Do not panic, your neighbourhood messages are loading!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Laatste Last Post

Op dinsdag 18 december heeft om 20.00 uur de Last Post plaats voor Arthur De Geest aan het oorlogsherdenkingsmonument op het Dorp te Schellebelle. Het zal dan dag op dag 100 jaar geleden zijn dat hij thuis overleed aan zijn verwondingen tijdens het eindoffensief in de Groote Oorlog.

News

Brandweerkorps Wichelen reikt eretekens uit op Barbara

Voorafgegaan door hun trommelkorps arriveerden de brandweerlui van Wichelen aan het gemeentehuis waar ze door burgemeester en schepenen werden opgewacht. Nadien ging het richting raadzaal voor het vervolg van het officiële gedeelte. Daar werden ook de brevetten en diploma’s uitgereikt. Kapitein Eric Trogh deelde ook een aantal certificaten en brevetten uit aan geslaagde cursisten. Luitenant Floris Timmermans kreeg de Zilveren Palm der Kroonorde. Adjudant Noël Van Den Abeele en 1ste Sergeant Danny De Pauw kregen de Burgerlijke Medaille 1e Klasse en brandweerman Danny Van Overmeire de Gouden Medaille der Orde van Leopold II. Kapitein Trogh kreeg zelf ook een medaille als Ridder in de orde van Leopold II.

Alert

Oost-Vlaanderen start met uitbreiding PMD-zak

Eindelijk! Tussen april en juni 2019 starten zes van de acht Oost-Vlaamse afvalintercommunales met de toepassing van de uitgebreide PMD-regels. De uitbreiding van de PMD-zak of de ‘Nieuwe Blauwe Zak’ betekent dat vanaf die tijd ook onder andere botervlootjes, yoghurtpotjes, champignonbakjes, chipszakken en verpakkingsfolie in de blauwe zak zullen mogen. Verko start op 1 april 2019 als eerste afvalintercommunale met de uitgebreide PMD-zak, waarbij voortaan alle plastic verpakkingen in deze zak thuishoren.

News

VIDEO. IJsvogels in de Kalkense Meersen

De ijsvogel is met zijn prachtige verenkleed een van de meest kleurrijke vogels in ons land. Het vogeltje (17 à 18 centimeter) leeft in waterrijke gebieden en voedt zich met kleine visjes. Die vangt hij door pijlsnel (tot 80 km/uur) in het water te duiken en zo zijn prooien te verschalken. Eens de buit binnen is vliegt hij ermee naar een overhangende tak waar hij het visje doodslaat en dan inslikt. Door zijn snelheid en schuwheid is hij moeilijk te observeren en hem voor je lens krijgen is al helemaal geen sinecure weet hobbyfotografe Christine Eloot. Zij vertoeft wekelijks ettelijke uren in de Kalkense Meersen op zoek naar gevederde vrienden en onlangs slaagde ze er toch in om een mooie videoclip te maken van zo'n ijsvogeltje terwijl hij zijn maaltje aan het verorberen was. Je kunt het filmpje hieronder bekijken.

News

Wie wil gratis bomen laten knotten?

Woon je in Wichelen en heb je minstens 5 knotbomen die al 5 jaar of langer niet beheerd zijn? Dan kan je een beroep doen op de houtzoekers van Regionaal Landschap Schelde-Durme. Deze ervaren vrijwilligers komen gratis je knotbomen of houtkanten knotten in ruil voor het brandhout.

News

Drie rijbewijzen ingetrokken

Bij een verkeersactie in politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen werden dit weekend 130 voertuigen gecontroleerd. Drie bestuurders bleken teveel gedronken te hebben, hun rijbewijs werd voor enkele uren ingehouden. Twee voertuigen bleken niet geldig gekeurd te zijn. Eén voertuig reed onverzekerd rond en werd in beslag genomen, net als een voertuig waarvan de bestuurder geen geldig rijbewijs had. Er werden 1043 voertuigen gecontroleerd op snelheid, 62 daarvan reden te snel.

Alert

Helm Op, Fluo Top in Vrije kleuterschool Sterrenkind

Vanuit de tevredenheidsenquête voor ouders van het vorige schooljaar kwam de bezorgdheid rond verkeersveiligheid naar boven bij Vrije kleuterschool Sterrenkind in Serskamp. Daarom doet de school mee aan het project 'Helm Op, Fluo Top' van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

News

Warmste Wichelaars Quiz

Kris de Winne uit de Rimeir in Wichelen verloor begin dit jaar zijn vader Willy aan de zeldzame ziekte van PAN (polyartritis nodosa). Daarom organiseert hij op zaterdag 22 december om 19 uur (als bekende quizmaster in de gemeente) een algemene quiz in 't Ankerpunt in Serskamp. De opbrengst gaat naar een onderzoeksfonds van de Universiteit Gent. Er zijn ook bierpakketten met Wichelse bieren te koop waarvoor Kris een uniek volwaardig trappistenglas liet maken.

News

Met 600 tegelijk lachen levert record en flinke smak geld op

In de sporthal van afdeling De Rozelaar van basisschool Gibo Serskamp lachten liefst zeshonderd leerlingen zich vrijdag een rode neus tijdens een sessie lachyoga. Meteen goed voor een record en een flinke smak geld voor de Rode Neuzen Actie.

News

'Augustus, Oklahoma' in zaal Gildenhuis

Vrijdag 16 november gaat de Wichelse Toneelkring Tidol in première met de toneelproductie 'Augustus, Oklahoma' van Tracy Letts in een regie van Elien De Geyter.

News
Download