Invite your partner, roommates or neighbours to Hoplr
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Steenweg op Aalst (N46) afgesloten in Elene

De Steenweg op Aalst (N46) was deze ochtend tussen de N42 en de Elenestraat afgesloten voor alle verkeer. Om 5.20 uur was er een ongeluk gebeurd ter hoogte van houtbedrijf Van Steenberge waardoor honderden liters brandstof op de rijweg belandden. Een wagen was er op een tractor van een vrachtwagen gereden waardoor de dieseltank van deze laatste openscheurde. De tractor had net zijn lading geparkeerd aan Van Steenberge en dwarste de N46 om terug te keren. Op dat moment kon een wagen een aanrijding niet vermijden. De chauffeur van de personenwagen werd gewond.

News

Jean Blaute en Marijn Devalck nemen afscheid van volkszanger: “Miele was een fenomeen, enig in zijn soort”

Tijdens de afscheidsplechtigheid van volkszanger Miele werd duidelijk hoe hard Miele gemist zal worden. Toen als afsluiter zijn Zottegem Blues door de luidsprekers kraakte, kon je een speld horen vallen en werden de emoties de vrije loop gelaten.

News

Zottegemnaar ligt in poleposition om gouverneur van Oost-Vlaanderen te worden

Zottegemnaar Wim Leerman ligt in poleposition voor het gouverneurschap van Oost-Vlaanderen. Hij kwam als beste uit de assessmentprocedure en werd om die reden voorgedragen door bevoegd Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA).

News

Niet voor doetjes: met paramotor boven woestijn en open zee

Terwijl de meeste Belgen momenteel strijd voeren met de afvallende bladeren, beleefden Maxim Van Ongevalle uit Brakel en Toon Hylebos uit Zottegem de tijd van hun leven tussen de zon, zee en palmbomen in Egypte. Ze maakten deel uit van het Belgische nationale team dat probeerde om de wereldtitel Paramotor Slalom binnen te halen.

News

Snelheidsremmende paaltjes doen bestuurders net harder rijden: “In enkele weken al tien paaltjes gesneuveld”

De snelheidsremmende paaltjes op de Gentse Steenweg zijn voorlopig geen lang leven beschoren. Op enkele weken tijd werden ze er al 10 keer afgereden. Volgens buurtbewoners is het effect ervan bovendien ver te zoeken.

News

Nestor van de Zottegemse politiek neemt afscheid

Ghislain Diependaele (N-VA) – met zijn tachtig jaar de nestor van de Zottegemse politiek – houdt er na deze bestuursperiode mee op. Hij raakte met 890 voorkeurstemmen nochtans rechtstreeks verkozen, maar wil plaats ruimen voor jongeren in zijn partij.

Alert

Inbrekers saboteren verlichting en gooien dan schuifraam stuk met steen

In een woning in de Elenestraat en in de Europaweg werd woensdagavond ingebroken. Tweemaal werd het schuifraam achteraan de woning ingeslagen met een steen. Eerder deze week waren inbrekers aan het werk in het centrum van Brakel.

Alert

Volkszanger Miele (87) overleden: “Zijn ‘Zottegem Blues’ is lijflied van alle Zottegemnaars”

In Zottegem wordt vol emotie gereageerd op het overlijden van volkszanger Emiel - Miele - De Meyer. Zijn populariteit kende er immers geen grenzen.

News

Stadsbestuur zet concessie met uitbaters cafetaria de Bevegemse Vijvers vroegtijdig stop: “De situatie was onhoudbaar geworden”

Het stadsbestuur heeft de concessieovereenkomst met Diego Van Lierde en Tamara Ver Eenooghe, de uitbaters van de cafetaria van recreatiedomein de Bevegemse Vijvers, vroegtijdig opgezegd. “Dit was gedoemd om te mislukken. We hebben 0,0 procent steun gekregen”, zeggen ze.

News

Zottegemse koffie op streekproductenmarkt

Koffies Ceuterick uit Zottegem was zondag een van de gasten op de tweede oktobermarkt in Sint-Lievens-Esse.

News
Download