Hoog tijd voor nieuwe spreuken van de dag!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Open Speelpleindag

Op vrijdag 7 juli is het Open Speelpleindag! Kinderen kunnen dan gratis een hele dag het speelplein WESP gaan ontdekken en kennis maken met de animatoren. Vanaf 13u30 kunnen ook ouders zich op het speelplein wagen. Zij krijgen een leuke rondleiding van de animatoren, terwijl hun kinderen verder ravotten. Om 16u45 start de openingsreceptie met een hapje en drankje voor alle deelnemers. Het speelplein WESP vind je aan de Massemsesteenweg achter de terreinen van Royal Football Club Wetteren.

Nieuws

Hommeles bij Open VLD, elf bestuursleden stappen op

Elf Open VLD-leden stappen op uit het partijbestuur uit onvrede met lijsttrekker Walter Govaert. Wat de groep gaat doen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, is nog niet duidelijk.

Nieuws

Zoek het boek van De Leesdijk

Haal je beste speurneus boven! Bibbezoekers uit de regio Dendermonde kunnen deze zomer zelf als detective aan de slag. Elke week verstopt De Leesdijk een dummy-boek in de etalage van een winkel uit de streek. Wie als eerste dit dummy-boek kan vinden, mag het gaan inruilen tegen een echt exemplaar in de lokale bib.

Nieuws

N-VA weigert twee miljoen euro in ziekenhuis te pompen

N-VA Wetteren verzet zich tegen een investering van twee miljoen euro in een samenwerkingsverband met ziekenhuizen OLV Aalst en Sint-Blasius Dendermonde. “De campus van het ASZ in Wetteren wordt ontmanteld, zo’n grote investering is cynisch.”

Nieuws

FOTO. De Romeo's zetten de Markt in vuur en vlam

Het waren weer Topdagen het voorbije weekend in Wetteren. Op zaterdag was er evenwel van die "Top" niet veel te merken want er liep weinig volk in de winkelstraten, en ook voor "Feest op het plein" met o.a. Danny Fabri was er weinig belangstelling. Ook het weer wilde niet mee. Zondag was echter wel een schot in de roos met o.a. Swoop en de Romeo's die de Markt in vuur en vlam zetten, en het publiek zong uit volle borst mee. U kunt de foto's hier bekijken.

Nieuws

Gemeente draait kraantjes dicht

Alle verbruik van leidingwater dat niet echt nodig is, is verboden volgens een politiebesluit van de gouverneur. De gemeente Wetteren wil geen drinkwater verspillen en nam daarom enkele maatregelen.

Politie en veiligheid

Avondconcert Koninklijk Fanfare Orkest Volksopsopbeuring Massemen

Het Koninklijk Fanfare Orkest Volksopsopbeuring Massemen en de Kopernootjes spelen op zaterdag 24 juni om 19u30 een avondconcert op het terras van hun muzieklokaal op het Dorpsplein in Massemen.

Nieuws

Maatregelen tegen waterverspilling

Omwille van de extreme droogte is het vanaf vandaag verboden om drinkwater te verspillen. Alle verbruik van leidingwater dat niet echt nodig is, is verboden volgens een politiebesluit van de gouverneur. Ook de gemeente Wetteren neemt hiervoor maatregelen. Zo worden enkele niet noodzakelijke diensten tijdelijk opgeschort: de veegwagen, de kolkenzuiger en de onkruidbestrijding rijden tijdelijk niet uit, omdat deze diensten water nodig hebben om te kunnen werken. Ook op de begraafplaatsen en de volkstuinen werden de drinkwaterkraantjes afgesloten. De jonge planten, die zonder extra water niet zouden overleven, worden wel nog besproeid. Dit gebeurt echter met regenwater, uit de regenput aan de technische dienst. De gemeente vraagt aan alle inwoners om het verbod op verspilling te respecteren, en dus geen leidingwater te gebruiken voor het vullen van zwembaden, het afspuiten van wagens, het besproeien van grasperken, daken, voetpaden etc...

Wegen en verkeer

Afvalophaling start ook volgende week om 6 uur 's ochtends

Omwille van de aanhoudende zomerse temperaturen zal de ophaaldienst van Verko ook volgende week, van maandag 26 juni tot en met vrijdag 30 juni 2017, om 6 uur ’s ochtends starten met de afvalinzameling in de regio Dendermonde-Wetteren. Verko verzoekt de inwoners van de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen om het afval aan de straatzijde aan te bieden vóór 6 uur ’s ochtends of na 20 uur de avond voordien.

Nieuws
Download