Plaats je buurtactiviteiten in de kalender
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Man die moeder van vier vermoordde moet voor 26 jaar naar de cel

Rifat T., de man die zijn echtgenote Lore Vermeersch (30) vermoorde in hun woning in het Oost-Vlaamse Wortegem-Petegem is door de correctionele rechtbank van Oudenaarde veroordeeld tot 26 jaar cel.

Nieuws

UZ Gent betwist schuld aan dood Liselotte (14)

Het UZ Gent vraagt in beroep de vrijspraak voor de dood van de 14-jarige Liselotte uit Wortegem-Petegem. Het meisje overleed in 2011 na een fout ingebrachte maagsonde, maar dat betwist het UZ.

Nieuws

Gezinsbond houdt tweedehandsbeurs in gemeentelijke feestzaal

De gezinsbond Elsegem-Petegem organiseert op zondag 5 november van 13.30 tot 16.30 uur een tweedehandsbeurs in de gemeentelijke feestzaal in de Waregemseweg 35 in Wortegem. De toegang is gratis. De gezinsbond zoekt wel nog standhouders. De deelname met een verkoopstond kost 15 euro voor bondsleden van Wortegem-Petegem of 20 euro voor leden van een andere afdeling. Inschrijven en info via gezinsbond.elspet@gmail.com of 0478/57.30.34.

Nieuws

Evy wint de gezinszoektocht van het Davidsfonds

Zo'n 18.500 deelnemers trokken de voorbije zomer naar Lier voor de 31ste zomerzoektocht van het Davidsfonds. De gezinszoektocht werd gewonnen door Evy Vander Beken uit Wortegem-Petegem. Zij wint een rondvaart op de Binnennete, een overnachting voor zes personen in Lier, een snoeptaart en een boekenpakket ter waarde van honderd euro. De juiste antwoorden vind je op www.davidsfonds.be/zomerzoektocht.

Vrije tijd en hobby

Koninklijke harmonie Sint-Cecilia concerteert

De koninklijke harmonie Sint-Cecilia Wortegem-Petegem verzorgt op zaterdag 21 oktober haar 23ste herfstconcert in de gemeentelijke feestzaal in de Waregemseweg in Wortegem. Met melodieën uit alle continenten brengen de muzikanten een muzikale reis rond de wereld. Het herfstconcert start om 20 uur. Plaats van gebeuren : Gemeentelijke Feestzaal - Waregemseweg 35 te WortegemAanvang om 20 u

Nieuws

Moord op moeder van vier: “Lore werd koelbloedig geëxecuteerd”

De correctionele rechtbank van Oudenaarde behandelde dinsdag de moord op Hannelore Vermeersch uit Wortegem-Petegem. Zij werd door haar Kosovaarse echtgenoot neergeschoten, waarna hij vluchtte met de vier kinderen. Hij werd twee dagen later in Slovenië opgepakt.

Politie en veiligheid

Kinderen van slachtoffer wonen nu bij opa en tante

Lore Vermeersch liet na haar dood vier jonge kinderen na. Een meisje van toen 8 jaar en een drieling van toen 3 jaar. “Wij hebben de oudste dochter bij ons genomen” zegt Frank Vermeersch, de vader van Lore. “De drieling is opgevangen door tante Bine, de zus van mijn eerste vrouw die in 2014 overleed. Wij zijn als familie tevreden over het werk van het gerecht, de politie en Child Focus. Ze hebben de kinderen zeer snel terug gevonden na de moord, binnen de 48 uur waren ze terug bij een vertrouwd gezicht. De oudste dochter heeft nog steeds psychologische begeleiding nodig, voor haar is het zeer moeilijk te plaatsen dat haar vader haar mama heeft gedood. Hoeveel jaar hij precies de cel in moet interesseert ons niet, we willen enkel dat zijn straf lang genoeg is, zodat de kinderen meerderjarig zijn wanneer hij vrijkomt. Mijn dochter krijg ik toch nooit meer terug. We willen maar één ding, en dat is het beste voor de kinderen. Zij staan centraal. Boos ben ik ook niet op hem, hij is een zielige, narcistische man.”

Babysit

“We zitten nu in een andere situatie”

Kassani Elsegem heeft haar start gemist. De ploeg van coach Glenn Labie verloor op de openingsdag met zware cijfers van Synergie Merelbeke en ging vrijdag met ruim verschil tegen HL Nazareth ten onder.

Nieuws

Tuinbouwwinkels opgelicht voor minstens 40.000 euro: “Die man had een klein kind bij en verkocht mooie praatjes, zo zijn we erin geluisd”

Voor minimum 40.000 euro aan tuinmachines en ander materiaal. Zoveel maakte een oplichter buit bij diverse speciaalzaken in de Vlaamse Ardennen. De 45-jarige Oost-Vlaming werd donderdag aangehouden, zo berichtten we eerder. Een van de slachtoffers is The Ponderosa in Nazareth. Maar door zijn alerte reactie, wist de zaakvoerder erger te voorkomen.

Nieuws
Download