Wij zijn van Lokeren, en jij?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Davidsfonds en scholen lauweren jonge journalisten

Het Davidsfonds reikte de prijzen uit van de Junior Journa-listenwedstrijd. Leonie Lauwers (VBS Sint-Franciscus) werd de algemene winnaar met Mijn Schat. Ook de andere winnaars werden gehuldigd in kasteel Blauwendael: Margot Verhoeven met De Gouden Vriend (Sint-Franciscus), Sofie De Witte (GLS Ruiter) met Vrienden voor altijd en Julie Leemans (GBS De Wonderboom) met Levensechte droom.

Nieuws

Zwaar verlies Don Bosco

DHC Waasmunster boekte in de play-downs zijn tweede zege op rij en lijkt goed op weg naar een verlengd verblijf in eerste nationale. Door het gelijkspel van de naaste achtervolgers leidt DHC Waasmunster het klassement van de play-downs nu al met drie punten voorsprong. Voor Don Bosco Gent daarentegen ziet het er steeds benader uit na het 23-33 verlies tegen de Waaslanders.

Nieuws

“Gevaar schuilt overal”

Sparta Waasmunster temde zijn zwarte beest Juventus Schoonaarde. Ook al drongen de bezoekers in de het slot nog flink aan, een doelpunt van goalgetter Jonas Cattrysse kort voor rust bleek voldoende om de volle buit thuis te houden. “We waren vastbesloten met een goed resultaat uit te pakken”, stelde matchwinnaar Jonas Cattrysse.

Nieuws

Axelle Klinckaert turnt sterke vloeroefening

Op de Team Challenge in Stuttgart pakte de Belgische meisjesploeg de eerste plaats. Nina Derwael schitterde maar ook Axelle Klinckaert kreeg de handen van het publiek op elkaar. De Oost-Vlaamse gymnaste turnde een sterke oefening op de vloer (12.833 punten). Derwael loodste de Belgen naar de zege met een monsterscore van 15.033 aan de brug. In het eindklassement bleven de Belgen met 156.463 punten de baas over Zwitserland (153.129) en Japan. Woensdag begint de Belgische ploeg aan de wereldbekerwedstrijd in Doha. Twee Oost-Vlamingen nemen deel. Axelle Klinckaert komt uit aan de grond en op de balk. Bij de mannen tekent Dennis Goossens present aan de ringen.

Nieuws

Nieuw overstromingsgebied maakt wandelen en fietsen langs deze rivier mooier dan ooit

De aanleg van overstromingsgebied in het kader van het Sigmaplan creëert nieuwe mogelijkheden voor fiets- en wandeltoerisme. Natuurvereniging Durme vzw heeft een folder klaar met enkele mooie routes.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

VIDEO. Wordt de E17 afgesloten?

Wordt de E17 richting Antwerpen binnenkort afgesloten? Als we het gele bord net voor de afrit Waasmunster moeten geloven wél. Daarop staat in grote zwarte letters dat de snelweg afgesloten is en dat het verkeer beter de route F volgt.

Wegen en verkeer
Nieuws

Vrijwilligers aan het feest in ‘t Heuverveld

Alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de animatiewerking van het woonzorgcentrum ‘t Heuverveld, de assistentiewoningen, serviceflats De Cuesta en dagverzorgingscentrum De Lommerte genoten van een gezellig vrijwilligersfeest. Zij helpen bij verschillende animatie-activiteiten, lezen wekelijks verhalen voor, zingen er met het koor Ubi Caritas en maken buurtwandelingen met de rolstoelgebruikers.

Nieuws

Burgers krijgen inspraak voor herbestemming kerk

Het kerkbestuur en de gemeentebesturen van Hamme en Waasmunster hebben de Sint-Annakerk voorgedragen als tweede pilootkerk voor het project ‘Kerk in het midden’. Het provinciebestuur wil met dit initiatief de plaatselijke besturen in plattelandsgebieden begeleiden om aan kerken een neven- of herbestemming te geven. “Om pilootkerk te kunnen worden, moet er een goedgekeurd kerkenbeleidsplan zijn”, stelt de Hamse schepen van Ruimtelijke Ordening Frans Van Gaeveren (Open VLD) uit Sint-Anna.

Nieuws
Download