Hmz. What's this sorcery?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Politiezone heeft ‘nieuws’ voor de inwoners (onder meer over de nieuwe naam)

Op 1 januari 2019 fusioneert de politiezone Deinze-Zulte met de politiezone LoWaZoNe (Lovendegem, Waarschoot, Zomergem en Nevele). De nieuwe naam wordt politiezone Deinze-Zulte-Lievegem. In de nieuwe zone wordt de informatie naar de burger versterkt.

Alert

ICT-studenten winnen grootste ‘hackathon’

Twee Zomergemse studenten, Joost De Wilde (22) en Anton De Jaeger (22), hebben een prijs gewonnen op Hack the Future, een prestigieuze IT-wedstrijd.

News

Kunstenaar Erik Matthys krijgt Curieus Zomergem Prijs

Kunstenaar Erik Matthys, organisator van de Kanaalfeesten, heeft de tweede Curieus Zomergem Prijs gekregen. De uitreiking van de trofee gebeurde zaterdagavond in de theaterzaal van Basisschool Sint-Martinus.

News

Banken en verzekeringen saai? Dit kantoor wil met een eigen magazine het tegendeel bewijzen

Bank-, verzekerings- en vastgoedkantoor Solvas uit Zomergem en Aalter, dat eerder al in zee ging met de broertjes Koen en Kris Wauters, lanceert nu ook een eigen, fris magazine: MORE.

News

Daar is het eerste fusiebiertje al...

Lievegemse wijn was er al en nu is er ook een Lievegems biertje. Drie brouwers uit Lovendegem, Waarschoot en Zomergem lanceren Trio, een vlot drinkbaar biertje dat je vanaf deze week kunt proeven.

News

Gemeentehuis vanaf 1 januari drie avonden per week open,toch vreest Groen afbouw van dienstverlening

Straks kan je in Lievegem drie avonden per week voor een rijbewijs of een identiteitskaart naar het gemeentehuis. Toch vreest Groen dat de dienstverlening wordt afgebouwd.

News

FOTO & VIDEO. Politiehonden trainen in dancing: “Dit is de laatste waarschuwing. Kom tevoorschijn!”

Een zware vechtpartij op de dansvloer of een gewelddadige dronkaard die zich verstopt in een donkere ruimte. De nieuwste lichting politiehonden van de lokale politie werd er onlangs voor het eerst mee geconfronteerd. Dancing Kokorico in Zomergem zette voor één keer de deuren open in de namiddag, om honden en begeleiders te laten trainen.

Alert

Buurt verrast: nog geen uitspraak maar werken megastal wel al gestart

Het buurtcomité Actiecomité Liever Open Ruimte, dat zich verzet tegen de komst van 80.000 slachtkippen in de Spinhoutstraat in Zomergem, is verrast dat graafwerken zijn begonnen ter hoogte van de geplande kippenstal

News

Lievegem vergoedt bewoners van wie straatnaam wijzigt

News

Tijd dringt voor eerste Meetjeslandse Steinerschool

De Vlierbloesem, zoals de eerste Steinerschool in het Meetjesland zou heten, is nog altijd op zoek naar een locatie.

News
Download