Goeiemorgen morgen, goeiedag!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Duracell schenkt jarige Aarschotse fabriek gul cadeau

De volgende drie jaar gaat Duracell 500 miljoen euro pompen in zijn fabriek in Aarschot. Dat is vrijdag bekendgemaakt, net op de 50ste verjaardag van de fabriek. Daar rollen elke dag meer dan 5 miljoen batterijen van de band.

Nieuws

Doodrijdster wil lichtere straf

Brenda T. (40) uit Aarschot ging in beroep tegen haar veroordeling voor een dodelijk ongeval in Ramsel (Herselt) waarbij begin 2015 Stef Theys (20) uit Rillaar (Aarschot) om het leven kwam. “De bestuurder van de aangereden auto had voorrang moeten verlenen”, zei haar raadsman.

Wegen en verkeer

Zwakke weggebruikers vooral slachtoffer in steden

De meeste ongevallen met zwakke weggebruikers op gewestwegen gebeuren in Leuven en Diest. Dat blijkt uit cijfers van het aantal ongevallen op gewestwegen, die minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) donderdag gaf.

Wegen en verkeer

Gratis infosessie Internetbankieren

In het kader van de Digitale Week en in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant geeft Ilse Depré op woensdag 25 oktober om 10 uur een gratis lezing over internetbankieren en betaalapps.

Nieuws

Omgevingswerken kapel Free Coekaertsplein

De stad Aarschot heeft de buitenomgeving van de kapel O.L.V. van de Zeven Smarten in Bergvijver in erfpacht. Momenteel voert de stad omgevingswerken aan de kapel uit om de toegankelijkheid te verbeteren.

Nieuws

Man (70) zes uren zonder rijbewijs

Een man van 70 jaar uit Aarschot moest na een aanrijding zijn rijbewijs voor zes uren inleveren. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.

Nieuws

“Match die we nooit mogen verliezen”

Missers en pech hielden het team van Nico Van Roost van puntgewin bij Butsel. “Als je baas bent zonder kansen weg te geven, maar ze dan in cadeauverpakking aanbiedt; zonde”, sakkerde de trainer. “En dat terwijl we zelf de kansen niet konden afmaken. En ook pech hadden, want Kevin Vandenbergh en Stijn Janssens troffen de lat.”

Nieuws

Benefiet voor Amber en Michiel

Op zondag 8 oktober 2017 vond in Aarschot een benefiet plaats ten voordele van Amber en Michiel, de progeria-jongeren die menig harten veroverden in Gert Late Night en Camping Karen en James (VIER).

Nieuws

“Nu voortbouwen op die tweede helft”

Nico Van Roost schotelde zijn jongens deze week twee stevige trainingen voor. Donderdag was het bijna twee uur zweten als voorbereiding op de match in Butsel. “Tegen het stevige blok van Liedekerke was het vorig weekend moeilijk spelen”, aldus de trainer, “maar wat ik na de rust zag, beviel me: druk naar voor en goede balrecuperatie. Op die tweede helft moeten we voortbouwen. Wel is Butsel een ploeg die een heel ander type voetbal speelt. We moeten daar oorlog maken als we willen winnen, want we gaan voor de drie punten. Voor de halve inzet spelen ligt niet in onze aard. Wel wordt het lastig op een hobbelig veld dat goed voetbal amper toelaat.”

Nieuws
Download