It's almost new year again
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Infoavond autodelen

Het gemeentebestuur van Wachtebeke doet er alles aan om, samen met haar inwoners, werk te maken van een milieubewuster klimaat in de gemeente. In een heuse batlle strijden de vijf Wachtebeekse wijken om de titel ‘Groenste Wijk van Wachtebeke’.

News

Burgemeester Rudy Van Cronenburg (Anders) trekt met tien nieuwkomers naar verkiezingen

‘Anders deed het. Anders doet het’: met deze slogan trekt Anders, de partij van zetelend burgemeester Rudy Van Cronenburg, naar de gemeenteraadsverkiezingen. “We hebben heel wat nieuwe kandidaten”, zegt de lijsttrekker.

News

Fietsster (70), mist bocht, valt na lichte aanrijding met vrachtwagen en overlijdt

Een 70-jarige vrouw is donderdag om het leven gekomen bij een ongeval in Wachtebeke. De vrouw was met de fiets onderweg, miste een bocht en kwam op de rijbaan terecht. Een vrachtwagenchauffeur zag het allemaal gebeuren, remde en raakte haar aan de linkerschouder waarna ze ten val kwam.

Traffic

Verwaarloosd hoekje omgetoverd tot kringlooptuin 't Kringhofke

Gino David toverde in één jaar tijd een verloren en verwaarloosd hoekje om tot een prachtige kringlooptuin. “Ik heb er inderdaad een jaar aan gewerkt en ik ben er echt reuze fier op”, vertelt de man.

News

N-VA trekt met duidelijke doelstellingen naar de gemeenteraadsverkiezingen

“Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober willen we heel graag een vierde zetel te pakken krijgen. Meer mag uiteraard ook. Bovendien willen we mee het beleid maken.” Dat zei Rudy Vande Velde, N-VA-voorzitter, bij de voorstelling van de kandidaten.

News

Roodkapje verovert tweehonderd toeschouwers

Om haar 45-jarig bestaan te vieren organiseerde het jeugdmuziekatelier voor de vierde keer haar musical. Achttien acteurs en dertien muzikanten brachten het stuk, dat geschreven werd door de zussen Sofie en Kim Van Van Volxem. Het tweehonderd koppen tellend publiek, veeleer familieleden van de acteurs en muzikanten, genoten van het geboden spektakel in de sporthal van het lyceum.

News

Carry Goossens trots op nieuw wereldrecord: “Ze zullen in Schotland verschieten als ze horen dat wij hier liefst 303 Golden Retrievers bijeenkregen”

Het waren spannende weken voor Kelsey Criel en Sabine l’Ecluse. Om exact 15.20 uur mocht Carry Goossens het duo uit hun lijden verlossen. “Jullie hebben een nieuw wereldrecord gevestigd”, kondigde hij aan.

News

Wachtebeke rouwt om Willy, slijpschijve, Van Elslande

Voetbalclub SK Wachtebeke, en bij uitbreiding de ganse gemeente Wachtebeke, rouwt om het overlijden van Willy Van Elslande. De man, die eind juni 73 zou worden, werd vooral bekend door zijn hilarisch optreden in het programma ‘Man Bijt Hond’.

News

Nieuwe inwoners vorstelijk ontvangen

De gemeente Wachtebeke maakt graag werk van de ontvangst van haar nieuwe inwoners. “Nieuwe mensen moet je vorstelijk ontvangen”, is het gemeentebestuur van mening. “Een rondritje door de gemeente, wat info over het reilen en zeilen, een hapje en een drankje. Het hoort bij een leuke avond.”

News

IDM zamelt steeds minder afval in

Voor het vijfde opeenvolgende jaar stelt Intercommunale Durme Moervaart (IDM) een lichte daling vast in de afvalcijfers. De containerparken kregen in 2017 wel meer bezoekers. Maar ook daar viel de hoeveelheid aangeboden afval per bezoeker lager uit.

News
Download