Kijk af en toe eens om je heen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Wetterse dansschool toont talent

Vandaag neemt ‘Exclusive Crew’ deel aan de auditie van Belgium's Got Talent op VTM. Exclusive Crew maakt deel uit van dansschool MADE2MOVE uit Wetteren. De coaches zijn Fundi Omari en Nele De Mol. De dansers die we in actie zullen zien treden, zijn Maxine, Sam, Marie, Rani, Lani, Maxime en Elise.

Nieuws

37 maanden voor diefstal bestelwagen

De 29-jarige Algerijn Hamsa A. is in beroep veroordeeld tot 37 maanden cel met uitstel voor de diefstal van een bestelwagen in Brugge, waarmee hij later een politiecombi ramde. Hamsa A. ging er op 24 januari vorig jaar in Brugge vandoor met de bestelwagen van een koerierdienst die onbewaakt en met draaiende motor geparkeerd stond. De diefstal werd onmiddellijk aangegeven en via het Track&Trace-systeem, kon de politie al snel vanuit Wetteren de achtervolging op de E40 inzetten. Maar Hamsa A. bleef doorrijden tot de politie hem in Affligem klemreed. A. ramde de combi en vluchtte nadien te voet verder door de velden. Even later kon de politie hem toch inrekenen. Hij kreeg 37 maanden effectief, maar vroeg in beroep strafvermindering omdat zijn chronische zieke moeder in Algerije op hem wacht. Het hof gaf hem 37 maanden met uitstel, met uitzondering van de periode die hij tot gisteren in de cel doorbracht. De man verblijft illegaal in het land en zal via een gesloten asielcentrum nu wellicht worden teruggestuurd naar Algerije.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Eerste gemeenteraad in nieuw gemeentehuis zonder Walter Govaert

De gemeenteraadsleden vergaderen vandaag donderdag voor de eerste keer in het nieuwe gemeentehuis aan de Rode Heuvel. Walter Govaert weigert die eerste zitting bij te wonen uit protest.

Nieuws

Sint-Jozef hoopt op subsidie voor nieuwe basisschool: “Onze infrastructuur is niet meer van deze tijd”

Basisschool Sint-Jozef krijgt een nieuwbouw op de bestaande locatie aan de Wegvoeringstraat. Achteraan worden twee gebouwen gesloopt, aan de straatkant verandert er niets. De nieuwe school zal 5 tot 6 miljoen euro kosten, al is het wel nog wachten op subsidies.

Nieuws

Sven tennist 48 uur lang en schenkt 1.604 euro aan goede doelen

Sven Ghyselinck tenniste afgelopen weekend 48 uur ononderbroken voor het goede doel. Dat leverde welgeteld 1.604,04 euro op.

Nieuws

“Vooral de winst telt”

Op een diefje pakte de Wetterse fusieclub de punten mee aan de Kloosterstraat. “Voor ons was winnen het enige wat belangrijk was”, zegt trainer Peter Devos. “De manier waarop moeten we in de juiste context plaatsen. Dat we wat geluk hadden, zal ik niet tegenspreken. Gertjan Verhoeven bleek andermaal een troef. Na deze speeldag is er opnieuw hoop om bij de eerste vijf te geraken. Menen en Wingene verliezen en bijgevolg sluipen we iets dichterbij. Mijn ploeg is in Merelbeke goed geconcentreerd begonnen, maar toch slikten we snel een tegendoelpunt. Het duurde even vooraleer we overeind krabbelden, maar we zetten de scheve situatie recht. In het slot hadden we wat geluk.”

Nieuws

Thuisploeg morst met de kansen

Een grondig herschikt Wetteren nam de maat van een alweer onmondig Merelbeke dat vooral na rust domineerde, maar met de kansen morste. Matthias Van Peteghem, een oud-FCM-speler, besliste de derby.

Nieuws

“Gewoon slechte kost. Net niet naar de pot moeten spurten”: macaroni in eigen dienstencentrum ligt raadsleden OCMW zwaar op de maag

De macaroni die de OCMW-raadsleden vorige week voorgeschoteld kregen in De Koffiebranderij is in het verkeerde keelgat geschoten. Het OCMW onderhandelt nu met de traiteur.

Nieuws
Download