Keep your neighbourhood safe
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

FOTO. Radio Tequila in de hel van het Noorden

Radio Tequila trok zondag samen met Driespoort Shopping Deinze naar het Breydel Tourfeest in het Franse Templeuve. Het was al de vijfde keer dat Breydel, Driespoort en Radio Tequila samen naar de Tour de France trokken. Snuif de sfeer op in de bijgaande fotoreportage.

News

Blues-rock in het park

Het WK voetbal is voorbij en Hoeverock kan weer ongestoord op zijn dinsdag terugvallen. Op 17 juli komt de blues-rock formatie Nightlife langs in het park van het Ontmoetingscentrum in Olsene.

News

N-VA trekt met ambitie naar verkiezingen

N-VA maakte aan de hand van een filmpje met enkele N-VA-kopstukken als Zuhal Demir, Jan Jambon, Philippe Muyters, Siegfried Bracke en Bart De Wever op hun Facebookpagina bekend dat het zijn volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar heeft. “In dit filmpje spelen we één van onze grote troeven uit”, verklaart gemeenteraadsvoorzitter Ward Baeten.

News

FOTO. Teken- en schilderclub schenkt €500 aan Liveforbetterdays

De groepstentoonstelling van Teken- en schilderclub Zulte, in Huis De Leeuw in Machelen en in het kader van de Week van de Amateurkunsten, bracht €500 op voor het goede doel. De cheque werd overhandigd in het gemeentehuis aan Ellen Snoeck, oprichtster van vzw Liveforbetterdays, in aanwezigheid van Michaël Vandemeulebroecke, schepen van Cultuur, en Hadewijch Tollenaere, verantwoordelijke voor het culturele beleid in de gemeente Zulte.

News

Te Deum in Machelen

Het jaarlijkse Te Deum ter gelegenheid van de nationale feestdag heeft dit jaar plaats op zondagmorgen 15 juli in de parochiekerk van Machelen.

News

Petersime neemt grootste Amerikaanse concurrent over

Broedmachineproducent Petersime heeft zijn grootste Amerikaanse concurrent ChickMasters overgenomen. ChickMasters, gevestigd in de staat Ohio waar ook de eerste roots van Petersime liggen, is goed voor 43 miljoen euro extra omzet. De groepsomzet, met ook nog het Canadese Jamesway, stijgt met een derde tot zowat 165 miljoen euro. Petersime heeft zijn hoofdzetel in de Centrumstraat in Zulte, en kantoren in Brazilië, China, Rusland, Maleisië en Indië en machines in ruim 150 landen. Met de biotechnologische afdelingen van de universiteiten van Leuven en Edinburgh werkt de kmo ook samen. Petersime bestaat sinds 1968 in België.

News

FOTO. OKRA Olsene heeft nu 3 splinternieuwe petanquebanen

Op het domein van het Ontmoetingscentrum van Olsene werden drie nieuwe petanqueterreinen aangelegd, die hoofdzakelijk door OKRA Olsene zullen bespeeld worden, maar ook beschikbaar zijn voor andere recreatieve spelers. De terreinen werden donderdagnamiddag officieel ingespeeld door een twintigtal petanquers van OKRA Olsene en het schepencollege.

Leisure and hobby

Tweede weekend van Machelen Gulde met openluchtfilm en Leieleude

Het tweede weekend van Machelen Gulde start met een geste naar de jeugd. Zij krijgen vrijdagavond 13 juli om 18 u gratis kermisbonnetjes en mogen aanschuiven voor een gratis ijsje aan de ijskar. Daarna kunnen zij naar de kinderdisco met randanimatie. ‘s Avonds, vanaf 21 u, is het de beurt aan de oudere jongeren met een optreden van Mr P. & The Caddilacs aan bistro De Afspanning. Nog later treedt Renzo Cortes op in café ’t Tonneke. Het orgelpunt van Machelen Gulde komt echter op zondagnamiddag met Leieleude.

News

Kapelhoek Zulte steunt opnieuw wijkschool

Het wordt stilaan een traditie in de laatste schooldagen van juni. De organisatoren van Kapelhoekkermis worden met open armen ontvangen in de wijkschool op de Kapelhoek door directie en kinderen. Zij brengen immers een cheque mee, waarmee weer leuk materiaal voor de leerlingen kan aangekocht worden. Daarmee kunnen de kinderen vol verwachting de vakantie in.

News

Inbraak bij slapende bewoners

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning in de Tuttegemstraat in Machelen. Terwijl de bewoners sliepen werd een gaatje geboord in het raam dat uitkomt in de woonkamer. De Inbrekers raakten zo binnen en doorzochten het huis. Er werd geld en juwelen ontvreemd.

Alert
Download