Okay, time for a neighbourhood party?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Bij start nieuwe gemeente wilden we zo groot mogelijke coalitie vormen”

CD&V, dé winnaar van de verkiezingen in Lievegem, kiest Open VLD als bruid. Burgemeester Tony Vermeire ontkent dat er een voorakkoord was. “Maar dat we al meer dan een jaar samen de fusie hebben voorbereid, heeft zeker meegespeeld in onze keuze.”

News

Burgemeester Tony Vermeire (CD&V) legt keuze voor coalitiepartner Open VLD uit: “Bij start nieuwe gemeente wilden we zo groot mogelijke coalitie vormen”

CD&V, dé winnaar van de verkiezingen in Lievegem, kiest Open VLD als bruid. Burgemeester Tony Vermeire ontkent dat er een voorakkoord was. “Maar dat we al meer dan een jaar samen de fusie hebben voorbereid, heeft zeker meegespeeld in onze keuze.”

News

ANALYSE. CD&V kiest voor Open VLD om Lievegem mee te besturen

CD&V kiest voor Open VLD om mee de nieuwe fusiegemeente te besturen. Dat maakte burgemeester Tony Vermeire (CD&V) bekend. “De twee grootste partijen van de verkiezingen slaan de handen in elkaar”, zegt Vermeire.

News

ANALYSE. CD&V ruim winnaar in Lievegem, maar kan niet zonder coalitiepartner

CD&V is de grote winnaar van de verkiezingen in Lievegem. Tony Vermeire en zijn partij halen 41,3 percent, goed voor 14 van de 29 zetels. Net geen meerderheid: CD&V moet nu op zoek naar een coalitiepartner om een meerderheid mee te vormen.

News

VIDEO. Ook burgemeester Tony Vermeire (CD&V) heeft al gestemd

Burgemeester Tony Vermeire (CD&V) ging om 11.30 uur, samen met zijn vrouw en dochter, stemmen in Den Boer in Zomergem. Met de camera's van Het Nieuwsblad en AVS in zijn zog.

News

FOTO. Veel vroege stemmers in Waarschoot

Al om 8 uur kon je in de kiesbureaus in de sporthal over de koppen lopen. Heel wat Waarschotenaren waren vroeg uit de veren en brachten kort na het openen van de stembureaus hun stem uit. Ook uittredend burgemeester Ann Coopman (CD&V) en schepen Kim Martens (CD&V) waren bij de vroege vogels.

News

Café 't Durp krijgt één keer per maand een andere naam: Comedy Café

Michiel Claeys opende in juni Café 't Durp. Een groot, gezellig café met een achterafzaaltje. De ideale locatie voor Koen Dewulf om te starten met een maandelijks ‘Comedy Café’. Nigel Williams beet de spits af, Iwein Segers is de volgende.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Lievegem

De fusie van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem tot Lievegem was het grote wapenfeit van de voorbije zes jaar. De kiezer kan nu voor het eerst oordelen over die fusie.

News

Geen kuddegedrag: Geert Neirynck wil met “Niet voor schapen” kiezers overtuigen

Niet alle verkiezingskandidaten kiezen voor een doorsnee affiche om stemmen te ronselen. Enkele creatieve politieke geesten willen hun verkiezingsborden opvrolijken door eens gek te doen en op de foto te gaan met een schaap of Baloe de Beer. Andere kandidaten kiezen dan weer voor een opvallende naam of springen in het oog door een opmerkelijke slogan. De inwoners van Lievegem kunnen op 14 oktober kiezen voor Geert Neirynck, die naar de verkiezingen trekt met de slogan ‘Niet voor schapen’.

Alert

“Hallucineer niet, stem op Wiet”; N-VA-kandidate (67) met opmerkelijke voornaam verwerkt die dan maar in haar slogan

Wie de auto van Wiet Bernaert (67) uit Zomergem recent zag passeren, kon er moeilijk naast kijken. De kandidate voor N-VA Lievegem koos voor een wel heel opmerkelijke slogan: “Negatieve reacties kreeg ik nog niet en mijn auto werd nog niet beschadigd.”

News
Download