Wij zijn van Lokeren, en jij?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Te weinig leerlingen en dus moet school noodgedwongen deuren van de eerste graad sluiten

De kogel is eindelijk door de kerk. De technische school SIBA sluit vanaf volgend schooljaar de deuren van de eerste graad. Het stadsbestuur heeft een beslissing genomen om het voortbestaan van de school niet in gevaar te brengen. De school reageert opgelucht dat een volledige sluiting van de baan is.

Nieuws

Nieuwe fietspaden aangekondigd op Applausdag

Het was gisteren nationale Applausdag voor fietsers. De Fietsersbond, Groen en enkele vertegenwoordigers van het schepencollege kwamen de fietsers in de ochtend feliciteren voor het milieuvriendelijke school- of werktraject.

Wegen en verkeer
Nieuws

Restaurant brengt je eten voor je neus tot leven

Vanaf volgend weekend kan je voor het eerst in de provincie Vlaams-Brabant bij restaurant 't Wit Toreke in Aarschot terecht voor ‘food mapping’, waarbij gerechten via 3D-projectie tot leven komen.

Nieuws

“Te weinig gedaan met het balbezit”

Voor een paar weken zag het ernaar uit dat de mannen van Nico Van Roost in staat waren mee te doen voor de derde plaats. Het verschil met Bierbeek bedroeg slechts twee punten. Maar door een één op zes lijkt dat een eendagsdroom te worden, want Bierbeek liep intussen vier punten uit en zelf moet Aarschot nu Bertem-Leefdaal naast zich dulden. Wel had het in de slotminuten tegen Tervuren-Duisburg pech dat de Stijn Janssens de lat trof en even later een strafschop gestopt zag. Maar al bij al moest de trainer zich neerleggen bij het gelijkspel.

Nieuws

Nieuwe interventievoertuigen voor Hagelandse politie

In Garage Wittockx in Aarschot kreeg de politie van de zone Hageland de sleutels overhandigd van drie nieuwe interventievoertuigen. Ze vervangen enkele van de 24 voertuigen. De voertuigen zijn uitgerust met de meest moderne snufjes op het vlak van verlichting en inrichting. Per stuk kosten ze ongeveer 51.000 euro. Garagehouder Wittockx overhandigde de sleutels aan burgemeester Hans Vandenberg (CD&V).

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Vrouw gewond bij familiale twist, man opgepakt

Bij een familiaal dispuut in een huis aan de Tieltsebaan in Aarschot is vrijdag een vrouw gewond geraakt. Er is een man opgepakt. Wat er precies is gebeurd, kon het parket vrijdagavond nog niet vertellen.

Nieuws

Aarschots burgemeester heeft bedenkingen bij auditrapport

Burgemeester André Peeters (CD&V) heeft na het doornemen van het lijvige document, dat het auditrapport na een jaar geworden is, bedenkingen bij het onderzoek en de resultaten.

Nieuws

“Wij waren gewoon te plat”

GSG Aarschot had een serieuze optie kunnen nemen op de titel in eerste landelijke. Maar de Demerploeg ging verrassend kopje-onder tegen Red Vic Wilrijk. Thomas Verheyden zoekt geen excuses voor de 87-100-nederlaag.

Nieuws

Opnieuw treinverkeer tussen Heist-op-den-Berg en Aarschot

Op de spoorlijn tussen Heist-op-den-Berg en Aarschot kunnen sinds 09.30 uur opnieuw treinen rijden. Dat melden NMBS en Infrabel. Het treinverkeer was er onderbroken sinds 06.00 uur door een persoonsongeval in Begijnendijk.

Wegen en verkeer
Nieuws

Langverwachte audit niet mals voor burgemeester

Het lang verwachte auditrapport heeft de stad Aarschot bereikt. De stad meldt dat er geen strafrechtelijke feiten werden vastgesteld, maar enkel vermeende onregelmatigheden. Maar het rapport blijkt toch niet zo positief voor de burgemeester.

Nieuws
Download