Also enjoy the little things
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

ANALYSE. Gemeentebelangen krijgt opnieuw vertrouwen in Stekene

Gemeentebelangen blijft afgetekend de grootste partij in Stekene. De partij behoudt de absolute meerderheid in de gemeenteraad. Stany De Rechter mag zich dan ook opmaken voor zijn vijftiende jaar als burgemeester. Groen maakt een mooie sprong voorwaarts en wordt de tweede partij. Vlaams Belang gaat sterk vooruit met meer dan vijf procent. CD&V maakt geen goede beurt en verliest bijna zes procent van haar stemmen. De drie oppositiepartijen halen elk vier zetels in de gemeenteraad. SP.A verliest haar twee zetels en is niet meer vertegenwoordigd in Stekene.

News

FOTO. Stembusgang zonder problemen

De teerling is geworpen. De stembureaus in Stekene en de deelgemeenten zijn officieel gesloten. Nadat de kiesbureaus in de Sportstek met een kwartier vertraging openden, verdwenen ook al snel de wachtrijen. De stembusgang zelf verliep zonder problemen. Nu kan gestart worden met het tellen. De politieke partijen wachten dan ook in spanning af op de eerste resultaten. U kan alles op de voet volgen via nieuwsblad.be.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Stekene

De inzet voor de verkiezingen is groot. Kan Stany De Rechter zijn absolute meerderheid behouden of moet hij op zoek naar een coalitiepartner? Of krijgen we een alternatieve meerderheid na 22 jaar Gemeentebelangen aan het roer?

News

Moeder en dochters kandidaat voor andere partijen: “Nochtans spraken wij aan tafel niet vaak over politiek”

Voor Mireille Meuleman en haar dochters Iris en Joke Parlevliet wordt het zondag een spannende dag. Mireille en Iris proberen de kiezers in Stekene te overtuigen op een Groen-lijst, Joke is kandidaat voor CD&V in Sint-Niklaas.

Alert

Protest tegen plannen Zomerhuis

Buurtbewoners roepen het toekomstige gemeentebestuur op om in dialoog te gaan over de ontwikkeling van het Zomerhuis.

News

Kris Van Duyse schrijft 2.300 brieven met de hand om kiezers te overtuigen

Gemeentebelangen (GeBe) gaat met ambitie naar de verkiezingen. Kandidaten Kris Van Duyse en Koen Vernimmen trekken dan ook alle registers open en pakken hun campagne net iets anders aan.

News

Geen zondagsvieringen meer in De Klinge en Kemzeke

Er zullen voortaan geen zondagsvieringen meer doorgaan in de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk van De Klinge en in de Sint-Jacobuskerk van Kemzeke.

News

VIDEO. De speerpunten van de politieke partijen

De Stekense adviesraden organiseerden 'hét Stekense verkiezingsdebat'. Lijsttrekkers Stany De Rechter (GeBe), Maaike Van Puyenbroeck (CD&V), Frank Van Dorsselaer (sp.a), Carl Ivens (Groen) en Koen De Cock (Vlaams Belang) kregen ook de kans om hun speerpunten toe te lichten.

Alert

Fietsster levensgevaarlijk gewond na aanrijding

Op het kruispunt van de Zandstraat met de Heerbaan in Kemzeke is woensdagvoormiddag om 11.45 uur een fietsster levensgevaarlijk gewond geraakt.

News

“Vallen is niet erg, blijven liggen wel”, staat te lezen op vitrine van apotheker. Nu is duidelijk waarom

In zowat het hele Waasland kun je dezer dagen fijne woordspelingen en deugddoende boodschappen ontdekken op ramen en vitrines. De actie past in de tiendaagse van de geestelijke gezondheid. Bedoeling: een glimlach toveren op de gezichten van passanten.

News
Download