Hoe meer zielen, hoe meer vreugd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik geef toe: het is een uit de hand gelopen hobby”

Voor het twaalfde jaar op rij staken Jean-Pierre Tytgat en Marleen De Groote de stekker in hun kersthuisje in Olsene. Het koppel bezit een indrukwekkende collectie aan kerstverlichting.

Nieuws

Over brood met een zacht velletje

Op zaterdag 16 december is er een dubbele opendeurdag in de Oude Weg 117 in Zulte. De oude drukkerij is sinds een tiental jaar omgebouwd tot een schoonheidsinstituut voor Evelyn en nu is er recent in de dubbele garage een kleine bakkerij geïnstalleerd om grondstoffen te testen voor G&M Service, een toeleverancier voor de bakkerij-industrie.

Nieuws

IJsland in de kijker bij Pasar Zulte

Pasar Zulte nodigt Herman Vandenameele uit, een globetrotter pur sang, met een reisreportage over dit unieke land: ‘IJsland, land van vuur, ijs en Vikings, een land van uitersten en contrasten’ op vrijdagavond 15 december in het OCMW-zaaltje Moerbeekpark in Zulte.

Nieuws

FOTO. Dubbel pianorecital van Catalaanse Mario

De Catalaanse pianiste Maria Canyigueral gaf vrijdagavond en zaterdagavond een meer dan geslaagd pianorecital in de Sint-Petruskerk in Zulte. De Zultse kerk bleek over een verrassend uitstekende akoestiek te beschikken. Het was een unieke gebeurtenis die, afgaande op de ruime belangstelling, een start kan zijn voor een nieuw terugkerend muzikaal cultureel event in de Zultse parochiekerk.

Nieuws

Dansen voor het goede doel

Zowat driehonderd enthousiastelingen dansten van 10 tot 20 uur voor het goede doel in het Fiertelhof. De dansmarathon werd georganiseerd door S-Sport Recreas en vond gelijktijdig plaats in elke Vlaamse provincie. Dj Toon, dj Johan Persyn en Garry Hagger zorgden voor de sfeer. De opbrengst van het dansfeest gaat naar het Expertisecentrum Dementie Oost-Vlaanderen.

Nieuws

BOB-controle identificeert 2 geseinde personen

In het kader van de BOB-campagne voerde de politiezone Deinze-Zulte dinsdag verkeerscontroles uit. Er werden vijf processen-verbaal uitgeschreven voor problemen met het rijbewijs of het keuringsdocument. Er waren vier onmiddellijke inningen voor inbreuken op het verkeersreglement en ook nog eens een waarschuwing voor een keuringsdocument dat niet in orde was. Er werden ook twee geseinde personen gevat, één met stuurverbod en én met een gevangenisstraf van een jaar. Bij de 22 ademtesten blies iedereen safe.

Politie en veiligheid

Wegen- en rioleringswerken in de Houtstraat, Processiestraat, Boswegel en Oudenaardestraat

De eerste fase van de wegenwerken in de Houtstraat, Processiestraat, Boswegel en Oudenaardestraat in Olsene begon op 23 november. Ondertussen werd in de Processiestraat de grondwaterverlaging gedeeltelijk geplaatst. Nog voor kerstdag wordt de constructie van de riolering geplaatst ter hoogte van huisnummer 35 in de Processiestraat en begint de aanleg van de riolering tot in de zoomweg op dezelfde plaats. Tegelijk worden nieuwe verlichtingspalen geplaatst in de Houtstraat, waarna de oude verlichtingspalen worden verwijderd.

Wegen en verkeer

FOTO. Pop up art en deco shop in Machelen

SThout ofwel Steven hout, is een schrijnwerker met passie voor industrieel interieur. SThout geeft oude materialen een tweede leven, met als resultaat "industrieel re-design". ‘In mijn jarenlange constante zoektocht naar ideaal bronmateriaal schuim ik rommelmarkten, kringwinkels of stockverkopen af. Daar zoek ik naar oude spullen die mij inspireren en doen dromen. Ze moeten interessant genoeg zijn om te kunnen herwerken tot een nieuw functioneel interieurelement, waarbij ik steeds een glimlach probeer uit te lokken. Zo krijg je duurzame, nieuwe "piece-uniques" met een apart verhaal, kortweg SThout.’ Je vindt de creaties van Steven vanaf dit weekend in de Dorpsstraat in Machelen.

Rommelmarkt

Boswegel in Olsene alleen nog bereikbaar met de wagen via Oudenaardestraat

De aanleg van het deel van de lange afstandsfietspad langs de spoorlijn, tussen de Waalstraat in Zulte en de Meylegemstraat in Olsene, wordt afgerond. Tijdens de komende dagen worden de wegmarkeringen en verkeersborden aangebracht. Op vrijdag 15 december wordt het tractorsluis geplaatst in de Boswegel langs het spoor tussen Oudenaardestraat en Houtstraat. Dat gebeurt ter hoogte van het kruispunt met de Houtstraat. Daarna zal er enkel nog doorgang mogelijk zijn voor fietsers en landbouwverkeer. De woningen in de Boswegel blijven bereikbaar via de Oudenaardestraat, maar dus niet meer via de Houtstraat. De Boswegel doet daarmee, gedeeltelijk toch, zijn naam weer alle eer aan.

Wegen en verkeer
Download