Hmz. What's this sorcery?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Burgemeester boos over mogelijke stroomuitval

Als er een stroomtekort is, zal het licht eerst uitgaan in Aarschot, Begijnenijk, Holsbeek en Scherpenheuvel-Zichem. En dat is allesbehalve naar de zin van Aarschots burgemeester André Peeters (CD&V).

News

VIDEO. Burgemeester Aarschot niet te spreken over mogelijke stroomonderbreking in november

Als je in Aarschot, Begijnendijk, Scherpenheuvel of Holsbeek woont, dan bestaat de kans dat de stroom in november even uitvalt. Deze vier gemeentes behoren tot schijf 8 van het nationale afschakelingsplan. Dat wil zeggen dat bij een stroomtekort bij hen als eerste het licht uit gaat. Als je wil weten of en wanneer jouw straat getroffen wordt, ga dan eerst na welke distributiebeheerder uw gemeente heeft.  

News

Stuk plafond Lijnbus komt los en valt op passagierszetel

Een paneel uit het plafond van bus 310 van De Lijn is woensdag losgeraakt en op een passagierszetel terechtgekomen. “Gelukkig waren er weinig passagiers aan boord en raakte niemand gewond.”

News

Parket wil zwaardere straf voor man die jonge moeder doodreed

Peter C. (45) uit Aarschot riskeert in een beroepsprocedure voor de Leuvense correctionele rechtbank veertig maanden cel en vijf jaar rijverbod. Na een nachtje stappen en onder invloed reed de man op zondagochtend 30 augustus 2015 in Aarschot de toen 27-jarige mama Ellen Van Vlasselaer dood.

News

VIDEO. De Think Bar & Lounge op de Grote Markt in Aarschot gaat sluiten

De eigenaars van de populaire Think Bar & Lounge op de Grote Markt in Aarschot hebben het einde van de bar aangekondigd.

News

Massale respons op VTM-programma: zondag openen meeste gemeentehuizen voor orgaandonatie

Maar liefst 25 van de 33 gemeentehuizen uit onze regio doen zondag uitzonderlijk de deuren open na een oproep in het nieuwe VTM-programma Make Belgium Great Again. Daarin riep presentatrice Frances Lefebure de Vlamingen op zich te registreren als orgaandonor.

News

Primeur van 'Total Reset' als start zaalprogramma CC Het Gasthuis

Op vrijdag 21 september gaat het zaalprogramma van Cultuurcentrum Het Gasthuis van start met de voorstelling Total Reset van de jonge theatermaakster Anke Jochems.

News

CC Het Gasthuis trapt nieuw seizoen af met spektakel in de stad

Op zaterdag 22 september trekt cultureel centrum Het Gasthuis naar de Grote Markt, de Pater Raskinkade en de Demervallei in Aarschot om haar nieuwe cultuurseizoen in te luiden. Dit al voor de 23ste keer.

News

VIDEO. Beter voorkomen dan genezen: kinderen uit Aarschot krijgen les over dode hoek

De dode hoek. Het blijft voor velen een moeilijke term, maar niet meer voor de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van de Aarschotse basisscholen.

News

Veel pret op zeepkistenrace

De zeepkistenrace en de verkeersvrije pleinen in het stadscentrum zorgden voor veel plezier en amusement. De volgende foto's geven de sfeer wat weer.

News
Download