Euhm, wat wou ik weeral zeggen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gaan deze Oost-Vlaamse gemeenten fuseren: “Burgemeesters gedragen zich als kasteelheren”

Vlaams volksvertegenwoordiger Kurt De Loor (SP.A) pleit ervoor om fusies van gemeenten verplicht te maken en stelt voor ze te spiegelen aan de politiezones. “Het aantal vrijwillige toenaderingspogingen is op één hand te tellen en zo dreigen de lokale besturen de trein naar de toekomst te missen.”

Politie en veiligheid

Fuseren Houtem en Herzele binnenkort met Zottegem? “Wij hoeven geen lessen te krijgen”

Als het van Vlaams SP.A-volksvertegenwoordiger Kurt De Loor uit Zottegem afhangt, komen er in de toekomst verplichte gemeentefusies. “Voor Zottegem lijkt een fusie met Herzele en Sint-Lievens-Houtem het meest logisch,” zegt hij, maar de Dendergemeenten staan nog niet te trappelen van ongeduld.

Nieuws

Smeulende sigaret oorzaak van uitslaande appartementsbrand

Een uitslaande brand in een appartementsgebouw met drie appartementen in de Wielendaalstraat 4 in het centrum van Nederbrakel vernielde één appartement. Bewoner G.M. (22) werd met rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Nieuws

FOTO. Uitslaande brand appartement

Woensdag brak er om 14.35 uur brand uit in een appartementsgebouw in de Wielendaalstraat. De bewoner van het appartement waar de brand ontstond werd in shock en met licht rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. Een koppel dat op de tweede verdieping woont, werd met de ladderwagen in veiligheid gebracht. Ook hun twee poezen en hun hond overleefden de brand. Van de drie appartementen in het gebouw, is er een volledig uitgebrand, een onbewoonbaar door rookschade en een appartement met amper schade. Zowel brandweerpost Brakel als post Zottegem verleenden bijstand.

Politie en veiligheid

“Erelijst wat bijgekleurd”

Jasper De Buyst kleurde het palmares bij met winst in de GP Stad Zottegem-Decca. De renner van Lotto-Soudal won dit seizoen al de Heistse Pijl en de tweede rit van de Ronde van Wallonië. Joeri Stallaert en Kenny Dehaes eindigden op ererang.

Nieuws

“Het begint hier meer en meer te lijken op de Gentse Feesten”

De Zottegemnaars hebben er een drukke kermisdriedaagse opzitten. De horecazaken in de stad doen de laatste jaren opvallend veel moeite om het de kermisgangers naar hun zin te maken. “Het begint hier meer en meer op de Gentse feesten te lijken”, knipoogt Pieter van den Bossche van Kaffee Planchee.

Nieuws

“De roots van mijn moeder”

Voor Brecht Dhaene is het vandaag een halve thuiswedstrijd in Zottegem. De roots van zijn moeder liggen daar. Als kind trok Brecht, die als stagiair voor Wanty-Groupe Gobert uitkomt, er met zijn opa naar de GP Stad Zottegem.

Nieuws

“Deugddoende zeges”

Zottegemnaar Ben Baele proefde in Balegem twee keer van de zege. In Nokere Koerse, in het prille voorjaar, kwam Ben zwaar ten val met verschillende breuken als gevolg.

Nieuws

50 jaar MEZO

in het weekend 2 en 3 september 2017 viert volley Mezo 50 jaar Volley in Zottegem.Mezo is de fusieclub van De Meteors Erwetegem en HIZO Zottegem. Beide clubs zijn 50 jaar geleden gestart en dit willen ze in de kijker brengen aan de hand van een fototentoonstelling en een sportief volleybalprogramma in de sporthal van de Bevegemse Vijvers.

Nieuws

Twee provinciale titels

Op het Provinciaal Kampioenschap Steeple in Zele behaalden twee atleten van Zottegem Atletiek een Provinciale titel. Lucas Lievens liep bij de cadetten de 1.500 m steeple in een tijd van 4’59.06. Daarmee staat hij momenteel met de snelste tijd in België bij de Cadetten voor de steeple. Lucas is dit seizoen al aan zijn 3de Provinciale titel toe. Hij werd reeds Provinciaal Kampioen in het Veldlopen en ook op de piste behaalde hij de titel voor de 1.500 meter.Bjarne Machtelinckx verlengt zijn Provinciale titel van vorig jaar. Bij de juniores heren liep Bjarne de 3.000 m steeple in een tijd van 10’16’’90. Dat is een verbetering van zijn persoonlijk record met 15 seconden. Momenteel staat hij bij de junioren heren met de 2de beste tijd in België.

Nieuws
Download