Het komt allemaal wel goed
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bewoners protesteren tegen ontpoldering: “Maatregelen tegen overstroming zijn goed, maar hier moeten wel erg veel bomen sneuvelen”

In de natuurgebieden Grootbroek en Kleinbroek, op de grens tussen Elversele en Sombeke, worden honderden bomen gekapt. Dat stuit op protest van bewoners en natuurliefhebbers.

Nieuws

“Dominant voetbal levert geen punten op”

“Het verlies van de Batlle of the Bridge ligt me zwaar op de maag”, geeft Kenny Van Hoevelen toe. “Wat meer is, we domineerden twee weken, op Petegem maar nu ook op Bornem, en sprokkelden amper één puntje. In Bornem lieten we het vooral in de zone van de waarheid afweten. Bornem zat dan ook meteen in een zetel na hun vroege doelpunt, waardoor het ver kon terugplooien. Wij geraakten er centraal niet door, maar vonden ook op de flanken niet meteen de juiste sleutel. Vooral omdat onze laatste pas er niet was. We misten wat creativiteit. Dat brak ons zuur op. Een werkpunt, want domineren alleen is niet genoeg.”

Nieuws

Kerstboomverbranding met eerbetoon aan bellenman

Voor de 26ste keer organiseerde KWB Tielrode een fakkeltocht voor vrede en verdraagzaamheid en een kerstboomverbranding in de Paardenpolder. Voor de kinderen het vuur aan de kerstbomen mochten steken, bracht voorzitter Eddy Noens een eerbetoon aan bellenman Gerard Vercauteren die eind vorig jaar overleed en steeds de fakkeltocht in goede banen leidde.

Nieuws

Op Stoapel lijst schepen van voormalige Boelwerf op

Op Stoapel, de erfgoedvereniging rond de Boelwerf, viert haar tinnen jubileum. Dit jaar wordt vooral het herdenkingsjaar 2019 voorbereid. Dan is het 25 jaar geleden dat de Boelwerf de deuren sloot. Momenteel worden alle schepen die ooit gebouwd werden op de Boelwerf gearchiveerd. “Dankzij opzoekwerk kon ik al zowat 960 schepen oplijsten”, klinkt het bij bezieler Eddy Van Grevelinge.

Nieuws

Kranen hijsen hoofdkwartier Cordeel boven droogdok

Een spectaculair zicht aan het voormalige droogdok van de Boelwerf. Daar werd zaterdagvoormiddag de vooraf gebouwde staalconstructie van het nieuwe hoofdkwartier van bouwfirma Cordeel omhoog gehesen.

Nieuws

VIDEO. Biscuiterie Seghers uit Temse neemt Nederlands bedrijf over

Koekjesbedrijf Seghers uit Temse neemt een Nederlands firma over en wordt zo één van de grootste spelers van ons land. Seghers staat bekend om zijn mergpijpjes, kokosrotsjes en swiss rolls. Door het Nederlandse Euro Patisserie over te nemen wordt het familiebedrijf bijna 4 keer zo groot. Het komt zo in de top 10 van grootste koekjesbedrijven in de Benelux. De kern en productie van het bedrijf blijven in Temse.

Nieuws

Bedrijf zorgt voor huzarenstukje: hoofdkwartier komt veertien meter boven begane grond

De firma Cordeel uit Temse zorgt dit weekend voor een technisch huzarenstukje: haar nieuwe hoofdkwartier wordt op het voormalige droogdok van de Boelwerf geplaatst. Grote hijskranen zullen het vooraf geassembleerde 100 meter lange gebouw op de juiste positie tillen.

Nieuws

VIDEO. Wim Van Rossen is lijsttrekker voor Open VLD

De Open VLD van Temse draagt Wim Van Rossen voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit jaar. Hij is unaniem verkozen door het voltallige lokale bestuur.

Nieuws

Hier kun je binnenkort dineren in ‘glazen huis’ met zicht op Schelde

Met de opening van het nieuwe Kaai 22, door de Temsenaren in de volksmond al omgedoopt tot ‘het glazen huis’, is de vernieuwing van de Wilfordkaai een feit. De gerenoveerde kaai met een brede wandelboulevard beschikt over twee horecazaken, wat een extra toeristische troef moet betekenen.

Nieuws

Winnen door lokaal te winkelen

Het kerstshoppingweekend van Unizo Temse inspireerde heel wat inwoners om bij de lokale handelaar te winkelen. Dat leverde vijf klanten gemeentelijke cadeaucheques op ter waarde van honderd euro. Het waren Luc Bressinck, Leona Van Broeck, Raoul Derkinderen, allen uit Temse, Hugo De Cauwer uit Sint-Niklaas en Margo Scheltens uit Steendorp. Alweer tientallen handelszaken namen deel aan het actieweekend.

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download