Hoplr, het private sociale netwerk voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Mini-onderneming Sint-Jozefinstituut gestart

De leerlingen van het vijfde, zesde en zevende jaar verkoop van het Sint-Jozefinstituut stelden vrijdagavond hun Mini-onderneming "Sweet Surprise" voor in de aanloop naar de kaas- en wijnavond van de school.

Nieuws

Spooktaculaire Halloweentocht 2017

Op dinsdag 31 oktober gaat in Wetteren voor de vierde keer de "Spooktaculaire Halloweentocht" door. De tocht gaat dit jaar terug van start aan 't Kasteelke De Warande, daar vindt ook de aankomst plaats. Vertrekken kan tussen 18u30 en 21u30.

Vrije tijd en hobby

Vrank en Vrij houdt vierdaags cultuurfestival

De komende toneelproductie van Vrank en Vrij uit Wetteren-Overbeke is in het water gevallen. Als alternatief wordt nu een vierdaags talentenfestival gehouden en dat blijkt op zijn minst net zo interessant.

Nieuws

Stunt van Steven brengt nog eens 1.000 euro op voor Make A Wish

Steven Christiaens, alias "Boom", stuntte deze zomer door in de Zavelstraat in Wetteren-Gransvelde, 600 meter te wandelen met in elke hand een gewicht van 50 kilo. Hij liet zich daarbij sponsoren, hetgeen 3.500 euro in het laatje bracht. Dat bedrag werd geschonken aan "Make A Wish", de vereniging die probeert de hartenwens van kinderen met een levensbedreigende ziekte waar te maken. Op zes plaatsen waren ook spaarpotten geplaatst en tijdens het evenement ging er een tombola door. De opbrengst daarvan werd deze week geteld. Pélé, de cafébaas van "De Lindekens", rondde het bedrag af naar 1.000 euro en die som werd overgemaakt aan Jacky Coolens, de PR man van Make A Wish in Wetteren. De stunt van Steven bracht dus in totaal 4.500 euro op voor het goede doel.

Nieuws

Nieuwe ondergrondse parking blijft gratis tot einde dit jaar

Aan de Scheldekaai ligt de gloednieuwe ondergrondse parking met 142 publieke plaatsen. Tot het einde van 2017 is deze parking nog gratis toegankelijk voor iedereen. De poorten staan open van 7u tot 23u. Inrijden kan je enkel tijdens deze uren, uitrijden kan altijd. Vanaf 2 januari 2018 wordt de parking betalend tussen 9u en 18u, net zoals het bovengronds parkeren. De eerste twee uur blijven echter steeds gratis. Je kan betalen door een ticket te nemen of door een dag- of nachtabonnement te kopen.

Vrije tijd en hobby

Kringloopwinkels Verko houden opendeurdag op 21 oktober

De kringloopwinkels van Verko in Appels en Wetteren houden op zaterdag 21 oktober naar jaarlijkse gewoonte een opendeurdag. Het initiatief moet nog meer mensen aanzetten tot het hergebruik van goederen, wat na preventie de beste manier is om de afvalberg te verkleinen.

Nieuws

Schoolomgeving Scheppers veiliger met één oversteekplaats en afgescheiden parking

De schoolomgeving van het Scheppersinstituut aan de Cooppallaan in Wetteren werd veiliger heringericht. De school zelf pakte de parkeerplaats aan waar er niet langer chaotisch geparkeerd kan worden.

Vrije tijd en hobby

“Mijn troef is tussen de lijnen lopen”

FC Wetteren boekte op het veld van Vlamertinge een even deugddoende als belangrijke zege. Het recupereren van Gert-Jan Verhoeven, Karel Van Lierde en Daan De Pever was een niet onbelangrijk gegeven.

Nieuws

WiFi hotspots in het Sint Jozefinstituut

Sinds maandagmorgen is het Sint Jozefinstituut helemaal Wifi-omgeving. De opbrengsten van twee jaar Kaas- en Wijnavonden kunnen nu volop hun nut bewijzen. Ietwat ongelovig connecteerden de eerste leerlingen hun smartphone met een hot-spot en het werkt. Berichten en foto’s versturen, iets opzoeken in de klas of een snelle post op Facebook tijdens de pauze, het hoeft niet langer via 4G. En of ze er blij mee zijn!

Nieuws

NEOS lezing met Sabine De Vos

NEOS Wetteren nodigt iedereen uit op dinsdagnamiddag 7 november voor een voordracht gebracht door gastspreker Sabine De Vos.

Nieuws
Download