Te veel e-mails? Je kan ze eenvoudig uitschakelen bij instellingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Lichttapijt en sneeuwkanonnen op eerste kerstmarkt nieuwe stijl

De kerstmarkt in Wetteren pakt uit met sneeuwkanonnen en een lichttapijt. Het wordt de spectaculairste kerstmarkt ooit op de Markt. Er valt tijdens Christmas Wonderland veel meer te beleven dan eten en drinken.

Nieuws

“Samen met Thiam op het WK was fantastisch”

Hanne Maudens mocht haar atletiekjaar in Sint-Truiden in schoonheid afsluiten met een mooie erkenning. Op haar visitekaartje prijkt nu de titel van Belofte van het Jaar. Volgend jaar moet het EK in Berlijn het absolute hoogtepunt worden.

Nieuws

Strooidiensten blijven ook vannacht paraat

Ook na middernacht worden nog stevige sneeuwbuien verwacht. De strooidienst blijven daarom de ganse nacht aan het werk om de wegen tegen morgenvroeg enigszins berijdbaar te krijgen. Momenteel worden enkel de prioritaire wegen en de hoofdwegen gestrooid laat de gemeente Wetteren weten. Voor wie toch de weg op moet. Hou het zeker voorzichtig.

Nieuws

VIDEO. 120 extra jobs om kerstkaartjes bij u thuis te krijgen

Voor het bedrijf SmartPhoto in Wetteren brengt het eindejaar een pak extra werk met zich mee. SmartPhoto drukt foto's van particulieren op zowat alles. Van koffiekoppen tot T-Shirts. Maar nu zijn het natuurlijk vooral kerstkaartjes die van de band rollen. Het bedrijf verwerkt deze dagen maar liefst tien keer meer bestellingen dan doorheen het jaar. Goed voor 120 tijdelijke jobs.

Nieuws

Voorstelling Marc Erkens uitgesteld

Cultuur is leuk, maar het is geen ongevallen waard. Gezien de slechte weer- en verkeersomstandigheden heeft cc Nova in overleg met Marc Erkens beslist om de voorstelling "Waar muziek echt over gaat" van vanavond uit te stellen. De medewerkers van cc Nova doen hun best om alle ticketkopers te verwittigen.

Nieuws

Winterprik verstoort afvalinzameling

De ophaaldienst van Verko is vanochtend nog aan de slag gegaan voor de inzameling van het afval in de regio Dendermonde-Wetteren, maar de aanhoudende sneeuw bemoeilijkt de ophaling. Omwille van hun eigen veiligheid en die van andere weggebruikers zien de inzamelploegen zich genoodzaakt om de ophaling vandaag te stoppen. De geplande afvalrondes in Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen kunnen dus niet worden voltooid.

Nieuws

Brandweerman die dronken brokkenpiloot klem reed: "Niet onze job, maar zo iemand moet van de weg”

Een brokkenpiloot die zaterdagnacht terugkeerde naar de plaats van het ongeval werd klemgereden door de brandweer. “Zo iemand moeten we, als het kan, van de weg halen voor er drama’s gebeuren”, zegt brandweerluitenant Walter Frulleux.

Politie en veiligheid

Miljoen euro steun voor Ajinomoto OmniChem

Ajinomoto OmniChem is een Vlaamse contract-manufacturer met hoofdzetel in Wetteren. Al meer dan 40 jaar is ze actief in de productie van fijnchemicaliën voor de farmaceutische sector. Nu vraagt en krijgt ze van de Vlaamse regering één miljoen euro strategische transformatiesteun om haar toekomst te verankeren.

Nieuws

Wetterse Wezels organiseren kerstvoetbal voor het goede doel

Naar aanleiding van de "Warmste Week" zette voetbalclub Wetterse Wezels Athletic (WWA) vrijdag haar wekelijkse training in het teken van het goede doel. De spelers engageerden zich om voor elk gescoord doelpunt tijdens de training telkens 5 euro te storten. Supporters konden voor 5 euro de training bijwonen en een foto laten maken met hun favoriete spelers. Met trots mochten de Wezels zo een cheque ter waarde van 250 euro overhandigen aan PWO Wetteren, een lokale VZW die zich inzet voor armoedebestrijding.

Nieuws

Brandweer moet twee keer uitrukken tijdens Sint-Barbarafeest

Tijdens de viering van Sint-Barbara zaterdag in de brandweerkazerne in Wetteren moesten de spuitgasten tot tweemaal toe uitrukken. De eerste oproep betrof een opruimoperatie op de E40 in Oordegem. Toen de brandweermannen daar aankwamen troffen ze er echter niets aan. Net teruggekeerd mochten ze terug in hun wagens voor een verkeersongeval met twee auto's en twee gekwetsten in Westrem.

Politie en veiligheid
Download