Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Man (75) bedolven onder bobcat

In Europalaan (industriezone) in Petegem raakte een 75-jarige man zaterdagochtend om 9 uur bedolven onder een bobcat.

Nieuws

‘Canada meets Belgium’ bij reünie familie Van de Walle

De afstammelingen van Baziel Van de Walle, Ivan Van Hastel en Madeleine Van Quathem bliezen verzamelen in Zulte voor een reünie.

Nieuws

Geslipt bij het remmen

Zaterdagnamiddag gebeurde er een verkeersongeval op de Rijksweg in Machelen. Bij een remmaneuver op het natte wegdek begon een 61-jarige bestuurder te slippen en kwam daarbij frontaal in botsing met de personenwagen van een 54-jarige bestuurster. De dame werd met lichte verwondingen voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis van Deinze. De brandweerzone Centrum post Deinze kwam ter plaatse om de rijbaan te reinigen.

Wegen en verkeer

PWA Zulte zoekt medewerkers

PWA Zulte is vandaag nog altijd aan het werk, maar vanaf 1 januari 2018 zal het PWA-systeem omgevormd worden naar wijk-werken. Er zijn momenteel 25 mensen actief in het PWA van Zulte en men is nog op zoek naar nieuwe medewerkers. Langdurig werklozen die interesse hebben om bij gezinnen in de drie deelgemeenten van Zulte de tuin te onderhouden, om in scholen en buitenschoolse opvang behulpzaam te zijn bij middagbedeling en andere taken kunnen zich daarvoor aanmelden in het PWA-kantoor.

Nieuws

Het Festival van Vlaanderen tweede keer in Machelen

Het Festival van Vlaanderen maakt al meer dan vijf decennia lang jong en oud warm voor klassieke muziek. Als infrastructuur voor deze muzikale evenementen biedt het architecturaal erfgoed van Vlaanderen daarbij bijzonder veel mogelijkheden. Voor de tweede keer komt het Festival terug naar Zulte. De Sint-Michiels-, Cornelius- en Ghislenuskerk in Machelen is daarvoor het gedroomd decor. Het Ensemble Apotheosis zal op vrijdagavond 22 september 2017 dankbaar gebruiken maken van de uitstekende akoestiek van de parochiekerk van Machelen.

Nieuws

De politie in het weekend van Hemelvaart

Op dinsdag 15 augustus, Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, zijn alle commissariaten en administratieve diensten van de politiezone Deinze-Zulte gesloten. De interventieploegen blijven uiteraard wel paraat. Wie dringende hulp nodig heeft of iets verdachts ziet, kan altijd het noodnummer 101 bereiken.

Politie en veiligheid

'Proudmich' net geen winnaar van Start To DJ van MNM

‘Het is een ongelofelijke week geweest! Ik zat de volle 6 dagen in de wedstrijd en heb heel erg nipt de finale verloren. Nu ben ik nog een klein beetje ontgoocheld maar ik denk dat het zeer veel deuren heeft geopend!’ Dat is de conclusie van Zultenaar Michiel Fierens na de finaledag van Start To DJ van MNM.

Nieuws

Kick-Off 2017 van Dames Essevee

Op dinsdag 15 augustus trappen de Essevee Dames het nieuw voetbalseizoen af met hun jaarlijkse Kick-Off. Zowel eerste ploegen als jeugdploegen treden aan in het sportcomplex aan de Kastanjelaan in Zulte. Na de wedstrijden is er een barbecuefestijn met animatie.

Nieuws

VIDEO. Folkrock op Hoeverock

De hemelsluizen gingen geregeld open vorige dinsdag, maar wie toch was komen afzakken naar het Ontmoetingscentrum in Olsene kreeg dubbel waar voor zijn moeite met het eerbetoon van Nutbush aan Tina Turner. Deze dinsdag 15 augustus gooien de organisatoren het over een andere boeg. Geen tribuut of covers, maar no-nonsense folkrock van eigen bodem met Blunt.

Nieuws

Kunstzomer in Zulte

Elk jaar stellen beloftevolle kunstenaars hun werk tentoon tijdens de Kunstzomer Leiestreek, een organisatie van Toerisme Leiestreek en vzw Ont-dekking-s-rijzen. In 2017 nemen er een vijftigtal kunstenaars deel. De hele zomer door tonen zij hun werk gratis in 11 steden en gemeenten: Roeselare, Deerlijk, Vichte, Ingooigem, Tiegem, Zulte, Machelen-aan-de-Leie, Lendelede, Lauwe, Menen en Wervik. De Kunstzomer kiest voor unieke locaties zoals de Kazematten in Menen, Kasteel Dassonville in Lendelede en Leerlooierij Altan in Zulte. Ook in 2017 neemt de gemeente Zulte graag deel aan de Kunstzomer Leiestreek, die hier loopt van 20 augustus tot 10 september.

Nieuws
Download