Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Een opsteker, maar nog niets bereikt”

Trainer Jempi Custers dropte Issam Fariat in de spits en dat was een goede zet. Issam scoorde tweemaal en zo duurt het sprookje voor de rood-blauwen verder. Ook Melsbroek (2-1) droop zaterdagavond zonder punten af.

Nieuws

Man die met aanslag dreigt, riskeert drie maanden cel

Een 28-jarige man uit Begijnendijk, die beticht wordt van het dreigen met een aanslag, riskeert in de Leuvense strafrechtbank drie maanden cel, mogelijk met probatie-uitstel.

Nieuws

Pol Wijnants vereerd met Editions d' Or

Global Philatelic Network (GPN) duidde tijdens Monacophile een nieuwe uitgave aan in het kader van de reeks Editions d'Or. Die eer viel te beurt aan Pol Wijnants, lid van HVB voor zijn ‘stampless maritime overweight mail before 1876’. Daarmee wil GPN de topverzamelingen met een uitzonderlijke filatelistische kennis bewaren. Wijnants staat op de foto samen met leden van het GPN.

Nieuws

Er was te weinig inspraak over de gemeentefusie

Tijdens de jongste gemeenteraad in Begijnendijk werd geen draagvlak gevonden om de fusiegesprekken met buurgemeente Tremelo verder te zetten. De N-VA fractie klaagt aan dat er geen debat en inspraak was.

Nieuws

“Eindelijk zat het eens mee”

In het kelderduel tegen Moorsel behaalde Begijnendijk een levensbelangrijke en deugddoende 3-2 overwinning. Met twee doelpunten was Hayani van goudwaarde voor de rode lantaarn. “Het zat eindelijk eens mee voor ons”, zegt een opgeluchte Yassine Hayani. “Het is ongelooflijk dat we zo lang met één punt op de laatste plaats bengelden. Het is fijn om de drie punten die we al lang verdienden, binnen te halen. Niet alleen voor de spelersgroep, maar ook voor onze trainer die bijzonder veel energie in het elftal steekt. De zege kwam overigens niet op bestelling, want we moesten tot in de laatste minuut bikkelen tegen Moorsel.”

Nieuws

“We verdienden meer dan dat ene punt”

Begijnendijk beleeft een moeilijke seizoenstart en bengelt onderin de rangschikking met 1 schamel punt uit zeven matchen.

Nieuws

“We zetten nog stappen voorwaarts”

Met de komst van Butsel verwacht iedereen dat de thuisploeg het laken naar zich toetrekt. Hoge verwachtingen waren er wel, maar de ploeg nestelt zich in de middenmoot. Verdediger Joris Luyten verwacht dat zijn ploeg hogerop klimt. “Als we spelen zoals de jongste weken, zie ik ons zeker hogerop klimmen”, is Joris zelfzeker. “Dit is een nieuwe ploeg die een groeimarge heeft. Iedere speler moet en zal beter worden. We zetten zeker nog stappen voorwaarts. Ik zie dat niemand in de reeks er bovenuit steekt. Alles is dus nog mogelijk. Er zijn ploegen, waaronder de onze, die minder sterk gestart zijn. Bij de winterstop krijgen we een beter zicht.”

Nieuws

Celstraffen en boete voor verkeersagressie tegen agent

Een 21-jarige man uit Kapellen en een 25-jarige kerel uit Heist-op-den-Berg zijn in de Leuvense strafrechtbank elk tot 12 maanden cel en 600 euro boete veroordeeld voor zware verkeersagressie tegen een agent.

Nieuws

“Ik doe gewoon mijn uiterste best”

In een seizoen waarin het hem nog niet echt voor de wind is gegaan, betekende de tweede plaats van junior Senne Van der Veken uit Begijnendijk zondag in Zingem een weggekomen opsteker.

Nieuws

“Zo is voetballen onmogelijk”

Betekom behaalde een puntje in Liedekerke (0-0). “Dit was geen normale wedstrijd”, vond middenvelder Jelle Alaerts. “Er werd niet gevoetbald, want het spel lag om de haverklap stil. De ref floot de match kapot door het trekken van acht gele kaarten en een rode voor Jorn de Winter voor een fout die niet hij, maar iemand anders beging. Ik kreeg ook geel. Vijf minuten voor tijd werd ik vervangen, maar ik had het sein niet gehoord en de ref vond dat ik tijd won. We hebben tegen twaalf man moeten spelen. De draw is aanvaardbaar al kregen we in de slot nog twee grote kansen via Kerim Aykaç. Ik speel liefst nooit zo'n wedstrijd meer waarin voetballen onmogelijk is.”

Nieuws
Download