It's not all that simple
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Giants dansschool scoort opnieuw op internationaal vlak

De Beerselse dansschool Giants Dansschool VZW scoorde dit najaar opnieuw op internationaal vlak. Na hun succesvol Wereldkampioenschap deze zomer, waarbij ze de eerste plaats Hiphop veroverden in Glasgow, konden de dansers van de Giants deze keer hun prestaties in contemporary jazz verzilveren.

News

Toekomstig beheer Frankveld park werd toegelicht

Na het verwerken van de opmerkingen van de participanten bij het beheerplan voor het park Frankveld langs de Dachelenbergstraat in Beersel en de grens met Drogenbos, werd door Agentschap Natuur en Bos en Landmax het eindresultaat aan geïnteresseerde buurtbewoners gepresenteerd.

News

De Lions Kersthappening in de Meent blijft heel veel bezoekers aantrekken

De Kersthappening van de “Lions tussen Zenne en Zoniën” is al meer dan een traditie. Er is niet alleen de traditionele Kerstmarkt met de klassieke standjes, maar ook de optredens en uiteraard het goede doel waar voor een en ander wordt georganiseerd.

News

Ilse (31) laat vergeten likeur opnieuw stoken: “Werkelijk overal gezocht naar het recept”

Alsemberg heeft opnieuw haar eigen dorpsdrank. Ilse Rillaert raakte zo geïntrigeerd door het etiket van het vroegere Elixir d'Alsemberg, dat ze het na veel opzoekingswerk opnieuw liet produceren.

News

UF haalt pak minder stemmen in Vlaamse Rand

De verfransing in Vlaams-Brabant en de Vlaamse rand rond Brussel is electoraal gezien afgenomen. De UF, waarvan twee verkozenen deze week de eed aflegden in de provincieraad, verliest zo goed als overal terrein.

News

Leerkrachten GBS De Springveer gingen met directeur op (laatste)teamuitstap

Johan Marchal is zijn laatste dagen als directeur van GBS De Springveer in Alsemberg aan het volmaken. Een job die hij 20 jaar tot eenieders voldoening uitoefende. Op het einde van dit jaar gaat hij met pensioen. En dat heeft hij nu ook al geweten……

News

“Mensen moeten niet meer uitwijken”

Vlabinvest heeft de kaap van 500 woningen in de Vlaamse Rand gerond. Hierdoor kunnen mensen met een klein tot middelgroot inkomen in de buurt blijven wonen, wat door de hoge vastgoedprijzen niet vanzelfsprekend is.

News

Genieten kan van twee eindejaarsacties in Beersel

In Beersel lopen twee acties naar eindejaar toe. Van 1 tot en met 31 december kan men deelnemen aan de klassiek geworden eindejaarstombola en van 5 tot en met 29 december loopt eindejaarsactie in de Lambiekshop.

News

De Sint bezocht GBS De Springveer

Voor de Sint is er blijkbaar niets te moeilijk of te gevaarlijk om in GBS De Springveer in Alsemberg te (be)landen. Jaar na jaar krijgt hij een ander voertuig of toestel ter beschikking om veilig De Springveer een bezoekje te brengen.

News

Half jaar rijverbod voor snelheden boven 200 per uur op Ring

Een hardrijder is zijn rijbewijs voor een half jaar kwijt nadat hij over de Brusselse Ring raasde aan snelheden boven tweehonderd kilometer per uur. “Deze man werd al veroordeeld voor een dodelijk ongeval, maar dat heeft geen vat op hem.”

News
Download