60% van je buren komt wekelijks een kijkje nemen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

FOTO. Samenwerkingsprotocol Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen, Politiezones, MUG-diensten en Gouverneur

De Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen, Politiezone Brakel, Politiezone Ronse, Politiezone Vlaamse Ardennen, Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem, AZ Glorieux Ronse, AZ Sint-Elisabeth Zottegem en AZ Oudenaarde ondertekenden woensdag in de brandweerkazerne van Zottegem hun samenwerkingsprotocol. Gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen Jan Briers was verontschuldigd en zal het protocol deze week nog ondertekenen. Later meer in Het Nieuwsblad.

Melding

Lea en Remi vieren zestig jaar huwelijk

Remi Bauters (84) en Lea Meurysse (83) uit Huise huwden in 1958. Ze kregen twee kinderen en vier kleinkinderen en wonen nu in Oudenaarde. Remi Bauters werkte vroeger in een visbedrijf in Brussel, hij houdt van tuinieren, doe-het-zelven en mensen blij maken. Lea was moeder aan de haard, ze houdt van naaien en creatief bezig zijn en maakt ook graag andere mensen blij.

Nieuws

Okra bedankt zorgpersoneel met zelfgemaakte hartjes

Okra Kruishoutem en Zingem liet de Week van de Zorg niet aan zich voorbijgaan. Een aantal leden van de vereniging knutselde de voorbije dagen symbolische hartjes die ze zelf gingen afgeven en opspelden bij vrijwilligers en personeel in woon-zorgcentra Home Vijvens in Huise en Home Sint Petrus in Kruishoutem. Naast de hartjes kreeg het personeel ook een groot hart én een schilderij overhandigd.

Nieuws

SP.A’er Carine Seynaeve (61) zegt de politiek vaarwel, haar partij slaat verkiezingen van 14 oktober over: “Geen tijd genoeg om degelijke lijst op te stellen”

OCMW-voorzitter en schepen van Onderwijs Carine Seynaeve (61) zal niet opkomen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. Daardoor zal haar partij SP.A ook niet deelnemen aan de verkiezingen.

Melding

Kruisem kiest voor Imog

Fusiegemeente Kruisem wil vanaf 1 januari 2020 exclusief samenwerken met de afvalintercommunale Imog. In de toekomstige fusiegemeente zullen de recyclageparken in zowel Kruishoutem als Zingem blijven bestaan.

Nieuws

Twintig nieuwe namen voor straten in Kruisem

Inwoners van Kruishoutem en Zingem mogen mee helpen zoeken naar twintig nieuwe namen voor straten op toekomstig Kruisems grondgebied.

Nieuws

“CD&V-fractieleider gebruikt onterecht logo Kruisem”

Open VLD Kruisem hekelt een brief van CD&V-fractieleider Etienne Poelman gericht aan de inwoners van de toekomstige fusiegemeente Kruisem. Op die brief werd het logo van Kruisem gebruikt, en dat mag niet volgens de regels opgesteld door het Vlaams Parlement.

Nieuws

Fusiegemeente Kruisem wil starten met autodelen

Aan het gemeentehuis van Zingem staat sinds begin dit jaar de eerste laadpaal voor elektrische auto’s. Het bestuur werkt samen met fusiepartner Kruishoutem aan een toekomstig autodeelproject.

Nieuws

“Missie geslaagd”

SK won de topper van Vurste-Semmerzake (2-1) en neemt een optie op de eindronde. “Net voor de rust werden we koud gepakt na een hoekschop”, zegt trainer Bart Van Renterghem.

Nieuws

“Fixeren op de tweede plaats”

Morgenavond spelen SK en Vurste-Semmerzake een wat gedevalueerde topper. De kloof met leider Nokere-Kruishoutem blijft voor FCVS speelbaar klein, maar voor SKZ al vrij aanzienlijk.

Nieuws
Download