Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Goed nieuws voor inwoners: belastingen dalen in 2018 en...in 2019 nog eens

De gemeente Zomergem verlaagt volgend jaar fors de grondlasten. In 2019, na de fusie, dalen de belastingen nog meer.

Nieuws

Zes Oost-Vlamingen aan de start in Namen

Op zondag 17 december wordt op en rond de Citadel in Namen de zesde manche van de wereldbeker afgewerkt. Zes Oost-Vlamingen kregen hun selectie in de bus. Bij de junioren en de beloften mag ons land twee ploegen afvaardigen. Daardoor kunnen Anton Ferdinande bij de junioren en Andreas Goeman bij de beloften van start gaan in de nationale B-ploeg.

Nieuws

Grote cultuurhappening in disco Kokorico

Dit jaar vond de cultuurhappening van COMEET (Cultuuroverleg Meetjesland) plaats in disco Kokorico. Ook in 2018 lanceert de cultuurvereniging interessante projecten: de bibliotheken worden versterkt met een digicoach, er gaat een onroerende erfgoeddienst van start, UITPAS wordt uitgebreid, er komt een erfgoedarchivaris en het project Meetjeslandse Meesters gaat van start. Meer op www.comeet.be.

Nieuws

Jenko Bonne: “Val-partij en kaderbreuk”

Jenko Bonne was zaterdag de beste Oost-Vlaming in de B-wedstrijd van het West-Vlaamse Varsenare. Gisteren nam de Zomergemnaar deel aan de beloftenwedstrijd van de Druivencross in Overijse.

Nieuws

Lantaarnpaal door huis: deze man deed het al in 1998 (en de paal staat er nog)

Een bouwbedrijf dat een verlichtingspaal inmetselde in de gevel van een appartementsgebouw in Keerbergen haalde eerder op de week alle media. Maar nieuw is het niet: in Zomergem deed Hans Verbeken het al eerder.

Nieuws

Champetter krijgt postuum eigen boek

Christian Sonneville bundelde het levensverhaal van zijn vader zaliger, de Zomergemse champetter Sonneville, in een boek. Die pende op zijn 80ste zijn memoires in het geheim neer.

Nieuws

Halve dag staking bij Kruidvat

De werknemers van het Kruidvat-filiaal in de Dreef legden maandagvoormiddag het werk neer. Ze klagen de anciënniteitsvoorwaarden, tijdelijke contracten en flexibiliteitseisen van Kruidvat aan.

Nieuws

Fusiegemeente Lievegem moet op zoek naar dertig nieuwe straatnamen

De fusiegemeente Lievegem (Waarschoot, Lovendegem, Zomergem) zoekt nieuwe namen voor dertig straten die dubbel voorkomen. Burgers mogen die bedenken en op de namen stemmen.

Nieuws

Geen assistentiewoningen op domein oude brouwerij

Er mogen geen 27 assistentiewoningen komen op de oude brouwerij in de Dekenijstraat in Zomergem. Het typerende brouwershuis mag wel gesloopt worden.

Nieuws

500 inzendingen voor naam van nieuwe fusiegemeente

De zoektocht naar een naam voor de nieuwe fusiegemeente die Lovendegem, Waarschoot en Zomergem vanaf januari 2019 zullen vormen, is een behoorlijk groot succes.

Nieuws
Download