Keep the conversation constructive
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Als de boswachters letterlijk stroper worden: verboden hertjes gekweekt, afgeschoten en als vlees verkocht

Het Leuvense gerecht heeft twee ambtenaren – een van het Agentschap Natuur en Bos, en een van het Agentschap Landbouw en Visserij – aangehouden. De twee hielden er een handeltje op na in Chinese muntjakken. Die kleine hertensoort werd stiekem opgekweekt, los­gelaten in de natuur, massaal neergeschoten en uit puur winstbejag ook nog eens als vlees verkocht.

Alert

Twee ambtenaren van Agentschap Natuur en Bos aangehouden voor corruptie en illegale jachtpartijen

De onderzoeksrechter in Leuven heeft twee ambtenaren van Agentschap Natuur en Bos aangehouden voor corruptie. Dat meldt het parket.

Alert

Uniek bezoek aan Vredesbeiaard

Op zondag 23 december 2018 kan je een bezoek brengen aan de Vredesbeiaard.

News

Kerstman en Christ-Trödelmarkt in café De Dorpspomp

Café De Dorpspomp in Herselt staat het komende weekend helemaal in het teken van Kerst. Op zaterdag 15 december komt de kerstman langs, zondag staat de achtste editie van de Christ-Trödelmarkt op het programma.

News

Chef Raf (35) kookte eerder al voor Vive le Vélo in Frankrijk, nu mag hij ook bekende radiomakers verwennen

Raf Verstraete, de kok uit Aarschot kan zich na zijn culinaire exploten voor het zomerse Tourprogramma Vive le Vélo op Eén weer uitleven voor de VRT. De man zal zijn barbecuevlam aansteken tijdens de Warmste Week van radiozender Studio Brussel.

News

VIDEO. Kerstbomenjacht Aarschot levert boom van 11 meter hoog op voor Grote Markt

En ook in Aarschot hebben ze nu een prachtige kerstboom gevonden. Die staat sinds dinsdagmiddag op de Grote Markt. De boom is elf meter hoog en komt uit een bos in de wijk Bergvijver. De cultuurdienst gaat elk jaar op bomenjacht in de stad en probeert een mooie alleenstaande boom te vinden. Normaal gezien moest de boom vorige week al op de Grote Markt staan, maar door het stormweer kon die niet vervoerd worden. Woensdag gaan de stadsdiensten de lichtjes erin hangen en dan is hij helemaal klaar voor het Winterfeest op de Grote Markt. Begin januari wordt hij opnieuw weggehaald.

News

SIBA loopt warm op 14 december

Op vrijdag 14 december wordt het Winterfeest sportief ingezet met de tweede editie van ‘SIBA loopt warm’, een city run langs en door de mooiste plekjes van Aarschot.

News

Nieuwe futsalclub start met veel ambities

News

Hagelandse Kookdepot erkend als baken van kwaliteit

Kookbelevingszaak ‘t Kookdepot aan de Koning Albertstraat in Diest is uitgeroepen tot “Zelfstandige van het jaar 2018”. De erkenning is een organisatie van Diest Handelt, het centrummanagement en het stadsbestuur. ’t Kookdepot is in de wijde omtrek bekend als een baken van kwaliteit.

News

Laatste gemeenteraad van 2018: agendapunten met toelichting

Op maandag 17 december vindt de wellicht laatste gemeenteraad van 2018 plaats. De openbare zitting is uiteraard voor iedereen toegankelijk.

News
Download