Hoplr is een privé initiatief dat vertrekt vanuit de buurtbewoners
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Vrije bivakzones (te) vaak onverantwoordelijk gebruikt

De zogeheten vrije bivakzones, dat zijn plaatsen waar er uitzonderlijk in de vrije natuur mag worden gekampeerd, worden te vaak niet gerespecteerd. Dat zeggen de boswachters van Natuur en Bos, die in onze provincie vier van dergelijke kampeerzones beheren: in Zingem, Brakel, Melden en in het Stropersbos in Stekene. Kampeerders komen er feestjes houden en ontsteken kampvuren waar dat niet mag.

Nieuws

Dan toch maar één vraag op volksraadpleging over fusie

De Zingemnaar zal tijdens de volksraadpleging over de fusieplannen tussen Zingem en Kruishoutem dan toch maar één vraag moeten beantwoorden. Dat werd vrijdagavond op een bijzondere gemeenteraad goedgekeurd.

Nieuws

Hier beloont de politie “Bobette” met een roze sleutelhanger

Dames die tijdens een verkeerscontrole negatief blazen krijgen voortaan in vijf Vlaamse politiezones een roze Bobette-sleutelhanger als beloning. Het is de vrouwelijke variant van het al bestaande bobgadget en zet nuchter rijdende dames in de kijker.

Politie en veiligheid

Steeds minder inbraken in Adriaen Brouwerstad

Oudenaarde telde vorig jaar amper 0,24 inbraken per 100 woningen. Daarmee scoort de Adriaen Brouwerstad het beste in de regio. In dezelfde politiezone Vlaamse Ardennen stijgt het aantal woninginbraken in Wortegem-Petegem en Kruishoutem. In Ronse steeg het inbrakencijfer door rondtrekkende bendes die in twee golven toesloegen.

Politie en veiligheid

Zingem moet naar stemhokje voor volksraadpleging over fusie met Kruishoutem

Open VLD Zingem haalt na maanden aandringen haar slag thuis. De gemeente Zingem is op basis van een petitie georganiseerd door de liberale oppositiepartij verplicht om een volksraadpleging te houden over de fusieplannen tussen Kruishoutem en Zingem.

Nieuws

Twee vragen in plaats van één

Als een volksraadpleging georganiseerd wordt door middel van een petitie, is de meerderheid verplicht om de exacte vraag die op de petitieformulieren staat over te nemen. De vraag van Open VLD luidde ‘Bent u voor een fusie met de gemeente Kruishoutem vanaf 1 januari 2019? Ja of Nee?’ en zal dus opgenomen worden tijdens de volksraadpleging op 24 september.

Nieuws

Pastorietuin van Ouwegem krijgt stevige opknapbeurt

Het gemeentebestuur wil van de pastorietuin in Ouwegem een ontmoetingsplaats maken. Daarvoor zal onder meer de barak een stevige update krijgen.

Nieuws

Enkel nog misvieringen in Sint-Bavokerk Zingem

In de gemeenteraad van 22 juni werd het kerkenbeleidsplan voor Zingem, Ouwegem en Huise goedgekeurd. Enkel in Zingem zullen nog misvieringen plaatsvinden.

Nieuws

Open VLD betreurt heisa rond handtekening 91-jarige vrouw op petitielijst

Een 91-jarige vrouw uit Zingem is volgens familieleden misleid tot het zetten van een handtekening op de petitielijst van Open VLD.

Nieuws

Open VLD verzamelt 320 handtekeningen voor aanvullende petitie

Open VLD Zingem heeft een aanvullende petitie ingediend tegen de fusieplannen tussen Kruishoutem en Zingem. Eind februari had het Zingemse schepencollege 447 ontoereikende handtekeningen ongeldig verklaard wegens twijfel over de geldigheid ervan.

Nieuws
Download