Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Einde van de verkeersellende in zicht

De eerste fase van de dorpskernvernieuwing is bijna voltooid. Vanaf 15 maart zou de Pastorijstraat vernieuwd moeten zijn en kan die gebruikt worden als omleidingsweg voor het verkeer richting Gelrode. Nu moet langs de rotonde op de Aarschotse ring gereden worden.

Nieuws

“Goed gevoel en vertrouwen”

Na een mindere periode herpakte Betekom zich in Meise. Jelle Alaerts (20) tilde zijn team op 1-2 en meteen viel een druk van de schouders. Winst was immers broodnodig om in het spoor van Liedekerke te blijven en vertrouwen te tanken voor de topper.

Nieuws

Gemeente veilt achtergelaten spullen online

Tot 26 februari kun je nog bieden op spullen die al geruime tijd bewaard worden in de gemeentelijke loods. Op woensdag 21 februari is er een kijkdag in het magazijn waar onder meer een tractor, springbokken en biljarttafels opgesteld staan.

Nieuws

Jarenlang een vertrouwd gezicht boven het frituur, en nu wil de gemeente Kever in gevel plots weg

Er hangt een auto aan een gevel in Betekom, agrarisch paradijs aan de Demer. Hij hangt daar als eyecatcher voor een eetcafé dat binnenkort opent. Maar het gemeentebestuur wil de Kever nu weg, omdat hij de veiligheid in gevaar zou brengen. “Overdreven”, vindt de eigenaar. “Ik zet Betekom net op de kaart.”

Nieuws

Nieuwe campagne en extra maatregelen tegen sluikstorters

Begijnendijk heeft de oorlog verklaard aan de sluikstorters. Er is een sensibiliseringscampagne en via camera's wil men de sluikstorters ook met GAS-boetes op betere gedachten brengen.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Ik krijg veel vertrouwen van coach”

Het ziet er allesbehalve rooskleurig uit met het oog op het behoud voor hekkensluiter Begijnendijk, maar dankzij de 2-1 overwinning tegen Meerbeek blijft de hoop levend.

Nieuws

Carnavalsstoet is sneeuw voor

Even vreesden kinderen, personeel en ouders dat de traditionele carnavalsstoet van school De Klimroos niet kon doorgaan. Maar de sneeuw bleef uit en het werd uiteindelijk een verkorte optocht door de straten van Betekom. Goed ingeduffeld, maar volop genietend.

Nieuws

“Weinig tegengoals zijn verdienste van hele ploeg”

Glenn De Jonge (27) was zondag in de Beker van Brabant de held door twee strafschoppen te stoppen in het duel met Bierbeek. Nu wil hij, net als in heenronde tegen Veltem, niet alleen zijn kooi proper houden maar ook een efficiënt elftal zien.

Nieuws
Download