Kijk af en toe eens om je heen
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Hitte maakt van melkboer waterboer

Zoals velen onder ons heeft Jean-Pierre De Corte uit Lede de voorbije dagen gepuft onder de hitte. Maar hij heeft er onverdroten voor gezorgd dat zijn klanten geen dorst leden.

Nieuws

Afvalophaling start ook volgende week om 6 uur 's ochtends

Omwille van de aanhoudende zomerse temperaturen zal de ophaaldienst van Verko ook volgende week, van maandag 26 juni tot en met vrijdag 30 juni 2017, om 6 uur ’s ochtends starten met de afvalinzameling in de regio Dendermonde-Wetteren. Verko verzoekt de inwoners van de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen om het afval aan de straatzijde aan te bieden vóór 6 uur ’s ochtends of na 20 uur de avond voordien.

Nieuws

Aantal inbraken daalt gestaag maar vandalisme blijft een groot probleem

Het aantal diefstallen uit voertuigen lag in het afgelopen jaar hoger dan normaal. Vandalisme blijft een probleem. Er wordt wel minder ingebroken. De politie roept de bevolking op om verdachte handelingen meteen te melden.

Politie en veiligheid

Nieuwe toeristische brochure: "Beleef Wetteren, Wichelen en Laarne"

Toerisme Wetteren, Wichelen en Laarne hebben een nieuwe gezamenlijke brochure. De unieke brochure "Beleef Wetteren, Wichelen en Laarne" is vanaf nu gratis te verkrijgen in het toeristisch infokantoor van Wetteren (Markt 23) en in de gemeentehuizen van Laarne een Wichelen. De brochure is het werk van de drie gemeenten en toont wat ze allemaal te bieden hebben als toeristische streek.

Nieuws

Kelly Druyts wint massasprint

Ondanks de royale premiesprinten daagden slechts 28 rensters op aan het voetbalterrein van KVV Schelde. De Wetterse Kelly Van Den Steen en de Zottegemse Lensy Debboudt gooiden de knuppel in het hoenderhok en fietsten een voorsprong in elkaar van ruim een minuut.

Nieuws

Tijdelijke aanpassing dienstregeling afvalinzameling

Omwille van de voorspelde zomerse temperaturen zal de ophaaldienst van Verko van dinsdag 20 juni tot en met vrijdag 23 juni 2017 om 6 uur ’s ochtends starten met de afvalinzameling in de regio Dendermonde-Wetteren. Verko verzoekt de inwoners van de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen om het afval volgende week aan de straatzijde aan te bieden vóór 6 uur ’s ochtends of na 20 uur de avond voorheen, zoals vermeldt op de ophaalkalender.

Nieuws

FOTO. Indianenfeest in Vrije Kleuterschool Sterrenkind

Na het geslaagde schoolfeest van vorig jaar binnen het thema Ridders en kastelen" organiseerde het Sterrenkind uit Serskamp nu een heus "Indianenfesst"… De school en de pastorijtuin werden omgetoverd in een indianendorp. Het werd een fantastisch kinderfeest met paardenmolen, blote voetenpad, behendigheidsparcours, blaaspijpen & boogschieten, vissen en een trommelsessie. Dat alles werd mogelijk gemaakt door de medewerkers voor en achter de schermen, de vriendenkring en de sponsors.

Nieuws

Menselijke beenderen in wandelpad: gemeente vermoedt kwaad opzet van gefrustreerde ex-werknemers

Uit de eerste resultaten van een intern onderzoek naar de aanwezigheid van menselijke beenderen in een recent verhard pad in Wichelen, vermoedt het gemeentebestuur van Wichelen kwaad opzet. Dat laat het gemeentebestuur weten.

Nieuws

De Smoestuinshow in 't Ankerpunt

Pesticiden, RoundUp, glyfosaat… Het lijken niet meteen begrippen die je tegenkomt in een comedyshow. Toch vormen pesticiden de rode draad in de nieuwe show van Steven Vromman, die hij speciaal voor de nieuwe Velt-campagne 2020 pesticidevrij gemaakt heeft.

Nieuws

Last Post voor opgeëisten Groote Oorlog

Op zondag 11 juni om 20 uur wordt aan de kerk van Wichelen een Last Post plechtigheid gehouden voor de opgeëiste burgers van de drie deelgemeenten. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden in Wichelen ruim 280 burgers door de Duitse bezetter geselecteerd uit het verplichte register "Opname der mannelijke personen van 17 tot 45 jaar" of ze werden willekeurig op straat opgepakt.

Nieuws
Download