Get useful reports from city services or utility companies soon
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Kranige negentigers vieren briljanten jubileum

Dokter Paul Deschepper (90) en Christina Van Speybroeck (90) vierden hun 65ste jubileum. Het briljanten koppel woont in de Astridlaan op de heide. In kasteel Blauwendael ontving het gemeentebestuur de jubilarissen en hun familie. Paul en Christina hebben vier kinderen (Dirk, Annemieke, Pia en Koen), negen kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen. Zij schonken hen een weekendje Brugge.

Babysitting

Gezelligheid troef in en rond buurthuis Hollandse Molen

In en rond het buurthuis, middenin de Hollandse Molenwijk, genoten de buurtbewoners en vele gasten van buiten de wijk van de Molenwijkfeesten. De muzikale inbreng kwam van coverband The Wranglers en de FDM Band. Ook het diner met warme beenhesp, de dartswedstrijd en vooral het druk bijgewoonde petanquetoernooi resulteerden in een pak gezellige sociale contacten.

Leisure and hobby

Koen Van Havermaet: “Een nachtmarathon bij heldere hemel”

Een nachtmarathon lopen bij heldere hemel, dat kan alleen in het Hoge Noorden. Zaterdag namen een tiental leden van het team 365 Marathon, geleid door Stefaan Engels, deel aan de Midnight Sun Marathon. In totaal kwamen in het Noorse Tromsø niet minder dan 6.000 deelnemers opdagen om op één van de langste dagen van het jaar een uniek loopevenement mee te maken. Daarvan kozen er 1.300 voor de marathonafstand, die om half negen 's avonds op gang werd geschoten.

News

“Nachtmarathon bij heldere hemel”

Een nachtmarathon lopen bij heldere hemel, dat kan alleen in het Hoge Noorden. Zaterdag namen een tiental leden van het team 365 Marathon, geleid door Stefaan Engels, deel aan de Midnight Sun Marathon. Daarbij Koen Van Havermaet.

News

Voor Vierschaarfeesten komt er weer geluid uit lokale radio

Van morgen woensdag tot en met zondag 1 juli gaat de vervlogen regionale zender ‘Radio Waasmunster Lokaal’ (RWL) opnieuw de ether in naar aanleiding van de Vierschaarfeesten.

News

Polderbestuur investeert in waterlopen en herkenbaarheid

Het Polderbestuur Schelde-Durme Oost neemt twee nieuwe dienstwagens in gebruik voor de polderwachters. Meteen wordt ook het nieuw logo van de polder zichtbaar in het straatbeeld. Dat logo met zes blauwe en groene vlakjes symboliseert de zes polders, die tien jaar geleden van overheidswege werden samengevoegd. Het werkingsgebied van de 8.777 hectare grote polder strekt zich uit over de gemeenten Hamme, Dendermonde, Lokeren, Sint-Niklaas, Temse, Waasmunster en Zele. “De blauwe kleur staat voor ons waterbeleid en het groen voor de nauwe band met de natuurlijke omgeving”, licht ontvanger-griffier Stijn Windey uit Moerzeke toe. Het polderbestuur wil de bevolking nog meer informeren over haar werking.

Leisure and hobby

Vanaf 1 juli 2019 worden in deze gemeenten huisvuilzakken vervangen door containers met chip

Vanaf 1 juli volgend jaar zal de ophaling van het restafval gebeuren door middel van containers, waarbij een chip het gewicht van het afval meet. Op basis daarvan wordt een aanslagbiljet op maat opgesteld.

News

Twee vrachtwagens neus aan neus: dik twee uur stilstaan over afstand van ruim tien kilometer

Doffe ellende op de gewestweg N41 maandag. Vele honderden automobilisten zaten dik twee uur helemaal vast over een afstand van ruim tien kilometer. Het gevolg van de aanleg van een fietssnelweg en de herinrichting van kruispunten.

News

Slaatje Praatje wint Prijs Armoedebestrijding

Slaatje Praatje, de mobiele sociale kruidenier gegroeid uit de OCMW's van Buggenhout, Wichelen, Berlare, Laarne en Waasmunster, wint de Federale Prijs Armoedebestrijding 2018. Die is goed voor 15.000 euro.

News

VIDEO. Sociale Kruidenier Slaatje Praatje wordt gelauwerd door Koningin Mathilde

Armoedeorganisatie Slaatje Praatje heeft de Federale Prijs voor Armoedebestrijding gewonnen. Slaatje Praatje is een sociale kruidenier die actief is in Laarne, Wichelen, Berlare, Waasmunster en Buggenhout. Om de twee weken komt de kruidenier met een marktkraam naar die gemeenten. Bewoners die het financieel moeilijk hebben kunnen er dan voor een zachte prijs hun inkopen doen. Koningin Mathilde zelf overhandigde de prijs, en ze gaf ook een cheque van 15.000 euro.

News
Download