Secondje, we laden Limburg in
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Dorp is vernieuwd en dat verdient feestje

Een pak Wachtebekenaren woonde vrijdag het feest bij voor de inhuldiging van de vernieuwde dorpskern. “Ondertussen werken we al aan het vervolg”, zegt burgemeester Rudy Van Cronenburg (Anders).

Nieuws

Voetballertjes met autisme vanaf volgend seizoen welkom bij SK Wachtebeke

Voetbalclub SK Wachtebeke start met een nagelnieuw project. Vanaf half september kunnen kinderen met autisme ook aan de slag binnen de reguliere clubwerking. “Er is een grote nood aan dergelijke initiatieven”, zegt SKA-voorzitter Wim Van Laere.

Nieuws

Nog geen verbod op smartphones, maar zwembaden zijn alert

Een fotootje nemen in het zwembad, het lijkt heel onschuldig. Toch zijn er mensen die misbruik maken van de vaak niet op te merken camera op hun smartphone om onbekenden te fotograferen. Ook in onze regio zijn zwembaden op hun hoede.

Vrije tijd en hobby

Poging tot moord: moeder rijdt met zoontje van vier water in

Een vrouw uit Melle heeft vorig jaar geprobeerd zichzelf en haar vierjarig zoontje om het leven te brengen door met haar wagen in de Moervaart te rijden. Terwijl ze dat deed, belde ze haar ex, zodat die alles kon volgen. De rechtbank veroordeelde de mama maandag tot vijf jaar cel met uitstel.

Nieuws

Gouden jubileum voor Eduard en Henriette

Eduard Van Mele en Henriette De Baets leerden elkaar iets meer dan vijftig jaar geleden kennen op een ontspanningsfeest in Zaffelare. “Daar werden jullie dikke vrienden” blikte schepen Piet Penneman terug tijdens een korte viering in Cultuurhuis Safarken. “Ondertussen zijn jullie vijftig jaar gehuwd.” Het koppel heeft drie kinderen, zes kleinkinderen en al één achterkleinkind.

Nieuws

Harde knal in Molenhoek

Een harde knal schrikte zaterdagochtend iets na vijf uur de buurt van de Molenhoek op. De aanrijdende chauffeur werd geboeid meegenomen, het was blijkbaar niet de eerste keer dat de politie die nacht hem ontmoette.

Politie en veiligheid

FOTO. Nieuwe inwoners ontvangen

De gemeente Wachtebeke kreeg er het afgelopen jaar ruim 450 nieuwe inwoners bij. Zij werden voor een voorstelling van hun nieuwe thuis uitgenodigd door het gemeentebestuur. “Voor het eerst trokken we met hen richting Puyenbroeck” zegt burgemeester Rudy Van Cronenburg. “Het werd een aangename kennismaking. Uiteraard met een hapje en een drankje.”

Nieuws

Fietspad verlengd aan Stenenbrug

De provincie Oost-Vlaanderen heeft een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd voor het aanleggen van een stukje fietspad langsheen Stenenbrug aan het provinciaal domein Puyenbroeck.

Wegen en verkeer
Download