Thuis in je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Mogelijke verfilming en extra voorstellingen voor ‘Het mysterie van Kemzeke’

Drie dagen nadat de ticketverkoop voor het totaalspektakel ‘Het mysterie van Kemzeke’ van start is gegaan, maakte de organisatie bekend dat de zes voorstellingen nagenoeg uitverkocht zijn. “Het is een overdonderend succes”, zegt coproducer en schepen van Cultuur Gunter Van Campenhout (GeBe). “De 1.500 beschikbare plaatsen zijn bijna allemaal de deur uit.”

Nieuws

“Thuis kunnen we altijd iets meer”

Svelta Melsele heeft voor middenvelder Bram Mennes weinig geheimen. “We kennen de ploeg heel goed. Het is de dichtstbijzijnde tegenstander en deze onvervalste Wase derby leeft wel in spelersgroep. Zeker nu Kevin Thuy opnieuw bij ons is na enkele jaren Melsele. Svelta is misschien wel favoriet, maar wij hebben het grote voordeel dat we thuis spelen. Vorig seizoen zijn ze met een straat voorsprong kampioen gespeeld in eerste provinciale en nu zijn ze nog een pak versterkt. In de eerste plaats op aanvallend vlak hebben ze spelers aangetrokken die het verschil kunnen maken. Dan denk ik vooral aan Jim Van Osselaer, ik ken hem nog van bij Sint-Gillis pakweg tien jaar geleden. We hebben niet vaak samen gevoetbald, maar wel veel samen getraind. Hij leunde toen al aan bij de eerste ploeg, ik ben drie jaar jonger en kwam nog maar pas kijken. In de zestien is hij levensgevaarlijk en achter hem staat Karim Didi die de ballen op een presenteerblaadje kan aanreiken.”

Nieuws

Na celstraf voor moordpoging ook nog voor slagen en smaad

Nico Y. (21) uit Stekene is veroordeeld tot tien maanden cel voor slagen en smaad. Eerder kreeg hij ook al acht jaar cel voor poging moord.

Nieuws

65-jarigen verzamelen voor reünie

De 65-jarigen van Stekene verzamelden in restaurant De Straffe Kost voor een reünie. Voor deze generatie is het al de vierde keer dat ze dit organiseerden. Zevenendertig Stekenaars gingen in op de uitnodiging. Er werden ook al plannen gemaakt voor een nieuwe reünie binnen vijf jaar.

Nieuws

Cultuurprijs gaat naar ‘Mysterie van Kemzeke’

Het totaalspektakel ‘Het mysterie van Kemzeke’ moet begin december de apotheose van 900 jaar Kemzeke (Stekene) worden. De organisatie zal bij de première meteen ook de cultuurprijs in ontvangst mogen nemen. Dat werd afgelopen weekend bekendgemaakt.

Nieuws

Cultuurprijs gaat naar ‘Mysterie van Kemzeke’

Het totaalspektakel ‘Het Mysterie van Kemzeke’ moet begin december de apotheose van 900 jaar Kemzeke worden. De organisatie zal bij de première meteen ook de cultuurprijs in ontvangst mogen nemen, zo werd afgelopen weekend bekendgemaakt.

Nieuws

“We hebben onze draai gevonden”

Napoli Stekene blijft het goed doen in de lopende competitie. De voorbije speeldag won Napoli van Sicile PD met 8-3, meteen de vierde zege op zes wedstrijden.

Nieuws

“Niet scherp op de cruciale momenten”

“Meestal komen we wel terug na een achterstand maar dat is ons in Menen niet gelukt”, zegt Jess De Rudder (3-0). “Toen we al 2-0 achterstonden kregen we drie enorme kansen via Jyrki Franssens en Wouter Koppen. De derde miste ik zelf omdat ik wel de keeper uitspeelde maar dan te ver uitweek. Vandaag waren we niet scherp genoeg op de cruciale momenten. Menen stond voor de match achter ons in de stand maar dat maakt in deze reeks weinig verschil. Door het puntenverlies zakken we wat weg en dat moeten we volgende week in de derby tegen Melsele proberen recht te zetten. Iedereen is gebrand op een goed resultaat en als we top zijn, zijn we minstens evenwaardig.”

Nieuws

“Onze ambitie ligt hoger dan vorig jaar”

“Nadat we vorige speeldag verloren bij Hermes Oostende, moeten we zaterdag Oudegem B opzijzetten”, zegt libero Julie Dhaene. “In Oostende stootten we op een vooral aan het net sterke thuisploeg, maar ik vind niet dat we nu aan onszelf moeten gaan twijfelen. We moeten te allen tijde van onze eigen sterkte uitgaan. We hebben een goede ploeg en onze ambitie ligt terecht hoger dan vorig jaar.”

Nieuws

“We hebben de nodige ademruimte”

“Ondanks de verre verplaatsing speelde ik de voorbije twee seizoen al met Sint-Gillis-Waas in Menen”, zegt Maxim Laeremans.

Nieuws
Download