Hoplr is completely free from advertising
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bijna één miljoen subsidie voor nieuw jeugd- en sportcomplex

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) trekt een subsidie van bijna één miljoen euro uit voor de nieuwe jeugd- en sportinfrastructuur in Zele.

News

Steeds minder kinderen worden geboren in armoede

Kind en Gezin maakte de kansarmoedecijfers voor 2017 bekend. In Zele is vorig jaar 18,85 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin.

News

Kinderen lopen Grote Prijs Bryan Roosenboom op gang

Tijdens Kouterkermis in Zele werd de derde editie van de Grote Prijs Bryan Roosenboom gelopen. “Met een prijzenpot van meer dan 2.500 euro en een parcours dwars door de gemeente”, zegt Erwin Roosenboom. “De opkomst was opnieuw goed, ondanks het warme weer. Heel wat kinderen beten de spits af.”

News

Oude textielfabriek maakt tegen 2021 plaats voor zorgdorp

Op de plek waar de vroegere textielfabriek Vanhassels staat, komt een woonzorgproject voor ouderen en mensen met een beperking. Er worden tegen 2021 veertig flats gebouwd.

News

VIDEO. Trouwplannen? Eerst even doorgeven of het met of zonder trouwstoet is

Wie trouwt in Zele, moet vanaf nu op voorhand laten weten of het met of zonder trouwstoet is. Dat maakt het voor de politie makkelijker om in te grijpen als het nodig is. Ook het parcours van de stoet moet vooraf doorgegeven worden. Die gegevens worden dan doorgestuurd naar de politie. Er waren in het verleden al problemen met trouwstoeten in Zele. En met de nieuwe maatregel wil de gemeente eventuele overlast in de toekomst voorkomen.

Alert

De Meander speelt eigen WK

Op het pleintje voor woon-zorgcentrum De Meander in de Koevliet in Zele speelde het personeel van het OCMW-rusthuis een eigen mini-WK. “We wilden zo onze bewoners een aangename namiddag bezorgen, zodat ze samen met hun familie en de bezoekers konden supporteren voor hun favoriete team”, zegt Els Van Steen. Heel wat bewoners volgden de matchen vanop de balkons.

News

‘Mooimakers’ krijgen geld voor hun propere inzet

Afvalintercommunale IDM deelde woensdag in totaal tienduizend euro uit aan scholen en verenigingen uit de omgeving. Zij hebben zich in het kader van de ‘Operatie Proper” op diverse manieren ingezet om de strijd aan te binden tegen zwerfvuil.

News

Driedubbel viergeslacht bij familie Van Uytfang

Bij de familie Van Uytfang in Zele is er een driedubbel viergeslacht. Het gaat om overgrootvader Andre, opa Dirk, papa Bart en zijn zoontjes Liam, Loïc en Leander Van Uytfang. Allemaal wonen ze in Zele en zijn ze fier op de sterke mannelijke genen in de familie.

Leisure and hobby

Wezepoelstraat en Bosstraat krijgen gescheiden rioleringen

In de Bosstraat en de Wezepoelstraat komen gescheiden rioleringen. Dat gebeurt over een afstand van meer dan twee kilometer. De bedoeling is dat het project start in 2020.

Traffic

Educatief parcours maakt Zeelse kinderen weerbaarder in verkeer

De gemeente Zele kan goede fietscijfers voorleggen. Er waren minder ongevallen en minder gewonden de voorbije jaren. Misschien met dank aan de verkeerswedstrijd die de vijftigste keer plaatsvond. Er is nu ook een nieuw fietseducatief parcours.

News
Download