Start het gesprek
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

36 uur op post om wateroverlast in te dijken

In Wichelen moest de brandweerpost flink wat extra uren kloppen als gevolg van de wateroverlast. De bekende zwakke plekken, Bohemen, de Lageweg en de Lange Haagstraat stonden geheel of gedeeltelijk blank. De N416 werd tijdelijk afgesloten.

Wegen en verkeer

Tijdelijke inzameling huisvuilzakken in grofvuilcontainer op recyclagepark

Het winterweer maakte de voorbije twee dagen de afvalinzameling in de regio Dendermonde-Wetteren nauwelijks mogelijk. Dit resulteert zich in een minder fraai straatbeeld, want inwoners laten hun afval buiten staan. Daarom biedt Verko met instemming van de OVAM voor het niet-opgehaalde huisvuil een oplossing: wie wil kan nog tot en met zaterdag zijn/haar huisvuilzakken aanbieden op het recyclagepark.

Nieuws

Ophaaldienst opnieuw aan de slag na winterprik

Omwille van de moeilijk berijdbare wegen door de hevige sneeuwval werd er de voorbije twee dagen nauwelijks afval opgehaald in de regio Dendermonde-Wetteren. Sinds woensdag 13 december is de inzameldienst van Verko opnieuw aan de slag.

Nieuws

Eerst reed vrachtwagen haar woning binnen, nu zakt het dak van Marie-José (71) in: “Dit huis is precies behekst”

Aan de Hoekstraat in Schellebelle stortte dinsdag rond 12 uur het dak van een veranda in onder het gewicht van de sneeuw. Niemand raakte gewond.

Nieuws

Dak veranda begeeft het onder dikke laag sneeuw

Aan de Hoekstraat in Schellebelle stortte dinsdag rond 12 uur het dak van een veranda in onder het gewicht van de sneeuw. Niemand raakte gewond. “Dit huis is precies betoverd”, reageert de bewoonster.

Nieuws

“Kater voor mijn boezemvriend”

KVV Schelde laat verrassende resultaten optekenen. Het verlies bij staartploeg VV 9000 Gent werd rechtgezet met een klinkende zege tegen Cercle Melle (7-3). Minstens zo opzienbarend is de winst van de fusieploeg op het veld van leider FC Latem. “Uiteraard hadden we niet op puntengewin gerekend bij de leider, maar het doet wel deugd. Winnen met een doelpunt van Axel Moyou diep in blessuretijd zorgde voor een geweldige ontlading. Tactisch hebben we het goed aangepakt. Dat ik FC Latem zo goed ken, heeft meegespeeld. De richtlijnen werden perfect uitgevoerd. Dit was een feilloos afgewerkt werkstuk”, is trainer Tom De Bouvre trots op zijn jong team.

Nieuws

Ook vandaag geen afvalinzamelingen

De hevige sneeuwval gisteren en vandaag bemoeilijkt nog steeds de afvalinzameling in de regio Dendermonde-Wetteren. Met het oog op het garanderen van de veiligheid van de ophalers en andere weggebruikers wordt de afvalinzameling door Verko op dinsdag 12 december voor de tweede dag op rij geannuleerd.

Nieuws

Winterprik verstoort afvalinzameling

De ophaaldienst van Verko is vanochtend nog aan de slag gegaan voor de inzameling van het afval in de regio Dendermonde-Wetteren, maar de aanhoudende sneeuw bemoeilijkt de ophaling. Omwille van hun eigen veiligheid en die van andere weggebruikers zien de inzamelploegen zich genoodzaakt om de ophaling vandaag te stoppen. De geplande afvalrondes in Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen kunnen dus niet worden voltooid.

Nieuws

Frituur Fritzza heeft nieuwe uitbaters

Frituur Fritzza in de Statiestraat in Wichelen heeft nieuwe uitbaters, een jong koppel uit Lede. Shana is 24 en Jens 25 jaar, ze hebben een zoontje van 16 maanden. Jens is in hoofdberoep chef gerant in het Wzc Markizaat en het Ocmw in Lede. Hij volgde een koksopleiding in Ter Groene Poorte in Brugge. Shana is van beroep kinderverzorgster maar zal nu voltijds in de frituur staan. De kwaliteit en de werking blijft hetzelfde, net zoals bij de vorige eigenaars Kenny en Valerie. Wie een frietje gaat steken bij Shana en Jens krijgt een klantenkaart waarmee je kunt genieten van allerlei voordelen.

Nieuws

Burgemeester Taylor met collega’s in debat over fusies

Op uitnodiging van de Leedse Persclub komen Christophe D’Haese van Aalst, Kenneth Taylor van Wichelen en Roland Uyttendaele van Lede op de praatstoel zitten van Lee Matinée.

Nieuws
Download