Hoplr is not a place for political preferences
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

WETTERS BROODsterft uit

De aangekondigde sluitingen van de bakkerijen Braeckman en Bracke leggen de vinger op de wonde: over vijf tot tien jaar zullen de meeste Wetterse bakkerijen verdwenen zijn, en met hen een handelsmerk dat tot in Gent en Brussel reikte.

News

25 meter hoge schouw kan eindelijk worden gerenoveerd: “bij elke storm of passerende straaljager houden we ons hart vast”

De schouw van de Van Hauwermeirlsmolen in Massemen wordt gerestaureerd. Dat zal rond de 120.000 euro kosten. Gelukkig is de molensite onlangs erkend als Open Erfgoed, en dat levert meer subsidies op.

News

Half miljoen begonia's geplukt in twee dagen, halve dag tijd om er bloementapijt mee te leggen

In Wetteren, Lochristi, Heusden en Zaffelare werden dinsdag en woensdag een half miljoen begonia's geplukt. Vanaf donderdagochtend vormen die het bloementapijt op de Grote Markt van Brussel.

News

FOTO. Kleur op het Plein

De eerste editie van "Kleur op het Plein", zaterdag op de parking tussen het station en het Felix Beernaertsplein werd een succes. Aan de hand van workshops, infostands, muziek, eetkraampjes en animatie werden Wetteraars van alle leeftijden en culturele achtergrond samengebracht, en dat was uiteraard de bedoeling.

Leisure and hobby

VIDEO. Vluchtelingen aan station Kwatrecht getuigen: "We proberen elke nacht in vrachtwagens te klimmen"

In Wetteren raken de problemen met transmigranten maar niet opgelost. Vluchtelingen klimmen vanop de snelwegparking langs de E40 in vrachtwagens om zo in Engeland te geraken.

News

Familievereniging Vervaet/Van der Vaet plant grote bijeenkomst in september

De familievereniging Vervaet/Van der Vaet is de laatste jaren naarstig bezig geweest om de geschiedenis van alle naamgenoten op te zoeken. Op zaterdag 22 september vanaf 14 uur houden zij een grote familiebijeenkomst in het domein Puyenbroeck (De vier seizoenen). Aangezien de afstammelingen Vervaet/Van der Vaet zich massaal in de gemeenten Wetteren, Heusden, Laarne-Kalken, Melle … hebben gevestigd, is de vereniging nog op zoek naar verwanten in die streek.

Leisure and hobby

Bakker Bracke steekt laatste sandwiches in de oven

Wie nog zin heeft in een sandwich, een eclair, een tompoes of een pistolet van patisserie Bracke zal zich moeten haasten, want de zaak in de Florimond Leirensstraat staat te koop.

News

Luchtdoop in grootste ballon van Europa

Twaalf kinderen van Sint-Lodewijk beleefden de dag van hun leven. Ze gingen allen voor de eerste keer ooit ballonvaren. Dat is niet zo evident, want vaak is een luchtballon niet toegankelijk voor personen met een motorische beperking. De kinderen zijn op kamp op het terrein van Sint-Lodewijk. De begeleiders regelden een vlucht in de grootste luchtballon van Europa.

News
Download