Waar ligt de parking van Antwerpen?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Vermomde heiligen in Loodsen Michiels

Miel De Roover, Marc Galle en Matthias Michiels presenteren hun kunst in de M Factory, ruim 45 jaar nadat Roger Raveel, Raoul De Keyser en Etienne Elias dat al eens deden in de toenmalige Dulcia-breigoedfabriek. Marc, Miel en Matthias hebben een thema aan hun expo verbonden: Saints in Disguise, of, naar het Nederlands vertaald, vermomde heiligen. De tentoonstelling loopt gedurende de eerste drie weekends van juli, telkens van 14 tot 18 uur. Op zaterdagvoormiddag 1 juli om 14 uur vindt een vernissage plaats. Iedereen is er welkom om met de artiesten het glas te heffen en een kunstbabbel te slaan. De toegang is gratis. De Michiels loodsen zijn bereikbaar langs de Doornweg, het verbindingsstraatje tussen de Grotenbergestraat en de Ooststraat.

Nieuws

Zomer Fotozoektocht

Kwb Groot-Zottegem richt een nieuwe zomer fotozoektocht i voor wandelaars en fietsers.De zoektocht kan vrij gedaan worden tussen 1 juli en 15 september. De wandeling van 6 km gaat over vooral rustige wegen in de deelgemeenten Leeuwergem en Elene. Onderweg moeten 20 foto’s worden herkend en gerangschikt worden in de juiste volgorde. De fietstocht vertrekt en komt aan op de Markt van Zottegem en gaat over een meestal vlak parcours van 22 km door de diverse Zottegemse deelgemeenten. Onderweg moeten bij 5 kapelletjes 20 foto’s worden herkend.Deelnemingsformulieren zijn te verkrijgen voor bij de Dienst Toerisme op de Markt in Zottegem en kosten 2,5 euro. Kwb-leden kunnen mits vertoon van hun lidkaart gratis deelnemen.

Vrije tijd en hobby

Volksconcert met samenzang

Het Sint-Pauluskoor speelt op zaterdag 1 juli om 18 uur een volksconcert met samenzang in zaal Rhetorica in de Hospitaalstraat in Zottegem.Het concert kadert in de viering van het 40-jarige jubileum van het Sint-Pauluskoor. De volkse sfeer wordt versterkt door enkele muzikanten van de accordeonclub V.I.O.S. uit Brakel. De rijkdom aan Vlaamse volksliederen staat centraal. Naast een aantal meerstemmige liederen die door het koor zullen gebracht worden, zal de nadruk voornamelijk op “samen musiceren” liggen..De inkom bedraagt 5 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via sintpauluskoor@telenet.be of op 09/360 20 00.

Nieuws

Zware sanctie voor Vincent Deleenheer

Het was een week bang afwachten voor E. Elene-Grotenberge en in het bijzonder topschutter Vincent Deleenheer. Zoals eerder gemeld vorderde de bondsprocureur een schorsing van drie jaar voor de ‘lichte’ aanraking met scheidsrechter Stove in de interprovinciale eindrondewedstrijd tegen Bilzerse Waltwilder. Vincent Deleenheer had zich vorig woensdag samen met zijn raadsman verdedigd in het bondsgebouw en gisteren kreeg de gerechtigd correspondent de sanctie in zijn mailbox: Vincent Deleenheer is voor drie jaar geschorst, waarvan één jaar effectief van 6 juli 2017 tot 5 juli 2018.

Nieuws

Voedseltuin brengt mensen bij elkaar

In Elene opent zondag Voedseltuin Rijkbos in de vierkantshoeve Rijkbos 46. Dat is een sociaal-ecologisch samentuinproject. Een diversiteit van mensen komt er wekelijks samen om vrijwillig te werken in een collectieve moestuin.

Nieuws

1 jaar koffiehuis De Hoop

Op vrijdag 30 juni bestaat het Koffiehuis van De Hoop 1 jaar en dat wordt gevierd met een ijscrèmekarretje, wat volksspelen en live accordeonmuziek.Iedereen is welkom in de Zuster Angelalaan 1 tussen 13.30 en 16 uur. Het Koffiehuis wordt uitgebaat samen met de cliënten van De Hoop. De Hoop voorziet in activiteiten, lotgenotencontact, vrijetijdsbesteding, arbeidszorg en mobiele woonbegeleiding voor volwassenen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Nieuws

Boetes voor verwaarlozing Hof te Wassenhove

Samen met zijn vennootschap nv Hof Ten Wassenhove, met zetel in Dilbeek, moest burggraaf Marc de Ghellinck d'Elseghem Vaernewijck uit Dilbeek zich voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde verantwoorden wegens inbreuken op de Vlaamse Wooncode.

Nieuws

Toch plaats voor kroostrijk gezin met dertien kinderen, maar dan meer dan 100 kilometer van huis

Er is dan toch een oplossing voor het kroostrijke gezin van Patrick Roucourt en Christel Gerritsen. Op 5 juli worden zij met hun dertien kinderen in principe door een deurwaarder uit hun woning gezet in Schaffen.

Nieuws

Vrijwilligers voor taalklasjes

Vanaf 24 augustus organiseert het Huis van het Kind in Zottegem opnieuw taalklasjes. men is nu op zoek naar vrijwilligers.“We richten ons op kindjes die thuis weinig Nederlands spreken en kindjes die extra taalprikkels kunnen gebruiken," vertelt schepen van Sociale Zaken Kurt De Loor (SP.A). "Na twee maanden vakantie zijn kindjes die thuis geen Nederlands spreken de taal vaak een beetje verleerd. In de zomertaalklasjes leren de kindjes opnieuw spelenderwijs omgaan met het Nederlands. Het aanbod is gratis en loopt van 24 augustus tot 30 augustus, telkens in de voormiddag. Voor die taalklasjes zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Wie graag met kinderen werkt en vrij is eind augustus kan zich kandidaat stellen via het sociaal huis of ellen.vanderlinden@ocmw.zottegem.be ."

Nieuws

CHiPS in CC Zoetegem

Op woensdag 28 juni om 14 uur toont CC Zoetegem de film 'CHiPS'Jon Baker en Frank 'Ponch' Poncherello zijn lid geworden van de California Highway Patrol (CHP) in Los Angeles, maar beiden met een compleet andere motivatie. Baker is een beschadigde, professionele motorrijder die zijn leven en huwelijk weer op de rails probeert te krijgen. Poncherello is een arrogante undercover FBI-agent die een overval onderzoekt waarbij miljoenen dollars zijn gestolen waarschijnlijk door iemand binnen de CHP. De onervaren nieuwkomer en de geharde professional worden bij elkaar gezet, maar het botst meer dan dat het klikt, dus een partnerschap starten is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar met Baker's motorvaardigheden gecombineerd met de straatkennis van Poncherello lukt het misschien... als ze elkaar ondertussen niet tot waanzin drijven.De inkom bedraagt 4 euro.

Politie en veiligheid
Download