Jouw digitale postbus
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Korfbalweek krijgt bekend bezoek

Het zomerkamp van de Betekomse Korfbalclub KCBJ kreeg deze week bezoek van een bekende coach.

Nieuws

Dieven aan de haal met juwelen en BMW

Dieven hebben dinsdagavond ingebroken in een woning aan de Aarschotsesteenweg in Betekom. “We waren met onze zoon naar de kermis en van die korte afwezigheid maakten de daders gebruik”, zegt bewoner Nico Cailleau. “Aan de achterkant van het huis werd een raam geforceerd om binnen te raken.” De daders haalden een deel van de gezinswoning overhoop en maakten juwelen buit. “Hoeveel die waard zijn, kan ik niet zeggen. Maar het gaat om veel geld. Het ergste is dat er onvervangbare erfstukken tussenzaten, met een emotionele waarde. Ze namen nog spullen, waaronder een laptop, mee”, zegt het slachtoffer. Op de inrit van de woning stonden een BMW en een Porsche van het gezin. “Ze hebben de sleutels van de BMW meegenomen en zijn vervolgens met de wagen aan de haal gegaan. De Porsche bleef, vreemd genoeg, staan.” De politie kwam dinsdagavond ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Of er ook camerabeelden van de daders voorhanden zijn. “Ik vrees van niet. We hebben heel wat geïnvesteerd in ons huis, maar een alarm en camerasysteem was er nog niet. Dat zal nu niet lang meer duren. Dat staat vast.” Het gezin hoopt nu dat iemand die iets zag en nuttige informatie heeft, dat ook snel zal melden aan de politie.

Politie en veiligheid

Voetballen? Neen, dit is de échte passie van Pol uit 'De Kampioenen'

65 kinderen op korfbalkamp bij KCBJ uit Betekom, hebben vandaag training gekregen van Ben Rottiers, ook wel bekend als Pol De Tremmerie uit FC de Kampioenen. Met zijn komst wil de club de jeugdspelers extra motiveren en de sport meer aandacht geven.

Nieuws

“Koersplezier staat centraal”

Belofte Brent Clé uit Begijnendijk reed in Stabroek een dijk van een kampioenschap door van begin tot einde in de aanval te fietsen, wat karig beloond werd met een meer dan verdiende achtste plaats.

Nieuws

“Een schitterende eerste speelhelft”

Betekom werd eervol uit de beker gewipt. “We leidden aan de rust slechts met 0-1 bij Onhaye, maar hadden meerdere kansen op de 0-2”, blikt flankaanvaller Joren Nijs terug op het 3-1-verlies. “Jammer dat dit niet gebeurde. We speelden in die eerste helft schitterend met vlotte combinaties op kunstgras. Na de rust kregen we een strafschop tegen en niemand wist waarom. Dat zorgde voor veel onvrede. We namen in de tweede helft aanvallende risico's om gelijk te maken, maar werden op de counter uitgeteld. Die helft was iets minder van kwaliteit. Toch zijn we tevreden over het niveau dat we haalden, vooral omdat iedereen voor iedereen hard werkte.”

Nieuws

Basket Betekom met open training

Basket Betekom doet inspanningen om nieuwe leden en spelers aan te trekken.

Nieuws

Begijntjesroute blijft familiefietstocht

De fietseling is nog maar net gepasseerd en de fietsers uit Begijnendijk worden weer opgetrommeld voor een fietstocht: de Begijntjesroute.

Vrije tijd en hobby

Korfbalkamp krijgt bezoek van "kampioen" Ben Rottiers

Van 14 tot 18 augustus organiseert de Betekomse korbalclub KCBJ een korfbalweek. Ben Rottiers, acteur van FC De Kampioenen komt een gasttraining geven.

Nieuws

“Verder tegen Rupel Boom is mijn wens”

Twee keer een zuinige 1-0 volstond om de derde ronde te halen tegen de Waalse tegenstander uit derde amateurklasse Cercle Sportif Onhaye.”Voor ons een onbekende tegenstander”, zegt verdediger Nils Wosky, “en zeker geen makkelijke kus om te klaren. Ik hoop dat we overleven, want dan wacht ons Rupel Boom of Virton.”

Nieuws

Onzekerheid over voortbestaan Fietseling: huidige editie waarschijnlijk de laatste

De eerstvolgende editie van de Fietseling zou wel eens de laatste kunnen zijn. De organisatoren voelen zich sterk benadeeld. “Alle aandacht gaat naar Dwars door het Hageland”, zeggen ze. “Alles voor het prestige.”

Nieuws
Download