Koken voor je buren? Dat kan ook!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Stress bij kinderen

Naar aanleiding van de week van de opvoeding wordt op dinsdag 22 mei een infoavond georganiseerd over 'stress bij kinderen, wat doen we eraan?'"1 op 3 kinderen, tussen 3 en 12 jaar, krijgt te maken met stress," weet schepen van Sociale Zaken Kurt De Loor (SP.A).. "Jonge kinderen hebben heel wat te doen en moeten heel wat prikkels verwerken. Dit geeft veel stress dus is het normaal dat ze soms boos, hangerig of huilerig zijn. Wanneer je de indruk hebt dat stress bij een kind te zwaar gaat wegen, is het belangrijk om te weten vanwaar dit komt. Stress begrijpen helpt om oplossingen te zoeken."Op dinsdag 22 mei om 20 uur organiseert het Huis van het Kind in samenwerking met Gezinsbond Velzeke en de Stedelijke Gezinsraad Zottegem een infoavond over ‘Stress bij Kinderen’ met Hendrik Gaublomme. De infoavond vindt plaats in het Huis van het Kind, Koosterstraat 40A in Erwetegem.

Babysitten

Nieuwe voorzitter bij Picarrencomité

In haar 41ste seizoen organiseert het Picarrencomité op Pinksterzondag 20 mei zijn fiets- en wandeltocht. In het bestuur kwam er een voorzitterswissel. Paul Cornil neemt de fakkel over van Roger Serbruyns.

Vrije tijd en hobby

Leerlingen buigen zich over de toekomst van het Nederlands

Alle vijfdejaars van het OLVC bogen zich op vraag van het Davidsfonds Zottegem over de toekomstvan het Nederlands. Met onder meer enquêtes, interviews en grappige filmpjes deelden ze hun bevindingen met hun medeleerlingen en met het grote publiek. Bovendien zorgde elke campus ook voor muzikale intermezzi. Als kers op de taart gaven de leerlingen van het OLVC ook een award aan de uitbaatster van “Zet Ou”. De leerlingen bekroonden de soepbar uit de Kazernestraat omdat de winkelnaam als mooiste, authentieke Zottegemse naam verkozen werd.

Nieuws

Overnachten op Rock Zottegem kan voortaan in stijl

Festivalgangers zijn al lang niet meer de ongure, onverzorgde types van weleer. Integendeel, het worden meer en meer luxebeestjes en dat hebben ze bij Rock Zottegem goed begrepen. De festivalcamping wordt er aangevuld met chique zogenaamde Hoxels.

Nieuws

Miele en brandweerreuzen defileren mee in de reuzenstoet

Miele en de brandweerreuzen stappen dit jaar mee op in de reuzenstoet in Zottegem.Cambrinus en Cambrina, Leo en Treeze, de 8 wippelpaardjes en Sotto en Johanna zijn elk jaar de sterren van de Zottegemse Sinksenkermis. Op zondagnamiddag 20 mei trekken ze plechtig door de straten van het centrum. Per reus zijn er een drager en een begeleider nodig en de wippelpaardjes worden bemand door leerlingen van de stedelijke basisschool. Ook de reuzen van Herzele, Walter, Aldegonde en Zeger, zijn van de partij."Voor het eerst stapt de nagelnieuwe Reus Miele mee op," meldt schepen van feestelijkheden Kurt De Loor (SP.A). "En naar aanleiding van 150 jaar Brandweer Zottegem nemen een aantal brandweerreuzen deel aan de optocht, onder meer die uit Wetteren, Malle, Zoersel en Sint-Gillis-Waas," voegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V) daar aan toe. "De muziekkapel van de brandweer begeleidt de stoet".De reuzenommegang start om 17 uur op de parking aan de Molenstraat. Voor de stoet vertrekt, om 16.45 uur, overhandigt “Reuzen in Vlaanderen” aan de stad Zottegem het label Reusvriendelijke gemeente.

Melding

Fietsexamen valt dik tegen: 22 van 25 senioren gebuisd

Het fietsexamen voor senioren dat de stad Zottegem dit jaar voor het eerst organiseerde leverde opvallende resultaten op. Op het theoretische gedeelte scoorden de senioren beneden alle verwachtingen, want slechts 12% slaagde.

Nieuws

Hardleerse chauffeurs lappen kermisomleiding aan hun laars

Enkele hardleerse chauffeurs stuurden de voorbije dagen de sinksenkermis-omleiding in de stationsbuurt in de war. Ook in de Ooststraat blijven de overtredingen tegen het eenrichtingsverkeer zich opstapelen.

Wegen en verkeer

KAZ beloond als ondernemende school

Het Koninklijk Atheneum Zottegem werd beloond met het label van ‘Vlajo-ambassadeurschool.’ Vlajo is een organisatie die de ondernemingszin wil aanwakkeren bij jongeren. De school dankt het label aan haar vakoverschrijdende inzet op het vlak van ondernemend onderwijs. Zo nam het vorig jaar een caravan in gebruik die in de buurt wordt ingezet als mobiele verkoopstand.

Nieuws

Overnachten in stijl op Rock Zottegem

Festivalgangers zijn al lang niet meer de ongure, onverzorgde types van weleer. Integendeel, het worden meer en meer luxebeestjes en dat hebben ze bij Rock Zottegem goed begrepen. De festivalcamping wordt er aangevuld met chique zogenaamde Hoxels.

Nieuws
Download