Snel even iets lenen? Geen probleem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Auto over kop op Europaweg

Om 18.45 uur gebeurde er gisteren een spectaculair ongeval op de Europaweg (N42). Op het moment dat een Audi Q3 opnieuw rechts invoegde na een inhaalmanoeuvre, botste de wagen tegen een Mercedes Vito. De Audi ging tot tweemaal over kop. Chauffeur C.D.T. (20) uit Strijpen raakte als bij wonder niet gewond.

Nieuws

Zottegem wil inwoners langer thuis laten wonen

Het stadsbestuur organiseert op dinsdag 27 februari een infoavond over langer thuiswonen. “Met het Woonplan Zottegem werd een langetermijnvisie ontwikkeld op wonen in onze Egmontstad”, licht schepen van Wonen Kurt De Loor (SP.A) toe. “Het plan werd in 2016 gefinaliseerd en aan de gemeenteraad voorgesteld. Een van de actiepunten uit het Woonplan van de stad Zottegem is er alles aan doen om mensen zo lang mogelijk in hun eigen woning te laten wonen. Voorts willen we onze inwoners zo goed mogelijk informeren over woongerelateerde thema's. Onderzoek toont aan dat de meeste mensen graag zo lang mogelijk in hun eigen woning willen blijven. Een uitgebreid aanbod van zorg op maat aan huis, maakt al veel mogelijk.”

Nieuws

“Graag mijn doelpunt ingeruild voor overwinning”

De appel is niet ver van de boom gevallen bij de familie Houck. Vader Wim scoorde eind jaren tachtig vlot bij FC Brakel, zoon Jorn liet zaterdagavond Zottegem ontploffen met een doelpunt dat een dik verdiend punt opleverde tegen Zelzate.

Vroeger en nu
Nieuws

“Dichter bij play-offs”

In eerste nationale is Internolux Bassievrienden Zwalm goed op weg om een ticket voor de play-offs op zak te stoppen. De ploeg van coach Stefan Galle won de vooruitgeschoven derby tegen Kelderke Erwetegem met 7-3 en klom in de rangschikking naar de tweede plaats. “We namen een furieuze start en leidden halfweg via doelpunten van Jellert Bettens en Jonas Tembuyser al met 4-1,” aldus bestuurslid Lieven De Pessemier. “We kwamen nadien niet meer in de problemen. Dieter Temmerman diepte de kloof nadien verder uit. Het wordt een spannende strijd voor de vier eindrondetickets, maar wij moeten er bij zijn. Wij hopen in schoonheid te stoppen met een titel of beker.”

Nieuws

VIDEO. Vanaf volgende week fors omrijden om van Zottegem naar Aalst te geraken

Wie van Zottegem richting Herzele wil, zal vanaf volgende week een heel eind moeten omrijden. Want maandag starten er grootschalige wegenwerken op de N46. Zowel de Provinciebaan tussen Burst en Borsbeke als het kruispunt Vierwegen worden grondig aangepakt. En dat zal sowieso hinder met zich meebrengen.

Nieuws

Quiz Landelijke Gilde

Landelijke Gilde Godveerdegem houdt een quiz op zaterdag 3 maart om 19.30 uur in het ontmoetingscentrum aan de Tweekerkenstraat 185 in Godveerdegem.De avond biedt meer dan een weetjeskwis. Het is kijken en luisteren, redeneren en gokken, glunderen en zuchten. Ploegen van maximum 4 personen kunnen deelnemen. Leden van de Landelijke Gilde betalen 5 euro, niet leden 6 euro per persoon. Inschrijving kan Jef Vande Velde op 09/360.72.17, jefvandevelde@telenet.be of landelijkegilde.godveerdegem@gmail.com .

Nieuws

Net geen stunt voor moedig Zottegem

Leider Zelzate begon best aan de wedstrijd en er was een sterke doelman Meerman nodig om de netten schoon te houden. Zottegem kwam ook heel dicht bij een doelpunt, maar de loeier van Schamp belandde op de paal. Een poging van Rombaut van Zelzate ging nog voorlangs zodat bij de rust een logische 0-0 op het bord stond.

Nieuws

Jonge fietser rijdt naar frituur maar zo ver geraakt hij niet

Siebert Van De Kerkhove (14) uit Sint-Maria-Oudenhove werd vrijdag op zijn fiets aangereden in de Faliestraat nabij Triamant. De chauffeur die het ongeluk veroorzaakte, pleegde vluchtmisdrijf. Siebert liep onder meer een barstje in zijn pols op.

Wegen en verkeer
Nieuws

A Ciambra in avant-première

Ciné Local en Film Fest Gent on Tour organiseren de avant-première van 'A Ciambra' op dinsdag 20 februari om 20 uur in Zaal Rhetorica in de Hospitaalstraat in Zottegem.'A Ciambra' speelt zich af in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Daar woont de familie Amato, vier generaties op elkaar gepakt in een gammel huis. Kleine criminaliteit zoals inbraken en autodiefstal zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken de plaatselijke maffia niet voor de voeten te lopen. Als de vader en oudste zoon worden gearresteerd, voelt de 14-jarige Pio zich de man in huis. Hij wil graag tonen dat hij al voor vol kan worden aanzien en gaat op eigen houtje het dievenpad op. De enige bij wie hij terecht kan voor hulp is de sympathieke Ayiva, die voor Pio een soort tweede vader is geworden. Pio zal echter ondervinden dat een echte man worden ook inhoudt dat hij keuzes moet maken en dat de familie daarbij het sterkste aan hem trekt.De inkom bedraagt 7 euro.

Nieuws
Download