Het komt allemaal wel goed
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

56 woningen krijgen eigen zuiveringsinstallatie

Waarschoot wil dat al haar inwoners aangesloten zijn op een riolerings- of waterzuiveringsnetwerk. Nog 56 gezinnen lozen hun afvalwater in de grachten en dat wordt vanaf nu aangepakt.

Nieuws

Deze zaken komen er al zeker in nieuwe fusiegemeente

De fusie tussen Lovendegem, Waarschoot en Zomergem komt dan wel dichterbij, dat wil niet zeggen dat alle geplande projecten in de afzonderlijke gemeenten worden afgevoerd. ‘De Lieve’ zal onder andere een nieuw sportpark, gemeentehuis en fuifzaal hebben. Al wordt er ook hier en daar geschrapt.

Nieuws

Zijn deze drie gemeenten dan toch op weg naar fusie?

Waarschoot, Lovendegem en Zomergem gaan dan waarschijnlijk toch voor een fusie op korte termijn. Nadat de eerste plannen van de drie CD&V-burgemeester in mei van dit jaar werden afgeschoten door coalitiepartner Open VLD, wordt er deze namiddag een nieuw plan uit de doeken gedaan.

Nieuws

Lesgever hondenschool: “We leren onze honden lezen en schrijven”

Steven Boelens uit Evergem en zijn Mechelse herder Nox Ter Masdjano kaapten onlangs het goud weg op het Belgisch kampioenschap ‘Gehoorzaamheid voor honden met een stamboek’. Het gouden duo traint samen in de Waarschootse hondenschool De Gehoorzame Hond.

Nieuws

Week werken in Stationsstraat

Van 11 tot 15 september plant Eandis elektriciteitswerken in de Stationsstraat tussen het kruispunt met de Nieuwstraat en Metaalstraat en het kruispunt met de Molenstraat.

Wegen en verkeer

Uitbaters zoeken overnemer voor Comil-Foo

Na 14 jaar plannen Jean-Paul en Herlinde een einde aan het populaire dorpscafé Comil-Foo. “Niet dat het moet, maar nog eens 20 jaar nachtleven zien we niet zitten.” Op die manier komt er een einde aan bijna een halve eeuw Gevaert naast het gemeentehuis.

Nieuws

“Nog eens 20 jaar werken in het nachtleven, dat zien we niet zitten”

Na 14 jaar plannen Jean-Paul en Herlinde een einde aan het populaire dorpscafé Comil-Foo. “Niet dat het moet, maar nog eens 20 jaar nachtleven zien we niet zitten.” Op die manier komt er een einde aan bijna een halve eeuw Gevaert naast het gemeentehuis.

Nieuws

Ontmoetingsplaats achter kerk laat parochie verder bruisen

Achter de kerk van Beke opent nu zondag een nieuwe ontmoetingsplaats met petanquebaan, amfitheater en speeltuigen. En er is nog wat op komst, met een nieuw kerkplein en nieuwe voetpaden in de dorpskern.

Vrije tijd en hobby

Twintigers getuigen op de Pride: "Haal hiv uit de kast"

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Antwerp Pride trok voor Sensoa een delegatie met hiv-positieve mensen door de straten. Ook postbode Dylan (22) uit Waarschoot en verpleger Wim (29) uit Antwerpen wandelden mee om hiv bespreekbaar te maken. "Want het is en blijft nog altijd een taboe", zegt Dylan. 

Nieuws

Nooit trok deze supermarkt in haar nieuwe gebouw, twintig jaar later wordt het pand gesloopt voor een andere winkel

Het gebouw langs de N9 in Waarschoot waar ooit een Intermarché moest komen, gaat tegen de grond. De West-Vlaamse kledingketen Amode bouwt er een nieuwe vestiging en zal nog een extra pand verhuren. Zo komt er een einde aan twintig jaar leegstand.

Nieuws
Download