Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Hele dag files op parallelwegen N41

De automobilisten op de N41 krijgen al een voorproefje van de verkeersellende die hen vanaf 16 oktober te wachten staat na de afsluiting van deze gewestweg tussen Sint-Niklaas en Hamme-Dendermonde. In de nieuwe fase voor de herinrichting van de weg in Elversele is de tunnel onder de rotonde Duivenhoek afgesloten. De aannemer is begonnen met de aanleg van een nieuwe wegbedding, die aansluit op de tunnel. Het doorgaand verkeer wordt nu omgeleid via de rotonde en de aansluitende (smalle) parallelwegen, wat leidt tot ellenlange files. Deze fase duurt tot half oktober, wanneer even verderop richting Hamme de werken starten voor de aanleg van een uitwateringsconstructie voor het gecontroleerd getijdengebied Klein Broek langs de Durme. Bij het doorknippen van de N41 vanaf 16 oktober in Elversele heeft het verkeer tussen Dendermonde en Sint-Niklaas enkel de omleggingen via Zele-E17 Lokeren en Zogge-E17 Waasmunster als alternatieven. En daar is het nu al filerijden tijdens de spitsuren.

Wegen en verkeer

“Verrassende titel na heel wat blessureleed”

Helena Van der Gucht (ACW) greep verrassend de Belgische titel in het kogelstoten bij de junioren. “Door een ingrijpende medische ingreep was het zomerseizoen en vooral de voorbereiding op dit kampioenschap grotendeels in het water gevallen. Hierdoor behaalde ik nooit het beoogde niveau waardoor de verwachtingen niet erg hoog gespannen waren. Gelukkig verkeerde ik in een begenadigde dag. Ik opende met 11m99 en zette de anderen meteen onder druk. Bij de derde worp kwam Elise Helsen aan de leiding, maar in de vierde worp antwoordde ik met 12m28. Goed voor het goud zo bleek. Hiermee heb ik mijn matig seizoen toch nog in schoonheid kunnen afronden.

Nieuws

“Als het goed is, mag het gezegd worden”

Na het nipte verlies op Melsele B was het bij Scheldejeugd uitkijken naar de reactie van de spelers in alweer een moeilijke match tegen Feniks Gent.

Nieuws

Kind gewond na aanrijding op druk kruispunt

Bij een aanrijding op een druk verkeersknooppunt in het Oost-Vlaamse Temse is woensdagochtend een verkeersongeval gebeurd. Daarbij raakte een kindje gewond. Gelukkig vielen de verwondingen al met al mee.

Nieuws

'Over Winnaar' Hannelore Vens eregaste tijdens Briqville Classic

Sport Up vzw organiseerde voor de tweede keer in samenwerking met de gemeentelijke Sportdienst de Briqville Classic Run op en rond natuurdomein de Roomkouter en het Gelaagpark in Steendorp, in combinatie met de Kleineige Feesten.

Vrije tijd en hobby

“Het moet allemaal nog veel beter”

Hoewel Temse een puntje wist te sprokkelen in Brakel bleken de ex-scheepsbouwers achteraf niet onverdeeld gelukkig. De uitmatch tegen Olsa was een dubbeltje op zijn kant met twee ploegen die voluit voor de zege gingen maar waarbij de verdedigingen het telkens haalden.

Nieuws

Auke Van Driessche wint Briqville Classic

Auke Van Driessche (VAC) heeft in Temse de Briqville Classic (21 km) gewonnen. De atleet uit Vilvoorde, had aan de aankomst bijna drie minuten voorsprong op Tommy Van Weverberg (LEBB). Liam De Mey vervolledigde het podium. Bij de vrouwen ging de winst naar Adinda Vetsuypens. Zij klopte de plaatselijke Sofie Welter en Sophie De Keersmaecker (WALO). De 10 km werd gedomineerd door Sven Janssens (ZWAT) die clubmakker Olivier Peeters klopte. Herman D'hondt (WALO) werd derde. Veerle Hofman (WALO) werd er eerste vrouw. De wedstrijd over 5 km werd gewonnen door Dirk Brynaert (ZWAT) die Sander Huyghe (HAMM) versloeg. Bij de vrouwen won Heidi Veramme (ZWAT) voor Ruth Huyghe (HAMM).

Nieuws

Koolputten worden nieuwe trekpleister langs Durme

Het complex De Koolputten, in de schaduw van de befaamde Mirabrug, gaat op zondag 24 september open voor het publiek. De site aan de Durme oogt zonder meer indrukwekkend.

Nieuws

Zonder goals en met een gemiste strafschop

Net als in de vorige thuismatch tegen Pepingen-Halle kwam er geen beweging op het scorebord. Het werd nochtans een wedstrijd met voldoende aanvalsgeweld en een gemiste penalty bij de bezoekers.

Nieuws

Nog meer verkeersellende op komst

Dikke ellende voor wie in het najaar via Waasmunster naar de E17 wil. De verbindingswegen naar de snelweg zullen helemaal dichtslibben.Op 16 oktober wordt de N41 tussen Hamme en Elversele afgesloten. Nu wordt aangekondigd dat tegelijk ook werken in de Hoogstraat in Waasmunster starten, is het hek helemaal van de dam.

Wegen en verkeer
Download