Ik zou me registeren op hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

“Ik tip toch op Gilbert en Van Avermaet”

Teralfenaar Willy Teirlinck kroonde zich in 1975 tot Belgisch kampioen in Mettet en gold als een specialist. “Ik reed voor Franse ploegen en zat vaak geïsoleerd, maar ik reed steeds sterk in juni. Zo won ik Brussel-Ingooigem waar ik ook drie keer tweede werd. In 1975 werd ik ook tweede in de Ronde van Luxemburg waarna ik op het BK toppers als Eddy Merckx en Walter Godefroot vloerde. Een jaar later werd ik derde na Freddy Maertens en Jean-Luc Vandenbroucke. Ik werd ook eens tweede na Michel Pollentier. Zondag tip ik op Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet, al moeten ze optornen tegen de grote machtsblokken van Lotto-Soudal en Topsport Vlaanderen-Baloise.”

Nieuws

Fikse burenruzie na uitspraak over jeugdbeleid: “Platvloerse dorpspolitiek”

Het zit er bovenarms op tussen Aalst en buurgemeente Affligem. Nadat diens burgemeester Walter De Donder (CD&V) openlijk kritiek spuide op het jeugdbeleid in Aalst, schiet de Ajuinenstad met scherp terug. Een fusie tiussen beide gemeenten zit er dus nog niet meteen in.

Politie en veiligheid

33 graden en bruin water uit de kraan: kleutertjes worden gered door Civiele Bescherming

Op de kleuterschool van Sint-Vincentius in de Langestraat in Hekelgem keken ze donderdagochtend raar op toen er vies, bruin water uit de kraan en de toiletten liep. Vermoedelijk veroorzaakten rioleringswerken in de naburige Boekhoutstraat het vuile water.

Wegen en verkeer

“Expertise over hopteelt mag niet verloren gaan”

Aan de hopstaken van de Abdij van Affligem is een partnerschap getekend die de hopcultuur in de regio weer in ere moet herstellen. Een nieuwe projectmedewerker moet dit mee ondersteunen.

Nieuws

”Dit geld gaat naar begeleiding nabestaanden”

De 25 oranje praatpalen die geveild werden ten voordele van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen brachten in totaal 24.580 euro op. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) overhandigde zaterdag de eerste palen in Affligem.

Nieuws

Hopcultuur rond Asse en Aalst wordt opgewaardeerd

Aan de hopstaken van de Abdij van Affligem tekenden de verschillende partners het vernieuwde partnerschap dat de hopcultuur in de regio weer in ere moet herstellen. Een nieuwe projectmedewerker moet dit mee ondersteunen.

Nieuws

“Abdijstraat moet een veilig fietspad krijgen”

In juli lanceert de Vlaamse Bouwmeester een Open Oproep waarop ontwerpteams uit heel Europa een voorstel kunnen doen om de Abdij en haar omgeving aan te pakken.

Vroeger en nu

“Leeuwkens Teralfene combineren met tennis”

De 14-jarige Rune Willaert (C+15/5) zet zijn tennisopmars verder met onder meer een halve finale op Velina bij de Mannen 3, maar de belofte van TC Denderleeuw blijkt ook van andere markten thuis. “Ik verdeel mijn aandacht over voetbalclub Leeuwkens Teralfene en tennis. Als centrale middenvelder schuif ik bij de Leeuwkens door naar de U17 zodat ik dus in een hogere leeftijdscategorie aan de bak moet. Het is een bewuste keuze van de club om me sneller bij te laten leren. In het tennis werk ik in Ninove tegen De Players met mijn team de halve finale af bij de Mannen 2. In de Paasvakantie verloor ik op Hof Ter Burst pas in de finale van Mats Herremans.”

Nieuws

Fluohesje als aandenken aan lagereschooltijd

Alle schoolverlaters van de Affligemse scholen kregen een fluohesje met het logo van de gemeente. De gemeente gaf de hesjes als aandenken aan hun Affligemse school. “In Affligem is geen middelbare school dus moeten de leerlingen uitwijken naar scholen in Asse, Aalst, Ternat of Liedekerke”, zegt schepen Herman Steppe. “Ze kunnen het hesje dragen als ze naar hun nieuwe school fietsen zodat ze beter opvallen in het verkeer.” De zesdeklassers van Essene kregen hun hesje aan de kerk van Essene.

Nieuws
Download