Also enjoy the little things
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Maria is stammoeder van een viergeslacht

Maria De Spiegeleir (84) had naast haar briljanten huwelijksjubileum nog een andere reden om te vieren. Ze is immers ook de trotse stammoeder van een viergeslacht in vrouwelijke lijn. Haar dochter Daniëlla Roegiers (63) is de fiere oma en kleindochter Petra Lievens (43) de mama van Amice Van Hoecke (7). Gefeliciteerd!

News

Maria en Daniel vierden briljanten huwelijksjubileum

Maria De Spiegeleir en Daniel Roegiers uit de Loweestraat in Massemen vierden hun 65-jarig huwelijksjubileum in feestzaal Orion. Ze kregen er het bezoek van het gemeentebestuur dat hen de gelukwensen van het koningspaar overbracht en hen een passend geschenk overhandigde.

News

Informatieavond “Erven, schenkingen en successierechten”

Weinig mensen denken nu al aan de voorbereiding van hun erfenis. Want ja, er zijn leukere dingen in het leven. Maar toch is het nuttig hier al even bij stil te staan. Het erfrecht werd bovendien in september 2018 in een nieuw jasje gestoken! Regels over het erfrecht en schenkingen zijn op sommige punten drastisch veranderd. Vanuit de stelling: een goed geïnformeerd burger is er minstens twee waard richt Woonplus een informatiemoment in.

News

Ontbijt met een verhaal in De Koffiebranderij

Dirk Van den Abeele laat je op dinsdag 18 december van 9 tot 11 uur in LDC De Koffiebranderij, Molenstraat 50 in Wetteren, kennismaken met Thailand, het land van de glimlach, met zijn prachtige natuur en dito inwoners. Hij doet dat aan de hand van een meeslepend verhaal. Tegelijkertijd wordt het ontbijt geserveerd. Deelnemen kost 3 euro (ontbijt en voorstelling), reserveren kan tot 14 december via dienstencentrum@sociaalhuis.wetteren.be of op het telefoonnummer 09/ 366 02 42.

News

Scheldedreef afgesloten op 12 en 19 november en Hoenderstraat op 12 november

Maandag 12 november van 7u tot 18u en maandag 19 november vanaf 6u tot 12u wordt de Scheldedreef afgesloten voor het doorgaand verkeer en dit wegens betonpompwerken. De omleiding loopt via Moerstraat, Korte Bergstraat, Florimond Leirensstraat en Markt. De Hoenderstraat zal op maandag 12 november vanaf 8u tot 17u afgesloten zijn om herstellingswerken aan de rijbaan te kunnen uitvoeren. Deze omleiding loopt via Koningin Astridlaan, Vijverstraat, Korte Bergstraat en Lange Bergstraat.

News

Supporter voor Frank Deboosere bij zijn tocht door Wetteren op Fluodag

Vrijwilligersorganisatie XIU laat weten dat Frank Deboosere door Wetteren zal fietsen op 12 november, tijdens de FLUODAG. Op die dag doorkruist hij vijf provincies, om aandacht te vragen voor zichtbaarheid in het verkeer. Tussen 9 en 10 uur ’s morgens rijdt hij langs de Schelde in Wetteren (kant Overschelde), vanuit Melle naar Wichelen. Bezorg jij hem een hartverwarmend onthaal? Supporteren kan overal langs het parcours, bijvoorbeeld van op of onder de fietsers- en voetgangersbrug. Uiteraard draag je een fluohesje of andere accessoires.

News

Droogte erkend als landbouwramp

De droogte in de lente en zomer van 2018 is erkend als landbouwramp. Landbouwers kunnen vanaf nu een tegemoetkomingsaanvraag indienen voor vergoeding van de geleden schade die werd vastgesteld door de gemeentelijke schattingscommissies. De uiterste indieningsdatum is 28/02/2019.

News

11 november herdenking in Wetteren

Op 11 november herdenken we Wapenstilstand. Naar goede gewoonte gaat dit in Wetteren gepaard met een herdenking op de dag zelf. Vanaf maandag 12 november loopt er ook een tentoonstelling in CC De Poort.

News

Colmanstraat op vraag van Aquafin bij hoogdringendheid afgesloten

Begin deze week werd in de Colmanstraat in Laarne een inspectie uitgevoerd aan de riolering. De aanleiding daartoe was een verzakking in de rijweg ter hoogte van de huisnummers 69 en 71. Donderdagnamiddag werd de gemeente op de hoogte gesteld van de resultaten van deze inspectie. Daaruit blijkt dat het risico op een plotse inzakking té groot is, waardoor het volledig afsluiten van deze zone in de Colmanstraat voor alle doorgaand verkeer onvermijdelijk is.

News

Marktactie 2018

Wetteren houdt van haar markten. Het is de ideale gelegenheid om rond te wandelen, mekaar te ontmoeten, een terrasje te doen, en natuurlijk ook te winkelen. Elke donderdag- en zondagvoormiddag is marktdag in Wetteren. Op donderdag kan je tussen 8 en 13 uur terecht op het marktplein in het centrum voor groenten en fruit, brood, charcuterie, kaas en artisanale producten tot kinder-, dames en herentextiel, onderhoudsproducten, lederwaren en nog veel meer. Voor de wekelijkse zondagsmarkt, een typische boerenmarkt met vooral voeding en bloemen, moet je tussen 8 en 13 uur op het Felix Beernaertsplein zijn.

News
Download