Wie dat we hier hebben!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Leider kloppen een extra motivatie”

De Teralfense centrale verdediger Tom Redant is vast van plan om de sleutel op de deur te houden in de thuispartij van de Leeuwkens tegen leider Huizingen. “Achteraan speel ik aan de zijde van Sam De Knop en dat klikt goed. De leider kloppen vormt een extra motivatie om alles uit de kast te halen. Huizingen komt pas piepen in tweede, maar een leidersplaats na zeven speeldagen liegt heus niet. Tegen Ternat en Wambeek speelden e geen slechte match, maar scoren lukte niet. Op Delta liep het plots wel gesmeerd voor de doelmond. We beschikken over een betere ploeg dan vorig jaar. Het is plezierig voetballen op ons kunstgras. Na een slecht seizoen keren ook de fans terug.”

Nieuws

Jens Teirlinck: “Kinesitherapie en rust als soelaas”

In Zingem werd de Teralfense crosser Jens Teirlinck tot opgave gedwongen wegens kniepijn. Tussen de crossen door tekende de belofte een contract bij het Wambeekse Van Eyck Sport, waardoor de neef van Willy Teirlinck vaker in eigen regio zal koersen.

Vrije tijd en hobby

“Ons herpakken tegen Tornado Brussels”

Landskampioen Juventus Affligem werd met 6-2 in de pan gehakt door TMD Aalst. Thomas Van Overberghe wil de historische verliescijfers niet dramatiseren. “Aalst toonde zich vooral efficiënter en won dan ook verdiend. De cijfers waren wel fors overdreven. We werden nooit overspeeld, maar Aalst sprong een stuk beter om met de geboden kansen. We moeten ons herpakken tegen Tornado Brussels dat intussen de leiding veroverde. We moeten Tornado vloeren zodat we in het spoor blijven van Aalst dat één punt meer telt. Een dergelijke zware nederlaag is niet leuk, maar er is echt geen man overboord door de bestaande competitieformule waarin de Play-Offs bepalend zijn.”

Nieuws

“Ik vertolk de rol van aangever”

De Leeuwkens bouwden een feestje nadat met 1-5 werd gewonnen op Delta Londerzeel. Glenn De Coe pikte twee treffers mee. “Ik vertolk nu de rol van aangever. Het is uiteraard leuk om zo nu en dan ook nog eens zelf te scoren. We werden al een paar weken op rij niet beloond voor het vertoonde spel waardoor onze goede seizoenstart uitgevlakt werd. We zouden de lijn nu moeten doortrekken, maar kruisen nu het pad van leider Huizingen. Die ploeg gaat door op het enthousiasme van de promotie in derde en valt niet te onderschatten. We creëren steevast veel kansen en daar moeten we vertrouwen uit putten. Zelf probeer ik steevast mijn steentje bij te dragen.”

Nieuws

Voormalig bisschop van Pietersburg overleden

Mgr. Fulgentius Le Roy, bisschop-emeritus van Pietersburg in Zuid-Afrika, is zaterdag op 93-jarige leeftijd overleden in de abdij van Affligem.

Vroeger en nu

Eerste publieke laadpaal op parking Bellekoutersite

Ook de gemeente Affligem zet in op hernieuwbare energie en stelt sinds kort een nieuwe laadpaal ter beschikking van elektrische voertuigen.

Nieuws

Assestraat wordt ingericht als schoolstraat

De Assestraat in Essene zal op schooldagen ingericht worden als schoolstraat. Die maatregel moet de veiligheid in de buurt van De Klimming verhogen.

Wegen en verkeer

Onderzoek naar oud-burgemeester T'Kint wegens fraude

Er loopt momenteel een gerechtelijk onderzoek naar Yvan T'Kint, advocaat en oud-burgemeester van Affligem, voor meerdere fraudegevallen. De raadkamer bevestigde ondertussen zijn aanhouding.

Nieuws

Oud-burgemeester Affligem zit in cel voor fraude

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar Yvan T'Kint, de advocaat en oud-burgemeester van Affligem voor meerdere fraudegevallen. De raadkamer bevestigde inmiddels zijn aanhouding.

Nieuws

“Ik ben blij verrast met deze podiumplaats”

Met de Affligem Classic viel het doek over de Topcompetitie. Belgisch kampioen Tom Stippelmans won de slotmanche. Zemstenaar Jago Willems werd knap derde. Milan Fretin werd vierde en is eindlaureaat van de Topcompetitie.

Nieuws
Download