Volg ons ook op Facebook of Twitter!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Verrassingsfeestje voor jarige directeur Christian

Directeur Christian Verbrugghe van het woon- en zorgcentrum De Linde kreeg een verrassingsfeest ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag. Er werd een lied speciaal voor hem gezongen, de rollatordansgroep trad op en de directeur kreeg cadeautjes die de bewoners gemaakt hadden. Het personeel zorgde voor een heerlijk dessertbuffet.

Nieuws

Braam Merlier tweede, De Decker en Cobbaert showen leiderstruien

Milan Menten (Lotto-Soudal U23) won in Oupeye de eerste rit van de Ronde van Luik. Braam Merlier (Era-Circus) eindigde tweede voor Gianni Vermeersch, Arjen Livyns, Laurens Sweeck en Michael Cools.

Nieuws

“Zo snel mogelijk de nul van het bord vegen”

Angelo De Ketele liet zich de voorbije week opmerken. Donderdag versierde de belofte uit Wortegem-Petegem een verre ereplaats in de profkoers in Melle. Meer in het oog springend is de zesde plaats in de manche van de Beker van België, eergisteren in Wanfercée-Baulet.

Nieuws

Hier beloont de politie “Bobette” met een roze sleutelhanger

Dames die tijdens een verkeerscontrole negatief blazen krijgen voortaan in vijf Vlaamse politiezones een roze Bobette-sleutelhanger als beloning. Het is de vrouwelijke variant van het al bestaande bobgadget en zet nuchter rijdende dames in de kijker.

Politie en veiligheid

Willy Naessens vraagt zijn Marie-Jeanne ten huwelijk

Bouwondernemer Willy Naessens (78) heeft woensdagnamiddag zijn partner Marie-Jeanne Huysman (66) ten huwelijk gevraagd op een klein verrassingsfeest in de kantoren van het bouwbedrijf. Een dolgelukkige Marie-Jeanne zei uiteraard volmondig ‘ja’ op het aanzoek.

Nieuws

Verblijfstoerisme Vlaamse Ardennen blijft stabiel, Wortegem-Petegem boomt

Het aantal overnachtingen in het landelijke Wortegem-Petegem steeg vorig jaar met liefst 61 procent ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. In 2015 telde de gemeente 2.405 overnachtingen, vorig jaar waren dat er al 3.871. Geen enkele gemeente of stad in de Vlaamse Ardennen doet beter. Al blijft Oudenaarde wel de absolute koploper in de Vlaamse Ardennen. Ook in de Adriaen Brouwer-stad blijft het verblijfstoerisme stijgen: van 56.499 in 2015 naar 59.819 in 2016. Vooral de gemeenten Horebeke (-32 procent), Zingem (-26 procent) en Gavere (-15 procent) moeten dan weer overnachtingen inleveren.

Nieuws

Buur redt bejaarde bewoonster uit brand

Dankzij het alerte en kordate optreden van buurman Michel Deven liep de 81-jarige Simonne Ronsse slechts lichte brandwonden op. Vrijwel meteen nadat hij de vrouw uit haar brandende woning had gehaald, stond het huis in lichterlaaie.

Nieuws

Buur redt bejaarde bewoonster uit woningbrand: “Ik heb gedaan wat iedereen zou doen”

Een 81-jarige vrouw uit het Oost-Vlaamse Wortegem dankt haar leven aan het kordate optreden van haar buurman. Die redde haar maandagmiddag uit haar brandende woning. “Ik een held? Maar neen, ik heb gedaan wat iedereen toch zou doen.”

Nieuws

Petegemse majoretten ween even samen

Het jubileumfeest van het tienjarige feestcomité Leutig Petegem kreeg een verrassende primeur. De optocht van de koninklijke harmonie Sint-Cecilia werd mee gekleurd door een groep ex-majoretten van Petegem. Voor de meesten was het meer dan dertig jaar geleden dat ze nog eens als majorette mee stapten. In aangepaste outfit trokken ze van het Rozenhof naar het Oud Gemeentehuis bij Magda en hun "moves" waren ze alvast niet verleerd. Initiatiefneemster voor de reünie was Kristel Dedeken. Ze bracht de groep de voorbije weken samen voor verschillende repetities.

Nieuws

Steeds minder inbraken in Adriaen Brouwerstad

Oudenaarde telde vorig jaar amper 0,24 inbraken per 100 woningen. Daarmee scoort de Adriaen Brouwerstad het beste in de regio. In dezelfde politiezone Vlaamse Ardennen stijgt het aantal woninginbraken in Wortegem-Petegem en Kruishoutem. In Ronse steeg het inbrakencijfer door rondtrekkende bendes die in twee golven toesloegen.

Politie en veiligheid
Download