Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Drie illegale Indiërs betrapt bij grootschalige actie

Bij een gecoördineerde actie tussen politiezone TARL (Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke), de Sociale Inspectie van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) werden drie personen van Indische origine betrapt en overgebracht naar het gesloten centrum te Brugge met het oog op hun repatriëring.

Melding

280 tractoren maken rondrit

Ongeveer 280 tractoren vertrokken op Pinksteren aan de Patro in Hekelgem voor het twaalfde tractortreffen. De karavaan maakte een tochtje door Affligem, Asse en Merchtem, maar eerst werden de tractors aan de start door de pastoor gezegend. Door het mooie weer was het aangenaam vertoeven op de open oldtimers. Na de rondrit stonden de tractoren opgesteld aan de Patro.

Nieuws

Op dit huis kan je gewoon bieden vanuit je luie zetel

Bieden we binnenkort thuis via onze computer mee voor vastgoed? De Federatie van het Notariaat lanceert Biddit, een site voor online verkoop van onroerend goed. Het kosterhuis in Teralfene is één van de eerste huizen voor de online verkoop.

Nieuws

Zandtapijttraditie extra in de kijker tijdens Sinksenkermis

De traditie van de zandtapijten in Affligem wordt dit jaar extra in de kijker gezet tijdens de ‘Dag van het Zand’ op de Sinksenfeesten.

Nieuws

De Mooiste Nacht duurt nog wat langer voor vereniging

De Blauwe Pluim, de vzw achter De Mooiste Nacht in congrescentrum De Montil, schonk een cheque van 3.500 euro aan de Vereniging voor Spina Bifida en Hydrocephalus vzw. Die vereniging biedt ondersteuning aan patiënten met wat men in de volksmond ‘open ruggetje’ en ‘waterhoofd’ noemt. Dit najaar wordt de vierde editie van De Mooiste Nacht georganiseerd.

Nieuws

Dit is wel een heel bijzondere cumul: gemeenteraadslid én consul van een exotische eilandengroep

Het begon jaren geleden met het registreren van de domeinnaam tim.vu. Sinds dit jaar is Tim t'Kint consul van de eilandengroep, ook al is hij er nog nooit geweest. “Ik neem de taak ernstig en wil bedrijven en toeristen naar daar lokken.”

Nieuws

“Fons liet de Duitsers geloven dat hij gek was en daardoor moest hij niet voor hen werken”

Laurens van der Schueren heeft alle voorheen geschreven teksten over de opmerkelijke showman Fons Meert gebundeld in een nieuw boek genaamd Van Fons Meert tot Alfonso De Fossolo.

Nieuws

Baby stierf waarschijnlijk aan wiegendood

Een vier maanden oude baby is dinsdag om het leven gekomen bij een Affligemse onthaalmoeder. Vermoedelijk gaat het om een geval van wiegendood.

Nieuws

Brug moet Lombeekstraat weer toegankelijk maken voor verkeer

Volgend jaar wordt een nieuwe brug gebouwd aan de Lombeekstraat. Nu gaat de asfaltweg langs de E40 over in een landweg, dwars door een moeras. Afgelopen weekend kwam er een vrouw om het leven.

Nieuws

Robin An Belgisch kampioen grondjudo

Robin An Stijfhals is afgelopen weekend in de Gentse Topsporthal Belgisch kampioen newaza geworden. Newaza is een verzamelnaam van grondtechnieken die gebruikt worden in het judo. Robin An won twee wedstrijden en kon zich zo tot kampioen kronen. Haar eerste match won ze al na zeven seconden, de tweede won ze op punten. Eerder dit jaar won ze ook een internationaal tornooi in het Brazilian Jiujitsu.

Nieuws
Download