Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Met moeite door het middelbaar geraakt, nu is hij Student van het Jaar

Hij was schoolmoe, ongeïnteresseerd en moest zelfs bissen in het zesde middelbaar. Vier jaar later blinkt Brecht Herteleer (22) zo uit aan de ­HoGent dat hij het tot Student van het Jaar schopt. En hij heeft een missie: “Studenten, grijp alle kansen die je krijgt.”

Nieuws

Met moeite door middelbaar, nu student van het jaar

Hij was schoolmoe, ongeïnteresseerd en moest zelfs bissen in het zesde middelbaar. Vier jaar later blinkt Brecht Herteleer (22) uit aan de HoGent en schopt hij het helemaal tot Student van het jaar. En de Zomergemnaar heeft een missie: “Studenten, grijp alle kansen die je krijgt!”

Nieuws

In deze streek duiken heel de zomer lang reuzen op

Met de blijde intrede van de reuzen van Oostwinkel op de kermis van Zomergem, gaat nu zondag het project Meetjesland Reuzenland van start. De hele zomer lang ga je, dankzij COMEET, overal in de streek reuzen zien opduiken.

Nieuws

Deze drie gemeenten fuseren dan toch (nog) niet, maar straks wel met vier?

Er komt voorlopig geen fusie van de Lievegemeenten Lovendegem, Waarschoot en Zomergem. 2019 lijkt te snel. De drie gaan wel intens en slim samenwerken. Opmerkelijk: ook Nevele is opeens welkom om mee te doen.

Nieuws

Geen fusie Lievegemeenten in 2019... en plots is ook Nevele opnieuw welkom

Er komt voorlopig geen fusie van de Lievegemeenten Lovendegem, Waarschoot en Zomergem. 2019 lijkt te snel. De drie gaan wel intens en slim samenwerken. Opmerkelijk: ook Nevele is opeens welkom om mee te doen.

Nieuws

Markt nog maar eens dicht voor (kassei)werken

Het ‘kasseienleed’ in de dorpskern van Zomergem is nog altijd niet geleden. Na het bouwverlof gaat opnieuw een stuk van de Markt dicht voor herstellingswerken. “De afgelopen winter hebben zich tijdens de dooi opnieuw verzakkingen voorgedaan op de Markt”, zegt schepen van Openbare Werken Nicholas Spinel (CD&V). “Er zijn toen voorlopige herstellingswerken uitgevoerd: de kasseien werden gewalst. Om de kasseien duurzaam te herstellen en ervoor te zorgen dat zich in de toekomst geen nieuwe verzakkingen meer voordoen, komt een nieuwe fundering, van de kop van de Dreef tot aan de Kleitstraat.”

Wegen en verkeer

Drie broers mogen hun oude school verbouwen

Volgend jaar gaat de oude jongensschool in Zomergem tegen de vlakte. De broers Locy, drie oud-leerlingen, mogen die klus klaren én er een nieuw woonproject realiseren. “Dit wordt één van onze grootste en mooiste projecten ooit.”

Nieuws

Motorrijder (25) heeft dood vooral aan zichzelf te wijten

Robin Van den Driessche (25) is voor het grootste stuk zelf verantwoordelijk voor zijn dood. Dat oordeelde de politierechtbank in Gent dinsdag. De motorrijder uit Waarschoot overleed op 5 april 2014 na een aanrijding aan discotheek Kokorico in Zomergem.

Politie en veiligheid
Download