Bewoners die hun profiel aanvullen krijgen sneller reacties
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Opfrisbeurt voor speelpleinen en voetpaden moet helpen om imago van wijk te verbeteren

De buurt rond de Akkerstraat, Lindenstraat en Lagebilk wordt de komende twee jaar opgewaardeerd. “We willen vooral de sociale controle en sociale cohesie in de wijk versterken”, zegt waarnemend burgemeester Kim Martens (CD&V).

Wegen en verkeer
Nieuws

Louise (1) is een medisch mirakeltje: “Al drie keer moesten we afscheid nemen, maar ze sloeg zich er telkens doorheen”

Louise Nuyt is nog geen jaar oud, maar heeft in haar korte leventje al heel veel meegemaakt. Ze kreeg hersenvliesontsteking en ontsnapte tot drie keer toe ternauwernood aan de dood. Ze sloeg zich erdoor. Nu willen haar ouders een benefiet organiseren om de revalidatiekosten voor de komende vijf jaar te betalen.

Nieuws

Sporters in de bloemetjes gezet

Motorcrosser Bo De Clercq, zwemmer Matthis Goethals, acroteam Katrijn en Amelie, tennisser Etienne De Vriendt, FC Metro, Gymclub Waarschoot, De Gehoorzame Hond, hondensporter Marnix Vermeire, de Humival-atleten en Koen Van Hecke werden gehuldigd. Peter Van Overmeire (Hot Birds-volley) werd Sportverdienste en Albert Verheecke (WTC De Ratjes) ontving de Lifetime Achievement Award.

Nieuws

David is amper 35 jaar, maar kocht al een buitenverblijf in Spanje. Hij is lang niet de enige

De Belg koopt almaar vroeger een tweede verblijf in Spanje. Zo is een op de drie amper tussen de 30 en 40 jaar. Dat blijkt uit cijfers van immokantoor Hip Estates. Ook David, amper 35, heeft samen met zijn vriendin geïnvesteerd in een buitenverblijf in het zuiden van Spanje. “Daar krijg je drie keer zo veel voor je geld dan in België.”

Nieuws

FOTO. Hulpverleningszone Meetjesland klinkt op 2018

In feestzaal Ten Dauwe klonk hulpverleningszone Meetjesland op het nieuwe jaar. "In december beslisten we om als zone zelfstandig te blijven bestaan en niet op te gaan in zone Centrum", zegt voorzitter Filip Gijssels. "We geloven in de Meetjeslandse brandweer met haar vele en sterke vrijwilligers, maar er zullen ook knopen doorgehakt moeten worden, waarbij we niet alles zelf in de hand hebben."

Politie en veiligheid
Nieuws

“Ben fier op mijn ploeg”

In tweede provinciale eindigde de topper tussen FAC Waarschoot en leider Eendracht Aalst op een 1-1 gelijkspel. De Leeuwkes staan op de derde plaats op zes punten van de nieuwe leider Svelta Melsele. “De bezoekers scoorden in de eerste helft uit hun enige kans,” zegt coach Paskal Lambrecht.

Nieuws

In brasserie Lijn58 kun je nu tafelen waar je vroeger op de trein wachtte

Het koppel Lisa Andries (27) en Ludovic De Ridder (34) toverden het meer dan 100 jaar oude stationsgebouw om tot een gezellige brasserie waar het lekker en sfeervol tafelen is.

Nieuws

Bekende zaak wordt belevingswinkel waar je zowel kan tafelen als winkelen

Katy Everaerd, bekend van de groenten-, fruit- en traiteurswinkel, slaat na 22 jaar een andere weg in. Haar nieuwe belevingswinkel, Gustoso, laat mensen toe om zowel te winkelen als te tafelen. “De interesse is alvast groot.”

Vrije tijd en hobby
Nieuws

SP.A Lievegem boven de doopvont gehouden

De SP.A-afdelingen van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem fusioneren. Voortaan presenteren zij zich als SP.A Lievegem. “De drie afdelingen vonden elkaar snel. Wij willen van de fusie een positief verhaal maken”, zegt voorzitter Patrick Dossche.

Nieuws

“Snertmatch, maar wel drie punten gepakt”

FAC Waarschoot blijft in het zog van de andere topploegen via een 1-2 overwinning in de topper bij SK Wachtebeke. “Het was een snertmatch die wij niet verdienden te winnen,” geeft coach Paskal Lambrecht toe. “Dit als compensatie voor de wedstrijden waarin wij minder kregen dan we verdienden. An Sofie-Hatse trapte ons op voorsprong. De na de rust ingevallen Lisa Van Langeraert scoorde de winnende treffer. De afwezigheid van de geblesseerde goalgetter Agnes Twum kunnen we moeilijk opvangen. Wij beschikken over veel voetballend vermogen, maar er stak tegen Wachtebeke teveel overhaasting en te vermijden balverlies in onze combinaties.”

Nieuws
Download