Zeg, hebt ge het al gehoord?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

OKRA voordracht met professor Johan Swinnen

OKRA Academie regio Wetteren nodigt op vrijdag 15 juni uit voor de voordracht ‘De lange tocht: er is hoop in de strijd tegen kanker’ door professor dr. Johan Swinnen. Professor Swinnen is een wereldautoriteit in de oncologie (kankeronderzoek).

Nieuws

Leerlingen bouwen zelf hun school

In het Scheppersinstituut aan de Cooppallaan in Wetteren zijn de leerlingen begonnen aan een nieuwbouw van een werkplaats houtbewerking. Over drie jaar moet het klaar zijn. Het is een goede praktijkoefening en tegelijk een forse besparing.

Nieuws

Judoclub Wetteren is twee zwarte gordels rijker

Op zondag 13 mei boden 34 judoka's uit gans Vlaanderen zich aan in de dojo van de VJF in Zele om hun examen af te leggen voor het behalen van zwarte gordel eerste dan. Alexander Kokolejev en Stijn Vermeire van JC Wetteren waren er twee van. Na een aantal weken intensief trainen in eigen club onder leiding van trainer Tom en de technische trainingen en katatrainingen in Zele, Nazareth en Merelbeke te volgen slaagden beiden. Een dikke proficiat!

Nieuws

Inbrakenmysterie in café opgelost: “Maar goed ook, want de klanten begonnen elkaar te verdenken”

De politie heeft twee verdachten opgepakt van een reeks inbraken in café Eemink in de Eeminckstraat in Wetteren. Opluchting overheerst bij uitbater Steven Rasschaert. “Blij dat het geen klanten zijn. Iedereen is nu weer gerust.”

Melding

Sparrenhaag vat vuur tijdens verdelgen onkruid

Een sparrenhaag in Slekkebeek in Wetteren vatte donderdag om 11.30 uur vuur nadat de bewoner het onkruid in een bloemperk aan de straat had proberen te verdelgen met een gasbrander.

Nieuws

Valpartijen op gladde fietssuggestiestroken

Op de fietssuggestiestroken op de Scheldekaaien zijn woensdagmiddag verschillende fietsers ten val gekomen.

Nieuws

Pizzabakker riskeert jaar cel voor verkeersagressie

Een pizzabakker uit Wetteren riskeert twaalf maanden cel voor verkeersagressie op de Gentse Steenweg. Ahmet G. sloeg het slachtoffer een neus- en oogkasbreuk na een discussie over een invoegmanoeuvre.

Nieuws

Verdachte grijpdiefstal aangehouden

Zaterdagnamiddag werd een verdachte van een grijpdiefstal in de Stationsstraat in Wetteren opgepakt. Omstreeks 16 uur werd een jonge vrouw overvallen door de verdachte. Hij probeerde haar handtas en winkeltas van haar schouder te trekken. De vrouw verweerd zich en viel op de grond. Ze werd ter hulp gesneld door een getuige. Deze kon samen met een andere passant de verdachte onder bedwang houden tot de politie ter plaatse kwam.

Melding

Bezoek Kortrijk met het Davidsfonds

De Davidsfondsafdeling Heusden / Wetteren-Ten-Ede organiseert op zaterdag 26 mei een gegidst museum- en stadsbezoek in Kortrijk. Het bezoek start in het museum Texture, Noordstation 28 te Kortrijk. Aldaar worden je omstreeks 9u30 verwacht voor een koffie of frisdrank in de trendy museumbistro “Kaffee Damast”. Om 10 uur start een twee-uur durende rondleiding in het moderne museum zelf, met zijn educatieve verzameling vlaswerktuigen en zijn kant- en linnenverzameling. Daarna keer je terug naar de museumbistro voor de lunch (soep, hoofdgerecht en koffie).

Vrije tijd en hobby

Informatienamiddag “Erven, schenkingen en successierechten”

Weinig mensen denken nu al aan de voorbereiding van hun erfenis. Want ja, er zijn leukere dingen in het leven. Maar toch is het nuttig hier al even bij stil te staan. Het erfrecht wordt bovendien vanaf september 2018 in een nieuw jasje gestoken! Regels over het erfrecht en schenkingen zullen op sommige punten drastisch veranderen. Vanuit de stelling: een goed geïnformeerd burger is er minstens twee waard richt Woonplus een informatiemoment in voor inwoners van Wetteren, Laarne en Wichelen.

Nieuws
Download