Hoplr is een privé initiatief dat vertrekt vanuit de buurtbewoners
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gemeenten willen nog dit jaar Zomergemstraat herstellen

Nevele en Zomergem willen nog dit jaar de Zomergemstraat aanpakken. Ze gaan ook op zoek naar een oplossing voor het vele verkeer dat de straat moet slikken.

Wegen en verkeer
Nieuws

Nieuwe fusiegemeente keert hulpverleningszone de rug toe: “Bij de andere zone is er beter materiaal en een betere omkadering.”

De burgemeesters van de Lievegemse gemeenten hebben gekozen om vanaf 1 januari 2019 toe te treden tot de hulpverleningszone Centrum. Waarschoot en Zomergem stappen dus uit de zone Meetjesland, die zo opnieuw wat kleiner wordt.

Nieuws

Rijvers Festival gaat voor Nederlandse toppers en welnesszone

De ticketverkoop voor Rijvers Festival 2018 start zaterdag. Met Lil’ Kleine strikt de organisatie na Gers Pardoel en Jebroer nog een Nederlandse sensatie. Er komt ook een welnessruimte.

Nieuws

Stemmen voor nieuwe straatnamen in fusiegemeente: voor Azaleastraat zelfs keuze uit zo maar eventjes 31 suggesties

De fusiegemeente Lievegem (Waarschoot, Lovendegem, Zomergem) zoekt nieuwe namen voor 28 straten die dubbel voorkomen. Bewoners konden suggesties doen voor hun straat, én deden dat massaal. Er liepen er meer dan 230 binnen. Voor de Azaleastraat in Lovendegem waren er dat zo maar even 31. Daarop kan nu gestemd worden.

Wegen en verkeer
Nieuws

Favoriete salade van schlagerkoning Christoff valt in de prijzen

Gastronomisch restaurant Den Oker uit Ronsele is in de prijzen gevallen met hun salade Christoff die ze samen bedachten met de schlagerkoning.

Nieuws

Dorpskernvernieuwing van start, school vraagt ouders “om zich niet als cowboys te gedragen”

In Beke gaat de dorpskernvernieuwing van start. Er komt een nieuw kerkplein en bredere trottoirs. De school is voorbereid, de politie waakt mee.

Politie en veiligheid
Nieuws

Handelaars investeren in nieuwe zaken en gemeente heeft nog meer plannen om er echt winkeldorp van te maken

Een bakkerij, een lingeriezaak en een kapsalon: Zomergem kreeg er afgelopen maand opnieuw een aantal nieuwe of vernieuwde zaken bij. Intussen wil de gemeente investeerders en pop-ups lokken om leegstaande panden - al dan niet tijdelijk - in te vullen.

Nieuws

“Bewezen dat we veel progressie maakten”

Met nog vijf matchen te gaan en een inhaalwedstrijd tegen Ruiselede telt staartploeg Zomergem zes punten minder dan Aalter. “Als we zondag tegen Waasland B de volle buit pakken, is het behoud misschien nog realiseerbaar”, meent opposite Tim Maenhout. Met Webis en Moorslede als tegenstanders hebben nog haalbare opgaven.”

Nieuws

#Challenge100 gaat van start: “Een maand bewegen is leuker dan een maand niet drinken”

Na Tourneé Minerale en Dagen Zonder Vlees is er nu ook #Challenge100, een initiatief van de Zomergemse marathonman Olivier Verhaege. De uitdaging? “Op één maand tijd 100 kilometer lopen met je gezin.”

Nieuws
Download