No whining, no complaining...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

CD&V met opvallend veel nieuwkomers naar de kiezer

Met uittredend gemeenteraadslid Luc Van Leuven en collega Els Stichelmans op de voorlaatste plaats trekken de christendemocraten met 14 kandidaten naar de verkiezingen.

News

OKA Toneel speelt "Buitensmijters"

Doe je gordels maar aan, want het OKA-toneel neemt je binnenkort mee op een snelle, maar vooral hilarische trektocht doorheen het uitgangsleven van de jaren '70. De tijd van de disco's, de broeken met olifantenpijpen, de speciale kapsels en de pornosnorren.

News

VIDEO. Lijst SAMEN: Mix van ervaring en zes nieuwe kandidaten

In Wichelen heeft burgemeester Kenneth Taylor van de partij SAMEN zijn lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Het is een mix van ervaring en zes nieuwe kandidaten. De jongste kandidaat is 27, de oudste 84 jaar. Opvallend is dat de meeste nieuwkomers een prominente plaats op de lijst krijgen.

News

Burgemeester Taylor met sterk gevarieerde ploeg naar de kiezer

Zaterdag stelde burgemeester Kenneth Taylor de lijst voor met de 21 kandidaten die op 14 oktober naar de stem van de kiezer dingen. Op de lijst komen zes nieuwelingen de huidige sterkhouders vervoegen.

News

Stem en maak uw favoriet energieproject in de gemeente mogelijk

Het Vlaams Energieagentschap en de Vlaamse minister van Energie lanceerden de campagne 'Overal stroomversnellers'. In deze campagne stelde de gemeente Wichelen drie te realiseren projecten voor. Zodra 1% van de volwassen inwoners van een gemeente heeft gestemd op een favoriet project, ontvangt de gemeente van de Vlaamse overheid een startbudget tot 1 euro per inwoner. Met het startbudget kan de gemeente vervolgens een of meerdere van de voorgestelde projecten realiseren. "Vandaar onze warme oproep om te stemmen op uw favoriete project. Stemmen kan tot en met 7 oktober op de website www.stroomversneller.be" klinkt het bij het gemeentebestuur.

News

“Drie doelpunten in vijf dolle minuten”

De topper tussen KVV Schelde en KVV Laarne-Kalken haalde qua spektakelwaarde een hoog cijfer. De blauwhemden haalden het met 6-3 en bewezen op de eerste speeldag dat zij een te duchten opponent voor de toppers zijn. “De bezoekers namen het eerste halfuur voor hun rekening en leidden na een halfuur met 0-1”, geeft coach Kris Bogaert toe. “We kenden kort voor de rust vijf dolle minuten waarin we driemaal scoorden. We incasseerden kort na de herneming wel een tweede treffer, maar de uitsluiting van Wim Vermeerschen van KVV Laarne-Kalken zette ons op weg naar de zege. We willen beter doen dan vorig seizoen en hopen tussen de vijfde en tiende plaats te eindigen.”

News

Elf picknickplekken langs Schelde geopend

Zondag opende het Regionaal Landschap Schelde Durme elf picknickplaatsen rond de Schelde. Dat gebeurde onder meer aan de Paddenhoek in Wichelen (foto) en de Scheldedijk in Dendermonde. Daar konden bezoekers genieten van een hapje en muziek. “Leuk extraatje is dat deze Wichelse picknickplek langs het knuppelpad door natuurgebied De Bergenmeersen ligt”, zegt Eva Galle.

Leisure and hobby

We Run 4 You 2 op zondag 30 september in Serskamp

“We Run 4 You 2” is een aflossingsmarathon georganiseerd door leiding, oud-leiding en Bouwfonds van Chiro Serskamp, deze keer ten voordele van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Niet alleen in het verleden, maar ook recentelijk werden twee leden van de ploeg geconfronteerd met kanker. De bedoeling is hen, hun familieleden en vele anderen een hart onder de riem te steken.

News

Muggen belanden op bureau van minister

De muggenplaag die sinds begin juli Wichelen teistert, was woensdagavond onderwerp van gesprek tijdens de gemeenteraad. De gemeente vraag zich intussen af of de muggenplaag geen verband houdt met de werken voor het Sigmaplan en stuurde daarover een brief naar de Vlaamse regering.

News

Infoavond “Erven, schenkingen en successierechten”

Weinig mensen denken nu al aan de voorbereiding van hun erfenis. Want ja, er zijn leukere dingen in het leven. Maar toch is het nuttig hier al even bij stil te staan. Het erfrecht wordt bovendien vanaf september 2018 in een nieuw jasje gestoken! Regels over het erfrecht en schenkingen zullen op sommige punten drastisch veranderen. Vanuit de stelling: een goed geïnformeerd burger is er minstens twee waard richt Woonplus een informatieavond in. Via deze informatieavond, verzorgd door Notaris Bernard De Lafonteyne uit Wichelen, zal u in mensentaal worden gegidst door de wondere wereld van erven, schenkingen en successierechten. De focus zal vooral gelegd worden op het onroerend goed. Voor de deelnemers zullen er uitgebreide brochures klaarliggen rond de behandelde thema’s om mee te nemen.

News
Download