Hoplr is volledig gratis en vrij van reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kringloopwinkels Verko houden opendeurdag op 21 oktober

De kringloopwinkels van Verko in Appels en Wetteren houden op zaterdag 21 oktober naar jaarlijkse gewoonte een opendeurdag. Het initiatief moet nog meer mensen aanzetten tot het hergebruik van goederen, wat na preventie de beste manier is om de afvalberg te verkleinen.

Nieuws

Peetvader Schellebellemoord gaat in beroep: “Ik wil een assisenzaak”

Prosper Van der Borght (76, foto), vorige week veroordeeld tot 26 jaar cel voor de moord op zijn zoon Eddy, vecht zijn straf aan. Zijn advocaten pikken de motivering van de rechters niet. “Deze zaak mocht nooit gecorrectionaliseerd worden. De procedure was een ramp.”

Nieuws

VIDEO. Brandweer haalt lichaam vermiste man (91) uit gracht in Schellebelle

In Schellebelle is een man van 91 zondagavond dood teruggevonden in een gracht naast zijn woning. Een buurman merkte het lichaam rond half acht op en verwittigde de hulpdiensten.

Politie en veiligheid

“Dit vonnis geeft ons troost”

De echtgenote van Eddy Van der Borght reageert tevreden op de zware straffen voor de moordenaars van haar man. Ook het feit dat de rechtbank Eddy niet als een ‘brute agressieveling’ bestempelde, wat zijn vader Prosper wel had gedaan, geeft haar troost.

Nieuws

Twee Oost-Vlamingen kandideren voor het WK

Voor de vierde maal in de geschiedenis neemt een Belgische ploeg deel aan het wereldkampioenschap show-waterskiën. Deze titelstrijd gaat volgend jaar van 7 tot 9 september door in het Canadese Huntsville. De Belgen moeten het er opnemen tegen landen als Amerika, Australië, Canada, China en Duitsland. Intussen werd een Belgische selectie van veertig kandidaten opgesteld. Daarbij ook de Oost-Vlamingen Christof Termon uit Nieuwerkerken en Anout Matthys uit Wichelen. Volgende maand trekt het volledige team naar Limburg op teambuilding. Vanaf december duikt het team dan het zwembad en de sportzaal in om hun trainingen aan te vatten op piramide, dubbels en ballet.

Nieuws

Zieke zeventiger die eigen zoon liet vermoorden krijgt 26 jaar cel, ook zware straf voor dochter

Prosper Van der Borght (76), die ervan verdacht werd de moord op zijn zoon Eddy te hebben beraamd, is veroordeeld tot 26 jaar cel. Zijn dochter Berlinda moet 24 jaar naar de gevangenis.

Nieuws

Gemeente kijkt kat uit de boom in verband met mogelijke fusie

De gemeente Wetteren wacht af en voert geen gesprekken voor een eventuele gemeentefusie.

Nieuws

Mogelijk geen PMD- en papierinzameling in regio Dendermonde-Wetteren

Ten gevolge van de nationale staking bestaat de mogelijkheid dat Verko op dinsdag 10 oktober een aantal ophaalrondes zal moeten schrappen. Vermoedelijk zal een deel van de ophalers en chauffeurs deelnemen aan de staking, waardoor er niet genoeg personeel beschikbaar zal zijn om alle rondes te kunnen verzekeren.

Nieuws

Rat in huis of kuikentje in de tuin? Politie komt ze niet vangen

De politie vangt alleen criminelen en loslopende dieren die een gevaar betekenen op de openbare weg. Dat mag blijken uit twee oproepen die binnenliepen bij de politie van Wetteren-Laarne-Wichelen.

Politie en veiligheid
Download