Gratis en voor niks!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Lastige trip voor Zwalm naar Waregem

Vanavond worden de 1/16de finales van de Beker van België afgewerkt. Eersteklasser Zwalm staat voor de niet te onderschatten trip naar de ambitieuze tweedeklasser SV Waregem. Hetzelfde geldt voor eersteklasser DT Oudenaarde dat naar MVV Waregem (tweede in tweede klasse) trekt.

Nieuws

Halloweenwandeling Wandelclub 'Op Stap Zwalm'

Wandelclub 'Op Stap Zwalm' organiseert op zondag 29 oktober voor de derde maal een 'Halloweenwandeling'. Starten kan van 14 tot 22 uur in het parochiaal centrum De Zwaluw in de Decoenestraat in Munkzwalm en er is keuze uit 4, 8, 12 of 16 kilometer wandelplezier. "Het wordt een zeer speciale wandeling die de deelnemers langsheen donkere wegeltjes en stukken bos zal brengen", vertelt voorzitter Luc Van Moorleghem. "We kunnen rekenen op professionele figuranten die het beste van zichzelf zullen geven. Deelnemers worden onderweg getrakteerd op verschillende warme dranken en snacks op unieke stopplaatsen, waaronder een kerk en een boerderij. Omstreeks middernacht zal in De Zwaluw de mooiste heks worden verkozen en ook het mooist versierde huis langs de route kan rekenen op een prijs." Deelnemers wordt aangeraden een zaklamp en eventueel een fluohesje mee te nemen. Deelnemen kost 2,50 euro. Inschrijven kan ter plekke. Meer info via 0468 13 55 75 of via lucvanmoorleghem@hotmail.com.

Vrije tijd en hobby

Eetfestijn Vrije Basisschool Munkzwalm en Baobab

De Vrije Basisschool Munkzwalm en de afdeling de Baobab in Sint-Blasius-Boekel organiseren op zaterdag 21 en zondag 22 oktober een eetfestijn in het parochiaal centrum De Zwaluw in de Decoenestraat in Munkzwalm. De opbrengst zal ook dit jaar gebruikt worden voor de verdere vernieuwing en uitbouw van de school. Op het menu staan côte à l'os, scampi's of een veggie schotel. Voor de kinderen zijn er kippenburgers met appelmoes en frietjes. Eten op zaterdag kan vanaf 18 uur en op zondag om 11.30 en 13 uur. Kaarten kosten 16 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen. Ze zijn te krijgen op 055/49.81.43.

Nieuws

Ontbijtmandenactie ten voordele van 11.11.11

Het gemeentebestuur van Zwalm organiseert, samen met een groep vrijwilligers, een ontbijtmandenactie ten voordele van 11.11.11. De ontbijtmanden kosten 15 euro voor 2 personen en 8 euro voor 1 persoon. De ontbijtmanden zijn gevuld met broodjes en koeken, drankjes, yoghurt, beleg en fruit. De bedeling vindt plaats op zondag 12 november tussen 7 en 10 uur, maar je kan de bestelling ook zelf afhalen in de raadzaal van het gemeentehuis. Bestellen kan tot 3 november via het e-loket op www.zwalm.be of door je bestelling te mailen naar 11@zwalm.be.

Nieuws

“Ulens is een meerwaarde”

In de thuismatch tegen leider Bambrugge zorgden de twee ploegen voor spektakel en doelpunten (4-3). Munkzwalm liet de kans niet liggen om te tonen dat ook thuis vlot kan gescoord en gewonnen worden.

Nieuws

Scouts en chiro voorwerp van politiek gekrakeel

Na de verhoging van het investeringsbudget voor de nieuwbouw van de scouts en de chiro wil oppositiepartij voorZwalm de puntjes op de i zetten.

Politie en veiligheid

“Hopeloze opdracht na uitsluiting”

Internolux Zwalm had in de topper bij leider Synergie Merelbeke nooit uitzicht op puntengewin. De ploeg van coach Stefan Galle verloor met onwaarschijnlijke 9-2 cijfers en is in de stand weggezakt naar de zesde plaats. Internolux Zwalm mag wel nog een inhaalwedstrijd bij San Siro Deftinge afwerken.

Nieuws

Snelheidsduivels aan scholen zijn gewaarschuwd: strenge controles op komst

De schoolomgevingen van Sint-Maria-Latem en Hundelgem weren goed een jaar geleden een stuk veiliger gemaakt, maar overdreven snelheid blijkt er nog altijd een groot probleem. Vanaf november gaat de politie er strenger controleren.

Wegen en verkeer

“Hopen op eerste thuiszege”

Thuis tegen leider Bambrugge moet Munkzwalm zich ongetwijfeld dubbel plooien. Op de zesde plaats met tien punten is in principe niet zo slecht, maar ‘thuis’ valt het moeilijker om punten te sprokkelen.

Nieuws

“Beter gewapend in de breedte dit seizoen”

Internolux Zwalm trekt vanavond voor een topper naar leider Synergie Merelbeke, dat dit seizoen nog geen punt heeft verloren. De ploeg van goalgetter Kenneth Fouquet staat met zes op negen op de vierde plaats en mag nog een inhaalwedstrijd tegen buur San Siro Deftinge afwerken.

Nieuws
Download