Wat denk je van een groepsaankoop?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Meer dan 400 Beerselse jongeren proefden van het veldrijden

Wordt de Classica Elsemaa wel jaarlijks bijgewoond door het hoogst aantal wielerliefhebbers en andere toeschouwers, het belang van de “KLASsica voor scholen” mag ook niet uit het oog verloren worden.

Nieuws

In het Herman Teirlinckhuis worden al twee opendeurweekends georganiseerd

Vooraleer de restauratie van start gaat wordt er vanuit de vzw Het Huis van Herman Teirlinck een reeks activiteiten georganiseerd onder de noemer “Herman Teirlinck-50 jaar later”. Dit gebeurt niet alleen in Beersel, maar ook in Brussel en Antwerpen, twee steden waar Herman Teirlinck actief was.

Nieuws

“Thibau Nys kan kampioen worden op Elsemheide”

Het veldritevenement Classica Elsemaa in Alsemberg wint aan belang nu de winnaar van iedere reeks zich meteen ook provinciaal kampioen mag noemen. De organisatie heeft er vertrouwen in dat Thibau Nys aan de start zal staan.

Nieuws

“Met goede benen kan het podium”

Het wordt in Alsemberg uitkijken naar de Everbergse junior Lukas Malezsewski, die de Nossegemse Patattencross won voor eigen volk, maar zaterdag pas 16de werd in Boom. “Met goede benen kan ik het podium halen. In een mindere dag verzeil ik in de achtergrond, zoals in Boom. Vorig jaar reed ik in Alsemberg en ik bewaar daar goede herinneringen aan. Het is een heuvelachtige weidecross die bij mijn mogelijkheden moet passen. Jarno Jordens werd derde in Boom en start nu als favoriet. Ook Len De Jonge zal meestrijden om die titel. Een PK met bijhorende medailles en plechtigheden zorgt voor extra motivatie.”

Vrije tijd en hobby

“PK zorgt voor extra belangstelling”

Alsemberg vormt zaterdag het toneel van het provinciale kampioenschap veldrijden. Organisator Jorrit Willems steekt niet weg dat hij supportert voor Thibau Nys, de regerende Belgische kampioen bij de nieuwelingen die vorig jaar de Classica Elsemaa won onder toezicht van papa Sven.

Nieuws

Nieuw gemeenteraadslid legt pas nu de eed af

Alhoewel raadslid Erik Mosselmans(N-VA) al zijn ontslag gaf voor de gemeenteraad van 27 september, werd pas op deze van woensdag 28 oktober akte genomen en kon zijn opvolger op deze raad zijn eed afleggen.

Nieuws

Water wordt goedkoper voor de inwoners van Beersel

De gemeenteraad van Beersel ging unaniem akkoord met de toetreding van de gemeente als D-vennoot van Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening(TMVW) en de inbreng van het resterende deel van de waterdistributie-installaties.

Nieuws

Beersel gaat onkruidbestrijdingsmachine aankopen

Omdat de wetgever de gemeentebesturen verbood om nog langer pesticiden te gebruiken bij het bestrijden van het onkruid werd naar alternatieven gezocht en blijkbaar ook gevonden.

Nieuws

“Eerste landelijke de juiste keuze”

Beerselnaar Jan Goyens zorgde zaterdag in Asse voor zestien punten waarmee de Leuvense universitaire kot-student Bio-Ingenieur ruimschoots zijn steentje bijdroeg tot de tweede overwinning van het seizoen van de Ternatse fusieclub.

Nieuws

WCUP Classic MTB Dworpse Bikers is aan 10de editie toe

Zondag 12 november wordt de 10de editie van de WCUO Classic MTB, georganiseerd door de Dworpse Bikers gereden en net zoals vorig jaar vertrekt de toertocht in het Provinciedomein van Huizingen, vlakbij de afrit Huizingen(20) van de Brusselse Ring.

Vrije tijd en hobby
Download