Wat een weertje zeg!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Postkaarten inscannen voor een historische Streetview

WinAr, de intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst, heeft een nieuwe website. Je kunt er oude opgravingsverslagen bekijken of meewerken aan de opmaak van een historische Streetview.

Vroeger en nu
Nieuws

Solidariteitsactie voor gezin dat na brand alles verloor: “Niets doen is geen optie”

Het gezin van Roger Goedhuys en zijn zoon Diego verloren al hun bezittingen nadat een brand vorig weekend het bedrijf en hun woning compleet in as legde. De Bekkevoortse Truckersvrienden organiseren een benefiet om hen te helpen.

Nieuws

“Hopelijk komt de ommekeer”

Eerste doelman Bart Simons brak zijn pols en Tom Willems was ook geblesseerd. Zo werd Wim Vander Weyden (41) opgeroepen om Bekkevoort uit de nood te helpen. Hij staat nu al enkele wedstrijden onder de lat. “Ik kwam in augustus hier nadat ik het voorbije jaar bij Tielt was”, legt Wim uit. “We hebben nu wat recht te zetten na de offday tegen Haasrode. Met de voeten op de grond en daarom voerden van de week een groepsgesprek. Hopelijk komt de ommekeer. Ik heb er een goed oog in omdat we van de week scherp trainden. Met Wezemaal krijgen we een topploeg en ook de week nadien met Huldenberg. Na die matchen kennen we onze plaats.”

Nieuws

Pieter Devos succesvol in Bordeaux: “Ik heb de nodige risico's genomen”

Pieter Devos heeft in Bordeaux de voorlaatste kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker op zijn naam geschreven. De 31-jarige ruiter uit Bekkevoort is meteen ook zeker van deelname aan de finale half april in Parijs.

Nieuws

“Na drieluik weten we hoe de kaarten liggen”

Bekkevoort wordt straks al wat wijzer omtrent zijn mogelijkheden met de komst van het sterke Haasrode. “Niet alleen Haasrode, maar daarna krijgen we met Wezemaal en Huldenberg twee andere topploegen voor de voeten”, kijkt centrale aanvallende middenvelder Jens Jordens (23) al vooruit. “Hoe de kaarten liggen om eventueel een prijs uit de brand te slepen weten we na dit drieluik. Komen we hier goed uit, dan zit er iets in. Is de buit te mager, dan mogen we het vergeten maar al bij al blijft dit een goed seizoen. Zo kijken we nu week per week. Ik blijf niet bij de club en keer terug naar Averbode-Okselaar, waar ik me het afgelopen seizoen ook goed voelde.”

Nieuws

“Ik zou graag nog eens coachen in eerste”

Bekkevoort moest de thuismatch tegen Vissenaken winnen om de rol vooraan niet te lossen. De ploeg won, maar het liep niet van een leien dakje. Pas zeven minuten voor tijd maakte invaller Steve Nolmans de winning goal (3-2).

Nieuws

Chaos bij wegversmalling: auto brengt groep renners ten val en rijdt door

Vanochtend is een groep renners nabij Bekkevoort ten val gekomen. “De rensters waren al drie kwart door de wegversmalling toen die wagen er ook doorreed. Ze hebben hard moeten remmen en er zijn zes rensters gevallen. Eén van hen moest naar het ziekenhuis”, aldus een trainer van het team. Na het incident is de bestuurder gewoon weggereden.

Nieuws

Imkers slaan aan het waswafelen

Zuivere waswafels, daar hebben imkers nood aan als ze hun bijenpopulatie niet willen zien achteruitgaan. Onderzoekers stelden vast dat er in de waswafels in de handel schadelijke residenten aanwezig zijn. Daarom hielden voorzitter van de Koninklijke Bijenbond Bekkevoort Roland Debrier en de leden na het honingslingeren zelf een driedaagse ‘waswafelen’ voor imkers en geïnteresseerden.

Nieuws

Opnieuw grote werken Aquafin, maar geen plannen voor riolering langs N2

Volgend jaar zijn er (opnieuw) grote rioleringswerken in Tielt-Winge gepland. Aquafin en de gemeente willen hierbij vijf straten in de buurt van de N2 aanpakken. Er zijn echter geen plannen voor een riolering langs de gewestweg Leuven-Diest.

Wegen en verkeer
Nieuws
Download