Beleef je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Roemeense inbrekers showen buit op Facebook

De recherche van de politiezone Aarschot is erin geslaagd om een inbrekersbende op te rollen. Volgens het parket zouden de verdachten, vier Roemeense mannen tussen 20 en 35 jaar, negen inbraken of diefstallen hebben gepleegd in Aarschot, Tielt-Winge en Keerbergen, in de periode augustus 2015 tot maart 2016.

Politie en veiligheid

De Lijn gaat staken: kleine impact op festivalbussen

Van vrijdag tot maandag zal de dienstverlening van De Lijn verstoord zijn door een staking van de vakbonden. De Lijn denkt dat de pendelbussen naar en van Rock Werchter gewoon zullen blijven rijden, maar kan hier geen uitsluitsel over geven.

Nieuws

Ondanks hardnekkige geruchten over sluiting blijft dierenasiel toch open

Het gonsde al een hele tijd van de geruchten over een mogelijke sluiting van het dierenasiel. Maar de definitieve sluiting komt er (voorlopig) niet.

Nieuws

Werken op E314 zijn afgerond na gigantische barst in wegdek

De asfaltwerken op de E314 ter hoogte van Aarschot, richting Lummen, zijn afgerond. De pechstrook is terug volledig open voor het verkeer. Dat laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten. Door de hitte was het wegdek dinsdag over de hele breedte omhoog gekomen, waardoor de snelweg volledig afgesloten moest worden.

Wegen en verkeer

Twee brandweermannen onwel tijdens blussen van brand in loods

Bij een dubbele loodsbrand aan Klarenbos in Gelrode is donderdagnamiddag asbest vrijgekomen. Twee brandweermannen werden onwel door de extreme hitte en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie en veiligheid

Jaar nadat vijftiger vrouw doodrijdt aan zebrapad: “Hij is geen wegpiraat”

In de Leuvense politierechtbank is donderdag de minimumstraf gevorderd tegen de 58-jarige Patrick V. uit Begijnendijk. De man reed in juli vorig jaar Helena V. aan op het zebrapad aan de Elisabethlaan in Aarschot. De vrouw overleed.

Politie en veiligheid

Hagelandse wegen lijden onder hitte: Hier kwam asfalt halve meter omhoog

De hitte veroorzaakte gisteren grote problemen in Kaggevinne. Daar kwam de weg een halve meter omhoog. Een aannemer startte onmiddellijk met de herstelling. Ook in Bekkevoort begaf de steenweg het door de hitte.

Nieuws

Dak met asbestplaten vat vuur na brand in loods met landbouwmateriaal

In Gelrode, een deelgemeente van Aarschot, is er donderdag rond 15 uur brand uitgebroken in een loods met landbouwmateriaal. Omdat er een felle wind stond, is de brand meteen erg opgelaaid en zijn de asbestplaten op het dak ook in brand gevlogen. Zowat alle brandweerkorpsen uit de regio zijn momenteel ter plaatse. De brand is intussen onder controle, de brandweer is aan het nablussen. Bij het incident zouden twee brandweermannen gewond geraakt zijn.

Politie en veiligheid

Asfalt komt omhoog in Aarschot: nu ook ongeval

In de staart van de file aan de asfaltwerken op de E314 in Aarschot richting Lummen is een ongeval gebeurd. De rijweg is er geblokkeerd maar het ongeval gebeurde net aan het op- en afrittencomplex, waardoor het verkeer kan afrijden en verderop opnieuw oprijden. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Er staat een file van vijf kilometer

Wegen en verkeer
Download