Maak je klaar voor een gelukkig nieuwjaar!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Na de twee vroege goals gemakkelijker”

VC haalde zwaar uit bij Haacht. Kapitein Kevin Pairoux (36) zette zijn ploeg in de beginfase op het goede spoor. “Als je in de derde en zesde minuut scoort, is er meer ruimte”, zegt Kevin. “De thuisploeg moest komen en van de ruimte die ze weggaf, profiteerden we om al bij de rust tot 1-4 uit te lopen. Na de rust hadden we het in dat eerste kwartier moeilijk omdat ze alles op alles zetten en kwamen ze terug tot 2-4. We liepen toch uit tot 2-5 en toen gingen de kopjes bij de thuisploeg naar beneden. Het was uiteindelijk niet zo simpel als de cijfers doen uitschijnen. Haacht herbergde enkele talentvolle spelers. Ik zie geen zwakke broertjes in onze reeks.”

Nieuws

Geocachen helpt wandelroutes te ontdekken

Toerisme Vlaams-Brabant laat speciale ‘coins’ voor geocachers ontwikkelen. Op die manier wil de provincie twee wandelnetwerken promoten.

Nieuws

Geocachen om wandelroutes in provincie te ontdekken

Toerisme Vlaams-Brabant laat speciale ‘coins’ voor geocachers ontwikkelen. Ze willen op die manier twee wandelnetwerken promoten.

Nieuws

Konijnencongres op poten gezet voor het welzijn van de langoren

Tientallen liefhebbers van konijnen zakken zondag af naar de Petrushoeve in Bekkevoort voor de derde editie van het Konijnencongres, een jaarlijks evenement om informatie te verstrekken over konijnen.

Nieuws

“Meer klaar om er iets goeds van te maken”

Bekkevoort zette de misstap van vorige week recht door bij leider Huldenberg met 1-2 de volle buit mee te nemen. “Het was tegen Wezemaal niet goed”, geeft trainer Nick Oeyen toe. “Zelfs met elf tegen tien lukte het ons niet. De aanpak moest anders. We waren meer klaar om er is iets goeds van te maken. De mentaliteit en de inzet waren zoals ze moesten zijn. Die 0-1 bij de rust was meer dan verdiend. In de tweede helft hadden we het moeilijk, maar Pieter Huybrechts dikte aan. Toen Tom Lardaux vijf minuten voor tijd zijn tweede geel kreeg, gooide de thuisploeg alles in de aanval, maar we hielden stand. Op basis van de eerste helft was de zege niet gestolen.”

Nieuws

Pieter Devos schrijft de Grand Prix op zijn naam: “Geslaagde zomercampagne achter de rug”

Pieter Devos uit Bekkevoort heeft zondag in Barcelona tijdens de Nations Cup de Grand Prix op zijn naam geschreven. Pech verhinderde dat hij daags tevoren ook zijn steentje kon bijdragen in de landenstrijd.

Nieuws

“Opnieuw een goed blok vormen”

Vier wedstrijden ver en doelman Bart Simons (26) moest zich geen enkele keer omdraaien. Nu ontmoet zijn ploeg de zwaardere kanonnen met Wezemaal en Huldenberg. “Die twee weken wil ik graag goed doorkomen”, zegt Bart, die afgelopen seizoen bij Averbode-Okselaar was. “Ik kreeg bij mijn vorige club te weinig speelkansen en dat was de reden voor mijn vertrek. Ja, het doet deugd als je vier keer geen goal slikt. Dat is niet alleen mijn verdienste. We leggen het accent op eerst verdedigen en pas dan aanvallen. Er staat een blok, met communicatie en ervaring als sterke elementen. Zo moet het ook tegen Wezemaal, willen we opnieuw succes kennen.”

Nieuws

“Na tweede goal zeker van winst”

Bekkevoort won bij Vissenaken met 0-2 en staat in de top van de rangschikking met het nieuwe team. “Aanvankelijk was het zoeken om eruit te komen, wel veel balbezit maar te weinig kansen”, zegt middenvelder Tom Lardaux (25). “Vissenaken was sterker dan vorige week Lovenjoel. Aan de rust stuurde onze trainer bij en speelden we hoger met meer druk. Ik scoorde snel, al raakte ik de bal niet echt goed en via een verdediger ging de bal tegen het net. Dan zetten we de stap om door te drukken en kwamen er meer openingen. Eens het tweede doelpunt viel waren we zeker van winst. Met Wezemaal en Huldenberg krijgen we nu twee zware wedstrijden.”

Nieuws

“Gezonde ambitie is goed”

Omdat Robby Wellens (31) vorig seizoen bij Haasrode te weinig speelkansen kreeg, zocht hij onderdak bij Bekkevoort. De nieuwe ploeg deelt de leiding en zette tegen Lovenjoel forfaitcijfers neer. Het bestuur is ambitieus en lonkt naar promotie.

Nieuws

“Hoge druk en meer werkkracht na rust”

Het vernieuwde Bekkevoort had het al bij Herent lastig, maar ook tegen een verdedigend ingesteld Wolfsdonk was het moeilijk om de stempel te drukken. Het doelpunt van veteraan Pieter Huybrechts, vorig seizoen bij Aarschot, was uiteindelijk goed voor de volle buit. “Om te scoren haalden we hem naar hier”, merkt trainer Nick Oeyen op. “Hij deed het na een mooie individuele actie. We creëerden in de eerste helft enkele kansen, maar te weinig om een behoudend Wolfsdonk te ontwrichten. We zetten in de tweede helft hoog druk en toonden ook meer werkkracht. We wonnen verdiend en gelukkig dat Faessen die kans vijf minuten voor tijd niet benutte.”

Nieuws
Download