Ontvang binnenkort nuttige meldingen van stadsdiensten of nutsbedrijven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Twee bestuurders proberen controle te ontvluchten

Politiezone TARL heeft vorige vrijdag en zondag verschillende alcoholcontroles gehouden.

Politie en veiligheid
Nieuws

VLD trekt als OPEN2040 naar de kiezer

Op de nieuwjaarsreceptie van Open VLD Affligem maakte fractieleider Tim Herzeel bekend dat de partij met een open lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt onder de naam OPEN2040.

Nieuws

Nederlandse cocaïnedealer riskeert dertig maanden celstraf

“Via familie kwam ik in het drugsmilieu terecht”, zo vertelde A.E.I. op de correctionele rechtbank van Brussel. De Nederlander riskeert een celstraf van dertig maanden voor het bezit en de verkoop van cocaïne en voor witwaspraktijken. De man verkocht tussen december 2016 en mei 2017 drugs in de omgeving van Liedekerke en Affligem en heeft zijn misdrijf bekend.

Politie en veiligheid
Nieuws

Feestweekend voor vijftigste Sint-Antoniusviering

De vijftigste Sint-Antoniusviering kon de gelijknamige gilde niet aan zich voorbij laten gaan en daarom werd een feestweekend georganiseerd in plaats van een feestdag.

Nieuws

“Ik hoop hier de joker te worden”

Xavier Schmidt keerde terug uit Spanje en vierde zijn rentree bij de Leeuwkens in de oefenpartij tegen Herne die met 3-1 werd gewonnen. Scmidt nam de drie assists voor zijn rekening en vormt bij de leider duidelijk een extra Teralfens wapen in de titelstrijd. “Ik hoop hier de joker te worden. Ik ben blij verrast dat Teralfene aan de leiding staat. In Spanje speelde ik twee wedstrijden per week in een universitaire competitie. Conditioneel sta ik tiptop in orde. Ik ben enorm tevreden met de ploeg die tussen de lijnen staat. Ik kan de concurrenten voor de titel uiteraard niet inschatten, maar de huidige eerste plaats kan op geen toeval berusten.”

Nieuws

Scouts delen kalenders uit aan alle inwoners

Ook dit jaar ontvangen alle inwoners van Hekelgem een gratis kalender van de Open Scoutsgroep VVKSM Pajotten Hekelgem. Zoals steeds zijn de foto's weer in een thema, deze keer ‘stille waters en kabbelende beekjes’. Leo de Ryck stond in voor tekst en uitleg bij de foto's van Wilfried Temmerman. De opbrengst van de advertenties gaat ook dit jaar naar de bouw van het scoutsheem.

Nieuws

Kinderen krijgen fluohesje van gemeentebestuur

Alle 1.350 kleuters en leerlingen van de lagere school hebben een Affligems fluohesje gekregen, dat ze in de klas met textielstiften kunnen personaliseren.

Nieuws

“Wie van onze sport proeft, blijft die doorgaans ook trouw”

Floorball is een nichesport die in België werd geïntroduceerd toen Denderleeuwenaar Luc Simon er een thesis aan wijdde en een club oprichtte. Juventus Floorball Club volgde en stak in 1994 op de Affligemse Bellekouter van wal met stamnummer vier.

Nieuws

Invalswegen krijgen midden volgend jaar ANPR-camera's

De gemeente Affligem wil volgend jaar op strategische locaties vaste ANPR-camera's plaatsen om onder meer rondtrekkende dievenbendes af te schrikken.

Nieuws
Download