Pets are a part of your neighbourhood too!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Ruiterommegang trekt minder volk door hitte

Door de warmte lokte de ruiterommegang in Rozebeke iets minder volk dan normaal. Het was E.H. De Cremer op rust die de paarden kwam zegenen. Na de aanraking van de relikwie ging het richting Sint-Blasius-Boekel om vervolgens terug aan te komen in Rozebeke.

News

Delegatie van zusterstad Schwalmstadt op bezoek

Jaarlijks treffen delegaties van Zwalm en Schwalmstadt elkaar op een feestelijk weerzien. Dit jaar kwam een delegatie van twintig personen uit Schwalmstadt naar Zwalm. Het programma bracht de Duitse bezoekers deze keer naar Frans Vlaanderen. Zoals de traditie het wil, was er ook een academische zitting in het gemeentehuis, een uitwisseling van streekproducten en een banket.

News

Landbouwers ongeduldig na wekenlange droogte: “Mijn aardappelplanten liggen aan het infuus”

De aanhoudende droogte blijft niet zonder gevolgen voor landbouwers. Ook in onze regio maakt men zich stilaan zorgen om de dorre gewassen. “Mijn aardappelplanten liggen aan het infuus”, zegt aardappelboer Johan Wattez.

News

August en Odette zijn zestig jaar getrouwd

August De Moor en Odette Van Den Berghe vierden onlangs hun diamanten jubileum. Het koppel huwde op 27 juni in expojaar 1958. De jubilarissen werden ontvangen in het gemeentehuis van Zwalm en kregen enkele attenties overhandigd van het gemeentebestuur.

News

Babyreus Domi zet eerste stapjes

Zaterdag zette de Zwalmse babyreus Domi zijn eerste stapjes tijdens de vijftiende Wijkfeesten langs de Zwalmlaan. Hij werd begeleid door zijn fiere ouders Munkie en Mahilde. De Zwalmfanfare stond in voor de muzikale ondersteuning. Na zijn tocht door de Zwalmse straten ging de nieuwe lieveling maar al te graag op de foto met de bestuursleden van het ‘Buurtcomité 2004’.

News

Het Ventiel krijgt opbrengst van toneelstuk over jongdementie

Eind juni speelde toneelgroep De-Vergeet-Mij-Nietjes het stuk ‘Het Hans Heimer-project.’ De opbrengst was bestemd voor vzw Het Ventiel, als steun aan hun buddywerking voor jongdementerenden. Initiatiefnemers Freya De Vuyst van ZwaZo/OCMW Zwalm en KVLV Munkzwalm overhandigden 865 euro aan Gudrun Callewaert, de drijvende kracht achter de vrijwilligersorganisatie.

News

School neemt afscheid van kleuters met knalfeest

Eind juni bleven de leerlingen van de derde kleuterklas van Het Groene Lilare in Sint-Maria-Latem overnachten op school. Ze speelden in de grote schooltuin, smulden van zelfgebakken frietjes en genoten van een muzikaal optreden van directeur Marc Ghyselinck. De avond werd afgesloten met een film en 's ochtends konden de kinderen genieten van pannenkoeken gebakken door de ouders.

News

Hier is er te weinig plaat sop het kerkhof, dus laat de gemeente enkel nog begravingen in urnes toe

De centrale begraafplaatsen in Nederzwalm en Rozebeke krijgen een nieuwe look. De urnevelden en columbaria worden aantrekkelijker gemaakt om begravingen in kisten te ontmoedigen.

News

Vanaf nu enkel nog begraving in urnen

De centrale begraafplaatsen in Nederzwalm en Rozebeke krijgen een nieuwe look. De urnevelden en columbaria worden aantrekkelijker gemaakt om begravingen in kisten te ontmoedigen.

News

Oorlogsslachtoffers gehuldigd

Zondag werd hulde gebracht op de militaire begraafplaats in Eppegem. Van de 224 gesneuvelde soldaten die werden herdacht, waren er ook twee Zwalmse gesneuvelden: Glorieux Achiel uit Munkzwalm en Rijckbosch Valère uit Beerlegem. Het gemeentebestuur en de NSB legden bloemen neer aan het Centraal Monument op de begraafplaats en ook op de twee afzonderlijke graven.

Then and now
Download