Hopla, daar ben je weer!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gesneuvelden van luchtgevecht boven Schellebelle en Uitbergen in WO I herdacht

Op 13 augustus 1917, in volle oorlog, vond boven Schellebelle en Uitbergen een luchtgevecht plaats tussen een geallieerd vliegtuig en een Duits toestel. De inzittenden van het geallieerd vliegtuig waren luitenant Percy Byron McNally, een 30-jarige Canadees, en zijn boordmechanieker Cornelius Kelly, een Ier die slechts 19 jaar oud was. Het Duitse toestel schoot hen neer boven Uitbergen Kouter en beiden sneuvelden. Ze kregen hun laatste rustplaats op de stedelijke begraafplaats van Dendermonde.

Vroeger en nu

Gezocht: de Warmste Vrijwilliger van Oost-Vlaanderen!

Ken jij iemand die zich vrijwillig inzet voor mensen die het moeilijker hebben? Of ben je zelf zo’n échte goedzak? Nomineer dan jezelf, je vriend of vriendin, buur, begeleider, leraar … voor zaterdag 7 oktober 2017.

Nieuws

Gezocht: horeca-ambassadeurs voor B(l)oeiend Oost-Vlaanderen

Toerisme Oost-Vlaanderen en tien Oost-Vlaamse sierteeltgemeenten gaan op zoek naar Toeristische Ambassadeurs van B(l)oeiend Oost-Vlaanderen. Gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt wijst op het belang van horeca-ambassadeurs. "Veel toeristen en gasten komen vaak in een horecazaak terecht met tal van vragen over de streek die ze bezoeken. Met de gratis opleiding ‘Toeristisch Ambassadeur van B(l)oeiend Oost-Vlaanderen’ leert de horecamedewerker de Oost-Vlaamse sierteeltstreek kennen en kan hij of zij de bezoekers onmiddellijk op weg helpen."

Nieuws

Opletten voor poging tot oplichting

Met de regelmaat van een klok krijg je in je mailbox verdachte mails, soms geschreven in schabouwelijk Nederlands, waarin je gevraagd wordt naar een website te surfen om bvb je bankkaart te vernieuwen, waarin gemeld wordt dat je nog een verkeersboete openstaan hebt, of een factuur voor water, elektriciteit etc... niet betaald werd. Je kan het zo gek niet bedenken. Soms wordt zelfs gedreigd met een incassobureau of een deurwaarder. Maar die mails hebben maar één bedoeling: je geld afhandig maken. En jammer genoeg zijn er nog steeds goedgelovige mensen die erin trappen en soms duizenden euro's kwijtspelen. Wij ontvingen vandaag een nieuwe variant van zo'n mail.

Nieuws

15 snelheidsduivels naar politierechtbank

In juni en juli werden in de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen in totaal 27.749 voertuigen gecontroleerd op snelheid door de bemande camera’s van de lokale politie. Er werden niet minder dan 1.120 PV's opgesteld voor overdreven snelheid en 15 chauffeurs zullen moeten verschijnen voor de politierechtbank.

Politie en veiligheid

Zesde editie van Bellerock komt eraan

Bellerock is een driedaags muziekfestival dat sinds 2012 elke zomer in het hart van Schellebelle wordt georganiseerd. Het evenement geeft opkomend talent uit de regio de kans om gratis hun kunnen te tonen. Bellerock gaat voor de zesde keer door op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus. Het festivalterrein opent de deuren op vrijdagavond om 20u00 en sluit op zondagavond om 22u00.

Nieuws

Paulien en Magdalena gaan activiteiten voor weeskinderen organiseren in Sri Lanka

Paulien Van Velthoven uit Schellebelle en Magdalena Vieren uit Westrem zijn vandaag vertrokken voor vrijwilligerswerk naar Sri Lanka. Ze zamelden zelf wat geld bijeen om daar activiteiten voor weeskinderen te organiseren.

Nieuws

Vrijwilligers uit de regio nemen deel aan massaspektakel aan het Donkmeer

Vanaf vrijdag 18 augustus tot 2 september staat er aan het Donkmeer in Berlare opnieuw een grootscheepse musical op het programma van Festivaria. Kiss Me, Kate wordt het deze keer. Een dolkomisch liefdesverhaal, iets tussen "Shakespeare in love" en "Sex and the City". In de hoofdrollen zie je o.a. Jan Schepens, Goele De Raedt, Line Ellegiers, Michiel De Meyer en Nordin De Moor. Met James Cooke en Bert Verbeke als bandietenduo, pret verzekerd! Maar wat heeft dit nu met onze regio te maken? Heel veel, want naast de acteurs, het creatieve team, de makers en het organiserend team moet er noodgedwongen ook een beroep gedaan worden op vrijwilligers zoals figuranten, mensen voor de grime, losse medewerkers en ga zo maar door. Hun onverdroten inzet en enthousiasme maken van de Festivaria-producties telkens weer een succes. En er zitten heel wat in uit Laarne, Wetteren en Wichelen. En die mogen ook wel eens in de kijker geplaatst worden.

Nieuws

Daniël en Alida zijn al 60 jaar een paar

Daniël De Mol (81) en Alida De Wilde (80) uit de Bellekouterlaan in Schellebelle vierden hun diamanten huwelijksjubileum in Kasteel Coninxdonck. Een afvaardiging van het gemeentebestuur ging hen daar opzoeken om hen de felicitaties van henzelf en van het koningspaar over te maken en hen een passend geschenk aan te bieden.

Nieuws

Florent en Jeanne zijn een gouden paar

Florent De Mulder en Jeanne Vereecken uit de Krakeelstraat in Serskamp vierden hun gouden huwelijksjubileum in 't Geuzenhof in Massemen. Het gemeentebestuur van Wichelen kwam hen daar feliciteren en boden hen namens de gemeente een passend geschenk aan.

Nieuws
Download