What do you think of collective buying?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Gemeentebestuur wil landbouw en bomen beschermen in Ten Rijen

Het gemeentebestuur geeft een negatief advies voor de uitbreiding van de Potpolder IV, beter bekend als Ten Rijen en gelegen tussen de E17 en de Durme in de omgeving van de Neerstraat.

News

Oude boeren leren kinderen hooien

Een 70-tal kinderen uit de lagere scholen heeft deze week de LIA-tuin in Sombeke op orde gesteld voor de grote opening tijdens de Dag van de Trage Weg op zaterdag 20 oktober.

News

“Rijgedrag was verkeersonwaardig”

De bestuurder die een fietsende moeder en haar twee kinderen van de weg maaide vlakbij de Durme in Waasmunster, verscheen vrijdag voor de politierechter in Dendermonde. Daar werd zijn rijverbod — in afwachting van zijn proces — met drie maanden verlengd.

Alert

Rijverbod van drie maanden voor bestuurder die fietsende moeder en twee kinderen van de weg maaide

De man die een fietsende moeder en haar twee kinderen aanreed op een baantje vlakbij de Durme in Waasmunster, verscheen vrijdag voor de politierechter in Dendermonde. In afwachting van zijn proces werd zijn rijverbod met drie maanden verlengd.

Alert

Zes nieuwe picknickplaatsen aan Schelde en Durme

Het Regionaal Landschap Schelde en Durme en de Vlaamse Waterweg openden in samenwerking met zes Wase gemeenten evenveel nieuwe picknickplekken in de omgeving van de Schelde en de Durme. Daaraan werd een mooi aanbod van muzikale en toeristische animatie gekoppeld, met uitgestippelde wandel- en fietstochten. In Hamme (foto) is de picknickplaats gelegen aan de Scheldedijk in Driegoten.

Leisure and hobby

“Mooie binnenkomer”

Een heerlijk doelpunt van Dylan Vermeulen bleek voor Waasmunster voldoende om tegen Drongen met winst te debuteren in de hoogste provinciale reeks. Zijn broer Kelvin hield immers zijn netten ongeschonden. Een hautain spelend Drongen beet zijn tanden stuk op het taaie Sparta-blok.

News

Inbreker slaat vrouw gebroken neus en gaat met geld aan de haal

Een inbreker heeft maandagochtend een brutale overval gepleegd in het woongedeelte van restaurant De Verborgen Tuin in Waasmunster. De dader sloeg de bewoonster daarbij een gebroken neus en maakte 1.000 euro buit.

Alert

Man (27) die moeder en kindjes aanreed in Waasmunster vrijgelaten “onder strikte voorwaarden”

De bestuurder die vrijdag een moeder en haar twee kinderen aanreed in Waasmunster, is vanmiddag door de onderzoeksrechter in Dendermonde “onder strikte voorwaarden” vrijgelaten. Na hun moeder zijn ook de kinderen van 6 en 9 intussen buiten levensgevaar.

Alert

“We mogen onszelf niet te veel druk opleggen”

Promovendus Waasmunster opent met een thuismatch tegen Drongen. “Heel toevallig woon ik in de Drongenstraat”, lacht Gilles Pringels. “Dat ik als jeugdspeler nog minivoetbalde bij Opel Haeck, is een meer sportgerelateerde link. Drongen zette vorig jaar de stap naar eerste en wil zijn knappe debuutseizoen bevestigen. Wij zullen meteen zien waar we staan, al leggen we onszelf geen druk op.”

News

Moeder en kind (12) in levensgevaar na aanrijding op fietspad, ander kind (9) zwaargewond

Een moeder en haar twee kinderen van 9 en 12 jaar zijn vrijdagavond op hun fiets aangereden op een baantje vlakbij horecazaak De Koolputten aan de Mirabrug in Waasmunster. De moeder en het 12-jarig kind werden in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het kind van 9 is buiten levensgevaar.

Traffic
Download