Secondje, het wachten loont de moeite!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Digitaal aanmelden voor schoolinschrijving start maandag

Ouders die hun kinderen willen inschrijven in een basisschool in Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw, moeten zich eerst digitaal aanmelden op de website www.basisschool-aanmelden.be. Deze aanmeldingsperiode start maandag 19 maart vanaf 8uur en aanmelden kan tot vrijdag 6 april 20uur 's avonds.

Nieuws

Hanenbos krijgt bushalte tijdens zomervakantie

Jeugdverblijfcentrum Hanenbos in Dworp krijgt tijdens de zomer een tijdelijke bushalte zodat jeugdbewegingen er gemakkelijk kunnen geraken.

Nieuws

Bijna 40% meer reizigers voor carnavalsbussen

3.750 feestvierders maakten dit jaar gebruik van de speciale carnavalsbussen naar Halle. Dat zijn er bijna 40% meer dan het jaar voordien.

Nieuws

Sint-Victor informeert over drugspreventie en –gebruik

De ouderraad van Sint-Victor in Alsemberg organiseert voor ouders en leerlingen vanaf de tweede graad een infoavond over drugspreventie en – gebruik. Deze vindt plaats donderdag 22 maart om 19u30 in het Auditorium Brusselsesteenweg 20 te Alsemberg.

Nieuws

Feestzaal Hof Ter Nering wordt Brasserie De Nering

Na meer dan 17 jaar feestzaal Hof Ter Nering op de Nering in Beersel uitgebaat te hebben, stopt Luk Lerminiaux er mee en gaat vanaf 3 april een nieuwe uitdaging aan door het openen van een nieuwe brasserie of “Brasserie De Nering”.

Nieuws

Bewoners zijn sluipverkeer zat: “Geen oplossing voor onze wijk? Dan betalen wij geen belastingen meer”

De bewoners van de wijk Ingendael in Alsemberg stelt de gemeente in gebreke omwille van het aanhoudende sluipverkeer. Ze eisen binnen de twee weken een oplossing, zo niet volgen er gerechtelijke stappen of betalen ze hun belastingen niet.

Wegen en verkeer
Nieuws

“Gemeente nam al veel maatregelen”

De gemeente Beersel stelt dat het onhaalbaar is om voortaan enkel plaatselijk verkeer toe te laten in de wijk Ingendael.

Nieuws

Derde dialectenshow draait rond eten

Al voor de derde keer houdt de Beerselse werkgroep Dialecten een dialectenavond. De werkgroep boog zich deze keer over de dorpsverschillen in benamingen, bereidingen, eetgewoonten en tafelmanieren. Een select gezelschap met vertegenwoordiging uit de vijf Beerselse dorpen biedt op een eigenzinnige wijze een menukaart vol culinaire dialectspecialiteiten. Ze brengen onze vroegere eetcultuur opnieuw tot leven met verhaaltjes en liedjes. De dialectenshow vindt plaats op donderdag 22 maart om 20 uur in cultureel centrum De Meent in Alsemberg. Toegangskaarten kosten zeven euro en zijn te koop in de bib (tel. 02-359.16.26 of bibliotheek@beersel.be).

Nieuws

Team8S bewandelt nieuwe paden met Koen Lintermans

Het Halse Team8S neemt vanaf dit jaar ook de Halse triatleet Koen Lintermans onder de vleugels, maar mountainbike blijft wel de hardcore van het team van Joris Massaer, Jef Smismans, Steven Glorieux en Rune Debremaeker.

Nieuws

Vriendenkring overhandigt cheque van 9.600 euro aan GBS Huizingen

De Vriendenkring van GBS Huizingen heeft één doel voor ogen: de nodige financiële middelen voorzien zodat alle kinderen van de school kunnen deelnemen aan de meerdaagse uitstappen.

Nieuws
Download