Experience your neighbourhood!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

André (100) en Cecilia (101) zijn het oudste koppel van Vlaanderen: “Ons geheim? Vooral blijven leven”

André Vanrenthergem vierde gisteren zijn 100ste verjaardag en vandaag wordt zijn vrouw Cecilia Oris 101 jaar. Maar daarmee houdt de feestvreugde niet op. André en Cecilia zijn door hun hoge leeftijd in een klap ook het oudste koppel van Vlaanderen. Ze zijn bovendien al 76 jaar gehuwd. Ook al een unicum.

News

Oeps … foutje: straat zeventien centimeter te hoog heraangelegd. “Bij een forse regenbui vrees ik het ergste”

Door een rekenfout bij de aannemer is het wegdek van de Nerethstraat in Ouwegem tot zeventien centimeter te hoog aangelegd. Daardoor liggen sommige opritten onder het wegdek. Het gemeentebestuur stelt de aannemer in gebreke.

News

Straat zeventien centimeter te hoog heraangelegd

Door een rekenfout bij de aannemer is het wegdek van de Nerethstraat in Ouwegem tot zeventien centimeter te hoog aangelegd. Daardoor liggen sommige opritten onder het wegdek. Het gemeentebestuur stelt de aannemer in gebreke.

News

ANALYSE. Joop Verzele wordt eerste burgemeester van Kruisem

CD&V blijft duidelijk aan de macht in de nieuwe fusiegemeente Kruisem. Het haalt de absolute meerderheid. Joop Verzele komt met ruim drieduizend voorkeurstemmen sowieso als verwachte overwinnaar uit de stembusgang.

News

Historische stembusgang van start in Kruisem

Voor het eerst gaan de inwoners van Kruishoutem en Zingem niet meer stemmen voor hun 'oude' gemeente. Zij kiezen voor het eerst het bestuur voor Kruisem, de fusiegemeente die vanaf 1 januari van start gaat.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Kruisem

Van Kruishoutem en Zingem naar fusiegemeente Kruisem: daar draait het bij deze verkiezingen om. CD&V heeft in beide gemeenten een grote meerderheid van de zetels en trekt met twee burgemeesters naar de kiezer. Kunnen de christendemocraten de meerderheid behouden?

News

‘Kookzuster’ opent koffiebar

In de Kruishoutemsesteenweg in Zingem kan je sinds kort een kopje koffie drinken en een stukje taart eten bij koffiebar Bellevue. Gastvrouw van dienst is Mieke Vercruysse, dankzij haar traiteurdienst ook bekend als de ‘Kookzuster’.

News

Zingem is FairTradeGemeente

News

Werken vanuit je living in Kruisem

De nieuwe partij Groen&Co kwam donderdag met een creatieve insteek voor de Nationale Thuiswerkdag. In de fusiegemeente Kruisem stelde ze zes verschillende locaties open, waar van ‘thuis’ uit gewerkt kon worden.

News

Niemand wil in Trieststraat wonen, dus kiezen inwoners zelf nieuwe straatnamen

Ruim twintig straten zullen in Kruisem een nieuwe naam krijgen. Daar hebben ook de inwoners mee voor gezorgd. Zij konden nog enkele wijzigingen aanbrengen op wat de gemeente voorstelde. “Zo wilde niemand in de Antoon Trieststraat wonen.”

Traffic
Download