Hou het gesprek constructief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

FOTO. Nancy Taelman stelt tentoon in Brasserie BrunO

Nog tot 31 oktober 2017 kan je tijdens jouw bezoek aan Brasserie BrunO in de Kalkhofstraat in Deinze genieten van de tentoonstelling ‘Vintage ART with a Soul: That’s Me’ van kunstenares Nancy Taelman uit Olsene.

Nieuws

Radio Tequila speelt voor de 13de keer Kwist’t

Op vrijdag 1 december organiseert radio Tequila Kwist't 13. Net zoals de vorige jaren wordt het een algemene kennisquiz, met onder andere muziek, actualiteit, sport, film… Deelnemen kost 5 euro per persoon en een team kan bestaan uit 4, 5 of 6 personen. En hoe je het er ook vanaf brengt, je gaat zeker en vast naar huis met een prijs.

Nieuws

De blijde begraving van Klakke Verdoest

De Zultse Vriendenkring speelt dit en volgend weekend ‘De blijde begraving van Klakke Verdoest’, een blijspel van jubilaris Gaston Martens. ‘De blijde begraving van Klakke Verdoest’ van Gaston Martens gaat over de grote thema’s liefde, leven en dood. De komedie is bovendien het laatste luik in het herdenkingsjaar Gaston Martens. De Zultse Vriendenkring speelt in de Gaston Martenszaal voor een vol huis. De vijf vertoningen zijn uitverkocht.

Nieuws

CD&V Zulte tevreden met aankoop grond in de Boelakenmeersen

CD&V Zulte is tevreden met de beslissing van Minister Schauvliege tot aankoop van 9,82 ha grond in de Boelakenmeersen in Zulte. Er liepen al een tijd gesprekken met de eigenaars van de gronden rond de Boelakenhoeve in Zulte omtrent een mogelijke verkoop aan Agentschap Natuur en Bos. Minister Schauvliege (CD&V) besliste uiteindelijk over de aankoop.

Nieuws

14e Boekenkaarting en pietjesbak

Ter gelegenheid van de Bibliotheekweek organiseert de bibliotheek van Zulte opnieuw een boekenkaarting. Net zoals de vorige jaren kan je ook ook ‘pietjesbak’ spelen. En er worden initiaties in ‘manille’ en ‘pietjesbak’ voorzien voor wie deze spelen nog niet zou kennen. De spelers zijn welkom van 9.30 tot 12 uur. Je legt 1 euro in per spel. De winnaars kunnen kiezen uit een goedgevulde boekentafel.

Nieuws

“Thuismatch moet haalbare kaart zijn”

Olsene Sportief speelt zondag thuis tegen Michelbeke A. Twee weken eerder werd het thuis 1-1 tegen Sint-Goriks, ploeg die zoals Olsene vorig seizoen kampioen speelde. Tussendoor werd in Velzeke verloren.

Nieuws

“Voor mij is het seizoen pas begonnen”

Lieven Cnudde (40) zit boordevol strijdlust. Hij kijkt uit naar de uitwedstrijd tegen SV Geraardsbergen. Tijdens zijn revalidatie was Jasper Decuyper de captain. Sinds zijn heroptreden, tegen Windeke, is hij weer aanvoerder.

Nieuws

Jonge Gentse imam over een democratische islam

Op uitnodiging van Davidsfonds Zulte bracht imam Khalid Benhaddou donderdagavond de lezing “Islam in Europa: bedreiging of verrijking” in het Fiertelhof in Zulte.

Nieuws

Vanaf volgend jaar kan politie drone inzetten om vermiste kinderen op te sporen

De politiezone Deinze-Zulte zal in 2018 allerlei technische snufjes aankopen. Onder andere een drone, twee speed pedelecs en twee elektrische wagens staan op het aankooplijstje.

Politie en veiligheid

FOTO. Piekeboe schenkt €2000 aan Make-A-Wish

Kinderopvang Piekeboe in de Meulebergstraat in Machelen vierde in augustus zijn 25e verjaardag. Alle ouders die in de voorbije 25 jaar hun kinderen aan Darlene hadden toevertrouwd, waren uitgenodigd. Niet minder dan 260 ouders kwamen opdagen voor een gezellig middag, binnen en vooral buiten onder een zomers zonnetje. Wie een cadeautje wou geven, steunde Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen, die daarmee de hartenwens van kinderen tussen 3 en 18 jaar die vechten tegen een levensbedreigende ziekte, realiseert. Marc Peeters, kernverantwoordelijke Oost-Vlaanderen van Make-A-Wish mocht woensdagavond een cheque van €2000 ontvangen uit de handen van Darlene en Dirk. Zijn organisatie kan daar weer een kinderwens mee vervullen, zoals zij er jaarlijks 165 realiseren.

Nieuws
Download