Pets are a part of your neighbourhood too!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Meerskantfeesten met koers en Willy Sommers

De Meerskantfeesten vinden dit weekend voor de achttiende keer plaats. Vandaag vrijdag worden ze vanaf 13.30 uur geopend met WAOD-wielerwedstrijden voor de categorieën A, B, C, D en voor parochianen en wielertoeristen.

News

Verleyen lijsttrekker Open VLD/N-VA/Plus

Geoffrey Verleyen (35) werd unaniem aangewezen als lijsttrekker van het nieuw opgerichte kartel tussen Open VLD, N-VA en onafhankelijken voor de lokale verkiezingen op 14 oktober. Rik ‘Bassie’ Vandenhove (52) van N-VA Kruisem wordt lijstduwer.

News

Sterrenchef Peter Goossens stelt kampmenu samen voor Chiro

Geen ravioli, zelfgemaakte spaghetti of andere stereotiepe kampgerechten voor Chiro Vlinderia en Chiro Singa. Sterrenchef Peter Goossens heeft voor de jongeren een menu samengesteld.

News

Verkiezingspropaganda alleen op vaste locaties

De politieke partijen CD&V, Groen&Co, N-VA en Open VLD hebben in de nieuwe fusiegemeente Kruisem een akkoord bereikt over de beperking van verkiezingspropaganda in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

Alert

Dubbel viergeslacht én huwelijk gevierd

Dubbel feest bij de familie De Groote - Martens. Behalve het huwelijk van Elke (33) met Dominik Martens vierde de familie aan het gemeentehuis ook een dubbel viergeslacht. Roza (84) is de trotse oma van de familie. Nadine (58), Elke, Anaïs (1,5) en Marilou (vier maanden) vervolledigen het viergeslacht.

Leisure and hobby

Lijsttrekker Dirk Otte stopt: kartel moet op zoek naar een vervanger

Het kartel Open VLD/N-VA/+) moet op zoek naar een nieuwe lijsttrekker. Dirk Otte, bij de aankondiging van de lijst meteen aangewezen als kopman, trekt zich terug uit de gemeentepolitiek. Ook op de provinciale lijst zal Otte voor het eerst in lange tijd ontbreken bij de liberalen. Door de halvering van het aantal provinciale mandaten tot 36 verwacht hij niet meer verkozen te geraken en daarom koos hij om voor een volledige stop in de actieve politiek, ook in het toekomstige Kruisem.

Alert

Reuzen veroveren hartje Ouwegem

Dertien reuzen tekenden zondagavond present voor de Fluitjeskermis in Ouwegem. Het Fluitjescomité organiseerde voor het eerst een reuzenstoet in afwachting van de Fluitjesworp. Reuzen uit Zingem, Kruishoutem, Gavere en Zottegem liepen onder de regenval door het centrum van Ouwegem.

News

Fluitjesfeesten pakken voor het eerst uit met reuzenstoet

De Fluitjesfeesten brengen komend weekend opnieuw ambiance naar Ouwegem. Dit jaar worden de blikvangers de reuzenstoet en de fluitjesworp op zondag.

News

FOTO. Samenwerkingsprotocol Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen, Politiezones, MUG-diensten en Gouverneur

De Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen, Politiezone Brakel, Politiezone Ronse, Politiezone Vlaamse Ardennen, Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem, AZ Glorieux Ronse, AZ Sint-Elisabeth Zottegem en AZ Oudenaarde ondertekenden woensdag in de brandweerkazerne van Zottegem hun samenwerkingsprotocol. Gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen Jan Briers was verontschuldigd en zal het protocol deze week nog ondertekenen. Later meer in Het Nieuwsblad.

Alert
Download