Gratis en voor niks!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Drie wagens in kop-staartaanrijding op N16

Op de N16 gebeurde dinsdagochtend een kop-staartaanrijding ter hoogte van het kruispunt met de Hoogkamerstraat in de richting van Mechelen. Bij het ongeval waren drie chauffeurs betrokken. Niemand werd gewond. De brandweer kwam ter plaatse om de rijbaan opnieuw proper te maken.

Wegen en verkeer

Hier krijgen ze levenslang korting op bier van eigen bodem

Tijdens een groot volksfeest volgende week kunnen alle Tielrodenaren gratis hun eigen Kerel-paspoort afhalen, met recht op levenslang 35% korting. Met die stunt wil de binnenkort openende brouwerij VBDCK de band met de inwoners nauw aanhalen.

Nieuws

“PR minstens evenaren”

Daar waar de voorbije jaren de Gouden 3.000 ergens in het midden van de week plaatsvond, besloten de organisatoren om hun evenement naar het weekend te verschuiven. Bij de vrouwen kijkt de jonge Nanouk Stevens alvast uit naar een mooie chrono.

Nieuws

Natuurgebieden bedreigd door werken tegen wateroverlast

“Als het Groot Broek helemaal onder water loopt, verliezen we alle natuurhistorische plekjes”, zegt de Sombeekse natuurgids Freddy Waterschoot. Volgend jaar start de ontpoldering van het gebied in het kader van het Sigmaplan.

Vrije tijd en hobby

Eddie Van der Vieren volgt Freddy Verbeke op

CD&V-raadslid Eddie Van der Vieren (68) volgt zijn partijgenoot Freddy Verbeke op als schepen van Ruimelijke Ordening. Hij was de enige kandidaat en werd door het partijbestuur van CD&V Temse met handgeklap verkozen. Op de gemeenteraad van 28 augustus zal hij de eed afleggen. “Eddie Van der Vieren krijgt van het partijbestuur het volste vertrouwen. We zijn ervan overtuigd dat het mandaat van schepen bij hem in competente handen is”, reageert Ingrid Deschepper, voorzitter van CD&V Temse. Momenteel is Van der Vieren fractieleider in de gemeenteraad. Hij krijgt voor de resterende anderhalf jaar een bijzonder moeilijk ambt, want op vlak van ruimtelijke ordening is er veel commotie rond verschillende dossiers, zoals de geplande verkaveling in Tielrode en de nieuwe bestemming voor de vroegere steenbakkerij van Steendorp. De nieuwe schepen is ook bekend als saxofonist bij bigband Amor en Sax-O-Four.

Nieuws

VIDEO. Cafébazin breekt het wereldrecord caféhouden

Wieza Koenen, de bazin van café Tapperijke De Brug in Temse, heeft zondag het wereldrecord caféhouden op haar naam gezet. In totaal heeft ze maar liefst 132 uur lang onafgebroken achter de toog getsaan. Daarmee verbrak ze het vorige record met 12u. Tijdens de recordpoging kreeg ze uiteraard heel veel steun van haar klanten, en zeker zaterdagavond, toen ze haar laatste nacht indook.

Nieuws

Bende ramkrakers opgepakt bij inval in kraakpand

De federale en lokale recherche heeft woensdagochtend een dievenbende ingerekend die verdacht wordt van meerdere ramkraken en inbraken. Ze zouden het onder meer gemunt hebben op benzinestations en mediawinkels, en gooiden en beukten de glazen deuren in met riooldeksels. De bende werd opgepakt bij een inval in een kraakpand in Merelbeke.

Nieuws

Lynn Janssens: “Al drie halve finales, straks hopelijk een vierde”

Lynn Janssens timmert rustig aan de weg omhoog. Het speerpunt van De Vallei in Temse sprokkelt met mondjesmaat punten waardoor haar doel, een mogelijk A-klassement of minstens een verbetering van haar B-15/4 notering, vrij realistisch lijkt.

Nieuws
Download