Wij gaan voor buurtberichten zonder reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Goede benen na ploegstage”

Assenaar Brent Van Mulders knalde in Vollezele met Pierre Despontin en Michael Gardin twee ploegmaats van Cureghem uit het wiel op weg naar een knappe solozege. “Ik had goede benen na de ploegstage. Na vijf dagen labeur in Spanje volgden twee dagjes Nederland, wat verklaart dat ik zo goed gerecupereerd was. Het is leuk wanneer je de sterkste bent. Zondag wacht andere koek in Kuurne-Brussel-Kuurne. Nadien volgt wellicht Brussel-Zepperen, waarna we met de Topsportschool een week op stage trekken naar Portugal. Dat moet een goede voorbereiding vormen op Moerkerke-Damme en de Ronde van Vlaanderen.”

Nieuws

Lottowinnaar kocht winnend lotje van meer dan twee miljoen in Asse

Een geluksvogel die bij de lottotrekking van 3 januari het hoofdbedrag won, kocht het winnende lotje in het verkooppunt van Ann De Nijs in Asse. De gelukkig ging naar huis met maar liefst 2.500.069,50 euro.

Nieuws

Nieuw bestuur voor Liberale Vrouwen

Met Agnes Fieremans als voorzitster en Rita De Vos als ondervoorzitster hebben de Liberale Vrouwen een nieuw bestuur. Larissa Decoster, Lyotta Pessemier, Sibylle Van Belle en drie andere vrouwen maken ook deel uit van het bestuur. De Liberale Vrouwen zijn een ruimere beweging dan Open VLD Vrouwen. Ze maken werk van een programma van ontspannende momenten voor alle vrouwen.

Nieuws

“Geen enkele keer weggespeeld”

Assenaar Mark Bogaert (44) werkt beroepshalve voor het Aalsterse Sportmarketingbedrijf Wave en voor de nationale basketbalploeg en -liga. Zijn vrije tijd spendeert de voorzitter van Asse-Ternat haast uitsluitend aan zijn club.

Nieuws

Bredere trap, fietshelling en fietsenstalling aan treinperrons

Nu de werken voor de aanleg van de fietssnelweg ook Zellik hebben bereikt, wordt de toegankelijkheid van de treinperrons er aangepakt. Dat kan tijdelijk wat hinder veroorzaken.

Nieuws

Boomhutfoto wint fotowedstrijd ‘Jouw speelnatuur’

Met een foto van haar kinderen Niels en Lisa Coninx heeft Jo-Anne Verlende de fotowedstrijd ‘Jouw speelnatuur’ gewonnen. Ze nam de foto in de zelfgemaakte boomhut in een fruitboom in hun tuin. Schepen Geert Heyvaert reikte in samenwerking met de milieudienst de prijs uit. Jo-Anne krijgt een volledig natuurpakket mee naar huis.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

“Dit is een leuke revanche”

Met drie goals loodste de Opwijkse aanvaller Dimitri Kempenaers (27) Asse-Terheide naar een imponerende 2-5-zege op Elewijt. De veiligheidsagent op de Brusselse luchthaven bracht zo zijn team in veiligheid in derde provinciale.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Via groepsgesprek naar broodnodige zege”

Hubert Stas zag Asse-Zellik met 4-0 zegevieren tegen rode lantaarn Pamel, maar daar zijn de zorgen nog niet van de baan mee. “De Vlaams-Brabantse situatie in de derde amateurklasse ziet er niet rooskleurig uit zodat straks wellicht drie ploegen degraderen. Het is dan ook vijf voor twaalf. We tellen negen punten voorsprong op Delta Londerzeel dat voorlaatste staat, maar we moeten dus ook de veertiende plaats ontlopen. Via een groepsgesprek snelden we zondag naar de broodnodige zege. Voetbal is een teamsport. Wie zich niet voor de kar van de ploeg wil spannen, moet maar gaan tennissen. De zware winstcijfers laten misschien anders vermoeden, maar Pamel heeft intrinsiek meer in huis dan tal van andere ploegen. De Pamels spelers zijn evenwel loslopend wild. Dat gebrek aan organisatie staat resultaten in de weg. We moeten nu alles uit de kast halen om de club in tweede te houden. Dan beloof ik je binnen zes maanden een gesprek dat niet meer rond de degradatiestrijd draait. We kenden geen slechte seizoenstart en gingen door op het elan van de titel, maar helaas bleven we te vaak steken op draws en daar schiet je niet mee op. Toen de resultaten dienden te volgen, gaven we helaas niet thuis. Tegen Kester-Gooik oogstten we een povere één op zes en tegen het beperkte Oetingen zelfs nul op zes. Een gebrek aan efficiëntie speelt ons parten. Op leider Teralfene zwaaiden we in de eerste helft de plak en we versierden kans na kans, maar finaal kregen we 3-0 om de oren. Ik stel vast dat we overwegend met spelers van vorig jaar aantreden; zelfs met bankzitters als Senne Malderie.”

Nieuws

“Zo snel mogelijk het behoud afdwingen”

Assenaar Matthias Kaminski loodste met twee treffers Mollem naar een belangrijke zege tegen Meise B. “We hoopten de weg naar een verlengd verblijf in derde te plaveien in de derby tegen Asse-ter-Heide, maar toen liepen we een blauwtje op. Nu boekten we wel een zege, terwijl we in feite ook wel met het mes op de keel aan de aftrap stonden. Bij mijn eerste treffer sneed ik de zestien binnen en trof met links mooi overhoeks raak. Mijn tweede treffer was een vrijschop die door niemand beroerd werd en tegen de netten ging. Ik scoor steeds vlotter en wil met Mollem zo snel mogelijk het behoud afdwingen, want na coach Kristof Verfaillie tekende ook ik bij.”

Nieuws

CC Asse was even jungle

De gemeente Asse legt graag speciale tuinen aan, dat is dit weekend nog maar eens gebleken. Na eerder het Hopduvelpark werd dit weekend de foyer van het CC Asse omgetoverd tot een wilde jungle. Enkele uren voor de tekenfilm ‘ZOOks’, een modern sprookje over de relatie tussen mens en natuur, waren er voor de kinderen leuke workshops, zoals het maken van een insectenhotel en ‘bloemenbommetjes’.

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download