We want neighbourhood messages without advertising
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nieuw uitvaartcentrum is pareltje: strak en toch warm

Van de Velde Uitvaart ruilt na ruim vijftig jaar de Kerkstraat in Zomergem voor een nieuw uitvaartcentrum in de Hofbouwstraat. Heel veel stijl, een aula en zelfs een restaurantkeuken: de nieuwe locatie heeft het allemaal.

News

Vluchteling Bashar (29) mag meespelen bij volleybalclub: “Ik maak vaders droom waar. Dit is de gelukkigste dag van mijn leven”

Bashar, een vluchteling uit Palestina, heeft zijn droomtransfer te pakken. Hij mag, na een maandenlange procedure, komend seizoen in competitie spelen bij volleybalclub Zovoc Zomergem.

News

Tien nieuwe straatnamen blijven behouden

Zomergem kreeg tijdens het openbaar onderzoek amper opmerkingen binnen over de tien voorgestelde nieuwe straatnamen die op 1 januari 2019, bij de start van de nieuwe fusiegemeente Lievegem, zullen ingaan.

Traffic

Dokter Van Brabandt voert Open VLD aan

Open VLD wil straks meebesturen in de nieuwe fusiegemeente Lievegem. Gerrit Van Brabandt (66), schepen in Lovendegem en huisarts op rust, is lijsttrekker en kandidaat-burgemeester. De Waarschootse schepen Freddy Haegeman duwt de liberale lijst.

News

Zussen vieren tegelijk diamanten bruiloft

Zussen Marie-José en Gerarda De Baets vieren op dezelfde dag hun diamanten bruiloft. Marie-José trouwde zestig jaar geleden met Robert Dekemel, Gerarda zwoer diezelfde dag eeuwige trouw aan Willy Surmont. Robert en Marie-José zijn bekend als eigenaars van busmaatschappij De Nachtegaal en voerden menig schoolkind veilig van school naar huis. Willy en Gerarda runden café De Groene Dreef.

News

WK-gekke Christophe (52) geeft buurt véél kleur: “Als we finale halen, trakteer ik op frieten met frikandellen”

Heel België kijkt vol goesting uit naar de start van het WK. Maar ten huize Van Hecke in Zomergem doen ze dat nog net iets meer. Elke WK-match van de Rode Duivels wordt daar een groot feest.

News

Afvalverwerker plaatst camera’s aan glasbollen: “Sluikstorter, lach maar! U wordt gefilmd”

De Meetjeslandse afvalverwerker IVM bindt de strijd tegen het sluikstorten aan met maar liefst 22 verplaatsbare camera's. Komende zomer worden er twee getest op locaties nabij een glasbol.

News

Stroompanne bezorgt marktkramers flinke kater: koeling werkt niet en klanten blijven weg

In de omgeving van de Markt heeft zich dinsdagmorgen rond 9 uur een stroompanne voorgedaan. De hinder duurde iets langer dan twee uur. Een streep alvast door de rekening van de marktkramers. “Het is een ramp”, zegt vishandelaar Patrick Van Cauwenberge.

News

Pastorie herrijst binnenkort als bed and breakfast

De pastorie in de Kasteeldreef ging vorige week tegen de vlakte. Maar binnenkort wordt ze heropgebouwd. Dan komt er een bed and breakfast.

News

Schipdonkcomité zet vrijwilligers in de bloemetjes

Op een gezellige avond in manege Den Draver bedankte het Schipdonkcomité zijn vrijwilligers voor hun inzet. “We kunnen terugblikken op een mooie elfde editie en we zijn blij dat het Schipdonkcomité van Maldegem dit jaar weer op de kar sprong”, zegt Hans Nauwynck. “We zijn uitgegroeid tot een echte burgerbeweging met mensen van allerlei strekkingen.” Meer info op www.schipdonkcomite.be.

News
Download