Jouw digitale postbus
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Enkel nog misvieringen in Sint-Bavokerk Zingem

In de gemeenteraad van 22 juni werd het kerkenbeleidsplan voor Zingem, Ouwegem en Huise goedgekeurd. Enkel in Zingem zullen nog misvieringen plaatsvinden.

Nieuws

Open VLD betreurt heisa rond handtekening 91-jarige vrouw op petitielijst

Een 91-jarige vrouw uit Zingem is volgens familieleden misleid tot het zetten van een handtekening op de petitielijst van Open VLD.

Nieuws

Open VLD verzamelt 320 handtekeningen voor aanvullende petitie

Open VLD Zingem heeft een aanvullende petitie ingediend tegen de fusieplannen tussen Kruishoutem en Zingem. Eind februari had het Zingemse schepencollege 447 ontoereikende handtekeningen ongeldig verklaard wegens twijfel over de geldigheid ervan.

Nieuws

Timothy Herman: “Eindelijk minder pijn”

Speerwerper Timothy Herman timmert na een lange blessureperiode langzaam maar zeker aan zijn weg om ooit nog eens in de buurt te komen van de kaap van de tachtig meter.

Nieuws

Wordt fictief dorp van auteur Marc De Bel binnenkort échte gemeente?

Kruisem, het fictieve dorp uit verhalen van de gevierde jeugdauteur Marc De Bel, is één van de vijf mogelijke fusienamen voor Kruishoutem en Zingem. Dat meldt de gemeente Zingem.

Nieuws

Oud-burgemeester Hugo Leroy is voorstander van fusie

Gemeenteraadslid en oud-burgemeester Hugo Leroy (Open VLD-VOG) (foto)deed na de behandeling van de agenda van de gemeenteraad een opvallend voorstel.

Nieuws

Twaalf maanden celstraf voor geweldenaar die moeder sloeg

De strafrechter in Oudenaarde heeft Zingemnaar Peter D.D. (21) veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twaalf maanden en een boete van 600 euro. De jongeman moest zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden wegens verschillende feiten van geweld.

Politie en veiligheid
Download