Zeg, hebt ge het al gehoord?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Nu zetten we graag de kers op de taart”

Tom Redant zorgde vorige week in de toegevoegde tijd voor de beslissende treffer. De centrale verdediger waarschuwt voor de trip naar Groot-Dilbeek.

Nieuws

Kinderen leren ontwerpen met 3D-printer

De bibliotheek van Affligem organiseerde tijdens de Week van Wetenschap en Techniek een workshop 3D-printen voor kinderen tussen tien en veertien jaar. FabLab Factory tekende samen met de kinderen een eenvoudig 3D-model uit om het dan uit te printen met een 3D-printer. De speciale workshop was een groot succes, want hij was volzet. De kinderen creëerden onder meer een flessentrekker.

Babysitten
Nieuws

“Cruciale zege in de titelstrijd”

Met nog vijf minuten op de klok stond Teralfene nog in het krijt tegen Lennik. De Merchtemse spelverdeler Glenn De Coen (28) zorgde met een omgezette strafschop en een assist alsnog voor de ommekeer voor de Leeuwkens.

Nieuws

“Ik vroeg de spelers 200 procent inzet”

De Teralfense coach Kris Temmermans fungeert zaterdag als gastheer voor zijn ex-club Lennik. “Ik vroeg de spelers 200 procent inzet. Ik reken op hen om mijn ex-team te vloeren. Na een één op negen moeten we de trein opnieuw op de rails zetten. Tegen Wambeek en Asse-Zellik speelden we ondermaats. Op Huizingen verdienden we evenwel beter. We troffen twee keer de paal en viseerden ook eens de deklat. Als je dan ook nog een strafschop mist en een handvol andere kansen verzuimt, roep je het onheil over je heen. Na de match tegen Lennik in de heenronde zetten we een zegereeks neer van elf wedstrijden. We hebben geen individuele toptalenten en moeten het als ploeg forceren.”

Nieuws

“Iedereen wil naar Roubaix”

De Essense belofte Tibo Nevens (19) werd als zesde afgevlagd in Brussel-Zepperen. Morgen trekt de ploegmaat van Glenn Debruyne met Home Solution-Anmapa naar de Ronde van Zuid-Holland.

Nieuws

NMBS zet puntjes op de i: stationsparking is van ons

Op een overleg tussen de gemeentes Ternat en Affligem en de NMBS is duidelijk geworden dat Ternat geen blauwe zone mag invoeren op de parking van het station Essene-Lombeek. De NMBS zal de parking wel uitbreiden.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Politiezone TARL bevraagt bevolking over veiligheid

De politiezone TARL zal in maart enkele inwoners bevragen via een lokale veiligheidsmonitor over de veiligheid in hun gemeente.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Haasje-over naar de leidersplaats”

Thomas Van Overberghe smeerde met Juventus leider TMD Aalst een 5-1 nederlaag aan. “We toonden ons efficiënt in de afwerking en boekten een overtuigende zege. We telden één punt minder dan Aalst en springen dus haasje-over naar de leidersplaats. We kunnen niet op onze lauweren rusten, want zondag treffen we in Tielt met Tornado Brussels de nummer drie die dus nog stokken in de wielen kan steken. We verloren in de heenronde van Aalst, maar nu deelden we een mentaal tikje uit. In de play-offs kan het sowieso nog alle kanten uit voor de titel. De leidersplaats betekent enkel dat je in de eindronde de tegenstrever mag kiezen.”

Nieuws

Zot van Teralfene overhandigt buscheques aan twee scholen

De bestuursleden van Zot van Teralfene hebben twee buscheques ter waarde van elk vijfhonderd euro overhandigd aan de directeurs van basisscholen Sint-Jan en De Regenboog, allebei uit Teralfene. Het bedrag werd ingezameld tijdens de eindejaarsdrink van Zot van Teralfene. Die vindt elk jaar traditioneel plaats naast de kerk op de eerste vrijdag van de kerstvakantie.

Nieuws

Goud op internationaal Jiu Jitsu tornooi

Robin An Stijfhals won afgelopen weekend de gouden medaille op de Londen Winter International Open 2018 in de sport Brazilian Jiu Jitsu. Robin An beoefent de sport nog maar sinds een jaar bij haar club Behring Academy Aalst, maar leverde ondertussen al enkele puike prestaties op internationale tornooien. In een spannende finale won ze op techniek van haar tegenstandster.

Nieuws
Download