East or west, home's best
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. 800.000 euro voor pompgemaal in Wichelen

Een periode van extreme droogte betekent nog niet dat er geen wateroverlast kan ontstaan, na een warmte-onweer bijvoorbeeld, en op dat vlak is er goed nieuws in Wichelen: de provincieraad heeft de bouw van een pompgemaal goedgekeurd. De gemeente vraagt al jaren een oplossing voor de wateroverlast. De waterlopen Bosbeek en Roebeek kunnen niet lozen in de Schelde. De provincie plaatste eind vorig jaar twee tijdelijke pompen aan de Lage Weg en één aan Bohemen. Maar nu komt er dus een definitieve oplossing. Het provinciebestuur staat in voor de bouw. De kosten worden geraamd op ruim 800.000 euro. De werken zouden nog deze zomer beginnen.

Traffic

Spoorwerken in Wichelen en Schellebelle

Infrabel voert onderhoudswerken uit aan spoorlijn 50 (Brussel—Gent-St-Pieters) ter hoogte van de overweg op volgende dagen:

News

Infomarkt Scheldepromenade Wichelen

Er staan heel wat werken op stapel langs de Schelde in Wichelen: de aanleg van een Scheldepromenade aan het Sociaal Huis, het verstevigen de dijk langs de Schelde en het bouwen van een pompstation aan de Bosbeek. Om de inwoners van Wichelen te informeren over deze plannen, organiseren de gemeente Wichelen, waterweg beheerder De Vlaamse Waterweg nv en de provincie Oost-Vlaanderen samen een infomarkt op zaterdag 23 juni, doorlopend van 16 uur tot 20 uur, in het Sociaal Huis. Iedereen is welkom.

News

Diamanten feest voor André en Mariette

In Salons 't Oud Gemeentehuis vierden André Vander Sype (81) en Mariette Verdonck (79) op 17 juni hun zestigste huwelijksverjaardag in het gezelschap van hun twee kinderen, vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. “Dat we nog vele jaren mogen samen zijn”, zei het koppel, dat in Wichelen op het Dorp woont.

Babysitting

Bellerock met Raymond van het Groenewoud

Sinds 2012 wordt het Dorp in Schellebelle een weekend omgetoverd tot festivalweide. VZW Bellerock organiseert daar ook dit jaar, op 30 juni en 1 juli, Bellerock. Het doel van Bellerock is om lokaal talent een professioneel podium te geven, waar ze hun kunsten kunnen tonen aan het publiek.

News

Wie is het baasje van dit hondje?

De lokale politie is op zoek naar de eigenaar van een hondje dat ze vrijdagnamiddag rond 15 uur oppakten in de Hoogstraat in Schellebelle. Je kan hen bereiken op het nummer 09 369 00 25 of via pz.wlw@police.belgium.eu.

Alert

Last Post voor Petrus De Mey

Op dinsdag 19 juni om 20.00 uur heeft aan de kerk in Wichelen de Last Post plechtigheid plaats voor Petrus De Mey, soldaat in de Groote Oorlog.

News

Woonplus organiseert groepssanering particuliere stookolietanks

Een stookolietank die je niet meer gebruikt, moet verplicht definitief buiten gebruik gesteld worden. Concreet betekent dit dat een erkende technicus de tank moet leegmaken en verwijderen. Zit de tank onder een verharding, dan wordt hij niet noodzakelijk verwijderd, maar opgevuld met zand of schuim.

News

Dikke duim voor Vrije Keuterschool Sterrenkind in Serskamp

In de loop van de meimaand werd de Vrije Kleuterschool Sterrenkind in Serskamp doorgelicht door de schoolinspectie. Onderwijskundig scoorden ze op verschillende vlakken gewoon uitmuntend. Roosje Clinckspoor, voorzitter van de schoolraad, spoorde ouders en kleuters aan om vrijdag dikke duimen uit te delen aan de schoolpoort. Ook de vriendenkring met voorzitter Flor De Saedeleir en het gemeentebestuur zorgden voor een aangename fleurige verrassing.

News

Natuurpunt Scheldeland en 2manybikers fietsen samen voor de Serskampse bosgordel

Op zondag 17 juni 2018 organiseren Natuurpunt Scheldeland en mountainbikeclub 2manybikers een gezinsfietstocht gevolgd door een drankje en een lekkere spaghetti. Het doel is geld inzamelen voor het nieuwe natuurproject “De Serskampse bosgordel”. Dit bosgebied met graslanden en beekvalleien wil Natuurpunt Scheldeland in de toekomst zoveel mogelijk herstellen. Hiervoor zal het 4-koppige team van mountainbikers op 23 en 24 juni een 2-daagse fietstocht afwerken van 250 kilometer. Samen met vele andere teams zamelen ze hiermee geld in voor de natuur in Vlaanderen.

Leisure and hobby
Download