Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

KAJ Essene klaar voor feestweekend

De KAJ van Essene organiseert dit weekend weer de OpensKAJfuif en Vlaamse Kermis. Twee dagen lang feest dus op de parking van het Patronaat.

Nieuws

Negentienjarige jongeman uit Affligem gewond na koprol

Geslipt, over de kop gegaan en op het dak in een weide beland. De negentienjarige bestuurder van de witte Opel Corsa die donderdag kort voor middernacht van de baan ging op de Geraardsbergsesteenweg tussen Nederhasselt en Aspelare, heeft een goede beschermengel. De jongeman uit Affligem raakte bij de zware klap als bij wonder slechts lichtgewond.

Nieuws

Negentienjarige man lichtgewond na ongeval

Geslipt, over de kop gegaan en op het dak in een weide beland. Een negentienjarige bestuurder raakte daarbij slechts lichtgewond.

Nieuws

“Genekt door val in Antwerpse Havenpijl”

De Essense belofte Tibo Nevens zit tijdens het BK noodgedwongen in zijn zetel. “Ik werd genekt door een valpartij in de Antwerpse Havenpijl. Iemand greep naast zijn drinkbus en die kwam voor mijn voorwiel terecht. Ik sloeg te pletter tegen een wagen en kwam wonderwel weg zonder breuken, want de paniek in de omgeving was groot na die doodsmak: een gekneusde schouder en ribben naast wat schaafwonden. De arts schreef me twee weken fietsverbod voor, maar ik probeer te hervatten op de rollen. Ik zag de Ronde van Vlaams-Brabant helaas door de neus geboord. De schouderligamenten werden geraakt, waardoor ik nu een brace draag.”

Nieuws

19-jarige gewond na slipper en koprol

Een 19-jarige uit Affligem is donderdag kort voor middernacht lichtgewond geraakt bij een zware klap op de Geraardsbergsesteenweg tussen Nederhasselt en Aspelare. Zijn wagen slipte op het watergladde wegdek, ging over de kop en belandde in een weide.

Nieuws

Bleregem op zoek naar verdwenen mascotte

De organisatoren van Bleregemkermis zitten met de handen in het haar. Zondagnacht gingen enkele feestvierders aan de haal met hun trouwe mascotte, konijn Blaro.

Nieuws

De fanfare van Hekelgem bestaat 125 jaar en dat moet gevierd worden

Dit jaar viert de Koninklijke Fanfare de Katholieke Gilde haar 125-jarig bestaan met een feestweekend op 8, 9 en 10 september. Een speciaal concert van de Koninklijke Muziekkapel moet het hoogtepunt van het weekend worden.

Nieuws

Affligem is underdog in finale voor beste bibliotheek: “Alle andere finalisten hebben een veel grotere bib”

De bibliotheek van Affligem is genomineerd voor de titel ‘Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017’. De bib neemt het op tegen vijf andere bibliotheken. Op 15 september kennen we de winnaar.

Nieuws

“Ik hoop op sterk slot”

De 15-jarige Affligemse Marla Lemonakis (B-4/6) maakte vorig jaar een enorme sprong en kijkt uit naar haar thuistornooi op SDI. “In de winter won ik het tornooi van Wimbledon in Sint-Truiden bij Meisjes 16. Nadien liep het minder gesmeerd. Zo werd ons interclubteam gewipt in de poules. We keerden pas terug uit vakantie in Griekenland. Daar speelde ik louter recreatief om enig ritme te behouden. Ik pik nu de draad weer op in mijn thuistornooi op SDI, waar ik in oktober een nieuwe opleiding start. In september start mijn opleiding Wiskunde-Wetenschappen in Ternat.”

Nieuws

Cannabisplantage ontdekt

De lokale politie van zone TARL en de Civiele Bescherming uit Liedekerke hebben dinsdagochtend een cannabisplantage met 180 planten ontmanteld. De plantage werd ontdekt in een woning in de Ternatsestraat in Essene, niet ver van de grens met Ternat. Enkele agenten hadden eerder een geur van cannabis in de buurt van de villa waargenomen. Zo kwam de plantage aan het licht. Er werden 180 planten, die nog geoogst moesten worden, aangetroffen in een gebouw achteraan het domein. De Civiele Bescherming kwam ter plaatse om alle planten en materiaal mee te nemen en te vernietigen. Ook Eandis kwam ter plaatse om de elektriciteitstoevoer te herstellen en af te sluiten.

Politie en veiligheid
Download