Hoplr is completely free from advertising
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

In hun onmiddellijke buurt vonden ze geen plaats meer, daarom starten deze ouders dan maar zelf met een steinerschool op den buiten

In Gent en Brugge zijn er al steinerscholen, maar straks komt er ook een in het Meetjesland. Als alles goed gaat, start de nieuwe school in september 2019. Een werkgroep die al een jaar bezig is met de voorbereiding, zoekt alleen nog een locatie én geld.

News

“Groepssfeer even belangrijk als sportief resultaat”

In Hoogvoorde vindt op 12 en 15 augustus het vierjaarlijkse ruitertornooi plaats van LRV Waarschoot. In totaal nemen achthonderd pony's en paarden deel. “Naast het sportieve, is de groepssfeer bij ons het belangrijkste”, zegt Jurgen De Wispelaere.

News

Wespen dwingen brandweer tot overuren

Het is alle hens aan dek bij de brandweerkorpsen. Door de uitzonderlijk hete en droge zomer zijn er heel veel wespen. Bij Hulpverleningszone Meetjesland moeten de wespenteams elke dag de baan op. “Dit hebben we nog nooit meegemaakt.”

Alert

Verzekeringsadviseur mag dromen van mooie toekomst achter draaitafels

Wow: de beste jonge dj van de zomer komt uit Waarschoot. Jordi Dhooge (21 ), aka Merlo, won de MNM Start to DJ 2018. Hij mag nu in Ibiza in het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike draaien en mag hopen op een mooie toekomst als disc jockey.

News

Al 40 jaar is Marnik (52) superfan van Kiss maar dit had hij nooit verwacht

Marnik Bellecoste, de bekende leadzanger van Ace and the Jokers, beleefde een topdagje in Frankfurt: hij ontmoette er persoonlijk zijn absolute idool, Gene Simmons, de zanger-gitarist met de lange tong van de legendarische rockgroep Kiss.

News

Warenhuis dat nooit de deuren opende is na 20 jaar afgebroken

Het gebouw langs de N9 waar ooit een Intermarché moest komen, ligt tegen de grond. Er komt op de plaats een nieuwe vestiging van de West-Vlaamse kledingketen Amode.

News

Vernieuwd speelpleintje zoekt nog meter of peter

“Toen we met het idee kwamen om het speelterrein in de Lejourstraat te vernieuwen, mochten alle buurtbewoners suggesties geven over de inrichting ervan”, zegt waarnemend burgemeester Kim Martens (CD&V). “De kinderen uit de wijk opteerden voornamelijk voor schommels, een uitkijktoren, een bank om rond te hangen en veel zand. De volwassenen hechtten belang aan veiligheid, het behoud van de petanquebaan, voldoende ruimte voor het buurtfeest en het gebruik van natuurlijke spelelementen.”

Leisure and hobby

Werfhekken en vangnetten aan kerkruïne verdwijnen begin 2019

Eindelijk is het zo ver. De werfhekken en netten aan de bogen van de kerkruïne in de Schoolstraat zullen na jaren verdwijnen. De bogen worden heropgebouwd zodat er in de toekomst evenementen kunnen plaatsvinden.

News

Eindelijk definitief: dertig nieuwe straatnamen in Lievegem zijn bekend

Door de fusie van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem moeten 30 straten of straatdelen veranderen van naam. De nieuwe namen zijn nu definitief en gaan in bij de fusie op 1 januari.

Traffic

Patrick Dossche lijsttrekker voor SP.A Plus

Patrick Dossche uit Zomergem wordt lijsttrekker voor SP.A Plus Lievegem, voor Sofie Vercoutere uit Lovendegem en Luc Dhaene uit Waarschoot.

News
Download