Hoplr, het private sociale netwerk voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik kende een pechseizoen”

Met zes seizoenen op de teller is de bijna 30-jarige Hallenaar Daan De Vroede stilaan een echte ancien bij Beersel Drogenbos. Zaterdag won de fusieploeg overtuigend met 5-1-cijfers van Machelen.

Nieuws

Philip Catherine treedt met zijn quartet aan in CC de Meent

Het moet zijn dat Philip Catherine, toch één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène, een speciale band heeft met CC de Meent. Aanvankelijk was voorzien dat Philip Catherine met zijn trio zou optreden, maar intussen heeft hij bevestigd dat hij toch met zijn quartet naar CC de Meent komt.

Nieuws

Buurtbewoner houdt verkaveling van speelpleintje voorlopig tegen

De plannen van het gemeentebestuur van Alsemberg om een speelpleintje deels te verkavelen, zitten even in de koelkast. Een beroepsprocedure van een buurtbewoner steekt stokken in de wielen.

Nieuws

Beerselse Giants halen podia in Merchtem

Na hun kerstgalabal dat onlangs plaats vond trokken nu meerdere groepen van de Giants Dansschool Beersel het voorbije weekend naar Merchtem om er hun kunnen te tonen en deel te nemen aan een wedstrijd. En met (heel) goed gevolg…..

Nieuws

Fuiven “Zot van Beersel” blijven succesverhaal

De retrofuiven georganiseerd door “Zot van Beersel” die traditioneel plaatsvinden in evenementenhal DOC in Alsemberg blijven nadrukkelijk aanwezig in Beersel en meer nog, er komt blijkbaar geen sleet op!

Nieuws

Aanmelden voor broers en zusjes start maandag

Kinderen die binnenkort voor het eerst naar school gaan en al broers of zusjes hebben op school kunnen zich vanaf maandag 15 januari tot en met 2 februari aanmelden in de school waar de andere gezinsleden ook al naar school gaan.

Nieuws

Laat je verstrooien in een bos

Een stukje van het Rondenbos in Alsemberg wordt omgevormd tot een natuurbegraafplaats, meteen de eerste in de regio. De bosrijke plek zal plaats bieden aan 39 biologisch afbreekbare urnen.

Nieuws

“Derde keer is hopelijk de goede keer”

Coach Joost Bossin maakt zich bij de leider op voor de topper tegen naaste achtervolger Negenmanneke. “We staan compleet en zetten een goede voorbereiding neer. Ondanks de lange winterstop lagen we slechts één weekje stil. Onze A-ploeg doet het uitstekend in tweede provinciale en zal zich redden waardoor de baan naar derde nu wijd open ligt voor de B-ploeg. De derde keer wordt dus hopelijk de goede keer. Twee jaar geleden werden we kampioen, maar mochten we niet promoveren omdat ook de A-ploeg in derde speelde. Vorig jaar strandden we dan op één punt van de derde plaats die toegang verschafte naar derde. Zondag een goed resultaat halen is de boodschap.”

Nieuws

“Via cross-duatlon naar PK tijdrijden”

Dworpenaar Killian Michiels blijkt van alle markten thuis. Via een ommetje op de piste bereidt hij zich voor op het BK cross-duatlon in Puurs op 11 maart waarna hij zich richt op het PK tijdrijden op de weg. “Ik nam deel aan het BK op de piste en dat viel zonder enige voorbereiding best mee. In het Omnium werd ik zevende en liet in feite enkel de pistiers van Topsport Vlaanderen voorgaan. In de ploegkoers strandde ik aan de zijde van Otto Vergaerde op een vierde plaats. Via een cross-duatlon trek ik naar het PK tijdrijden. Die cross-duatlon bestaan uit lopen, mountainbike en lopen wat me best wel ligt. Misschien pik ik ook nog een triatlon mee.”

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Brabants trekpaard erkend als cultureel erfgoed

Het Brabants trekpaard is officieel erkend als Vlaams immaterieel cultureel erfgoed. “Deze stoere dieren imponeren en blijven mensen op de been brengen”, zegt minister van Cultuur Sven Gatz.

Nieuws
Download