Jouw gegevens zijn veilig en beschermd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Veel bijval voor eerste Stekeldag

Tijdens de eerste editie van de Stekeldag werd De Sportstek het mekka van sport en cultuur. Sportdemonstraties, optredens, theatervoorstellingen en diverse workshops en initiaties kenden heel wat bijval. Ook aan de drankstanden en foodtrucks was het mede door het mooie weer dikwijls heel druk.

Nieuws

Kunstacademie vindt nieuw onderkomen in Kloosterhof

Na jarenlang procederen is er eindelijk groen licht voor de renovatie van het Kloosterhof. De kunstacademie krijgt er een nieuw onderkomen.

Nieuws

VIDEO. Oud Klooster in Stekene wordt kunstacademie

Het Oud Klooster in Stekene krijgt een nieuwe bestemming. De gemeentelijke kunstacademie zal op termijn verhuizen naar het oude kloostergebouw. Sinds in 2011 de laatste zusters Stekene verlieten, staat het klooster in de Kerkstraat leeg. In 2013 besliste de kloosterorde om het gebouw te verkopen aan een projectontwikkelaar. Na een procedureslag van 2018 is de kogel nu eindelijk door de kerk. Naast de gemeentelijke kunstacademie komen er ook 48 appartementen op de site van het Oud Klooster.

Nieuws

Dubbel viergeslacht in Polenlaan

In de Polenlaan in Stekene werd een dubbel viergeslacht gevierd. Realina Bracke (72) is mémé, gevolgd door ‘bonnie’ Iris De Witte (55) en kleindochters Lieneke (32) en Marijke Polfliet (30). Lieneke is de trotse mama van Janne (5) en Roosje (2). Lore (2) is de flinke dochter van Marijke.

Nieuws

The Lakehouse opent opnieuw de deuren

The Lakehouse, in De Stropersstraat, is aan zijn tweede jaar toe. Het heeft meteen de ambitie om uit te groeien tot een van de grootste en mooiste beachclubs in België.

Nieuws

Bestuurder die inreed op cafégangers opnieuw ‘te ziek’ voor proces: “Het lef niet om naar de rechtbank te komen”

De man die in november een bezoeker van café Den Doorn halfdood reed, kwam gisteren voor de tweede keer niet opdagen voor zijn proces. “Te ziek”, was zijn uitleg. De rechter liet de zaak toch behandelen. Hij riskeert nu vijf jaar en acht maanden cel.

Nieuws

VIDEO. Zware celstraf voor bestuurder die vrijwillig inreed op cafégangers

De man die in november vorig jaar moedwillig inreed op enkele cafégangers in Kemzeke in Stekene riskeert een gevangenisstraf van 5 jaar en 8 maanden. Bij het incident raakte één man zwaargewond. De feiten gebeurden na een dronken ruzie waarbij de stoppen van de dader zijn doorgeslagen.

Nieuws

Internationale Meikermismarkt heeft zon als bondgenoot

De 34ste internationale Meikermismarkt, die zowel op het Nederlandse als het Belgische deel van Koewacht wordt georganiseerd, had de zon als bondgenoot. Nog voor gouverneur Jan Briers de markt officieel kwam openen, was het al gezellig druk. Meer dan driehonderd marktkramers en de betere Belgische en Nederlandse standwerkers waren van de partij.

Nieuws

VIDEO. Dorpsfotograaf geeft fakkel door

Dorpsfotograaf Danny De Saegher geeft na vijf jaar de fakkel door aan Omar Wilssens. Het gemeentebestuur zette Danny dan ook nog eens in de bloemetjes. Wie zijn werk nog eens wil bekijken, kan in mei en juni terecht in de wandelgangen van GC De Route, waar een expo wordt georganiseerd met een selectie van zijn foto’s.

Nieuws

Respectloze inbrekers breken hart van kind: “Is oma gestolen?”

Inbrekers hebben een ‘morbide’ strooptocht gehouden in de kerkomgeving van Stekene. Ze stalen de hele collectie asjuwelen van uitvaartcentrum Schelfhout, doorzochten het dienstgebouw op het kerkhof en probeerden de kluis in de kerk te kraken.

Melding
Download