Experience your neighbourhood!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

In deze Vlaamse gemeente kon je even benzine tanken aan weggeefprijzen

Benzine aan 2 cent per liter. Het lijkt onmogelijk, maar op nieuwjaarsnacht was het aan het tankstation Pollet in Bekkevoort even realiteit. Door een systeemfout zakte de prijs van de Euro 98 rond middernacht tot 14 cent, de Euro 95 kwam zelfs maar op 2 cent per liter. De diesel bleef wel op zijn normale prijs staan. Volgens het hoofdkantoor van Pollet werd in totaal 200 liter benzine getankt aan goedkope prijzen. Om half 10 's ochtends merkte Pollet de fout op en werden de prijzen terug aangepast.

News

Gemeentehuis Bekkevoort maandag gesloten

Het gemeentehuis van Bekkevoort is maandag 24 december gesloten.

News

Eedaflegging Hans Vandenberg burgemeester Bekkevoort

Hans Vandenberg (CD&V) legde vrijdag 21 december 2018 de eed af als burgemeester van de gemeente Bekkevoort voor de legislatuur 2019-2024. Dit deed hij in het provinciehuis bij de gouverneur van Vlaams-Brabant, Lodewijk De Witte, samen met andere Vlaams-Brabantse burgemeesters.

News

Windmolens nergens geliefd

Het schepencollege van Halen gaf een negatief advies voor de plaatsing van twee windturbines in Loksbergen op de grens met Bekkevoort. Tegen de aanvraag waren zeventig bezwaren ingediend.

News

Bevoegdheden schepencollege verdeeld

CD&V en Ons Dorp hebben de bevoegdheden van het schepencollege voor de volgende legislatuur 2019-2024 vastgelegd. Burgemeester Hans Vandenberg (CD&V) en eerste schepen Benny Reviers (Ons Dorp) delen de bevoegdheden communicatie en Europa.

News

OudBecquevoort is plezantste kroeg

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt café OudBecquevoort geleid door een jong team. Zaakvoerders Frederik Vanden Broeck (36) en Dieter Daenen (27) zorgen ervoor dat er in de kleine gemeente Bekkevoort elke dag wat te beleven valt.

News

Zeventig bezwaren van boze buren tegen twee windturbines op provinciegrens: “Dit is onaanvaardbaar”

De gemeente Bekkevoort heeft bij de Limburgse buurstad Halen bezwaar aangetekend tegen de aanvraag voor twee nieuwe windturbines op de grens met Bekkevoort. In totaal heeft Halen zeventig bezwaarschriften ontvangen.

News

Vredesgedicht Ina Stabergh bij vredesboom Bekkevoort

Op het plein achter het gemeentehuis van Bekkevoort staan vanaf nu een vredesboom en een paneel met een vredesgedicht. Die zijn onthuld naar aanleiding van de herdenking van het einde van WOI.

News

Kunstendag voor kinderen in bib

De bibliotheek van Bekkevoort neemt zondag 18 november deel aan de Kunstendag voor kinderen. Zowel in de voor- als in de namiddag staan er diverse activiteiten voor kinderen op het programma.

Babysitting

Nieuwe windturbines ramp voor druiventeelt en unieke holle wegen

De firma EDF Luminus wil in Halen op de grens met Bekkevoort twee windturbines bouwen. Buren van de Rijnrodestraat en de Hagelandstraat vrezen de impact van de molens en steunen de petitie tegen de plannen.

News
Download