Geen reclame in je feed, dat zal altijd zo blijven!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Twee atleten zwaargewond na frontale botsing tijdens halve triatlon in Leuven

Tijdens een halve triatlon in Leuven zijn zondag twee deelnemers ernstig gewond geraakt. Ze botsten op elkaar tijdens het fietsen. Dat heeft de politie van Leuven maandag gemeld. De organisatoren bekijken of ze het parcours gaan aanpassen.

Wegen en verkeer

Verplaatst verkeerslicht moet veiligheid fietsers verbeteren

Het verkeerslicht op het kruispunt van de Stationsstraat en de Molenstraat werd enkele meter verplaatst om de veiligheid van de fietsers te verhogen.

Wegen en verkeer

Schepen De Smet stopt met politiek: “Nieuwe uitdagingen”

Eerste schepen Jochen De Smet zal bij de gemeenteraadsverkiezingen niet op de lijst staan bij Open VLD. “Na 21 jaar actieve politiek is het even tijd voor iets anders”, vertelt hij.

Melding

Nieuwe maatregel: binnenkort overal twee uur parkeren in blauwe zone

Automobilisten zullen hun wagen binnenkort twee uur mogen parkeren in de Schoolstraat en op het Dorp. “De maatregel geldt vanaf juni”, zegt schepen voor Mobiliteit Hans Baetslé (CD&V).

Wegen en verkeer

Hardrockfans laten hun hart spreken: benefietconcert ten voordele van te vroeg geboren baby's

Vzw Kleine held en Roadkill Festival slaan de handen in elkaar voor een benefietconcert op zaterdag 5 mei. De opbrengst van ‘Kleine held rockt groot’ gaat integraal naar de vzw, die ouders van premature kindjes een gratis pakket op maat aanbied.

Nieuws

Hardrockfans organiseren benefiet ten voordele van te vroeg geboren baby's

Vzw Kleine held en Roadkill Festival slaan de handen in elkaar voor een benefietconcert op zaterdag 5 mei. De opbrengst van ‘Kleine held rockt groot’ gaat integraal naar de vzw, die ouders van premature kindjes een gratis pakket op maat aanbiedt.

Nieuws

Warm hart voor zieke Louise Nuyt

Op een privéfeest werd 1.500 euro opgehaald voor de verdere zorg voor Louise Nuyt (1). Louise werd door een hersenontsteking getroffen, werd al enkele keren opgegeven, maar blijkt een vechtertje. Mama Liesbeth Loomans en papa Kristof Nuyt kregen het geld van ereburgemeester Ghislain Lippens en de Eeklose burgemeester Koen Loete. Bij modezaak Faiga's wordt ook geld voor Louise ingezameld.

Nieuws

Fotograaf Dirk Braeckman eerste ereburger

Fotograaf Dirk Braeckman is gehuldigd als eerste ereburger van de gemeente. Zelf solliciteerde hij naar een nieuwe functie: die van nachtburgemeester.

Nieuws

VIP-etentje bij KFAC Waarschoot

Op zondag 29 april om 12 uur sluit KFAC Waarschoot het seizoen af met een VIP-etentje. Deelnemen kost 40 euro per persoon. Na het diner kan je om 13.15 uur de voorwedstrijd U11 KFAC – U11 KSK Maldegem bijwonen en om 15u staat de match KFAC – KSK Maldegem op het programma. Om 18 uur wordt er afgesloten met de uitreiking van de Gouden Schoen. Inschrijven op 0474 41 24 48.

Nieuws

Voor het eerst sinds lang krijgt Zomergem weer een fietsenwinkel, weliswaar op proef

De gemeente Zomergem wil de leegstand in de dorpskern aanpakken. Samen met Veneco ging ze op zoek naar handelaars om de leegstaande handelspanden in te vullen. De eerste is al gevonden: Bart Thienpond opent straks een pop-up fietswinkel op de Markt.

Nieuws
Download