Do not miss out on your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Fusiegemeente Kruisem houdt eerste gemeenteraad: “Start van nieuw verhaal”

Zonder meer historisch. Dat was gisteravond de installatievergadering van de gemeenteraad in Kruisem, de nieuwe fusiegemeente die Kruishoutem en Zingem verenigt. Burgemeester Joop Verzele (CD&V) zal als voorzitter de zittingen in goede banen leiden.

News

Luc en Martine eerste trouwkoppel van fusiegemeente Kruisem: “We willen geschiedenis schrijven”

Ere-eierboer Luc Vanoost (57) en Martine De Vlieger (54) uit Kruishoutem schrijven een beetje mee aan de geschiedenis van Kruisem. Luc en Martine worden het eerste huwelijkskoppel in de nieuwe fusiegemeente. Het koppelt trouwt op donderdag 3 januari.

News

Katrien (35) heeft een omgekeerde adventskalender: “Elke dag een cadeautje geven, daar word ik content van”

December, dat is krijgen, krijgen, krijgen. Zeker met die adventskalenders van tegenwoordig, waarbij je elke dag een cadeautje mag openen. Een mens wordt daar telkens even intens gelukkig van, dus gooien marketeers ermee naar ons hoofd. Het kan ook andersom: een adventskalender waar je elke dag iets insteekt, in plaats van uithaalt. “Maar weet je wat nog leuker is?”, zegt Katrien Declerck (35). “Elke dag iets weg­geven.” Daarom startte ze met het project #minimaladvent.

News

Zingems dialect krijgt nieuw levenin boek met 13,5 hoofdstukken

Het Zingems dialect is vanaf nu samengevat in het boek Zingems in dertien en een half hoofdstuk. Het is geen alledaags woordenboek, het is ook een novelle met Zingemse dorpsfiguren.

News

André (100) en Cecilia (101) zijn het oudste koppel van Vlaanderen: “Ons geheim? Vooral blijven leven”

André Vanrenthergem vierde gisteren zijn 100ste verjaardag en vandaag wordt zijn vrouw Cecilia Oris 101 jaar. Maar daarmee houdt de feestvreugde niet op. André en Cecilia zijn door hun hoge leeftijd in een klap ook het oudste koppel van Vlaanderen. Ze zijn bovendien al 76 jaar gehuwd. Ook al een unicum.

News

Oeps … foutje: straat zeventien centimeter te hoog heraangelegd. “Bij een forse regenbui vrees ik het ergste”

Door een rekenfout bij de aannemer is het wegdek van de Nerethstraat in Ouwegem tot zeventien centimeter te hoog aangelegd. Daardoor liggen sommige opritten onder het wegdek. Het gemeentebestuur stelt de aannemer in gebreke.

News

Straat zeventien centimeter te hoog heraangelegd

Door een rekenfout bij de aannemer is het wegdek van de Nerethstraat in Ouwegem tot zeventien centimeter te hoog aangelegd. Daardoor liggen sommige opritten onder het wegdek. Het gemeentebestuur stelt de aannemer in gebreke.

News

ANALYSE. Joop Verzele wordt eerste burgemeester van Kruisem

CD&V blijft duidelijk aan de macht in de nieuwe fusiegemeente Kruisem. Het haalt de absolute meerderheid. Joop Verzele komt met ruim drieduizend voorkeurstemmen sowieso als verwachte overwinnaar uit de stembusgang.

News

Historische stembusgang van start in Kruisem

Voor het eerst gaan de inwoners van Kruishoutem en Zingem niet meer stemmen voor hun 'oude' gemeente. Zij kiezen voor het eerst het bestuur voor Kruisem, de fusiegemeente die vanaf 1 januari van start gaat.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Kruisem

Van Kruishoutem en Zingem naar fusiegemeente Kruisem: daar draait het bij deze verkiezingen om. CD&V heeft in beide gemeenten een grote meerderheid van de zetels en trekt met twee burgemeesters naar de kiezer. Kunnen de christendemocraten de meerderheid behouden?

News
Download