Hoog tijd voor nieuwe spreuken van de dag!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Jaar nadat vijftiger vrouw doodrijdt aan zebrapad: “Hij is geen wegpiraat”

In de Leuvense politierechtbank is donderdag de minimumstraf gevorderd tegen de 58-jarige Patrick V. uit Begijnendijk. De man reed in juli vorig jaar Helena V. aan op het zebrapad aan de Elisabethlaan in Aarschot. De vrouw overleed.

Politie en veiligheid

Vrouw riskeert twee jaar cel voor bezit en verkoop zelfgemaakte drugs

Tegen een dertiger uit Betekom (Begijnendijk) is maandag in de Leuvense strafrechtbank twee jaar cel en 9.000 euro boete gevorderd op verdenking van het bezit, de aflevering en de verkoop van drugs.

Nieuws

“Weer op peil nu ik ben uitgeziekt”

Eliterenner zonder contract Sven Moris uit Begijnendijk behaalde in 's Gravenwezel een derde plaats, samen met de derde stek in de openingswedstrijd in Sint-Joris-Weert zijn beste resultaat tot hiertoe.

Nieuws

“Het zag zwart voor mijn ogen”

Senne Van Der Veken wipte in Tielt-Winge vlot mee toen drie renners aan de haal gingen. Maar op de Berenberg moest hij zijn gezellen laten gaan. “Ik kreeg krampen in de benen”, vertelt de tweedejaars uit Begijnendijk. “Volgens mij het gevolg van een zonneslag, want ik zag zwarte vlekken voor mijn ogen. Ik kan wel op kracht een helling opgaan, maar bij 31 graden is dat nog wat anders. Mijn seizoen is al goed geweest. Maar ik zie de weg vooral als training voor het veldrijden. Vorige winter had ik pech door een duimletsel en een virus. Mijn provinciale titel kon ik niet verdedigen omdat ik tegen een boom botste. Eind augustus stop ik op de weg met het oog op de winter.”

Nieuws

Okan-klas toont 'Hart zonder Woorden'

Nog tot 27 juni 2017 kan je in CC Het Gasthuis terecht voor de tentoonstelling van de OKAN-klas van het Sint-Jozefsinstituut Betekom (SJIB). Bij de opening deden de leerlingen en leerkrachten menig aanwezigen verbazen.

Nieuws

“Ik was zaterdag fel ontgoocheld”

Belofte Glen Van Nuffelen uit Begijnendijk toonde zich zaterdag fel ontgoocheld na de wedstrijd in Nieuwrode. “Er zat lang winst in, maar uiteindelijk schoot ik toch nog te kort. Ik reed een groot deel van de laatste ronde op kop, maar moest uiteindelijk wel het hoofd buigen. Positief is evenwel dat de conditie sinds een drietal weken helemaal terug is. Sinds Londerzeel zit ik telkens in de goede vlucht. Alleen in mijn eigen gemeente Begijnendijk lukte dat niet. Morgen donderdag neem ik de start in Bierbeek en tijdens het weekend staat Romsée-Stavelot-Romsée op het programma, een kuitenbijter waarvan ik heel wat verwacht.”

Nieuws

Kermisvuurwerk afgestoken op terrein aan begraafplaats

N-VA Begijnendijk - Betekom is verontwaardigd over de locatie van het kermisvuurwerk vorige donderdag. Dat werd vanop de begraafplaats afgestoken.

Nieuws

Stekelbees voert 20 jarige aanwezigheid

Vrijdag vierde de Landelijke Kinderopvang feest in Begijnendijk. Aanleiding was het twintigjarig bestaan van de buitenschoolse kinderopvang in de gemeente.

Nieuws

“Ik wil goed zijn voor eigen volk”

Donderdag zijn in Begijnendijk de eliterenners zonder contract en beloften aan de slag. Tweedejaarsbelofte Glen Van Nuffelen wil er uitblinken. “Nogal logisch aangezien ik daar voor eigen volk koers. Het zou tevens de terugkeer betekenen na een mindere periode. Na de Arden Challenge werd ik opgezadeld met een infectie van de luchtwegen. Ik diende één week antibiotica te nemen en het duurde toch een kleine maand vooraleer ik uit dat dalletje kon klauteren. Met onder meer een mindere prestatie op het PK in Galmaarden tot gevolg.”

Nieuws
Download