Het komt allemaal wel goed
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Eerste renteloze energielening ondertekend

Diego Fornaciari en Tania Desmet uit Merelbeke genieten als eerste inwoners uit het grondgebied van energiehuis Veneco van een renteloze energielening voor energiebesparende investeringen. Op maandag 19 maart ondertekenden zij in het gemeentehuis van Merelbeke, in het bijzijn van schepen Tim De Keukelaere uit Merelbeke en vertegenwoordigers van Veneco, hun dossier. Deze lening laat hen toe een condensatieketel te installeren en zo het energieverbruik in hun woning te verminderen. Energiezuinige investeringen dragen bij tot minder CO2-uitstoot en zorgen bovendien voor een flinke besparing op het gezinsbudget. Ook inwoners van Deinze, Nevele en Zulte kunnen van deze gunstmaatregel genieten.

Nieuws

FOTO. Plaats voor zeventien voertuigen aan Villa del Arte

De parking achter Villa del Arte in Olsene werd vrijdagavond ingehuldigd. De ruimte achter de muziekacademie biedt plaats aan zeventien voertuigen.

Nieuws

BBC Zulte zoekt versterking

BBC Zulte ID Recruitment zoekt nog enkele versterkingen voor verschillende posities voor het volgend seizoen. De Zultse basketters spelen momenteel de top in tweede provinciale en er is nog een kans dat zij overgaan naar eerste provinciale. Als dat niet gebeurt, gaan zij volgend seizoen sowieso voor de top van tweede provinciale met de ambitie te stijgen.

Nieuws

Dag van de Zorg in het ziekenhuis van Deinze

In het kader van de Dag van de Zorg op zondag 18 maart zet het Sint-Vincentius ziekenhuis in Deinze zijn deuren wagenwijd open. Elk uur start er een rondleiding met gids doorheen het gehele ziekenhuis. Je kan het parcours ook zonder begeleiding doorlopen. Deze opendeurdag geeft jullie de kans achter de schermen te kijken en tegelijk ook de nieuwbouw te ontdekken.

Nieuws

Inschrijven voor zomervakantieactiviteiten in Zulte

Inschrijven voor de zomervakantieactiviteiten voor kinderen en jongeren in Zulte kan vanaf maandagavond 19 maart om 19 u. Je vindt de informatie over alle activiteiten in de Zomerbrochure: buitenschoolse opvang, creaworkshops, speelpleinwerking en sportkampen.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Grote vakantie op het speelplein

Op de speelpleinwerking tijdens de grote vakantie kunnen kinderen en jongeren elke namiddag opnieuw dansen, springen, ravotten of gewoon lekker zot doen. Enthousiaste animatoren zorgen voor gevarieerde spel-, sport- en knutselactiviteiten met als ultiem doel alle deelnemers een fantastische vakantie op het speelplein te laten beleven. De speelpleinwerking is bedoeld voor kinderen tussen 4 jaar (geboortejaar 2014) en 15 jaar (geboortejaar 2003). De deelnemers worden opgedeeld in leeftijdsgroepen: 4-6 jaar, 7-9 jaar, 10-12 jaar en 12+. De activiteiten worden aan de leeftijd aangepast.

Nieuws

“Spelersgroep sleept me mee”

In de derby Machelen - Jong Zulte ontvangt de thuisploeg de leider. Mogelijk ook (voorlopig?) het laatste burenduel als Zulte stijgt naar eerste provinciale.

Nieuws

FOTO. Teaterpunt speelt Walter van den Broeck

Teaterpunt stelt met trots een klepper van formaat voor. Koen Minjauw, bekend van ‘De Drie Musketiers’, regisseert ‘De bloemen, de vogels, de gruwel’ van succesauteur Walter van den Broeck, die jullie vast nog kennen van ‘Groenten uit Balen’. Lijkt het iets onschuldigs? Of staat er toch iets gruwelijks te gebeuren? Je beleeft het mee op 16, 17, 21, 23 en 24 maart in de Gaston Martenszaal in Zulte.

Nieuws

“Geloof blijft overeind”

Wegens een te magere puntenoogst verkeert het voorlaatste Zulte nog in degradatiegevaar. Vorig weekend schoot Kuros echter slechts nipt tekort in zijn tweestrijd met Torhout. “In de eerste twee sets moesten we steeds achtervolgen. Toch verloren we de tweede beurt met slechts het kleinste verschil”, merkt assistent-coach Liesbet Courteyn op. Zij is een de gewezen spelverdeelster van Gent, Nazareth en Zulte.

Nieuws

Geslaagde première bij ’t Olsenaarke

Zaterdag speelde toneelvereniging ’t Olsenaarke in het Onmoetingscentrum in Olsene hun première van de lichtjes absurde klucht ‘De kat in de kelder’ van Pol Anrys. ‘Lichtjes absurd’ schept uiteraard een aantal verwachtingen, maar ’t Olsenaarke slaagde er in deze ten volle in te lossen.

Nieuws
Download