Je kan aanstootgevende berichten ook rapporteren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Groepsaankoop energie blijft groot succes

Onder het motto ‘Steeds meer mensen houden steeds minder over op het einde van de maand’, organiseert samen sterker een groepsaankoop voor gas en groene elektriciteit. “Onlangs bespaarden vele Zelzatenaren gemiddeld 130€ op een mazoutlevering van 1.250 liter”, zegt Brent Meuleman van SamenSterker.

Nieuws

Gemeente wil tKlooster kopen en weet al goed wat ermee aan te vangen

De gemeente wil tKlooster kopen en onderhandelt nu over de prijs. “We kunnen deze ruimtes goed gebruiken om plaats te maken in het gemeentehuis”, klinkt het.

Nieuws

Kunst in ‘tKlooster

Curieus en ILBAV organiseren voor de derde keer een kunsttentoonstelling cultuurtempel ‘tKlooster. In totaal is het ondertussen al 36 jaar dat er een tentoonstelling wordt georganiseerd.

Nieuws

“Het moet allemaal iets efficiënter”

Nadat de ‘kanaalploeg’ vorige speeldag op eigen terrein onderuit ging tegen Zottegem, wordt men zondagnamiddag om 16 uur in het Jozef Plaetinck stadion verwacht om er die andere promovendus Hoger Op Kalken partij te geven.

Nieuws

FOTO. Geslaagde kleuternamiddag

Met 60 inschrijvingen was dit de grootste kleuternamiddag sinds de jeugddienst deze activiteit organiseert. Na de voorstelling van poppentheater ‘Ik, jij, wij’ kreeg iedereen een drankje en een pannenkoek. De turnzaal van basisschool ‘De Krekel’ was groot genoeg om een parcours met speeltuigen te maken. Natuurlijk kon er ook in alle rust geknutseld en gekleurd worden. Het waren dan ook tevreden gezichtjes die huiswaarts keerden. Velen vergeten ook wel eens dat het dankzij de onbaatzuchtige inzet is van de vrijwilligers dat deze activiteiten kunnen doorgaan.

Nieuws

Agenda van de maandelijkse gemeenteraad

Vanaf 19 uur gaat deze avond de maandelijkse vergadering van de gemeenteraad door. Deze wordt voorafgegaan door het halfuurtje van de burger. De agenda ziet er als volgt uit:

Nieuws

Plaatsing destilleerkolom bij teerfabriek is precisiewerkje

Een zware kraan die tot honderd ton kan tillen heeft woensdagochtend een nieuwe destilleerkolom geplaatst op het terrein van het teerverwerkend bedrijf Rütgers (RAIN Carbon Belgium).

Nieuws

Eveline Jolie verovert tot haar eigen verrassing de Vlaamse titel

Drie Oost-Vlamingen veroverden in Tielt Vlaams goud. Adlan Katchiaekev (judoclub Zele) heerste bij de mannen in de -66, Elien Salens (judoclub Eeklo) won de titelstrijd bij de vrouwen in de -52 en ook Eveline Jolie pakte goud in de -78.

Nieuws

Eveline Jolie is Vlaamse Judokampioen

Vorige zaterdag werd Eveline Jolie in het West-Vlaamse Tielt Vlaams Kampioen in de -78 kilo. Samen met Rubén Martens vaardigde zij judoclub Zelzate nadat ze zich selecteerden via het Oost-Vlaams senioreskampioenschap. Camiel Saelens zorgde alweer voor onderstaand verslag.

Nieuws

“Nog één keer zot doen zonder na te denken over huisje, tuintje, boompje”

Ennio Mingolla (31) uit Zelzate trekt samen met Stefanie Casteleyn (35) uit Oudenaarde een jaar lang enkel met een rugzak en muskietennet door Zuidoost-Azië.

Nieuws
Download