Het komt allemaal wel goed
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Hagelandse wegen lijden onder hitte: Hier kwam asfalt halve meter omhoog

De hitte veroorzaakte gisteren grote problemen in Kaggevinne. Daar kwam de weg een halve meter omhoog. Een aannemer startte onmiddellijk met de herstelling. Ook in Bekkevoort begaf de steenweg het door de hitte.

Nieuws

Stier van liefst 700 kilo op slag dood door uiterst giftig afval

Onbekenden hebben een grote hoeveelheid van een uiterst giftige stof geloosd in een gracht aan de Hulststraat in Bekkevoort. Een stier van 700 kilo die met het goedje in contact kwam, was op slag dood. Het parket onderzoekt de zaak.

Nieuws

Sacramentsprocessie trekt uit

Op zondag 11 juni ging in Assent de sacramentsprocessie uit. "Op andere plaatsen gebeurt dat twee weken na Pinksteren", zegt celebrant en Norbertijn van Averbode Theo Meulemans. "In Assent zijn ze er echter graag vroeg bij."

Nieuws

Na dertig jaar nemen honderden bezoekers kijkje in sprookjesachtig Mierenbergpark

Honderden bezoekers kwamen vandaag een kijkje nemen in het Mierenbergpark. Dertig jaar lang bleef het park met zijn unieke botanische in het centrum van Assent een goed bewaard geheim. Dit weekend stelde de familie Theunis hun privédomein voor een keer open voor het grote publiek. "Het is van de tijden van F.C. Assent geleden dat hier nog zoveel volk gewees is", zegt tuinman Willy enthousiast.

Vrije tijd en hobby

Foto. Mierenbergpark wordt exclusieve groene woonsite

Het exclusieve privédomein van de ondernemersfamilie Theunis in Assent blijft voor de helft behouden en zal zelfs, op termijn, open zijn voor het publiek.

Vrije tijd en hobby

VIDEO. Magische tuin bleef dertig jaar lang goed bewaard geheim, nu wordt groen long van woonwijk

De exclusieve privétuin van de familie Theunis in Bekkevoort bleef dertig jaar lang een goed verborgen geheim. Binnenkort gaat hij deels open voor het publiek.

Nieuws

Koersaanbod slinkt snel in Groot-Diest

In Groot-Diest blijft ook nog amper wat over van de glorieperiode van destijds, toen er nog een profkoers was met aankomst op de Grote Markt en toen er ook nog gekoerst werd in Webbekom.

Vrije tijd en hobby

Politie maakt GAS-reglement op en dat is behoorlijk streng: een barbecue mag nog net

Omdat de gemeenten van de politiezone Hageland een gelijke aanpak willen rond GAS-boetes stelde de zone een algemeen reglement op. Het werd een lijvig document. Raadslid Marleen De Vry (Groen) pleit voor meer verdraagzaamheid.

Politie en veiligheid

Organisator Bart Coekaerts: “Als we geen volk vinden, stoppen we er misschien mee”

Er was een tijd dat je op zondag geen ritje kon maken zonder op een omleiding te botsen met “wielerwedstrijd”. Vooral in het oosten van de provincie is dat dezer dagen veel minder het geval, en dat is niet bedoeld om fileleed te voorkomen.

Wegen en verkeer
Download