It'll be all right
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Temsese videoanalist juicht mee met Rode Duivels

Jan Vertonghen was niet de enige Temsenaar die zondag gehuldigd werd op de Brusselse Grote Markt. Ook videoanalist Mousa El Habchi viel die eer te beurt. Hij was voor het eerst videoanalist tijdens een wereldbeker.

News

Belgica krijgt laatste keer nieuwe commandant

Ludwig Damman wordt de laatste commandant van het oceanografisch marineschip Belgica, een van de parels van de Boelwerf. Op 18 en 19 augustus was het zevende opendeurweekend gepland op de Belgica, die zou aanmeren in Temse. Maar door de uitgestelde werken aan de Scheldebrug kan het schip niet tot aan de kaai varen.

News

Nationaal en lokaal talent zorgt voor topeditie Paletrock

Mede dankzij het weer groeide Paletrock dit jaar uit tot een topeditie. “We combineerden grote namen met jong, lokaal talent”, zegt Dorien Van Ruymbeke. “Headliner Sons, die vorige week nog op Werchter stonden, brachten het chiroterrein aan de Hof Ter Elstlaan tot een hoogtepunt. “Sinds dit jaar wordt alles op een professionele manier benaderd en dat werpt zijn vruchten af.”

News

Paletrock wordt professioneler

Chiro Pripo organiseert vandaag, zaterdag, voor de tweeëntwintigste keer Paletrock. Het kleinschalige en gezellige festival achter het lokaal in de Hof ter Elstlaan is het grootste evenement dat de leiding samen met de oud-leiding opzet. Dit jaar staan naast enkele beginnende groepen uit de regio onder meer De Nieuwe Lichting-winnaars Sons en dj’s 5napback, Tazmaniacc en Yolo Deejay op de affiche. “We hebben de organisatie dit jaar wat professioneler aangepakt”, zegt mede-organisator Dorien Ruymbeke. “We hebben een grotere lichtshow en een lichtscherm voor onze sponsors. Nieuw zijn ook onze zelfgemaakte loungezetels en een stevigere toog, uiteraard vervaardigd uit paletten. We zenden ook de wedstrijd van de Rode Duivels uit en er is een springkasteel voor de jongste bezoekers. De opbrengst gaat naar investeringen in ons chirolokaal.” Kaartjes aan de kassa kosten 12 euro. Paletrock vindt plaats van 15 uur tot 3 uur.

News

Lucien en Irène zijn zestig jaar getrouwd

Lucien Windey en Irène Brijs trouwden zestig jaar geleden in Steendorp. De vlam sloeg over in de steenbakkerij waar ze allebei werkten. Samen kregen ze twee dochters, vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Lucien werkt graag in de tuin en is een koersfan, Irène houdt van puzzelen en handwerk.

News

Barbecue brengt wijkbewoners samen

Voor de zesde keer organiseerde wijkcomité DurGod van de Godevaert Braemstraat en Durmedal in Elversele een barbecue voor de bewoners. Meer dan tachtig geïnteresseerden waren ingeschreven. “Dit bewijst dat onze wijk sterk aan elkaar hangt”, klinkt het. Vrijdag kon men er ook de WK-wedstrijd van de Rode Duivels op groot scherm bekijken. Ook rond de jaarwisseling organiseert men een wijkfeest.

News

Parkfeesten zijn meteen succes

Enkele honderden feestvierders vonden de weg naar het Scheldepark in Temse voor de eerste avond van de Parkfeesten. Behalve voor Primates in Progress was er ook veel belangstelling voor Funeral Dress, de internationaal bekende punkband met Temsenaar Stefke Punk. In Your Honor, de Foo Fighters-coverband, mocht de eerste avond in schoonheid afsluiten. De komende weken komen nog heel wat andere muziekstijlen aan bod. Foto's: Editietemse.be

Leisure and hobby

Dorpstraat krijgt grondige heraanleg

De Dorpstraat tussen de N41 en de kerk wordt volgend jaar volledig heraangelegd. Bredere trottoirs, een smallere rijbaan en een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur moeten de snelheid in het centrum naar beneden halen.

Traffic

Paardenommegang lokt zelfs ruiters uit Wallonië

De jaarlijkse paardenstoet van de Sint-Elooigilde bracht weer tientallen liefhebbers richting Tielrode. Er waren zelfs broederschappen uit het Waalse landsgedeelte. De paardenstoet ging van start aan de Sint-Elooikapel aan de Antwerpse Steenweg via een lus langs de Gentstraat, tot aan de kapel van Sint-Jozef. Daar werden paarden en rijders gezegend. Daarna volgde een eucharistieviering in de potpolder.

News

Zomerexpo over kaai

De beheerraad van het Gemeentemuseum houdt jaarlijks een zomerexpo. Dit jaar staat die in het teken van de Temsese kaai. Er zijn schilderijen, foto’s, prenten en strips te bekijken onder de noemer De Rede van Temse door het oog van de kunstenaar. De expo, die loopt tot 30 september, is het geesteskind van Temsenaar Guido Sijs. Voor de expo werd ook een brochure samengesteld.

Leisure and hobby
Download