Hmz. Wat is dat hier weeral?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Doodrijder stuurde al twee keer zijn kat, maar luistert nu toch naar woedende politierechter

De Poolse trucker die in 2014 een vader van zes kinderen doodreed op de E17 in Waasmunster, is dan toch komen opdagen in de politierechtbank van Dendermonde. Naar de twee vorige zittingen had hij zijn kat gestuurd. De man riskeert achttien maanden gevangenisstraf.

Politie en veiligheid

Natuurgebieden bedreigd door werken tegen wateroverlast

“Als het Groot Broek helemaal onder water loopt, verliezen we alle natuurhistorische plekjes”, zegt de Sombeekse natuurgids Freddy Waterschoot. Volgend jaar start de ontpoldering van het gebied in het kader van het Sigmaplan.

Vrije tijd en hobby

File door brandende bestelwagen op E17

Een bestelwagen heeft donderdagnamiddag vuur gevat op de E17 in Waasmunster, richting Gent. De Nederlandse bestuurder kon net op tijd de pechstrook bereiken. Hij werd niet gewond. De oorzaak was wellicht een technisch defect. Door de autobrand stond er een file tot Sint-Niklaas.

Wegen en verkeer

Ondanks erbarmelijke staat: nieuwe Durmebrug niet voor morgen

De bouw van een nieuwe Durmebrug blijft uit. Nochtans krijgt de brug op de N446 door werkzaamheden in de regio steeds meer verkeer te slikken. Ze verkeert in een erbarmelijke staat en het autoverkeer rijdt er vaak te snel langs het smalle fietspad. De herinrichting zit in het slop door aanslepende onteigeningen.

Wegen en verkeer

Nele Antonissen verkast naar Dalfsen: “Afscheid van een fantastische groep”

Dameshandbalclub Waasmunster viel voor de verkiezing van Speelster van het Jaar voor de tweede keer in drie jaar in de prijzen. Na afloop van het seizoen 2014-2015 werd Marlies Verschuuren verkozen, nu kreeg Nele Antonissen de trofee overhandigd.

Nieuws

“Het gaat nu echt de goede kant uit”

Matthias Ongena werd vorige week 27. Hij bezorgde zichzelf enkele dagen later verjaardagsbloemen in Zwijndrecht. “Er waren niet veel deelnemers en daarom ben ik meteen samen met Roy De Ryck in de aanval gegaan. Maar met twee waren we niet sterk genoeg. Halfweg ben ik met zes anderen opnieuw gaan aanvallen. Guy Smet probeerde de spurt dan nog te ontwijken, maar Viktor Verschaeve haalde hem terug en zette de spurt in. Ik kon hem remonteren”, aldus Ongena, die daags nadien in Berlare (3de) ook weer op het podium stond.

Nieuws

Bomen en bushokjes gesneuveld

De stormwind van dinsdag heeft voor veel omgewaaide bomen en afgebroken takken gezorgd. Dat was onder meer het geval in Haasdonk, Waasmunster, Belsele, Stekene en Meerdonk. Daar kwamen heel wat takken op de rijbaan en op daken van huizen terecht. Aan de chirolokalen van Chiro Saleghem in Meerdonkdorp ging een kanjer van een boom tegen de vlakte. Op de R2 in Kallo zorgde een afgebroken tak ook voor verkeershinder. Doordat de bomen momenteel volop in blad staan, vingen ze veel meer wind. Daardoor braken de takken sneller af.

Nieuws

VIDEO. Opnieuw asfaltwerken op E17 tussen Lokeren en Waasmunster

Vanaf zaterdag wordt er opnieuw het hele, verlengde weekend lang gewerkt aan het asfalt op de E17 tussen Lokeren en Waasmunster. Daardoor zal het verkeer in de richting van Antwerpen tijdelijk over 1 of twee versmalde rijstroken moeten, in plaats van drie, zo meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Wegen en verkeer

Dennis Goossens past voor BK in Libramont

Dit weekend staan in het Waalse Libramont de Belgische kampioenschappen toestelturnen en ritmische gymnastiek op het programma. In de artistieke discipline zal Rio-finalist Dennis Goossens niet deelnemen. De Waaslander wil het na zijn tegenvallend EK wat rustiger aanpakken. Luka Van den Keybus en Simon Volkaert torsen de Oost-Vlaamse hoop bij de mannen. Bij de vrouwen wordt de focus gericht op Axelle Klinckaert en Maellyse Brassart. In het ritmische turnen wordt het uitkijken naar Forza Ritmica en Happy Gym.

Nieuws
Download