Hoplr, vertel het voort!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Oud Klooster bestaat vijf jaar ondanks procedureslag

Jeugdverblijf Oud Klooster viert dit weekend in de dorpskern van Dikkele zijn vijfde verjaardag. Met goed 6.500 overnachtingen mag het project een succes genoemd worden.

Nieuws

VoorZwalm beschouwt schepen voortaan als lucht

De fractie van VoorZwalm plant een opmerkelijke actie tijdens de gemeenteraad van volgende week. “Als schepen van Financiën Jozef Vanden Bulcke (Open VLD) er het woord neemt, zal niemand van ons luisteren. We zullen hem dat duidelijk maken door onder elkaar te praten”, zegt fractieleider Bruno Tuybens (VoorZwalm), die als reden verwijst naar een incident tijdens de gemeenteraad van januari.

Nieuws

Peter Van Den Haute (en niet Louis Ide) is lijsttrekker N-VA

De N-VA Zwalm stelde gisteren de top 3 voor van haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met meteen een verrassing want niet Louis Ide, maar Peter Van Den Haute zal de lijst trekken. Ide wordt lijstduwer.

Nieuws

Wagen zwaar beschadigd nadat hij verkeerspaal ramt

Een wagen reed zaterdagmorgen tegen een verkeerspaal op een middengeleider op de Hundelgemsebaan. De klap was hevig en het paaltje sneuvelde. Ook de wagen raakte zeer zwaar beschadigd. Na het ongeval werd de wagen door de chauffeur iets verder geparkeerd langs de kant van de weg en achtergelaten.

Wegen en verkeer
Nieuws

Auto belandt in gracht na aanrijding

Bij een aanrijding zaterdagnamiddag omstreeks 14.30 uur op de Noordlaan in Munkzwalm raakten twee bestuurders lichtgewond. Hun wagens botsten en dat zorgde voor heel schade. Een van de wagens was volgens getuigen van zijn vak afgeweken waardoor de chauffeur van de andere wagen in een poging de aanrijding te vermijden uiteindelijk in een gracht terechtkwam.

Nieuws

Porsche slipt tijdens hevige regenbui

Gisterenochtend raakte een Porsche zwaar beschadigd nadat hij op het kruispunt van de Hooglaan met de Vijflindenlaan gedeeltelijk tegen een betonnen duiker was aangereden. Het ongeval gebeurde omstreeks 11 uur terwijl het hevig aan het regenen was. Nadat de wagen tegen de betonnen duiker was gebotst, ging hij aan het tollen. De bestuurder raakte niet gewond.

Nieuws

“Ik verwacht een spannende wedstrijd”

SK Munkzwalm heeft twee punten achterstand op leider Jong Zulte. Zondag komt Denderhoutem op bezoek. Na de 13 op 15 is Munkzwalm gemotiveerd om de goeie reeks verder te zetten.

Nieuws

“Jeugdboeken verhuizen? Dat doen we liever zelf!”

En of de jeugd uitkijkt naar de opening van de nieuwe Zwalmse bibliotheek. Om zeker te zijn dat alles snel genoeg vooruit gaat, verhuisden ze gisteren alle jeugdboeken gewoon zelf.

Nieuws

VIDEO & FOTO. Zwalmse leerlingen verhuizen duizenden jeugdboeken naar nieuwe bibliotheek

In totaal moeten 30.000 boeken, tijdschriften en DVD’s verhuisd worden. Een werkje voor het personeel dat voor de jeugdboeken kon rekenen op de hulp van de leerlingen van de Zwalmse basisscholen. Een ketting van nog geen honderd meter volstond voor een vlotte verhuizing van een paar duizend stuks.

Nieuws

Hubert en Georgette zijn zestig jaar getrouwd

Vorige zaterdag vierden Hubert Moreels (84) en Georgette Maes (83) hun diamanten huwelijksjubileum in aanwezigheid van een delegatie van het gemeentebestuur. Het koppel stapte op 18 januari 1958 in Rozebeke in het huwelijksbootje. Ze hebben twee kinderen, Mario en Marc.

Nieuws
Download