Even de buurt checken?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Eindelijk weer Lebbeekse zege

Een eindelijk weer voltallige thuisploeg zette vanaf de eerste minuut druk en dat leverde een verdiende maar moeilijk bevochten zege op. Avanti trok zich in organisatie terug en kreeg pas diep in de tweede helft zijn enige echte doelkans.

Nieuws

FOTO. Sint bezoekt Basisschool Tuimelaar

Zoals elk jaar op zijn verjaardag bezocht Sinterklaas ook Basisschool Tuimelaar in Klein-Sinaai. Wat had hij dit jaar weer een pech toen zijn boot op de Moervaart zonder benzine viel! Geluk bij een ongeluk: een lieve man passeerde net met zijn aanhangwagen en kon de boot, de Sint en zijn pieten toch nog op tijd naar Tuimelaar brengen, want daar stonden al een 200-tal kinderen te wachten op zijn komst. Met een lied en een dansje was de Sint zijn akelig avontuuur vlug vergeten!

Nieuws

Hobbykwekers vrezen voor hun passie als er nog eens dieren worden doodgebeten

In de Voorthoek kwamen zeven dieren om het leven nadat ze werden doodgebeten. De eigenaars vermoeden dat dat het werk is van enkele loslopende honden. “Mocht ons dit nog eens overkomen, dan zal ik onze passie moeten opgeven.”

Nieuws

Reacties op ‘Het mysterie van Kemzeke’: “Dit overtreft alle verwachtingen”

De kop is er af voor ‘Het mysterie van Kemzeke’. Het publiek was in het openingsweekend zo enthousiast dat het totaalspektakel terecht de apotheose van 900 jaar Kemzeke genoemd mag worden.

Nieuws

“Nooit denken dat het vanzelf zal gaan”

Basel Zarzour speelt met Avanti zondag pas om 16.00u in Wolvertem. “Ik hoop dat ze goede verlichting hebben, want zondag is het al wintertijd. Ze staan op veertiende met slechts vijf punten maar dat wil niks zeggen. Je mag nooit denken dat het vanzelf zal gaan. Het zal moeten gebeuren zoals iedere week en dat is met compact voetbal en keihard werken voor elkaar. Ik denk niet dat er bij Avanti iemand ontevreden is na de eerste acht weken, weinigen zouden verwacht hebben dat we als nieuwkomer op een mooie negende plaats zouden staan. Het is allemaal nog veel te vroeg om al grote conclusies te trekken maar één ding is zeker: we hebben onze start niet gemist.”

Nieuws

“Pas na de rust de knop omgedraaid”

In de Beker van België moest Napoli aan de bak tegen Rebicq. De Stekenaars werden uitgeschakeld na een 6-5 nederlaag. “De thuisploeg zette direct hoge druk”, aldus Semih Gulsen. “Het resultaat was een 4-0 achterstand. Fysiek zijn we een sterke ploeg en we wisten dat ze dit niet de hele match konden volhouden. We slaagden er dan ook in om terug op gelijke hoogte te komen en bij een 4-4 stand was de spanning te snijden. In de laatste vijf minuten wisten ze nog twee keer te scoren met een 10-metertrap. Wij pikten wel nog een goaltje mee, wat resulteerde in 6-5 eindcijfers. In de eerste helft was Rebicq meer geprikkeld dan wij, na de rust hebben we de knop omgedraaid.”

Nieuws

Uitreputatie Melsele om zeep

Het was van het seizoen 2015-2016 geleden dat Svelta nog een keer met lege handen naar huis moest. Ruim anderhalf jaar later eindigt de knappe reeks tijdens de kortst mogelijke verplaatsing.

Nieuws

Mogelijke verfilming en extra voorstellingen voor ‘Het mysterie van Kemzeke’

Drie dagen nadat de ticketverkoop voor het totaalspektakel ‘Het mysterie van Kemzeke’ van start is gegaan, maakte de organisatie bekend dat de zes voorstellingen nagenoeg uitverkocht zijn. “Het is een overdonderend succes”, zegt coproducer en schepen van Cultuur Gunter Van Campenhout (GeBe). “De 1.500 beschikbare plaatsen zijn bijna allemaal de deur uit.”

Nieuws

“Thuis kunnen we altijd iets meer”

Svelta Melsele heeft voor middenvelder Bram Mennes weinig geheimen. “We kennen de ploeg heel goed. Het is de dichtstbijzijnde tegenstander en deze onvervalste Wase derby leeft wel in spelersgroep. Zeker nu Kevin Thuy opnieuw bij ons is na enkele jaren Melsele. Svelta is misschien wel favoriet, maar wij hebben het grote voordeel dat we thuis spelen. Vorig seizoen zijn ze met een straat voorsprong kampioen gespeeld in eerste provinciale en nu zijn ze nog een pak versterkt. In de eerste plaats op aanvallend vlak hebben ze spelers aangetrokken die het verschil kunnen maken. Dan denk ik vooral aan Jim Van Osselaer, ik ken hem nog van bij Sint-Gillis pakweg tien jaar geleden. We hebben niet vaak samen gevoetbald, maar wel veel samen getraind. Hij leunde toen al aan bij de eerste ploeg, ik ben drie jaar jonger en kwam nog maar pas kijken. In de zestien is hij levensgevaarlijk en achter hem staat Karim Didi die de ballen op een presenteerblaadje kan aanreiken.”

Nieuws

Na celstraf voor moordpoging ook nog voor slagen en smaad

Nico Y. (21) uit Stekene is veroordeeld tot tien maanden cel voor slagen en smaad. Eerder kreeg hij ook al acht jaar cel voor poging moord.

Nieuws
Download