Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

500 inzendingen voor naam van nieuwe fusiegemeente

De zoektocht naar een naam voor de nieuwe fusiegemeente die Lovendegem, Waarschoot en Zomergem vanaf januari 2019 zullen vormen, is een behoorlijk groot succes.

Nieuws

Fietspad spoorlijn voorziet ook deel over R4

De gemeente Evergem wil wel degelijk werk maken van het lange afstandsfietspad tussen Eeklo en Sleidinge. “Er is zelfs een extra deel voorzien over de R4 naar Gent”, zegt schepen Erik De Wispelaere (CD&V).

Wegen en verkeer

Oververmoeide huisarts knalt geparkeerde wagens en blaast positief: “Ja, ik heb een fout begaan”

De Waarschootse huisarts Philippe Buysse (64) heeft bij een ongeval vier geparkeerde wagens in de Molenstraat aangereden. Hij raakte lichtgewond en blies positief bij een alcoholtest. “Dit is voor mij mentaal een ongelofelijke klap”.

Wegen en verkeer

Fietspad naar Sleidinge op lange baan, deel naar Eeklo komt er wel

Halverwege volgend jaar wordt gestart met de verdere aanleg van het fietspad langs de spoorlijn. Het gaat om het deel tussen de Kapellestraat en het station van Waarschoot. Het deel richting Sleidinge wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Wegen en verkeer

Gemeente wint rechtszaak over afbrokkelende kerkruïne maar gaat wellicht toch in beroep

De gemeente krijgt van de rechtbank 45.000 euro toegewezen omdat de ruïne van de oude kerk al vier jaar afbrokkelt. De ontwerper en de architect moeten dat bedrag ophoesten. De gemeente wint dan wel de rechtszaak, maar overweegt toch in beroep te gaan.

Nieuws

Licht op groen voor fusie tussen Waarschoot, Zomergem en Lovendegem, maar “de kiezer zal deze fusie wel beoordelen”

De gemeenteraden van Waarschoot, Lovendegem en Zomergem zetten het licht op groen om te werken aan een fusie. Al schoot de oppositie met scherp tijdens de drie gemeenteraden. Heikele punten: inspraak en wat met een eventueel voorakkoord? In december volgt de definitieve stemming.

Nieuws

FOTO. Zonnebloemkwekers nemen het tegen elkaar op

Voor de tweede keer organiseerde de Landelijke Gilde een zonnebloemwedstrijd. De gekweekte bloemen werden beoordeeld in de categorieën 'Hoogte', 'Diameter' en 'Origineelste'. "Onze Zonnebloemwedstrijd kaderde in de actie 'Platteland in de bloemetjes'. Alle kinderen van de kleuter- en basisscholen kregen vijf zonnebloempitten. In totaal werden op die manier 5000 zonnebloempitten verdeeld", zegt Joris De Witte van Landelijke Gilde Waarschoot. Afgelopen zondag zakten een twintigtal enthousiaste zonnebloemkwekers naar het dorpsplein af om er hun zonnebloemen door een jury te laten beoordelen .Roos Van Hulle (5) kweekte de hoogste zonnebloem, Ella De Ruyter (7) had de zwaarste zonnebloem en die met de grootste diameter en Oscar (4) en Victor (6) Van Assche wonnen de originaliteitsprijs. Dit najaar zitten ze niet stil bij de Landelijke Gilde. Met de organisatie van de ludieke quiz staat er op 13 oktober om 20 uur alweer een leuke activiteit op het programma.

Nieuws

56 woningen krijgen eigen zuiveringsinstallatie

Waarschoot wil dat al haar inwoners aangesloten zijn op een riolerings- of waterzuiveringsnetwerk. Nog 56 gezinnen lozen hun afvalwater in de grachten en dat wordt vanaf nu aangepakt.

Nieuws

Deze zaken komen er al zeker in nieuwe fusiegemeente

De fusie tussen Lovendegem, Waarschoot en Zomergem komt dan wel dichterbij, dat wil niet zeggen dat alle geplande projecten in de afzonderlijke gemeenten worden afgevoerd. ‘De Lieve’ zal onder andere een nieuw sportpark, gemeentehuis en fuifzaal hebben. Al wordt er ook hier en daar geschrapt.

Nieuws

Zijn deze drie gemeenten dan toch op weg naar fusie?

Waarschoot, Lovendegem en Zomergem gaan dan waarschijnlijk toch voor een fusie op korte termijn. Nadat de eerste plannen van de drie CD&V-burgemeester in mei van dit jaar werden afgeschoten door coalitiepartner Open VLD, wordt er deze namiddag een nieuw plan uit de doeken gedaan.

Nieuws
Download