Wie dat we hier hebben!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Dertigtal parkieten ontsnapt door hevige wind

Hugo Scheire, uitbater van het Vogelparadijs aan Walderdonk in Wachtebeke, zit met een kater. Na het slechte weer van de afgelopen dagen is de man immers een dertigtal prachtige Port Lincoln parkieten kwijtgeraakt.

Vrije tijd en hobby

Afvalophaling in de war

Afvalintercommunale Durme-Moervaart (IDM) schrapte gisteren, 12 december, de afvalophaling in haar regio. “De toestand op de wegen was te gevaarlijk om veilig op te halen” zegt Helen Van Leysebetten van IDM.

Nieuws

Ook het goede doel deelt in de winterellende

Koning Winter heeft in Vlaanderen bijna niemand gespaard. En dus ook moest de infrastructuur van Music for Life, dit jaar in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke eraan geloven. Een tent bezweek er maandag deels onder het gewicht van de sneeuw. Maar de start van het evenement voor het goede doel maandag komt niet in het gedrang.

Vrije tijd en hobby

FOTO. Geslaagde Kerstmarkt op Langelede

Nu de geplande kerstmarkt op Overslag niet kon doorgaan beslist het wijkplatform Langelede om de honeurs waar te nemen.

Nieuws

Nevele wipt over Wachtebeke

Op de veertiende speeldag in de derde provinciale verloor SKW thuis van achtervolger Nevele, daardoor zakt Wachtebeke naar de elfde plaats. Aan de rust stond het 0-1, in de slotfase liep het op een bezoekende counter.

Nieuws

“We willen dominant voetbal blijven brengen”

Na de ruime winst op het veld van HO Kalken krijgen de groen-witten van trainer Bjorn De Neve morgenmiddag het bezoek van Voorde.

Nieuws

“Onze vlotste zege van het hele seizoen”

Behalve het met 0-3 verloren duel met Oudenaarde B pakte Lochristi-Wachtebeke telkens de volle buit. “Onze vlotste zege was die van vorig weekend tegen Assenede”, zegt Thomas Roosen (26). De middenman speelt slechts vijf jaar volleybal, maar heeft een basisplaats. “Nochtans ontbrak onze sterkhouder Ruben Arens, maar Nathan De Brauwer was een goed alternatief voor de hoekpositie en Florian Persoon maakte een degelijk debuut als opposite. De gasten stuitten vaak op ons stevig blok. Daardoor moesten we niet veel scoren om te winnen. Ons overwicht blijkt uit de setstanden: 25-20, 25-15 en 25-17. Dankzij vier driepunters staan we op al plek twee.”

Nieuws

SK Wachtebeke pakt zes op zes

SKW heeft zich herpakt na Ertvelde. Het won voor de tweede opeenvolgende keer, nu met het kleinste verschil. In de stand springt rood/wit naar de elfde plaats.

Nieuws

FOTO. Tiende keer Noord/Zuid-ontbijt

315 hongerigen kwamen zondagochtend naar het Noord/Zuid-ontbijt in het cultuurhuis Safarken. De opbrengst van dit tiende ontbijt is voor Born In Africa.

Nieuws

Tweede moderne wetenschappen is sportiefste school

Op de huldigingenavond werd de klas van leerkrachten Gunhild De Brul en Jeroen Blanckaert gehuldigd als meest sportieve secundaire school van Wachtebeke. Vrijdag gingen ze op stap in Lochristi.

Nieuws
Download