Hopla, there you are again!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vader Kitty Van Nieuwenhuysen kwaad: “Hij is weer thuis, wij kunnen enkel elk weekend tegen haar grafsteen praten”

Daders van echt zware delicten zouden niet vervroegd mogen vrijkomen. Dat vindt Johan Van Nieuwenhuysen, de vader van de doodgeschoten agente Kitty. Hij nam met afschuw akte van het feit dat een van de moordenaars van zijn dochter met een enkelband de gevangenis mag verlaten. “Dit komt hard aan, maar het is zijn recht”, zegt hij bij VRT NWS.

Alert

“Dit is een kaakslag, het is 5 voor 12”: politievakbond dreigt met acties nadat moordenaar Kitty Van Nieuwenhuysen naar huis mag

De politievakbonden reageren kwaad op het feit dat een van de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen de gevangenis zal mogen verlaten. Noureddine Cheikhni komt vrij met elektronische enkelband, nadat hij een derde van de dertig jaar gevangenisstraf heeft uitgezeten waartoe de gangster veroordeeld was voor de moord in 2007 in Lot. “Dit is een kaakslag.” NSPV dreigt met acties.

Alert

“Waaile van Dwoeurp” schenkt cheque aan Dworpse “Bladerunner”

Het wordt stilaan een traditie dat de toneelkring ‘Waaile van Dwœurp’ een deel van haar winst schenkt aan een goed doel. Bij het begin van het nieuwe toneelseizoen werd een cheque van 1.000,- € geschonken aan ‘bladerunner’ David Delespesse uit Dworp om mee de aankoop te financieren van nieuwe ‘blades’.

News

Classica Elsemaa vindt een maand vroeger plaats

De Classica Elsemaa is dit jaar reeds aan zijn 8ste editie toe. Het nieuwe organisatieteam besloot al snel na de vorige editie om een nieuwe datum voor 2018 vast te leggen. En voor het eerst is dit niet het laatste weekend van oktober geworden, wel het eerste weekend van oktober.

News

Weer verkiezingsborden tegen de vlakte

In Dworp zijn opnieuw een aantal verkiezingsborden beschadigd geraakt. Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag werden op de hoek van de Alsembergsesteenweg en de Krabbosstraat verschillende houten pancartes tegen de vlakte gewerkt. Het ging om de borden met de affiches van de Lijst van de Burgemeester, van het Franstalige Union Beersel en van de provincieraadsverkiezingen.

News

Facelift zet Brabants trekpaard centraal

Het serre- en stallencomplex in het provinciedomein in Huizingen zal in 2020, na een grondige facelift, toegankelijk zijn voor het grote publiek. Het Brabants trekpaard krijgt een sleutelrol.

News

Werken aan Alsembergsesteenweg in najaar

Dit najaar nog worden werken uitgevoerd aan stukken van de Alsembergsesteenweg, zowel aan de rijweg als aan het fietspad die beide in slechte staat verkeren.

Traffic

Verkiezingsborden krijgen het zwaar te verduren

Op verschillende plaatsen in Dworp zijn er verkiezingsborden beschadigd geraakt. Zo werd afgelopen zondag in de Krabbosstraat een plakkaat van Vlaams Belang neergehaald.

News

Maak eens een leuk uitstapje met de klas in eigen streek

Leerkrachten die graag met hun klas in het Pajottenland en de Zennevallei op een educatieve uitstap willen maar niet goed weten waarheen, kunnen voortaan terecht op de handige website tripzmetdeklas.be.

News

Groen licht voor bouwproject langs steenweg

Projectontwikkelaar Custombuild heeft dan toch groen licht gekregen om langs de Brusselsesteenweg in Alsemberg een bouwproject neer te poten. Toekomstige bewoners mogen mee beslissen over de invulling van de groenzone rond het project.

Leisure and hobby
Download