Jah, tijd voor een buurtfeest zeker?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Turkse plannen voor gebedsruimte zetten kwaad bloed bij buurtbewoners

Van echt communiceren was er maar weinig sprake tijdens een eerste infomoment met de Turkse gemeenschap en buurtbewoners uit de Groenstraat. De Turkse vzw wil er een gebedsruimte met leslokaal en ontmoetingsruimte bouwen. De bewoners zijn furieus.

Nieuws

Voetbalvelden KVV maken plaats voor groene woonwijk

Tegen midden 2020 oefenen de 250 jeugdspelertjes van voetbalploeg KVV Zelzate op nagelnieuwe terreinen ten oosten van Sint-Jan-Baptist. Op hun oude speelvelden langs de Verbroederingslaan komen 175 woningen in een erg groene omgeving.

Vrije tijd en hobby

Studie onderzoekt ook opwaardering lijn Gent-Zelzate

De Vlaamse regering onderzoekt de haalbaarheid van enkele projecten voor het spoornet in het Gentse. De lijn 204 Gent-Zelzate is daar een van. De studie gaat na of de snelheid er kan opgedreven worden van 40 naar 80 kilometer per uur. Ook de mogelijke opwaardering van vijf stopplaatsen op de lijn staat op de lijst, net als de aanleg van een wijkspoor en een bijkomend tweede spoor dat een kilometer lang is. Zelfs de aanleg van een nieuwe bedding tussen Gent-Noord en Zelzate wordt bestudeerd.

Nieuws

Inwoners willen trager verkeer in straat, schepen belooft daar rekening mee te houden in verkeersplan

Inwoners overhandigden woensdagmorgen aan schepen Martin Acke een petitie voor een veilige en rustige Assenedesteenweg met trager verkeer.

Nieuws

“Vertrouwen is weer helemaal terug”

Een 67-78 uitzege bij Helios Ford Zottegem B brengt Silaba Zelzate met negen overwinningen op een vierde plaats in de rangschikking. Enkel Olympia Denderleeuw kan mits het winnen van een inhaalmatch hen nog voorlopig bijbenen. Een tevreden coach Steven Snoeck ziet dat het beter loopt dan verhoopt.

Nieuws

Afvalophaling in de war

Afvalintercommunale Durme-Moervaart (IDM) schrapte gisteren, 12 december, de afvalophaling in haar regio. “De toestand op de wegen was te gevaarlijk om veilig op te halen” zegt Helen Van Leysebetten van IDM.

Nieuws

In Zelzate zit schrijverstalent

Tijdens de openbare vergadering van de culturele raad werd Lumein Hillewaert in de bloemetjes gezet en ontving zij ook een geldprijs. Dit naar aanleiding van een dubbele verdienste: zij schreef namelijk haar tweede boek en won de SOWO-prijs. Ze benadrukt nog eens dat ze erg trots en blij is met de prijs ‘culturele verdienste’.

Nieuws

Geen huisvuilophaling, vrijdag nieuwe poging

IDM laat middels een persbericht weten dat de afvalcontainers vandaag niet zullen opgehaald worden in Zelzate. Ook het PDM in de blauwe zakken zal moeten wachten tot vrijdag.

Nieuws

Strooi- en ruimdiensten blijven 24 uur paraat, SP.A wil gratis strooizout

De winterellende heeft toegeslagen. Grote delen van Oost- en West-Vlaanderen deelden in de sneeuw(vl)brokken. In Zelzate blijven de mensen van de technische dienst de klok rond paraat. De brandweer heeft de handen vol met zoveel sneeuwellende. In Puyenbroeck waren er zware problemen met de tenten van Music For Life.

Politie en veiligheid
Download