ander parcours

De voorbereidingen van de Truckshow zijn aan de gang. De organisatoren moesten in extremis het parcours van de rondrit aanpassen. In de brochure die werd verdeeld, staat de verkeerde info.

Nieuws

Politiezone Hageland zet wagen in met mobiel ANPR-systeem

Wie zonder verzekering of keuring door de politiezone Hageland wil rijden, past maar beter op. Een nieuw voertuig scant alle kentekenplaten en haalt ze door verschillende databases. “We gaan voor een mobiele ANPR, onze zone is te groot voor vaste camera's.”

Politie en veiligheid

Ongeval met aanhangwagen op E314: twintiger zwaargewond

Op de E314 is in de richting van Leuven, ter hoogte van de afrit Bekkevoort, een twintiger zwaargewond geraakt. Een auto met aanhangwagen stond stil op de pechstrook toen een ander voertuig afweek van rechter rijvak en inreed op de stilstaande wagen.

Wegen en verkeer

Bordeaux-streek in het Hageland: wijn vloeit drie weekends lang rijkelijk

Samen met zeven Hagelandse gemeenten organiseert Toerisme Vlaams-Brabant in augustus en september “Sprankelend Hageland”. Drie weekends lang tussen 19 augustus en 3 september openen de Hagelandse wijndomeinen de deuren met daarbij heel wat animatie.

Nieuws

Portugezen betrapt bij poging tot inbraak in nieuwe woning

Twee Portugezen zijn in de Leuvense strafrechtbank veroordeeld voor een inbraakpoging in een nieuwbouwwoning aan de Oude Leuvensebaan in Bekkevoort.

Politie en veiligheid

Ieder zijn hobby: deze man houdt 65 zwaluwkoppels op zijn boerderij

Landbouwer Theo Weckx heeft 65 nesten met huiszwaluwen op zijn erf. In de schuur broedt ook een paar steenuilen vier jongen uit. Dat zorgt regelmatig voor veel vogelpoep. “Mijn vrouw sakkert er af en toe wel eens op.”

Vrije tijd en hobby

Overal watertekort, maar hier lopen duizenden liters per dag gewoon weg

De hittegolf en het bijbehorende verbod om drinkwater zeker niet te verspillen, zijn niet weg te slaan uit het nieuws. Tegelijkertijd loopt er in Assent bij Bekkevoort al maanden water weg door een kapotte leiding. Het bestuur en de Watergroep weten van het lek en zoeken naar een oplossing.

Wegen en verkeer

Hagelandse wegen lijden onder hitte: Hier kwam asfalt halve meter omhoog

De hitte veroorzaakte gisteren grote problemen in Kaggevinne. Daar kwam de weg een halve meter omhoog. Een aannemer startte onmiddellijk met de herstelling. Ook in Bekkevoort begaf de steenweg het door de hitte.

Nieuws

Stier van liefst 700 kilo op slag dood door uiterst giftig afval

Onbekenden hebben een grote hoeveelheid van een uiterst giftige stof geloosd in een gracht aan de Hulststraat in Bekkevoort. Een stier van 700 kilo die met het goedje in contact kwam, was op slag dood. Het parket onderzoekt de zaak.

Nieuws

Sacramentsprocessie trekt uit

Op zondag 11 juni ging in Assent de sacramentsprocessie uit. "Op andere plaatsen gebeurt dat twee weken na Pinksteren", zegt celebrant en Norbertijn van Averbode Theo Meulemans. "In Assent zijn ze er echter graag vroeg bij."

Nieuws
Download