Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Ambachtelijk weekend toont opnieuw heel wat pareltjes

Oude ambachten-liefhebbers zijn zaterdag en zondag aan hun trekken gekomen op het jaarlijks weerkerende 'Ambachtelijk Weekend'. Dat vindt plaats op diverse locaties in het Waasland en, net over de grens, in Zeeuws-Vlaanderen. Bijna 400 ambachtslui hadden zich ingeschreven om hun kunnen te tonen aan het publiek, onder wie ook deze zeeldraaiers in Klein-Sinaai, bij Stekene. Of hoe de mensen vroeger zelf voor een stevig touw zorgden. De plaatsen waar verschillende exposanten samen ambachten demonstreren zijn de grootste publiekstrekkers, maar ook bij de vele individuele deelnemers zijn pareltjes te ontdekken.

Vrije tijd en hobby

Dag ter nagedachtenis aan 'De Poeze'

Voorbije dinsdag organiseerde schuttersclub 'De Poezevrienden' in samenwerking met talrijke Stekense verenigingen een dag ten voordele van Kom op tegen kanker.

Nieuws

VIDEO. Vrije bivakzones (te) vaak onverantwoordelijk gebruikt

De zogeheten vrije bivakzones, dat zijn plaatsen waar er uitzonderlijk in de vrije natuur mag worden gekampeerd, worden te vaak niet gerespecteerd. Dat zeggen de boswachters van Natuur en Bos, die in onze provincie vier van dergelijke kampeerzones beheren: in Zingem, Brakel, Melden en in het Stropersbos in Stekene. Kampeerders komen er feestjes houden en ontsteken kampvuren waar dat niet mag.

Nieuws

Honderddertig figuranten opgetrommeld voor ‘Het mysterie van Kemzeke’

Liefst 130 figuranten uitgedost in middeleeuwse klederdracht waren de voorbije dagen aan de slag in Kemzeke. Ze werkten er mee aan de opnames voor de film ‘Het mysterie van Kemzeke’, die eind dit jaar vertoond wordt.

Nieuws

“In de eindronde wist ik het: dit wordt mijn ploeg”

Avanti mag voor het eerst in de clubgeschiedenis proeven van nationaal voetbal. Zelfs voordat de eindronde uitmondde in een groot feest waren al enkele versterkingen aangetrokken. Angelo Mag'Kavula is één van hen.

Nieuws

Trainer Rieno Van Oost: “Promotie mag groei niet afremmen”

Avanti Stekene had een driejarenplan om uit eerste provinciale te groeien naar derde amateurklasse. Hebben de sportieve staf en de spelers het clubbestuur in snelheid gepakt? Rieno Van Oost vindt dat dit geen probleem mag zijn.

Nieuws

VIDEO. Kemzekenaars trekken oude kleren aan voor film

De gemeente Kemzeke staat momenteel op z’n kop voor de opnames van een film voor het 900-jarig bestaan van de gemeenschap. De film gaat over Kemzeke en wordt gemaakt én gespeeld door Kemzekenaars. Dinsdag stonden de opnames van een processie op de planning. Voor dat massaspel mochten 130 Kemzekenaars nog eens hun oude kleren aantrekken.

Nieuws

Massascène tijdens Dorpsfeesten

“De Kemzeekse Dorpsfeesten zijn al jaren een begrip in Kemzeke en omgeving”, zegt medeorganisator Klaas Janssens van het Dorpsfeestencomité. “Dit weekend kan iedereen genieten van talrijke optredens. Daarnaast zullen de sportievelingen ook aan hun trekken komen tijdens het feestweekend. Op zaterdag staat een familiefietstocht gepland. Daarna kun je kip en ribbekes à volonté smullen. Op zondag is er een braderie van de Kemzeekse verenigingen, koers op rollen en heel wat kinderanimatie. Om het weekend af te sluiten maken Clan Hunaerts en De Pita Boys hun opwachting.”

Vrije tijd en hobby

Dorpsfeesten met gouden randje

Dit weekend is er zowel voor jong als oud heel wat te beleven in Kemzeke tijdens de jaarlijkse Dorpsfeesten.

Nieuws

“Nog een keertje knallen”

Op de topmeeting in Sint-Niklaas strandde thuisloper Thijs Verbeeck (ACW) op een zucht van het clubrecord.

Nieuws
Download